A valódi viták otthona

Reflektor

EgyüttP2018

2017. október 04. - baum

gyurcsany_fodor_mesterhazy_szabo_timea_bajnai.jpgJegyezzük meg a dátumot: 2017. Október 4-én újra összeállt az Együtt-P.

 

Ugyanúgy, mint 2014-ben.

 

Szabó Tímea kijelentette: "Aki erre nemet mond, erre a koordinálásra, hogy legyen esély az egyetlen jelöltre, nem a kormányváltásért dolgozik".

 

Mi csak annyit tennénk hozzá, hogy boldog névnapot Gyurcsány Ferenc.

 

Nuszbaum Tibor

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8412927333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.10.04. 14:00:28

Bocs, de ez a poszt kifejezetten aljas, főleg ezzel a fotóval. Senki nem akar közös listát se a szocikkal, se a Gyurcsánnyal.

nyíregyi tirpák 2017.10.04. 14:14:07

Tényleg aljas fotó... és írás: Gyurcsányt VALÓJÁBAN az támogatja , aki- önzőségből vagy parancsral - most a döntő pillanat eljövetelekor nem akar egy hiteles és kellő súlyú alternatívát képezni a végzetesen meggyengült mszp-vel szemben ( Új Pólus ) és ezzel átadja Gyurcsánynak a terepet....

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.10.04. 14:31:58

@Fedor: @nyíregyi tirpák: Mi az aljas ezen? Arról beszéltek a sajtótájékoztatón, hogy egyetlen közös ellenzéki jelöltet szeretnének mindenhol, vagyis összefognának a régi és az új szocikkal is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.10.04. 14:56:06

@Online Távmunkás: @baum: Az aljas az, hogy azt sugallja a a kép és poszt, hogy ugyanúgy futnának neki, mint négy éve, miközben erről szó sincs. Egyrészt tanultak belőle, és épp ezért előre kizárták a közös listát a szocikkal. Juhász fél éve nyomatja, hogy külön lista kell. És persze a szocik sincsenek ugyanabban a pozícióban szerencsére, hogy zsarolhassanak. A koordinálásra meg sajnos rákényszerít a jelenlegi választás rendszer. A jó hír az, hogy a szocik jó úton vannak a teljes szétesés vele, szóval lehet, hogy egyáltalán nem kell velük számolni, vagy ha igen, akkor mininálisan. Persze sokkal jobb lenne a szitu, ha a 2010 után pártok valóban összefognának, nem csak az Együtt és P, mert akkor most olyan a szitu, hogy valóban van lehetőség az óbaloldal totálos leváltására, és így leváltani vagy legalább nagyon megszorítani Orbánékat. fedor.blog.hu/2017/10/02/egy_uj_remeny_188

nyíregyi tirpák 2017.10.04. 16:35:37

@Online Távmunkás: nem közös, koordinált: van ahol LMP van ahol együtt és igen van ahol szoci. Aki nem látja ezt be és abban gondolkodik, hogy 3-4-5-6 jelölt indul a fidesz ellen az már előre lemond a győzelemről és nem érdekli a kormányváltás csak a saját pecsenyéje...

Bounasieaux 2017.10.04. 18:51:38

Ez egy kifejezetten láma hozzáállás, annyira nyilvánvaló, hogy ha az lmp és az együtt(pm) elindul egymás ellen akkor egyik se jut be a parlamentbe, viszont az lmp megragadhatná az alkalmat, akár viccesen ő maga hívhatná tárgyalásra az együttet és a p-t és ráülhetne az egészre, onnantól lenne egy komoly lendülete az egésznek. Nyilván Szél lenne a miniszterelnök jelölt és lassan beszállna a momentum is (ha még létezik addig) Az EP választáson az együtt-pm és a az lmp több mint 13%-ot ért el összesen, végre megszűnő szocikkal ez még sokkal több is lehetne.
A szarozás helyett a reflektor tolhatná végre kicsit jó irányba is az lmp-t

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2017.10.04. 20:53:31

Az Együtt és Párbeszéd fikázása például arra tökéletesen jó, hogy ne kelljen az LMP-nek szembenéznie saját politikája nagyfokú öncélúságával, és az LMP kompromisszumképtelenségével. Pedig normális demokráciák alapvető tartozéka a konszenzuskeresés. Választási technikázós mantrátokkal pedig arról terelitek el a figyelmet, hogy az LMP 2018-as víziója saját magán kívül egy nulla, így abba akár egy fideszes 2/3-ad is belefér.

Persze minden kritikám ellenére legitimnek tartom az LMP érvrendszerét, és még ezzel is fontosabb pártnak tartom Mao. és a magyar demokrácia jövője szempontjából, mint az MSZP-t vagy a DK-t. De nekem fontos, hogy a fideszes 2/3-addal szemben legyen együttműködés, és azt is elvárnám, hogy az Együtt és a P érvrendszerének legitimitását se vonjátok kétségbe.

Geo_ 2017.10.04. 23:48:03

@baum: de azt azért tudod, hogy a Bajnai-féle ernyőszervezetet Schiffer gáncsolta el?

Vagy a Reflektor lesz az LMP Nyugatifény-e?
süti beállítások módosítása