A valódi viták otthona

Reflektor

Láng Zsolt a Fidesz és nem a második kerületiek érdekeit képviseli

2016. december 08. - GottmayerLea

harmashatarhegy_2_834343_50568.jpg

A Fideszt valószínűleg azért zavarja a természet, mert emlékezteti őket arra, hogy előttük is volt világ és majd utánuk is lesz. Nem kell mélylélektani magyarázatokba bocsátkozni, de annyi biztos: a kormányzat egyik pavolovi reflexe, hogy ha valahol természetvédelmi terület van, akkor odafideszeskedik és „megfejleszti” azt.

Ezeket általában olyan, egészen mesterien felesleges dolgok miatt csinálják, mint a múzeumi negyed vagy jelen esetben a budapesti olimpia. Teljesen jogos az az általános felvetés, hogy talán a metró közlekedését kellene megrendezni sikeresen a budapesti olimpia előtt. Az pedig, hogy a budapesti olimpia kapcsán miért az a legfontosabb, hogy visszafordíthatatlan természeti károkat is okozzanak, amellett, hogy egy lehetséges sportesemény kapcsán már előre csődbe viszik az országot,egészen érthetetlen.

A második kerületeiknek szerencsére nem kell aggódniuk, mert természeti értékeinket megvédi Láng Zsolt,aki mégiscsak ennek a nyolcvannyolcezer embernek a képviseletére szerződött. Láng Zsolt ugyanis rögtön kiállt értük és a Hármashatár-hegy természeti értékeiért, mikor értesült a tervezett rombolásról:

„Nekem egy kérésem lenne vezérigazgató úrhoz is, de nyugodtan maradjon, most már ne jöjjön vissza, mert nem kell rá válaszolni. Ebben az anyagban is látom, hogy például egy II. kerületi helyszín bekerült a helyszínek közé úgy, hogy eddig nem volt benne, amivel egyébként valószínűleg semmi probléma nincs. De úgy gondolom, hogy a jövőben kívánatos lenne, és ezt szeretném kérni, ha már a polgármesterek is itt ülnek a Fővárosi Közgyűlésben, szeretném kérni az előkészítőktől, hogy helyszínkijelöléseknél később is, illetve az infrastruktúra megteremtésénél üljünk már le előtte, és egyeztessünk, hogy milyen olyan észrevételei vannak esetleg azoknak, akik azokon a területeken élnek hosszú évek, évtizedek óta, hogy a legjobb helyszíneket válasszuk, és segíteni tudjuk mi is a tervezést. Tehát úgy gondolom, hogy egy ilyen egyeztetési folyamat végig az egész projekt kapcsán szerintem fontos lenne, és ezt kérni is szeretném, mint II. kerületi polgármester. Köszönöm szépen.”

Mindezt Láng, a második kerület polgármestere mondta 2016. szeptember 28-án a fővárosi közgyűlésen annak kapcsán, hogy átkerült az olimpiai pályázatban a mountain bike pálya helyszíne a harmadik kerületi Testvérhegyről a második kerületben található Hármashatár-hegyre. Szeptember végén tehát egyszerűen csak kiderült, hogy a kerületében lévő egyik legfontosabb természetvédelmi területet az olimpia miatt meg akarják változtatni, a polgármester szerint pedig ezzel „egyébként valószínűleg semmi probléma nincs”. Az, hogy a polgármesterek ott ülnek a közgyűlésben, elvileg arra szolgálna, hogy az összes kerület érdeke figyelembe legyen véve, de ez a Lánghoz hasonló feketeöves pártkatonáknál láthatóan nem igazán számít. Ő inkább föláldozza a Hármashatár-hegyet, csak szembe ne kerüljön a Fidesz olimpia-projektjével.

A helyi lakosok tájékoztatása ezúttal különösen jól sikerült. A Budai Polgár című, II. kerületi önkormányzati lap –melynek fő célja a Láng Zsolt képe/oldal arány minden hónapban történő felülmúlása –december 3-án megjelent számában(17. oldal)szereplő, apróhirdetésnek tűnő közleménye szerint a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. december 5-én, tehát két nappal később lakossági fórumot tart az olimpiai pályázatról.  Ennyi, ebből a forrásból értesülhettek a helyiek Láng Zsolt után potom két hónappal arról, hogy lesz valami a Hármashatár-heggyel.

Azonban így is több mint százan jöttek el a lakossági fórumra, amiről a polgármester távolmaradt. A Budapest 2024 egy negyvenöt perces olimpiarendezést dicsőítő film után próbált mindenkit nyugtatni, hogy semmilyen szinten nem fog a Hármashatár-hegy módosulni, természetkárosítás fel sem merülhet. Arra azonban nem tudtak választ adni, hogyha „a londoni olimpia mountain bike pályájához 500 tonna követ és 350 tonna őrölt kavicsot kellett a hegyre szállítani”, akkor mindez várható-e a Natura 2000-es területen?

Mi a legfontosabb tanulság? Sem Láng Zsolt, sem a Budapest 2024, sem a Főváros nem érezte úgy, hogy a környéken élőknek bármilyen szinten beleszólása lenne abba, mi történik a Hármashatár-hegyen. Ha a Fidesz úgy dönt, hogy egy drónfelvétel miatt be kell áldozni az egyik megmaradt budapesti zöldfelületet, akkor annak úgy kell lenni-e.  Az ott élők meg csináljanak, amit akarnak.

Ezt nem hagyhatjuk.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5912032737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trackers 2016.12.09. 07:03:23

Bájos ahogy pár fára hivatkozva meggátoljátok az összes fejlesztést a városban.

De érthető is, hisz az MSZP-SZDSZ nem fejlesztett semmit Budapesten, így lehetőleg mindent igyekeztek megakadályozni most is, nehogy túl nagy legyen a disszonancia.

Ám az már most is iszonyatosan nagy.
4-es metró, Várbazár, Szél Kálmán tér, Rákóczi híd, ...

Méra 2016.12.09. 07:28:26

@Trackers: Pár fa? Azért itt többről van szó

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.09. 07:45:32

@Trackers: "pár fára hivatkozva meggátoljátok az összes fejlesztést"

Berlinben nagyon kevés fa van az európai fővárosok összehasonlításában. Budapesten a berlininek ötöde! Lehetne új múzeumokat létesíteni a városban, vannak foghíjtelkek, leromlott állagú épületek, stb. Ki az a rosszindulatú ÁLLAT, aki kitalálja, hogy a közparkba építsenek új betonszörnyeket?

Az olimpiai pálya jó hosszú, és ugye széles, mert nagyszámű közönség is nézi majd a versenyeket, és ugye a fák nagyban akadályozzák ezt, meg utak kellenek, parkolók, kiszolgáló épületek, tehát a hegy egyik oldala szépen le lesz borotválva.

Budapest levegője nagyon rossz, de a kormányzat megtesz mindent annak érdekében, hogy még rosszabb legyen.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.09. 08:38:52

Az Olimpia ellen már csak néhány alvakult Gyurcsány csicska ágál.

Az Olimpia hasznossága megkérdőjelezhetetlen.

Szinte kivétel nélkül az összes Olimpikonunk támogatja az Olimpia megrendezését.

NE DŐLJ BE A BALLIB GYŰLÖLET HADJÁRATNAK !

Bafana 2016.12.09. 09:04:29

A spermaszökevény Horn Gábor elszólásáról mi a szerző véleménye? Akit sokkal jobban érdelelt az SZDSZ sorsa, mnt az országé:
www.youtube.com/watch?v=y6LIBoNlQUA

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.09. 09:13:02

@Trackers: juj "elvtárs" ezt elcseszted a 4es metró demszkájék műve, a várbazár pedig egy bohózat egy röhej. Átadták már tizedszer? Rákóczi hiddal mi van? Nem történt ott semmi.

@Ballib cenzúrázók réme 19: ja az olimpia hasznossága megkérdőjelezhetetlen hazaárulóknak, és tolvaj fideszeseknek, végül is majdnem becsődölt miatta görögország is, és általában dfurván veszteséges.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.09. 09:20:29

@fidesz maszop dk egykutya:

A 4-es metró annyiban tényleg Demszky és az MSZP-SZDSZ műve hogy 20 éven keresztül kampányoltak vele, elköltöttek egy kapavágás nélkül több száz milliárdot rá.
Csakhát Tarlós építette meg.

Ahogyan a Szél Kálmán teret is egy SZDSZ-es helikopterrel közlekedő Kóka nevű ígérte meg, és aztán szintén Tarlós csinálta meg.

Ahogy szinte minden beruházást, felújjítást.

A ballibek alatt csak rohadt Budapest.

---
Az Olimpia pedig többet hoz, mint visz.
CXsak a ballibek be vannak tőle szarva, hogy a nemzeti öntudat olyan erős lesz, hogy soha többet nem nyernek.

De nem kell aggódnod.
Olimia nélkül se nyertek már soha választást. :DDD

$pi$ 2016.12.09. 09:23:03

"Nem kell mélylélektani magyarázatokba bocsátkozni, de annyi biztos: a kormányzat egyik pavolovi reflexe"

Ez nagyon nagy ívűre sikeredett, de a pavlovi reflex nem mélylélektan. A mélylélektan Freud, álomfejtés, hisztéria, meg ilyenek. Pavlov a behaviorista pszichológia megalapítója, a mélylélektanhoz nem sok köze volt.

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.09. 09:45:10

@Ballib cenzúrázók réme 19: hogyhogynem már megint hazudsz :D vagy 2006ban már tarlós volt?
Kókáról halottam most nagy csókosotok. Tőle jött rogán helikopter imádata is? :D

"Az Olimpia pedig többet hoz, mint visz." kivéve a görögöknél, az angoloknál, meg itt. Már az előkészületek is többszörösébe kerül a tervezetthez képest.

Nem csak a "ballibek" vannak beszarva hanem kb mindenki, ezért 2/3 az olimpia elutasítottsága. Ha a nemzeti öntudat megerősödne nagy lenne a problémátok nektek hazaáruló mszmp-kisz szökevény tolvaj komcsiknak.

Mad Mind 2016.12.09. 10:01:22

@Trackers:
Ha nincs az a "pár fa" megfulladsz az idióta pártoddal együtt.
Láng meg mindig ezt csinálta. Nem kellet volna megválasztani, el kellett volna menni szavazni kérem.

$pi$ 2016.12.09. 10:33:21

@Mad Mind: "Ha nincs az a "pár fa" megfulladsz az idióta pártoddal együtt. "

Az óvónéni nem gondolta komolyan, ne félj, senki sem fog megfulladni.

Mad Mind 2016.12.09. 13:33:28

@$pi$:
Pedig de, csak nem azonnal te tudálékos k*cs*g.

xkolbászx 2016.12.09. 16:00:41

@Trackers: anyád a négyes út mellett az árokban szedi össze a román kamionosok apróit, te meg itt kommentelgetsz?

annamanna 2016.12.11. 02:31:28

Reménykedjünk Trumpban, aki erősen támogatja a LA-i olimpia ötletét.
Nekünk annyi szükségünk van az olimpiára, mint a kutyabolhaimportra.

pisco elqui 2016.12.12. 12:28:00

Budapest a Fidesz Zrt.-nek nem több, mint egy zsákmány. Ha tetszik: gyarmat. Az ún. fejlesztéseknek pedig a túlárazás és a lopás a lényege. Ahogy az olimpiának:D:D:D is. Jól látszik, hogy ami még nem tartozik a NER-corporation portfóliójába, ott nem is történik semmi.
süti beállítások módosítása