A valódi viták otthona

Reflektor

Az idő igazolta, hogy mekkora kamu volt a kvótanépszavazás

2017. február 09. - baum

111.jpg

Neked is leesett már, hogy mekkora átverés volt a kormány által benyújtott alaptörvény módosítás, amit a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás után nyújtott be a kormány?

 

Röviden foglaljuk össze a történteket. Hiába volt a több milliárd forintot felemésztő kormányzati kampány, a tavaly október 2-án tartott népszavazás érvénytelen lett, mert a magyar szavazópolgárok több mint fele nem ment el voksolni. Az eredményből értelmezési vita robbant ki. A Fidesz azt igyekezett beleverni a fejekbe, hogy „politikai értelemben” érvényes volt a népszavazás, mert akik elmentek, azok 98 százaléka arra szavazott, hogy nem akarnak kötelező betelepítési kvótát. A magukat demokratikus ellenzéknek nevezők (és bármennyire fura, még Gyurcsányékat is ide sorolják) nem nagyon tudtak semmit mondani. A Jobbik viszont azt állította, hogy Orbán Viktornak le kell mondania, mert rosszabb helyzetbe hozta az országot, mint a népszavazás előtt volt. A Jobbik szerint Brüsszelben úgy fogják értékelni a helyzetet, hogy a népszavazás eredménytelen lett, és a magyar félnek sokkal rosszabb tárgyalási pozíciói lesznek. Emiatt a Jobbik szerint Orbán Viktornak le kellett volna mondania.

A miniszterelnök nem mondott le, viszont a kormány azt találta ki, hogy akkor legyen egy alaptörvény módosítás, ami kimondja: a magyar fél elbírálása nélkül ide aztán egy migránst sem fogunk befogadni. A nemzeti önrendelkezés fontos ügy, és a céllal egyet is lehet érteni, kár, hogy a magyar kormány még akkor sem engedne be az országba menekülőt, ha az terhesen, féllábbal, három gyerekkel a vállán a sárban kúszik is ide Aleppóból. Ráadásul a módosítás is elég értelmetlenre sikerült, mondhatni a vízzel együtt a gyereket is kiöntötték a szöveg megfogalmazói.

 

Ekkor jött Vona Gábor nagy csele. Az alaptörvény módosítása kétharmados parlamenti többséget igényel, és ehhez kellettek volna a Jobbik szavazatai is. Vona viszont csak úgy adta volna azokat, ha a kormány azonnal kivezeti a letelepedési kötvény intézményét. A letelepedési kötvény Rogán Antal nevéhez fűződik és a konstrukcióban nagyon sok milliárd folyt ki gyanús offshore cégekhez. Hivatalosan persze soha nem fogjuk megtudni, hogy ki lopta szét a magyar költségvetést ilyetén módon.

 

Orbánnak fontosabb volt megvédeni az offshore-ban érdekeltek érdekeit és/vagy nem akart engedni a jobbikos nyomásnak, így nem vonta vissza a letelepedési kötvénybizniszt, a Jobbik meg nem szavazta meg a módosítót. Ezután volt még egy kis kölcsönös oda-vissza hazaárulózás a Fidesz és a Jobbik részéről.

 

Na és most jöjjön a tanulság:

 

Négy hónap telt a kvótanépszavazás óta. Előtte fél évig hergelték a magyar népet, hogy kb. ezen fog múlni minden. Felemelkedik vagy elveszik a haza. Aztán a sikertelen népszavazás és alaptörvény módosítás után a kormány egész egyszerűen elengedte a témát.

 

Bebizonyosodott, hogy semmi, de semmi értelme nem volt népszavazást kiírni egy olyan kérdésben, aminek eleve nem volt valódi tartalma és tétje. Az egész hajcihő nem volt más, mint egy kommunikációs trükk, egy álságos parasztvakítás. A függöny lehullott, a színházi előadásnak vége. Három dolgot értek el vele: Magyarország még önmagába zárkózóbb lett, nagyobb lett a gyűlölet és Rogán szomszédja meg még jobban meggazdagodott. Jöhet a következő?

 

Nuszbaum Tibor

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3512240412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wowerman 2017.02.09. 14:20:35

Gyurcsány miért ne lenne demokratikus ellenzék? Így akarnátok leváltani Orbánt? Sok sikert

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.02.09. 21:38:26

Szegény hülye népszavazó csőcselék, a mai napig fel nem fogja, hogy az egész magyarságot sikerült nekik a világ előtt egy ősprimitív félázsiai hordának bemutatni.

És mindezt 10 milliárd forintos közpénzből finanszírozva!

ob.szerver 2017.02.09. 22:04:00

És aki azt hiszi, hogy akad egyetlen egy degenerált fideszbarom aki a népszavazás mellett ágált, de mostanra rájött arra, hogy átbaszták, mert semmi jelentősége nem volt sem a népszavazásnak, sem az alkotmánymódosításnak, az nem is tévedhetne nagyobbat.

morph on deer 2017.02.09. 22:08:24

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
"És mindezt 10 milliárd forintos közpénzből finanszírozva!"

Ja, hát a minőséget bizony meg kell fizetni..!
Most képzeld el, ha nem a legjobb minőségű kél festékből rendeltek volna pár vagonnyit, akkor hogy jött volna "át" az a határtalan kreativitás, ami a plakátokból szinte sugárzott!
(És Paks2 még sehol sincs!)

Nekem különösen az első adag tetszett, amelyben magyarul tájékoztattuk a tisztelt átutazókat, hogy mihez is tartsák magukat :) Persze mindegyiknek megvolt a maga varázsa.. Ahogy megüzentük Brüsszelnek!
Nahát!

Szóval a minőség az rohadt sok pénzbe kerül! Bár a hülyeséget még mindig nem veri a költségek terén :(

morph on deer 2017.02.09. 22:10:00

@morph on deer: Kék, azaz kék festék...
Hiába, a rajongás megártott!

Nzoltan 2017.02.09. 22:42:24

"Magyarország még önmagába zárkózóbb lett, nagyobb lett a gyűlölet és Rogán szomszédja..."

Baszki, ti gyűlölködtök folyamatosan...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.09. 22:45:31

Nußbaum (Diófa) Tibi mostasztán megaszonta a frankót. :D

De abban igaza van, hogy nagyobb lett a gyűlölet a ballibák részéről. Nemcsak a rajtuk kívüli magyarsággal, hanem egymással szemben is.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.09. 23:05:01

Még azt a 138 ezer aláírást se tudjátok összeszedni nolimpia ügyben szerencsétlen hülyék..Pedig hány de hány nolimpikon fázott fel az utóbbi hetekben a standonál vacogva..:)))

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.09. 23:15:42

"Ekkor jött Vona Gábor nagy csele."

Amivel önmagát cselezte ki.. Ráégette magára, hogy miatta nem sikerült módosítani az alkotmányt a 3,3 millió kvóta ellenes szavazó akarata értelmében. El is indult a pártja a lejtőn..A '18-as választás kampányában már mindenki csak arra fog emlékezni, hogy Vona nem szavazta meg a vóta ellenes alkotmánymódosítást. Gratulálok, amatőr Gábor !

www.origo.hu/itthon/20170208-fidesz-foleny-median-jobbik-osszezuhanas-felmeres.html

---

5perc 2017.02.10. 00:07:15

@EU zászlót mindenhova!:
Tényleg annak 0rülsz ennyire, hogy még a "legnépszerűbb" pártra is csak minden harmadik választó szavazna? Ez mindent elmond a kormányzásotok minőségéről.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.10. 07:25:42

orbán csinált magának egy futóversenyt, aminek ő írta a szabályait, egyedül indult, erősen doppingolt, és a második helyet sikerült elcsípnie.

Azt hiszik, hogy semmi értelme nem volt, pedig sikerült a gyűlölködést az egekig korbácsolni, és még többmilliárd közpénzt is lenyúltak.

blah blah 2017.02.10. 16:15:28

szóval azt senki sem tagadja mostmár európában, hogy az ellenőrizetlen illegális bevándorlás, és a két szép szemre menekültvízum adás egy óriási hiba, de azért kűzdünk a "gyűlöletkampány" ellen, ami már idestova két éve semmi másról nem beszél csak erről

na uraim! ez kérem szépen a duplagondol iskolapéldája

blah blah 2017.02.10. 16:17:07

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: akkor most nem akar idejönni az a sok mérnök és fogorvos? jajj :O

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.10. 17:54:00

@5perc: Tudod a világ legtöbb demokráciájában max 70 % szokott lenni a részvételi hajlandóság, tehát aki 50%-ot szerez, ott is csak minden harmadik szavazó bizalmát bírja.
Be kellene már fejezni ezt az ócsa csúsztatást, hogy a nem szavazókat, a véleményt nem nyilvánítókat is belemaszatoljátok a képbe.
Aki nem szavaz, az önként lemond arról a jogáról, hogy beleszóljon országa ügyeibe.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.10. 17:55:48

@5perc: Egyébként egy a belinkelt grafikon szerinti választási eredmény alapján szerinted kinek kellene irányítania az országot?? Senkinek??

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.02.10. 18:23:28

@EU zászlót mindenhova!: Azzal, hogy a többi pártnak kevesebb szavazója van.

De lehet, hogy nem ezt akartad kérdezni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.02.10. 19:21:47

@blah blah:

Ez azért is vicces, mert Orbán 10 pontjából 9-et lényegében már Merkel is elfogad, de azért Orbán a nácifasiszta, akit legutóbb épp egy német lapban ócsároltak.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.02.11. 13:08:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Sajnos csak látszólag fogadja el, tekintettel a közelgő választásokra. amint behúzta a kancellári posztot ismét, onnan folytatja a migráns betelepítést, ahol abbahagyta..
Migráns ügyben csak ara lehet számítani, hogy az olaszok bekeményítenek, és megvédik Európa altestét a muzulmán inváziótól .Bár ez a vén kurva akkor majd repülővel hozatja be a migriket.
süti beállítások módosítása