A valódi viták otthona

Reflektor

Orbán és a Natio Hungarica

2016. december 15. - szénhidra

kr.png

A pénz utáni vágy az alapja a mai Fidesz kormányzásnak, minden más csak leplezés. És a jobboldali szavazók ezt eltűrik.

A középkori Magyarországon az akkori hagyományoknak megfelelően a nemzet részeit képezték, a nemzetbe tartoztak a nemesek. Ám csak ők lehettek tagjai a Natio Hungarica-nak, más nem. Ma is ez a helyzet annyi különbséggel, hogy a nemzetfelfogásba ma nemcsak a fideszes újnemesség, hanem a Fidesz-közeli gazdasági nagyhalak, a pályázati pénzekért ácsingózó vállalkozások vezetői, a Fidesz tagkönyvvel rendelkezők és a Fideszre szavazók is beletartoznak. E felfogás engedi, mi több illúzió által bátorítja a hozzájuk felzárkózni akaróknak a belépést ebbe a nemzetbe. A nemzet alapja ugyanis mára a pénz megszerzésének lehetősége lett. Minél közelebb a központhoz annál könnyebben. A többieknek pedig kiválóan alkalmas a népi-keresztény-nemzeti lepel, ami egész jól takarja a rendszer működtetőit és a mechanizmust.

Tök mindegy, hogy milyen szelek fújdogálnak, hogy Magyarország-kompország ide-oda hánykódk a vizen, Orbán jól látja, hogy az embereket egy valami érdekli nagyon ebben a hánykolódásban, az pedig a pénz illetve a pénz minél könnyebb megszerzésének lehetősége. Ez az akarat a magyar társadalom minden rétegét mélységesen átjárja, mondhatni mára a legfőbb mozgatóinak egyike lett. És Orbán ezzel már tud kezdeni valamit és tud ígérni. Az ígéretét megértik a mindenféle oligarchák, vállalkozók, megérti és felismeri a magyar lakosság jelentős része is. Erre pedig már lehet alapozni egy egész rendszert, mondjuk a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

A nagyok – a valódi hatalom

Ha megnézzük a magyar gazdaság teljesítőképességét, azt, hogy valódi versenyhelyzet helyett uniós és állami pénzekkel, adókedvezményekkel és kedvezményes konstrukciókkal kistafírungozott vállalkozásaink hogyan működnek és kitől függnek, máris beláthatjuk, hogy ki fújja ma Magyarországon a passzátszelet. Az elismerten kormánystratégiának vallott korrupció törvényi szinten szabályozott minálunk. Az országba beáramló irtózatos összegek elosztását felügyelő kormányzati szervek és helyi szintű leágazódásainak pártkatonái pedig nagyon odafigyelnek, hogy a pályázatok véletlenül csak személyre szabva kerüljenek kiírásra, ha pedig azt esetleg nem lehet, akkor egymás között jól lekartellezik.  A személyre szabás nyilvánvalóan nemzeti és egyben tőkés haverokat jelent, akik aztán az elnyerhető pénzekből visszacsorgatnak 10-20%, manapság pedig már akár 60%-ot is. Amiből aztán terem sajtó, tv csatorna, stadion, focicsapat, villa, luxusjacht hasonlók. Nem teheti meg a réteg úgy, hogy ne menjen bele ebbe a játékba, mert sajnos annyira gyenge a magyar gazdaság, hogy ilyen baráti segítség nélkül nem mennének semmire. És akkor kimaradnak, lemaradnak.

A lecsúszók – a félelem

A nemzet további részét azok alkotják, akiknek belengetésre került az a hamis lehetőség, hogy csatlakozhatnak a húsos fazékhoz vagy legalábbis marad az életszínvonaluk. Az a vállalkozó, aki minden nap a lecsúszástól retteg, az a tanár, aki a családjáért aggódik vagy az a közmunkás, akit a kistelepülés jegyzője vagy polgármestere tart sakkban a segély helyett kényre-kedvre adott munkalehetőséggel mind-mind a rendszertől függenek. Az egyes társadalmi rétegekkel szembeni kormányzati fellépések soha nem érték el azt a szintet, hogy ezek a rétegek, osztályok egymással szövetségre lépjenek, a kormány ügyesen játsza ki egymás ellen őket. A „de jó, hogy most nem mi szívtunk” halovány öröme könnyen feledteti azt a félelmet, hogy a kormány igenis jól megszívathatja egyik napról a másikra bármelyik csoportot. A vállalkozó pedig majd szól, hogy a munkásai és családtagjaik kire szavazzanak, a tanáriban majd tudják, hogy kire kell szavazni, hogy ne legyen kirúgás és természetesen a közmunkás is jól tudja, amikor a helyi élet-halál ura végigsétál az utcán, hogy családjával együtt hova ikszeljen majd megint.

A hamis máz – a hit

Azok, akik a valódi vagyonok megszerzésének lehetőségét szellemi-lelki energiákkal helyettesítik, azok a fenntartások nélküli Fidesz szavazók, akik a hazai jobboldal toposzait átvevő és továbbfejlesztő konzervatív-polgárinak beállított lepel mögé nem akarnak benézni, mert irtóztató lenne elismerniük, hogy az ország jelenlegi vezetőit a nettó pénzhajhászáson kívül más nem érdekli – ők adják a harmadik nagy erőt. A jobboldal által adott szellemi-lelki energiák megnyugtatóak, de legalábbis hiánypótlók. Még ma is, mivel a baloldali-liberális-technokrata-szakértő ideológia nem tud nyújtani ilyen extrákat.

A szellemi holdudvar, az egyházak, mind a nemzeti-konzervatív értékek legfőbb megmentőjeként fordultak a Fideszhez, annak vezetői pedig zseniálisan ültek bele a készbe annak idején és egy fikarcnyit sem kellett energiát pazarolniuk arra, hogy megteremtsék a jobboldaliságuk alapjait (ezért aztán maradhatott idejük profi szintre felturbózni a gazdasági hatalom megszerzéséhez vezető praktikákat). Az, ami sokaknak természetes, hogy nemzetiek lettek a „fiúk”, ami egy természetes pálfordulás, az mások szemében nagy gyanúnak ad terepet. Álságos, nem hihető épp ezért félelmetes. Persze így már könnyen lehet az egyházzal, vallással, kereszténységgel, nemzetmentéssel takarózni, de ez csak azoknak elegendő, akik tényleg nem akarnak más szempontokat figyelembe venni és elfogadják ezt a deal-t. Mert különben „jön a Gyurcsány és a nemzetfalók”.

Akik tartják a leplet

A közpénzen hizlalt habonyi kormánymédiumok két célt szolgálnak. Az egyik szintén a pénz lenyúlásáról szól, a másik viszont már "valódi munka". Minden eszközükkel azon dolgoznak, hogy eltakarják ezt a piszkos világot. Értelmezési kereteket, ellenségeket és gondolatmankókat adnak a fenti csoportoknak. Már régen nem az egész magyarságnak beszélnek, csak a sajátjaiknak üzennek, nekik segítenek. Lássuk be, hogy ezek az értelmezések világosak az ő szempontjukból. A világuk - és  így a kormány világképe jól működik, jól keretezett, ennyi kell a hatalom megtartásához. A megteremtett és jóváhagyott kp-i valóságértelmezést sugározzák ki a jobboldali tömegeknek.

A rendszer egésze zsírozottan működik: egyik vége felől jön a pénz, a vagyon, a másik felől érkezik az áldás és az ideológiai segédvezetők, támaszok. Na meg a félelem.

Orbán megvédi nemzetét. Aki vele van és elfogadja játékszabályait, azt mindenkitől megvédi (Brüsszeltől, Gyurcsánytól, Jobbiktól… hosszú a sor). A pénzbeli és szellemi-ideológiai juttatásokért cserébe politikai támogatást és félrenéző tekinteteket kap, ezért nem hagyhat senkit árván a csapatból, mert az rossz üzenet lenne. A kisvasút sem azért nő tovább, mert racionális indokai lennének, hanem mert támadják. Meg Rogán Antal is azért fog a helyén maradni, mert Orbán nem tehet mást. Rogán leszedése azt jelentené, hogy Orbán nem tudja megvédeni embereit. A tömeg pedig ezért még jobban fogja követni.

A magyar nemzet Natio Hungaricájából így lesz a magyar észjárás alapján Ratio Hungarica.

 

Csarnó Ákos

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8212048443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.15. 16:48:12

Milyen jobboldali szavazók? A fidesz szavazói biztosan nem azok.

Nagyorrú Barbi 2016.12.15. 16:51:21

Gyurcsótány elvtársadat és büdös bolsi bandáját nem a pénz hajtotta? Dehogynem! Következő hozzáröffenésed témája adott. Kíváncsian várom...

Bobby Newmark 2016.12.15. 17:01:32

@Nagyorrú Barbi: A hozzád hasonló gyökér seggnyalókról szól a poszt.

Egyébként meg a kurva anyád akarja vissza Gyurcsányt.

jandera 2016.12.15. 17:12:26

@fidesz maszop dk egykutya: Hát akkor milyenek? Csak nem komcsik?

polgári kór 2016.12.15. 17:18:43

nemérted

a pénz utáni vágy az alapja a fideszuralomnak

mert hát szeretem ha az állam nálam hagyja a pénzt amiért megdolgoztam nem úgy mint a ballibsik.....kemény, de eltüröm valahogy

2016.12.15. 17:39:22

Bla blablabla blabla bla. Blablabla !

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.15. 17:41:03

@fidesz maszop dk egykutya: "Milyen jobboldali szavazók? A fidesz szavazói biztosan nem azok."

Gyűlölködő rasszista szélsőjobbot akart írni.

HorseFucker 2016.12.15. 17:43:32

Baszd meg a halott anyád a ravatalán koszos fideszbérenc semkiházi geci !

énisfélek 2016.12.15. 17:48:56

1989 óta az összes kormány a pénzre hajtott. Ki ügyesebben, észrevétlenül, ki durvábban, pofátlanul. A választásokon közülük választhatunk, esetleg egy olyan pártot aki eddig még nem lopott, az a párt majd a jövőben fog lopni.

HorseFucker 2016.12.15. 17:49:52

@énisfélek: De törvényt csak egy hozott rá.....

dunántúli gyerek 2016.12.15. 17:50:33

kedves ákos

üdítő hogy névvel vállalod a posztodat, ez eléggé ritkaság

'Orbán jól látja, hogy az embereket egy valami érdekli nagyon ebben a hánykolódásban, az pedig a pénz illetve a pénz minél könnyebb megszerzésének lehetősége.' - szerintem is jól látja, mert én pl. azt szeretném, hogy több pénzem legyen, de ki nem?

'Ez az akarat a magyar társadalom minden rétegét mélységesen átjárja, mondhatni mára a legfőbb mozgatóinak egyike lett. És Orbán ezzel már tud kezdeni valamit és tud ígérni. ' - és legfőképpen a riválisokkal szemben, nem csak ígérgetni sikerül.

'Az elismerten kormánystratégiának vallott korrupció törvényi szinten szabályozott minálunk.' - senkit sem érdekel, mert amikor a korrupció még nem volt tvi szinten szabályozott, mint mondod, akkor a gazdaság egyáltalán nem müködött

'Az a vállalkozó, aki minden nap a lecsúszástól retteg, az a tanár, aki a családjáért aggódik vagy az a közmunkás, akit a kistelepülés jegyzője vagy polgármestere tart sakkban a segély helyett kényre-kedvre adott munkalehetőséggel mind-mind a rendszertől függenek.' - vicckategória senkit sem kísér be senki a szavazófülkébe

'A szellemi holdudvar, az egyházak, mind a nemzeti-konzervatív értékek legfőbb megmentőjeként fordultak a Fideszhez, annak vezetői pedig zseniálisan ültek bele a készbe annak idején és egy fikarcnyit sem kellett energiát pazarolniuk arra, hogy megteremtsék a jobboldaliságuk alapjait' - az egyházak mindig is a jobboldalhoz csatlakoztak mo-n ami az emeszempé-eszdéesz egyházpolitikája után nem nagy csoda

'A közpénzen hizlalt habonyi kormánymédiumok két célt szolgálnak. Az egyik szintén a pénz lenyúlásáról szól, a másik viszont már "valódi munka". Minden eszközükkel azon dolgoznak, hogy eltakarják ezt a piszkos világot. ' - ez így van, az ellenzék dolga hogy kiderítse a disznóságokat, nem a kormánymédiáé

Irbisz 2016.12.15. 17:55:53

Jo a poszt de ertelmetlen, mert ertelmes, gondolkodo embernek semmi ujat nem mond, a buta egybites, nemgondolkodo fideszhivek meg immunisak a valosagra. Ja, es szerintem sem jobboldaliak szavaznak a fideszre, inkabb attributimuk a Hit, butasag, a tekintely feltetlen tisztelete, solange közülük tipikus kadaristak, akiknek fingja nincs a jobboldalisaghoz

pamut 2016.12.15. 18:09:45

@dunántúli gyerek:

a maffiád intézményesített korrupciója sokakat érdekel, te mint maffiatag szeretnéd csak elhitetni hogy nem érdekel senkit mert ez az érdeketek, nem mellesleg a hazaárulással felérő iparosított korrupció, amely sorozatban kinyírta, vagy már csírájában halálra ítélte a becsületes magyar cégeket, és csak a fideszes gazemberek-seggnysalók érdekit hagyta érvényesíteni nem csupán rövid- és hosszútávú károkat okozott a magyar gazdaságnak, de társadalom-mérgező, lezüllesztő szerepe is volt és van, tehát már az is terelés hogy a korrupció tényéről és bűnéről el akarod terelni (hű fideszesként) a szót annak hamisan beállított érzékeléséére.

kifejezett jellemzője a fideszbűnözésnek hogy akik érdekeltek benne azok terelni próbálnak róla, relativizálnak, stb., emígyen is kollaboráns cinkostársául válva az orbánmaffiának és annak gaztetteinek.

a magyar gazdaság amúgy folyamatos leszakadásban van nem csupán az EU nyugati felétől, de még a visegrádi versenytársainktól, is, ez tehát abszolút, totális kudarc, a mérhetetlen EU-segélyek (meg a pár autógyártó) nélkül itt folyamatos recesszió lenne, vagy éppen csőd.

történelmi, lemoshatatlan, hazaáruló bűne az orbánmaffiának hogy ez az ezer évben egyszer adód kivételes történelmi alkalmat, hogy valami csoda folytán pénztengert önt ránk pár ország, és ezzel egy egyszeri alkalmat nyújtana a történelmi leszakadásunk mérséklésére, olyat lehetőséget, amiről őseink még csak nem is álmodozhattak, ezt elkótyavetyéli, pontosabban ellopja.

ami a bizniszegyházat illeti, tagadhatatlan tény hogy elárulta hitét, istenét, vallását.

baldoc 2016.12.15. 18:30:43

@Nagyorrú Barbi:" Gyurcsótány elvtársadat és büdös bolsi bandáját nem a pénz hajtotta? Dehogynem! Következő hozzáröffenésed témája adott. Kíváncsian várom..."
Gyurcsány magánvagyona FELÉRE esett miniszterelnöksége alatt.
A balliberális kormány alatt a túlzásba vitt kiadás növekedés ( 50%-os béremelés, 13.havi nyugdij, szociális támogatások, ingyenes juttatások) nem magukról szólt.
MA a fideszesek csak a pénzlenyúlás miatt járnak be dolgozni.
Az itt élők miatt ugyan nem.

polgári kór 2016.12.15. 18:45:57

@baldoc: Én is mindig meglepődök, hogy lehet az h az emberek inkább Orbánt választják, amikor korábban 10% volt az alapkamat, most meg 1%, 12% volt a munkanélküliség, most 5%, 2010ben 130 volt az átlag nettó ma 175, feriéknél volt évi 5% infláció ma nulla, utsó szoci teljes ciklusban minusz volt a GDP növekedés most átlag 2-2,5% évente(!), Bp-en 20 évig nem épült semmi most befejezték a Metrót, Széll Kálmán teret, Baross teret, Várbazárt, 80 stadiont, kisvasutat, csinálják a Várat, Múzeumnegyedet...

..mindezt úgy hogy még az államadósság is csökkent.

Ez mind kifér, és a tolvaj geci orbán emellett még lopni is 10x többet tud, mint Feri! Varázslat!

Részemről 2018ban azon leszek hogy tovább lophasson!

inebhedj - szerintem 2016.12.15. 18:57:59

Istenem, a jobboldaliak eltűrik ugyan, de jobboldali
ember nem szavaz egy baloldali pártra (mint a Fidesz), szóval a jobboldaliak türelménél nagyobb gond a baloldaliak szavazgatása.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.12.15. 19:42:41

"...ma nemcsak a fideszes újnemesség, hanem... a Fideszre szavazók is beletartoznak."

Tévedés. A Fidesz-szavazók sem tartoznak bele. Ugyanúgy szarnak rájuk, mint bárki másra. Csak a gyökerek ezt észre sem veszik.

sZulamith 2016.12.15. 19:49:41

@polgári kór: Ámen!
Miközben egy kör mértéktelenül meggazdagodott, az adók különösen az Áfa mértéke egyformán nyomja a nagy többségű szegényt.( A kenyér áfája ugyanannyi, mint a luxus életvitel kellékei) Az átgondolatlan pazarló beruházások, pazarló kampányok belföldön, és külföldön. Mi által elveszítjük a külföldi kormányok szimpátiáját, és ott tartanak be nekünk ahol tudnak.

A cikk irója jól látja a dolgokat.(jobboldali szavazókról, és nem szélsőjobbról ír), csak a Kossuth rádiót kell bekapcsolni, és "Akik tartják a leplet" alcím máris igazolt:)

polgári kór 2016.12.15. 19:55:07

@sZulamith: tudod, PISA teszt

'Miközben egy kör mértéktelenül meggazdagodott, az adók különösen az Áfa mértéke egyformán nyomja a nagy többségű szegényt'

- write only helyett 175 az átlagbér, 2010ben meg 130 vót

A többi is akkora baromság meséld el anyádnak inkább.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.15. 20:00:10

@polgári kór: "10% volt az alapkamat, most meg 1%"

A németeknél meg negatív. Az egész világgazdaságban mélyponton vannak a kamatok, ezt biztos orbán intézte el.

Próbálj kölcsönt felvenni, és meg fogsz lepődni, mennyi kamatot kell fizetned. Kb. 10%.

"12% volt a munkanélküliség, most 5%"

Nagyobb, csak most közmunkának hívják.

"2010ben 130 volt az átlag nettó ma 175"

2010-ben a szlovákok bére mögött 6%-kal maradtunk el, 2015-ben 25%-kal.

"feriéknél volt évi 5% infláció ma nulla"

Világgazdasági trend.

"a GDP növekedés most átlag 2-2,5%"

Az EU segélynél kisebb, szóval erős csökkenés a valóságban.

"Széll Kálmán teret"

Kurva drágán kurva szart csináltak.

"Várbazárt"

Háromszor is!

"80 stadiont, kisvasutat"

Ez nagyon jó! :))

"csinálják a Várat"

Lovardát, bazmeg!

"Múzeumnegyedet"

A park közepébe,. Nóóóórmális?

"mindezt úgy hogy még az államadósság is csökkent."

A 3000 Milliárd MANYUP pénzzel 80%-ról 70% százalékra csökkent volna, MOST van 75%-on. Szóval 5%-kal növelték.

Mindezt úgy hogy szénné adóztatták a népet, nálunk a legmagasanbb az ÁFA, az élőmunkát terhelő adók, stb. Ugyanakkor legutolsók vagyunk versenyképességben. Egy világgaazdasági konjunktúra közepén stagnálunk, lemaradunk.

"Ez mind kifér, és a tolvaj geci orbán emellett még lopni is 10x többet tud, mint Feri!"

Inkább százszor többet.

"Részemről 2018ban azon leszek hogy tovább lophasson!"

Gratuálok!

Az észtvesztő tájékozatlanságodhoz is!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2016.12.15. 20:02:15

@sZulamith: "A kenyér áfája ugyanannyi, mint a luxus életvitel kellékei"

Tévedés. Csak a kisember fizet ÁFÁ-t. A luxus dolgokat cégre veszik, az ÁFÁ-t visszaigénylik.

sZulamith 2016.12.15. 20:48:26

@polgári kór: Végül is lehet igazságod, mert annyira megnőtt a kormányzati tisztviselők létszáma, hozzá a fizetés, következésképpen nőtt az átlagbér is:)

polgári kór 2016.12.15. 20:59:52

@sZulamith:'annyira megnőtt a kormányzati tisztviselők létszáma, hozzá a fizetés'

Mennyire nőtt meg? Megint hazudozol a világba?

Melyik párt felezte meg az önkormi képviselők, parlamenti képviselők számát?

illaim 2016.12.15. 21:06:48

@polgári kór: Amikor az alapkamat 10-12% volt, akkor Járai Zsigmond volt az MNB elnöke, ha ez mond neked valamit! ami pedig az államadósságot illeti, 2009 20 ezermilliárd alatt volt, most pedig 25 ezer milliárd felett van! Ez is olyan fideszes felfelé csökkenés! LOL
Már csak egy kérdés maradt, miért hazudsz te piciny bogárka?

polgári kór 2016.12.15. 21:08:51

@illaim: ne hazudozz

simor volt az MNB elnöke

és senkit sem érdekelt még soha a nominális adósság

illaim 2016.12.15. 21:19:50

@polgári kór: Ez a hányásod már szóra sem érdemes!

illaim 2016.12.15. 21:28:25

MNB

Részletes keresés
Belépés
Regisztráció
EN

A jegybank
Monetáris politika
Pénzügyi stabilitás
Felügyelet
Statisztika
Kutatás
Pénzforgalom
Békéltetés (PBT)
Kiadványok
Szanálás
Bankjegy és érme
Fogyasztóvédelem
A JEGYBANKI ALAPKAMAT ALAKULÁSA
Időintervallum beállítása
Kezdete
Helyes dátumformátum:
éééé.hh.nn.
 
Vége
Helyes dátumformátum:
éééé.hh.nn.
 
Időintervallum rendezése

Jegybanki alapkamat alakulása
Dátum
alapkamat
2000. január 20.
13,00%
2000. március 1.
12,00%
2000. április 3.
11,00%
2001. július 13.
11,25%
2001. szeptember 10.
11,00%
2001. október 25.
10,75%
2001. november 13.
10,25%
2001. december 11.
9,75%
2002. január 8.
9,50%
2002. január 22.
9,00%
2002. február 19.
8,50%
2002. május 22.
9,00%
2002. július 9.
9,50%
2002. november 19.
9,00%
2002. december 17.
8,50%
2003. január 16.
7,50%
2003. január 17.
6,50%
2003. június 11.
7,50%
2003. június 19.
9,50%
2003. november 28.
12,50%
2004. március 23.
12,25%
2004. április 6.
12,00%
2004. május 4.
11,50%
2004. augusztus 17.
11,00%
2004. október 19.
10,50%
2004. november 23.
10,00%
2004. december 21.
9,50%
2005. január 25.
9,00%
2005. február 22.
8,25%
2005. március 30.
7,75%
2005. április 26.
7,50%
2005. május 24.
7,25%
2005. június 21.
7,00%
2005. július 19.
6,75%
2005. augusztus 23.
6,25%
2005. szeptember 20.
6,00%
2006. június 20.
6,25%
2006. július 25.
6,75%
2006. augusztus 29.
7,25%
2006. szeptember 26.
7,75%
2006. október 25.
8,00%
2007. június 26.
7,75%
2007. szeptember 25.
7,50%
2008. április 1.
8,00%
2008. április 29.
8,25%
2008. május 27.
8,50%
2008. október 22.
11,50%
2008. november 25.
11,00%
2008. december 9.
10,50%
2008. december 23.
10,00%
2009. január 20.
9,50%
2009. július 28.
8,50%
2009. augusztus 25.
8,00%
2009. szeptember 29.
7,50%
2009. október 20.
7,00%
2009. november 24.
6,50%
2009. december 22.
6,25%
2010. január 26.
6,00%
2010. február 23.
5,75%
2010. március 30.
5,50%
2010. április 27.
5,25%
2010. november 30.
5,50%
2010. december 21.
5,75%
2011. január 25.
6,00%
2011. november 30.
6,50%
2011. december 21.
7,00%
2012. augusztus 29.
6,75%
2012. szeptember 26.
6,50%
2012. október 31.
6,25%
2012. november 28.
6,00%
2012. december 19.
5,75%
2013. január 30.
5,50%
2013. február 27.
5,25%
2013. március 27.
5,00%
2013. április 24.
4,75%
2013. május 29.
4,50%
2013. június 26.
4,25%
2013. július 24.
4,00%
2013. augusztus 28.
3,80%
2013. szeptember 25.
3,60%
2013. október 30.
3,40%
2013. november 27.
3,20%
2013. december 18.
3,00%
2014. január 22.
2,85%
2014. február 19.
2,70%
2014. március 26.
2,60%
2014. április 30.
2,50%
2014. május 28.
2,40%
2014. június 25.
2,30%
2014. július 23.
2,10%
2015. március 25.
1,95%
2015. április 22.
1,80%
2015. május 27.
1,65%
2015. június 24.
1,50%
2015. július 22.
1,35%
2016. március 23.
1,20%
2016. április 27.
1,05%
2016. május 25.
0,90%
Pénzpiaci információk

sZulamith 2016.12.15. 21:44:20

@polgári kór: Az ilyen címen irt cikkek gondolom nem hazugságok: mint "Megnégyszereződött az államtitkárok száma" és a hozzájuk kötődő "Magyarország a helyettes államtitkárok országa", az utóbbiak fizetésében benne van a rangja is.

Belegondolni is szédülök, amikor ezek a kormánytisztviselők nyugdijba mennek, mekkora átlag nyugdij lesz:) Már most is alakul a milliós nyugdijba részesülők létszáma, felfele:)

A képviselők csökkentés, önkormányzati képviselők csökkentése semmit nem nyom a latba, mert például nálunk még tisztelet díjat sem kapnak.

conchita wurst 2016.12.15. 22:04:31

@sZulamith: segg vagy

a fidesz csökkentette arányában az egész közszektort a magánszférához képest a legjobban a rendszerváltás óta, már csak azáltal is h van 3-400ezer 2010 óta létező új versenyszférás munkahely, míg az állami helyek száma még csökkent is, és ez folytatódni fog 2018 után is.

a közmunkások gondolom nem nagyon húzzák fel a fizetések átlagát, viszont nulla plusz pénzbe kerülnek az államnak (mert előtte segílyesek voltak)

címekkel ne fárassz így is látszik hogy hülye vagy a témához de legalább ne reklámozzad

sZulamith 2016.12.15. 22:13:39

@conchita wurst: " címekkel ne fárassz" lehet, hogy hülye vagyok, de legalább a szöveg olvasás nem a gyengém. Szép estét Neked is:)

conchita wurst 2016.12.15. 22:19:17

@sZulamith: meg a számolás se

csak akkor minek nyomod?

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.16. 06:44:53

@jandera: de, azok. Pontosabban kádáristák

@a gyűlölködő uszítás eredménye; egy rendőr meghalt: rasszista egy olyan vezérrel akiben benne van a vonó (meg állítólag a menóra is :) )? Nem. Egyszerűen szélkakas kommerek semmiben sem jobbosok, semennyire. Bárkire uszítanak ha éppen olyan szél fúj, akár az árjákra is :)

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.16. 06:48:21

@conchita wurst: "elvtárs" és a fű is kék meg az ég zöld ugye? :D

atomic power 1986DucaDuca 2016.12.17. 08:45:52

@pamut:

"a magyar gazdaság amúgy folyamatos leszakadásban van nem csupán az EU nyugati felétől, de még a visegrádi versenytársainktól, is"

Egy főre jutó GDP vásárlóerő-egységben

EU-27 = 100 (EUSTAT)

Belgium 2010: 119%, 2015: 117%
Dánia 2010: 126%, 2015: 124%
Spanyolorszag: 2010: 97%, 2015: 92%
Franciaorszag: 2010: 108%, 2015:106%
Olaszorszag: 2010: 103%, 2015: 95%
Hollandia: 2010: 134%, 2015: 129%
Portugalia: 2010: 81%, 2015: 71%
Finnorszag: 2010: 115%, 2015:108%

Csehország: 2010: 83%, 2015: 87%
Szlovákia: 2010: 74%, 2015: 77%
Magyarország: 2010: 64%, 2015: 68%

Forrás: www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tec00114.html

Egy főre jutó gdp Magyarorszag - Csehország relációban:

Különbseg 2002-ben: 3100 euro Csehorszag javara

2010-ben: 5100 euro Csehorszag javára
2015-ben: 5000 euro Csehorszag javara

Forrrás: www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

Csehorszag gdp aranyos allamadóssaga a 2010-es 38,2%-ról 40,3%-ra nőtt 2015-re.

Szlovákia gdp aranyos allamadossaga 41,2%-ról 52,5%-ra nőtt ugyanabbben az időszakban.

Magyarorszag gdp aranyos allamadossaga 80,5%-ról 74,7% ra csökkent a fenti időszakban.

Forrás: www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdde410.html

Magyarorszag eves kamatfizetesi kötelezettsege haromszorosa a szlovakiainak.

"Ólommellényben" futunk versenytarsainkkal.

pamut 2016.12.17. 13:16:59

@atomic power 1986DucaDuca:

"Brutálisan bezuhant a magyar versenyképesség"
"Minden idők legrosszabb eredményét mérte nekünk a Világgazdasági Fórum szokásos nagy versenyképességi indexében. Hat helyet rontva a 28 EU-s tagból 25.-ek lettünk, beelőzött minket Szlovákia is, Bulgáriára és Romániára hasonlítunk, akik egyébként szintén előttünk vannak"
index.hu/gazdasag/2016/09/28/padlon_a_magyar_versenykepesseg/

"Magyarország lemaradt a régiótól"
"A régiónk legtöbb más országa látványosan előttünk van"
www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/romania-es-szlovakia-europa-elen-magyarorszag-lemaradt-a-regiotol-475001

És két tény az output- fogyasztási oldalról:
"Magyarországnál csak Portugáliában épül kevesebb új lakás Európában"
444.hu/2016/08/03/magyarorszagnal-csak-portugaliaban-epul-kevesebb-uj-lakas-europaban

"Magyarország tökutolsó mobilinternetben az EU-ban"
444.hu/2016/08/03/magyarorszag-tokutolso-mobilinternetben-az-eu-ban

Kérsz még vagy már dereng valami?

ja az államadósság mi a halál faszáért nincs még 60% alatt a lenyúlt, és GDP 11%-át kitevő manyup vagyon után, meg a brutális-gigantikus EU-segélyek, és az elmúlt 6 év fényes sikerei után????

atomic power 1986DucaDuca 2016.12.17. 14:39:59

@pamut:

2015-ös makroadatokat közöltem. A 2016-os évet még nem lehet kiértékelni, varjuk meg a végleges adatokat. A versenyképessegünk tendenciajaban rossz, de a rangsorban elfoglalt helyünk sok szubjektív vélemenyen nyugszik.

Erre egy jó példa a kereskedelmi korlátozások megléte. Magyarország az EU és a WTO tagja, egyrészt nincsenek érdemi külkereskedelmi akadályok, másrészt nem nagyon különbözhet a többi uniós országétól. Mégis a WEF szerint Magyarország a 114. ebben a rangsorban, és jelentősen elmarad a régiós országoktól. De ha megnézzük a Világbank Doing Business felmérését, ők Magyarországot ugyanebben a tekintetben az első helyre sorolják. A vállalati vezetők megkérdezése nem reprezentatív. Magyarországon 52 vállalatvezetőt kérdeztek meg mindösszesen. Megint csak egy jó példa az ún. technológiai abszorpciós képessége egy gazdaságnak. Ez minden elmélet, meg a tapasztalat szerint is időben egy stabil indikátor. Bármi történik is egy országban, ez nem tud egy-két év alatt nagyot változni. Magyarország két év alatt 72 helyet rontott e tekintetben, a WEF szerint a 135. helyre estünk vissza. A Ruandában megkérdezett vállalatvezetők szerint ott ez az 52. helyen áll. Botswana meg megelőz minket a versenyképessegi rangsorban. Nehezen hihető.

Ennek ellenere versenykepessegi reformokra van szükség, ez nyilvanvaló. A 2017-es év szerintem döntő év lesz abból a szempontból, hogy mi lesz a versenyképessegúnkkel es a gazdasagi növekedésúnkkel.
süti beállítások módosítása