A valódi viták otthona

Reflektor

Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű

2016. november 24. - szénhidra

 01.jpg

A DK vezetői a minap valami irtózatos módon mentek neki az LMP-nek mert az négy új alkotmánybírót jelölt az Alkotmánybíróságba és a jelölteket egy tárgyalásos sorozat végén a Fidesz-KDNP elfogadta. Rekesz sörökben fogadtunk volna, hogy az első, aki megszólal az ügyben az a DK lesz, de ugye biztos dolgokban nem fogad úriember…

Szóval a DK valami susmust sejt a bírók kinevezése mögött, és kígyót-békát kiabál meg hajigál az LMP felé. Rá. Csakhogy ebben a sztoriban ez mindössze a felszínes magyarázat, ugyanis egyrészt a sárga irigység beszélteti a DK embereit másrészt ebből az ügyből próbálnak profitálni és szerepelni a liberális és baloldali választók előtt. Ha innen nézzük a dolgot, akkor érthető a DK taktikája. De nagy logikai bakugrásokkal is terhelt a DK hozzáállása az ügyhöz, de azt is bemutatjuk mindjárt.

A legfőbb érv, mármint a susmuson túl az, hogy a DK, mint a demokrácia legnagyobb harcosai az LMP-t a demokrácia elárulóinak tartják, mert az AB kiegészülésével legitimálják a Fidesz hatalmát, meg NER-t, meg stb. Az LMP ellenérve nagy vonalakban erre az, hogy az új bírók függetlenek a Fidesztől és nézzük meg majd a döntéseket. Nem is akarok most foglalkozni a magyarázatokkal, azokat tudjuk jól.  

Ezeken túl nagyon fontos azt is látni, hogy a DK a baloldali választói „tortából” szeretne vaskos szeletet megkaparintani a többiek elől! Egy sikeres LMP ekézés mindig jól eladható a balosok és liberálisok előtt, akik előtt mindig gyanúsnak volt beállítva a zöldpárt. Nyilvánvaló, hogy Gyurcsányék a baloldal vezető erejévé akarnak válni és ehhez a függetlenségét hangoztató LMP tökéletes célpont lehet egy színdarabban.

Azonban a DK vádjai futóhomokra épültek, csak hát a választói, állampolgári emlékezet rövid. Erre a DK jól rá is játszik, mert minél nagyobb a csatazaj annál kevesebben fognak emlékezni azokra az esetekre, amelyek alaposan kikezdik és sárba rántják a hős NER ellenes bajnokokat. Irtó kínos volt, amikor Gyurcsány jól „nyúlkiugratta” a parlamentet. Aktív hiányzása, nemszavazása következtében fogadta el az akkori költségvetést az országgyűlés. Amilyen csend és lapítás követte azt a cselekedetet, na az tankönyvi. De az is beszédes, hogy a budapesti XV. kerületben írásos (!) megállapodás rendezi a DK és a NER viszonyát. Abban az esetben halál komolyan került leszabályozásra, hogy a DK-nak mi és a Fidesznek mi jár. Ha ez nem kollaboráció, akkor mi? Ja persze, annál több, együttműködés egy zsíros zsákmányszerző akcióban. A megállapodás aláírásából tisztán látszik a gyurcsányi politika – amit próbál ráhúzni minden ellenfelére, így az LMP-re is: minél több helyre saját ember kerüljön!

Szóval a DK érvei nem állnak meg, de persze aki nem néz tükörbe az nem is fogja meglátni ezt a problémát. Mindazonáltal tudatos stratégiát követ és ezzel esélye van sok támogatót szerezni. Csak hát nagyon nehéz úgy érvelni, ha az érvelő a egsárosabb. Ráadásul a képletből az is kimaradt, hogy amikor Gyurcsányék valamit, valakit szidnak, akkor ebben az országban az felértékelődik mások szemében.

kép forrása: index.hu

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8311995278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n3spr3ss0 2016.11.24. 18:38:36

Aki ezt a förmedvényt írta,az egyszerűen hülye.

baldoc 2016.11.24. 19:30:45

Tisztelt posztoló!
Maga hol él??
Maga józan??
Most akkor hitelteleníteni akar??
Akkor az LMP már nem is demokrácia áruló??
Maga néz tükörbe köpés nélkül??

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2016.11.24. 19:37:29

Már jönnek is Gyurcsány seggnyalói mind az 5-en.

Három még hiányzik.

Jason Voorhees 2016.11.24. 20:17:24

@Legeslegalja: Szerinten az egy ember, méghozzá a grécizsóti. Ő az, aki szerelmes a gyurcsányba.
süti beállítások módosítása