A valódi viták otthona

Reflektor

Az aranyifjak bulizni mennek

2016. december 16. - Tálos Lőrinc

Létezik egy szervezet, amit Fidelitas-nak hívnak. Ez a Fidesz ifjúsági szervezete, mely a magyar nemzetnek olyan nagyszerű államférfiakat ajándékozott, mint Rogán Antal, Szijjártó Péter vagy ugye a történelemkönyvek majdani legfontosabb alakja: Ágh Péter. Jelenlegi elnöke Böröcz „Trafik” László, a botrányoktól mentes V. kerületi önkormányzat alpolgármestere. Böröcz Trafik becsületes, jóravaló ember, akiről sokat elárul már az is, hogy olyan mértékben átérzi a polgári oldal antikommunista lényegét, hogy politikai ellenfeleit provokátornak tartja és meg akarja figyeltetni őket.fa_20161210_7405.jpgNa, ők tartottak a szervezet fennállásának huszadik évfordulóján egy kisebb, mondhatni polgári bulit. Mivel a konzervatív fiatalok konzervatív helyszínt választanak, ezért kibérelték az Iparművészeti
Múzeumot, mert konzervatív becslések szerint, és ez most idézet lesz a nekünk küldött válaszukból:

„A Fidelitas olyan helyszínt keresett, amely legalább 500 fő befogadására alkalmas. A budapesti helyszínválasztást a rendezvényen részt vett számos nemzetközi vendég indokolta. A vendégek pontos listájáról nem áll módunkban tájékoztatást adni, mivel ehhez ők nem járultak hozzá.”

500 fő az egyik legszebb magyar épületben bizony méltó megünneplése ennek a nagy hatású szervezetnek és az eltelt 20 évüknek. A nemzetközi vendégseregre és a nagy létszámra természetesen van ésszerű magyarázat. Elég belegondolunk a szervezet nemzetközi hatásába, hiszen olyan lényeges témákkal kapcsolatban is megszólalnak, olyan intenzitással tartják érdes tenyerüket a magyar nemzet testének ütőerén, hogy legutóbbi megjegyezésre méltó, egyébként teljesen értelmetlen megszólalásuk például az volt, amikor Teczár Szilárdra azt írták, hogy buzgómócsing.

A lényeg persze nem is ez, sokkal inkább, hogy régi klasszikust idézzünk: mibű fizették a bulikát? A következő kérdéseket intéztük a Fidelitas-hoz:  

  • Mennyibe került a rendezvény és milyen forrásokból és ki fizette
    a számlát?
  • Mi volt az útja annak, hogy pont az Iparművészeti Múzeum épülete
    lett a helyszíne a rendezvénynek?
  • Keletkezett-e kár az Iparművészeti Múzeum műtárgyaiban, esetleg
    természetes személyek testi épségében?
  • A rendezvényen részt vett-e Kurucz Dániel?

Érdemi választ persze nem kaptunk. Ettől még nem hagyjuk annyiban a dolgot és közérdekű adatigényléssel fordulunk az Iparművészeti Múzeumhoz. Ha kell, perre megyünk, hogy megtudjuk közpénzből buliztak-e az aranyifjak. Szeretnénk ugyanis, ha idővel megértenék: a világ nem felügyelő bizottságok tisztségek cserélgetéséből, trafikokból és közpénzből fizetett bulikból áll, a világ nem egy nagy felcsapott gallér, a közpénz pedig nem a sáljuk, amit ide-oda tekergethetnek a vállukon. Magyarország nem az ő rozéjuk, amit kedvükre kortyolgathatnak.

Meg fogjuk tudni ki fizette a zsúrfiúk zsúrját.

 (Kép: fidelitas.hu)

p>

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr9612051791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása