A valódi viták otthona

Reflektor

Botka Simicska legjobb tanítványa, a Momentum szerint pedig a Fidesz és az MSZP kuka

2017. június 21. - baum

botka3.jpg

Tegnap még ment a hajcihő, hogy az MSZP összeborul-e a Fidesszel plakáttörvény kapcsán. Tóth Bertalan lett a nap embere, akit néhány éve még titkos szoci miniszterelnök-jelölt aspiránsnak próbáltak felépíteni. Óriási roadshow-ba kezdett, végigjárta szinte az összes médiumot, ahol kifejtette, bizony az MSZP-ben megvan a szándék, hogy amennyiben a módosító javaslataikat támogatja a Fidesz, akkor a szoci frakció megszavazná a plakáttörvény kétharmados részeit.

 

Aztán Botka László „hazament” és helyre tette a brigádot. Lelki szemeim előtt pontosan úgy látom a szitut, ahogy az a G-napon történt Simicska Lajossal. Idézzük föl az akkori szavait:

 

Tájékozódott róla, hogy mi történt a Magyar Nemzetnél?

Persze, tájékozódtam, most bemegyek a szerkesztőségbe, és mindenkit kibaszok.

Hogyha mindenkit kirúg, akkor ki fogja vinni a lapot?

Higgye el, többször voltam már ilyen helyzetben, és mindig megoldottam. Kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet, akiket nem lehet megfélemlíteni meg lefizetni. Még egyszer mondom, mindenhol az én embereim fognak ülni.

 

Helyettesítsük be a Magyar Nemzet helyére a Magyar Szocialista Pártot és meg is vagyunk.

Ezt az elméletet erősíti az is, hogy ugyan a hét elején Tóbiás József nagy garral bejelentette az MSZP új kommunikációs agytrösztjét, aztán nem sokkal később Botka megmondta, hogy köszöni Molnár Zsoltnak és Baja Ferencnek a részvételt, de nem kellenek.

 

Egy másik elmélet szerint az egész plakáttörvényes történet fel volt építve, mégpedig arra, hogy a végén Botka erőskezű vezetőnek mutatkozhassék, aki megvédi népét a Fidesz ármánykodása ellenében. Sajnos ennyi tudatosságot magam nem néznék ki a szocikból, azt meg pláne nem, hogy Tóth Bertalan eme célért nyilvánosan csináljon magából hülyét.

 

Megkérdeztük a Momentumot is még a Botka akció előtt, hogy mit gondolnak a Fidesz esetleges MSZP-s kisegítéséről. Ezt:

 

Bár azóta Botka jelezte, hogy nem támogatja a megállapodást, nem lepődtünk meg, hogy az MSZP, a Fidesznek fontos kérdésekben szívesen szavazna együtt a kormánypártokkal. A Fidesz-MSZP összefonódásról már többször beszéltünk, és ez az eset is megerősített abban a hitünkben, hogy az MSZP a Fidesz rendszerének része. A rendszerváltást csak úgy lehet befejezni, ha az MSZP és a Fidesz is eltűnik a történelem süllyesztőjében.

 

Nuszbaum Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr4812611481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása