A valódi viták otthona

Reflektor

Tálos Lőrinc: Kiválóan fejlődő magyar-orosz kapcsolatok a városházán

2016. október 26. - szénhidra

4956.jpg

„2014. decemberében Tarlós István főpolgármester Szergej Szobjanyin főpolgármester meghívására Moszkvába utazott nemzetközi Urbanisztikai Fórum alkalmából. Tarlós István javasolta Budapest és Moszkva fővárosi együttműködésének felújítását, a kapcsolatok normalizálását. Kilátásba helyezte, hogy a fővárosban méltó helyet választanak ki a Moszkváról elnevezendő budapesti közterületnek.  Szobjanyin főpolgármester egyetértett azzal, hogy a kiválóan fejlődő magyar-orosz kapcsolatokra is tekintettel fel kell újítani a két főváros kapcsolatát.” Ez áll a Fővárosi Közgyűlés elé beterjesztett javaslatban. Nem lenne ezzel semmi gond, a magyar főváros nem először köt ilyen megállapodást más fővárosokkal. Csakhogy az együttműködési programokat diplomáciai okokból köttetik, két állam közeledésének része az azok városai között kötött együttműködés is, többnyire olyan beleszuszakolt tartalommal, hogy tapasztalatcsere lesz, például a jurtanegyed-rehabilitációról: „Figyelembe véve a sajátos mongol viszonyokat, az ulánbátori fél elsősorban városgazdálkodás és fejlesztés, jurtanegyedrehabilitáció, közlekedés, infrastruktúra, vízügy, szennyvíz-, hulladékkezelés és környezetvédelem területeken számft a magyar fővárosi tapasztalatokra.”

Azaz, ahogy az indoklásban is szerepel ez a megállapodás az orosz államhoz való diplomáciai közeledés része, ami aligha időszerű. Nem csak Ukrajna keleti részének megszállása vagy az Asszadnak nyújtott segítség, Aleppó földig bombázása, hanem az elmúlt napok botránya miatt is. Mégis milyen fejlődés az, ha az orosz állami televízió műsora az USA titkosszolgálata által szervezett fasiszta puccsnak nevezte az 1956-os forradalmat? Visszafejlődés? Ez ugye pontosan az a hazug propaganda, amelynek a jegyében több,  mint 600 embert hurcoltak meg és 325 embert végeztek ki a forradalom eltiprása után. Ez a hazánkat megszálló, a magyarokra diktatúrát kényszerítő nagyhatalom hangja. Az, aki a hőseink emlékének lábbal tiprását nem tartja elegendő indoknak arra, hogy kihúzzuk a nyelvünket az SZKP KB főtitkáránakOrosz Föderáció elnökének szájából, az hagyja megalázni magát. Elavult orosz metrószerelvényekért, Paks 2-ért, közös mutyikért

Azonban nem csak a Fidesz szalad az elvtársi csókért. Az MSZP (Trippon Norbert „bátor” tartózkodása mellett) megszavaztaaz együttműködési megállapodást, akárcsak a Jobbik. A Fidesz persze úgy tett, mintha nem az orosz állami tévé egész műsora gyalázta volna mártírjainkat, hanem csak Havas Szófia, akit viszont az MSZP védett meg, egy ilyen „nem értünk vele egyet, de megértjük a családi traumáját” szósszal leöntve. Kormány és ellenzék együtt fordult szembe azzal a közmegegyezéssel, amely 1956-ból vezette le a demokratikus átalakulást és a Varsói Szerződésből való kilépést.Szégyen.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr4311840709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása