A valódi viták otthona

Reflektor

Az LMP a siker küszöbén áll

Róna Péter kongresszusi beszéde

2017. október 01. - GottmayerLea

isfvyxdz_2_510x350.png

 

Róna Péter beszéde az LMP XXXIX. kongresszusán. 

Tisztelt Kongresszus!

 

A rendszerváltás üzenete az volt, mint 56-é, hogy úgy szeretnénk élni, mint sógorék. Nem is elsősorban az összehasonlítás anyagi, hanem az élet erkölcsi minőségének, az emberi méltóság, az igazságosság tiszteletének, a lelkiismeret szabadságának értelmében.

Ebből vajmi kevés valósult meg, az elmúlt 7 évben pedig semmi. A jogállam, az emberi méltóság, a tisztesség és a becsület helyett az erőszak és a korrupció, az életvitelszerű hazudozás, a karaktergyilkosság mindennapjai uralkodnak. De az anyagi jólétből se lett semmi, kivéve persze az újdonsült felső 10.000-et, miközben az ország fele nyomorban él.

2010-ben ugyanis a magyar GDP az osztrák GDP 27.8%-a volt, amit 7 év alatt sikerült feltornászni 27.9%-ra, de az EU-s pénzek nélkül ma már 6.8%-kal lennénk lejjebb, azaz 27.9% helyett az osztrák GDP mindössze 21.1%-át tudhatnánk magunkénak. Gondoljatok bele. Bejött az országba 13.000 milliárd forint ingyen tőke, és nem hoztunk ki belőle semmit. Semmit. Jó, felköveztük a főtereket, felújítottuk a templomtornyokat, rendbe raktunk jó néhány szennyvíz csatornák, Budapest kétségtelenül szebb lett, de mi lett a gazdasággal, az oktatással, a tudással, az egészséggel? Mi lett az életünkkel, azzal a reménnyel, hogy egy nap, nem is olyan sokára (akkor azt mondták, az ezredfordulóra) úgy fogunk élni, mint sógorék. És itt van a kutya elásva. Ez vergődésünk megállíthatatlan acsarkodásunk csillapíthatatlan forrása.

Mert semmi sem okoz nemzetünknek nagyobb boldogságot, mint amikor valamilyen, legyen az bármilyen, megmérettetésben megálljuk a helyünket a Nyugattal szemben, és kevés dolog tud bennünket annyira bántani, mint a velük szembeni alulmaradás. Végtelenül büszkék tudunk lenni tudósainkra, íróinkra, sportolóinkra, művészeinkre és fiataljainkra, amikor valahol a világban sikert aratnak, és csendes fájdalommal vesszük tudomásul, amikor nem. Amikor az utóbbi valósul meg, befelé fordulunk, elkezdünk hivatkozni ázsiai gyökereinkre és elkezdjük ócsárolni a rajtunk felülkerekedő Nyugatot. Elhitetjük magunkkal, hogy kudarcunk a Nyugat (pillanatnyilag a Nyugatot megtestesítő Soros György, vagy egy korábbi pillanatban a norvég kormány, esetleg az amerikai nagykövet, de mindenképp Brüsszel) ármánykodásának a következménye, és daccal, egyenesen gyűlölettel hátat fordítunk neki. Megint beleestünk abba a verembe, amit történelmünk során oly sokszor megástunk magunknak. Nem azzal foglalkoztunk, hogy mi az ember, hogy hogyan lehet egy valamirevaló értelmes életet éli, hogy mit kezdjünk Isten adta tehetségünkkel, hogy mi kell ahhoz, hogy becsületesek lehessünk, hogyan is szeressük egymást, hanem azzal, hogy mi a  magyar. A nagy magyarkodás hevületében aztán létrehoztuk Európa zsiványtanyáját. Fuldoklunk a gyűlöletben és a korrupcióban, nő az erőszak és a nyomor egyaránt.

Valamikor az elmúlt 7 évben - látván az előző 20 év kudarcát - Orbán Viktor eldöntötte, hogy adjuk fel, hogy nem tudunk felzárkózni, hogy az, ami a szlovákoknak, a cseheknek, a lengyeleknek és a románoknak sikerülni látszik, nekünk nem fog összejönni, hogy az ő feladata felkészíteni az országot ennek az óriási, történelmileg is egyedülálló, tragikus állapotnak - a Szent István-i álom végleges meghiúsulásának - tudomásul vételére, ellátni nemzetünket azokkal a mesékkel és mítoszokkal, amelyek e sebek fájdalmát tompíthatják, miközben egy általa kiszemelt osztály rendelkezik majd azzal az összeharácsolt vagyonnal, amivel ezt az elvarázsolt állapotot, a meséket és a mítoszokat tartósítani lehet, miközben ő és társai kimunkálnak egy harmadik utat, valahova Európa és Ázsia közé. De nincs harmadik út. Európa és az oroszok vezette világ most is, mindig is szembeszáll egymással, és aki a kettő közé helyezi magát, az életével játszik.

Mert mi is lesz velünk, ha tényleg nem tudunk felzárkózni? Ki fogja leállítani az elvándorlást? Talán Orbán Viktor az ő kerítésével, amin keresztül nem csak be, hanem majd ki se lehet menni? Miből fogunk megélni, amikor már nem jön az EU-s támogatás? Ki fog megvédeni bennünket a ránk hagyományosan neheztelő szomszédjainktól, amikor minden, kivétel nélkül minden eddigi védőnket, a NATO-t, az EU-t, a németeket, a franciákat, a hollandokat, a norvégokat, az osztrákokat, mindenkit, akit csak lehet, megsértettünk, amikor elmondtuk nekik, hogy igen, küldjétek csak a pénzt, de amikor részt kellene vállalnunk egy közös teherben, nevezetesen a menekültek helyzetének megoldásában, akkor nem, akkor ne tessék ránk számítani, akkor nincs semmi közünk egymáshoz.

Persze jártunk már itt. Ide vitte Orbán Viktor nagyra becsült Horthy Miklósa e hazát - díszmagyarban a felső 10.000 rongyrázásába, mindenki más lemaradásába, a tehetségesek elüldözésébe, majd az egész ország elszigetelődésébe, és végül a pusztulásba.

Nagy tehát a felelősségünk, mert nagyon nagy a baj. Mi a tennivalónk?

A programunk már rég megvan. Amit négy éve meghirdettünk, az ma is megállja a helyét, és megállja a helyét az a lenyűgöző munka, amit az LMP parlamenti és önkormányzati képviselői végeztek az elmúlt négy évben. Nem kell Paks II, de kell progresszív adóztatás. Nem kellenek Matolcsy alapítványai, de kellenek jól működő kórházak. És ami a legfontosabb: égetően kell a magyar ember, mint ép, tenni képes, becsületes ember, akit Kodály Zoltán oly gyönyörűen leírt, aki számára nincs határ a magyar gyermekdalok és Mozart között. Az a közösségi ember, aki, mint a kisgyerek megtanul a többiekkel együtt énekelni, hogy aztán egy életen át ismerhesse a közös élmény örömét, akinek Magyarország a hazája, és Európa a közössége.

Kell tehát egy gyökeres stílusváltás. Orbán Viktor ázsiai stílusával, az önkénnyel, az erőszakkal és a korrupt harácsolással szemben mi az a Magyarországot kívánjuk megvalósítani, ahol legnagyobbjaink, Szent Istvántól kezdve nemrég elhunyt drága barátomig, Makk Károlyig ezt a közösségi magyar embert építették, gondozták és jelenítették meg drámákban és vígjátékokban, versekben, dalokban és zenében, a tudományban és a sportban. Azt az országot, ahol a bátor elkötelezettségtől soha nincs messze az irgalmasság, ahol egymásra tudunk találni, ahol egymás örömére tudunk élni, ahol tudunk és szeretünk együtt énekelni.

Ne menjünk be a vádaskodás, az acsarkodás utcájába. Ebben a most gyűlölettel átfűtött hazában könnyű egymásnak esni. Ne tegyük. Az LMP a siker küszöbén áll, mert képesek vagyunk visszavezetni nemzetünket legjobb énjéhez. Csináljuk meg!

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2312916133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Kisfaludiné Baán 2017.10.01. 18:33:58

Soros haverja, miért nem Amerikába agitál? Nem képzeli, hogy erre a nőre bárki is szavazni fog.

morph on deer 2017.10.01. 19:06:04

“Az LMP a siker küszöbén áll”

Ott. Már vagy hét éve!
Ezzel szemben az LMP néhány tagja valóban sikeres a maga területén, de ehhez a pártnak édeskevés köze van.

Okos Tóbiás 2017.10.01. 19:29:17

A csüngőhasú utasításba adta az LMP (Lopjunk Mi is Párt)-nek, hogy egyedül legyenek sikeresek. Különben nem kapnak a fideSS-től kitöltött kopogtató cédulákat. Meg persze lóvét! Werber-t már megvették nekik.

BAZINGA2 2017.10.01. 20:12:42

Meg kellett volna hallgatni a beszédét! Igen, beszélt és nem olvasott. Nem volt leírva egy papírra minden marhaság mint másoknak. Sőt nagyon is összeszedett és okos beszéd volt. Nem vagyok LMP rajongó, de a mostaniak közül, neki van a legjobb elképzelése, hogy mit kellene csinálni az országgal! Kár, hogy nem hallottátok!

Éhesló 2017.10.02. 02:15:27

Persze.
Oszt felébredtek, hogy a kezetek a bilibe lóg:
kozvelemenykutatok.hu
Olyan szánalmasak vagytok, hogy az már kész vicc.

Csaba Szikora 2017.10.02. 09:50:53

LMP a siker szélén.Miért be fof jutni a parlamentbe?

2017.10.02. 11:41:06

Közgarázda nem tudja, lenyelt VÁM bevételek, Tranzit díjak 16% osztják vissza! Ostoba, vagy hazug?

2017.10.02. 11:43:51

@BAZINGA2: Már volt Széll kormányunk!
Ki kicsoda? Ady: Széllről

Kiválóbb szélhámos milliók sorsát még nem intézte Széll Kálmánnál. Mióta hatalomhoz jutatta ennek a szerencsétlen országnak rossz végzete De most, mégiscsak észrevesz bennünket a kegyelmes nagy szélhámos.
Áldjátok ezért Széll Kálmánt,(Nagynevű apósa, azt dalolta, ápol és eltakar) az imádott hon ez idő szerint való boldogítóját, szeretett atyámfiai. Azt hitte eddig a letörött magyar, a koldus proletár, hogy az imádott hon nem okvetetlenül követeli meg tőle az éhenhalást. Ha meg nem is élhetsz, de meghalnod itt kell, kínban nyomorúságban.
A nyomorult százezreknek ma már csak egy joguk van: fölfordulni. Előbb-utóbb ezt is csak e célra kijelölt szemétdombokon lehet megcselekedni! Elfog bennünket a keserűség és a dűh mikor látjuk mennyire nem akarják, és nem tudják megmenteni ezt az országot a teljes elzülléstől, s mint játsszák ki milliókat néhány száz ember kedvéért. Az imádott hon ez idő szerint való boldogítóját, talán nagyon hamar, fölváltja más, de arra nincs remény, hogy az új hatalommal új ország jöjjön Mi históriai nép vagyunk, ebben nagy tradícióink vannak Ezek azt kívánják, hogy az ország néhány úré legyen! Kár, hogy szerencsésebb országokban nem kultiválják a rituális vicceket. Ott okvetlen megszületne „Ápholjon, és thakarjon el tégedet a lovagios és ezeresztendűs Magyarország!

György Vadasz 2017.10.02. 15:07:55

Ha nem lesz ellenzéki megegyezés, még a parlamentbe sem juttok be.

Estevez atya 2017.10.02. 22:02:06

@Anna Kisfaludiné Baán: téged is feleségül vett valaki, Bernadett meg nem rosszabb.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.10.03. 10:14:22

Ha életszínvonalról beszélünk, akkor célszerűbb összevetni a vásárló erő paritáson vett (PPP) GDP-t. A magyar az osztrák 57%-án áll, ami már nem olyan sokkoló. Magyarán ugyanazt a lakást Békéscsabán jóval kevesebbért lehet megvenni, mint Salzburgban. Ugyanazt a kiflit és kávét is. Ettől még a lemaradásunk lemaradás.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2017.10.03. 10:14:55

Ha életszínvonalról beszélünk, akkor célszerűbb összevetni a vásárló erő paritáson vett (PPP) GDP-t. A magyar az osztrák 57%-án áll, ami már nem olyan sokkoló. Magyarán ugyanazt a lakást Békéscsabán jóval kevesebbért lehet megvenni, mint Salzburgban. Ugyanazt a kiflit és kávét is. Ettől még a lemaradásunk lemaradás. Viszont fej-fej mellet állunk Lengyelországgal valamennyivel Románia előtt. Szóval...

lopakodóhold12 2017.11.25. 01:47:08

Duma, duma, duma.

Az emberek nagy többségét a nyugati életszínvonal érdekli, lásd Gorenje hűtő, meg nyaraltunk görögbe', az emberi méltóság, lelkiismereti szabadság, jogállam, tisztesség, stb. az értelmiség szűk körén kívül senkit sem érdekel, ha nem viszik el a véleményéért és nyugodtan pofázhat, akkor minden OK. Mindenki jól megtanulta a történelemből, hogy a magyarok fölött uralkodó réteg korrupt, veszekszik a koncon, elárul minket, eladja az országot a legjobban fizetőnek.

Most is ezt láthatjuk. A rendszerváltás óta "nagyjaink" mást sem csinálnak, mint egymást űberelik, ki tud többet lopni. A nagy Európa érdekében minden termelő kapacítást megszüntettek, hogy kiszolgáltatott, olcsó felvevőpiac legyünk. Sikerült.

A baloldal vidáman hazudozva folytatta a fideszes öngyilkos hitelfolyósítást a pénzügyileg képzetlen népnek, az európai szervek meg nem tettek ellene semmit. Az eladósodott emberek mindenkinek jók, a nincstelenek könnyebben uralhatóak.

Amikor iderohant Európába egy halom alulképzett bevándorló jobban élni, akkor rájöttek az EU urai - vagy egyenest ők bátorították fel a bevándorlókat, hogy jöjjenek - , hogy ezekből még könnyebb rájuk szavazó, jól kontrollálható tömeget kreálni, legfeljebb a régebb óta itt élőket kicsit félretoljuk, azok úgyis fogynak, az újabbak meg könnyebben szülik meg a gazdaság fenntartásához szükséges humán rabszolga tömeget, mivel szegénységhez szoktak, meg sok gyerekhez. Szimpla matek, meg gazdaság. Emberi szempontok nem számítanak, csak a pénz, meg a hatalom. A gazdasági háborúhoz Kína, USA, oroszok ellen meg olcsó rabszolga kell, akit egy kicsit képzünk, no nem sokat, nehogy túl okos legyen, oszt belepökjön a levesbe az elit asztalán. Jobb a bevándorló, mint az itt élők. Emberiesség, menekültek, ugyan már. Kell a rabszolga, aki felveszi a piacot a dzsunkás, meg nádpapucsos majmokkal és hajtja a gazdaság motorját. No persze, azzal nem számoltak túlságosan, mi lesz egy halom, egykor lezuhant meteorit körül hajbókoló, erőszakra nevelt - ölj meg mindekit, aki másban hisz, ha az imám épp ezt harsogja! -, saját felsőbbrendűségében megrendíthetetlenül hívő agymosott elmebeteg más kultúrkörnyezetbe integrációjakor. Semmi jó. B*nak dolgozni, tartsák el őket, és legyen szives mindenki Allahban hinni, vagy különben dzsihád lesz, az tuti! Ezt még nem túl hangosan mondogatják, mert még kevesen vannak. De ami késik, nem múlik... Nem volt ez túl átgondolt az EU vezetői részéről, de hát már megszokhattuk, az urak sem túl intelligensek, lévén az uralkodó családok is egymást közt házasodtak... sok a terhelt közöttük... vagy csak ennyire érdekli őket a népeik sora. Végülis, mindnek van pénze, offshore számlája, itt-ott eldugott megtakarítása. Nekik sosem eshet bajuk. Akárcsak az itteni, kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább magyar... uralkodóinknak. Tökmindegy, hogy fidesz, mszp, gyurcsány, vagy enyveskezű orbán... itt sosem lesz erős, gazdag ország.
Nem Lehet Más A Politika.
Minden politikus saját meggazdagodását/politikai hatalmát tartja szem előtt.
Nincs kivétel.
A Széchenyi kor meg elmúlt.
Nekünk meg itt maradtak a rabló urak, a hitvány ebek.
Mi meg élünk, ahogy tudunk.
Bezárkózunk az idegenek elől, semmi szükségünk rájuk, van már bőven belső ellenség, az újak meg még a meglevőknél is rosszabbak lennének vallási fanatizmustól csepegve. Ki a franc vágyik arra, hogy a jövőben majd gajdeszolásra hajlongjon imaszőnyegeken, különben dzsihád? Elmennek a francba mind.

Az EU-ban bízni meg őrültség.
Oroszok, németek, osztrákok, franciák...
Az elmúlt félezer évben mind megszállt minket, ellenük folyó szabadságharcainkat verte le. Most akkor vidáman dalolva legyünk részei az ő birodalmuknak?
Gazdálkodjunk együtt, védjük meg egymást az oroszok, meg a kínaiak ellen, máaszkáljunk szabadon, ez OK, de sose engedjünk a függetlenségünk morzsáiból!
Legyen önálló pénzünk, hadseregünk, bankrendszerünk, bíróságaink, törvényeink.
Ha itt az emberek kivételes esetekben ki akarnak végeztetni különösen elborult agyú gyilkosokat, lásd pld. a norvég tömeggyilkos esetét, akkor hasonló esetben mi tegyük jégre. Ne etessük élete végéig azt, aki épelméjű, de minél többünket el akarná pusztítani! NEM ÉRDEMLI MEG. Szimpla társadalmi önvédelem. Aki elpuhul, előbb-utóbb elbukik a történelem sodrában.
Ha feladjuk magunkat, az önállóságunkat, akkor az EU urai mosolyogva fogják dörzsölni a kezeiket... és végleg meg fognak szabadulni tőlünk, lassan, de biztosan.

Ti sem vagytok az én pártom.
süti beállítások módosítása