A valódi viták otthona

Reflektor

A legelnyomottabb kisebbség Magyarországon

Gottmayer Lea írása

2017. június 14. - GottmayerLea

 dc27b5f5f88281e17e3d9c62acf6df7e161cf221.png

Magyarországon sokáig az volt a belpesti értelmiségben az egyetlen megengedett módja egy politikai állítás igazolásának, ha elmondod, hogy félsz; hogy elnyomnak; hogy te vagy az áldozat. Aztán jött a fülkeforradalom és elérkezett az erő uralma. A régi hagyományos erények megbecsültsége visszaállt: ágaskodott a férfiasság. Magyarország erős lett, értett az erőből, és erővel kommunikált. Az erő nyelve lett a politika nyelve.

Ez volt legalábbis eredetileg a fideszes értelmiség narratívája, ők voltak a faszagyerekek, az erős fiúk a grundon, övék volt a legtöbb üveggyöngy. Kétharmad, fallikus szimbolika, kétharmad, Orbán Viktor, kétharmad.

Aztán történt valami. Nem annyira ment a szekér 2012 táján. A nagy agresszivitást, az ágaskodó hatalmat, a világmegváltó aufklärizmust, a mindentudó hozzáállást, azt hogy a jobboldal tudta ki hogyan éljen: nem díjazták a magyarok. Kellett egy másik recept. Kellett valami, ami újra összerántja a tábort.

És akkor lássunk csodát, halleluja, megjött, ami kellett. A támadás. Egyre inkább érkeztek a támadások. A liberális médiától. Majd az EU-tól. Majd a menekültektől. Majd a menekülteket védő EU-tól. Majd az EU-párti menekülteket védő liberális médiától. Rájöttek újra, hogy őket támadják. Magyarországot meg kell védeni. A külső ellenség belül van, a liberális médiát pénzelő, az EU-t irányító migránspárti Sorossal. Az ellenség belül, hatalmas, több pénze van, mint nekünk, és egy világméretű összeesküvést vezet. Ellenünk. A nép ellen és a nép egyetlen legitim képviselője, Orbán Viktor ellen.

Végre ostromlott vár lehettek újra. Újra ott érezték magukat a Horn-kétharmad akolmelegében, ott, ahol kevés terük volt, ahol még tudták, hogy ők az antikommunisták, ahol még ők voltak a nemzetiek. A nekik kedves, ismerős elnyomott szerepben. Lehetett szabadságharcolni, lehetett gyengének, elnyomottnak lenni. Az arroganciájukat az áldozati szereppel fedték le, újra ők lehettek Dávid Góliáttal szemben és egyre nagyobb Góliátot kerestek. Az EU, Soros, Amerika, vagy éppen Ahmed H.

Minden egyre inkább összefüggött, minden egyre inkább ellenük irányult. Egyre nagyobb elnyomás volt, egyre nagyobb áldozat lett a Fidesz. Soros ennek az ellenségnek a lefókuszcsoportolt arca, aki egy valamit szolgál: az elnyomást személyesíti meg.

Aztán lett még egy nagy egybeesés, ami őket igazolta. Az amerikai választások hatására még egy világelnyomott, megnyomorított került áldozati pozícióba: Donald Trump. A liberális média és a politikailag korrekt elitek által a Fehér Házig elnyomott és elhallgatott Trump is ugyanezt a stratégiát követette. Ő is harcolt a nagyok ellen, ő is egy Dávid lett a Góliátok ellen, akinek csak egyetlen parittyája maradt (itt a parittya alatt az USA hadseregét és teljes államigazgatását értsd).

Így ez az egybeesés még valamit jelentett, ők már egy nemzetközi ellenállás közös tagjai lehettek. Egy olyan erőtlen, elnyomott, a mainstreammel szembeni alternatívának a tagjai lehettek, amelyet csupán két világhatalom (USA és Oroszország), egy regionális nagyhatalom (Izrael) és Magyarországon kívül két V4-es ország képvisel (Szlovákia és Lengyelország). Alig páran szemben olyan nagyhatalmú intézményekkel, mint az ENSZ emberi jogi bizottsága, a TASZ, a Lukács György Archívum, a méltán rettegett, agilis és gyors-reagálású Junker-bizottság valamint az egységes és a politikai éleslátásáról híres feminista mozgalom.

Ennek az ellenállásnak saját nyelve is lett. Sivalkodók. Konszarvatívok. Libtardok. Saját hőseik is lettek: Milo Yannuvalaki, akit annyira elhallgat a média, hogy még én is elfelejtettem a nevét. A nagy nemzeti szabadságharc így szövetségesekre talált, olyan szövetségesekre, akiktől szavakat, gondolati sémákat és konkrét cikkeket lehet kritkátlanul átvenni, hogy lehessen mivel kritizálni azokat, akik kritikátlanul veszik át a nyugati szavakat és gondolatokat.

Így a fideszes értelmiség tagjai, akiknek minden egyes közpénzen fizetett sajtótermékükben harcolniuk kell, hogy hatvanezer karakterben ki tudják fejteni a Breitbartból fordított politikai véleményüket, 2017-re teljes jogú áldozattá váltak. A legáldozatabb áldozattá. Olyan áldozattá, akit meg kell védeni mindig mindenkitől, aki nem azt mondja, amit ők. Az örök, kizökkenhetetlen áldozat lettek. Ők hazánk legelnyomottabb kisebbsége.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2012592879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pakura 2017.06.15. 01:03:48

Nagyon jó írás, gratulálok!

Paróczai 2017.06.15. 07:51:12

A belvárosi liberális álértelmiség újabb nyavalygását volt szerencsém olvasni. Kicsavarták a fegyvert a kezükből, mert az eddig bepakolt bőröndökön rettegőktől elvitatták a legnagyobb fájdalom jogát.
Bizony és ez csak az első lépés volt még! :-))))))))))))))))))))

morph on deer 2017.06.15. 12:42:20

@Paróczai:
"A belvárosi liberális álértelmiség..."

Téged olvasva már az is teljesen biztos, hogy másmilyen meg nyilvánvalóan nincs is. Köszönjük a tájékoztatást!

gmihaly621 2017.06.15. 12:50:57

Nagy önámítás ez, amit leírt a szerző. Ennél "szofisztikáltabb" a helyzet.

Sandokohn - a maláj jiddis 2017.06.15. 12:51:51

Minél jobban ajvékoltok, annál inkább érződik az, hogy a kormány jól teszi a dolgát. Büfé - és ruhatárszakos bölcsészek néznek kétségbeesetten egymásra belvárosi romkocsmák mélyén rozéfröccsöt kortyolgatva és közülük a legretardáltabb ideböfög nekünk egy ilyen végterméket. Good job, well done! < slow clap >

blaubner 2017.06.15. 13:50:23

@Sandokohn - a maláj jiddis:
és mi a véleményed a "büfé-ruhatáros bölcsészeknek" nem annyira nevezhető jobboldali gazdasági értelmiség ijesztően lesújtó véleményéről?
Pl. mellár tamás, urbán lászló, csaba lászló stb., stb.

Sandokohn - a maláj jiddis 2017.06.15. 14:12:19

@blaubner: azt, hogy annak semmi köze sincs ehhez az "írás"-hoz.

s 2017.06.15. 14:13:24

"fideszes értelmiség"
Rendkívül egzotikus és ritka szókapcsolat. Annyira ritka, hogy talán nem is létezik.

s 2017.06.15. 14:23:13

A fidesz kormányzás a paranoia minősített esete. Ezen kívül ez a "megvédjük" szöveg mindig felbaszta az agyamat. A kocsmai wannabe sakkmestereket idézi, akik a "Gézám, a huszárt meg köllene védeni." szenteciák gyakori ismételgetésével próbálják igazolni amúgy kétséges hozzáértésüket. Nem köllene. Mondok ennél jobbat: a vezért sem köllene megvédeni mindig. Kiteszed ütésbe bazdmeg és mosolyogsz. Ez a vezéráldozat. Tempóért, fejlődési előnyért, helyzetért.

Majd egyszer megtanuljátok talán ezt is.

s 2017.06.15. 14:25:14

@pakura: Egyébként valóban az. Nem feledkezhetem el arról, hogy gratuláljak a szerzőnek.

s 2017.06.15. 14:26:49

@gmihaly621: Fejtsd ki! Milyen a helyzet?

s 2017.06.15. 14:35:54

@Sandokohn - a maláj jiddis: Nem ismertem magamra a kétségtelenül plasztikus leírásod alapján.
Különben amennyiben igaz lenne az érvelésed: "Minél jobban ajvékoltok, annál inkább érződik az, hogy a kormány jól teszi a dolgát.", abból egyenesen következne, hogy a világ legnagyobb idiótái a leginkább zseniálisak. Elismerem, hogy vékony a határ a két jellemző között és sokakat tekintettek tökkelütött elmeháborodottnak azok közül, akik a korukat megelőzve tártak fel nagy igazságokat. Azonban szeretnék emlékeztetni arra, hogy ők az elenyésző kisebbség voltak. Akik rendkívül hülyéknek látszottak, azok többnyire azok is voltak. Tehát a zsenialitáshoz nem elég hülyének látszani. Ennél egy kicsit többre is szükség volna.

wega 2017.06.15. 15:51:52

@s:
" Tehát a zsenialitáshoz nem elég hülyének látszani. Ennél egy kicsit többre is szükség volna."

ezennel felterjesztem a "negyedév aranyköpése" kitüntető címre, továbbá engedélyt kérek forrásmegjelöléssel történő jövőbeni használatára.
:D

:))

s 2017.06.15. 16:36:53

@wega: Megadom az engedélyt, egyébként sem licensz köteles termékről van szó. Szerény személyem mindössze megfogalmazója egy olyan állításnak, aminek nyilvánvalósága okán mindenki által ismertnek kellene lennie. Ehhez képest a mai kor embere úgy csodálkozik rá, hogy kénytelen vagyok arra következtetni, hogy a legtöbben teljesen megőrültek.

gmihaly621 2017.06.16. 08:29:43

@s: Ízelítőnek annyi: Nem a Breitbartból agitpropol a Fidesz. A jalak szerint egy hangyányival jobban ismerik a történelmi tapasztalatokat, mint a posztíró, aki mással foglalkozott a suliban a töriórákon.

gmihaly621 2017.06.16. 08:30:20

@gmihaly621: Bocsi, helyesbítek: "A jelek szerint".

s 2017.06.16. 11:29:42

@gmihaly621: Bővebben! Ha mondani akarsz konkrétumokat, akkor tedd meg. Egyébként kocsmai, sörízű büfizések közepette előadott hozzáérteni próbáláshoz hasonlít az ügy.

gmihaly621 2017.06.16. 21:10:58

Miért, hol kódorogtál a törióra helyett ?

Paróczai 2017.06.26. 20:41:08

Szívesen elolvasom ennek a "szerzőnek" a semmi kis írásait! Teljesen bizonyossá tesz, hogy ezeknek az álértelmiségi hazudozóknak egy gondolatát se tegyük magunkévá! Nincs miről vitázni egy primitív, szűk, belterjes minoritással, akik még agresszívan nyomulnak is! Nulla banda! Kortyoljátok a rozé fröccsöt és fényezzétek a rettegést!
süti beállítások módosítása