A valódi viták otthona

Reflektor

Büszke lehet az LMP, ha Gyurcsány nem tartja őket ellenzéki pártnak

2016. november 25. - baum

 14542363062225593_original.jpg

 

Lerágott csont már, hogy a Demokratikus Koalíció kollaboránsnak titulálta az LMP-t az alkotmánybírák megválasztása miatt. Szerintük a megegyezés bebizonyítja, hogy az LMP nem ellenzéki párt. Kvázi kiírták magukat az ellenzékből. Van egy rossz hírem: az LMP soha nem is írta be magát abba az ellenzékbe, aminek Gyurcsány Ferenc a részese.

A Demokratikus Koalíció retorikája ott bukik meg totálisan, hogy míg az LMP-nek voltak érvei a megválasztott alkotmánybírák mellett, a DK-nak pedig csak hazug állításaik voltak velük szemben. Csak röviden: Schanda Balázsról azt állította a DK, hogy megvédte a pedofil papokat, pedig ilyen nem történt. De idézzük pontosan Schandát:

 

Minden tragikus eset felmérhetetlen szenvedést és kárt okoz, ugyanakkor a tárgyszerűség megköveteli, hogy a jelenség tényleges mértékét ne túlozzuk el: amerikai kutatások szerint a katolikus papok például a pedagógusokhoz képest elenyésző arányban követnek el szexuális jellegű visszaéléseket.”

 

Hol van itt a pedofil papok bűnmentesítése? Marosi Ildikó pedig bíróként megszüntette azt a rendeletet, miszerint a hajléktalanokat a hatóság vegzálhatta közterületen. Szörnyű, ugye? Horváth Attila pedig részt vett a 2006-os események feltáró bizottságában. Abban a bizottságban, ami azt vizsgálta, milyen politikai utasításra terrorizálta a rendőrség Budapestet. Mondjuk úgy könnyű, ha Gyurcsányék szerint 2006-ban nem történt rendőri erőszak.

Ugyanakkor azt sem hallottuk a gyurcsánypárt képviselőitől, hogy kiket ajánlottak volna alkotmánybírának a most megválasztottak helyett. Majtényi Lászlót? A magát élő egyenes adásban alkotmányjogásznak hazudó Molnár Csabát? Vagy egyenesen Gyurcsányné dr. Dobrev Klárát?

Mit kezdjünk azzal a ténnyel, hogy Gyurcsányék és az általuk felhevített vérgyurcsányista kispolgárok lehazaárulózzák az LMP-t? Komolyan lehet venni azt, ha az emberek ócsárolják az ökopártot, akiket sikerült 2004-ben rávenni arra, hogy nemmel szavazzanak a kettős állampolgárságért tartott népszavazáson, és habzó szájjal románozzák le a határon túli magyarokat. Akik máig azt állítják, hogy 2006-ban semmilyen szemkilövetés nem volt, maximum annyi, hogy a rendőrség helyretette a randalírozó fideszes csürhét. Akik a mai napig úgy tartják, hogy az őszödi beszéd a magyar politikai történet legszenvedélyesebb igazságbeszéde volt. Akik elhitték, hogy Kövér László akasztani akart a köteles beszédében, amit aztán később Gyurcsány is bevallott, hogy hazugság volt.

Ezeket az embereket manipuláló politikai erők most az állítják, hogy az LMP elárulta az ellenzéket. Na bumm. És akkor mi van, ha ők ezt állítják? Az LMP minden bizonnyal nem akar annak az ellenzéknek a része lenni, aminek a tetején ott ül maga Gyurcsány Ferenc. Nagyon helyesen. Miért lenne jó az Magyarországnak, hogy Orbán Viktort leváltsuk Gyurcsány Ferencre. Egy mentálisan stabil hazudozót egy mentálisan instabil hazudozóra.

 

Az LMP nem legitimálta Orbán Viktor rendszerét azzal, hogy általa is elfogadható jelölteket delegált alkotmánybírának. Ugyanakkor bármennyit is hisztiznek a DK-ban, ezzel a lépéssel Gyurcsány Ferenc sem lett Orbán Viktor legitim kihívója. Bármilyen összefogósdi, aminek Gyurcsány a tagja csak arra jó, hogy 2018-ban immár harmadszor is kétharmadhoz segítse Orbán Viktort.

Nuszbaum Tibor

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8411997780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első Kézből 2016.11.25. 18:06:04

Vergődik az LMP-s propagandablog, hogy megmagyarázza a kollaborációt. Nem fog menni. Még másfél év és nektek kuka.

Anselmo 2016.11.25. 22:06:30

Én is így vagyok vele, hogy mióta a pojáca emberei szidják, azóta szimpatikusabb az LMP, csak nem szabad megnéznem őket fb-n, mint a múltkor. Ha nem követem őket, nem látom miket írnak, akkor fennmaradhat a szimpátia.

pamut 2016.11.25. 22:18:14

nem mintha a dk ne lenne maga is egy szar párt, de ebben most speciel igaza van. illetve nem is az ellenzéket árulta el az lmp hanem elsősorban önmagukat, többéves melójukat köpték szembe, na meg és főleg a magyarokat. hadházy hetente mutatja be a maffia gaztetteit aztán meg mosolyogva együttműködik velük... mehet ő is a fenébe a kamuságaival.

2016.11.25. 22:25:46

Azért azon mindig jót mosolygok, mikor sikertelen ellenzéki politikusok és szavazóik nagy jódolgukban nem találnak más tennivalót, mint hogy a többi ellenzéki pártot sározzák, hátha el tudják szívni az 5%-os szavazótábor 5%-át. Nem értem hol van itt a probléma - az LMP mindig centrum pártnak tartotta magát, amiben benne van, hogy bizonyos szórással néha ide húz néha meg oda, eszmerendszerének megfelelően.
A baj az, hogy sem a DK-ban, sem az MSZP-ben nem látom, hogy nekik lennének még elveik, inkább csak hisztipártok. Pedig a baloldali beállítottságú embereknek nagyon is szüksége lenne olyan társulásra, akik képesek értelmesen szocialista eszmék mentén politizálni - de úgy tűnik ezt már egy másik pártra kell majd hagyniuk. Eggyütt? PM? Hát tőlük sem vagyok elájulva, de inkább azok. Vagy ha valaki részegen megy szavazni: Munkáspárt (legjobb!).

Aldou Raine 2016.11.25. 22:41:10

Az LMP soha nem volt ellenzéki párt. Soha nem volt veszélyes a Fideszre és a korrupció elleni harcán (Hadházy) illetve a környezetvédelmi ökolibbiján túl nagyjából ugyanazt a jobbos értékrendet vallja, mint a Fidesz! Nem valódi alternatíva.

2016.11.25. 23:17:57

Az LMP nem árulta el az ellenzéket, hiszen mindig is a fidesz csahos kutyái voltak.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.11.25. 23:35:24

Blablabla.

"Az LMP nem legitimálta Orbán Viktor rendszerét azzal, hogy általa is elfogadható jelölteket delegált alkotmánybírának."

Bűnözőkkel nem egyezkedünk, nem tárgyalunk. Soha, semmiről.

Az lmp miközben anti-korrupciós hadjáratot hirdet, korrupt bűnözőkkel egyeztet. Segítő kezet nyújt a rezsimnek a már amúgy is lezüllesztett orbánista AB fenntartásában, amivel pedig bűnrészességet vállal a rezsim által működtetett hatalmi gépezet zavartalan működéséhez.

morph on deer 2016.11.26. 00:18:17

Talán ha a szerző elmereng egy cseppet a mondat értelmén mielőtt idézi, akor talán számára is világosabb lenne, mi is a baj ezzel a pár sorral:
"...amerikai kutatások szerint a katolikus papok például a pedagógusokhoz képest elenyésző arányban követnek el szexuális jellegű visszaéléseket.”

Az, hogy Schanda Balázs erősen relativizál, aminek a célja eléggé egyértelmű!

Kezdésnek csupán az amerikai katolikus papok számát kéne összevetni az amerikai pedagógusokéval, aztán felfigyelni arra, hogy nem az adott csoporton belüli elkövetők csoporton belüli arányát, hanem az elkövetők számának egymáshoz viszonyított arányát használja érvként.

(Tehát nem az hangzik el, hogy a pedagógusok összlétszámához képest x.x%, a papoknál az összes közül y,y% az elkövető, - mert ez lenne a hasonlítható arány, - hanem azt, hogy pl a pedagógusok közül 500, míg a papok közül csak 450, naugye! Eközben lehet, hogy az 500 cssak a 0.05%, míg a 450 akár 5.0% is lehet!)

Nekem már egy darab ilyen személy is pontosan eggyel több a kelleténél, feltételezem, hogy bármely áldozat ugyancsak hasonlóképpen vélekedik.

Ezzel szemben Schanda Balázs szerint az nyilván enyhíti a dolog súlyát az érdekelt katolikus papok esetében, hogy a pedagógusoknál jóval többen vannak azok, akik "szexuális jellegű bűncselekményt" követnek el..!

Miért hivatkozott volna másképp erre?

A bűncselekmény attól még ugyanolyan súlyú, hogy "mások méginkább", nem?

Még annyit, hogy "szemkilövetés" tényleg nem volt. Aki ezt állítja, nem mond igazat, pont.
"Szemkilövés" viszont sajnálatos módon igen!
A különbség az elszenvedő szempontjából nem mérvadó, a szerzőéből igen!
Remélem, hogy legalább már hallotta a "műveltető ige" kifejezést, és képes lesz saját erőből is összeismerkedni a meghatározással, legalább így utólag.
(Előre is sok sikert kívánok!)

Ugyancsak ezúton szeretném felhívni azon honfitársaink szives figyelmét erre a lehetőségre, akik mindmáig elmúlasztották, mert jócskán ideje lenne már elfelejteni ezt az idétlen szófordulatot, és a változatosság kedvéért az igazat mondani.
Ettől még ez sem lesz kevésbé súlyos, kevésbé elítélendő, csak épp igaz lesz!
Ráadásul úgy lesz helyes magyarul.

2016.11.26. 01:08:13

@morph on deer: Most kimondod, hogy Schanda Balázs neonáci pápa-bérenc pedofil-pap védő vagy csak kerülgeted a forró kását? :)
Imádnivaló, mikor sehonnani emberek jogtudósokat próbálnak megítélni kiragadott mondatok alapján, ahelyett, - hogy ha már úgysem értenek hozzá - legalább utánanéznének a publikációinak vagy a szakma róla alkotott véleményének. Én legalábbis még egy egyéb egyetemtől vagy legalább ugyanilyen elismert jogásztól sem olvastam olyan véleményt, miszerint ő (vagy a többi jelölt) alkalmatlan lenne a pozícióra. Ez vagy úgy lehetséges, hogy valóban megfelelnek alkotmánybírónak, vagy Magyarországon elnyomó Orbán-diktatúra™ van szólászabadság korlátozással, amiben magasan kvalifikált tudósok nem nyílváníthatnak véleményt közügyekben.

morph on deer 2016.11.26. 01:42:38

@Bermuda:
"Most kimondod, hogy Schanda Balázs neonáci pápa-bérenc pedofil-pap védő vagy csak kerülgeted a forró kását? :)"

Te csak süket vagy, vagy hülye is?

Amit én kimondtam az az, hogy a szerző olyan érvet hozott fel mellette, amit ha sikerült volna végiggondolnia, valószínűleg nem tesz meg, mivel az azt jelenti, amit leírtam!
A gyenge felfogóképességed támogatásaként még azt is elárulom, hogy én sehol nem minősítettem, én elemeztem a szöveget, ami nem azt támasztja alá, amit a szerző szeretne!

Még annyit, hogy a pápa annál gerincesebb és intelligensebb, hogy valaha is megpróbálta volna relativizálni a problémát - ez Schanda Balázsnak önerőből sikerült, a pápa segítsége nélkül, tehát a "pápabérenc" kitétel alapból kiesik.
A többi jelzőt meg te aggattad rá, lelked rajta.
süti beállítások módosítása