A valódi viták otthona

Reflektor

A ruszofóbia, mint ellenségkép

2017. május 06. - GottmayerLea

orosz-ukran-valsag.jpg

Az emberlánya kinyitja az Eszmélet oldalát és a következő ajánlót olvassa

: „Krausz Tamás orosz nyelvű Lenin monográfiájának moszkvai könyvbemutatójáról készült videó, amelyet a Scepsis folyóirat rendezett.” Ezek után nem lepődhet meg senki, amikor az Eszmélet folyóiratban publikált petíció „Brüsszel vagy Moszkva? Tiltakozás a politikai átverés ellen!” kikel a ruszofóbia és a liberális ellenzéki pártok „ellenségkereső” politikája ellen, amikor az orosz befolyás ellen ágálnak. A petíció aláírói a következő szervezetek: „A BALpárt, ATTAC Magyarország Egyesület, Eszmélet folyóirat Szerkesztősége, Európai Bal MMP2006, Magyar Egyesült Baloldal (MEBAL), Magyar Szociális Fórummozgalmakért Alapítvány, Marx Károly Társaság Népi Front”.

Itt, a Reflektorban, tőlünk sem áll távol a liberálisozás, a „fejlett nyugat” eszményképének parodizálása és alapvetően a liberális ellenzéki témaválasztások kritizálása. Ugyanakkor az Eszmélet folyóirat értelmiségi petíciójának aláírói (ha van tragikomikusan liberális értelmiségi forma, az a petíció sok aláíróval) pontosan azt a hibát vétik, amivel a liberális értelmiséget vádolják. Azzal vádolják a liberális értelmiséget, hogy „ellenségképeket” gyártanak és, hogy ez az értelmiségi elit úgy tesz „mintha Magyarországot, a NATO-tagállamot bármilyen külső beavatkozás veszélyeztetné”. Ezzel az Eszmélethez kapcsolódó magyar radikálsikk csapat ellenségképeket gyárt: a ruszofóbot.  Mutasson valaki egyetlen egy ruszofób, az orosz emberek elleni kijelentést a Putyini hatalmat kritizáló hangoktól. Senkinek sem a jelenlegi puytini rendszerben is szenvedő orosz emberekkel van baja, ők ugyanannak a hatalomnak az áldozatai, amely egyre nagyobb befolyással rendelkezik hazánkban is.

Sőt továbbmegyek, a ruszofób az a magyar jobboldali gondolat, hogy Putyin hatalomgyakorlása az orosz „néplélekből” következik és a demokrácia ott nincs benne a „társadalmi lehetőségekben”. Ezek a hangok a ruszofóbok, akik Putyint az orosz embereknek megfelelőnek tartják és nem terjesztik ki az oroszokra a szabad véleménynyilvánítás jogát. Ellenük várjuk az Eszmélet petícióját.

Ráadásul Magyarországon is szárba szökkenő új „nyugatos” radikálbal nem vette észre, hogy egy szomszédos országunkba bevonult Oroszország. Ha észrevették volna, nem írnának olyan alternatív tényeket, hogy csak a liberálisok tesznek úgy „mintha Magyarországot, a NATO-tagállamot bármilyen külső beavatkozás veszélyeztetné”.

Az, amit emellett a bűnös NATO-ról írnak egy szép dolog, és biztos jót tesz nekik, amikor minden hajnalban fölállnak egy a kertjükben elhelyezkedő márványtalapzatra, hogy egy morális magaslatról tudják kiosztani a világot. A NATO sok rosszat csinált persze a világban. A háború rossz dolog. De kedves Marx Károly társaság, ki fogja akkor a magyar határokat garantálni? Ti? A világbéke?

Ráadásul akármennyi bűnt is követ el a NATO vagy az USA, nagyon veszélyes az egyik kutya másik eb értelmezése a világpolitikának. Oroszország elődje, amikor megszállta Magyarországot, megerőszakolt többszázezer magyar nőt és totális diktatúrát vezetett be. Amihez amúgy a ti viszonyotok még tisztázásra vár. Az USA, amikor befolyása alá vonta Magyarországot népszavazást tartott róla és amióta katonai szövetségesünk, ti ugyanúgy kritizálhatjátok őket és nem esik bajotok. Ez azért jelentős különbségnek mondható.

Ez az egyrészről másrészről törökgábori logika külpolitikába öltve nem először jön elő a magyar gauche progresszív radikálbal tollaiból. Ukrajna megszállásánál a következőt nyilatkozták/petíciózták: „Putyin a Krím-félszigeten és a Kelet-Ukrajnában élő orosz lakosság támogatását kihasználva népszavazással csatoltatta vissza a számára stratégiailag kulcsfontosságú Krímet Oroszországhoz.” A petícióban azt a tényt valahogy nem sikerült megemlítenie a kiegyensúlyozott igazi baloldaliaknak, hogy a népszavazás egy vicc volt leginkább, és az orosz csapatok meg bevonultak Ukrajnába. Az, hogy ehhez nem volt sem ENSZ, sem semmilyen nemzetközi „engedély” persze lényegtelen, csak amikor az USA csinál ilyet akkor már jön a Szabadságtéri tüntetés. Persze biztos atlantista-imperialista ármány, hogy ha valaki azt gondolja, hogy ha Oroszország megszáll egy szomszédos országot az rossz Magyarországnak.

A putyini Oroszország Magyarország ellensége. Nem azért, mert oroszok laknak benne. Az oroszok nem a magyarok ellenségei. Ti, amikor sokszor jogosan, sokszor jogtalanul Izraelt kritizáljátok, mindig fölháborodtok jogosan, hogy nem vagytok antiszemiták. Izrael kritizálni nem antiszemitizmus, Oroszországot kritizálni meg nem ruszofóbia.

Paks 2, Északi Áramlat, Barátság vezeték, MET-ügy, Kiss Szilárd, Keleti nyitás, Ukrajna, Grúzia, Csecsenföld, Szíria, Kovács Béla, szivárogtatások, kiberháború.

Ez a Putyini hatalomgyakorlás kritikája. Nem az oroszoké.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

Facebook Tumblr Tweet Pinterest Google+ Tetszik

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5012485469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.05.06. 20:07:15

Kiegészítésként:
Európából senki nem Magyarországot támadja, hanem egy orbán viktor nevű - igen, "csupa kisbetűvel" - cezaromániás személy hatalomgyakorlási módszereit és az európai-, valamint az általános emberi értékrendszerhez való viszonyát kritizálják, és szerintem joggal!

Tehát nem a "NÉP" - a vezéreik a problémásak!

Kéretik nem összekeverni!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.06. 20:54:47

Oroszország, s különösen a mai humanista, keresztény Oroszország nagy szálka a liberálisok szemében, de ugyanezért hatalmas támasza a kisembereknek.

Ha az LMP csatlakozik a nagytőkések lobbijához, nem lesz meg jövőre az 5 %. Előre szólok.

Az orosz demokrácia pedig példaképe minden európai embernek.

Emellett Oroszország a béke támasza, nélküle már világháborút robbantottak volna ki a brüsszeli-washingtoni háborús gyújtogatók.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.06. 20:56:24

"Paks 2, Északi Áramlat, Barátság vezeték, MET-ügy, Kiss Szilárd, Keleti nyitás, Ukrajna, Grúzia, Csecsenföld, Szíria, Kovács Béla, szivárogtatások, kiberháború."

S ezek közül melyikkel van bármilyen gond?

siriq111 2017.05.06. 23:05:38

@MaxVal BircaMan HJCD: Szinte mindegyikkel. Mar leirtam parszor.

Nbl 2017.05.07. 17:30:19

Hétvégén 200%-ot fizet a Habony-művek vagy mi ez a Bircaktivitás?

midnight coder 2017.05.07. 17:37:59

Putyin nélkül az oroszok nyakig ülnének a szarban. Mint ahogy anno Jelcin idején ültek is. És igen, Putyin valóban egy diktátor. De Pl. az amcsik kedvenc szövetségeseihez, a Szaudi királyi családhoz képest egy kimondottan liberális demokrata.

Persze a hülyék simán beveszik, hogy a derék amerikai liberrátorok és még derekabb európai csatlósaik harcolnak a szabadságért élükön az Amerika Kapitánnyal, Rambóval, és Batmennel. Esetleg beszáll a meccsbe egy-két Transformer is.

A valóság viszont az, hogy az amcsik simán az orosz érdekszférába tartozó területek nyersanyagára szeretnék rátenni a kezüket, ezért szerette volna Obama megszerezni Putyin medve bőrét az ágya elé. De ha történetesen az oroszok önként és dalolva átadnák a nyersanyagukat az amcsiknak és amúgy nem lövöldöznének rájuk atommal mint az Észak-Korea, akkor az sem zavarná különösebben az amcsikat ha Putyin elvtárs minden nap orosz demokratákat égetne el nyilvánosan a Vörös Téren.

Ahogy a szaudi "demokrácia" sem zavarja őket, és ahogy az afrikai különböző diktatúrák sem akikhez képest Putyin elvtárs szintén egy unokájával kirándulgató nagymama.

Ez az egész történet csak egy dologról szól, és azt olajnak hívják. És nem a Putyin akarja megszerezni az amcsik olaját.

midnight coder 2017.05.07. 17:40:09

Ja, és még egy: igen, az oroszok elfoglalták Ukrajna egy részét. Ez tényleg csúnya dolog. Jogos az embargó. Csak akkor kellene egy hasonló Izrael ellen is, aki viszont a komplett Palesztinát foglalta el, és nem tegnap. És pontosan sohanapján fogja visszaadni a jogos tulajdonosainak. És ha ez mind megvan, akkor még mindig ott lesz Kína és Tibet...

Sequoyah 2017.05.07. 17:45:15

@MaxVal BircaMan HJCD: Gondolom ezt most viccnek szantad:) Oroszorszagban meg latszatdemokracia sincsen, es a legtobb haboruval fenyegeto valsaggoc nekik koszonheto. Ukrajna, sziria pl. Ezenkivul szinte az osszes nyugati valasztasba beleszolnak, es feszultseget gerjesztenek, szitva a szelsosegeket, jovobeni esetleges harcokat, haborukat generalva.

Boka1 2017.05.07. 17:49:28

A fidesz szavazókat teljesen összezavarták. 10 éve Viktor ellenük beszélt, akkor azt kellett tapsolni a zsíros hajúaknak. Most meg a nyugat fúj.
Lehet ezt követni?

Sequoyah 2017.05.07. 17:51:50

@midnight coder: Putyinnal is nyakig ulnek a szarban. Az olajaraknak koszonhetoen volt egy penzesebb idoszakuk, de sokat nem sikerult a gazdasagukba forgatni ebbol, szoval ahogy most esett az olajar, ugyanabba az iranyba tartanak, mint a 90es evekben.

Jakab.gipsz 2017.05.07. 17:55:12

Igen, így megy a nép hülyítés, ha hétköznapi üzleti érdek vitákat akarnak a libbancs demokraták ideológiai köntösbe öltöztetni, "ott a bűnös feszítsétek meg", felkiáltással meg is mutatják. Egyébként nincs harc és nincs feszültség, a bűnöst pedig ki lehet rabolni.

Bárkiből bűnöst csinálnak néhány nap alatt.

Soros ugyebár a (demokrácia exportőr) a filantróp, cuki filozófus, professzor stb. példakép.

Ezzel szemben Putyin és Orbán mert csak egy sima üzletet kötöttek, már-már patás ördögök.

Most éppen Putyin a patás ördög, és persze Orbán mert szóba állnak egymással.

élveteg 2017.05.07. 18:00:17

Azt szeretném megkérdezni hogy a Magyarország ellensége putyini oroszország bármelyik cége záratott-e itt be előzöleg szarérhugyért megszerzett gyárat piacszerzés okán Földönfutóvá téve az ott dolgozó embereket

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.07. 18:07:07

@Jakab.gipsz: Már megint alulmúlod magad, jobbágy!

Ki is mirgánsozik, libsizik, sorosozik?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.07. 18:08:58

@midnight coder: "A valóság viszont az, hogy az amcsik simán az orosz érdekszférába tartozó területek nyersanyagára szeretnék rátenni a kezüket"

Mely területek lennének ezek?

kvadrillio 2017.05.07. 18:15:57

.az mszp-t direkt szétaprózták, felszalámizták, hogy legyen a többi politikusi állásra ácsingózónak is játéktere és fel tudjanak szedni többszázmilliókat megint .....ezzel csak orbánt segítik megewnt a hat....alombahhh...:O))))) de ! A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM NYOMORA TOVÁBBRA IS MEGMARAD ! EZÉRT NEM KELL EZ A KAMU "TÖBBPÁRTRENDSZAR""" !

Brix 2017.05.07. 18:31:28

A jobboldali ember teljesen meg van zavarodva, hiszen korábban még úgy volt beállítva - hozzá lehetne tenni , nem is oktalanul, lsd: 2vh, 56 - hogy az oroszok történelmi ellenségeink. Manapság viszont a bal- és liberális oldalon kezdenek ellenséget látni az oroszokban, mint a veszélyes illiberális államban. Szerintem Orbán nem megy túl egy szinten a barátkozásban , kapcsolatait az oroszokkal nem politikai , hanem vélt gazdasági előnyök miatt építi. Más kérdés, hogy a Paks 2 egy totális csőd beruházás lesz az országnak... Az oroszok nyilván örülnek, hogy egy palimadarat fogtak, ehhez az értelmetlen projekthez...Persze, lehetne úgy viselkedni ahogy a lengyel barátainknak teszik , az oroszokkal kapcsolatban, de nem sok értelme lenne, hiszen az oroszok nem jelentenek veszélyt sem Európára , sem Magyarországra...

Ad Dio 2017.05.07. 18:37:03

Sosem lelkesedtem Putyinért, de az a helyzet, hogy ma ő egy kiszámítható, kalkulálható játékos a mezőn. Ellentétben sajnos velünk nyugatiakkal, akik az érdekeinknek megfelelő lépéseket álságos mázzal leöntve, hátulról, settenkedve tesszük meg :-(. Nem vagyok elájulva magunktól.
Amit Ukrajnában műveltünk, az maga a gyalázat és egyben jele a tökéletes politikai inkompetenciánknak :-(((.

Sequoyah 2017.05.07. 18:39:36

@midnight coder: Picit magyarazd mar el ezt az "orosz erdekszfera" dolgot. Szoval ezek nem szabad, onrendelkezo orszagok, hanem az oroszok dontenek roluk? Az, hogy az oroszok elnyomjak oket az normalis, csak mert olyan artalmatlannak tuno nevet kaptak, mint "orosz erdekszfera"? Hogy ez a kifejezes egyaltalan letezik es hasznalhato, onmagaban jelzi, hogy valami nagyon nem oke az oroszokkal.

conchita wurst 2017.05.07. 18:44:21

Putyin nem most lett, 15 éve van ott.

Közben az átlagos orosz GDP/PPP/fő ugyanott van mint a magyar. Ez azért Putyin előtt nem így volt.

Ettől még lehet és kell is az oroszoktól tartani, de illene azt is elmondani hogy az oroszok oroszlakta területekre vonultak be, miután megpuccsolták az ukrán kormányt a helyi fasiszták.
Azaz az orosz ellenség-kép erősen propagandásra van véve, pláne, hogy az embargó ellenére is minden évben nő a bizniszük Merkellel és az USAval is, de mi azért ne üzleteljünk velük, mert jaj oroszbérencek vagyunk.

birka menet 2017.05.07. 18:45:26

A hazaáruló Putyin bérenc fideszkomcsik húzzanak csak el Moszkvába a gazdijukhoz az orbánjukkal egyetemben, a tiszetességes magyar embernek viszont a ruszkik örökre a természetes ellenségük maradnak.

Ad Dio 2017.05.07. 18:46:27

@Sequoyah:

Lehet széplelkűsködni, meg adni a kis naivat, de ez a viselkedés egy nagyhatalom mellett élve életveszélyes. Kérdezd csak meg az ukránokat. Vagy gondolj csak vissza, hogy a világ "vezető demokráciája" hogyan is reagált a kubai válságra. Nemde Kuba belügye volt a dolog? Persze hogy nem. És megnyugtatlak: ha ma alakulna ki ugyan ez a szitu, az USA ugyan így reagálna.
Ahhoz, hogy a nemzetközi környezet élhető maradjon, ezekre a láthatatlan határokra vigyázni kell. Szvsz nem kevés normális nyugati diplomata verte a fejét a falba amikor kirobbantottuk az ukrán válságot :-(.

birka menet 2017.05.07. 18:50:08

@Brix: "hiszen az oroszok nem jelentenek veszélyt sem Európára , sem Magyarországra..."

Se Ukrajnára, se a brit népszavazásra, se az amerikai, francia választásokra, se az Angliában meggyilkolt Litvinyenkóra, se a magyarokra a zsarolható Putyin bérenc orbánjukkal.

Tényleg nincs ezekben a drága ártalmatlan ruszki muzsikokban semmilyen veszély se Európára se Magyarországra.

conchita wurst 2017.05.07. 18:50:13

@Sequoyah: 'Picit magyarazd mar el ezt az "orosz erdekszfera" dolgot. Szoval ezek nem szabad, onrendelkezo orszagok, hanem az oroszok dontenek roluk? Az, hogy az oroszok elnyomjak oket az normalis, csak mert olyan artalmatlannak tuno nevet kaptak, mint "orosz erdekszfera"? '

Gondolkozz paraszti ésszel. Kinek van keresnivalója Ukrajnában, Sorosnak és ameriki külügyeseknek vagy az oroszoknak, akik a szomszédaik? A Szovjetúnió előtt Ukrajna nem is létezett a mai formájában, azóta meg végig orosz érdekszféra volt, sok millió bennszülött orosszal az országban. Aki teret nyert Ukrajnában az elmúlt4 évben azok nem az oroszok, ők bukták az országot.

Ad Dio 2017.05.07. 18:56:53

@birka menet:

Az amik meg lehallgatnak mindenkit. Akkor most álljanak ők is a sarokba? Usa a jobb sarokba, az oroszok a balba! Arccal a fal felé! Ejnye bejnye pernahajderek!

Megadtuk nekik.

Régebben létezett egy olyan szó, hogy reálpolitika... tudom ma már nemigen használt kifejezés, de nem hiszem hogy az értelmét is elvesztette... inkább csak kiment a divatból...

Ad Dio 2017.05.07. 19:02:39

@birka menet:

"a tisztességes magyar embernek viszont a ruszkik örökre a természetes ellenségük maradnak."

Nagyapámtól a komcsik szinte mindent elvettek. Ennek ellenére gyermekkoromban többször hallottam tőlük, hogy semmi baj nincs az orosz emberekkel, csak a kommunista diktatúrával. Ezt a fajta árnyalt látásmódot kellene elsajátítani, ahelyett hogy agy nélkül beállunk egy-egy táborba és nyomjuk a kórust ha kell ha nem.

A Momentum kiütötte orbánt 2017.05.07. 19:08:42

@conchita wurst:

ne hazudozzál itt összevissza te Putyin csicska. Az orosz GDP/PPP/fő 30%-kal van a magyar alatt. mind Putyin mind Orbán minden történelmi lehetőséget eljátszott, hogy hossszútvávon fentatrható gazdasági növekdesési pályára állítsák az országot. ebbe a két országba ma már normális ember nem fektet be. Mindek is fektessenek elfuserált diktatúrákba, amelyek történelmi vereségre vannak ítélve.

midnight coder 2017.05.07. 19:12:29

@Sequoyah: Na ja. Aztán megint felmegy az olajár, és ismét jobban megy majd nekik. Ezzel szemben Jelcin idejében amikor ezek a bevételek a külföldi olajcégeknél és pár oligarchánál landoltak, az orosz átlagpolgárnak elég komoly gondjai voltak. Volt, hogy egy-egy gyárban úgy fél évig nem volt fizu, vagy hogy az előállított termékkel fizettek, és hát nem Audit állítottak elő...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.07. 19:12:56

@Sequoyah:

Beleszólnak a választásokban? Hogyan?

Háborút csinálnak? Hol?

Nncs demokrácai? Dehogy nincs. Szabad választások vannak, egy rakás párt, több ezer média. mi kellene még?

birka menet 2017.05.07. 19:13:04

@Ad Dio:

Tudjuk hogy Orbán gazdid 2010 óta kiadta a parancsot hogy mostantól nyalni kell a ruszkik seggét. Te meg teljesíted a parancsot. Ennyi.
A nagyfaterodnak semmi köze a seggnyalásodhoz. Azonban az biztos hogy a papa lekeverne neked jónéhány taslit, ha látná hogy az unokájából mire használja a nyelvét.

midnight coder 2017.05.07. 19:17:42

@birka menet: Mintha az ukrán válság valahogy úgy kezdődött volna, hogy az ukrán neonácik megpuccsolták a demokratikusan választott oroszbarát kormányukat. Érdekes módon, az európai liberális demokratáknak akik annyira utálták anno Haidert, most valahogy nem voltak büdösek a neonácik. Az ottani oroszok viszont annyira nem voltak lelkesek az ötlet miatt, mivel ugyanez a csapat előzőleg elég rendesen megszívatta őket (is, mert amúgy anno a magyar kisebbség - bár a dolognak nem ők voltak az elsődleges célpontjai - szintén szopóágon volt, emlékezz csak az akkori magyarverésekre és emlékmű meggyalázásokra).

midnight coder 2017.05.07. 19:19:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ahonnan az oroszok jelenleg is szállítják a földgázt és a kőolajat Európába.

Sequoyah 2017.05.07. 19:20:00

@MaxVal BircaMan HJCD: Alhirterjesztes, propaganda, hackelesek. Tele van veluk a hirek, folosleges megkerdezned.

Sequoyah 2017.05.07. 19:22:45

@MaxVal BircaMan HJCD: Szabad valasztasok, haha:D Jah, mint eszak koreaban. A kicsit is erosebb ellenzekiek miert vannak mindig bortonben? Meg a kormanynak ellentmondo sajto emberei miert vannak bortonben? Persze amikor nem tunnek el vegleg...

midnight coder 2017.05.07. 19:23:51

@Sequoyah: Kis naiv. Azt gondolod, hogy az amcsik merő szívjóságból akarják Putyinékat megdönteni, és egy percig sem azért, hogy ugyanezek a területek innentől kezdve ne amerikai érdekszférába tartozzanak ? Persze, ők az Igazság Ligája. Dehogy is arról van szó, hogy ők akarják ugyanezekre a nyersanyagokra rátenni a kezüket! Csak akkor azt nem értem, hogy vajon miért Putyint gyepálják elsőként, miközben Pl. a kies Afrikában a Boko Haram tömegesen rabol egy gyereklányokat szexrabszolgának, és ez csak egy az ottani szemétségek közül. Ja, mert az ő seggük alatt véletlenül épp nincs olaj...

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.07. 19:24:22

@Sequoyah:

Ezek csak a liberális médiák álhírei, ne vedd be őket!

Valójábna idegen államok ügyeibe éppen a liberálisok szoktak bevatkozni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.07. 19:25:27

@Sequoyah:

Észak-Koreában nincsenek választások, Oroszországban igen.

Szoktál orosz médiákat nézni, hallgatni, olvasni? Vagy csak liberális cikkekből "tudod", hogy ott nincs sajtószabadság.

élveteg 2017.05.07. 19:52:48

@Sequoyah:

"Oroszorszagban meg latszatdemokracia sincsen,"

Annál azért talán egy picivel nagyobb a demokrácia mint akkor amikor Jelcin tankokkal lövette a parlamentet ( Nem hallottam a nyugat óbégatását akkor )

Ad Dio 2017.05.07. 19:56:18

@birka menet:

Ilyenkor azért icipicit sajnálom hogy az internet közénk áll, mert azt a bizonyos taslit most megkaptad volna. Tőlem, merő szeretetből ;-).

Rhonin 2017.05.07. 19:56:59

@élveteg: Gyakorlatilag a teljes országot, plusz a magyarok elkövetkező két generációját. Azzal ugyannis, hogy hatalomra segítette orbánt és vazallusként ott is tartja és szépen lassan orosz protekurátust csinál belőle egy teljes országot rabul ejt. Hogy ez mit jelent számokban kifejezve, azt egy komment társamra hagyatkozva idézem:

Magyarország 1000 éves történelmében SOHA nem volt akkora esély Magyarország fejlesztésére, gyarapítására mint az elmúlt években, ugyanis MARSHALL-SEGÉLYNYI forrással tudott gazdálkodni Orbán és a rablókormánya.

Ilyen töménytelen forrása 1000 év alatt soha nem volt az országnak.

A számok:
-2010 és 2015 EU támogatások: több mint a GDP 26%-a
(és ebben még nincs benne 2016!)

- Orbán lenyúlta és felélte a manyupot is. Ez a GDP 10,5%-a.

- A manyup szétrombolása után még évente 360 milliárd Ft forrás szabadult fel, mert a havi befizetés egésze ismét az államhoz megy, ez 6 év alatt 2000 milliárd Ft: a GDP 6,5%-a.

- Orbán 2010. június 30-a óta felélte a devizatartalék jó részét: 35.174 milliárd euróról 24.384 milliár-dra csökkentette:
www.vg.hu/penzugy/devizapiac/csaknem-6-milliard-euroval-csokkentek-a-devizatartalekok-2016-ban-480307

Ez a közel 11 milliárd eurós nemzeti vagyonfelélés a GDP 11%-a.

Összegezve:
2015-ig a GDP 54%-át kitevő forrása volt az elmúlt 6 évben Orbánnak az ország felemelésére, fejles-ztésére, 2016-tal együtt ez már 60%!

Részint külső segélyekből, részint bűnös belső vagyonfelélésből. És sem minden, hisz, pl. 2010-ben 3 milliárd euró várta Orbánt a kasszában, ebből vett MOL-részvényeket, meg világcsúcs ÁFA-ból is bejött sok pénz, stb., szóval a valódi források bőven 60% fölött vannak.

Ilyen hatalmas pénztömegben korábban soha egy magyar politikus, vezér, király, elnök, stb. nem fürdött. Lényegében pénzben úszott az ország az elmúlt években, történelmileg is páratlan módon.

Ezt a kivételes, 1000 évente egyszer adódó esélyt játszotta el Orbán. Mindezt putyin vezényletével és támogatásával. És akkor ehhez jön Paks 2, amivel legalább két generációt olyan ruszki kamatrabszolgaságba döntenek, amit elnézve az IMF is csak irul pirul.

Szóval, Pajtás, remélem kielégítettem a kíváncsiságodat és világos, hogy mit köszönhetünk a szovjet kgb-s "barátunknak"...

lobaszopiatej 2017.05.07. 19:58:06

Na majd Paks II-vel megépítik tulajdonképpen a Nato-ba előretolt K.európai atombázisukat.

Elég lesz ha Putyin ideges lesz és "hezitál" majd kijavíttatni egy eleve elrejtett konstrukciós hibát vagy az ismert de amolyan "oroszosan igénytelen" kivitelezést.
Persze ha 1-2 szívességet megteszünk majd neki, feltéve ha kielégül tőle...

nemecsekerno_007 2017.05.07. 19:58:17

Bízzunk Istenben, de azért tartsuk szárazon a puskaport.

Kicsit a mai korra aktualizálva :)

Bízzunk a szövetséges demokráciákban, de azért tartsuk zárható helyen a pénztárcánkat.

:)

élveteg 2017.05.07. 20:12:19

@Rhonin:

Csak drága barátom ezekből a "töménytelen" uniós forrásokból meg azokból ami 2010 előtt jött ide!! vond ki a teljes cukoripar megszüntetésével az ott dolgozó emberek meg a ráépülő generácók óta répatermesztéssel foglalkozó emberek munkanélkülivé vállásának a költéségét ami az utólsó fillérig Magyarországot terhelte Aztán meg nyugodtan kivonhatod azt is amit a Magyarország az uniós csatlakozás óta Adókedvezmények, beruházási támogatások stb formájában a nyugati cégeknek adott Aztán mindjárt mást fog mutatni az egyenleg

midnight coder 2017.05.07. 20:15:37

@lobaszopiatej: Pakssal azért idáig nem túl sok baj volt. Amúgy egyébként Paks II-t mintha a szocik kezdték volna tárgyalni...

Rhonin 2017.05.07. 20:15:47

@élveteg: számokat mesterem, számokat....

midnight coder 2017.05.07. 20:16:39

@élveteg: A kettőnek nem sok köze van egymáshoz.

2017.05.07. 20:16:44

Ebből a posztból is csak az derül ki, hogy egy méretes seggfej a szerzője.
Ha másért nem, azért, mert összemossa a putyini Oroszországot a Szovjetunióval.

Rhonin 2017.05.07. 20:20:51

@hullajelölt88: Egy szovjet KGB ügynökkel az ország élén, nem nehéz ilyen következtetésre jutni. RIP Litvinyenko: 24.hu/kulfold/2015/01/28/elkepeszto-mennyisegu-poloniummal-mergeztek-meg-litvinyenkot/

stonefree 2017.05.07. 20:25:32

Aki az oroszok mellett kardoskodik azt hívják örök vesztesnek. Lássuk: a sokkal erősebb szovjeteket 40 év alatt a mainál gyengébb nyugat sárbatiporta. 10 évesen voltam Moszkvában 89ben. Voltak boltok és voltak polcok csak teljesen üresen álltak. A húst jegyre adták..
Nekünk magyaroknak azt kell eldöntenünk ki mellé állunk. Mivel nem vagyunk önálló állam és nem is leszünk soha többet, valami azt súgja hogy nem a ruszkik mögé kéne felsorakoznunk. A kis oroszország csődjéhez nem kell 40 év.. elég a fele.
Mi magyarok meg zsigerből tudunk a vesztesek mellé álni. Most inkább az eszünkre kéne hallgatni..

Rhonin 2017.05.07. 20:31:15

@stonefree: +1000. Mindenki abba gondoljon bele, hogy ki mit adott ehhez a világhoz, amitől a mindennapjaink működnek? Hol fejlesztették, vagy tették a köz számára elérhetővé az Internetet, a szociális hálókat, a személyi számítógépeket, a mobiltelefont, a valamit érő gépkocsikat? Hol vannak a valamit is számító kutató és fejelsztő központok és egyetemek (ami nem zat jelenti, hogy oroszországban nincsenek)? Egyáltalán, ha az oroszok gyalázni akarják a nyugatot miért kényszerülnek arra, hogy ezt angolul tegyék a Facebookon egy Apple, vagy IBM computert használva és ez miért nem fordítva van? Félreértés ne essék, nincs bajom az orosz emberekkel, de maradjanak a határaikon belül. Aztán, ha majd egy kis vodkára vágyok, ígérem átugrok hozzájuk, de ennyi legyen is elég...

Indriq 2017.05.07. 20:43:42

@midnight coder: " És igen, Putyin valóban egy diktátor. De Pl. az amcsik kedvenc szövetségeseihez, a Szaudi királyi családhoz képest egy kimondottan liberális demokrata."
Ahogy a régi vicc mondja: Lenin elvtárs a játszótér mellett sétál. Egy kisfiú eltalálja labdával. Lenin elvtárs visszarúgja. Lenin elvtárs jó ember volt, le is lövethette volna a fiút.

Indriq 2017.05.07. 20:49:26

@conchita wurst: "Ettől még lehet és kell is az oroszoktól tartani, de illene azt is elmondani hogy az oroszok oroszlakta területekre vonultak be, miután megpuccsolták az ukrán kormányt a helyi fasiszták."
Ezzel azt mondod, hogy Oroszország területén, ahol nincs orosz többség, oda nyugodtan bevonulhat a többség országa? Csecsenföldről mi a véleményed?

Sir Galahad 2017.05.07. 20:59:44

Oroszországot nem kell szeretni, de mégis csak egy nagyhatalom a közelben, úgyhogy érdemes vele normális kapcsolatot kialakítani. Ráadásul alkalmas arra, hogy egy kis ellensúlyt képezzen a jelenleg nagyon erős amerikai-ny.európai befolyással szemben. Egy olyan kis ország, mint mi, igazán független egyszerűen nem tud lenni. Amit elérhet, az az, hogy a nagyhatalmak között egyensúlyozva minél többet érvényesítsen az érdekeiből. A jelenlegi kormány ezzel próbálkozik. Azon lehet vitatkozni, hogy ebben mennyire sikeres, de nem egyszerű a dolog, az is biztos.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.07. 21:01:06

@midnight coder: Ja. Szóval az oroszok akarják rátenni a kezüket! De az előbb még azt írtad ahonnan az oroszok szállítják az oroszok a gázt és az olajat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.07. 21:05:31

@élveteg: Hát ez ölég gyenge vót. A konkrét számaira csak a cukorral tudsz válaszolni? Számszerűsítenéd?
Az éves cukorfogyasztásunk mindössze kisker áron számolva 28 milliárd forint!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.07. 21:09:10

@élveteg: Azért nálad képzettebb jobbágyokat is küldhetne a fidesz propaganda osztály!

Ad Dio 2017.05.07. 21:18:53

@Rhonin:

m.portfolio.hu/gazdasag/tenyleg_elfogy_magyarorszag_adossaga.245999.html

Számok.

Nem ma úszunk pénzben, hanem 2002-2010 közt, abban a bizonyos elmútnyócban úsztunk. Ma pedig törlesztünk mint a katonatiszt. Az adósságállományunk - főleg a lakossági - örvendetesen csökken. volt idő, amikor ezen a téren világrekorderek voltunk. Az a pénz akkoriban pezsdítőleg hatott a gazdaságunkra, ma azonban a törlesztések miatt hiányként jelentkezik. Ha nem lenne az EU-s pénz, valóban megnézhetnénk magunkat, de erről az elmútnyóc legalább annyira tehet, mint a mai versenyképességet romboló őrület :-(((

Rhonin 2017.05.07. 21:38:40

@Indriq: Az elmúlt hét évben úsztunk és most is úszunk a pénzben, ami persze szépen az orbáni oligarchákhoz szivárog.. Ami az államadósságot illeti itt vannak a számok, érdemes ránézni. A felboruló államháztarás grafikonjának időintervalluma különös érdekes (I. Orbán kormány). www.portfolio.hu/gazdasag/ezert_nem_csokken_az_allamadossag.202194.html

Amúgy csak csínyán bánni az államadósság kérdésével: volt már itt aközelben, aki erre játszott, meg is lett az eredménye...24.hu/fn/gazdasag/2011/04/01/konok_sikeres_adossagcsokkento/

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.07. 21:41:55

@Ad Dio: Olvasd el a másik cikket és nézd meg a grafikont! Lófaszt csökken az államadósság.

ember100 2017.05.07. 21:45:38

@midnight coder:
Helló !

Te ugye ilyen egyszerű vagy ? :)
Tehát a Tibet , Palesztina ... szabad lesz akkor putyin és az oroszok bejöhetnek az Magyarországra főleg ha a vezír hívja be őket ?????

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.07. 21:54:50

@Ad Dio: Te. " Az adósságállományunk - főleg a lakossági - örvendetesen csökken."

Ad Dio 2017.05.07. 22:01:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Az általad idézett mondatból melyik szót nem érted? :-))) omdG...

Jakab.gipsz 2017.05.07. 22:11:48

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Tégedet pedig az az őrült Soros fizet mi a különbség ?
Libbancs csicska vagy, vedd észre önmagadat, ebben a szó-játékban Te hol vagy?

Indriq 2017.05.07. 22:21:42

@Jakab.gipsz: legalább nem tagadod, hogy habony seggéből irogatsz :)
mondjuk felesleges is lenne :)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.07. 22:30:59

@Ad Dio: Látom a saját mondatodat nem érted. Az általános iskolai tanáraidnál panaszkodj! A főleg szó ismertetése szükséges?

@Jakab.gipsz: Figyelj oda jobbágy! Összekevered a nickejeidet!

Ad Dio 2017.05.07. 22:41:58

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

:-/ lehangoló trollokkal társalogni - legyenek azok bal vagy jobbhülyék...

Sequoyah 2017.05.08. 00:41:27

@MaxVal BircaMan HJCD: Haha, minden alhir, ami ellentmond a te vilagkepednek, mi?:) Arrol, hogy ezek nem csak ures hirek, hanem megfeleloen alatamasztott es bizonyitott dolgok, a magadfelek nem foglalkoznak. Hazudni mennyivel egyszerubb, akkor meg veletlenul sem kell rajonni, hogy esetleg tevedtel.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.08. 05:43:29

@Sequoyah:

Minden álhír, ami ellentmond a tényeknek.

Miben tévedtem?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.08. 08:22:15

@MaxVal BircaMan HJCD: Ez még tőled is szint alatti volt.
Ja és mit szólsz a francia liberális elnökhöz?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.08. 08:51:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Semmit. Ez már a hattyúdal. A fő liberális pártok nagyot buktak, s végül beálltak egy külsős liberális mögé.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.05.08. 09:09:28

@MaxVal BircaMan HJCD: Álmodsz birka! Álmodsz! :-)) A liberalizmus erősödik, mert az emberek rájönnek, hogy konzervatívok nem oldanak meg semmit. A te Putyinod is az olaj árától függ. Ahogy a fizud is.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.08. 09:38:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A liberalizmus elérte saját határait, így lassan zuhan. A folyamat csak háborúval lassítható, de erre nincs lehetőség Oroszország, a béke őre miatt.

A konzervatívizmus valóban nem megoldás.

Hermes Trismegistos 2017.05.08. 10:06:42

Így is van. 50 év megszállás és kommunizmus után, ami megnyomorította az országot, mi az istent várnának a Kremlben ... ? Hogy ruszofilek legyünk ... ? És az, hogy milyen kormánya meg elnöke van Oroszországnak, az igenis felelőssége a választópolgároknak, az "orosz népnek" is, nem csak a politikusoknak.

Tamás Nagypál 2017.05.08. 18:42:51

Putyin globális propagandagépezete, hekkerhadserege, és nyilvános kijelentései egy nagyon világos és koherens ideológia terjesztését célozzák: az euroatlanti, tehát USA centrikus globalizáció helyett a szuverén nemzetállamokra épülő világ (értsd: multipoláris kapitalizmus, egymással versengő/kooperáló hatalmak). Oroszország ma nincs abban a helyzetben, hogy globálisan érvényre juttassa ezt az alternatív globalizációs elképzelését, ami tulajdonképpen a szuverén nemzetállamként való túlélésének a biztosítéka. Putyin háborúi defenzív háborúk. Ez nem jelenti azt, hogy igazoltak, vagy hogy ez a konzervatív nacionalista alterglobalizációs irány jó lenne, de a tényeket érdemes lenne felismerni azért.

"Az USA, amikor befolyása alá vonta Magyarországot népszavazást tartott róla és amióta katonai szövetségesünk, ti ugyanúgy kritizálhatjátok őket és nem esik bajotok."

Ez kőkemény cinizmus, a liberálfasiszta világszemlélet gyönyörű önparódiája. Hadd válaszoljon rá maga Vagyimir:

"Yes, formally speaking, modern countries have all the attributes of democracy: Elections, freedom of speech, access to information, freedom of expression. But even in the most advanced democracies the majority of citizens have no real influence on the political process and no direct and real influence on power….

It seems as if the elites do not see the deepening stratification in society and the erosion of the middle class…(but the situation) creates a climate of uncertainty that has a direct impact on the public mood.

Sociological studies conducted around the world show that people in different countries and on different continents tend to see the future as murky and bleak. This is sad. The future does not entice them, but frightens them. At the same time, people see no real opportunities or means for changing anything, influencing events and shaping policy.

As for the claim that the fringe and populists have defeated the sensible, sober and responsible minority – we are not talking about populists or anything like that but about ordinary people, ordinary citizens who are losing trust in the ruling class. That is the problem….

People sense an ever-growing gap between their interests and the elite’s vision of the only correct course, a course the elite itself chooses. The result is that referendums and elections increasingly often create surprises for the authorities. People do not at all vote as the official and respectable media outlets advised them to, nor as the mainstream parties advised them to. Public movements that only recently were too far left or too far right are taking center stage and pushing the political heavyweights aside.

At first, these inconvenient results were hastily declared anomaly or chance. But when they became more frequent, people started saying that society does not understand those at the summit of power and has not yet matured sufficiently to be able to assess the authorities’ labor for the public good. Or they sink into hysteria and declare it the result of foreign, usually Russian, propaganda.” (Meeting of the Valdai International Discussion Club)

forrás: www.counterpunch.org/2017/04/28/putins-new-world-order/

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.08. 19:53:00

@Tamás Nagypál: "Putyin háborúi defenzív háborúk."

:))

Vávávávárj, mondok én is ilyet: Putyin az ortodox jézuskrisztus.

"liberálfasiszta"

:))

Vávávávárj, mondok én is ilyet: konzervatívjégkrém.

Paróczai 2017.05.10. 09:56:08

Putyin a demokrácia utolsó védőbástyája Európában. Nagy politikus, Oroszországnak igen nagy szerencséje van, hogy egy ilyen józan gondolkodású, az orosz érdekeket szem előtt tartó, határozott ember vezeti.
A sok kis liberális senki persze támadja és a médián keresztül rendesen mossák az agyakat, de azért vannak még gondolkodók, akik ennek a liberálfasiszta maszlagnak nem dőlnek be!

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP.ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN 2017.05.10. 14:21:35

@Paróczai: "Putyin a demokrácia utolsó védőbástyája Európában."

:)) Jól tolod!

Paróczai 2017.05.11. 07:45:11

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Mint említettem, van még aki gondolkodik és nem ennek a liberálfasiszta maszlagnak dől be, amit naponta tolnak a képünkbe, például itt is!

Paróczai 2017.05.11. 19:20:00

Még egy kérdés! Miért jelenik meg egy írni is alig tudó, elfogult, de igen szerény képességeket bizonyító írás ezen a felületen?
Sajnos, ez nagyon gáz!
süti beállítások módosítása