A valódi viták otthona

Reflektor

Válasz a „Fütyülsz bazdmeg, mert egy szar, szemét, szar alak vagy” írásra

2016. december 06. - szénhidra

whistle.png

A válasszal érintett írás ide kattintva érhető el.

Kezdjük ott, hogy nem tartom magam a feministák gyöngyének, nem értek hozzá, csupán intuícióból állok ki a nők és férfiak elleni erőszak ellen, adom hangom a nők bizonyos országokban, bizonyos vallások szerinti elnyomása ellen, borulok ki akkor, ha fiatalkorúakat bántalmaznak, legyen az bármilyen nemű.

Az Amsterdamban készülő rendelettel nem teljesen értek egyet, túlzásnak érzem a börtönt, mert ezt az emberi viselkedést, jelen esetben a füttyögést nem lehet törvénybe iktatott szankciókkal kezelni. Ezt vagy megtanulja otthon az ember még gyerekként, amit utána alkalmaz felnőttkorban is, vagy veszett fejsze nyele a dolog, maximum a jó társaság tud rajta segíteni, megértetni vele, hogy nem menő a füttyögés.

Vitám elsősorban abban van, hogy a cikk írója számomra nem hiteles, mert nem nő, így nem tudja, milyen ezt hétről- hétre megélni és más az is, ha nő ismerősöktől hallasz ilyen történeteket. Másrész ezt a problémát nem lehet osztályokra bontani. Ha az lenne, akkor ezt meg lehetett volna már rég oldani, de legalábbis a probléma megoldása már úton lenne. Je suis prolik, és közép- és felsőosztálybeli nők!

Egyrészt, hogy állapítom meg valakiről, hogy az illető alsóosztálybeli? Lehet attól még közép- és felsőosztálybeli valaki, mert nem beszél választékosan, nem öltözködik trendin, vagy szakadt a ruhája, esetleg kicsit bűzlik. Ezt nemes egyszerűséggel igénytelennek nevezem. És direkt használtam olyan jelzőket, amelyekről egy átlagembernek az alsóosztálybeli ember fog eszébe jutni. Egy közép- vagy felsőosztálybeli férfi sokszor hasonló módon, sőt mocskosabban tud megszólítani, kibeszélni egy nőt, mint szerényebb társai, mert a társadalmi helyzete miatt erősebbnek érzi magát a többieknél. Hogy ezt honnan veszem? 31 év tapasztalat. Nem csak azzal a férfival van baj, aki mellett elmész az utcán - legyen az a belváros egyik szeglete, egy külső kerület, vagy a budai úri negyed -, aki hellózik, sziázik, mizuzik, az építőmunkások, akik pisszegnek, ciccegnek, füttyögnek, hanem azokkal is, akik egy szimpla haveri összejövetelen, munkahelyen mocsok módon beszélik ki a nőket, hogy ki mit hogyan csinálna a másik nemmel, majd ha ezek a tettek nem igazolják a gondolatait, akkor külső körülményeket kezd okolni. Azok sem járnak jó úton, akik azt gondolják, hogy a verbális intim kapcsolat kezdeményezése egy elvárás. Jelezném, számomra nem az és sok más nő számára sem.

Engem nem kell félteni, jelenleg négy fiúval ülök egy szobában, nyílván kellett idő, hogy belássuk mindannyian, előttem nem kell cenzúrázni a véleményt, megesik az is, hogy én magam adok olyan lecsapást egy feldobott labdára, amin ők csodálkoznak a legjobban. Szeretném elérni, hogy minél több nő legyen olyan bátor, aki visszaszól a férfiaknak, teljesen jogos felháborodással, hogy mit képzelnek magukról, hogy engedik ezt meg maguknak, vagy mint Miranda a Sex és New York egyik részében, amikor pisszeg neki az építőmunkás, aki nem szimplán elmegy mellette és még ő szégyelli magát, hanem visszaszól és keringőre hívja a férfit, aki köpni- nyelni nem tud a reakció hallatán. Javaslom, hogy a nők is kezdjenek bele a pisszegésbe, füttyögésbe, ciccegésbe kortól, nemtől, társadalmi ranglétrától függetlenül, ha olyan férfit látnak az utcán, aki megtetszik nekik, akár egy pillanatra is. És nézzük meg a reakciókat. Lesz, akinek ez tetszeni fog, lesz aki sokkolódik, lesz aki keresetlen szavakkal fogja illetni a hölgyeket.

F.D.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr812027991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása