A valódi viták otthona

Reflektor

Nuszbaum Attila: A kilenc legbosszantóbb dolog a kvótanépszavazással kapcsolatban

2016. október 03. - baum

kosa_beszed_nagy.jpg

A kvótareferendum alacsony részvételi adataiból látszik, a Fidesz túltolta a gyűlöletkampányt. Az emberek többsége nem kívánta felhatalmazni a kormányt, hogy Orbán Viktor diadalittasan vágtasson be Brüsszel kapuin, mint a Kereszténység utolsó bástyája. A kampány néhány hónapja alatt jó pár bosszantó dolog szembejött velünk az utcán és a hírekben. Most ezeket szedtük csokorba:

  1. Nincs semmilyen következménye

Bármilyen eredmény született volna, azt az EU-nak nem kell figyelembe vennie. A népszavazásnak csak politikai célja van, jogi következménye nincs.

  1. Manipulatív kérdés

”AKARJA-E, HOGY AZ EURÓPAI UNIÓ AZ ORSZÁGGYŰLÉS HOZZÁJÁRULÁSA NÉLKÜL IS ELŐÍRHASSA NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK MAGYARORSZÁGRA TÖRTÉNŐ KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉSÉT?”

Nyilván senki nem akarja, de még csak az Európai Unió se. Itt a kérdés az volt, hogy egyetért-e a Fidesz kormánypolitikájával, vagy sem. Az emberek többsége nem ért vele egyet, mint kiderült, ezért nem vett rész a bábjátékban.

  1. Óriásplakátok

Nem lehetett úgy kimenni az utcára, hogy ne jött volna szembe az egyik demagóg szöveg a plakátokról. Milliárdokért, a te adóforintjaidból is.

  1. Gyűlöletkeltés

Megvédeni, robbantanak, terroristák, bombatámadások, nem dolgoznak, elveszik a munkát, cigányoktól elveszik a segélyt, megerőszakolnak, megerőszakolnak, ha cigány vagy, utána veszik el a segélyt és a munkád is, aztán a lányod munkáját kétszer… Elég sokszor és kitartóan mantrázták, hogy beépüljön a köztudatba…

  1. Komment trollok:

Mindenki találkozott olyan kommentekkel az elmúlt két hónapban, mint pl:

”Amikor majd téged vagy a gyermeked erőszakolják vagy ölik meg, esetleg robbantanak fel”

esetleg ilyennel:

”Migránssoknak egy kis romantikus Gangssta 
"Bummm a fejbe" szólna a zsebemben a kezemben meg 2db 9mm-es ....... aki még mozzog azt megnyugtatnám ....
Ennyit a migránsokrol meg aki a kezüket dédelgeti azt is mindet”

Ezekre a kommentelőkre hatott leginkább a kormány gyűlöletkeltése. A Magyarországon lévő munkanélküliség, korrupció, közellátás stb.  miatt felgyülemlett félelemre, a bizonytalanságra és a frusztrációra előtörő agresszió, egyfajta védekező mechanizmusként lép fel, amire a kormány rendkívül leleményesen beállította célkeresztbe a migránsokat. Holott a kommentelők többsége több négylevelű lóherét talált már, mint ahány migránssal találkozott.

  1. Magyarság kisajátítása

A Fidesz próbálta úgy beállítani a kérdést, hogy aki nem gyűlöli a migránsokat, az nyilván a magyarokat gyűlöli, mert valakit azért csak kéne. Hát nagyon nem! Büszke vagyok a magyarságomra, ez nem zárja ki azt, hogy más nemzetű és vallású embereket élből elutasítom, ez már nem a középkor, bármennyire is szeretnék Viktorék.

  1. Jogszerűtlen intézkedések

 Az elküldött törvénytelen kormányzati levelektől kezdve az önkormányzati utasításban létrejött plakáttépegetéstől át a zsák krumpliig a nemmel szavazókon át elég sokszínű volt a paletta.

  1. Közel 17 milliárd elköltött forint

Ennyibe került a kampány és a választás megrendezése a kormány (az adófizetők) részéről. Viszonylag sok egy közvéleménykutatásra. Ennyiből kijött volna a magyar mentősök egész éves bérezése.

  1. Kósa Lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr211764157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása