A valódi viták otthona

Reflektor

Emberi jogi kiállásért börtön?

2017. március 28. - baum

mo.jpgA Magyar Idők nevű nyomtatott termék szellőztette meg ma, hogy a kormány által tervezett nemzeti konzultáció kérdései között lesz olyan is, ami kérdésbe bújtatva azt állítja, hogy bizonyos nemzetközi szervezetek törvénytelen tevékenységre ösztönzik a bevándorlókat. Az opcionális két válaszban pedig le is dobják az atombombát:

 

A - Az illegális bevándorlást segítő tevékenységeket - mint az embercsempészet és az illegális bevándorlás népszerűsítése - büntetni kell.

 

B - Fogadjuk el, hogy létezhetnek olyan nemzetközi szervezetek, melyek következmények nélkül buzdíthatnak a magyar törvények kijátszására.

 

Ha ez nem valódi nemzeti konzultáció, akkor nem tudom mi az. Jó látni, hogy a porcukorbajszú habony-művek még véletlenül sem operálna a manipuláció álságos eszközeivel, hanem őszinte érdeklődéssel, az árnyalatokat figyelembe véve, és kérlelhetetlen igazságkeresést zászlajára tűzve kér segítséget a nemzettől stratégiai ügyekben.

Ízlelgessük és értelmezzük a felkínált válaszokat, mit is sugallnak valójában:

 

B – Te kishitű szar, mondd ki, mondd ki, ha mered, hogy hazaáruló vagy, és segítenél kijátszani a magyar törvényeket.

 

A – Elsősorban arról szól ez a válasz, hogy azokat a jogvédő szervezeteket tegyék partvonalon túlra, amelyek szólnak, ha a rendőrök verik a menekülteket a határon, vagy nem maradnak csöndben egyéb emberi jogi visszaélések esetén. Ők az ún. Soros szervezetek. Ezen szervezetek hiába működnek transzparensen, a kormány a putyini módszereket alkalmazva akarja ellehetetleníteni őket.

 

A szövegben megbújó másik hangsúlyos kijelentés pedig a privát szféráig viszi le az illegális bevándorlás népszerűsítését, mint témát. Vagyis azt akarja kimondatni a konzultáció a tömegekkel, hogyha hangot adna egy magyar állampolgár annak, hogy háború elől menekülő családokat fogadna be az országba, akkor az számítson törvénysértésnek.

 

A konzultációs ívek valódi lényege az, hogy csak és kizárólag azok a szemellenzős fidesz-hívők hajlandóak visszaküldeni azokat kitöltve, akiknek nem számít, hogy mennyire irányítottak a feltett kérdések. Ebből kiindulva várhatóan 98 százalékban „kinyilvánítja a nemzet az akaratát”, hogy igenis büntessék meg azokat, akik szerint be lehet fogadni menekülőket (a kormány értelmezésében illegális bevándorlókat).

 

Minden bizonnyal persze a végén nem fogják börtönbe zárni azokat, akik magánemberként kiállnak a menekültek jogaiért (talán majd 5 év múlva érkezünk el a putyini úton idáig), viszont akik emberek akarnak maradni morális értelemben is, azok egyre szarabbul fogják érezni magukat, sőt a konzultáció eredményeképpen még az is társadalmi legitimációt kap, hogy lehazaárulózzák őket.

 

Összegezve Magyarország egy kicsit megint szarabb hely lesz kicsinyes és önző politikai érdekek miatt.

 

Nuszbaum Tibor

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8612382343

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nuszbaum Tibor: Emberi jogi kiállásért börtön? 2017.03.28. 15:00:01

Magyarország egy kicsit megint szarabb hely lesz kicsinyes és önző politikai érdekek miatt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2017.03.28. 18:08:16

Megint egy őrült orbáni elképzelés!
Talán, ha börtönbe zárhatnák Soros Györgyöt, akkor megszűnne a "jogi kijátszás"?

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2017.03.29. 10:29:24

:: Talán, ha börtönbe zárhatnák Soros Györgyöt, akkor megszűnne a "jogi kijátszás"?

Aztán ki lenne az ellenség, a nyuszi a kalapból?

Medgar 2017.03.29. 10:40:12

index.hu/kulfold/eurologus/

"Ha lezárjuk a határokat, az nem fogja megállítani a migrációt, egyszerűen csak eltereli” – mondta az EUrologusnak Dimitrisz Avramopulosz."

"Az európai menedékjogi szabályok reformjával az Európai Bizottság is szigorúbb szabályokat és szankciókat javasolt, hogy elvegyük az emberek kedvét attól, hogy továbbálljanak, mielőtt jóváhagyják a menedékkérelmüket. Például csak abban az országban jogosultak lakhatási és szociális támogatásra, ahol regisztrálták őket menedékkérőként, és csak abban az országban kaphatnak védelmet."

Tehát minden egyes "menedékérőnek" Magyarországon kellene maradnia, amíg el nem bírálják kérelmüket, majd ezután a mi feladatunk lenne visszatoloncolni őket, felvállalva az ezzel járó feszültségeket.

2015-ben kb. 900 000 migráns haladt át az országon a fenti elképzelés szerint ezek máig itt lennének.

nnnnnnnn 2017.03.29. 10:50:41

én nem látok ebben semmi kivetnivalót. minden értelmes ember az A pontot szavazná meg. azokat a szervezeteket, akik pedig az iszlám európai hódítását tevékenyen segítik, be kell szüntetni. minden magyarnak és európainak ez az érdeke. mi még nem késtünk el, úgy mint a svédek, franciák, németek. nálunk még viszonylag nyugodtan mászkálhat az ember a nagyvárosokban, nincsenek no-go zónák, nem kell tartani terrorcselekményektől. ez európában már kevés országról mondható el.

Ballib cenzorok réme 03 2017.03.29. 10:50:46

@Medgar:

Ugyanitt:

"Magyarország az egyik legeurópaibb ország, amely nagyban hozzájárult az EU eredményeihez, miközben az egyik legnagyobb haszonélvezője az európai projektnek. Ezt az európai szellemet kellene tovább vinni, mondta a biztos."

Ballib cenzorok réme 03 2017.03.29. 10:52:39

@nnnnnnnn:

Ez pontosan így van.

A Soros által pénzelt migránspárti civilek az embercsempészektől is nagyobb károkat okoznak mind az EU számára, mind a törvények kikerülésére bíztatott migránsoknak nagyobb szenvedéseket okoznak, illetve ők lökik az embercsempészek karjaiba őket.

Azaz a büntetési tételnek is vetekednie kéne esetükben az embercsempészekével.

CsipkeRózsa 2017.03.29. 11:13:44

@Translator +X+:

Kihúzna a nyuszi a kalapból egy másik ellenséget. Sajnos az a kalap sosem fogy ki, Orbán mindig utántölti.

Jakab.gipsz 2017.03.29. 11:20:26

Soros Gyuri filantróp szereti a migránsokat, igen a Vas-orrú-bába is szerette a gyerekeket nem véletlenül hizlalta fel őket, szépek és kövérek legyenek.

Persze a vasorrúbábának is vannak személyiségi jogai és az ártatlanság vélelme is meg illeti.

Numda 2017.03.29. 11:24:19

A migráció, minden következményével együtt nagyon súlyos humanitárius probléma is.
De nem ment fel senkit a meglévő jogi kötelezettségek alól, amiket nem a hazai mélymagyar tudatú választókkal kell a kormányidiotizmust legalizálni, mert hát nemzetközi egyezmények kodifikálták ezeket, amiket ratifikáltunk. :-)
Konzultálhat persze Orbán bármelyik magyar állampolgárral erről, biztosan lesznek, akik válaszolnak majd neki, én már most leszarom, de ennek nem lesz jogkövetkezménye a hazai törvénysértések bírósági felülvizsgálatakor. A kormány minden emberjogi pert továbbra is el fog veszíteni, mint például a magyar rabok, bírók, stb. emberi jogi pereit is, nem csak a bevándorlókét. Orbán olyan, mint a cigány lova, amelyik folyton nekimegy a falnak. Nem vak, hanem bátor.

illaim 2017.03.29. 11:25:48

Ha ezt Dr. Joseph Goebbels megérhette volna! Ilyen aljas propaganda még neki sem jutott eszébe! Ez az az eset, amikor a tanítvány túl nő a mesteren! Persze azért nem elfeledni, hogyan végezte a mester!

telkoe 2017.03.29. 12:20:50

Na kikuldtek a ballib kozonseget kiverni a szokasos halado demokrata nagyhisztit.
Az osztrak kulugyminiszter kb ugyanezt nyilatkozta par napja:
diepresse.com/home/ausland/eu/5189256/Kurz_Der-NGOWahnsinn-muss-beendet-werden
A kancellar be is jelentette hogy a betelepitas mar nem is olyan jo otlet. Ket ev utan egesz szepet fordultak a balos taxis hulyegyerek fasisztazasatol.

Persze az ertheto hogy a nagyondemokrata ertelmisegi ballib szigoruan csak a vonalas partsajtot olvassa es ilyenekrol nem hall.

Medgar 2017.03.29. 13:06:13

@Ballib cenzorok réme 03: És ehhez mi köze a migránsválságnak. Az tiszta, hogy minden érintett országnak a hócipője tele van a "menekülttekkel" és nagyjából NULLA darabot akarnak még belőlük, ezért kemény pénzeket fizetnek a törököknek.

Az Ellenálló 2017.03.29. 14:08:08

Aztán megint ki szívja meg ezt az egészet? A menekültek, mert a büntetéstől tartva nem mernek majd az emberek jószándékúan viselkedni velük. Még a kormánypárti oldalon is elismerik, hogy háborús vidékről jönnek, de úgy gondolják, hogy megérdemlik, mert szerintük egy barbár, alacsonyabb rendű kultúra tagjai.

Pipas 2017.03.29. 14:11:49

Nem kéne már arra bíztatni idegeneket, hogy betörjenek be az országba a kerítésen keresztül. A cikk megpróbálja ezt úgy ferdíteni, hogy amit akarnak az "börtönbe zárni azokat, akik magánemberként kiállnak a menekültek jogaiért". Klasszikus szalmabáb érvelés.
süti beállítások módosítása