A valódi viták otthona

Reflektor

Régi idők, Kommunista Idők

Weiss Eszter cikke

2017. január 16. - GottmayerLea

20150903-e1476074847474-1024x576.jpg

Az ember kinyitja a Magyar Idők véleményrovatát.

Azt az újságot, amely konzervatív napilapnak nevezi magát. A vélemény rovatban három cikket is lát: Csontos János írását Hadházy Ákosról, Somogyi János írását Putyinról és Fricz Tamás írását a globalizációról. A három írás méltán tükrözi az átkos pártlapjainak három alaptulajdonságát: a lejáratást, a Moszkva-barátságot és a marxizáló nyelven írt védelmét a status quónak.

  1. A lejáratás

Csőszkunyhó, imperialista ügynök és titoista kém. Csontos János a következőkkel vádolja az LMP újraválasztott társelnökét: „a közösségi oldalon dicsekszik vele, hogy előszeretettel vezet magánrepülőt”, valamint „tolnai zöldbárók” meg valami hektárok és a legjobb: „a társasház egy önálló kisebb lakásából pedig egy idős férfit próbál kiszekálni”. Természetesen a lényeg itt az, hogy az hogy valaki a saját állatorvosi praxisából keresett pénzt mire költi, ugye magánügy. A rogáni helikopterezésben nem az volt a gond, amivel Csontos János Rényi Péter-i magasságokba emelkedve összehasonlítja Hadházy repülését, hogy a levegőben repült egy erre alkalmatos eszközzel, hanem hogy mindezt a magyar polgárok befizetett adóforintjaiból tette. Persze ezt Csontos pontosan tudja, csak kifelejti véletlenül. Csontos persze egy logikai kuriózumra is képes írásában, hogy a földet a gazdáknak kormányprogram csak helyben lakó gazdáknak jutatott, kivéve, ha ellenzéki politikus rokonsága is licitált volna, mert akkor zöldbáró lesz, aki földet kap. Nem baj, a munkás-paraszt hatalom szellemi robotosainak a logika csak imperialista ármány.

 

  1. A szovjet–magyar baráti társaság közleménye

A következő mondattal indul Somogyi „Sugár András” János írása: „a Wall Street-i globáltőkések által mozgatott Obama-csapat utolsókat rúgva cibálja az oroszlán bajszát, provokálja az orosz medvét, nem ismerve a székely aranyszabályt, hogy a medve nem játék”. Sőt mindannyiunk lelki moszkvai tudósítója odáig jut, hogy „hiszen tudjuk, mi és miért történt, történik Ukrajnában és Szíriában, és azt is, hogy kiknek köszönheti Európa a muzulmán inváziót”. Na most persze fölmerül a kérdés, hogy ha Somogyi elvtárs tudja, hogy Oroszország háborús bűnöket követett el Szíriában, és azt is tudja, hogy bevonult Ukrajnába, hiszen ez történt Ukrajnában és Szíriában azért, mert Putyin a belső sikertelenségét agresszív külpolitikával próbálja kipótolni, akkor miért nem tartja Magyarországon veszélyesnek az orosz befolyást? Persze, a demokrata párt újonnan fölfedezett retorikáját lehet kritizálni, de ettől még nem kéne Ukrajna szomszédos országának kormánypárti lapjában Putyin-hagiográfiát írni. Mivel Ukrajna függetlensége alapvető magyar érdek, aki magát nemzetinek vallja, nem minimalizálhatja az orosz befolyás veszélyét.

 

  1. Az ontoglobál csáptenger józan hajóskapitánya

 

Fricz Tamás, akit ezennel fel is a terjesztenénk a Rózsa Ferenc-díjra, egy mélyebb, ideologikusabb szöveget írt az Ifjúkommunista című lapba, bocsánat annak még az előző rendszerben volt az oszlopos tagja, ezt most a Magyar Időkbe írta. „Egy olyan transznacionális, nemzetek feletti hálózat jött létre az elmúlt mondjuk két évtizedben, amelynek az erejét nem szabad egy pillanatra sem alábecsülni, mert ezzel magunkat csapnánk be. Valóban sikerült 2016-ban óriási rést, sőt réseket ütni a globalizmus várfalán, de ne legyenek kételyeink: a globális erők erre válaszolni fognak, érzékelik a veszélyt, tehát még hatványozottabban próbálják megtépázott hatalmukat visszaszerezni, sőt, még a bosszú is vezetni fogja immáron őket.” Ugye itt gondolkozhatunk: vajon, kik azok, akik ezt a nemzetek feletti hálózatot képviselik? Feltehetően azok, akik a közpénzt offshore-okon keresztül külföldre szállítják. Vagy talán azok, akik az Európai Parlament legnagyobb frakciójának a helyettesét adják? Vagy az Európai Bizottságba jelölnek? Nem, ők biztos nem. A nemzetek feletti hálózatot biztos nem Trump adja, hiszen ő a nép egyszerű gyermeke, mint ahogyan a Brexit-kampányt irányító mostani brit külügyminiszter, Boris Johnson sem képezi a globális elitet. A globális elitet mindig az képezi, aki ellen Fricz kenyéradói küzdenek. Pedig valahogy pont Fircz az, aki mindig az éppenséggel létező elit, a status quo, szellemi bunkósbotja. 

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr412130265

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Weiss Eszter: Régi idők, Kommunista Idők 2017.01.16. 15:26:01

A Magyar Idők véleményrovatának három írása méltán tükrözi az átkos pártlapjainak három alaptulajdonságát: a lejáratást, a Moszkva-barátságot és a marxizáló nyelven írt védelmét a status quónak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Narancsos kommunizmus 2017.01.18. 09:13:30

Addig fakult a vörös csillag, míg narancssárga nem lett.

Thunder_th 2017.01.18. 09:19:16

Nem kell kinyitni. Nekem egyszer került a kezembe, beleolvastam, de annyira színvonal alatti, hogy dobtam is ki. A papír minősége még wc papírnak sem használható, szóval csak a kuka. Nem mellesleg azt a fost senki nem olvassa, csak a fideszes pártállam tartja életben. Minőségre igényes ember azt a lapot messzire elkerüli.

n3spr3ss0 2017.01.18. 09:43:01

Erre van szüksége az agymosott birka népnek,akik jó része úgy gondolja hogy Orbánnal kezdődött az élet országunkban.

conchita wurst 2017.01.18. 09:54:52

ma már a panyi szabika is megpróbálta beadni az amerikai nagykövetnek hogy orbán antiszemita és orosz kottából játszik....:DD

ezt is te írod, panyi?

demszky 170 mrd-ról mikor lesz szó? index.hu/belfold/2017/01/18/a_politika_brutalis_-_colleen_bell_amerikai_nagykovet_bucsuinterjuja/

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.18. 10:00:58

@conchita wurst: a hajvágás áráról beszélj "elvtárs"! A 170 milliárd úgy is semmi a 3000-hez képest ugye? :)

TBone 2017.01.18. 10:10:12

Feleségem Öregapjának járt a Munkásőr c. folyóirat. Na abban voltak hasonló szellemiségű cikkek.

morpho 2017.01.18. 10:37:25

@conchita wurst:
Buta narancskullancs. A szart is megvéded Orbán seggében! :)
süti beállítások módosítása