A valódi viták otthona

Reflektor

Veszélyben Moson utolsó szabad pályája

2017. július 04. - baum

unnamed.jpg

Mosonmagyaróvár fokozatosan veszíti el szellős építésű, zöld környezeti jellegét a jelenlegi fideszes városvezetésnek köszönhetően. A jó gazdasági környezet miatt sokan települnek a városba, amely a lakásigényekben is megjelenik. A hatalomban lévők erre akképpen reagálnak, hogy igyekeznek minden belső szabad területet beépíteni. Ennek ékes példája a Wittmann parknál megjelenő társasházak, a Városközpontban a Flesch mögötti zöldterület, kutyafuttató teleépítése, vagy a Kiserdőnél ökológiai folyosó eltörlése mellett építendő társasházak.

 

Ennek köszönhetően egyre zsúfoltabb a város, korábban soha nem látott dugók alakulnak ki, a zöldterületek szépen lassan visszaszorulnak. Az általam tévesnek tartott irány által okozott problémákra pökhendien csak úgy válaszolt a polgármester egy képviselő-testületi ülésen, hogy a Városközpont arra való, hogy teljesen beépítsék. Szerintem ezt nem kell kommentálni.

Ezen folyamat következő pontja a Kühne edzőpálya tervezett társasházi beépítése. Ez Moson utolsó szabad sportpályája, amelyre a mai napig is kijárnak a fiatalok. Idősebbeket és fiatalokat is szép emlékek kötik a pályához, amelynek léte most veszélybe került.

 

Eredetileg 2004-ben kötöttek (akkor még MSZP-s városvezetés) erről szerződést és ennek végelegesítését szavazta meg nem régen a fideszes többség. Annyi felmentésük van, hogy nem ők találták ki, viszont tenni sem kívánnak ellene semmit sem (mellesleg ezt az MSZP-s képviselő is megszavazta a bizottságban). Mindezt úgy, hogy a város évente 100 millió forint felett költ versenysportra. Azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy kik voltak azok, akik a vállalat privatizálásával együtt privatizálták a közhasználatú sportpályát is egyben.

 

A remény még megvan a pálya megmaradására. Ha 13 évig senkit nem zavart a pálya megléte, akkor erős társadalmi nyomással ezt továbbra is el tudnánk érni. Létezik olyan, hogy társadalmi felelősségvállalás a vállalatoknál, de az önkormányzatnak is meglennének a beavatkozási lehetőségei.

 

Goda Bálint
Mosonmagyaróvár LMP-s önkormányzati képviselője

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7512640581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása