A valódi viták otthona

Reflektor

Eközben Vásárhelyi Mária betűnként hordja össze az újabb kétharmadot a Fidesznek

2017. március 27. - Tálos Lőrinc

A Fidesz által tönkretett életekről írt Vásárhelyi Mária a 168 órában. Vajon kikre gondolt? Az ellehetetlenített régi trafikosokra? A bérelt földjeiket elvesztő kisgazdálkodókra? Nem. Az MSZP és az SZDSZ azon egykori politikusaira és tisztségviselőire, akik főszereplői voltak a 2010 előtti időszak korrupciós ügyeinek és így eljárás indult ellenük.age-dinosaur-bones-1.jpg

Szívszaggató képpel indít Vásárhelyi, akit a Rákosi-korszak koncepciós pereire emlékeztet, hogy a hatóságoknak nem sikerült senkit felelősségre vonnia az egykori moszkvai Kereskedelmi Kirendeltség áron aluli – a vevő nem sokkal később négyszeres áron adta tovább az épületet – eladása miatt. Értik, Vásárhelyi Máriának nem az a gondja az „elszámoltatással”, hogy „holló a hollónak nem vájja ki a szemét” jellegű ítéletek születnek, hanem az, hogy egyáltalán eljárás indult ezekben az ügyekben. Vásárhelyi szerint nyilván minden ügy koholmány, nyilván Alstom-ügy sem létezik, az Európai Csalás Elleni Hivatalt (OLAF) is Orbán Viktor utasítja.

A legszebb részt idéznénk az értekezésből: „A megvádolt nagyvadak közül Gyurcsányt még a vádlottak padjára sem sikerült ültetni, Juhász Ferencet, Szilvásy Györgyöt, Molnár Gyulát, Weinek Leonárdot, Laborc Sándort pedig felmentette a bíróság. Abban az egy-két ügyben pedig, amelyben részben megállapították a bűnösséget, a kormánypropaganda által beharangozott évtizedes büntetések helyett vagy felfüggesztett, vagy az előzetes letartóztatás idejével azonos időtartamú börtönbüntetést szabott ki a bíróság.”

Szerkesztőségünk arra kéri a kedves olvasót, hogy nézzék el nekünk, ha egy dinoszauroszos hasonlat jutott elsőként az eszünkbe és azért futottunk el gyertyát gyújtani a Szent Antalnak, hogy minél hamarabb bebasszon a Földbe egy kisbolygó.

(A paleontológiai leletet itt találja.)

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7212375125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geo_ 2017.03.27. 17:58:56

Azt értem, hogy az LMP számára identitásképző tényező Gyurcsány feljelententése, stb - de ez a poszt így csacskaság.

Első Kézből 2017.03.27. 18:23:33

Cizellált, érvelő, színvonalas írás a reflektor blogtól. Ja, nem. Ugyanaz a hangulatkeltő mocskolódás, mint minden lmp-közeli megszólalás.

CsipkeRózsa 2017.03.28. 12:44:28

Nem történt korrupció a felmentett MSZP-s politikusok esetén, csak Orbán próbálkozott, hátha sikerül valamibe véletlenül beletalálnia. Ő nem tudja elképzelni, hogy a hatalom közelében lehet becsületesen is dolgozni, élni.
Nagyon helyes, hogy Vásárhelyi Mária felhívja a figyelmet a politikai perekre, életek, évek tönkretétele esetén.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.28. 13:11:38

@CsipkeRózsa: "Nem történt korrupció a felmentett MSZP-s politikusok esetén"

Dehogynem, ne viccelj. Loptak ők is rendesen, csak nem olyan orbitális mennyiséget, mint orbánék.

"Orbán próbálkozott, hátha sikerül valamibe véletlenül beletalálnia"

Nem volt érdeke, hogy elítéltesse őket, sokkal jobb egy elhúzódó tárgyalás. Meg nem is akar perecedenst arra, hogy politikusokat elítéljenek, hisz akkor ő is börtönbe kerülhet.

CsipkeRózsa 2017.03.28. 18:03:53

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

nem mondhatsz mást, hiszen a neved megkívánja. Légy hű magadhoz.

Én a nagymenő Fidesz elítélésével foglalkoznék inkább.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.03.28. 18:48:38

@CsipkeRózsa: "Fidesz elítélésével"

Aműg a pártkatona Polt Péter minden patkányságot megvéd, nem lesz itt semmi elítélés.
süti beállítások módosítása