A valódi viták otthona

Reflektor

Szekuritsokat és hivatalnokokat küld a kormány a nyugdíjasokra

A jelszó spórolás, az üzenet egyértelmű

2016. december 04. - macska az úton

kopaszok.jpeg

A kormányhivatalnokok viszik ki a 10.000 forint értékű Erzsébet-utalványt a nyugdíjasoknak, de nem egyedül, mindenkit egy-egy biztonsági őr fog kísérni. Mert ez így sokkal olcsóbb Lázár János szerint. Mindezt nem egy kormányellenes Orwell-imitátor könyvéből vesszük, a miniszter maga jelentette be.

Azt már korábban is tudtuk – lásd még a politikai értelemben érvényes népszavazást –, hogy az állami alkalmazottak politikai célokból történő mozgósítása nem áll távol Orbánéktól. Míg kocsis Máté korábban elszólta magát és nyílt színen vállalta, hogy szerinte ezzel semmi gond, a többiek már – KDNP-s okosító brosúra ide vagy oda – okosan inkább sumákoltak, arra hivatkozva, hogy biztosan mindenki csak szabadidejében hívogatta a potenciális szavazókat.

Na, úgy látszik az volt az 1.0, ideje volt fejleszteni a rendszert...

A jó vezető imázs erősítése láthatóan fontos Orbánéknak, ezért minden nyugdíjasnak (hogy időskori és rokkant nyugdíjasok egyaránt kapnak-e egyelőre még nem derült ki) tisztelete jeléül idén karácsonyra – elvégre a szeretet ünnepéről beszélünk – 10.000 forint értékű élelmiszerutalványt ajándékoz.

Gonosz vagyok, így már erről a gesztusról meg az említett tiszteletről se nagyon feltételezem az őszinteséget, de még ha tévednék is: mi a büdös fene ez a biztonsági emberes őrület?

Lázár elmondása alapján összesen 30.000 ember fog ezzel foglalkozni a kormányhivataloknál. Ez vagy 15.000 tisztviselőt és 15.000 secest jelent vagy 30-at és még 30-at mindkettőből? Szóval jön majd a nagy pénzes táskával a hivatalból valaki meg mellette egy kopasz a Ligetből?

Értem én, hogy jogosultanként 482 forintot spórolnak meg vele az államnak? De a jogtalanul megszerzett külföldi magyarok címére küldött levelek esetében ez vajon mi a jó francért nem merült fel? De tegyük félre az iskolai takarékbélyeg programot, mert ennél azért vélhetően sokkal egyszerűbb a rendszer:

A kiérkező hivatalanok majd átadja a borítékot, valószínűleg lesz valami formaszöveg, amit kell majd mondania, hogy csórikám tudja, kinek is köszönheti az alamizsnát, a seces meg ott lesz, hogy senki ne támadja meg az Erzsébet-utalványos szállítmányt, majd lecsekkolja, hogy jól beszélt-e az államot képviselő emberke, közben pedig jelenlétével utal arra, hogy nem csak igazságos, de erős is a népét védő vezér keze.

Friss infó:

Kihátrál a kormány a buliból. Álljon itt két bekezdés az Index vonatkozó cikkéből:

 

„Orbán Viktor Miniszterelnök múlt héten jelentette be, hogy a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezéseként 10 ezer forint összegű Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas az idén keletkező költségvetési többletből. Az utalványok kézbesítése az eredeti tervek szerint a járási- és kormányhivatali dolgozók segítségével valósult volna meg (...) A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány képviseletében meghallgatta, mérlegelte és elfogadta a szakszervezet az Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban felmerült észrevételeit és javaslatait.

Lázár János és a szakszervezet vezetői megállapodtak abban, hogy a járási- és kormányhivatalok munkatársait mentesítik az utalványok kézbesítésének feladata alól. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az egyeztetést követően a Magyar Postához fordul, hogy a cég tegyen egy újabb, gyorsabb és olcsóbb megoldásai javaslatot arra, hogy minden nyugdíjas még Karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos Erzsébet-utalványt.

 Csepregi János

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr912020523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monddazigazatmar 2016.12.05. 11:43:45

Látom körvonalazódik már a balos program, rohadjon meg a zorbán a tíz rongyával.. Követeljétek, hogy ne osszák ki!

Lucifer Morningstar 2016.12.05. 12:14:28

Innen már csak egy ugrás a Dózsán újjáépített golyóálló üveges dísztribün, ahonnan a Kedves Vezér integethet az alatta zászlóval, transzparensekkel elvonuló "ünneplő" tömegnek.

tarazi 2016.12.05. 12:43:51

@monddazigazatmar: Tudom, hogy ez számodra hihetetlen - hisz nyilván magadból indulsz ki - de szerencsére nem lehet ám mindenkit megvenni. Nem mindenki olyan bérgeci mint te, hogy 20 Ft-ért az anyját is eladja. Akinek gerince van, az úgyse veszi át a júdáspénzt, megnyugodhatsz, nem kell ehhez a baloldal. Persze erről nem lesz majd statisztika, ahogy a visszautasított kitüntetésekről sincs - nem véletlenül kérdezik meg előre, hogy ki veszi majd át.

Mellesleg ez amúgy szerinted jobboldali program? Mármint a közpénzből való ingyenpénzosztás? Mert ennél balosabbat még Kádár se léphetett volna. Mert azért az legyen már tiszta, hogy nem a felcsúti köcsög adja a pénzt a sajátjából, hanem - szokás szerint - a magyar adófizetók kontójára adja a nagyvonalút. Nem véletlenül erőltetik, hogy bármibe is fáj, a kormányhivatalnokok vigyék ki, hiszen a lényeg, hogy értse a kedves nyugdíjas, hogy ezt A KORMÁNY adja, tehát a KORMÁNYNAK tessék hálásnak lenni érte.

Undoírtó, gusztustlan, féregkormány.

2016.12.05. 13:17:51

@monddazigazatmar: Ugye érted, hogy a cikk nem az utalványról szól, hanem annak teljesen elcseszett kézbesítési módjáról?
A posta kivitte volna annyiért, amennyiért, helyette a drága pénzen foglalkoztatott tisztviselők decemberét kell hazavágni (Irodai munkára szerződtek, nem házalni. Ha lenne mit csinálniuk, azt ki csinálja meg helyettük? Ha szabadságra mentek volna, akkor azt mikor vehetik ki, hiszen átvinni nem lehet, éppen a regnáló kormány alatt meghozott jogszabály miatt.) + ki kell fizetni x db kop... akarommondani biztonsági őrt (hivatalosan nem azért, hogy így hálálják meg nekik a választási irodai és ligetbéli közreműködést).

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.12.05. 13:19:22

Óriási luftot lőttek ezzel a húzással.szanalmas.postavajonmi?

monddazigazatmar 2016.12.05. 13:26:34

@tarazi: "nem a felcsúti köcsög adja a pénzt a sajátjából, hanem - szokás szerint - a magyar adófizetók kontójára adja a nagyvonalút."
Mutatnál olyan miniszterelnököt a világtörténelemben aki saját pénzéből fizetett nyugdíjat?

monddazigazatmar 2016.12.05. 13:28:20

@Ylim: "Értem én, hogy jogosultanként 482 forintot spórolnak meg vele az államnak"

Ő érti. Te miért nem érted?

kewcheg 2016.12.05. 13:28:28

Aki már látott Karácsony előtt a Lidlben 300 ft-os panírozott halrudacskát -és csak azt- vásároló nyugdíjas nénikét, (karácsonyi hal gyanánt) annak nem fájhat ez a tízes,bárki is adja. Még ha maga a patás adná is, akkor is szép gesztus volna. Még úgy is szép, hogy persze,természetesen több sebből vérzik. Mert valóban meg fogja kapni ezt az az utcánkban élő nyugdíjas házaspár is, akiknek drága és új autója van,nagy háza + kb. minden hónapban egy hetet Hajdúszoboszlón töltenek a hungestben. Hát igen,ez igazságtalan. Aztán tagadhatatlan az is, hogy aki adja, hát ugye ott is vannak érdekes emberek,külön nem részletezném. De a legnyomorultabbaktól sajnálni egy ilyen ajándékot...no comment..

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 13:40:18

@monddazigazatmar: "balos program, rohadjon meg a zorbán a tíz rongyával.. Követeljétek, hogy ne osszák ki!"

Én nem ismerem a balosokat, lehet, hogy igazad van. Viszont...

1. A hazaáruló orbán rohadjon meg, ez stimmel.

2. Ez nem az orbán tíz rongya, hanem az adófizetőké.

3. Fasság ez a szétosztás. Egy fillérbe nem került volna tízezret hozzácsapni a rendes havi nyugdíjhoz. Csak ez a "kormány" ötletszerűen hozza a döntéseket, és pont most jutott eszükbe.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 13:45:29

@kewcheg: "meg fogja kapni ezt az az utcánkban élő nyugdíjas házaspár is, akiknek drága és új autója van"

Ha az a bajod, hogy nagy a nyugdíjak közötti különbség, akkor ez special jó, mert nem százalékban kapják.

@monddazigazatmar: "olyan miniszterelnököt a világtörténelemben aki saját pénzéből fizetett nyugdíjat?"

Akkor ne tetszelegjen abban, hogy az ő ajándéka. Az se jó, ha a személyes vagyonából adja, mert azt is tőlünk lopta. Mondhatja akkor, ha MEGDOLGOZOTT érte.

2016.12.05. 14:10:20

"Szekuritsokat és hivatalnokokat küld a kormány a nyugdíjasokra". Ja, nem, csak a postát, bocsika: index.hu/belfold/2016/12/05/lazar_janos_beszelni_akar_a_kozalkalmazottakkal_az_erzsebet-utalvanyok_szetosztasarol/

WGábor5 2016.12.05. 14:37:59

@Friss Üzenet Roppanós Juhbélben: Újabb tökéletes példája ez a kormány totális inkompetenciájának és elképesztő arroganciájának.

Ezeknek annyi eszük nem volt, hogy mielőtt ország-világ elé kiállnak a zseniális ötletnükkel, - hogy az önkormányzatok irodistáiból legyenek kézbesítők - előtte esetleg egyeztetni kellett volna az érintettekkel, hogy a feladat egyáltalán ebben a formában kivitelezhető-e. Nem, az nem fér bele a NER diktatúrába, hogy a vezéren kívűl bárkinek a véleménéyt is kikérják bármiről. Ha Orbán parancsba adja, hogy hivatalnokok viszik ki, akkor úgy is lesz. Kit érdekelnek itt munkaköri leírások, logisztika, munkamorál, stb. A király döntött és pont, az alattvalók meg alkalmazkodjanak.

Aztán a király pofára esett, mert gondolom a közszolgák szakszervezeti vezetője közölte az urasággal, hogy esetleg 100 ezernyi közszolgával nem biztos, hogy olyan jó ötlet újat húzni, különösen nem karácsony előtt pár héttel, amikor már amúgy is pattanásig feszülnek az idegek. Esetleg talán még a Kossuth tér felé indulnának "kézbesíteni".

Persze nyilvánvaló, hogy miről lett volna itt szó, miért volt fontos, hogy kormány alkalmazottak vigyék a pénzt, tulajdonképpen Kósa be is vallotta, hogy nem az amúgyis nevetséges "spórolás" volt itt a fő érv, hanem az üzenet egyértelmű közvetítése, hogy ez a pénz bizony a vezírtől van, nem csak úgy a semmiért adják.

WGábor5 2016.12.05. 14:44:38

@kewcheg: Senki nem a rászorulóktól sajnálja ezt az összeget, a körítéssel van a baj, hogy ezt úgy adják mint valami kegy, aminek tessenek szépen örülni.

Mennyit is cseszett el a kormány a kvóta népszavazásra? 15 millárdot? És az olimpiai baromság kiadásai hol járnak most? Kb az is hasonló összeg. Na és a felcsúti kisvasút, meg a stadionok? Hány százmillárdnál is járunk már? Na erről van szó. A kormány egyik oldalon számolatlanul önti ki a pénzt haveri zsebekbe, a másik oldalon meg baromira örülni kellene, mert adnak egy 10 ezres könyöradományt a nyugdíjasoknak (annak is akinek 300eFt a nyugdíja, meg annak is akinek 40 ezer.), amit ráadásul lett volna pofájuk köztisztviselőkkel kihordatni, hogy biztosan tudhassa a szerencsétlen nyugdíjas, hogy kinek is köszönheti ezt a hatalmas kegyet.

Aki nem látja, hogy ebben mi nem stimmel, na az a no comment...

WGábor5 2016.12.05. 14:54:06

@monddazigazatmar: Mutatnál olyan miniszterelnököt bárhol a világon, aki köztisztviselőkkel (irodistákkal) akarta kihordatni a nyugdíjat, miközben van erre bejáratott, ráadásul állami szolgáltató?

Igen, a nyugdíjakat sehol nem a Miniszterelnök fizeti zsebből, de nem is csinálnak úgy, mintha ők fizetnék. Ellentétben Orbánnal. Ezt ne is próbáld tagadni, hisz pont te írtad azt a legelső kommentben, hogy: "zorbán a tíz rongyával". Pedig az a tíz rongy, kurváran nem Orbán tíz rongya, sose volt az - bár ő nyilván ezt hiszi és épp ezt próbálta volna beadni a nyugdíjasoknak. Legalább te bevetted - bár ahogy elnézlek, te bármit beveszel ettől a majomtól.

macska az úton 2016.12.05. 15:04:05

@kewcheg: ezt a pénzt senki nem sajnálja a nyugdíjasoktól, de nem is erről van szó.

Netuddki. 2016.12.05. 15:16:19

@kewcheg: "De a legnyomorultabbaktól sajnálni egy ilyen ajándékot...no comment.."

Ostoba lúzer, megosztó balfaszok!

monddazigazatmar 2016.12.05. 15:25:53

Meggyesi a saját pénzecskéjéből adta a 19 ezret, amivel választást nyert?
@WGábor5: "Ezt ne is próbáld tagadni, hisz pont te írtad azt a legelső kommentben, hogy: "zorbán a tíz rongyával"." Szövegértés zéró mi? :D
"Mennyit is cseszett el a kormány a kvóta népszavazásra? 15 millárdot?"
Hm, hát tényleg szörnyű, hogy megkérdezték az embereket, hogy mi a véleményük dolgokról, ugye? Tíz rongy a 3 millió nyuggernek, tudod mennyi? 30 milliárd.
Ennyit arról, hogy mennyire könyöradomány.

@kewcheg:
Az azért megvan, hogy a nénike aki a lidliben halrudacskázik nem igazán fizetett lófasz járulékot az élete során? A szomszéd nyugger a kocsijával pedig igen, és ezért magasabb a nyugdíja?

@tarazi: "Akinek gerince van, az úgyse veszi át a júdáspénzt, megnyugodhatsz"
Gondolom anyád visszautasítja :D:D

Egyébként igazatok van, úgy kéne átadni a tíz rongyokat, hogy közben azt ordibálják, hogy vesszen orbán.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.05. 15:42:28

@monddazigazatmar: "Meggyesi a saját pénzecskéjéből adta a 19 ezret, amivel választást nyert?"

Azért, mert a megyesi egy farok volt, orbánnak is kötelező faroknak lennie? Ez a példaképe? Ennyire telik?

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.05. 16:20:47

Haló !

Feltünt hogy a poszt tárgytalan ?
index.hu/belfold/2016/12/05/lazar_janos_beszelni_akar_a_kozalkalmazottakkal_az_erzsebet-utalvanyok_szetosztasarol/

Megjegyzem a ballibek fikatengere, és gyűlöletcunamija ettől nem fog változni.
Agyatlanul büfögnek mindent amit a Soros féle lejárató hadjárat parancsba ad számukra.

macska az úton 2016.12.05. 16:24:54

@Ballib cenzúrázók réme 19:

Haló ! Feltűnt a bejegyzés vége ?

Béke!

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.05. 16:37:26

@macska az úton:
Nem a posztolóra értettem, hanem a Soros által pénzelt ballib gyűlöletgyáros kommnetelőkre.

WGábor5 2016.12.05. 17:09:04

@monddazigazatmar:

"Hm, hát tényleg szörnyű, hogy megkérdezték az embereket, hogy mi a véleményük dolgokról, ugye?"

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mondd, te elmebeteg vagy bazdmeg? Nem az emberek megkérdezése került 15 millárdba, hanem az, hogy az utolsó kibaszott borkon is a kormány kurva plakátjai csüngjenek! Te úgy szoktad kikérni mások véleményét, hogy előtte az arcukba tolod, hogy mit kell mondaniuk? Neked ez a vélemény kérés? Amikor már azt hiszem, hogy nem tudsz mélyebbre süllyedni, akkor bizonyítod, hogy de, még a béka segge, alá, alá, alá, alá is le bírsz süllyedni, csak hogy védd A Pártot. De komolyan azt hiszted, hogy van rajtad kívűl olyan hülye aki beveszi amit hazudsz?

Az emberek megkérdezése, badmeg, ez kibaszottul hihetetlen.... Ez hihetetlen... Ez még egy Fideszestől is hihetetlen. Komolyan, nincs akkora szar, amit Orbán ne tudna lenyomni a ti torkotokon.

WGábor5 2016.12.05. 17:12:52

@Ballib cenzúrázók réme 19: Parancsot itt teljesítesz meg a haverod, ne magadból indulj ki te agymosott szerencsétlen. Nem a poszt égett be, hanem a gazdád.

Sorosról meg ennyit:

"A Fiatal Demokraták Szövetségének nyilatkozata - Soros Alapítvány

1992. szeptember 28., hétfő - Megdöbbenéssel figyeljük mind a Soros Alapítványt, mind pedig Soros György személyét az utóbbi időben ért nemtelen támadásokat. A fiatal nemzedék és a szakkollégiumi mozgalom támogatásával aktívan járult hozzá egy szabadabb és nyitottabb szellemi légkör kialakulásához Magyarországon.

Látva a felsőoktatás szorult helyzetét, úgy gondoljuk, hogy az újabb nemzedékeknek is szükségük lesz arra az önzetlen támogatásra, amelyet a Soros Alapítvány remélhetőleg a jövőben is nyújtani fog.

Tiltakozunk az Alapítvány politikai csatározásokba történő bevonása ellen."
süti beállítások módosítása