A valódi viták otthona

Reflektor

Ennyire félnek a fideszesek Erzsébetvárosban is egy helyi népszavazástól?

Igen.

2017. február 22. - szénhidra

 ballot-296577_960_720.png

 

A decemberi testületi ülésre szerettem volna napirendre vetetni azt az előterjesztésemet, mely a helyi népszavazásról szólt, és azt célozta, hogy a választójoggal rendelkezők 10%-a (az eddigi 15% helyett) kezdeményezhessen helyi népszavazást Erzsébetvárosban (a törvény szerint a 10% a lehetséges legkisebb szám).

A polgármester indoklás nélkül nem vette napirendre azzal, hogy majd a következő ülésen… Januárban nem volt testületi ülés, a februárira újra benyújtottam az előterjesztést. Közölték, hogy a polgármester is kezdeményez Szervezeti és Működési Szabályzat-módosítást egy másik ügyben (javaslata szerint július 1-jét, a Közszolgálati Tisztviselők Napját munkaszüneti nappá nyilvánítaná a képviselő-testület), ezért én csak módosító indítványként tudom beadni az előterjesztésemet. Ezt szabályosan megtettem, és mivel mind a 9 ellenzéki képviselő jelen volt az ülésen (a 8 fideszes mellett), bíztam a szavazásban. Nagy meglepetésemre a polgármester a napirendi pont tárgyalása előtt előterjesztőként visszavonta a napirendi pontot, így a módosító indítványomról sem tudott a képviselő-testület szavazni.

Ennyire fél a kerület fideszes vezetése, hogy az erzsébetvárosiak helyi népszavazáson nyilvánítanak véleményt?

Moldován László önkormányzati képviselő

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7112282609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása