A valódi viták otthona

Reflektor

Jó fej startupok versenyeznek Budapesten

2017. november 13. - baum

lead_original.jpg

Egy meghatározás szerint a startup olyan kisvállalkozás, mely nem a helyi igényeket akarja kielégíteni, hanem globális szinten gondolkodik. A startup vállalkozásokról elmondható, hogy innovatívak és nemzetköziek, az országhatárok nem szűkítik le mozgásterüket. Egyáltalán nem meglepő, hogy régiós szinten „kommunikálnak” egymással ezen vállalkozások, és az sem, hogy szervezett keretek között megmérkőznek egymással. Ráadásul most Budapesten.

A kelet-közép-európai régió huszonöt legígéretesebb társadalmi startupja versenyez fővárosunkban a 2017-es startery találkozó keretében. A huszonöt ötlet, vállalkozás nagyon sokszínű képet mutat. A szerb UrbiGo egy applikáció, amelynek felhasználóit ellátják magokkal, földdel és megfelelő panelekkel, hogy segítsék a városi növénytermesztést. A ShukarBijoux.ro kezdeményezés a cigány kézműves ékszergyártók megsegítésére irányul, a Wandering Café pedig magyar triciklis kávézó Budapesten, ahol hajléktalanok dolgoznak.

 

A startery program abban hisz, hogy a társadalmi problémán enyhítő vállalkozások akkor működhetnek hosszú távon is sikeresen, ha megfelelő üzleti modellel bírnak. A találkozóra, képzésre való pályázási lehetőség a régió minden korai fázisban lévő startupja számára nyitott volt, ahol valamilyen pozitív társadalmi változást próbálnak elérni. A startupok egymás közül választják ki azt a tíz döntőst, akik november 17-én mutatják be ötletüket – ezek közül választ majd három nyertest a zsűri. A nyertesek a Social Impact hálózat berlini központjában csiszolhatják tovább ötleteiket, építhetik vállalkozásukat, és nemzetközi kapcsolatrendszerre is szert tehetnek.

 

A találkozóra érkező döntősök nyolc országból jönnek: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Koszovó, Magyarország, Románia és Szerbia képviselteti magát.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr7313260247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása