A valódi viták otthona

Reflektor

Miért ne lehetne egy 8 hónapos terhes közmunkás határvadász?

2016. szeptember 28. - baum

dscf0495_2-1024x576.jpg

Egyre több jel mutat arra, hogy központi utasításra küldözgetik a közmunkásokat határvadásznak. A legfrissebb hír szerint egy nyolc hónapos terhes közmunkás nőt kötelezett arra a helyi munkaügyi központ, hogy vegyen részt egy határvadász-tájékoztatón, mert amennyiben nem megy el, akkor fogják és kidobják a közmunkaprogramból és felőlük nyugodtan éhen is halhat a még meg nem született gyerekével együtt.

 

A Kisalföld mutatta be azokat a dokumentumokat, melyek bizonyítják, hogy nemre, korra és egészségi állapotra való tekintet nélkül hívják be a közmunkásokat határvadászati előkészítő meetingekre. Pedig elvileg határvadásznak menni csak önkéntes alapon lehet. A rafinéria ott van, hogy amennyiben a közmunkás nem fogadja el „önkéntes” alapon a lehetőséget, akkor ugrik még az a kevés munkalehetőség, ami a közmunka-program biztosít.

 

Valljuk be, jó kis csapdát eszeltek ki. Ezzel párhuzamosan Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára szinte meghatottan jelentette be tegnap sajtótájékoztatóján, hogy több mint ezren jelentkeztek határvadásznak a rendőrség szeptember elején indult toborzásán. Mindenki láthatja: elképesztő méreteket öltött az érdeklődés a képzés iránt.

 

Hát így könnyű – mondhatjuk, ugyanakkor az egész mögött felsejlik valami végtelenül szomorú dolog. Az, hogy miként igyekszik a hatalom az elesett embereket a saját önös érdekeire felhasználni újra és újra. Ugyanis a közmunkás nem tud elhelyezkedni máshol, ezért közmunkás. Valószínű nincs elég bátorsága vagy módja elhúzni nyugatra, ezért beleragadt a NER-be. Ő egyike a 4 millió létminimum alatt élő magyarországi magyarnak. A hatalom nem oldja meg a problémáit, hanem vegetálni hagyja, éppen csak annyit ad, hogy túléljen, sőt nagyrészt kiszolgáltatja a helyi kiskirályok kényének és kedvének. Erre jön most rá, hogy gyakorlatilag rákényszerítik őket, hogy menekülőket kergessenek a határon. Mindezt féktelen cinizmussal úgy adják el öltönyös urak, hogy mindezt a közmunkások önkéntes alapon teszik.

 

És akkor nem beszéltünk még arról, hogy különböző emberjogi szervezetek jelentései határozottan és tényekre alapozva állítják, hogy a magyar határvédelmi szervek rendszeresen bántalmazzák a menekülőket a szerb-magyar határon. Gyerekeket, nőket vernek, és nem tartanak be semmilyen nemzetközi jogot. Nos, ide küldenék határvadásznak a közmunkásokat. Szép, mi?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1011750149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conchita wurst 2016.09.29. 15:27:05

csúsztatás

eddig is úgy volt hogy a közmunkásnak meg kellett ismerkedni a neki felkínált állással, ez van ugyanis a tv-ben, a közmunka előtt pedig a segély feltétele ugyanez volt

elfogadni nem kell az állást, de ezzel a közmunkát kockáztatják......de a példaként említett esetben természetesen nem kellett elfogadnia az állást és a közmunka sem ugrott

persze vicc hogy évekig megy a sírás hogy 47ezer brühühü most meg büdös a 200+os állás..:DD

lutria 2016.09.29. 16:03:47

Majd még kaphat egy levelet a nő hogy amint bölcsőde érett lesz a kölke azonnal várják vissza-különben...

nu pagagyí 2016.09.29. 16:08:30

@conchita wurst: Te úgy látom elfogadtad a felajánlott besúgói állást. Féltél, hogy ugrik a közmunka?

Netuddki. 2016.09.29. 16:22:38

közmunkás = munkanélküli
Nem tudom kit akar az orbán rezsim átverni?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.09.29. 16:27:52

Semmilyen bántalmazásról nincs semmilyen bizonyíték.
A migráns nőket erőszakoló, robbangató muszlim csürhe vallomásaiból hallottunk csak ilyet.

Mitöbb ennek ellenkezőjére van számos bizonyíték.
A magát és feleségét, gyerekét a sínek közé lökő migráns, akinek a rendőrök segítenek kimászni a sínek közül, mégis olyan tudósítás ment le, hogy a rendőrök lökték oda.

hazug szemét szarháziak, a magyarok rossz hírát keltik, hazug migránsseggnyalást megalapozó hírekkel.
Ennyit tudtok meg a neveteket szarházi Soros bérencek.

monddazigazatmar 2016.09.29. 18:05:07

Úristen, hát el kellett mennie egy tájékoztatóra! Ahol nem csak az van, hogy elfogadja-e ő a felkínált lehetőséget, hanem az is, hogy esetleg nem is kínálják fel - lévén, hogy féllábú, vak vagy esetleg terhes.
Röfögjetek liberális disznók.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2016.09.29. 18:23:23

@monddazigazatmar:

Csakhogy ehhez jókora utazás is társult, ami 8 hónapos terhesen már nem olyan jó ötlet.

conchita wurst 2016.09.29. 18:45:46

@Mj: Akkora a szegínység, hogy a 47ezret kereső közmunkások ki vannak akadva ha el kell menni megnézni egy 200+os állást, és nem viszik neki haza a TV elé...:)

de abban igazad van h tökfelesleges minden rokit, öreget, meg terheset odaacibálni....egészséges embert meg ennyiért nem lehet találni úgy tünik.

brumeszkosz 2016.09.29. 18:49:00

Dögölj meg geci orbán cigány!!!!

ursus artos 2016.09.29. 19:01:07

Azt egyébként honnan kellene tudnia a munkaügyi hivatalnak, hogy a nő nyolc hónapos terhes??

mpl 2016.09.29. 19:14:38

@conchita wurst: hány 200+ állást tudsz? Nekem jó lenne egy...és esküszöm, nem sírok.
Egyébként piszkosul nincs munka, a aközmunka csak egy statisztikajavító kamu.

conchita wurst 2016.09.29. 19:15:31

@mpl: határvadász, ami a cikkben van...szerintem van hely

szepipiktor 2016.09.29. 19:15:55

Sajnálom a hölgyet, de érdekes, ez a poszt, az ebben szereplő történet valamiért nincs benne a féltucat aktuálisan címlapon lévő ostoba feminista blog egyikében sem...
.
"egyébként honnan kellene tudnia a munkaügyi hivatalnak, hogy a nő nyolc hónapos terhes??"
Szerintem egyszerű intelligenciakérdés, gondolom a hivatalban legalább érettsége van a személyzetnek. Tehát
- 8 hónapos, azaz látszik
- olvasni tudnak, ott vannak az orvosi papírok (vajon a faék tahó rendőreink értik az orvosi jelentést, a közalkalmazottak nem????)

mpl 2016.09.29. 19:19:14

Persze, a családot meg szétdobom, plusz 59 vagyok...szerinted? ;-))
(Ja, csak mondom, van négy szakmám, némi főiskolám, pár képzésem, és egy kiadványt a fotótól a nyomdáig el tudok vinni, tervezéstől a tördelésen at a szerkesztésig...mit csinálnék én a hataron, hacsak le nem fotózom a gonosz migránsokat?)

;-)))

szepipiktor 2016.09.29. 19:20:48

"Egyébként piszkosul nincs munka"
Pontosan!
Ma úgy 1,6 milliós a VALÓS munkanélküliség. Gondoljunk csak a 45+ emberkékre, akik ma már sehol nem találnak munkát még több diplomával, nyelvismerettel sem...
Megy a kamu, hogy nincs informatikus, rendszergazda, miközben a környezetemben több 50 feletti, több évtizedes gyakorlattal rendelkező, diplomás IT szakember dolgozik SEGÉDMUNKÁSKÉNT vagy alkalmi munkákból, kisegítők a feleségük vállalkozásában...

conchita wurst 2016.09.29. 19:33:34

@szepipiktor: 'Szerintem egyszerű intelligenciakérdés, gondolom a hivatalban legalább érettsége van a személyzetnek. Tehát
- 8 hónapos, azaz látszik
- olvasni tudnak, ott vannak az orvosi papírok'

A hivatal behívta őt megnézni az állást, levélben. Nyilván fogalma nincs a hivatalnak ki terhes meg ki nem.

Miután odament, nem kellett elfogadnia az állást, sőt fel sem kínálták azt, mert a fizikai kiképzésen esélytelen lett volna átmennie....ennyi.

élhetetlen 2016.09.29. 20:43:29

@conchita wurst: Igen, ha nem téged szivatnak, akkor csak ennyi. Úgy, egyébként, lehetett volna az is, hogy telefonál, hogy ő nem, a hivatal, ha nem hiszi el, amit mond, akkor felhívja az orvosát. Nem, utazzon x kilómétert, és mutassa meg a hasát. Mert csak ennyi. Szerinted.

Vlad Tepes a jófiú 2016.09.29. 22:04:59

@conchita wurst: Mit hazudozol szakállas rém? A nő felhívta a munkaügyi központot, akiket már korábban is tájékoztatott az állapotáról. Ennek ellenére közölték vele, hogy takarodjon el 50 km-re, mert különben ugorhat a közmunkája... És ez már a sokadik ilyen hír.
Tudom, hogy Téged szellemi közmunkásként foglalkoztat a habonymédia, de talán jobb ember lehetnél, ha fizikai munkásként kaszálnád a patak parton a füvet.

Vlad Tepes a jófiú 2016.09.29. 22:05:56

@ursus artos: Onnan, hogy tájékoztatta időben őket.

morph on deer 2016.09.29. 22:09:49

@mpl:
"...mit csinálnék én a hataron, hacsak le nem fotózom a gonosz migránsokat?"

Hát, amíg egyúttal nem kezded el felrugdosni őket, nem is rossz ötlet!

Aztán publikálod - saját kiadásban - még digitális formában is, eladod az Amazonon át, vagy a Gettynek a fotókat!
Közben lehet Insta, vagy egy fotoblog is, és így tovább..!
Teáskanna legyek, ha nem jön össze néhány határvadásznyi bevétel, és a golyóid is megmaradnak, még a vadászat után is :)

Koszper Gábor 2016.09.29. 23:37:40

@conchita wurst: És a közmunka mióta lehet fegyveres szolgálattétel hatóságnál? Ha a rendőrségnek nincs elég nagy állománya, akkor vegyen fel irodai munkára közmunkásokat!

annamanna 2016.09.30. 04:04:34

Miért ne lehetne egy közmunkás parlamenti képviselő? Miniszter? Miniszterelnök? Államfő?
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.09.30. 07:18:31

Önkéntesség! Mert nem leszünk játékszerek! Minden kötelező ellen, de főként a kötelező katonai szolgálat ellen. A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája Figyelő Bizottságának az oldala:

„c) A HEL egy Figyelő Bizottságot hoz létre, amely gondoskodik a HEL tevékenységének újraélesztéséről abban az esetben, ha az állam honvédelem címén ismét szolgálatot vagy kiképzést követelne polgáraitól. A Figyelő Bizottság tagjai: Farkas Henrik, Fülöp István, Iván Gábor, Kovács Gyula, Márton Róbert, Simonyi Gyula és Vida István.”

Elődszervezetünk a működését 2004.11.13-án felfüggesztett Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája pártoktól független civil mozgalom. Kizárólagos célja a hadkötelezettség, a sorkatonai szolgálat, a kényszersorozás mielőbbi felszámolása volt. A politikai nyomásgyakorlás törvényes eszközeit felhasználva sürgette a cél elérését, az emberi jogokat súlyosan sértő, elavult intézmény megszüntetését.

HEL 2004 november 13-i közgyűlése megállapította, hogy a HEL lényegében elérte célját és felfüggesztette a működését. Alakult egy Figyelő Bizottság, ami újraindíthatja a HEL működését, amennyiben arra szükség mutatkozik.

A világ változásai miatt külön válunk a Hel-től, de előd és rész szervezetünknek tekintjük. A HEL célját továbbvisszük, de kibővítettük tevékenységünket és nevet és logót is cserélünk. Akik továbbra is csak a HEL-ben kívánnak tevékenykedni, azok céljait, tevékenységét támogatjuk, de mi már annál többet akarunk elérni.

Minden olyan dolog, ami normál esetben önkéntes alapú, az is legyen. Lelkiismerete és erkölcsi normái ellenére senkire se lehessen hatalom eszközeivel bármit is rákényszeríteni.

Tagjaink és szimpatizánsaink világnézeti erkölcsi normái tiltják a kötelező fegyveres, vagy fegyvermentes, de egyenruhás és parancsuralmi katonai és polgári védelmi szolgálatot.

Tagjaink és szimpatizánsaink világnézeti erkölcsi normái tiltják a kötelező bárminemű tevékenységet és adatszolgáltatást, mint például; népszámlálás, választási előjegyzés, választáson való részvét... stb

www.facebook.com/onkentesseg/

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.09.30. 07:25:09

Ez kényszerítés, ami bűncselekmény.

Keveredés van. " A katonaság nem munkahely. A szerződéses katonákra nem a munka törvénykönyve, hanem a honvédek jogállásáról szóló törvény vonatkozik."

2016.09.30. 09:05:07

@mpl:

Mit csinálnál?
Hát fizetést kapnál.... a nagy eszed ellenére.

kvadrillio 2016.09.30. 09:06:57

JAHHH MIÉRTISNE LEHETNE 8 HÓNAPOS TERHESEN HATÁRVADÁSZ VALAKI, PLÁNE, HOGY MINGGYÁ KETTEN IS VANNAK...UGYE ????? 8 HÓNAPOSAN MÉG VÍGAN SZALADGÁL IS AZ EMBER, HA NETÁN UTOL KELL ÉRNI EGY ILLEGÁLIS BEHATOLÓT UGYE.....TELE VAN ILYEN HÜLYÉKKEL MINDEN FUNKCIÓ MAGYARORSZÁGON ????? ROKONOK, ISMERŐSÖK, MNB-KURVÁK DÖNTENEK MINDENHOL ???

kvadrillio 2016.09.30. 09:07:34

A hírhez tartozó kép
Belföld: Csaknem 20 fős lehetett Abdeslam budapesti csapata
NOL.hu‎ - 2 órája
A párizsi és a brüsszeli terrortámadás elkövetői logisztikai bázisként használták ...

ÉS EZEK MONDOGATJÁK, HOGY MEGVÉDIK A MAGYAR NÉPET ??? :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2016.09.30. 09:10:22

A SOROS-VESZÉLY...

A kétszínű kormány jól kitömte a migránstutujgató Soros-kitartottakat

Emlékszünk még a magyarországi Soros-kitartottak kiszivárgott listájára? Kiderült, hogy nem csak a milliárdos "üzletembertől" kaptak apanázst az egyes liberális szervezetek, de a kormánytól is jutott nekik bőven migránsistápolásra. Mert ilyen konzekvens az Orbán-kormány bevándorláspolitikája.

Még 2015. szeptember 8-án tett közzé 58, részben Soros-támogatásból működő "civil szervezet" egy kormányhoz intézett felhívást, melyben arra kérik a kabinetet, hogy "humánusan kezelje a menekültválságot", és hangsúlyozzák:

"A Röszkén kialakult helyzetet a nemzetközi és a hazai szakmai szervezetek bevonásával az államnak kell megoldania."

Nos, ha nyíltan nem is, de úgy tűnik a kormány stikában megfogadta a tanácsot, és segédkezet nyújtott a "humánum, a tisztesség és az emberi jogok" felkent bajnokainak.
Kilóg a lóláb a pókerasztal alól

Orbán Viktor és kormánya, miközben szavakban hangosan tiltakozik a migráció ellen és felesleges, illetve kockázatos népszavazási játszmákba viszi az országot, fű alatt a migránssegítő, Soros György köpönyegéből előbújt szervezeteket is milliókkal tömte ki.

Amint az a Belügyi Alapok interneten hozzáférhető adataiból kiderül, a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap 2014-2016. évi munkaprogramjának keretében a 2015. november 20-án és június 30-án közzétett pályázati kiírásokra érkező támogatási kérelmekből több olyat is kedvezően bíráltak el, melyek kifejezetten a milliárdos üzletemberhez köthető szervezeteknek nyújtottak jelentős anyagi támogatást.
A támogatottak listája, projektmegnevezésekkel és pontos összegekkel

Nemzetközi Migrációs Szervezet - Kísérleti projekt a Magyarországon megvalósuló családegyesítések támogatására

- 38 979 071 Ft

Nemzetközi Migrációs Szervezet - Befogadó Budapest: Migránsok Esélyegyenlőségének javítása

- 9 949 353 Ft

Nemzetközi Migrációs Szervezet - Magyarországi támogatott önkéntes hazatérő reintegrációs és információs program

- 232 592 865 Ft

Szubjektív Értékek Alapítvány - Saját Erőből 3.0 - Vállalkozói szolgáltatóközpont migránsoknak

- 24 164 162 Ft

Szubjektív Értékek Alapítvány - A tudásalapú migrációt támogató képzés és gyakornoki program

- 33 825 407 Ft

Jövőkerék Közhasznú Alapítvány - Migránsok vállalkozóvá válásának segítése

- 19 733 342 Ft

Jövőkerék Közhasznú Alapítvány - Világutazás a színes faluban

- 13 162 262 Ft

Jövőkerék Közhasznú Alapítvány - Munkaerőpiaci és integrációt segítő szolgáltatások felsőoktatásban tanuló migránsoknak

- 38 925 471 Ft

Menedék Migránsokat Segítő Egyesület - Jog-Aktivitás-Közösség

- 46 393 056 Ft

Menedék Migránsokat Segítő Egyesület - Mentor-Állás

- 63 265 085 Ft

Migráns Segítség Magyarországért Egyesület - MosaIK - Migráns Orientációs és Integrációs Képzések és Tanácsadás

- 18 864 849 Ft

Migráns Segítség Magyarországért Egyesület - Kultúrák Háza, Hazánk Kultúrháza

- 13 374 000 Ft

Migráns Segítség Magyarországért Egyesület - Befogadó óvodák és iskoák

- 34 729 758 Ft

Migráns Segítség Magyarországért Egyesület - Mighelp munkaerőpiaci kompetenciatréning és migráns karrierközpont

- 33 964 628 Ft

IDResearch Kutatási és Képzési Kft. - ImmigroFeszt - A befogadó város

- 13 988 067 Ft

Budapest Film Forgalmazó és Moziüzemi Zrt. - Colours Fesztivál 3.0

- 5 776 327 Ft

Artemisszió Alapítvány - Szakemberek migránsspecifikus és interkulturális képzése

- 38 611 477 Ft

Artemisszió Alapítvány - Skills Onl

- 50 045 154 Ft

Kalunba Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. - Nemzeti áttelepítési program

- 80 321 800 Ft

Kalunba Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. - Magyar.Nyelv.Tudás

- 52 602 163 Ft

Kalunba Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. - Netovább - Komplex lakhatási integrációs mintaprogram

- 183 881 255 Ft

Tudomány Nyelviskola Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. - Gyere, beszéljünk magyarul

- 46 860 350 Ft

A végösszeg: 1 094 009 902 Ft

Mint láthatjuk, az országot a migránsoktól szavakban óvó-féltő Fidesz 2015-ben csaknem 1 milliárd 95 millió forinttal támogatta a migránssegítő szervezetek arcpirítóan tragikomikus projektjeit.

Abba már belegondolni is súlyos fejfájást okoz, hogy vajon milyen hatékonysággal, mi valósult meg a fenti programokból, és mégis, mi értelme volt az egésznek...?

Járulékos költségként ezt az összeget is nyugodtan hozzácsaphatjuk a kormány által eddig a népszavazásra eltapsolt, irgalmatlan pénzekhez, hiszen mit ért volna az egész felhajtás, ha a magyar ember egy fia bevándorlóval és bevándorlósimogatóval nem találkozik?

Németh Szilárd kardcsörtetését pedig, miszerint titkosszolgálati eszközökkel vizsgáltatná ki a Soroshoz kötődő szervezetek finanszírozási hátterét, nyugodtan felírhatjuk a szűnni nem akaró blöffáradat egyre hosszabb listájára, mondjuk mindjárt az afrikaiaknak árult letelepedési kötvények mellé.

kvadrillio 2016.09.30. 09:11:54

..ÉS mennyi kamu.projekt van feltüntetve itt....anyááááám.....

bgp 2016.09.30. 09:25:38

@ursus artos: Onnan, hogy szólt nekik.

Buchhalter 2016.09.30. 09:34:57

@conchita wurst: azért ne ájuljunk már el az ország helyzetétől!Meg a 200 bruttó akkor jár ,ha megfeleltél és a 6 hónapos minimálbér fizetéssel járó kiképzésen átmentél! Mag a cikk is ordas kamu meg ,hogy az ország milyen jól teljesít az is!Élhető városainkban és régióinkban ahol van normális munkalehetőség( KSH szerint nettó 172 ezer Ft fizetés) elszabadultak a lakás és albérleti árak!Az átlag fizetésből ez alig gazdálkodható ki még 2 embernek is!Budapest átlag lakbér másfél szobás : 100 ezer + rezsi ! Győr, Kecskemét, Székesfehérvár 85 ezer + rezsi.Lakás árak : Budapest egy ócska külvárosi másfélszobás panel 13 - 15 millió! Hitelt csak úgy kapsz ,ha leteszel a bank asztalára 30% önerőt.Cirka 4 milla.Meddig is gyűjtőgetsz egy lakás önrészére? Ugye érted? De nem is tudom mit gondoljak egy ilyen ninckkel írógató emberről mint te? Netán buzi -e vagy?! Ja,úgy könnyű ,gyereket nem akarsz ,nem is lehetséges el vagy azzal ,hogy jól farba tolnak.Akkor nálad hibádzik valami a Fidesz nem nagyon pártolja a melegséget.A kedvenc libsijeid meg a béka segge alatt vannak lassan már egész Európában.

konrada 2016.09.30. 09:41:36

Nos mit tudunk:
Küldtek egy levelet egy közmunkásnak, hogy vegyen részt a tájékoztatón.
Az 8 hónapos terhes.

Azt, hogy honnan kéne tudnia a hatóságnak a terhesség tényéről, annyit tudunk - hogy a hölgy állítása szerint telefonált.
Azaz nem adott le orvosi igazolást, nem ment személyesen el a hivatalba, sem nem küldött erről ajánlott levelet. Így a bejelentésére csak a már -más ügyfélszolgálatoknál igazoltan előírt (hogy az adott szervnél van-e ilyen, nem tudom) hangfelvétel alapján lehetne megállapítani.
Enélkül viszont nem tudható, hogy a hivatal tévedett-e, vagy a hölgy abban, kit is hívott, és mit közölt abban.

Mivel bizonyíték nincs, így a hivatal jóhiszeműsége nem támadható, mert jogosan gondolhatják azt, hogy a közmunkát végző munkanélküli dolgozni akar, ezért közvetít ki munkahelyekrre címeket. Ezek között egy a közszolgálati. A kiközvetített címen egyéni egyeztetés után megállapodhatnak, vagy alkalmatlanság - akármelyik félé - esetén a közmunka folytatható. (Persze aki alapvetően az elhárít, az valószinűleg azért munka nélküli, mert nem is akar olyant, de az más kérdés.)

Így a kedves hölgynek elég lett volna csak bemenni a hivatalba az orvosi papírjaival, már lehúzzák a listáról...

...de ha s..rik az egészre és nem megy el, akkor se érhette volna retorzió, mert mire az folyamatba kerül, már a szülés előtti kötelezően kiadandó szabadságon van, és utána GYED-GYES-en, így a retorzióként használható - a közmunkából kizáró határideig neki nem is lesz szüksége arra, hogy közmunkát vállaljon.

Szóval gyanús, hogy a jogaival-kötelezettségeivel nem igazán tisztában lévő hölgy azon problémázott, hogy a hivatalnál nem rendelkeznek távlátással, és a kedves újságíró hasonlóan nincs ismerete a dologban - vagy szándékosan kelti a feszültséget, mert tudja, sok az ismeretek szerzése helyett az indulatilag megvezethető ember - ezért tette fel az ilyesmire vevő médiumba...

konrada 2016.09.30. 09:44:49

@A csótány is ember:
...kifizetik neki számla alapján.

Buchhalter 2016.09.30. 09:48:38

@TanNé: te és a Helsinki Bizottsággal el takarodhatsz a kedves anyukádba! Amig a posztjaitokat nem lehet véleményezni az Indexen ,addig KUS a nevetek! Ti papoltok szabadságjogokról ,de cenzúráztok és nem lehet veletek vitatkozni? A sorozott hadsereg nem jó ,de ha ellenséges támadás ér egy adott országot muszáj rá reagálni! A zsoldos hadsereg mivel pénzért harcol már önmagában kockázatot hordoz( aki többet fizet annak harcol,megvesztegethető).És ha elfogy adott ország pénze nem fog harcolni.A sorozott ezzel szemben hazai területen bizonyított,hogy sokkal hatékonyabb( a sajátjait véd - ösztönző erő).Kicsit suta vagy a militarista dolgokhoz, de csak nyomjad a Soros és USA propaganda szöveget.Nekik pont a fizetős és ezáltal kis létszámú,hatékonytalan hadseregek a jók.Háttérből tudnak manipulálni.Elég nagy szar kezd lenni Európában.Nem félsz,hogy hazaárulás miatt hamarosan a " fejedre esik " egy cserép,vagy "véletlenül" nyakad törve legurulsz egy lépcsőn?Lassan ez lesz a te és a többi zsoldos szarkeverő sorsa.Pénzért mindent,igaz?Egy pótolható bio eszköz vagy gazdáid kezében.

konrada 2016.09.30. 10:09:47

@A csótány is ember:
Mint fentebb írtam, elég lett volna bemennie az orvosi papírokkal a munkaerő-hivatalba.
...ha kivágják onnan, akkor problémázni.
...vagy nem menni, mert 8 hónapos terhesen már védett állapotban van, így nem nagyon tudnának olyan szankciót kiróni, mely érdemben károsíthatná....

Mint írtam: nem kell mindenkinek ismerni minden jogszabályt, rendelkezést, de olyasmi miatt balhézni, ami elkerülhető lett volna az ismeretek beszerzése alapján, hát ....

kissiú 2016.09.30. 10:21:52

@ursus artos: "Azt egyébként honnan kellene tudnia a munkaügyi hivatalnak, hogy a nő nyolc hónapos terhes??"

Például innen:
"Fel is hívta a munkaügyi központot, el is mondta a helyzetét, még orvosi igazolást is szívesen küld, ha kell. A hivatal azonban azt mondta, nincs mese, menni kell, ellenkező esetben kizárhatják a közmunkából, mivel a törvény szerint a felajánlott lehetőségeket nem lehet visszautasítani."
lajk.startlap.hu/2016/09/28/8-honapos-terhes-kaposvari-kismamat-rangattak-hatarvadasz-tajekoztatora/

Magentax 2016.09.30. 10:30:53

@conchita wurst: te milyen jól tájékozottnak adod el magad.
Közmunkás-e vagy vagy pedig egyike a seggnyalóknak?

Magentax 2016.09.30. 10:32:54

@monddazigazatmar: ugassá csak orbánkutya. Bújj vissza inkább gazdád seggébe!

Magentax 2016.09.30. 10:33:52

@Ballib cenzúrázók réme 18: te kretén, még azt sem tudod hová írkálsz? Eltévesztetted a cikket, idióta!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.09.30. 10:35:33

@Buchhalter:

Függetlenek vagyunk, a képzelgéseidet viszont jól tudják kezelni a pszichiátriai osztályokon.

Mivel a kényszer sorozást támogatod, akkor gondolom nem vagy ellenére, ha nő vagy, akkor téged, ha férfi, akkor anyádat, feleségedet és a leányaidat elviszik tábori örömlánynak. Szolgálni a hazát. Mert régebben ilyen is volt és biza kellene is.

Magentax 2016.09.30. 10:35:47

@ursus artos: páldául onnan, hogy a nő jelezte és azt is jelezte, hogy 50 kilométert kéne buszoznia 8 hónapos terhesen - persze szartak rá a tisztelt ember- és családbarát KERESZTÉNY kormányügynökeink.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.09.30. 10:39:06

Hadkötelezettség nem más, mint rabszolgaság

Hadkötelezettség mint a modern állami rabszolgaság. Rabszolgák legyünk, vagy szabadok. Ez a kérdés a jövőben, válasszatok! Részlet Farkas Henrik (1942-2005) a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligájának egykori elnöke, a "Hadkötelezettségről elkötelezetten" előadásából. 2000 április 14 .

A kötelező katonai szolgálat az emberi jogok széles skálájának folyamatos és súlyos megsértésével jár. Szinte nincs olyan emberi jog, ami ne sérülne. Az emberi jogoknak ilyen mértékű, tömegekre kiterjedő megsértése a modern polgári államokban az élet egyetlen más területén sem képzelhető el. Radikálisan fogalmazva: a hadkötelezettség a modern állami rabszolgaság intézménye. Ezt a radikális megfogalmazást sokan durvának tartják, elutasítják. Ám ha belegondolunk, hogy ez az intézmény az állampolgár életének szinte minden részletét szigorúan szabályozza, előírja, hogy mit és mikor egyen, hogyan öltözködjön, kinek és hogyan köszönjön, kinek engedelmeskedjen, kivel és hol lakjon egy szobában, és olyan esküre kötelezi, amelyben még a saját életének feláldozását is vállalja - nos, akkor nem tagadható, hogy a rabszolgasággal való analógiának van alapja.

Nem véletlen, hogy olyan sok kiemelkedő értelmiségi ellenzi a hadkötelezettséget. Azzal, hogy az egyéniségükre büszke, az egyenruhától egyébként is irtózó személyeket a hadseregbe bevonultattak és ott megaláztak, a sorkatonaság intézménye számos esküdt ellenséget szerzett magának.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2016.09.30. 10:43:25

@TanNé:
Ezeket a sorokat egyébként én írom:
Iván Gábor IGe; HEL Figyelő Bizottságának a tagja
1988-1989 1,5 év sorkatona. Tartalékos hdgy.-ként szerelnek le. Katonai igazolvány számom: A2529509 Katonai szakképzettség számom: 13617 szd.pol.mb. Vércsoportom: 0 RH poz. Fegyverem száma: AMD 65/5 gpi. DZ4466 kiadása:1988.03.27. bevonva 1988.07.19.

Buchhalter 2016.09.30. 10:58:42

@TanNé: anyádat te áll független aki kiszart téged.Kezelted magad te ribancka.

Móg 2016.09.30. 11:05:38

@ursus artos: Onnan,hogy a behívó kézhezvétele után,tájékoztatta őket.

Móg 2016.09.30. 11:27:58

@konrada: Nagyjából annyi fogalmad a magyar viszonyokról mint Óznak.Szóval szerinted a közmunkás olyan hülye,hogy nem tudja kinek telefonál.Söt olyan hülye,hogy egész napot utazgat olyan helyre,orvosi papírjait lobogtatva,ahol már tájékoztatták,hogy ez őket nem érdekli.Söt olyan hülye,hogy nem tudja,hogy az őt védő jogszabályok közül a munkaügyi központ és az önkormányzat egyetlen egyet sem tart be.Igen tudja,hogy ha nem megy el a sorozásra másnap kirughatják a közmunkából és minden állami juttatásból kizárhatják{igen a GYED-ből is}.Egyszerűen azért mert megtehetik és meg is teszik.

konrada 2016.09.30. 13:14:51

@Móg:
Nagyjából azért igen.
...de pont ettől ilyen a mentalitása mind a közszolgának, mint a közmunkásnak, mert mind ketten elhiszik magukról, hogy egyikük különleges, a másik meg rabszolga.
De ha már ilyen öntudatos a hölgy, úgy először a munkaügyi hivatalt kellett volna végig járni, aztán az újságot, mert úgy bizonyítéka lenne arra, hogy őt tényleg küldték, nem pedig egy bizonytalan telefonbeszélgetés lenne a cikk alapja.
...és így még haszna is lett volna belőle az ez alapján őt felkaroló jogvédők által kitaposva, nem csak annyi, amit a firkász a szép szines történetért adott.

...mert azért nem hiszem hogy találsz olyan jogszabályt, mely alapján a 8 hónapos terhest kizárhatnak a GYED-ből (de még a közmunkából se, mert már csak alig 1-2 hétről van szó) azért, mert nem utazott el 100 km messzire kiadott címre...

Mert egyébként igazad van: ha nem áll senki a sarkára, megtehetik. De ő sarkára állt. Csak nem jó sorrendben...

Arcade Macho 2016.09.30. 14:10:36

a hivatali csinyovnyik nem tett semmit, mert nem TEHET SEMMIT!!!
ez van es az a neve hogy burokracia!!!
a zsaru amugy rogton szolt hogy nem kell az egesz napot eltoltenie eleg ha az elejen alairja a jelenleti ivet

a 8 honapos terhestol meg elnezest kell kerni!!!
az anyasagi tamogatast is csak ugy ki kell utalni hogy nem latta az orvosat hiszen ki tuggya eppen odafele menet lesz valami gond ...

Arcade Macho 2016.09.30. 14:19:03

@TanNé: "ha nő vagy, akkor téged, ha férfi, akkor anyádat, feleségedet és a leányaidat elviszik tábori örömlánynak."

hazudsz!!!
noket gyarba vittek be termelni meg ki a foldekre
talan a szovjeteknel volt egypar loveszosztaly ami nokbol allt

Hitler meg kepzeld el MELLETTETEK ALLT te a Helsinki bizottsag mellett!!!
ott kellett a marharepat gyozkodni az I vilaghaborus kepekkel hogy igenis az I vh -ban a nemet asszonyok bementek a gyarakba melozni

javaslom a retardalt barom fajtadnak es az egesz Helsinki Bizottsagnak egy Hitler kituzot felrakni mert pont ugyanazt kepviselte mint ti!!!
a noknek nem szabad SEMMIT se tenni ha haboru van

Arcade Macho 2016.09.30. 14:21:08

@Móg: tenyleg ez a burokracia ez ilyen
nem lehet eldonteni a NYILVANVALO dolgokat

jol tudom nalunk is le kellett adni anno plusz egy papirt az anyasagi tamogatas miatt, es KEPZELD termeszetesen TUDTAK mindent a hivatalban!!!

mpl 2016.09.30. 15:40:33

@nonolet: ha a nagy eszeddel összeraknád amit írtam, akkor nem írnál ostobaságot.
59 évesen, itt a család, nem a határon, plusz semmilyen határvadászi gyakorlattal nem rendelekezem...fotós, szerkesztő, korrektor, tipográfus gyakorlatom van
Ezzel a háttérrel még a te nagy eszeddel sem lennék alkalmas.
Vagyis a lehetőség a tied.
;-))
süti beállítások módosítása