A valódi viták otthona

Reflektor

Csepregi János: Magyarország már korábban felrobbant

2016. szeptember 26. - szénhidra

bumm.JPG

Szombaton este robbanás történt a Király utca és a Teréz körút sarkán. Két rendőr megsérült. Mára pedig összehívták a Nemzetbiztonsági bizottságot. Amellett, hogy nagyon remélem, mihamarabb meggyógyulnak az áldozatok és kézre kerül az elkövető, fontos megvizsgálni azt is, a hétvégi hír milyen fogadtatásra lelt, hiszen mindez jól demonstrálja, mennyire megosztottá vált az az ország, ami már az elmúlt 10 évben is rettenetesen jól teljesített ebből a szempontból.

Szombaton este két nagy tábor is egyetlen másodperc alatt erősödött meg abban, hogy igaza van.

Az egyik tábor, melynek tagjai a kormány népszavazás előtti, hónapok óta keményen és sok pénzből tolt kommunikációjának nyomán mindenhova gyilkos migránsokat és az országunkra törő, ármánykodó háttérhatalmakat vizionálnak, levonhatta a tanulságot: igazuk volt miniszterelnök úréknak. Az ország első és annál hozzáértőbb tagjai nem véletlenül állították (sejttették konkrétumok nélkül) alig néhány nappal azelőtt, hogy nálunk is bármikor bármi megtörténhet, robbanhatnak akármikor a bombák. Már be is bizonyosodott, hogy veszélyben vagyunk! Aki mást gondol (például érvénytelenül vagy igennel szavaz október 2-án) vagy az, aki nem megy el, mocskos hazaáruló. Sokan pedig azt is kifejtették, remélhetőleg ezen embertársaink lányait erőszakolják majd meg elsőként a Brüsszel által az országra szabadítandó, megszállók. Mert megérdemelnék, hogy így járjanak.

A másik tábor, melynek tagjai a kormány gyűlöletkampányára és viselt dolgaira (melyekben az egyébként egyáltalán nem piskóta előző kormányokhoz képest is óriásit alakított) tekintettel, mindössze annyit mondott: na, Orbánék robbantottak! A dolog magyarázatául felhozták, hogy ezektől minden kitelik, hogy lopnak, csalnak, hazudnak, leépítik a demokráciát, szítják a gyűlöletet Brüsszel és mindenki ellen, hisz a külső ellenséggel való riogatás kiváló eszköz a manipulációra, az emberek, a tömegek megfélemlítésére és irányítására. Előbb sok milliárdért a plakátkampány, aztán a külföldön élő magyarok személyes adatainak illegális megszerzése és felhasználása, utána a fideszes, nemvoltnálamházkutatás Simonka György a fehér és keresztényi alapokon nyugvó Európával, ami meglehetősen hajaz a náci retorikára. Mikor pedig már ezek ellenére is lankad az emberek aktivitása, sőt, felmerül a népszavazás érvénytelenség, akkor jöhet a robbantás. Nem túl nagy, de azért pont elegendő nagyságú ahhoz, hogy újra felpörgesse a nemmel voksolókat a sorsdöntőnek mondott népszavazás előtti utolsó napokban. Mert ezek ilyenek.

Két összeegyeztethetetlen nézet, két kibékíthetetlen közösség egyetlen országba zárva. Egyetlen közös jellemzőjük van az indulat. Bár az első hírek még arról szóltak, hogy a rendőrök azt kérdezték a szemtanúktól, hallottak-e a robbanás előtt Allah akbart! , ma már a Nemzetbiztonsági bizottság is arról számolt be, hogy nem valószínűsíthető a dzsihádista indítatás. Még Kósa Lajos a Fidesz parlamenti frakcióvezetője is arra intette mindenkit az Országgyűlésben, hogy kár mindenféle teóriákat gyártani. Persze azért a mindennapi demagógiát nem elhanyagolva hozzátette, a rendőrök elleni támadás, valójában mindannyiunk biztonsága elleni támadást jelent.

Valaki, aki úgy tűnik pontosan tudta a dolgát, jól ismerte a helyszínt és alaposan kitervelte a támadást robbantott, két ember pedig súlyosan megsérült. Nálunk pedig az első reakció az, kinek állhatott érdekében, milyen játszma része mindez? Vajon valaha is megtudjuk-e az igazságot?

De ma Magyarországon valaki kíváncsi még egyáltalán az igazságra? Lenne fülünk egyáltalán meghallani, ha végül más derül ki, nem pedig az, amit mi feltételeztünk? Túl tudnánk lépni az általánosításokon?

Rettenetesen riasztó, hogy a mai Magyarországon megkérdőjeleződik már az is, hogy vajon számíthatunk-e a rendőrségre. Hogy felmerül, talán a saját kormányunk robbantott. Ahogyan az sem kevésbé, hogy a kormánypropagandával egyet nem értő embereket lehazaárulózzák, megfenyegetik, hogy plakátokat jogszerűen felragasztó, azok letépésének törvénytelenségére figyelmeztető fiatalkorúakat ütnek meg idősebb emberek. (Még azt is el tudom képzelni, hogy abban a pillanatban az elkövető úgy érezte, mindezt jogosan teszi, hiszen mindenhonnan az üvölt a képünkbe, hogy veszélyben a haza.)

Az ügy kapcsán elhangzott dolgok csak még jobban megmutatták azt, ami a politikai elit (és leginkább a Fidesz-KDNP) ordítóan nagy bűne, hogy aktívan tettek azért, hogy az emberek alkalmatlanná váljanak a párbeszédre, hogy nyitottság helyet már csak a ti meg a mi véleményünk maradt. Hogy nincs már közös hazánk, van az egyik csoport és a másik csoport Magyarországa, átjárás viszont a kettő között nincs. Azt a határt jó sok időre lezárták a fejekben, nem Brüsszel és nem azok a migránsok, akik a határokon kívül vannak, a közös jövőt és az egészséges nemzettudatot itthon áldozták fel olcsó és rövidtávú politikai érdekekért. Nincs olyan cél, nincs olyan kampány, ami ezt megbocsáthatóvá tenné. A gyűlölet és a gyűlölők elleni gyűlölet biztosan nem járul hozzá, hogy valaha egy boldogabb ország lakói lehessünk anélkül, hogy elhagynánk a hazánkat.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2611745137

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2016.09.28. 09:15:32

A ballibák pechjére most Orbán irányítja Kuncze Gábor és Horn Gábor szellemi termékét, a közhangulat-manipulátort.
Mindenesetre ocsmány reakciókat váltott ki a robbanás a libarátor oldalból, ez nem vitás.
De hát legalább láthatja ország-világ, hogy kik is szeretnék olyan nagyon megkapni a volánt…..
Újabb szög az ellenzék koporsójába…

Kalmár 2016.09.28. 09:22:19

Szeretitek ezt a gyűlölet szót! Most ezt írtátok a zászlóra!
Pusztító mocskot küldtök mindenkire és elítélitek azt aki ezért gyűlöl titeket!

Hát én vállalom!

Gyűlölöm a liberális európai vezetőket és a hazai talpnyalóit, mert pusztulást hoznak arra a világra, amiben felnőttem és amit szeretek!
Nem kell a multikulti hazugságotok!
Ha rám erőltetitek, akkor gyűlölni foglak titeket még jobban és minden eszközzel küzdök ellenetek!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.28. 09:27:34

@röf: Ez mit sem változtat azon, hogy Orbánék mit művelnek a Hazánkkal. Hogy a faszba tudsz te ballibázni folyton?

Terézágyú 2016.09.28. 09:38:33

A másik a hibás!!!!!!

nu pagagyí 2016.09.28. 09:49:46

"Ez nem közbiztonság".

nu pagagyí 2016.09.28. 09:58:11

@Kalmár: Liberális világban nőttél fel.

Buchhalter 2016.09.28. 10:04:51

@Tutta? Kampánymigráncs: úgy,hogy az előző garnitúra is egy nagy szar! És olyan dolgokat pártolnak: lásd szegény migránsok amire az átlag magyar nem vevő.Orbánék sem jók ,nem mondta senki,de legalább tesznek annyit,hogy ne legyünk átjáróház.Egész Európa pfújolt ránk köszönhetően a liberális sajtónak,de mára ott tart Európa,hogy a liberális erők sorra kapják a választó polgároktól a tockosokat.Merkel és bandája több tartományban bukta a többséget és bevándorló ellenes pártok kerültek nyerő pozicióba,Érdekes az is ,hogy Ausztria is kerítést akar és jé Bulgária is felhúzta a drótot a török határnál.A betelepítési kvótákból is egyre több unios tag nem akar kérni : Dánia ,Csehország, Szlovákia, Románia ,Lengyelország és persze mi.Szerintem Görögország és Olaszország sem akar már migránsokat. Ezek gazdasági élősködők akiket a hazájukban a "jól" értesült Abdulahok és Mehmetek etetnek azzal.hogy Európában minden ingyen van nekik.Persze!Olaszország bejelentette ,hogy elfogyott a pénze és 20 ezer menekült ellátását már nem tudja fizetni.Hasonló gondokkal küzd Ausztria is.

omboz 2016.09.28. 10:21:26

Magyarországon sosem volt egység, már amennyiben a jelen formájában "harcoló" feleket tekintenénk egy egységnek. Ez a hol baloldalinak (szocdemnek, komcsinak, stb.) hol liberálisnak nevezett oldalnak sosem volt célja, a nemzeti oldal pedig ma már a létéért küzd, tekintve hogy a fidesz sem nemzeti, csak annak a mázával lett leöntve. A jelek szerint még a jobbik is behódol.

Elég reménytelennek tűnik a dolog, nem is fog megoldódni, ez a harc, csak ha a világ leveti a mostani társadalmi berendezkedést, amit maga a blogoló is istenít még: a képmutató liberális demokráciát. Ez előbb-utóbb meg fog történni, ha máskor nem, majd akkor, amikor Nyugat-Európában eluralkodik a káosz. Ehhez egyáltalán nem kell, hogy többségbe kerüljenek azok a muszlimok, akik hallani sem akarnak a mainstream liberális demokráciáról, melynek épp ők az üdvöskéi. Ez utóbbi pedig nem jelent mást, mint hogy a tojásból 1968-ban kikelt liberális demokráciának nincsen más célja, mint hogy a keresztény germán-latin-kelta-, (és most már a szláv-magyar-balti) Európát eltörölje.

A vak nem látja ezt.

Az ókori forgatókönyv zajlik a szemünk előtt: a görög Athén és Spárta, valamint az időlegesen nevető harmadik (Théba) és a negyedik (Makedónia) szerepében fellépőket kellene kitalálni a következő húsz év távlatában. A jelenkorban Róma megtestesítője még kérdéses, már amennyiben arra is következtetni szeretnénk, de a behelyettesíthető szereplő megjelenéséig nem fog több száz év eltelni, mint az ókorban.

A történelem nemsokára ránk rúgja az ajtót, recseg-ropog a világ. Remélem a vihar elmúltával marad még MAG, melyből új világ sarjadhat.

nu pagagyí 2016.09.28. 10:30:57

A jobboldal végtelenül toleráns lett a korrupcióval, az embertelenséggel, a hatósági erőszakkal, a hazudozással, a gyűlölködéssel és az ocsmány beszéddel, a hozzá nem értéssel kapcsolatban. Persze, ha belegondolok, mindig ilyenek voltak csak lényegesen kevesebb követőjük volt. Pont olyanok, amilyennek a liberálisokat hamisan elképzelik.

Kalmár 2016.09.28. 10:39:14

@nu pagagyí:
Keresztény, európai világban nőttem föl.
Engedd meg, hogy jobban tudjam mint te!
Bár tudom, hogy ma még az én véleményemet is meg akarjátok mondani nekem.
Nem fog menni!

Az ami ma a Svédeknél, Németeknél, Olaszoknál megy, az katasztrófa!

omboz 2016.09.28. 10:48:22

@nu pagagyí: a liberális világ nem képes elérni azt, hogy az Európai ember reprodukálja magát, tehát egy fos. NEM JÓ! ALKALMATLAN az emberi létformához. EMBERTELEN.

szepipiktor 2016.09.28. 10:48:53

Pár szót a rendőrségről, a napi egymásraokádást meghagyom a faék-szintű panel-magyaroknak...
A rendőrségben nem "ma már", hanem gyakorlatilag sok évtizede nem lehet bízni.
A gengszterváltást után mára az egyetlen szerv, mely nem ment át semmiféle átalakuláson, az a rendőrségünk.
Ugyanaz a szovjet módszer működik (büntetés, megfélemlítés), ami már a kádár rendszerben is életben volt. A "tanult" felsővezetők seggnyaló karrieristák, párharcosok, a középszinten a régi, nikotinos körmű, kotyogóból kávét szürcsölő senkiháziak, az utcára meg már érettségizetteket sem találnak, oda a maradék pszichopaták kerülnek.
Nézzük meg a rendőrautókban korzózó "seriffeket", beszédhibás tanulatlanok, kézben telefonálgatnak, öv nincs becsatolva és soha nem állnak meg intézkedni, mert nekik mindig "menni kell" valahova.
A rendőr - akinek feje egy korrupt MSZMP-s őskövület - ma 99%-ban csak okmányellenőrzést végez (pintér ugye kiadta a fokozott utcai jelenlétet, ami igazoltatás, megfélemlítés céljait szolgálja) és az autósokat basztatja (pénzbehajtás, korrupció).
A magyar rendőr együttműködik az alvilággal, ki ki a maga szintjén, akikkel mi találkozunk, azok a közteresekkel mutyiznak, a szórakozóhelyek tulajaival, kidobóembereivel vannak "üzleti" kapcsolatban...
Ha áldozat vagy, ők akkor is meghurcolnak, bilincs kell a meg nem jelenő tanuknak is, hiszen ezt írja elő a protokoll! De a protokoll mást is előír, de azt meg az életben nem alkalmazzák (BKV ellenőrök...).
Sajnos ma (is) mi tartjuk el ezeket, a feladatuk a mi védelmünk lenne, de ma is az államot, a politikai elitet védik velünk szemben - a mi pénzünkért.
Ma a TEK a munkásőrség, mert a fő célja nem a terror elhárítása, hanem a politikai feladatok végrehajtása. Hibás akciók, ártatlan üzletemberek nyilvános megalázása nyilvános helyen (Miskolc), mert a konkurens cég politikailag aktív. Később egy bunkó "tévedtünk" min segít.
Szóval aki ma a zsarukban megbízik, aki elhiszi, hogy érdekünkben dolgoznak, az egyszerűen aberrált idióta!

omboz 2016.09.28. 10:53:50

@omboz: Még egy dolog: "a liberális világ" a többségnek nem jó, degenerált és agresszív kisebbségnek igen, legyen az bárhonnan származó. Ezáltal fejlődésellenes is, terrorban tarja a többséget.

konrada 2016.09.28. 10:55:46

@Kalmár:
Na ja. Mint ahogy a régi mondás is tartja:
"Tégy a gyűlölet ellen, írtsd ki ellenfeleid!!"

gyurmicsek 2016.09.28. 11:09:20

@Kalmár:
És mi maradt meg a keresztény világból benned? Ne legyen vasárnap nyitva a bót? :)

röf 2016.09.28. 11:23:38

@Tutta? Kampánymigráncs:
„Hogy a faszba tudsz te ballibázni folyton?“
Mondom.
Nevezhetném őket „ellenzéknek“ is, de ehhez a szóhasználathoz tartoznak bizonyos peremfeltételek,
amelyek ennél a mindent kontrázó, Orbánfóbiás hazaárulóknál nem állnak fenn.

$pi$ 2016.09.28. 11:50:31

Brutálisan lezuhant a magyar versenyképesség. Hozza is a hírt az index címlapon, nagy az öröm.

Érdekes, most már mindenben, amit mérni lehet frankón állunk, infláció nincs, növekszik a GDP, növekszenek a bérek, csökken a munkanélküliség, csökken az adóság, elfogadható a hiány, már fel is minősítettek bennünket.

Kizárólag azokban a dolgokban vannak súlyos problémáink, amiket ballibbant világkongresszusokon szoktak megszavazni. Amikor összeül egy csapat kommunista vagy liberális, megszavazzák, hogy kinek hol a helye, akkor valahogy mindig olyan témák jönnek elő, amiben gyalázatosan rosszul teljesítünk, sőt ZU-HA-NUNK. A demokrácia is vagy 30%-os csökkent, a versenyképességbe a románok is megelőznek minket... én ezt nem értem, miért mindig abban állunk rosszul, amit szavazni kell, amit nem lehet mérni?

röf 2016.09.28. 12:17:33

@$pi$:
A (z egyébként semmitmondó) versenyképességi index kitalálói szerint itt a lényeg:
„…az jelenti a legnagyobb problémát, hogy a kormányzati döntések során a kivételezett vállalkozások jelentős előnyt élveznek, a döntéshozatali folyamat nem átlátható.“
Szóval ezért nem vagyunk versenyképesek. Értem…
Másról szól itt a nóta…

ö...mikó? 2016.09.28. 13:04:21

@omboz: Úristen te nagyon hülye, a jóléti társadalmak MIND elöregednek. Bezzeg Kína meg India. Döntsd el szépen, hol akarsz élni: Indiában vagy mondjuk Ausztriában? Pont az olyan barbár hülyéktől, a csőcseléktől féltitek most Európát, mint amilyen ti is vagytok. Munkásőr ivadék, kommunista csürhe, pfej.

ö...mikó? 2016.09.28. 13:11:30

@$pi$: Tényleg, Magyarországon nincs is korrupció, ezek min olyan ügyes fiúk, főleg Mészáros, hát az egy gázszerelő zseni és mint tudjuk egy szorgaslmas gázszerelő simán milliárdossá válhat. érdekes, hogy csak 2010 után tűnt ki a szorgalmával. Vagy Rogán tóni, Szíjjártó - családi összefogás - Petike, mind-mind kivételesen tehetséges alakok, bár felettéb érdekes, hogy piaci szférában egy percet sem dolgoztak még. Azért mert ti nem látjátok, ami mindenki szemét kiszúrja, hogy a srácok nagyipari méretekben űzik a korrupciót, attól még az jól látható, érzékelhető és mérhető.

$pi$ 2016.09.28. 13:51:20

@ö...mikó?: "Tényleg, Magyarországon nincs is korrupció, ezek min olyan ügyes fiúk,"

Nézd, korrupció mindenütt van, nem erről van itt szó. A lényeg az, hogy 2010 óta a baloldal és a liberálisok folyamatosan aggódtak és figyelmeztettek. Mindig volt valami okuk az aggodalomra, valami mérőszám soha nem volt jó. A forint árfolyama gyenge volt, aztán GDP nem növekedett eléggé, de aztán az helyreállt, de akkor már a hiány nem csökkent, amikor az csökkent, akkor kiderült, hogy bizony a munkanélküliség magas. Aztán javult a munkanélküliség, de kiderült, hogy ezek mind-mind lényegtelenek, mert a lényeg bizony a befektetési ráta meg az infláció.

Később javult a befektetési ráta, javult az infláció is, sőt végülis meg is szűnt.

A lényeg: egy idő után kifogyott a baloldal a mutatókból, nem tudtak már semmit felhozni, ami indokolta volna a súlyos aggályokat, ami indokolta volna, hogy orbánnak miért kell azonnal takarodnia. De hát ennyi: elfogyott minden, amit mérni lehet, maradt azonban pár dolog, amit nem lehet mérni: korrupció, versenyképesség, demokrácia mértéke, lopások. Atóta az ellenzék ezeket ismételgeti: lopnak, lopnap, lopnak, mutyi, mutyi, mutyi.

Ha hiszünk nekik, akkor nálunk csilliószorosa a korupció a botswanainak, nagyobb a mutyi mint panamában, orbánék ezermilliárdokat lopnak percenként, orbán viktornak adriai szigete van a erdélyi bankszámláján svájcban.

Csakhogy: a baloldalnak és a librálisoknak eddig még semmi mérhető dologban nem volt igaza, akkor miért hinném, hogy pont a nem mérhető dolgokban van épp igazuk?

"egy szorgaslmas gázszerelő simán milliárdossá válhat. "
A magyar milliárdosok MIND a semmiből lettek milliárdosok: a kádár rendszerben nem lehetett komoly vagyonod, aki gazdag az egyik sem más mint a gázszerelő.

"bár felettéb érdekes, hogy piaci szférában egy percet sem dolgoztak még"

Ahogy Elbert Einstein sem, Niels Bohr sem, Mátyás Kirány sem és még sokan mások sem. Sőt, a legnagyobb emberek soha nem dolgoztak a "piaci szférában". Marcsi néni a kofa: na ő egész életében a piacon dolgozott, és?!

"szemét kiszúrja, hogy a srácok nagyipari méretekben űzik a korrupciót, "

Ahogyan azt is lehet látni, hogy a hold világít, a föld lapos és az afrikaiak lusták. Ha állítasz valamit, akkor valami komolyabbal kell gyere mint "a szemedet kiszúrja" mert ez kevés. Nekem meg az szúrta ki a szememet, hogy Bajnai Milliárdokat nyúlt a libásoktól, de mivel a bíróságon nem sikerült bebizonyítani kuss a nevem.

"az jól látható, érzékelhető és mérhető. "

Nem, nem mérhető. A korrupció nem mérhető, érzékelni meg látni viszont olyan dolgokat is lehet, amik nem is léteznek.
süti beállítások módosítása