A valódi viták otthona

Reflektor

Röpülj Páva, repülj!

2017. szeptember 04. - szénhidra

 

orban-pava.jpg

A napokban megpuccsolták az ország egyik legnagyobb városának vezetését. Pécs polgármestere és közgyűlése felé egy „gyámhivatalt” helyeztek. Ami máris munkába látott és a korábbi Európai Kulturális Fővárosból pénzügyi okokra hivatkozva elkezdték felszámolni a helyi kultúrát. De nem is ez a legrosszabb üzenet.

Oké, Pécs költségvetésében akkora lyuk éktelenkedik mint a Titanic orrában, nyilván lépni kellett valamit a politikusoknak, ha nem akarják elveszíteni egy ekkora botrány miatt Pécset. Páva Zsolt polgármester nem sáfárkodott jól, ami most megteremtette a casus bellit. Van ok arra, hogy az önkormányzatokat egyre inkább csak helyi kifizető irodának tekintő Fidesz és a kormány saját képviselőin keresztül még jobban magához szorítsa.

Az új szervezeti egység (vagy mi, mert egyelőre eléggé egyedinek számít a megoldás, bár komoly tétekkel fogadnék, hogy nem az utolsó) tagja a két pécsi választókerület országgyűlési képviselője is, Hoppál Péter és Csizi Péter. Ja meg a polgármester és alpolgármester. Mivel pénzügyi problémákról van szó, a híradásokból azt nem tudhatjuk meg, hogy valójában hozzáértő szakember esetleg bekerült-e a csapatba vagy csak a képviselők által nyíltan beismert új politikai időszak, szakasz következik. Ugye aminek egyetlen fokmérője a lojalitás felfelé.

És innentől kezdve tökmindegy mit állítanak: hogy a polgármester megtarthatja a jogköreit meg hasonló bla-blák… Ezzel a döntés előkészítő testülettel a szervilis önkormányzati képviselők saját maguk dugták a kötélbe a nyakukat illetve Pécsét. Jó, persze rájuk lett parancsolva. Azonban a példa ragadós lehet! Ha valaki vagy valami nem tetszik egy önkormányzatban akkor egy csettintéssel meg lehet valósítani ezt a receptet más településen is ami azt jelenti, hogy a helyi forrásokat szintén a kormány (Fidesz) emberei fogják kezelni – értsd ellopni.

A Fidesz logikája amúgy egy szemszögből egyszerű, mint a faék: minden forrást, minden pénzt csakafidesz. Minden fillérért le kell hajolni, de az önkormányzatok vagyona, pénze és az ottani munkaerő felbecsülhetetlen érték amit el kell venni.

Csarnó Ákos

(kép forrása: okpecs.hu)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3112802402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2017.09.04. 10:14:27

A Titanic orrán nem volt lék. Az oldalát szakította fel az az ominózus jéghegy. De ettől függetlenül a cikk többi részével egyetértek.

GallaiG 2017.09.04. 13:29:54

"...Zsákmányszerző háború az önkormányzatok fölé helyezett testület célja."
Ez így igaz, csak érdemes hozzáfűzni egy lényeges megállapítást. Ahogyan az államosítást, a központosítást, az egy kézben összpontosított gazdasági-társadalmi hatalmat sem a jelenlegi maffia találta fel, úgy ezt az önkormányzatiságot megsemmisítő "újítást" sem.
Tanácsrendszernek hívják - oroszul совет, azaz szovjet rendszernek -, és a Kedves Vezér politikai, családi felmenőinek bolsevik diktatúrája ezen a területen is pontosan így működött. Csak az elvi ősök még nem tudtak ilyen finom trükköket, mint a tanácselnök alá beosztott díszbáb funkció, amit "polgármesternek" hazudtak.

halaloszto 2017.09.04. 13:31:03

A városi pártbizottság átnyúl a tanácselnök feje felett. Kicsit ismerős...

John Doe3 2017.09.04. 13:32:58

@GallaiG: Az utolsó mondat értelmetlen, ugyanis a polgármester fogalmilag a tanácselnök megfelelője (és nem beosztottja). A konstrukció talán a VB-vel rokonítható, a tényleges hatalmat helyi szinten ui. a VB gyakorolta.

GallaiG 2017.09.04. 13:33:10

@GallaiG:
hazudtak = hazudnak
@halaloszto:
Látom, egyszerre jutott eszünkbe, hogy ezek tényleg UGYANAZOK!

GallaiG 2017.09.04. 13:37:36

@John Doe3:
Ennyire még akkor sem mélyedtem el a kommunista diktatúra "működésének" részleteiben, amikor benne nőttem fel. Most sem kívánok! Arra céloztam, hogy a jelenleg, pécsi szovjetnek is nyilván van egy elnöke, aki vezeti a helyi maffiát. A megröptetett "polgármester" neki csak a csicskája lehet ezentúl. Gondolom, itt lesz a boszorkánykonyha Pécsett, ahol finomítják az önkormányzatiság végleges eltüntetésének technikáját.

nu pagagyí 2017.09.04. 13:52:11

Papíron továbbra is Páva a felelős mindenért, nem segít rajta, ha bebújik a pártmaffiája szoknyája mögé. Ő lesz a felelős a névtelen nímandok lopkodásaiért is. Ha lenne benne némi gerinc lemondana, hogy a választók egy nála alkalmasabb embert küldjenek erre a fontos posztra. Olyat, aki az alkotmány szerint őket, és nem néhány gazember érdekét szolgálja.

GallaiG 2017.09.04. 14:10:45

@nu pagagyí:
Mindenben igazad van, csak egyet kivéve: "Páva a felelős mindenért, nem segít rajta..."
Ha lesz majd független bírósági tárgyalás ezekben az ügyekben, akkor de, segít rajta! Hivatkozhat rá, hogy kicsavarták a kezéből a tényleges döntés lehetőségét.

látjátok feleim szümtükkel 2017.09.04. 14:33:42

@GallaiG: "Hivatkozhat rá, hogy kicsavarták a kezéből a tényleges döntés lehetőségét."

ez így igaz, de a kicsavarás csak az utn történt, miután akkora adósságba hajszolta a várost, hogy az a Titanicon is képes lett volna lyukat ütni.

GallaiG 2017.09.04. 14:43:00

@látjátok feleim szümtükkel:
Az biztos, hogy markolják a palit a legérzékenyebb pontján, ezért alkalmas az önkormányzatiság kivégzésének kimódolására.
Amúgy ez a "markolós" pozíció persze nem csak rá jellemző. Az egész hűbéri, feudális-bolsevik "rendszer" erre a személyes függésre és gazdaságon kívüli kényszerre alapul.
Továbbá: érdemes megfigyelni, hogy a kommunista diktatúra és a maffiahatalom közötti azonosság felvetése nyomán hogyan csúszik egyre lejjebb-kijjebb az indexes címlapról a blog az elmúlt órában! Talán nem véletlenül?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.04. 15:07:41

A ballib Gyurcsanyista gyűlölködők álmodoznak.

Persze ettől még ugyanúgy szopni fognak 2018-ban is.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.04. 15:08:37

Megjegyzem végre fellép egy kormány az önkormányzatokat eladósító vezető ellen.

Erre mit csinál a ballib agyhalott ?

Sír, és elmagyarázza miért volt jobb, amíg annyit loptak amennyit akartak.

GallaiG 2017.09.04. 15:23:17

@Ballib cenzúrázók réme 25:
Jól értem? Fideszes vezető és lopott? Hallatlan! Hogy ezt tőled kell megtudnunk.
Amúgy meg a demokrácia totális nem értéséről árulkodik, amit előadsz. Az önkormányzatokat eladósító vezető ellen nem egy Kedves Vezérnek vagy nem a "kormánynak" kell fellépnie, hanem - ha nem sértett törvényt - a választóknak: legkésőbb a szavazáskor!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.09.04. 15:58:00

@GallaiG:

Megtörtént.

Az önkormányzatokat végletekig eladósító elkúrókat 2010-ben a választók elzavarták, és remélhetően soha többet nem engedik őket a hatalom közelébe.

Ha a adósságátvalló konszolidáció után egy önkormányzat nem tud kijönni a pénzből, akkor azt ellenőrizni kell, pártállástól függetlenül, nem gondolod ?

Hisz ott valami nem stimmel.

GallaiG 2017.09.04. 16:04:35

@Ballib cenzúrázók réme 25:
„Itt valami tényleg nem stimmel” - néz körbe Pelikán, a gátőr, a vízzel elöntött tájon, egy fa tetejéről körbenézve.

GallaiG 2017.09.04. 16:05:59

@GallaiG:
egy fa tetejéről körbenézve
=
egy fa tetejére menekülve

látjátok feleim szümtükkel 2017.09.09. 12:18:28

@GallaiG:

Vak pelikán hiába néz körbe, csak egy nagy segget lát világítani a sötétben.
süti beállítások módosítása