A valódi viták otthona

Reflektor

Gyurcsány már megint hazudott: a DK-s képviselők mégis felveszik a parlamenti fizetésüket

2017. április 20. - baum

tn4-gyf.jpgGréczy Zsolt bement a HírTV-be, és ha már ott volt, elmondta, hogy a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselői bár nem járnak be a parlamentbe, az alapfizetésüket azért fölveszik.

 

Az előzményekről azt kell tudni, hogy Gyurcsány Ferenc 2016. október 10-én bejelentette: pártja kivonul az országgyűlésből. Arra hivatkozott a volt miniszterelnök, hogy a DK parlamenti jelenléte csak arra lenne jó, hogy legitimálja a patás ördög jelenleg regnáló rezsimjét.

 

A nagy bejelentés óta hét hónap telt el. Szemmel láthatólag a rendszer nem ingott bele a Demokratikus Koalíció kínzó országgyűlési hiányába. Az igazság kedvéért tegyük hozzá, hogy abba sem, ami bent történt a Házban. A Fidesz annyira kiüresítette a parlamenti munkát, hogy ott már releváns vitát nem lehet találni. Egy-egy Szél Bernadett felszólalás lépi át az emberek ingerküszöbét, meg amikor a bajszos komcsi házelnök megint kitilt-betilt-megbüntet valakit.

 

No de térjünk vissza Gyurcsányékra. 2016. október 25-én a DK pártelnöke Facebook-oldalán osztotta meg az a videót, melyben kifejti, hogy a DK parlamenti képviselői többé nem veszik fel a fizut. A mondat szó szerint így hangzik el:

A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselői többé nem vesznek fel képviselői fizetést.

 

 

Idén április 13-án pedig, a korábban említett HírTV-s vitában, amit az LMP-s Ungár Péterrel (róla tudni kell, hogy lapunk tulajdonosa is egyben) folytatott, Gréczy Zsolt elmondta, hogy dehogynem. A videón az 5. perctől látható a jelenet.

 

 

  • Gréczy Zsolt: Az, hogy ki, milyen fizetést kap, az a házelnök és a házbizottság dolga, tehát az országgyűlési képviselők hatásköre.

  • Ungár Péter: Tehát önök úgy vonultak ki a parlamentből, hogy a fizetést fölveszik?

  • Gréczy Zsolt: Szeretném jelezni, hogy nem, mert például a bizottsági pénzeket sem kapják meg.

  • Ungár Péter: Tehát a bizottságit nem, csak az alapdíjat?

  • Gréczy Zsolt: Hát, ha országgyűlési képviselőkről beszélünk, akik országgyűlési mandátummal rendelkeznek a szavazók bizalmából, akkor annyi természetesen jár nekik.

Tehát Gréczy beismerte, hogy Gyurcsány Ferenc megint csak füllentett egy nagyot. Ettől a szokásától valahogy képtelen megszabadulni.

 

Már csak egy kérdés maradt: Gyurcsány Ferenc miért utasítja el annyira a feltétel nélküli alapjövedelem eszméjét, mikor párttársaival együtt pontosan annak a jótékony hatásait élvezi. Felveszik a fizetést, de nem mennek be a munkahelyükre, nem végzik el a munkájukat.

 

Nuszbaum Tibor

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8812440167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valóság nevű unokahúgotok 2017.04.20. 20:06:27

1.) A képviselői munka nem csak abból áll, hogy ülnek a patkóban... Az is képviselet, ha a választóik érdekeit, igényeit, álláspontját képviselik a társadalom felé. Az is szerves része a képviselői munkának, ha szakértőkkel konzultálnak, vagy ha akár konkrét, akár általános ügyekben országot járnak, választókkal, vagy szakterületek képviselőivel találkoznak, hogy közelebbről ismerjék meg az ország valóságos állapotait és annak ismeretében alakíthassák a saját pártjuk véleményét, programját.

2.) Érdekes képződmény ez az LMP, amelynek elnökségi tagja, a jelen idézett vita résztvevője és e blog tulaja, Ungár Péter, aki nem másnak, mint Schmidt Máriának a fia. Az az LMP, amely abból a Védegyletből "ágazott ki", amely a Fidesznek aztán anynit kedvező Sólyom Lászlót elnöknek jelölte 2005-ben. Az az LMP, amely Gyurcsányon "véletlenül" épp akkor ütött egyet mindig (Még Schiffer idejében is), amikor az a Fidesznek éppen jól jött. Az az LMP, amelyet már az összes hitelesebb embere elhagyott...

Amúgy én, személy szerint, Gyurcsányt és Grérczyt is utálom; amit írtam, nem az ő védelmükben írtam, hanem azért, hogy nehogy már ez az LMP legyen a szent!:-)

morph on deer 2017.04.20. 21:49:20

@Valóság nevű unokahúgotok:
"a jelen idézett vita résztvevője és e blog tulaja, Ungár Péter, aki nem másnak, mint Schmidt Máriának a fia"

Nocsak!
'Sorosbérencek' ha találkoznak? :)))
Ő lenne az, akit anyuka olyan kedvesen minősített a minap a CEU ellenes tirádájában? Tudhat valamit ...

Sok meglepő azért nincs a poszt létezésében, hiszen manapság ez a kötelező gyakorlat: mindenki, aki erős(ebb)nek akar látszani, hősiesen Gyurcsányozik néhányat, ettől nő az önbizalom!
A Gyurcsány vállára állva meg már kilátszanak a gazból, azért ez sem akármilyen eredmény..!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2017.04.21. 07:11:26

A szél fúj, a fű zöld, a kutya ugat, Gyurcsány Ferenc hazudik. Nincs hírértéke annak, ami természetszerű.

panteon 2017.04.21. 09:20:19

@Valóság nevű unokahúgotok: "Az is szerves része a képviselői munkának, ha szakértőkkel konzultálnak, vagy ha akár konkrét, akár általános ügyekben országot járnak, választókkal, vagy szakterületek képviselőivel találkoznak, hogy közelebbről ismerjék meg az ország valóságos állapotait "

Jelentkezzen EGY választó, EGY szakterületi képviselő, akivel ezek találkoztak vagy konzultáltak!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.21. 09:25:09

Gyurcsány úgy tesz, mintha még pártállam lenne, ahol ő ellenőriz minden médiát.

egyjózsi 2017.04.21. 09:34:55

Ez is csak egy "napigyurcsány"! Pénzt felvetted érte?

2017.04.21. 10:02:06

Ez a cikk mit keres az indexen?

NBarbieReloaded 2017.04.21. 10:53:49

"A Fidesz annyira kiüresítette a parlamenti munkát, hogy ott már releváns vitát nem lehet találni. Egy-egy Szél Bernadett felszólalás lépi át az emberek ingerküszöbét,"
"a korábban említett HírTV-s vitában, amit az LMP-s Ungár Péterrel (róla tudni kell, hogy lapunk tulajdonosa is egyben)"

Ha osszerakom a kettot, akkor mar ertem, hogy miert pont egy LMP-s volt megemlitve, mint az egyeduli, akinek a felszolalasa meguti az emberek ingerkuszobet. Nem tudom amugy, hogy ez mire alapozva lett igy kijelentve. Pl. a Jobbik kepviseloi minden parlamenti ulesnapon szallitanak valami utos felszolalast, akar tobbet is.

"•Gréczy Zsolt: Hát, ha országgyűlési képviselőkről beszélünk, akik országgyűlési mandátummal rendelkeznek a szavazók bizalmából, akkor annyi természetesen jár nekik."
Aham, tehat a gyurcsanypart felfogasa, hogy attol, hogy nem jar be a munkahelyere, meg az alapfizetes az azert jar.
Na persze, keressetek mar DK-s senkihazi kepviselok egy masik olyan allast az orszagban, ahol ha nem jarsz be a munkahelyedre, akkor maximum a bonuszokat nem fizetik ki, de az alapfizetesedet igen.
Tehat gyurcsi megint csak szajhos volt, holott nem sokbol tartana neki, ha azt mondana, hogy gyerekek, semmilyen fizetest ne vegyetek fel, en allom a bereteket az osszemutyizott vagyonombol.

Laszlovszky András 2017.04.21. 17:25:57

@MaxVal BircaMan HJCD: Sikerült egy ótvaros hülyeséget ide pengetni. Gyurcsány pont ugyanúgy tudja, mint mindenki más, hogy itt pártállam van, ahol a méltóságos Ormányunk és ártunk ellenőriz minden médiumot. Senkinek sincsenek illúziói a fideszzombikon kívül.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.21. 19:22:57

@LA_times:

Csak szólok: a pártállam szó NEM azt jelenti, hogy a liberálisok vesztettek a választásokon...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.21. 19:24:00

@LA_times:

S hpgyan zaklik a nem-fideszes médiák ellenőrzése? Miért írnak ezek mégis folyton Orbán ellen? Rejtély...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.22. 05:11:06

@MaxVal BircaMan HJCD: "a liberálisok vesztettek a választásokon."

Nem vesztettek. El se indultak. Az SZDSZ hálistennek már megszűnt.

Kéne időszerűsíteni az előre generált kommentjeidet.

Valóság nevű unokahúgotok 2017.04.22. 09:55:00

@panteon: Három éve a felsőoktatási "reform" ügyében többek között a DK képviselőivel is konzultáltunk. Múlt ősszel pedig egy, a Paks II. alternatívájaként elképzelhető környezettechnológiai kérdésben kértek (és kaptak) tőlem (ingyen) konzultációs időpontot, LMP-s és DK-s képviselők.

heindlpeter 2017.04.22. 12:39:04

@morph on deer: "Apák (itt: anyák) is fiúk". Nem nagyon ciki ez a szöveg olyan valaki részéről, aki netán demokratának gondolja magát?

morph on deer 2017.04.22. 14:09:42

@heindlpeter:
Nem igazán jött át, mire gondolsz.
A kedves mama néhány nappal korábban kelt ki a CEU ellen, ahova - édes gyermeke is járt, - elsorosozgatva kicsit.

Mivel mint tudjuk, aki egyáltalán a CEU környékén megfordul az "Sorosbérenc", aki a mai rezsimmel nem lép egyszerre, az ugyancsak "Sorosbérenc" - tehát ők beszélgetnek egymással.

Az meg szerintem egészen ijesztő "fejlődési" tünet, hogy az anya képes nyilvánosan ilyen kijelentésekre, amelyek a saját gyermekét is ellenségként minősítik, nem?
Én innen néztem.

heindlpeter 2017.04.22. 15:18:43

@morph on deer: Bocs, vsz. félreértettelek!

morph on deer 2017.04.22. 15:31:35

@heindlpeter:
Semmi gond, elég 'sajátságosan' fogalmazok, hogy finoman mondjam. :)

Satyala 2017.04.23. 14:57:56

Megmondaná valaki, hogy ki az a Gyurcsány, mekkora valódi támogatással rendelkezik, hogy róla kell szólnia minden nap egy hírnek? Sima terelésként használja úgy a Fidesz, mint az MSZP.

Eva Gyulai 2017.04.24. 02:16:38

@panteon:
A DK pénteken rendezett konferenciáján Pl. a Feltétel Nélküli Alapjövedelemről folyt vita, ahova meghívták az MSZP, a PM, az LMP és az Együtt szakirányú képviselőit is.
A beszélgetést Lakner Zoltán politológus vezette és szakértőként adott tájékoztatást Krémer Balázs szociológus, az ELTE tanára.
A meghívottak elfogadták a felkérést és ígéretet tettek a részvételre, de pont az a három illető, akiknek pártjai a FNA-val kampányolnak, mégsem jelent meg.
A DK egyelőre nem támogatja a FNA-t, de szívesen konzultált volna a mellette szóló érvekről.
A beszélgetés azért így is kiválóan sikerült, de sajnos, csak a termet megtöltő hallgatóság,- azaz a választók- bevonásával volt lehetséges.
Nem hiszem, hogy jogos, az Ön lekezelő hangneme, amely a tájékozatlanságából ered.
Felhívom még a figyelmét, hogy a DK elnökségi tagjai éppen ezekben a hetekben tartanak országjárást, amely keretében 220 településen találkoznak a választókkal.
Gyurcsány Ferenc Pl. 18-án Szegeden járt, Gréczy Zsolt 22-én Várpalotán, de nem sorolom...

Eva Gyulai 2017.04.24. 02:30:14

@Satyala: Gyurcsány nagy ellenfél! Sőt nem is Orbán az ellenfél....

A DK-nak több mint 11 ezer tagja és legalább 500 ezer szavazója van. Gyurcsányt muszáj karaktergyilkolászni akár van rajta sapka, akár nincs.
Persze köszi mindenkinek, mert lassan kontraproduktívvá válik a mantra.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.24. 04:23:46

@Eva Gyulai: "A DK-nak több mint 11 ezer tagja és legalább 500 ezer szavazója van."

És ezzel biztosítja, hogy a csúti geci haláláig hatalmon maradjon.

"Gyurcsányt muszáj karaktergyilkolászni"

Nem lehet karaktergyilkolászni, mert karakterhalott 2006 óta. Magát karakteröngyilkolta meg az őszödi beszéddel.

Zsoltbacsi 2017.04.24. 07:34:57

@Eva Gyulai:

"A DK-nak több mint 11 ezer tagja és legalább 500 ezer szavazója van"

Erre tudnal valami bizonyitekot adni? Csak mert en 2 pontban is meg tudom cafolni:

1: Kozvelemenykutatasi adatok

Mindenki 3-5 szazalek koze meri oket, azaz 250-400 ezer szavazo maximum

kozvelemenykutatok.hu/wp-content/uploads/2013/06/jelenlegi_trend-37.jpg

2: Eddigi valasztasok

Az ugye megvan neked is, hogy eddig sosem mertek megmeretni magukat "rendes" valasztason? Egyedul a 2014es EP valasztason indultak egyedul, akkor igaz, hogy 9 szazalekot kaptak, de csak 29 szazalek volt a reszveteli arany, darabra 233 ezer szavazatot kaptak.

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Nem lehet karaktergyilkolászni, mert karakterhalott 2006 óta. "

Egyetertek

"Magát karakteröngyilkolta meg az őszödi beszéddel."

Ez nem igaz, mar reg hulla volt, amikor kiderult az oszodi beszed, sot, mar akkor is, amikor elhangzott! (nyilvan nem veletlen mondta) Beraktam mar tobbszor az akkori kozvelemenykutatasi adatokat, 2006 szeptembereben mar reg 15 szazalek korul volt a 45 helyett....

Eva Gyulai 2017.04.25. 22:02:56

@Zsoltbacsi: Mivel a DK csak öt éves, nem volt alkalma csak egy választáson részt venni, az "összefogós" volt.

Eva Gyulai 2017.04.25. 22:08:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ugyan már! Csak a DK biztosítja Orbán hatalomban maradását? Az LMP, az MSZP, a Jobbik....stb. nem?
Elég következetlen a megállapításod!
Gyurcsány pénzeli a kormánymaffiát, vagy hogy tartja egyedül Ő hatalomban? Ez egy jobbikmantra.

Zsoltbacsi 2017.04.25. 22:10:04

@Eva Gyulai:

Persze, de az osszefoas is azert volt, mert mindenki 2-3 szazalekra merte 13ban.
Azert orulok hogy valaszoddal indirekt beismerted, hogy hazugsag az 500k szavazo...

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.26. 10:16:10

@Eva Gyulai: Gyurcsány 15% szavazót odahajt a csúti törpéhez. Ezek gyurcsányimádók voltak 2006 előtt, és az őszödi beszéd miatt kiábrándultak belőle, mint az elhagyott szeretők, és meggyűlölték. Amíg gyurcsány itt sertepertél, a geci oroszbérenc lesz a mini szterelnök.

Eva Gyulai 2017.04.28. 14:17:45

@Zsoltbacsi: 13-ban lehet, de 2017.et írunk . A mérések kb olyanok, mint a statisztika. Csak az igaz, amit én hamisítok :) (Via Churcill)
Egyébként eddig csak a DK mert önálló demonstrációt szervezni, mert a saját szimpatizánsai is tömeget alkotnak.

Eva Gyulai 2017.04.28. 14:22:24

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ez csak egy rosszindulatú feltételezés. Aki figyelmesen végighallgatja a beszédet, az megérti, hogy az egy igazságbeszéd volt. Aki meg felületes, azzal nincs is dolgunk.
Jó lesz az a külön lista, -Botka felséges akaratából,- mert majd akkor elválik a sz@.. a májtól.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.04.28. 14:29:10

@Eva Gyulai: Nézd, teljesen mindegy. Amelyik politikus kimondja, hogy hazudott, az ezzel kiiratkozik a politikából. Pláne, ha igazat is mond vele. gyurcsány ezzel egymillió szavazóját megbántotta, és azok, mint az elhagyott szeretők, amennyire előtte imádták, onnantól annyira gyűlölni kezdték, ezek most a legelvakultabb orbánimádó fidesz szavazók. Amíg gyurcsány a politikában sertepertél, orbán nem tud veszíteni.

Zsoltbacsi 2017.04.28. 14:38:34

@Eva Gyulai:

" A mérések kb olyanok, mint a statisztika. Csak az igaz, amit én hamisítok :) (Via Churcill)"

Ezt maar ismerjuk :) 14ben meg a valasztas elotti napon is eskudozott Fleto, hogy 43-44 szazalekja lesz az osszefosasnak :)))

Sot, mondok jobbat: epp a multkor olvastam egy dk-s blogot. 2014ben a valasztas napjan volt live kozvetites az oldalon, es a 13 oras reszveteli adatok lattan is vadul matekozott meg, es vegul arra jutott, hogy semmi ketseg, meglesz a kormanyvaltas :)
süti beállítások módosítása