A valódi viták otthona

Reflektor

Szatíra Ligetben

2016. november 10. - szénhidra

varosliget_delkeletfele.jpg

A Liget-projekt ötletével volt már valami fundamentálisan nagy probléma, de a magyar állam mégis tudott egy kicsit csavarni a történeten. Többször is.

Nem akarom hosszan felvázolni az elmúlt eseményeket  – tudjuk jól mi-minden történt, főleg akik kint voltunk vagy legalább a híreket olvastuk, láttuk. Nem elég, hogy a hatóságok, az önkormányzatok és az állam további szervei súlyos milliárdokat költöttek a Városliget áttervezésére, lebetonozásának terveire, úgy vágatták a fákat, mint ha csak aratnának, az aktivistákat először rendőrök, majd hivatásos kopaszok (ti. a demokrácia valódi őrizői) baszogatták a nevükben, mára az is bebizonyosodott, hogy szimplán rosszindulatú ostobákkal áll szemben a Ligetért tenni akarók tömege. És ez a nagy baj, mert ostobákkal nehéz, ha nem lehetetlen.

A szemünk előtt elevenedik meg a magyar állam teljes diszfunkcionalitása Örkényi minőségben, amikor arról olvashattunk, hogy olyan jegyzői döntés született a Ligetvédők egyáltalán nem körülírt csoportjával szemben, amit valamit is magára adó közszolga nem vesz a nevére. A Kertem területén megindított birtokvédelmi eljárás kérelmének kötött tartalmi követelményei vannak, ezek megsértése esetén a kijelölt jegyzőnek érdemi vizsgálat nélkül el kellene utasítani azt. Például abban az esetben, amikor nem szerepel a kérelemben, hogy ki ellen kérik a birtokvédelmet. Például Kis Pista vagy Nagy Julcsi ellen, de ennyit nem sikerült beleírni a kérelembe és a határozatba sem. Aki ennyire nem képes az nyugodtan visszaadhatja diplomáját.

De sajnos ezzel még nem ért véget az eddig határozottan értelmezhetetlen történések sora. A szürreális folytatás azután csúcsosodott ki, miután a Ligetvédők ezt a birtokvédelmi eljárást megtámadták – pontosan a fenti indokkal, miszerint a határozatnak és a kérelemnek is fontos eleme hiányzik. A bíróság pedig tökéletes időzítéssel… ja nem is, több hónapos tökölődés után jól belépett a történetbe.

Jól figyeljenek!

A Ligetvédők keresetét azért utasította el a bíróság, mert nem arra jogosult – tehát a birtokvédelmi határozatban - nevesítettek támadták meg. De hát akkor hogy a büdös búbánatban kaphatnak jogvédelmet azok, akik a Városligetért akarnak tenni? Egy nevenincs tömeget ki lehet tiltani a Liget egy részéről de semelyik hatóságnak vagy bíróságnak nincs töke felemelni a hangját egy nyilvánvaló, durva jogsértéssel szemben?

Sajnos erre a fent említett működésképtelenség lehetne az a magyarázat, hogy kedves idióták ülnek az íróasztal mögött. Ám ahogy egyre többet morfondírozik magában az ember rá kell jönnie, hogy nem ez a magyarázat. Az állami szervek– még talán feltételezve is, hogy dönteniük szükséges volt és a bíróság ezzel a döntésével épp lezárta az egész hülyeség-folyamot – saját lépéseikkel mind-mind a Városliget ügye ellen tesznek.

Ha a tervezőknek-kivitelezőknek jár a védelem szabályellenesen akkor olyan furcsa, hogy a másik oldalnak meg jogra mutogatással nem adnak védelmet. 

fotó: Tildy Tibor, Old-ikarus.hu

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8511948553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása