A valódi viták otthona

Reflektor

Olimpiai népszavazás - Akkorát hazudott az MSZP-DK sunyikoalíció, hogy kiakadt a gyurcsányméter

2017. február 08. - Tálos Lőrinc

Azt mondja az MSZP-DK sunyikoalíció, hogy azért nem segítenek az olimpiai aláírásgyűjtésben, mert 1, a Momentumosok ezt kérték és, mert 2, „nem akarnak rátelepedni”. Én meg azt mondom, hogy hazudtok, mint a vízfolyás.kunhalmi.JPG

Pont azt kérték tőletek, hogy segítsetek a gyűjtésben és nem azt, hogy ne

Még el se kezdődött az aláírásgyűjtés az LMP és az Együtt felkínálta a segítségét, amelyet a Momentum köszönettel elfogadott. Az MSZP és a DK azonban nem kezdett el gyűjteni és azóta is folyamatos magyarázkodásban van, hogy miért nem. Állítják, hogy mindez a Momentum kérése volt, azonban úgy tudni, hogy egyeztetés az MSZP/DK és a Momentum között nem is volt. Az MSZP/DK politikusai az állítólagos kérést a távolmaradásra a Momentum vezetőivel készült interjúkban velük szemben megfogalmazott kritikákból – esetleg a madarak röptéből és egy áldozati borjú beléből - olvashatták ki, hiszen nyilatkozataikban is azokra hivatkoznak (azokat a cikkeket, amelyben a Momentum kéri és/vagy megköszöni a pártok segítségét ezek szerint nem olvasták). Csakhogy a Momentum az összes létező párttal szemben fogalmazott már meg kritikát, beleértve az LMP-t és az Együttet is, akik mégis gyűjtenek. Sőt, a Momentum létezése maga a kritika a többi párttal szemben és az sem róható fel nekik, ha egy olyan magától értetődő újságírói kérdésre, hogy miért nem a létező pártokba léptek be, válaszolnak is valamit. Azonban a sokat hangoztatott „ügyek mentén való együttműködés” pont ezt jelenti: vagy egy ügy – jelen esetben az olimpiarendezésről való népszavazás -, amelyben segítjük egymást, ezt berakjuk szépen egy dobozba és egy másikba rakunk minden mást. Teljesen érthetetlen az MSZP és a DK picsogása, hiszen az LMP és az Együtt le tudta nyelni a nem kimondottan hízelgő szavakat, a Momentum pedig egyetlen egyszer sem kifogásolta, hogy ezek a pártok gyűjtenek, sőt megköszönte azt. Azt sem kérte, hogy saját logó alatt ne tegyék, sőt az egyetlen kérés az volt a részükről, hogy a NOlimpia logót, szlogent és arculati elemeit ne használják, a saját mehet, azaz még ez is pont fordítva történt, mint azt az MSZP/DK hazudja.

Beszéljünk nyíltan: az MSZP és a DK hazudik arról, hogy miért nem gyűjtenek. Ami mindennél felháborítóbb, hogy még a saját, a gyűjtésbe bekapcsolódni kívánó tagjaiknak is azt hazudják, hogy a Momentum kérése, hogy ne gyűjtsenek kitelepüléssel és kopogtatással. Az MSZP arról is hazudik, hogy elkezdtek gyűjteni, hiszen a gyűjtőpontjaikról közzétett térképeken pártirodák vannak, ahol egyrészt eddig is aláírhattak a tagjaik, másrészt ez lópikula, nem gyűjtés, még a tagjaiknak is csak egy szűk részét érik el vele (tegye fel a kezét, aki sűrűbben fordul meg MSZP pártirodában, mint forgalmas közlekedési csomópontokban).

Nem akartok rátelepedni? Akkor miért teszitek?

Ennél is bosszantóbb, hogy azért nem gyűjtenek érdemben, mert „nem akarnak rátelepedni”. Először is, amikor az összegyurcsányozás és az összegyurcsányozódás már egy létező magyar szó, amely azt a jelenséget jelenti, hogy a DK kifejezett kérés ellenére is rátelepedik minden olyan kezdeményezésre, amely népszerűbb nála elég átlátszó pont akkor önmérsékletet tanúsítani, amikor kifejezett kérés van arra, hogy beszálljanak a gyűjtésbe. De ne álljunk meg a DK-nál, az MSZP-s Szanyi Tibor sem azért kapott kritikát a Momentum vezetőjétől, mert gyűjteni akart, hanem éppen azért, mert gyűjteni nem, csak szerepelni akart.  

Kedves MSZP/DK! Gyűjteni azt, valóban nem gyűjtötök, de a rátelepedési kísérlet eközben folyamatos a részetekről. Mégis mi a búbánatos hegyikecske bogáncsba akadt fasza lenne, ha nem rátelepedési kísérlet az, hogy:

1, alternatív gyűjtést indítotok?

dkgoreny2.JPG

2, Kamerákat szerveztek oda, amikor aláírjátok? 

image.jpg

3, Úgy beszéltek az olimpiarendezésről, mintha ti mindig is elleneztétek volna, annak ellenére, hogy az internet nem felejt

dkoli.JPG

Beszéljünk nyíltan: ti nem rátelepedni nem akartok, hanem dolgozni. Két út van, az egyik, hogy beleálltok a gyűjtésbe, de rendesen, pultokkal, az emberek leszólításával, sokszáz beleölt munkaórával, hóban, fagyban és latyakban és akkor elmondhatjátok magatokról, hogy segítették a népszavazási kezdeményezést, vagy pedig nem gyűjtötök, sőt keresztbe fekszetek a sikerének, akkor viszont nem kéne villogni az olimpiaellenzők szerepében. A kettő együtt nem megy.

És akkor most nézzük meg, mit gondol az MSZP valójában az olimpiarendezésről.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1612237720

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért nem szavazhatnak a vidékiek is az olimpiáról? 2017.02.08. 20:49:07

Okoz némi zavart a fejekben, hogy a jelenleg folyó aláírásgyűjtés nem országos, hanem helyi népszavazásról szól, még ha az a hely akkora is, mint Budapest. A fővároson kívül élők - némileg joggal - úgy érzik, hogy az olimpia van akkora horderejű kérdés...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2017.02.08. 15:16:04

Kutyából nem lesz szalonna... ezek ilyenek....

blah blah 2017.02.08. 17:03:25

Az OLAF jelentésről miért nincs nyálverés az ellenzéki blogokon?

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.08. 17:54:34

@blah blah: "Az OLAF jelentésről miért nincs nyálverés az ellenzéki blogokon?"

Az ellenzéki blogokat nem ismerem, de itt találsz sok nyálverést:
b1.blog.hu/2017/02/08/4-es_metro_botrany_a_fidesz_harmadszorra_huzza_le_a_bort_a_rokarol

morph on deer 2017.02.08. 19:43:57

Olyan tényleg elhangzott, hogy "nem akarják a különféle pártok logóinak jelenlétét" - vagy ugyanilyen értelemben de esetleg eltérő szóhasználattal. Mindenkit várnak viszont magánemberként, stb., az volt a lényeg.
Magam hallottam valami hiradás bevágott illusztrációjaként, aznap amikor bejelentették, hogy akciót fognak indítani.
Néhány nappal az aláírásgyűjtés megkezdése előtt.
Próbálok visszaemlékezni, hogy hol hallottam és épp ki nyilatkozott, és ha sikerül, megmondom.
Egy biztos, volt ilyen értelmű kijelentés.

DarthVader 2017.02.08. 23:46:14

@morph on deer: nem akarnak partlogot, maganemberkent mindenkit varnak, ambar mostmar megkezdtek a partta alakulast, tehat a tobbi part tagjai alljanak be az o partlogoik moge. Hat a faszom nem kene?-kerdezte az oreg fellabu sved amikor a 6.20-as stockholmi gyors elvitte a maradek fel labat.

semmiextra 2017.02.09. 01:30:50

Basszus, azzal kezdtétek, hogy indulni fogtok '18-ban. Erre kéritek, hogy segítsenek nektek, de amúgy meg büdösek és gázok, (mondjuk ez legalább jogos), mint amikor az Apple fel van háborodva, mert a versenytársai nem adták át az önvezető autóhoz kapcsolódó kutatásaikat a két szép szemükre.

feketeesfeher 2017.02.09. 04:31:27

Nyafizol ha igen, meg nyafizol ha nem. Kutyázod ha beállnának, de kutyázod ha nem.

Pan Modry 2017.02.09. 06:39:00

@semmiextra:
Javaslom a szovegertes gyakorlasat, mert amit te most idefostal kiskomam az bizony arrol tanuskodik hogy a primitiv bunko vagy aki olvasni sem tud!

Kalmár 2017.02.09. 06:57:59

Furcsa, hogy elindultok az ellenzéki pártok ellen (is) 2108-ban de azt kéritek, hogy csendben tegyenek sikeressé titeket egy politikai akcióban, ami ha sikerül egy fél évre meghatározná a közbeszédet.
A munka legyen közös, a politikai haszon pedig csak a tiétek.....

Én utálom a balfasz ellenzéket, de ennyire még ők sem hülyék! .....bár ki tudja?

Barbaarb 2017.02.09. 07:04:37

Kezdem sajnálni ennek az ellenzéki katyvasznak a szereplőit. Pedig csak saját maguknak köszönhetik, hogy itt tartanak...

Kalmár 2017.02.09. 07:14:18

@blah blah: Ez nekem is feltűnt! De nem csak az OLAF-ról van kuss, hanem minden korrupciós téma off!
Elég nehéz lenne hitelesen folytatni a "FIDESZ a legkorruptabb" sztorit, amikor a teljes metró beruházás költségének a 60%-át csalásnak találták!
272,8 milliárd forint!
272.800.000.000 ft

Ez pont 20 Loki stadion komplett költsége!

Pan Modry 2017.02.09. 07:56:36

@Kalmár:
Az ellenzek nem egy homogen massza, a dk es az mszp a fideszhez hasonlo gusztustalan mutyizos ertekrendet kepvisel, akarcsak a fidesz, eppen ezert a momentumnak nem erdemes lepaktalniuk veluk, es ha az olimpia ugyeben az mszp/dk holmi napi politikai erdekekbol nem all be az ugybe rendesen, az csak megjobban nyilvanvalova teszi hogy fosnak az orszagra.
Es tovabbra is az a velemenyem ha orban alternativaja egyeseknek az mszp/dk, akkor igazabol leszarom az egeszet, mindegy kie a hatalom, maximum a szar allagaban van kulonbseg, de a szar az szar marad.

Pan Modry 2017.02.09. 08:00:48

@Kalmár:
Eppen ezert szanalmas az mszp/dk mert azontul hogy a fidesz lehet hogy korruptabbak mint ok, mas ervet fel sem tudnak hozni maguk mellett, es ha ez a helyzet akkor felolem akar maradhat orban. Viszont ha a momentum konzekvensen progressziv hozzaalast fog tanusitani akkor en majd rajuk szavazok, hha nem is nyernek akkor en legalabb megtettem amit egyszeru allampolgarkent megtehettem.

torró 2017.02.09. 08:18:33

A Momemtumot a FIDESZ hozta össze, mert így könnyen ki lehet hátrálni az olimpia mögül, sőt, ha párttá alakul kevesebb szavazó jut a az ellenzékiekre. Ugyanis akik eddig sem jártak szavazni, azok ezek után sem fognak. Tehát innen nincs mit elvenni. Vannak az ingázók, akik esetleg a fiatalokra szavaznak, és így máris megosztott az arány. A Fidesz szavazóktól sem hiszem, hogy visznek el. A képlet adva van. Na?? Ez hogy tetszik? Ja! Azonkívül, ahogy mások is írják, ha nincs olimpia, több lóvét lehet osztani választások előtt. Márpedig az emberek nagy többségét az érdekli, mennyi zsé marad a zsebben. Bírom az ilyen összeesküvés elméleteket. Bakker, és mi van ha tényleg igazam van?Tegnap nézem az ATV riportot a kiugrott MSZP-s csajjal, azt mondja vannak olyanok a pártban akik nem is akarnak kormányváltást! Neveket nem említett. Na mondom, "Béláim! Gondolkodjunk!Gyorsan bedobtam egy felest, arra jutottam, hogy inkább még kettőt bedobok, és legalább jól érzem magam! Nnnna!

Buchhalter 2017.02.09. 08:18:59

@Kalmár: az ne zavarjom ember ,hogy a 4-es metró pénz panamájában nyakig benne volt az MSZP-SZDSZ duó.Elég átlátszó a demagógiád!

Buchhalter 2017.02.09. 08:25:05

@torró: konkért hangfelvételekkel tudod igazolni ezt a légből kapott állításodat?Feleseket iszol? N az igazi kis kádári prolik viselkedtek így.Nem csoda,hogy a többségetek csak kocsmában piával tele fejjel tud értelmetlenül hőbörögni.Az egészségtelen életmód következtében meg hullotok mint a legyek.Mindennap 5-6 feles 5-6 kávé ,zsíros kaja,no sport és mindig hergelődni valamin ,ahelyett hogy a fajtád értelmes dolgokkal a tettek mezejére lépne:szakszervezetek megerősítése, tüntetések stb.és úgy általában egészségesebb életmód.

Netuddki. 2017.02.09. 08:29:39

@blah blah: "Az OLAF jelentésről miért nincs nyálverés az ellenzéki blogokon?"

Ez most nem az a blog. Mellesleg bármikor írhatsz róla blogot ha ez a téma érdekel tolvaj fasszopó.

Netuddki. 2017.02.09. 08:33:36

@torró: "A Momemtumot a FIDESZ hozta össze, mert így könnyen ki lehet hátrálni az olimpia mögül"

Állítja egy közismert orbánfan. Muhaha!

Azt is meg kellett érnünk, hogy egy tolvajfidesz troll a saját pártjával riogat.

torró 2017.02.09. 08:37:06

@Buchhalter:
Normális vagy édes fiam? 70 éves vagyok! A humorral még nem találkoztál? Nem baj! Majd belejössz:DDD. Nincs harag? Mondjuk ez inkább szarkazmus volt részemről. Ne légy olyan merev!:DD Lazíts!

rockseiaXLL · http://nemfasza.blog.hu/ 2017.02.09. 08:38:19

Mennyi, de mennyi meglepődés lesz még amíg tényleg megvalósul, hiszen miért is ne valósulna meg, a budapesti olimpia, szeretett vezérünk, a bölcs dagorbán csudálatos víziója. Komolyan? Népszavazás? ROTFLOLOLOLOLOLOLOL Ki lesztek véreztetve idióták! Orcsányt és gyurbánt két egymás melletti póznára felakasztani, aztán nekiállni újjáépíteni mindent. Stockholm szindrómában szenvedő polgártársaim, diktatúrában élünk! Fogjátok már fel baszki! Fogadok, még pár nap, és ki lesz dolgozva a kommunikáció, miért is kéne megkérdőjelezni ezt a sándormáriát is. FBI körözött arab gecivel mizu? Elgázolódott gázszerelő-ellenféllel mi lesz? Móri mészárlás? Gyurcsány homokos haverja hogyan tudta felakasztani magát ülve? Welsz?
Tényleg népszavazni akarsz? Szeretnéd törvényes úton megkérni az elmeháborodott diktátort, hogy inkább ne hizlalja annyira a svájci bankszámláját? Komolyan?

torró 2017.02.09. 08:41:01

@Tibi !:
Tibi, Tibi! Nem értesz te semmit! Orbánfan:DD Mást nem tudsz? Kevés az élettapasztalatod, de van még időd.

BALTAZÁR 2017.02.09. 08:48:33

Mit lehet ehhez a veszekedéshez hozzátenni?
A Momentum rátalált egy témára amivel rövidtávon hatalmasnak mondható
ismertségre, bizonyos körökben népszerűségre tett szert.
Ahhoz azonban, hogy pártként is sikeresek legyenek, nem lesz elég egy ilyen populáris téma.
Azon túllépve, hogy ez a kezdeményezés a vidéki Magyarországot nem mozgatja meg, így az ismertség, illetve a viszonylagos népszerűség is csak a fővárosra korlátozódik, nemsokára elő kell jönniük sokkal inkább megosztó kérdésekkel is. És itt már nem biztos, hogy olyan könnyű lesz népszerűnek maradni. Mellesleg az Olimpia kérdésében sem biztos, hogy többségben vannak a nemmel szavazók.
Lehet persze a jól bevált lózungokat hangoztatni, - nem akarunk korrupciót, jobb egészségügyet érdemlünk, magasabb fizetést... stb, de ez már szinte a Kétfarkú kutyapárti humorba viszi majd a Pártot. (Örokélet, ingyen sör)
Bele kel állni pl a menekültkérdéssel kapcsolatos álláspontjuk ismertetésébe, hogy csak az első kényes kérdést említsem.
Lényeg, hogy alakul majd a választásokig még egy ellenzéki párt, ebből is látszik mekkora diktatúra tombol itt.
A 22. kispárt megalakulásával egy újab szeletet hasítanak ki az egyre kisebb ellenzéki tortából.
Orbán és Vona lesz a legnagyobb nyertes megint.

egyjózsi 2017.02.09. 08:54:07

Erőltetett és nagyon ciki ez a bejegyzés. No comment...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.09. 09:52:20

@rockseiaXLL: :))

Különösen tetszett az "Orcsányt és gyurbánt két egymás melletti póznára felakasztani" kitétel.

DFK 2017.02.09. 10:18:47

Most, hogy a MoMo bejelentette, párttá alakul, miért várja, hogy a versenytársai segítsenek nekik felépíteni a pályájukat? Minden százalék vesztesség fáj a max 2 bejutó baloldali pártnak: nem 5 fős törpefrakciókat szeretnének. Márpedig ha sok kicsi nem jut be, az bizony akár 10 % elveszett szavazatot jelent a baloldalon. Szóval az MSZP-bnek és a DK-nak nem érdeke a MoMo sikere, sőt nekik a kudarc lenne a legjobb.

Skankhunt42 2017.02.09. 10:26:35

@DFK: lesz még náci és kamupárt a momo

Pan Modry 2017.02.09. 10:27:54

@torró:

nem hiszem hogy a Momemtum fidesz termek lenne, ok inkabb az az erobol odabaszo stilust kepviselik, nem elegge intelligensek szofisztikalt megoldasokhoz

Pan Modry 2017.02.09. 10:34:17

@DFK:

eppenhogy nem var segitseget, annyi volt az uzenetuk hogyha vannak mas partok akik nepszavazast szeretnenek az olimpiarol akik az o alairasgyujtesuk is welcome.

Akik nepszavazas ellenesek, azok nem akarjak hogy a nep dontson az olimpiarol, ennyi!

Kalmár 2017.02.09. 10:47:44

@Pan Modry: Tényleg szánalmasak az ellenzéki pártok, de akkor ne várjanak tőlük semmit!
Nem reális kérés a kiszorításukra indulni az ő segítségükkel!

Kalmár 2017.02.09. 10:49:54

@Buchhalter: Szerintem felületesen olvastad el Fuss neki még egyszer.
A szocik nem tudják folytatni a Fidesz vádlását korrupcióval, mivel sokkal nagyobb szar borult rájuk.
Erről szól kb.

2017.02.09. 10:50:10

Akár a fidesz is gyűjthetne aláírásokat.
Most nem a pártállás számít, hanem az ügy!

Kalmár 2017.02.09. 12:45:23

@Dr. Trejo: De ez az aláírásgyűjtés pont nem az ügyről szól!
Gyuri bácsi megígérte, hogy ő lesz a Fidesz ellenzéke és ennek az egyik szervezete bontogatja a szárnyait, a cél csak a sajtó nyilvánosság!

gigabursch 2017.02.09. 13:09:28

Unalmas...

Amúgy Selmecici Puncinella kiöregedése és hátérbe kerülése óta megvan az ideális hülyepicsa a hazai politikában, ez a Kunhalmi-féle véglény.
De legalább a hangja ugyanolyan "bársonyos", mint Lendvai "Gyöngytyúk" Ildikónak...

Aki nem hiszi, hallgassa sokat...

Pan Modry 2017.02.09. 14:36:04

@Kalmár:
szerintem nem varnak semmit, de dontesi helyzetbe hozni oket jo strategia. Ha nem gyujtenek alairast akkor deklaraltan az ellen vannak hogy nem akarjak hogy a nep dontson, ha meg gyujtenek alairast akkor elosegitik a Nolimpia ugyet, ez pure business es ez igy van jol.

Larry Silverstein 2017.02.09. 15:03:00

nagy szarban lehet az aláírásgyüjtés ha az index már címlapos képes cikkben hergeli a butapestieket

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.09. 15:58:26

@Larry Silverstein: "nagy szarban lehet az aláírásgyüjtés"

Nyugi! Feleslegesen aggódsz, lesz elég aláírás határidőre.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.09. 16:00:20

@gigabursch: Igen, mintha lenne hasonlóság. De az Ágika cuki, nézd meg a legutóbbi vihogós videóját!

Satyala 2017.02.14. 20:04:56

Végig olvasva a hsz-et, látva hogy a fidesz trollok is ezerrel bele szállnak a momentumba, a DK, és az MSZP, is támadja őket, háát... Ha a 89 utáni időszak korruptjai egy oldalra állnak valakik ellen, akkor azokat a valakiket meg kell becsülni!
süti beállítások módosítása