Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A valódi viták otthona

Reflektor

Ő ment hozzá, most ne panaszkodjon, ha pofont kap!

2017. október 30. - szénhidra

A családon belüli erőszak (a párkapcsolati erőszak kifejezés nem fedi le sem a gyermekek, sem az idősek, sem a családhoz tartozó nem társ szerepben lévő személyek bántalmazását) értelmezése és kezelése komoly problémákba ütközik hazánkban. Ehhez nagyban hozzájárul a valós ismeretek hiánya, az áldozathibáztatás, a nemi sztereotípiák és a probléma társadalmi szintű elbagatellizálása, amiért az állam maga is sokat tesz.

Családon belüli erőszak szempontjából gyakori az a téves elképzelés, hogy első sorban a nehéz anyagi helyzetben lévő és/vagy alacsonyabb iskolázottsággal rendelkező társadalmi rétegeket érinti ez a nagyon súlyos probléma. A súlyosság egyik alapvető jellemzője éppen az, hogy mennyire nem kezeljük társadalmi problémaként. – Ami otthon, a négy fal között zajlik, az magánügy, nem tartozik másra! – hallhatja sokszor az ember az érvelést, amiben a személyes felelősség elhárítása mellett megjelenik az önigazolásnak az az egészen különös aspektusa is, ami a toleranciát, a figyelmességet, a tiszteletet próbálja sejtetni. Érezhetően hiányzik valamiféle konszenzus, ami akár a társadalmi állásfoglalás, akár az egyéni esetek szintjén rámutat, hogy a problémák, az ellentétek kezelésre, a feszültség levezetésre sohasem akceptálható válasz az erőszak, legyen az fizikai, lelki, anyagi vagy épp szexuális természetű.

Az, hogy egy olyan bántalmazott, aki végül rászánja magát arra, hogy elmeneküljön otthonából – jogos a kérdés, miért neki kell elmenekülnie? – mégis átlagosan hétszer tér vissza a bántalmazójához, mielőtt végleg le tudna válni (ebben természetesen benne van az is, akinek sokkal hamarabb sikerül és az a bántalmazott is, akinek tragikus véget ér az élete sokszori próbálkozás után), jól mutatja, hogy a bántalmazott sem a közgondolkodás, sem a család, sem a segítő személy és/vagy rendszer szintjén nem feltétlenül tudja megkapni azokat a válaszokat, azt a támogatást, ami számára esélyt jelenthetne, ami számára elegendő lenne. Nincs meg a közös nyelv. De a közvetlen, személyes tapasztatok esetleges hiánya sem igazolhatja azt, hogy a különböző valóságok közti távolság gyakrabban tűnik nagyobbnak az áthidalhatónál, mint ahányszor nem.

Az erőszak elutasításának hiánya, a káros hagyományok – Az asszonynak a konyhában a helye., Az asszony verve jó! etc. –, a támogató közeg hiánya – Hát ki választotta azt az embert?, Mégis miért maradt vele idáig? etc. –, akár az ellátórendszeren, akár a saját szociális kapcsolati háló tagjainak közösségén belül nagyon komoly problémát jelentenek. Ahogyan természetesen azok a lelki sérülések is, melyek óhatatlanul leépítik az önbizalmat, függő helyzetbe taszítják a bántalmazottak döntő többségét, elhitetve velük, hogy a bántalmazó nélkül nem tudnak élni, hogy a biztos rosszban maradni is jobb, mint a bizonytalanság, mind periférikus helyzetbe sodorják az áldozatokat.

Rengetegszer hallottam, hogy: – De amikor nem iszik, jó ember! Vagy épp: – De a gyerekeknek apa kell! És annyiszor merült fel a visszakérdezés, hogy amikor iszik, akkor már nem ugyanarról a személyről beszélnünk? Vagy épp: biztosan jó, ha egy gyermeknek van apja, de akkor is igaz ez, ha épp előtte töri el az édesanyja kezét? Nem véletlen, hogy sokan inkább az ismert rosszat választják, az ismeretlen helyett.
A kiszolgáltatott helyzetben lévő egyének pedig még inkább a kiszorulnak a társadalomból és magukra maradnak.

Emlékszem, milyen fura volt friss diplomásként, hogy egy családok átmeneti otthonának nálam évtizedekkel idősebb lakói bácsizni kezdtek, nők és férfiak egyaránt. Azt gondolhatnánk, hogy ez elsődlegesen a szintén az intézményekben élő gyerekeiknek szólt, de nem erről volt szó, sokkal inkább arról, hogy egy intézmény lakóiként elfogadták, hogy a segítő szakemberek a felnőttek, ők pedig részlegesen belehelyezkedtek a gyerek szerepébe. Hogyan is lehetett volna másképp, mikor naponta ellenőriznünk kellett, hogy megfelelő tisztaság és rend van-e a bent lakó családok szobáiban. Természetesen az intézményi elhelyezés nagy segítség lehet szorult helyzetben. Ennek ellenére nem feltétlenül érzem, hogy hatékonyan lehet ennyire felülről segíteni. És persze jogos lehet a kérdés, hogy hol van a határ az intézményi szakmai elvárások építő jellege és az intézményi bántalmazás között.

Mindig szívből gyűlöltem, amikor valaki igyekszik megfélemlíteni a másikat. Ha vélt vagy valós erejével, pozíciójából fakadó előnyével visszaélve próbálja elérni, amit akar. Zsarol, fenyeget, kényszerít. Arra törekszik, hogy a másik csak tegye meg, amit ő szeretne, arra viszont végképp nem kíváncsi, hogy a másik mit érez, mit gondol, esetleg milyen sérüléseket okoz neki.

A másik tiszteletének totális hiánya, az, hogy valaki a másikat pusztán saját igényeinek kielégítésére szolgáló eszköznek tekinti, teljességgel összeférhetetlen a tisztességgel, a becsülettel, az emberséggel. Történjen mindez egy családban a gyerekkel, a feleséggel vagy élettárssal, egy munkahelyen belül, az iskolában, az utcán, a villamoson, szereposztáskor, a társadalom egészében vagy bárhol másutt. Tegye egy alkalmazottal az ügyfél vagy fordítva.

Ami a legszomorúbb, hogy a jelenlegi kormány pont azt igyekszik belenevelni az emberekbe, hogy a gyűlölet, a kirekesztés, az erőszak hasznos dolog, hogy meg kell védeni magad, különben mások tépnek szét, aki gyenge, sebezhető, az nem ér sokat. De az erőszak soha nem elfogadható, ahogyan az sem, ha a tanúk egyszerűen csak megvonják a vállukat.

Csepregi János

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3713117424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2017.10.31. 00:36:09

"hogy a gyűlölet, a kirekesztés, az erőszak hasznos dolog, hogy meg kell védeni magad, különben mások tépnek szét, aki gyenge, sebezhető, az nem ér sokat"

Csodalkoztam volna, ha nem ez lett volna fo mondanivalo, hogy az Orban egy fasiszta nacista, rasszista xenofob . Es azonnal engedjunk be 100 millio arabot, mert ok mindent megoldanak.

Frick László Intézet 2017.10.31. 04:18:37

Megmondom az őszintét, én azt nem birom, amikor a mások igényeit finanszírozó eszköz és egyben tipikus férfibűnöző, aki három különböző munkában heti 100 órát melózik és mégsem képes megérteni, hogy a XXI. században már egy nőt sem lehet arra kényszeríteni, hogy 8-10 éves, még a devizahitelbooom szépidejében épült 2,8 milliós amerikaikonyhában tipegjen a hűtőszekrényhez, úúúgy enne valamit még, nasi-nasit, de mit, bezeg régente, amikor jókormányuk volt, tehát az egészségüggyel, az oktatással, a KITÁNTORGÁÁÁS!!!4!!-sal meg pláne nem volt baj, mert az Ónijó fejlettagállamai munkavállalási kvóta állításával akadályozták a legális munkavállalást és így 300000 kitántorgónk szürkén és féllegálisan kénytelenkedett, pl a példámbéli tipikus férfibűnöző is, aki idegösszeomlásában, a barom erőszakpárti, bevágja magát az autójába, kidriftel a lakóparkból a főútvonalra és már messziről kinézi a szembejövő 40 tonnás gabona vagy kavicsszállító teherautót és frontálisan nekihajt.

Sajnoshogy az e cikket megalkotó csodálatos művész figyelmét ennyire elkerülik az ilyen tipikus férfibűnözők, akik nem képesek rendeseen, ahogy ezt a szakágazatában illik, az erdőre kimenni és ott valamelyik fára felakasztani magát a hosszabbító zsinórjával. Az ilyen kaminyonnal ütközős erőszakos tipikus férfibűnözők miatt gyakran órákig csak egy sávban halad a forgalom.

Amíg ilyen krmányunk van, sajnos szinte félő, hogy a tipikus férfibűnözés különböző formái súlyosbodni fognak, hiszen ebben a nyomorban, amibe taszítja ez a kormány a népet, a P-s rendszám lassan egy év alatt lefogy, regel-este tele az utak kényszerautózókkal, vajjon hová mehetnek ebben a súlyos munkanlküliségben, mire tankolják az üzemanyagot, hová tülekednek 5óra-fél 6 felé, bezzeg, amikor még Jókormányunk volt, egy piros'sal átjutottam a kereszteződésnél, ma meg 5-6 piros, de hová mennek, tipikus férfibűnözők ülnek a volánnál, az agresszivitás mindenütt, az M0-ás felhajtóinál araszolnak a kocsisorok, kik ezek az emberek ebben a kurvasok autóban? Tankolni nyilván Úniós Kohézisópénzekből tankolnak... El kell venni Orbántól az Úniós Kohézispénzeket.

És Schilling Árpáddal a jogbiztonságért! Schilling Árpádot kell megtenni jogbiztosnak és akire ő rámutat, azt vinni kell, illetve akit ő megszólaltat, az áldozat és ha esetelg az áldozat megbocsátana a tipikus bűnözönek, akkor Schilling Árpádot kell megkérdezni, és ha ő nem bocsát meg, akkor nincs bocsánat: Csak így teremthetünk jogbiztonságot.

Szerintem a az Orbán junta a stadjonnyok meg a látszatköltekezések összegeit irányítsa át a nőknek, egy alanyi jogon minden felnőtt nőnek járó alapjövedelem formájában. Minden nőnek adjanak 233000 Ft alapjövedelmet és akkor függetlenedni képesek a tipikus férfibűnözéstől.

2017.10.31. 05:08:36

"Zsarol, fenyeget, kényszerít. Arra törekszik, hogy a másik csak tegye meg, amit ő szeretne, arra viszont végképp nem kíváncsi, hogy a másik mit érez, mit gondol, esetleg milyen sérüléseket okoz neki.

A másik tiszteletének totális hiánya, az, hogy valaki a másikat pusztán saját igényeinek kielégítésére szolgáló eszköznek tekinti, teljességgel összeférhetetlen a tisztességgel, a becsülettel, az emberséggel."

Na ez a rész inkább a nőkre illik. Ismeretségi körömben inkább a nők tekintik eszköznek a férfit, akitől mindent elvárnak, de tényleg mindent. Orvosprofesszor léha felesége, aki csak learatja a férj sikereinek gyümölcsét (Mercedes, világkörüli utazás), villamosmérnök otthonülő felesége, aki sose fog már visszamenni dolgozni, mert 10 éve szült egy gyereket és onnantól kezdve ő nem dolgozik, egy szakács otthonülő, vallási fanatikussá bolondult exfelesége, aki vitte a házat váláskor.

A férfiak nagy része igavonó baromnak van tekintve és a nők gyakorlatilag csak használják őket.

Singerkém 2017.10.31. 05:57:26

@Colonel H. Stinkmeaner: Valamint ha az illető férfi esetleg ezt a viselkedésmódot észreveszi és szóváteszi, neadjisten közben kissé felemeli a hangját, akkor megvalósul a családon belüli verbális erőszak is...

2017.10.31. 06:08:47

Sokszor hallottam nő kollégáktól “ csak női főnököt ne “ ! Sztem sokkal árnyaltabb a kép , mint azt sztereotip előadják “ szegény , kiszolgáltatott nők , és a mocsok férfiak “. Az erőszaknak sok féle formája lehet , és összetett okai vannak , főleg ha társadalmi szinten nézzük . Mert erőszak a verbális és lelki is , amelyekkel a nők is élnek. Az elnoiesedett bíróságokon férfi eleve bukásra van ítélve családi , házassági perekben . A társadalomban kizárólag a férfiak alkohol problémáiról beszélnek , holott rengeteg nő iszik , sőt sok az alkoholista nő is. Csak el kell menni céges bulikra és elég megdöbbentő dolgokat látni , részegen meztelen asztalon táncoló nőt (megtörtént ) , részegen a főnökre rámászó nő kollégát , vagy éppen a ffi kollégájának küldött utólag vicckent definiált SMS t , amiben azt ecseteli a kolléganő hogyan elégíteni ki oralisan a másikat. Szóval “szegény nők “?
A nemi szerepek felcserelodtek , a hagyományos család modell megváltozott . Fiatal lányokkal beszélgetve megdöbbentő , hogy a család a párkapcsolat minden után következik. A nők ma onmegvalositanak , karriert építenek , ez lett a sikeres szingli nők világa . Nyíltan taperoljak egymást a liftben és csokoloznak a villamoson. Pride és mindenféle meleg felvonulás van , szexuális szabadság és szabadosság . Régi normák , szabályok nincsenek de újak se nagyon. Volt a hagyományos női és ffi szerep az annak megfelelő magatartási és játék szabályokkal , etikett elvárásokkal. Ma ez nincs , és hiába lazadoznak sokan a taperolas ellen ,mitől lenne más ? A nevelés , a társadalmi minták nem szólnak arról ,hogyan kell viselkedni , sőt mit szabad , mit nem. A média luxus prostik tucatjait tolja naponta az arcunkba , mintaként ,milyen jól élnek . Modellkedni kell , reality showok hazug világa , tucat énekes felfedező műsorokban szerepelni, senkiházi szinesznocske lenni megfogni vmi gazdag palit. Zaklatasos ügyek környékén nagy látszat felháborodás van , aztán megy minden tovább . A látszólag könnyű út soha nem az ! De mégis lesznek mindig akik lefekszenek a szereposzto dívanyra, megpróbálják a könnyebb utat választani . Michael Jacksonrol terjedt anno , hogy pedofil . Azt lehetett látni , hogy pénzzel mindig rendezte a dolgot. De a zaklatasos ügyekben is azt látni a pénz mindig segít , persze ha sokat kap az illető . Álságos dolog ez , és főleg a média szerepe benne visszataszító . Valosan senkit nem érdekel mi történt , mik az okok , és mit is lehetne tenni. A pénz , a reklám , a politikai ellenfelek mocskolsa és eltávolítása a cél . Sok, sok , tennivaló lenne , az okokat feltárni és valós megoldásokat keresni.

2017.10.31. 06:25:37

Már megint egy "na én megmondom" cikk arról, hogy: mocskos állat férfiak.

Az meg senkit ne zavarjon, hogy a nők szanaszét tudják szekálni partnerüket, hogy zéró empátiával képesek kizsarolni bármit, hogy szintén zéró empátiával képesek a férfit kisemmizni, eldobni....

Le vagy te is szarva a megmondókapitányásgodddal, "kedves" Csepregi János.
Elmehetsz a picsába te is.

Prognozuoti Blasio 2017.10.31. 06:35:54

Na szép... Családon belüli erőszak?? Beszélni kellene róla? Társadalmi szintű probléma, és konszenzus kellene??

Abszolút támogatom!!

Már csak egy kérdés: miért van az egész cikk egy ilyen bevezető után MANIPULATÍVAN kizárólag az erőszakos férfiakra, meg az áldozat nőkre kihegyezve? Miért vannak MANIPULATÍVAN kizárólag olyan képek a cikk kapcsán, ahol egy nőt bántalmaz egy férfi?
Már elnézést, a CSALÁDON BELÜLI erőszak elvileg a társadalmi szintű probléma, nem KIZÁRÓLAG a bántalmazott nők esete. Az csupán egy része.

Prognozuoti Blasio 2017.10.31. 06:51:36

@B55: Én elég liberális szemléletű ember vagyok! Mindenkinek elfogadom a véleményét, maximum nem értek vele egyet.

De zászlóra tűzni a "családon belüli erőszak elleni küzdelmet", majd férfigyűlöletet szítani az a legaljasabb hangulatkeltő manipuláció!
A hamis prófétákat még a legmegbocsájtóbb vallások is elítélik!

2017.10.31. 06:57:30

@Prognozuoti Blasio: ez is igaz . Én tisztelem a nőket , soha senkit nem bantottam, zaklattak , sőt . De , sajnos ok is tehetnek arról ami van és ez megint nem a hülye áldozat hibaztato duma . A társadalmi jelenségek kialakulásáért mindenki felelős nemtől függetlenül .

2017.10.31. 06:59:58

@Prognozuoti Blasio: ugyanakkor az önmegvalosito, karrierista szingli nőktől ments meg isten

Hozzászólok 2017.10.31. 07:03:44

Jellemzo korunkra, hogy mennyi elkeseredett ferfi hozzaszolo van.
Szerintem a ferfiak rosszul turik, hogy a ferj a haz ura tipusu csaladmodell a nok egyenjogusagaval vegetert. A nok kozul meg sokan, nem jo celra es modon hasznaljak az elnyert szabadsagukat.
Ebben egyformak az emberek: a ferfiak kozott es a nok kozott is van olyan, nem is keves, aki visszael az ereje, a joga a helyzete adta lehetosegekkel a masik karara.
Nem kene emiatt a maradek joszandekunak altalanositasokkal, frusztracioval egymasnak esni.
Azt en sem ertem miert kellett ez a nyakatekert logikaval beillesztett politikai "kovetkeztetes"t berakni a vegere. Gyakorlatilag hazavagta a poszt tobbi reszet vele.

Prognozuoti Blasio 2017.10.31. 07:06:11

@B55: Ezt én is így látom!

És ami felháborít, az a bináris hozzáállás. Mármint hogy 0 vagy 1... Fekete vagy fehér. Vagy kérdés és szkepticizmus nélkül elítéled az összes felkapott esetet, vagy áldozathibáztató vagy! Kérdést sem tehetsz fel, mert áldozathibáztató leszel. Tipikus fasisztoliberális csúsztatás. A szürke millió árnyalata meg nem számít...

Prognozuoti Blasio 2017.10.31. 07:16:58

@Hozzászólok: Mondjuk a JOGOK eddig is egyenlőek voltak, ki tudja már mióta. De a biológia ellen nem túl könnyű tüntetni. Mert a nemre jellemző jegyek, erősségek, gyengeségek nem fognak kiegyenlítődni, ha tetszik, ha nem...

2017.10.31. 07:20:34

@Hozzászólok: nem elkeseredettség ez , pusztán szeretnénk ha egyenrangúkent kezeljenek bennünket ,mert bmennyire furcsa nem vagyunk azok a mi kárunkra. Szted a bmi nagy szabadság , hogy férfiak egymás nadragjaban turkálnak az utcán , a nők taperoljak egymást a liftben ( megtörtént ) vagy épp smarolnak a villamoson , milyen mintát mutat a gyerekeknek? Hagyd már ezt a nem tudjuk elviselni , hogy nem mi vagyunk a ház ura dumát. Ez egy végtelen leegyszerűsítő és hazug propagandisutikus szöveg. Lassan nincs minek az ura lenni , nem veszed észre . A mai lány legjobb esetben karriert akar , utazgatni , ismert énekes , színész vagy modell lenni . Mit láthat a gyerekem mintaként ? Tucatnyi prosti a tévében , újságokban , minden azt sugallja fogj egy gazdag palit és élj luxusban. Tiltakozik ez ellen vki is ? A nőknek is van dolguk, felelősségük .

GabikA 2017.10.31. 07:30:38

@Hozzászólok: Bullshit. A nők családon belüli erőszaktevése nehezebben bizonyítható, mivel általában az verbális, érzelmi. De még egy tucat hangfelvétellel is kiröhögnének a rendőrségen, bíróságon....

A válás utáni helyzetről ne is beszéljünk, bírói, gyámhivatali segítséggel veszik el a ferfiaktol OROKRE a gyerekuket.

Prognozuoti Blasio 2017.10.31. 07:38:14

@GabikA: Verbális, érzelmi?? Nyugodtan tedd mellé a fizikait is.
Rövidke 31 évem alatt már két nő is nekem jött... Próbáltak kiprovokálni egy pofont, de mivel én nem ütök meg nőt, ezért elborult az agyuk.
De volt olyan ismerősöm is, akinek klumpával ütötte a fejét a barátnője, ő meg próbálta a csuklójánál fogni a kezét. A csaj csuklóján foltok lettek, ment is látleletet venni, rendőrségi úgy lett belőle. A cimbora fején monoklik lettek, de ő nem ment.

Hozzászólok 2017.10.31. 07:51:59

@Prognozuoti Blasio: nem voltak egyenloeg a jogok. A 20. Szazadban kezdtek egyenliek lenni. Valasztoi jog. Stb. Onalloan meg vagyonat se kezelhette egy no regen. A fizikai erofoleny megmarad, bar egyre inkabb lesznek kivetelek minden iranyban. Szellemi erofoleny nem is volt, a tanulashoz valo joggal es szokassal plane ki is merult. Vannak jellemzo tulajdonsagok, amiket sem elvitatni sem megvaltoztatni nem all szandekomban. Nekem a ferfiak klubja tipusu hozzaallas tetszik, nem ez a masikat pocskondiazo eljeseredetren duhongo hozzaallas.

@B55: pelda miatt a sajat gyerekeim eseteben nem aggodom. Szerintem mindenki a sajat ugyeben megteheti es tegye meg amit tud. A felvonulasokra nem megyunk, nem festem szimpatiaszivarvany szinure a kepem a feszbukon, es ha valaha is lehetne szavazni, hogy legyenek e ilyen felvonulasok, vagy tegyenek e be buzi kiralyfit a mesefilmbe, jol elkene szavaznek.

@GabikA: a problema amit irsz gyakran elofordul. Ahogyan az is hogy az elvalt ferj aki addig az osszes gyerek teendovel magara hagyta a feleseget, a valas utan demonstrative draga programokkal hozakodik elo, mikozben minimalis tartasdijat ad a gyerek nevelesere. A no meg gurizik egyedul a gyerekek eltarasa erdekeben. Talan az jo lenne ha hazassagi szerzodest kotnenek az emberek, amiben elore elgondolkodnak ezeken a dolgokon, akarmilyen illuziorombolonak tunik is akkor. Valas eseten nincs jo megoldas, hiszen nem tudhatjuk elore miert tortenik majd. Jo lenne legalabb 18 evig kitartani birni egy szovetseg mellett. De ez nehez. Es a megoldas nem a masik fel vagy a maaik nem frocsogve hibaztatasa.

Mr. Waszabi 2017.10.31. 07:57:20

Sztem nem kéne egymáshoz viszonyítgatni a férfi és a női erőszakot, egymás létezésével magyarázni őket. Mert nagy hányadban nincs átfedés a két halmaz között. Nem az erőszakos férfiak feleségei az erőszakoskodó nők, és fordítva.

Hozzászólok 2017.10.31. 08:00:26

@Prognozuoti Blasio: Nekem mar a kiabalva veszekedes se tetszik, akarmilyen szex kibekuleskovetne is. Olaszos temperamentum nem tud ezen szepiteni. Sajnalom szegeny baratodat. A no inkorrekt volt, a ferfinak is latleletet kellett volna vetetni. Szembeallitani a csuklo kekkel. Rendorsegi ugy lezarulna onvedelemmel. A not meg ott kell hagyni, akarmilyen szep melle vagy feneke van, vagy akarhogy szereti. Mondjuk nem is tudom mit lehet szeretni valakin aki orditozva egy fapapuccsal kozeledik a fejemhez!

metal · http://electric.blog.hu 2017.10.31. 08:03:52

A poszttal két elég nagy probléma van:
1. végig általánosan családon belüli erőszakról beszél, de valahogy minden példában férfi bántalmazza a család többi, általában női tagját.
2. Mi a lófasznak kellett egy alapvetően politikától mentes posztba betolni azt a baromságot a végére?

Prognozuoti Blasio 2017.10.31. 08:08:32

@Hozzászólok:

"nem voltak egyenloeg a jogok. A 20. Szazadban kezdtek egyenliek lenni."
Ezt írtam én...
"Mondjuk a JOGOK eddig is egyenlőek voltak, ki tudja már mióta."
Tehát igen, eddig is egyenlőek voltak. 2017-et írunk, jó reggelt kívánok. Az utolsó női egyenjogúsági mérföldkövet 1946-ban találtam az interneten. Pont az általad említett tanulással kapcsolatban. De ugye nem azt akarod mondani, hogy a férfiak állítólagos frusztrációját máig ez okozza??

Prognozuoti Blasio 2017.10.31. 08:14:06

@Hozzászólok: Otthagyta... És én is elhagytam mind a kettőt. És tanultam is belőle. Mára nem akarok mindenáron nőt magamnak, és nem megyek bele kísérletezésképpen egy olyan kapcsolatba, amiről az elején látom, hogy nem vagyunk egy szinten érzelmi intelligencia terén.
Például amikor valaki úgy szidja előttem a volt hapsiját/hapsijait, hogy vérben forog a szeme, meg dagadnak ki az erek a fején, akkor nagy valószínűséggel elmarad a folytatás.

Huffnágel Pista · http://www.huffnagelpista.com 2017.10.31. 08:14:33

@A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT: @Frick László Intézet: @Colonel H. Stinkmeaner: @Singerkém: @B55: @icipicicsipa: @Prognozuoti Blasio: @GabikA: @Mr. Waszabi:

Gratulálok Uraim. Egy szerencsétlen femináci/mangina küzd a Red Pill hadsereggel. Mi történt, pár éve még csak én nyomasztottam a femináci blogokban, akkor tele volt a blog.hu feministákkal meg fehér lovag manginákkal, de mostanra úgy látszik, megfordult a helyzet.

Csak igy tovább, Uraim, és soha ne felejtsék el, hogy a feminizmus = FÉRFIHOLOKAUSZT. Tegyünk a Gyülölet ellen. Együtt egymásért a Nőerőszak, Nőbűnözés ellen.

2017.10.31. 08:14:46

@Hozzászólok: ne haragudj de nagyon naiv vagy ! Egy nő mindig előnyben van a ffival szemben ha azt állítja bántalmazták. Ha ffi bement volna egyrészt a pasit kirohogik , de ami rosszabb a nőnek hittek volna aki nyilván azt mondja o csak védekezett . Rengeteg ilyen ügy van csak az nem érdekli a médiát . Gondolkodtal már azon , hogy a hajléktalanok döntő többsége ffi ? Miért ? Családi perek döntő többsége szinten a ffi karára dől el , sok értelme nincs tehát ilyet indítani . A nők attitűdje , gondolkodásmódja nagyon megváltozott . Éppen elég agresszív , törtető , és karrierista nőt láttam már életemben . Nők mondtak nekem csak női főnoktol mentsen isten. Vajon miért ?

különvélemény 2017.10.31. 08:30:33

"1 in 3 women and 1 in 4 men have been victims of [some form of] physical violence by an intimate partner within their lifetime."
ncadv.org/statistics

És mint tudjuk, a férfiak sokkal kevesebb dolog tekintenek bántalmazásnak, mint a nők, tehát aki ezt a problémát a gonosz férfiakra hegyezi ki, mint a blogger, annak kimosták az agyát valamilyen genderszakon.

Hozzászólok 2017.10.31. 09:02:14

@Prognozuoti Blasio: nem azt akarom mondani hogy MÁIG ez okozza, hanem azt hogy EZ ÓTA van ez a fajta frusztráció.
Ez nem egesz 2 emberöltő. Te meg az apukad korosztálya.
Jó reggelt, neked is:-)

fidesz maszop dk egykutya 2017.10.31. 09:02:59

@A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT: akkor csodálkozz, mert a KISZ titkárról nem volt szó, aki egyébként egy sima kommunista hazaáruló, moszkovitya, hasonlóan a még kitartó hívőihez.

Na de a posztban megint a férfiak szokásos femináci feketítése van, pedig a helyzet nagyon más.

Igen, a férfiak a fizikai erőszakra hajlamosak, de csak egy kisebbség, amit sok nő (nagybetűs) FÉRFI-nak nevez, hiszen határozott, domináns, vagány, így alfahím benyomást kelt a nőben, aki epekedik érte... Hát igen, határozottan, és dominánsan meg is csapkodja a nőt néha.
DE ez sem olyan kirívó különbség, hiszen a nők is szeretnek ütni, csak a férfin kevésbé látszik, és ha látszik is, mindenáron megpróbálja elrejteni, mert szégyelli, csak úgy mint azt amikor megcsalják, kihasználják őt.
A látszatkülömbség abból jön, hogy a nők viszont világgá kürtölik ha bántják őket, ahogy a megcsalásról is minden barinő értesül, és a környezetben lévő férfiak is, hogy "mind ugyanolyanok vagytok, csak a szexet akarjátok".

NA DE ott a verbális, és lelki erőszak, amit nem tekintenek annak, pedig sokkal károsabb, és maradandó sérüléseket okoz, a néhány színes folttal ellentétben.
Ebben a típusú erőszak fajtában a nők nagyon otthon vannak, nagyon ritka a nő aki nem használja főleg férfiak, de gyakran más nők kárára is, akár a gyerekei kárára is. Ez már annyira természetes, hogy észre sem veszik magukat.

Hozzászólok 2017.10.31. 09:15:15

@B55: sajnos a te frusztraciod ellen nem tudok tenni. Anno en rendes fonok voltam.
En azt mondanam minden erős ferfinak, hogy legyen tenyleg erős. A lelkében is, nemcsak a testében. Ha latja hogy a nő provokálja, manipulálja, ne üsse meg, hagyja ott, váljon el. A jelei már korán látszanak, ahogy Blazió barátunk is mondta.

Egyébként tényleg gondolkodtam azon, hogy miért férfi a hajléktalanok többsége. Ugyanazért amiért a család összetartó erő a nő. A nők mindig is az Életet fogják szolgálni, nehezebben csúsznak le, pont ezért. A másik ok pedig a nagyobb szórás. Az átlagostól való eltérés a férfiak esetében nagyobb. Ezért van az hogy a nagyon intelligens emberek között több a férfi. Ahogyan az értelmileg akadályozottak között is. Ugyanigy az alkoholfüggésre hajlamban, szenvedélybetegségekben is. Stb. Ez nem rossz dolog, így kisérletezik a természet.

Hozzászólok 2017.10.31. 09:17:09

@B55: bocs egy kiegészités. Ha a pasin valóban kék foltok voltak, akkor igenis el kell menni látleletet venni. A nő is a kezén lévő kék foltokkal ment oda. Nem röhögték volna ki.

midnightcoder2 2017.10.31. 09:53:55

"Ami a legszomorúbb, hogy a jelenlegi kormány pont azt igyekszik belenevelni az emberekbe, hogy a gyűlölet, a kirekesztés, az erőszak hasznos dolog, hogy meg kell védeni magad, különben mások tépnek szét, aki gyenge, sebezhető, az nem ér sokat. "

A jelenlegi kormánynak igaza van. Az erőszak csúnya dolog, de létezik, és attól hogy te elutasítod, nem fog megszűnni. Amit tehetsz az az, hogy vagy elkerülöd, vagy ha ez nem sikerül akkor szembeszállsz vele, vagy elviseled a következményeit.

Az elkerülés egy módja lehet Pl. az is, hogy nem telepítünk Európába több millió - sőt, később több száz millió - olyan embert, akinek a kultúrájába simán belefér a nők akár nyílt színi megerőszakolása, és akiknél ha a nőről kiderült hogy megerőszakolják, a saját családja kényszeríti öngyilkosságra. Mert ha sok ilyen kerül ide, akkor előbb-utóbb itt is ez lesz. Előbb fogja az átlag európai polgár eldobni a vallását és hagyományait, kultúráját mint ők.

2017.10.31. 10:00:26

@Hozzászólok: semmi frusztrációm nincs , ez megint egy sztereotip válasz , mint amikor az agyon gyurt idiotakat kritizálja az ember , csak zsirdiszno lehet. Te lehetsz a kivétel . Mondjuk , ahogy látom nem fogjuk egymást meggyőzni , de ez nem baj. Értelmetlen dolgok miatt csak nők tudnak gyűlölködni ( ezt is nőktől hallottam , de tapasztaltam is ) de legfőképp ha nincs gyerekük , vagy családjuk .
Kérlek értsd meg , a nő által eloadottakat mindenki ténynek veszi , senki nem kételkedik abban , hogy őt bántalmaztak , meg akkor se ha a ffi bemutatja a nő által okozott sérüléseket . A leggyakoribb magyarázatok : annyira féltem , o támadott meg én csak védekeztem , provokált és szidalmazott , sorolhatnám a saját praxis bol a történeteket . Egyszerűen bmit mondhatnak a kiindulás , hogy a ffi a bűnös a vétkes, a szegény kiszolgáltatott nő . A bíróságokon semmilyen esélye nincs egy ffinek nagyon kivételesen ha tanúk és bizonyítékok tömkelege támasztja alá amit a ffi mond. A hajléktalan dologra is ez a válasz és nem az mennyire életrevalók a nők , inkább , hogy használják ki a helyzetüket és ha meg gyerek is van , ember nincs aki az adott lakásból kiteszi.

Cycmen 2017.10.31. 10:01:45

"Ami a legszomorúbb, hogy a jelenlegi kormány pont azt igyekszik belenevelni az emberekbe, hogy a gyűlölet, a kirekesztés, az erőszak hasznos dolog, hogy meg kell védeni magad, különben mások tépnek szét, aki gyenge, sebezhető, az nem ér sokat. "

Tényleg eljátszod hogy szomorkodsz? Nem a jelenlegi kormány nevelte az emberekbe, hanem ti provokáltátok ki ezt a fajta önvédelmi reakciót! Ti ócsároljátok állandóan a "magyarokat" moslékzabálónak, nácinak,kirekesztőnek,antiszemitának, rasszistának bélyegezve, arra biztatva hogy legyünk kicsik, éljünk bűntudatban, tűrjünk és kussoljunk!
És úgy üttök minket hogy közben sírtok? Hát a nagy lóf.t! Nem tudom hogy mik vagyunk, de hülyék biztosan nem!

Prognozuoti Blasio 2017.10.31. 10:02:34

@midnightcoder2: Monnyuk a jelenlegi kormány az némi pénzért nagyon szívesen telepít eltérő kultúrájú embereket dicső hazánkba ellenőrizetlenül, meg döntögeti a csúcsokat kiadott "oltalmazott státusz" kiadásában éves szinten.
A kormány erősen bevándorláspárti, ez a tetteiből tökéletesen látszik. Kérdés, miért nézi hülyének az embereket?!?
Sétálni kell egy kört este a nagykörúton. Ha bármelyik gyros-osnál vagy kajáldánál látsz fehér magyar embert, már örülhetsz. De nem nagyon fogsz.

""Ami a legszomorúbb, hogy a jelenlegi kormány pont azt igyekszik belenevelni az emberekbe"
Amúgy ezt a megelőző kormányok is űzték erősen, csupán az ellenségképek voltak mások! A ballibsi mocskok még nemzeti jelképeket is meggyaláztak.

]{udarauszkasz 2017.10.31. 10:04:23

@Hozzászólok: a helyzet az,hogy a ferfiak is az eletet szolgalnak,ha hagynak oket. Ugy hozta viszont a sors,hogy a felesegemnek 99%os valoszinuseggel nem lehet gyereke. Ezt ugy reagalta le,hogy velem lett kimert, rajtam veri le az osszes duhet,es ezt nem fizikai ertelemben ertve. A szex hiany,a lelki megterheles, mindez 40-60 oras munkahetek mellett,kiegeshez vezet, es errol eleg nehez latleletet venni. Megcsalni nem tudnam, megutni meg plane nem (eddig se emeltem kezet nore,pedig nem vagyok mar 20 eves.) Marad a szenvedes,visszavonulas, Marok Marcsa. Hidd el,sokaig nem lehet ezt igy birni egy hazassagban sem.

]{udarauszkasz 2017.10.31. 10:11:38

@Cycmen: anno a nemeteket,osztrakokat is kollektive lenaciztak, sot szetbombaztak amiatt,hogy egy kisebb reszuknek elment az esze,es nekialltak krematoriumba kuldeni masokat. A java resze mit csinalt? Ujjaepitette az orszagat. Ja,hogy Marshall segellyel? Nekunk is lehetett volna,de a kommunistak nem kertek belole. Most is az oroszokkal cimboral a hatalom. Azonkivul a penz nem epit ujja semmit,azt az emberek teszik. Ezert kritizaljak (es nem fikazzak!) sokan a magyar tarsadalmat. Es felvazoljak,mit lehetne jobban csinalni. Meg lehet nezni Nyugatmagyarorszag,es a tobbi resz kozotti kulonbseget. Az ottaniak beimportaltak nyugatrol a penz mellett a hozzaallast is.

Cycmen 2017.10.31. 10:20:53

@]{udarauszkasz: Elmondtad. Jó! Semmi köze az általam írtakhoz. Minek címezed nekem, amúgy is ismerem ezt a paneldumát, terjengős hülyeséghalmaz.
Amúgy a "hatalom" nem cimborál, hanem kereskedik az oroszokkal, ahogy azért minden embargó ellenére stikában az USA és Németország is! De ez sem köthető egyébként az én mondandómhoz.

2017.10.31. 10:21:01

@Hozzászólok: ha egy ffi meg a legcsekélyebb mértékben is bántalmaz egy not , azzal mindenki foglalkozik , a média azonnal felkapja . Egy nő lőjön meg egy csecsemőt ( sajnos nagyon sok példa van rá ) jó ha vhol el dugva találsz róla hirt. Rengeteg nő bántalmazta már gyereket , sőt ölte meg és mégis őket senki nem ítéli el . Nekik nagyon nehéz , mindenki őket bántja , sokkal kevesebbet keresnek azonos munkáért , mint a ffiak , stb. Ezeknek az allitasoknak a fele nem igaz és jó indulatu voltam.

fidesz maszop dk egykutya 2017.10.31. 11:02:19

@Hozzászólok: lehet nem röhögik ki, csak pár megjegyzés a kollégák közt "néézd a mamlasz nem tudja megvédeni magát egy nőtől sem".

Ha látja milyen a nő, nem tud elválni, mert viszi a nő a gyereket, fél házat, kocsit, stb. És az elején még nem szokás kimutatni a dolgokat.

A női család összetartásra inkább csak ellenpéldákat látok/hallok, amikor a nő kezdeményezi a különválást, mert: "én még élni akarok", "már nem szeretem a párom", "meg akarom valósítani önmagamat", de a ház, vagyon, gyerek, gyerektartás, az kösziszépen kell :D

]{udarauszkasz 2017.10.31. 11:52:40

@B55: igaz. Egy csomoszor hallani olyat,hogy a kukaba dobja a gyereket, vagy kinyirja a csecsemot,mindenfele hulye valtozatos modon. Mi meg a felesegemmel evek ota hiaba szeretnenk gyereket... na az ilyenre a 25x lecserelt muanyag lakat is rohadjon ra nyugodtan a cellaajton a sitten. Es meg sajnaltajtak magukat,mert hogy szegenyek,es nem tudnak eltartani... miert nem teszik be inkubatorba az utcan,vagy hagyjak ott a korhazban? Ahol eselye is van? Sok esetben a nok sokkal brutalisabbak,mint a ferfiak,mert erzelmileg,lelkileg kifinomultabbak es rafinaltabbak,mint a ferfiak. Epp ezert sokkal nagyobb oromet,de sokkal nagyobb gyotrelmet es kart is kepesek okozni. Csak hat a szubtilis,lelki gyotrelmet nem lehet latleletezni,max ra 20 evre,amikor a pszichiater a 10es tetejerol hozza le a delikvenst....

2017.10.31. 12:16:28

@]{udarauszkasz: a nők képesek egy dologért mindent megtenni , akar ölni is , legyen gyerek , vagy ne !!!!

]{udarauszkasz 2017.10.31. 21:45:23

@B55: az en felesegem is tudna olni,ha lehetne gyereke cserebe. De a sajat gyereket megolni azert,mert o epp nem akar gyereket,egy primitiv barbar dolog. 2017et irunk,egy csomo lehetoseg van beadni a gyereket barmely orokbefogado intezetbe. Csomo meddo par van,aki szivesen latna.

Frick László Intézet 2017.11.01. 07:24:11

@metal: A kötelező lófasz a végén a "címlapra kerülés marketing" fogása. Kötelező betét. Abban, hogy a 12 éve még szubkalcs és szellemicsúcs internet már az idiokrácia [-> Idiokracy c. film, magyarul Hülyék paradicsoma] tenyészete, jócskán benne van az, hogy a "kattogás" azaz a "látogatottsági adatok" mindent felülírna. A Sarka és hajdú hívószavak, a kardashian Family Xax celebnő picsája, különböző leaks-ek... régen az efféle kriptopornó élvezeteket a fogyasztók az orvos a családban, az orvosi/Házassági tanácsadó rovatban élték ki, ezek mellékesek voltak -ma a fő becsaliak.

A címlapmarketingeseknek nincsenek elveik vagy véleményük, viszont nagyon jól tudják (tényleg? jól tudják???) mire harap a paraszt, mire cslaffan a disznó.

Arcpirítóak a címlaptündérek fogásai, ebbe kurvul a maradék blogger bele: kiszolgál agitációs csapásirányokat, beleteszi a kötelező betéte.. és akkor "sikere" van----
süti beállítások módosítása