A valódi viták otthona

Reflektor

A Fidesz sunyít arról, hogy bocsánatot kér-e a megalázott zongoraművésztől

2017. november 15. - baum

 we.jpg

A Reflektor hozta nyilvánosságra, hogy fideszes aktivista nénik fizikailag bántalmazták otthonában a 65 éves vak zongoraművészt, Weszely Ernőt. A Fidesz beismerte, hogy az aktivisták jártak a művész lakásán, de szerintük kedélyes beszélgetés történt. Ennek ellentmond a szomszéd, aki hangos veszekedésre lett figyelmes, és amikor kiment megnézni, hogy mi történt, akkor a fideszes öregasszonyok köszönés nélkül elmenekültek a helyszínről. Az sem a Fidesz teóriáját erősíti, hogy Weszely közszeretetnek örvend, még a helyi kormánypárti megszólalások is úgy beszélnek róla, mint akiről nehezen lehet elképzelni, hogy kitalálta volna a történteket.

Sajtókérdést intéztünk a Fidesz sajtóirodához, hogy a Fidesz mikor tervez bocsánatot kérni Weszely Ernő zongora- és tangóharmonika művésztől, akit saját lakásánál bántalmaztak pártjuk aktivistái politikai véleménye miatt?

Megkérdeztük azt is, hogy Magyarország érdekének tartják-e, hogy egyre több helyen az emberek félelmükben nem létező migránsokat vizionálnak?

Arra is kíváncsiak voltuk, hogy érzik-e azt a felelősséget, hogy a kormány által folytatott gyűlöletkampányok sorozata milyen mentális kárt okozott a magyar társadalomban?

Válasz nem érkezett, így nem derült ki az sem, hogy a Fidesz felméri-e cselekedeteinek súlyát.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8913275707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2017.11.17. 15:22:10

@CoolKoon: "Egyvalamit nem értek."

ha csak egyvalamit nem értenél...

2017.11.17. 15:23:55

@Attilajukkaja: "Ha ragaszkodunk az atomhoz, akkor a mostani paksi erőművet kell felújítani, ami akár 2050-ig is teljesen jól működhet. Mi nem világos ebben?"

Ezen kijelentésed mégis min alapul??? (Mellesleg... mihelyst szóbakerüne Paks I üzemidő hosszabbítása, ide a bökőt, hogy a sötétződ ökoterrorista LMP, élén Bernivel, visítana a legjobban, hogy atombombát dédelgetünk hazánk szívében...)
Amúgy már leírták, hogy ugyan fel lehet újítani, de nem gazdaságos :) Éééétteeed? Másrészt basszus... azt megintcsak az oroszokkal kéne lebótolni :). Azokkal, akik az Alstom, meg Siemens járműveket sem voltak képesek jól megépíteni.. vagy izéé... mittudomén.

" Én ezzel kicsit másképp vagyok. Nekem sikerült független szellemiségben felnőnöm. Akik úgy szocializálódtak, ahogy te, azok sohasem fogják megérteni az együttműködés és a behódolás közti különbséget. Te örök rabszolgaként éled le az életed és nem érted meg azokat, akik ezen már túl tudtak lépni. Még sokan vannak az ilyenek, de az idő túllép minden bigottságon.
Ezen nagyon józ nevettem. Te kis liberális :) (jelentsen ez ma már bármit is...) Megnyugtatlak, messze inkább vagyok a magam ura mint te, erre mérget vehetsz. Másrészt a nyálas propaganda dumád légyszi tedd el a romkocsmás merengésekhez...
Miféle "együttműködés" az, aminek részeként pofátlanul kizsákmányolják az alkalmazásukban álló munkaerőt? Negyede-ötöde bérért végzi ugyanazon munkát egy magyar, mint egy német... öreganyád térgye kalácsa..(hogy mást ne mondjak) együttműködés. A hozzád hasonló hasznos hülyék szemére nyomnak ezzel a faszsággal hályogot. Az unió folyamatosan erőforrásokat szív el a volt szoci országoktól és az új társulókra (ha lesznek...) ugyanezen sors vár. Az olcsó és szakképzett munkaerő csak az egyik ezek közül, de sorolandó az elszívott szürkeállomány és a termelékeny, kivándorolt munkaerő is. (Azok előállítási költsége...)
Lehet, hogy független szellemiségben szocializálódtál, de a helyedben nem lennék büszke arra, hogy az utca nevelt... még ha ilyen eufemizmussal is beszélsz erről. Te komolyan hiszel az ingyenebédben? Kicsi naiv agyzsugoros liberális...

"Aki nem hisz a kézenfekvő technikai fejlődésben, azzal én sem kívánok tovább trécselni. Viszlát!"
Abban hiszek, de te akkor is ostobaságot írtál :) A tárolóeszközök fejlődnek, fejlődgetnek, már 2 napot is kibír a szifon egy töltéssel, a tesla is elgurul Debrecentől Szombathelyig, ha kicsit is hideg van... szóval én hiszek a fejlődésben és bízom abban, hogy elterjednek a jól manőverezhető gyorsneutronos reaktorok és később , majd a gyerekeim megérik a fúziós erőművek üzembe állását.
A napelemek viszont éjjel tuti nem fognak termelni, de tárolni sem tudják azt, amit megtermeltek, erre mérget vehetsz...

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 15:27:55

@eßemfaßom meg áll: "neked nem erősséged a reáltudományok ismerete"

Kurva okos érv.

Ha nincsenek érveid, inkább kussolj.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 15:31:16

@Womb Raider: "szélerőműből sokkal, de sokkal több kell, mint a névleges csúcsterhelés"

Megfeledkezel arról, hogy a szélerőmű nyolcad annyiba kerül, így még a négyszeres kapacitás is csak az atomerőmű felébe.
megujulok.blog.hu/2017/06/12/mi_az_olcsobb

De ezt az atomcsapdán ezerszer kitárgyaltuk.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 15:36:26

Nah, az atomhülyéknek már csak a személyeskedés maradt. Szánalom. Túl vékony az a kubatov kézikönyv.

Attilajukkaja 2017.11.17. 15:37:01

@Womb Raider:
" mihelyst szóbakerüne Paks I üzemidő hosszabbítása, ide a bökőt, hogy a sötétződ ökoterrorista LMP, élén Bernivel, visítana a legjobban, hogy atombombát dédelgetünk hazánk szívében...)"
Azt hiszem, kissé elragadtattad magad :o)))) Pedig te kérted, hogy ne érzelmi alapon véleményezzük a dolgokat. Én mindezt egy szakembertől hallottam, akit Márta I.-nek hívnak (most elfelejtettem a keresztnevét). Ha kell, utánanézek.

"Amúgy már leírták, hogy ugyan fel lehet újítani, de nem gazdaságos :) Éééétteeed?"
Attól, hogy sok é betűt írsz, még nem leszel meggyőzőbb. A szakemberek azt mondják, hogy sokkal gazdaságosabb lenne felújítani a mostanit, mint újabb atomreaktort építeni.

"Másrészt basszus... azt megintcsak az oroszokkal kéne lebótolni :)."
Valóban, ... káromkodás nélkül.

"Azokkal, akik az Alstom, meg Siemens járműveket sem voltak képesek jól megépíteni.. vagy izéé... mittudomén."
He?

"Ezen nagyon józ nevettem. Te kis liberális :)"
Örülök neki.

"messze inkább vagyok a magam ura mint te, erre mérget vehetsz. "
He?

"a nyálas propaganda dumád légyszi tedd el a romkocsmás merengésekhez..."
Rendben. Akkor ott találkozunk! Viszlát!

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 15:42:26

@Womb Raider: "akár 2050-ig is teljesen jól működhet. Mi nem világos ebben?"
Ezen kijelentésed mégis min alapul?"

Azon, hogy az amcsik a 60 éves reaktorokat hosszabbítják 80 évre.
www.nrc.gov/reactors/operating/licensing/renewal/subsequent-license-renewal.html

www.atv.hu/videok/video-20171116-martha-imre

Persze, ha a rússzkik szart adtak el, ami javíthatatlan, és 50 év után ki kell dobni, miért akarsz tőlük venni még egyet???

eßemfaßom meg áll 2017.11.17. 15:42:41

@Attilajukkaja: "A szakemberek azt mondják, hogy sokkal gazdaságosabb lenne felújítani a mostanit, mint újabb atomreaktort építeni."

Erre ugye tudsz valami forrást dobni?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 15:48:13

@6.Lenin: "mindenben otthon van"

Megtisztelsz, de a focihoz és a kvantummechanikához nem igazán értek.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 15:52:22

@eßemfaßom meg áll: És te megértetted-e? Kétlem.

6.Lenin 2017.11.17. 15:54:51

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Cicus, az még nem lenne baj, hogy tényleg elhiszed csak már jegyeznéd meg, nem kakilunk mindenhová, ahol otthon érezzük magunkat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 15:55:46

@eßemfaßom meg áll: Nah, nem leszek geci, látom, nem megy ez neked: az amcsik azon dolgoznak, hogy a 60 éves reaktorokat hosszabbítsák 80 évre.

eßemfaßom meg áll 2017.11.17. 15:56:46

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: mivel te el se olvastad csak kb az első mondatot és abból is csak a 60-80 számot fogtad fel mert az magyarul is úgy van, így asszem a megértést kár belekeverni a törénetbe.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 15:58:22

@6.Lenin: "tényleg elhiszed "

Az a baj veletek fideszes trollokkal, hogy semmit nem hisztek, csak a gazdátok baromságait.

Nah, bebizonyítom, tegyél próbára! Kérdezz egy nehéz kérdést a fociról vagy a kvantummechanikáról, tuti, hogy nem tudok válaszolni rá.

eßemfaßom meg áll 2017.11.17. 15:58:43

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Mondjuk nem ez van ott de ezt majd ugyis elolvassa bárki aki rákattint

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 15:59:30

@eßemfaßom meg áll: Szóval ismét kitáncolsz, mert érvek nélkül maradtál. Szánalom troll vagy.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:00:33

@eßemfaßom meg áll: Az első fázis a tagadás. Emészgesd, hátha túljutsz rajta.

eßemfaßom meg áll 2017.11.17. 16:00:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: energetikai kérdésekre se tudsz válaszolni csak irsz valamit amit te válasznak képzelsz.

Tudod a lányom is azt gondolja, hogy ö táncol és énekel amikor a szoba közepén ugrabugrál és visítozik. Persze ő három éves így nem hülyézem le emiatt.

eßemfaßom meg áll 2017.11.17. 16:04:41

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Vicces vagy:)

persze tudjuk, hogy azért a fixa ideád ez a 60-80 éves hosszabbítás mert ez hallottad Mártától, csak épp nem teljesen fedi a valóságot.

zoom.hu/2017/11/16/aszodi-az-atomeromu-nem-kisbalta

"Mártha szerint 60 éves koráig “simán” működhetne (vagyis a 40-es évekig), sőt Amerikában a 60 éves erőművek élettartamának 80 évre való kitolásán dolgoznak. "

"Aszódi szerint Paks I-ben nincs annyi tartalék, amennyit Mártha sugallt, ráadásul Amerikában a szabályozási keretét teremtik meg teljesen más technológiájú erőművek élettartam-hosszabbításának – ez alapján nem lehet kijelenteni, hogy Paks I. elmenne 60 éves koráig, vagy akár tovább. “Az atomerőmű nem kisbalta” – mondta némileg dühösen, a reaktortartályokat nem lehet cserélni, a gőzfejlesztőket sem, és maguk az építmények is elöregszenek."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:06:06

@eßemfaßom meg áll: "energetikai kérdésekre se tudsz válaszolni "

Ne magadból induljál ki.

Ha az angollal van problémád, nézd meg az interjút Mártha Imrével, az magyarul van. Nem kell hozzá magasabb előképzettség.

www.atv.hu/videok/video-20171116-martha-imre

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:10:44

@eßemfaßom meg áll: "a fixa ideád ez a 60-80 éves hosszabbítás"

Tévedsz.

Az a fixa ideám, hogy meg kell vizsgálni minden lehetőséget, és a legjobbat kell választani.

"Aszódi szerint"

Aszódi akkor is hazudik, amikor kérdez.

De ha nem vizsgálták meg alaposan, aszódi akkor se tudná megmondani, ha nem hazudna folyton. Az atomerőmű nem kisbalta.

Paks1 hosszabbítását kitárgyaltuk az atomcsapdán, lapozz vissza.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:11:47

@eßemfaßom meg áll: "unalmas "

Igen, unalmas veletek, mindent százszor kell elmondani, és úgysem értitek.

Attilajukkaja 2017.11.17. 16:13:45

@eßemfaßom meg áll:
"Erre ugye tudsz valami forrást dobni?"
Sajnos még nem, mert ma reggel hallgattam a Klub Rádióban egy Márta I.-vel folytatott beszélgetést. Utána kell járnom, ki is volt az. De addig is itt van ez:
mno.hu/belfold/paks-vita-i-kell-e-nekunk-egy-uj-atomeromu-1285447

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:21:13

zoom.hu/2017/11/16/aszodi-az-atomeromu-nem-kisbalta

Második bekezdés, és máris egy nagyot hazudik. A.A. :))

"Aszódi Attila külön hangsúlyozta, hogy a bővítésről a parlament döntött,"

A parlament 2009-ben a paksi atomerőmű telephelyén új blokk(ok) létesítését ELŐKÉSZÍTŐ tevékenység megkezdését hagyta jóvá. És akkor még fele ekkora költségről beszéltek, és kisebb erőműről is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.17. 16:22:34

@Attilajukkaja:

"A szakemberek azt mondják, hogy sokkal gazdaságosabb lenne felújítani a mostanit, mint újabb atomreaktort építeni."

Erre ugye linket is tudsz adni? Természetesen tudományos igényű tanulmányra gondolok, nem arra, hogy a cicus a blogjában leírta.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:30:02

A faszos kommentelő linkjéből:

"Az MVM volt vezetője, aki saját bevallása szerint atomenergia-párti, leginkább azt kifogásolta a bővítés jelenlegi menetében, hogy nem tudni, Paks I. meddig megy el. Az erőműnek most a 2030-as évekig van engedélye, akkor lesz 50 éves. Mártha szerint 60 éves koráig “simán” MŰKÖDHETNE (vagyis a 40-es évekig), sőt Amerikában a 60 éves erőművek élettartamának 80 évre való kitolásán dolgoznak. És amíg Paks I. működik, addig semmi szükség Paks II-re. Egy működő erőmű élettartamának meghosszabbítása filléres költség egy új erőműhöz képest, ráadásul az így nyert évtized(ek) alatt kiderül, hová fejlődnek a most még gyerekcipőben járó technológiák."

Tehát MŰKÖDHETNE, ha a rússzkik nem szart sóztak ránk. Meg kell VIZSGÁLNI. Van rá 10 évünk.

Persze, lehet, hogy még a lényegesen olcsóbb felújítás is túl drága lesz, annyit fejlődnek a megújulók 10 év alatt.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:32:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Erre ugye linket is tudsz adni?"

www.atv.hu/videok/video-20171116-martha-imre

Tudományos igényű cikkel ne erőlködj, ha magadtól nem találsz, úgyse fogod megérteni, Józsinéni. :))

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:45:02

Szánalmasak ezek az atomtrollok, ami belőlók jön, az 100% személyeskedés és 0% érv.

***ásít***

Attilajukkaja 2017.11.17. 16:47:57

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:
Oh, köszönöm szépen a segítséget! Mártha István, igen! :o)

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:51:06

"aki úgy véli, majd úgyis megússzuk a baleseteket, az nincs tisztában a realitásokkal."

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:53:22

"Ősz János, aki szerint összességében azt lehet mondani: „nem túlságosan jó konstrukciót vettünk, és akkor nagyon finom voltam”"

Vajon hányadikosnak kell lennie egy atomtrollnak, mint legmagasabb iskolai végzettség, hogy ezt megértse?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:55:08

„Nem értem, miért külföldről vásárolunk technológiákat, megoldásokat, mikor itt van a sok kiművelt emberfő és erőforrás.”

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 16:58:22

De azt is megoldja.

Szombaton aláírta, amit soha nem akart, másnap meghalt a pályázati szoftver volt jogtulajdonosa

444.hu/2014/03/03/meghalt-a-welt-2000-alapitoja

Ezt teszi a gazdátok, atomgecik.

Attilajukkaja 2017.11.17. 17:04:17

@Attilajukkaja:
Mártha Imre, nem István. :o))))

eßemfaßom meg áll 2017.11.17. 17:26:51

Akkor már csak arra kellene valami forrás, hogy

"A szakemberek azt mondják, hogy sokkal gazdaságosabb lenne felújítani a mostanit, mint újabb atomreaktort építeni."

valamint arra, hogy

"az amcsik a 60 éves reaktorokat hosszabbítják 80 évre"

Attilajukkaja 2017.11.17. 17:38:38

@eßemfaßom meg áll:
Ezeket szerintem ne tőlünk kérd, hanem Mártha Imrétől.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 17:44:40

@eßemfaßom meg áll: "sokkal gazdaságosabb lenne felújítani a mostanit, mint újabb atomreaktort építeni."

Aszódi Attilánál kérdezz rá, hogy milyen komoly vizsgálatokat végeztek ezirányban. (Megsúgom: semmit. Dehát van is még rá 10 évük, mielőtt döntést kell hozni, hogy felújítás kell, új erőmű, vagy egyik sem.)

"az amcsik a 60 éves reaktorokat hosszabbítják 80 évre"

Bátran guglizz rá, ha még áll az eszed. Ne várd a sültgalambot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.17. 19:10:18

@Attila sötét segglyukacskája:

Na mi van, nincs link a komoly szakemberek véleményéhez?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.17. 20:03:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kérdésed nincs, válaszod nincs, csak a geci trollkodás marad neked, Józsinéni. :))

Kampfer 2017.11.17. 22:26:08

@Attilajukkaja: "Ezzel a megállapításoddal viszont megint nem tudok mit kezdeni. Várom a tényszerű érvelésedet, ami remélhetőleg mentes lesz Szél Bernadett pocskondiázásától."

Nagyon egyszerű. Elolvastam. Egyébként a 'Haza pártja' és a Jobbik programját is. És a bennük írot célokkal nem is nagyon van gond. De a 'hogyan', a 'miből', a 'minek a rovására' és a 'milyen társadalmi cél érdekében', 'milyen nemzetpolitikai cél érdekében' kérdésekre nem jön válasz. Amit az LMP programjában olvastam, azzal viszont még tételesen sem nagyon tudok egyetérteni néhány ponton! És ez még a Bettike személyétől sem fog megváltozni! És nem azért, mert ő nő. Ami pedig a gyalázását illeti, az egész egyszerűen annak a viselkedésének szól, ami azt kívánja sugallni, hogy ő a minden igazságok tudója, ő tudja egyedül a helyes utat, mindenki más hülye, csak ő a szappantartó! Nos, szerintem (és még egy releváns többség szerint sem) egyáltalán nem. De jövőre majd kiderül.

"Nem tudom, más országokban ezt hogy csinálják, de megoldják. Ennyit biztosan tudok."

Jól tudod. Megoldják. Jó kis hőerőművekkel, vízierőművekkel, atomerőművekkel. :-)

"És ismétlem, Magyarországnak sem kellene egyelőre 100%-ban ilyen újrahasznosítható forrásokra bíznia magát. Ez egyértelmű."

Isten hozott! Én is ezt próbálom megértetni. Az alaperőmű nem lehet megújuló a technikai és a mennyiségi korlátok miatt. A kiegészítő és a lokális jellegű energiatermelésre viszont a legjobb! Továbbra is azt gondolom, hogy a családi házak, kisebb társasházak esetében már eddig is alkalmazni kellett volna és kellene a jövőben is!

"Erről nem tudok, ezért nem is kommentálom."

Akkor még én sem tudtam. Csak évekkel később egy munkahelyi kapcsolat révén jött érdekes információ, majd a Bayerék is beszéltek erről. Akkor már világos volt mindez.

"De miért akarsz engem olyan utcába bevezetni, ahová nem kéredzkedem? Nem vagyok energetikai szakember, sohasem mondtam ilyet."

Csak próbálom megértetni veled, hogy túl egyszerűen írsz le dolgokat, amelyek mögött sokkal összetettebb és bonyolultabb dolgok vannak. És ahogy az atomnak is van lobbija, a megújulónak és az olajnak is. A szénnek is (ausztrál kormány megvan?)! Amit az egyik esetében elítélsz, a másik esetében ne tüntesd föl erényként! Mindig találsz majd szakembert pro és kontra is. Ezért inkább gondold végig a meglévő megoldásokat!

"A finn barátod sztorija érdekes és tanulságos. Nyilván a szélenergia felhasználása sem problémamentes."

Az. És költséges is. De OTT megéri.

"...hol tartott 5 évvel ezelőtt a mobiltelefon vagy az internet fejlettsége, akkor talán nem is annyira illuzórikus az optimizmusom..."

Jogos. De egészen más a hatása és a jelentősége, hogy egy telefonkijelző felbontása, mérete, tömege és szaturációja hogyan alakul, mint egy energetikai hálózatá. És találós kérdés: hogyan tudott lépést tartani a telefonok akksijának kapacitása a fogyasztással? ;-) 1 nap alatt lemerülő okostelók azért megvannak, igaz?

"Értem. Úgy tudom, ezzel már sokan foglalkoznak. A földfémek újrahasznosítását is nyilván meg kell oldani."

A visszanyerését. A legnagyobb hulladékimportőr Kína. A meghatározó készletek fölött is ő rendelkezik. A lítiumban Dél-Amerika a nyerő. Jelenleg még nagyon nyitott a kérdés!

"2030-2035 után válaszolok neked, mert addig bőven van időnk. Aki erre most akar válaszolni, az csak spekulál."

Vagy előre próbál gondolkodni? 2030 után neked kell tudni válaszolni, ezt jól látod. A kormánynak már 2020 körül pontos válaszokat kell adnia! Ez a különbség.

"Én most tényleg Szél Bernadettet látom a legalkalmasabbnak a posztra."

Ez a te döntésed, neked kell érezned. Ha már nőt keresünk, én viszont Morvai Krisztinát tartom alkalmasabbnak. Retorikája, jogi képzettsége, elkötelezettsége és értékrendje alapján. De ez az én véleményem.

"Ott van az LMP programjában. Hogy miért nem hallottál még róla? Mert az állami médiának nem érdeke, hogy tudjál róla."

Net, egyéb médiák, fórumok. Ehhez nem kell közmédia. El kell olvasni, meg kell hallgatni. Ezt semmilyen közmédia nem tudja megakadályozni. De nemrég azért téged is láttalak felkacagni, mikor a kurucról linkeltek be neked infót! Nem olvasod el... Ok. Miért? Minden hivatkozásuk linkelve van. És garantáltan a másik oldalról járják körbe a kérdéseket és a problémákat. Ha azt is ismered, akkor mondhatod el, hogy vagy annyira tájékozott, mint amit magad is elvársz a túloldalról (azaz tőlem pl.)! De egyszerűen leszóltad, kinevetted... Miért?

És én nem 'kifestőkönyvekről' beszéltem neked!

"Lehet, hogy te igy gondolod, de én nem várom el a Fidesztől, hogy bocsánatot kérjen. De azt igen, hogy elítélje és elhatárolódjon az ilyen magánakcióktól. Ne pedig bátorítsa ezeket!"

Egyetértünk. Ha visszalapozol, az elején magam is ezt írtam le.

A napelemekkel kapcsolatos tévedésedről még délután írtam neked.

Egy téma van még, amit említenék, de azt már új kommentben!

Kamp.

Kampfer 2017.11.17. 22:51:55

@Attilajukkaja: "A menekültekről beszélsz, ugye?"

Nem! Véletlenül sem! A migrikről. Nem ugyanaz a kettő, de ezt már éveken át ezerszer megvitattuk. A jogászblogon is ki lett vesézve még a hivatkozott jogi háttér is.

Ezek migrik. Közönséges határsértő migrik. Akikkel szemben még a vonatkozó egyezmények szövegei szerint sincs semmilyen kötelmünk!

Nemrég olvastam tőled egy másik blogon, hogy tökmindegy ki mit mond, számodra ezek mind menekültek. Nos, ez is egy álláspont, nem vitás. Részedről akár legitim is lehet, de a lényeg szempontjából ez nem jelent semmit sem! Mert nem az számít, hogy te mit gondolsz róluk, hanem az, ami a vonatkozó jog szempontjából lényeges. Az egyezmény szerint ezek pedig NEM menekültek, hanem csak migránsok. Emberek, nem vitás, de nem menekültek! Amelyek pedig azok (volnának), nos azok nagy része sem tekintendő annak, mivel a hivatkozott egyezményben foglaltaknak nem felelnek meg (egyértelmű azonosítás lehetősége, igazolnia kell a veszélyeztetettségét, KERESNIE kell a befogadó ország hatóságait, együttműködni köteles velük, illetve köteles alávetnie magát a rendkívüli közrendvédelmi és menekültügyi intézkedéseknek, a számára kijelölt helyen köteles tartózkodni és a meghallgatásán megjelenni stb.)! Aminek szinte egy sem felelt meg. A helyzet veszélyeiről és a társadalmi-politikai-biztonsági és közegészségügyi hatásokról már hónapokon át vitatkoztunk, lapozd majd vissza! Ebben a kérdésben a lehető legjobb álláspontra helyezkedett a kormány. Immár elszigetelődésről sem beszélhetünk, hiszen az elmúlt több, mint két év alatt az élet őket igazolta. Emlékezz vissza Orbán 2015 szeptemberi 6 pontjára! Még a magyar zászló is náci volt! Ma pedig kivétel nélkül mindegyik pont az unió valamely gyakorlatának része valamilyen mértékben! Persze ezt kimondani szentségtörés, hiszen ezt a gaz Orbán mondta, neki nem lehet igaza...! Ezzel a hozzáállással sosem lesz konszenzus!

"Most hozott az EP egy új határozatot arról, hogyan is kellene ezt a menekült káoszt kezelni."

Így van. A korlát nélküli szétosztás tervezetét. Amit hónapokon át mindenki tagadott, aki csak balliba. És most itt van... A haszna konvergál a nullához. Ostoba, szűklátókörű és kivitelezhetetlen marhaság. És tapsolnak neki. Egyértelműen indikálni fogja a bevándorlást, gerjeszti a folyamatot, nem orvosolja. Jön 100 ezer. Szétosztják. Ok. Majd jön még 100 ezer. Azt is? Ok. És a következő 300 ezerrel mit csinálsz? Mert jönni fognak, hiszen tudják, hogy nem érheti őket csalódás. Nem jogosultak? Kit érdekel, hisz a kitoloncolások gyakorlatilag nem működnek. Csak ott, ahol van valamilyen mértékű politikai akarat (Ausztria)! És a már bent lévő többszázezer migráns mit fog csinálni? Integrálódni nem is tudnak és nem is akarnak. Milyen társadalmi, politikai, gazdasági, kulturális hatásai lesznek mindennek? Hogyan fordítasz vissza egy ilyen folyamatot, ha az kezelhetetlenné válik? Milyen tapasztalatok voltak eddig Európában? Amit én látok, az tragikus. És most ennek kívánnak kaput nyitni, korlátok nélkül. Számomra ez ostobaság, felelőtlenség, hülyeség.

"Orbán (a képviselői) persze minden értelmes európai kezdeményezés ellen szavazott megint."

Ellene szavaztak ez tény. Abban tévedsz, hogy értelmes terv ellen szavaztak. Ez tévedés. Egy ostoba és buta terv ellen szavaztak. Szerintem helyesen!

"Kétségbeejtő, amit ez a fazon csinál!!!!"

Sok tekintetben tényleg az. Amit a migráció kérdésében tesz és képvisel, az jelenleg a leginkább józan és elfogadható eljárás. Tudom, hogy gőzöd sincs a dologról, hisz nem tapasztaltad meg, de írtam már neked, hogy nekem sajnos volt szerencsétlenségem átélni és megtapasztalni ezeket a migriket és a hatásaikat. És még a finnek is csak azt mondták nekünk '15-ben, hogy az egyetlen helyes és értelmes döntést hozta a kormány, amikor határzárat húzott! Ők sem a levegőbe beszéltek, voltam Tornioban, ahol megjelentek ott tömegével az Irakiak. És láttam az ottani felvételeket és azt is, amit a finn jóbarát átküldött nekem. Nem kívánom neked, hogy azt átéld, amit ezek ott (is) műveltek!

És annyiban kapcsolódik mindez az LMP-hez pl. hogy a budapesti szervezetük egyik prominense (a jakabfy) nyíltan le is írta '15-ben, hogy ő támogatná akár 40-50 ezer migri letelepítését az országban! Nos, azt leírhatom neked, hogy legyen bármilyen jó is a programja az LMP-nek, de mivel ettől egyetlen pártvezető sem határolódott el, sőt a Hadházy is megerősítette idén ezt, így ki is zárta a lehetőségét, hogy támogatni tudjam őket bármiben! De itt nem én vagyok a kérdés, hanem rajtam kívül még választók százezrei, milliói. Azt hiszed, hogy ezekre nem repül rá a fideszes propagandagépezet? A fenét nem! Tolni fognak minden hasonló infót ezerrel. Ezt föl kellett volna tudni mérni az LMP-nek is. Ha nem tették vagy rosszul tették, akkor annak politikai következményeit is viselni fogják. Ahogy a betelepítések következményeit viszont MINDENKI, az egész ország viselné! És ebben van a lényeg! Ezért halott ötlet. Szerintem...
Kamp.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.18. 09:31:31

@Attilajukkaja:

Megértem, hogy nem vagy energetikus, sokan mások sem azok. De némi fizikai alapismereteid biztos vannak - a GW/h-s botlásodat most hagyjuk. :)

Amikor még régebben gimnazistákat készítettem fel fizika-érettségire, az elején szoktam adni nekik egy egyszerű, igen könnyű tesztet. Ebből az egyik kérdés:

"Egy nagy lábost teleöntünk 10C fokos vízzel és melegíteni kezdjük egy 500W-os merülő forralóval. Azt tapasztaljuk, hogy a víz pontosan 30 perc alatt forr fel. Mennyi idő alatt forrna fel a víz akkor, ha csak egy 250W-os merülő forralóval melegítjük?

Válaszok:
a) 15 perc
b) 60 perc
c) nem tudom :)

Indokold meg a válaszodat."

Tudsze erre helyesen válaszolni?

CoolKoon 2017.11.18. 09:42:47

@Attilajukkaja: "A szakemberek azt mondják, hogy sokkal gazdaságosabb lenne felújítani a mostanit, mint újabb atomreaktort építeni." - Muhahaha, neked halványlila gőzöd sincs az egészről! Már a GW/h-nál fontolgattam, hogy szólok, de hagytam, mert (szerencsére) rögtön leoltottak, hogy hülye vagy. Viszont ez a mondat még inkább nyilvánvalóvá tette számomra, hogy olyasmiről írogatsz, amiről annyira semmit nem tudsz, hogy igazából egy betűt nem lett volna szabad leírnod a témával kapcsolatban (pláne nem itt, egy teljesen más témájú poszthoz). Csupán egyetlen dolog: a "régit" már eddig is számtalanszor felújították, és (egy, kritikus "alkatrész" kivételével) lényegében mindent kicseréltek rajta (valamit többször is). Mégis van az egész reaktornak egy végső élettartama, amit ez a bizonyos (cserélhetetlen) komponens határoz meg (amit NEM tudsz kicserélni). Ha az anyagvizsgálat eredménye azt mutatja, hogy ennek a bizonyos komponensnek annyi, akkor bezárják az egész reaktort, mert elérkezett az élettartama végéhez. Hogy melyik ez a komponens? Na ez az, amit nem fogok az orrodra kötni (ha értenél hozzá, az eddig leírtakból nagyjából tudnád, miről van szó, ha viszont nem tudod, akkor az tényleg azt bizonyítja, hogy fingod sincs az egészről).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.18. 09:44:04

Vigyázz, nagyon ravasz a feladat! :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.18. 09:46:27

@CoolKoon:

"Na ez az, amit nem fogok az orrodra kötni"

Nem is kell, én már megírtam neki a "leoltó" kommentemben.

CoolKoon 2017.11.18. 09:55:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Jé, tényleg. És ő ennek ellenére tovább szajkózza ugyanazt a baromságot a reaktor felújíthatóságáról. Az agyam eldobom....

CoolKoon 2017.11.18. 10:04:05

@eßemfaßom meg áll: "Mindenesetre csak a nagyon csőlátókban nem vet fel kérdéseket, hogy miért pont egy LMP politikus VAK faterjának esnek neki spontán a fideszes nyugdijashordák." - És honnan tudod, hogy csak egy "LMP politikus VAK faterjának" estek neki, és másnak nem? Attól, hogy más semmilyen hivatalos fórumon nem panaszkodott rájuk, még nem biztos, hogy nem volt más incidens.

CoolKoon 2017.11.18. 12:30:42

@Womb Raider: "Ugyan már... egy Dj Jeszys cikkből vontál le messzemenő megállapításokat?" - Nem. Az pusztán csak ténymegállapítás volt, semmi több.

"Nem, ezt természetes... legfeljebb az egyik oldal alaptalanul , kevesebb okkal gondolja így.." - És azt mégis honnan lehet tudni, hogy melyik oldal gondolja ezt "alaptalanul , kevesebb okkal"? Ki dönti el?

"Engem spec azért moderáltak ki, mert rákérdeztem, hogy (...) miért szemezgetnek tendenciózusan a bűnügyi hírek között..." - Igencsak furcsa blogokra jársz, hallod-e...

"a másik helyen meg azért, mert érdeklődtem, miért is nem vállalja senki a blogon névvel a hazugságait a szerzők közül? Ebből lett bannolás..." - Mondjuk továbbra is csak azt tudom mondani, amit eddig is: ha úgy gondolod, hogy egy blogot idióták írnak, nem kell odajárnod, és nem kell olvasnod. Hidd el, ha mindenki ezt csinálná, egy idő után már a Zindexesek se tennék ki őket a címlapra.
nem tudom, aztánn lehet, hogy zsidók írják azokat a cikket... :)

"Kizárt... szinte nem találsz olyan blogot, ahol ők(ő) ne jelennének meg" - És miért kéne hogy érdekeljen mindenki, aki "ocsmány ordenáré stílusban" ront neki mindenkinek? Mert szerinted ők a "hittársaim"?

"Ááá... cigányozunk, cigányozunk? Az pc?" - Az a vicc, hogy én sose állítottam magamról hogy baloldali lennék. Ezt igazából csak a magadfajták szokták rám aggatni, azért, mert szerintetek mindenki, akinek elege van Vityacsászár rezsimjéből, csak és kizárólag harcos baloldali lehet. De való igaz, Lézerjani nem tehet róla, hogy olyan a feje, mint egy romániai "menekültnek"...

"(Persze, hogy az , hiszen a terminus technicus Orbánra, hogy csúti törpecigány...csüngőhasú vajda.. )" - Miért, nem csuti? Nem mélynövésű? Nem csüng a hasa? :D Mellesleg (nagyvárosiként) pont ez a hatalmas falusi kisebbségi komplexusa az, amit a legkevésbé tudok neki megbocsátani. Az ilyeneket mindig is utáltam magam körül (mondjuk ők is engem, szó se róla).

"Nálatok sztenderd, hogy a politikai szereplők testalkatán, külső jegyein, adott esetben nevén gúnyolódtok?" - Ó, te már elfelejtetted Gyurcsótányt meg a többi, "hízelgő" becenevét, mi?

"Ti lazán egybemostok mindent és kinevezitek gyűlölködésnek." - Érdekes, mások (pl. a 8 elemit rendesen elvégzők) számára teljesen nyilvánvaló, hogy mi a gyűlöletbeszéd, és mi nem az.

"Lassan ott tartunk, mint antiszemitizmus ügyben, hogy az antiszemita, aki nem rajong valakiért" - Te mégis hol hallottál ilyet? Akikre rásütik, hogy antiszemita, azok egytől egyig lelkileg sérült gyagyások szoktak lenni, akik zavaros összeesküvés-elméleteket szoktak terjeszteni a zsidók mindenhová elérő hatalmáról, meg az általuk létrehozott, titkos világuralomról. Olyanról még sose hallottam, hogy az antiszemitának titulált illetőnél nem lett volna meg ez a -dilinyós- szál. De való igaz, én is inkább a Lipótba utalnám őket, ha létezne még.

"Az emberek zöme nem gyűlöli a bevándorlókat, de nem is szereti őket (...) Semleges érzelmeket táplálnak, de még az sem gyűlölet, hogy nem kívánnak velük egy közösségben élni." - Igen. Őcsény is megmutatta, hogy mennyire nem gyűlöli az átlagos, degenerált suttyó a bevándorlókat, és mindenkit, aki akár csak a védelmükre kel, meg hogy mennyire "semleges" érzelmekkel viseltetnek irántuk. Az a szomorú, hogy lassan már ez a hozzáállás lesz az általános, aztán majd lesz nagy csodálkozás, ha az ilyen agyhalottak pl. a turistáknak is nekimennek, mert "mocskos migráns"...

"Azért, mert látható, mire képesek , ha elegendően vannak és hogyan tesznek sorra töknkre egykor virágzó országokat, pusztán a vallásuk és az azt interpretáló hályogkovácsok útmutatása alapján." - Ja, meggyőztél! Automata, mozgásérzékelős géppuskaállásokat a határra, és 20 ezer voltot a kerítésbe, de tüstént!!!!!!

"Gondolom, te sem gyűlölöd a hajléktalanokat, de kötve hiszem, hogy a nevedre vettél valaha is egyet közülük..." - Nem gyűlölöm a hajléktalanokat, és nem vennék a nevemre egyet se, de mégis undorítónak tartom, hogy törvényt hoztak a "hajléktalankodás" ellen, amire hivatkozva -tök fölöslegesen- piszkálhatják őket a rendőrök meg a közteresek (mintha más dolguk nem lenne). És igazad van, mindkettővel hasonló gondok vannak: mindkét esetben látványosak az intézkedések, csak épp semmi értelmük, és még véletlenül se a felmerülő problémát oldják meg.

"én messze több gyűlöletet érzek a ballib oldal irányából, elég csak egy-egy fröcsögő, elvakult kommentet olvasni." - Való igaz, a fidesznyikes kommentekből inkább ered egyfajta szektás fundamentalizmus, mint gyűlölet...

"Jajj.. ez annyira fáj... amikor az ember megkérdezi, miért támogat szélsőlib/bal blogokat, portálokat tízmilliókkal Soros" - Miért, támogat? Saját maga szokta utalni ezen szervezeteknek a millióit, hogy aztán megpuccsolják az adott ország (célország) kormányát?

CoolKoon 2017.11.18. 12:53:26

@Womb Raider: "a Habonyozás az teljesen elfogadott, helyénvaló." - Van a kettő között egy apró különbség: Soros György sose tagadta, hogy nonprofit szervezeteket támogat és támogatott (sőt, még azt is nyíltan vállalta, hogy már a büdös komcsik alatt az volt a célja vele, hogy megbuktassa őket). Ehhez képest Habonyárpikáról hivatalosan semmit nem tudni, mindent tagad, és megpróbál úgy tenni, mintha az egészhez semmi köze nem lenne (eléggé töketlen egy fickó). Ehhez képest a Fityesz másik főideológusa, Hegedűs Zsuzsa (Minden gyerek lakjon jól!) sokkal tökösebb volt, pedig (gondolom, a szüntelen bagózás miatt) sokkal csúnyább, és ő se nyilatkozott a sajtónak azért túl sokat (bár a szociális népszavazásos ötletével azért elhencegett).

"Paranoidok vagytok, sokat hisztek magatokról. Nem vagytok annyira fontosak, hogy ellenetek valami összehangolt támadást kelljen intézni" - Érdekes, én soha nem is gondoltam azt, hogy valamiféle zsidók összeesküdtek volna ellenem...

"nem kell, hogy valami reguláris média-haderő vonuljon fel a blogtérben. Egymástól független, egymást nem ismerő és senki szolgálatában nem álló emberek is gondolhatják úgy, hogy elég a hülyeségeitekből és elég a félrevezető hazugságaitokból, a propagandából." - Igen, természetesen gondolhatják. Csak hát azt még mindig nem tudtad megmagyarázni, hogy miért hasonlítanak a hozzászólásai(to)k egymásra sokszor úgy, mint két tojás. Van rá esetleg valamilyen más magyarázatod is?

"Ti vagytok, akik futószalagon szállítjátok a hülyébbnél hülyébb , lényegtelen témákat felfújó írásokat" - Igen. Az, hogy valakit megtépnek, mert ellenvéleményt mert megfogalmazni, egy jelentéktelen apróság. Az, hogy valakit ököllel megvertek, mert a KFC-ben akart kajálni, szintén csak apróság. Na most ha mondjuk egy söpredék a te szüleidet csontozná ki rablás közben, akkor is szívesen vennéd, ha a sajtómunkások azzal ráznának le, hogy az egyike a "hülyébbnél hülyébb , lényegtelen témáknak"?

"Hónapokon át hazudtátok, hogy áááá, nincsenek határsértők, illegális bevándorlók." - Te miről beszélsz? Ki mondta azt, hogy nincsenek határsértők! Hiszen maga az Index írta, hogy vannak, de a határőrök simán összefogdosták őket, és egy olyan eset se volt, hogy sikerült volna meglépniük! Ha pedig hinni lehet a határőröknek (és miért ne lehetne?), akkor az egész kerítésesdi egy idióta (és elég drága) parasztvakítás volt csak, aminek tényleg semmi értelme nem volt.

"egy ideig nem volt kötelező kvóta (de volt zünnyögés, hogy a bíróság elmarasztalt minket a nem lévő kvóta be nem tartásáért...) aztán már a kvóta felső limitjének hiányáról is hallgattok." - Na látod, a kormány ebben (is) házhoz ment a pofonért. Tótország azt mondta, hogy jó, és át is vett kb. 100 "menekültet" (ami nem jelenti azt, hogy menekültstátuszt is adott nekik). Megcsinálhatta volna ugyanezt a trükköt Csehország, Lengyelország és Magyarország is. De nem, nekik kellett a cirkusz, hátha előveszi a többi állam még a lófasz-méretű dildót is, és azzal igazítja őket seggbe. Mert ők így szeretik.

CoolKoon 2017.11.18. 12:57:44

@nemecsekerno_007: "Olyan sok pénzed van, hogy ezen ilyen elegánsan át tudsz siklani :) Irígyellek :)" - Látom, még mindig nem érted, hogy nem erről van szó.

"Amiről itt beszélsz az a pénzcsinálásról szól, már a "nagyobb hozzáadott érték" meg a többi szokásos közhely." - Közhely?! Szerinted mégis miből lesz a nagyobb hozzáadott érték(=több pénz)? Hogy azt hazudjuk, az adott dolog többet ér? Hogy Citroen-nek hazudjuk az Oltcit-ot? Ez nagyon nem így működik..

"Mert az ilyen Kádár-rendszerből itt ragadt szobatudósoknak nem sok közük van a realitásokhoz, de a médiafelület amit kapnak az ehhez képes túl nagy." - Igazán? És mégis úgy konkrétan mely szobatudósokra gondolsz?

"Szóval több meló, kevesebb pénzszórás. Erre kéne trenírozni a népeket." - Hát nem, nagyon nem. A több munkából nagyon nem következik az, hogy az életszínvonal is jobb lesz. Ha nem hiszed, menj el pl. Bangladesh-be, és utána mondd, hogy csak többet kell dolgozni, és minden jó lesz.

CoolKoon 2017.11.18. 12:59:19

@Éhesló: "egy oldalon álltok." - Te miről beszélsz?! Amúgy meg de jó, hogy tudod, hogy én kinek az oldalán állok....azt is tudod akkor, hogy mikor fogom megnyerni az ötöslottón a főnyereményt?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.18. 13:00:32

@CoolKoon: "nem tudsz"

Ha valamit nem tud, akkor megkérdezi olyanoktól, akik tudják. Hallgat a hozzáértőkre. Például egy miniszterelnök sem érthet mindenhez, azért vannak hozzáértő tanácsadói. Mondjuk ez a csúti gecire pont nem áll, de általában így van. Egy laikusnak is jogában áll véleményt formálni. Például nem sportközgazdász, fingja nincs, hogy mennyibe kerül egy olimpia, de számtalan példát lát a kormány esztelen pénzszórására, és nem akar olimpiát.

"A szakemberek azt mondják, hogy sokkal gazdaságosabb lenne felújítani a mostanit, mint újabb atomreaktort építeni."

Tehát hallgat a szakemberekre, és szorgalmazza, hogy MEGVIZSGÁLJÁK ezt a lehetőséget. Mártha Imre se azt mondta, hogy 20 év múlva meg lehet hosszabbítani Paks1 élettartamát további 20 évvel, hanem azt, hogy ez egy nagyon költséghatékony lehetőség. Látszik, hogy fingod nincs a dolgokról, te a többi atombuzival gondolkodás nélkül kidobnád az ablakon.

"Mégis van az egész reaktornak egy végső élettartama, amit ez a bizonyos (cserélhetetlen) komponens határoz meg (amit NEM tudsz kicserélni). Ha az anyagvizsgálat eredménye azt mutatja, hogy ennek a bizonyos komponensnek annyi, akkor bezárják az egész reaktort, mert elérkezett az élettartama végéhez."

Istenem, mekkora országos farok vagy te! Kontinensnyi! Látom, ehhez SEM értesz. Nem is az a legnagyobb baj, hogy nem értesz hozzá, hanem, hogy NEM IS TUDSZ RÓLA, hogy nem értesz hozzá. És pöffeszkedve mást oltasz a saját hibádért. Szánalom. :))

A reaktortartály a gyilkos sugárzástól rideg, törékeny lesz, ez látszólag ad egy végső élettartamot. De pl. indukciós hurokkal fel lehet melegíteni, és megfelelő hőkezelés, vizsgálatok után tovább lehet használni. A reaktortartályban az élettartama kezdetén elhelyeznek ugyanazon anyagból készített mintákat, ezeken lehet anyagvizsgálatokat végezni.

Amerikában van egy program, ahol 60 éves reaktorokat újítanak fel további 20 éves használatra. A rússzkik is meghosszabbítják az élettartamot. Csak a fideSSfasszopók akarnak ész nélkül vadi új, drága, pazarló atomerőművet építeni, hogy a gazdájuk tovább gazdagodjon, miközben kilóg a seggük a nadrágból. 2027-ben pont időben lennénk döntést hozni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.18. 13:04:57

@eßemfaßom meg áll: "azért a fixa ideád ez a 60-80 éves hosszabbítás mert ez hallottad Mártától"

Nemtom ezt honnan szoptad.

Márthával közösen az a fixa ideánk, hogy minden szóbajöhető lehetőséget meg kell vizsgálni, és ésszerű döntést hozni. Ezek egyike a hosszabbítás.

Egyébként nem Márthától hallottam, már hónapokkal korábban ezt mondtam.

CoolKoon 2017.11.18. 13:28:09

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Jézusom, újabb önjelölt szakember....

"Tehát hallgat a szakemberekre, és szorgalmazza, hogy MEGVIZSGÁLJÁK ezt a lehetőséget." - Most így fejben végigvettem, hogy vajon mit reagálnának azok a tanáraim, akik a témáról előadást tartottak nekem az egyetemen, ha azt mondanám nekik, hogy vizsgálják meg a reaktortartály felújításának a lehetőségét azután, hogy az anyagvizsgálat kimutatta, hogy végleg be kell zárni az egészet. Tippem szerint egytől egyig dobnának egy hátast mind. De lehet, hogy megkérdezem majd őket erről...

"Mártha Imre se azt mondta, hogy 20 év múlva meg lehet hosszabbítani Paks1 élettartamát további 20 évvel, hanem azt, hogy ez egy nagyon költséghatékony lehetőség." - Mártha Imre egy kibaszott agyonhájpolt könyvelő/bankár, akit bármiféle műszaki tudást igénylő berendezésnek még a közelébe se lenne szabad engedni. Na most mivel abszolút nem ért hozzá, így a véleménye szakmai dolgokban abszolút nem mérvadó.

"Látszik, hogy fingod nincs a dolgokról, te a többi atombuzival gondolkodás nélkül kidobnád az ablakon." - Ó, csak nem energetikus/atomfizikus/magfizikus diplomád van, hogy ilyen magas lóról és ilyen magabiztosan osztod az észt?

"Látom, ehhez SEM értesz." - És mihez nem értek még? Mesélj!

"A reaktortartály a gyilkos sugárzástól rideg, törékeny lesz, ez látszólag ad egy végső élettartamot. De pl. indukciós hurokkal fel lehet melegíteni, és megfelelő hőkezelés, vizsgálatok után tovább lehet használni." - És a te csodás indukciós hurkoddal az anyag ridegsége (és terhelése) miatt keletkezett mikrorepedéseket is be tudod foltozni?

"Amerikában van egy program, ahol 60 éves reaktorokat újítanak fel további 20 éves használatra. A rússzkik is meghosszabbítják az élettartamot." - Mondjuk szerintem 60 év után a tovább 20 év már sok. 50+20 év esetleg, de úgy tudom, hogy ez a technológia még azért ott is igencsak kísérleti jellegű.

"Csak a fideSSfasszopók akarnak ész nélkül vadi új, drága, pazarló atomerőművet építeni" - Na ebből látszik igazán, hogy mennyire nem tudod, miről beszélsz. A téged megelőző hozzászólók itt oltottak, hogy mennyire vérbaloldali vagyok. Külön vicc, hogy most meg "fideSSfasszopó" :D

"2027-ben pont időben lennénk döntést hozni." - Én soha, egy szóval se állítottam, hogy Paks II-t most, ebben a pillanatban kell megépíteni. Viszont a jelenlegi reaktorok élettartama véges, és senki nem tudja, hogy milyen állapotban lesz a reaktor 15-20 év múlva (még az is lehet, hogy az általad vázolt melegítgetős trükk se fog már rajta segíteni). Úgyhogy új rekatorokra mindenképp szükség van, még ha ezzel a dilinyós sötétzöldek nem is értenek egyet.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.18. 13:57:11

@CoolKoon: "ha azt mondanám nekik, hogy vizsgálják meg a reaktortartály felújításának a lehetőségét azELŐTT, hogy az anyagvizsgálatot elvégezték volna"

Tippem szerint egytől egyig dobnának egy hátast mind.

"szerintem 60 év után a tovább 20 év már sok"

Az amcsik mind hülyék, te meg magas lóról és magabiztosan osztod az észt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.18. 14:05:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"A reaktortartályban az élettartama kezdetén elhelyeznek ugyanazon anyagból készített mintákat, ezeken lehet anyagvizsgálatokat végezni."

Mit nem mondasz, eddig mindenki azt hitte, hogy rendszeresen "biopsziát" vesznek a tartályfal belső felüleétből. :D

"De pl. indukciós hurokkal fel lehet melegíteni, és megfelelő hőkezelés, vizsgálatok után tovább lehet használni."

Sőt már a gyártás folyamán is folyamatosan hőkezelik a tartályt. Mellesleg általános gyakorlat, nem csak reaktortartályok esetén. :) A varrat hőkezelése nem is nagy ügy, ám a gőzfejlesztők cseréje már kva nagy költség. Erre gondoltál?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.18. 14:16:11

@CoolKoon:

"És a te csodás indukciós hurkoddal az anyag ridegsége (és terhelése) miatt keletkezett mikrorepedéseket is be tudod foltozni? "

Azokat már nemigen. :) Amúgy folyamatosan monitorozzák a tartályt (is), többször végeztek ultrahangos vizsgálatokat.

Az előbb utánaolvastam, egy kb. 15 éves anyagot találtam az üzemidő-hosszabbítás lehetőségeiről. Akkor csak az 1. sz. reaktortartály vízszintes varratának hőkezelését javasolták, a többinél elégnek tartották az üzemzavari hűtőkör hőmérséklet-emelését, ami nem regeneratív, hanem állagmegőrző módszer.

A felújításokkal az is a gond, hogy csak korlátozott időre szólnak, kapacitáskieséssel járnak, és végső soron a biztonság csökkenése nem kerülhető el.

Egy felújított reaktor mindenképpen nagyobb kockázat, mint egy új. Nem is értem, miért favorizálják egyesek a felújítást, mikor ugyanezek az emberek másfelől az ország biztonságát féltik az atomerőműtől. :)

CoolKoon 2017.11.18. 14:20:35

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "vizsgálják meg a reaktortartály felújításának a lehetőségét azELŐTT, hogy az anyagvizsgálatot elvégezték volna" - Neked az jól esik, hogy olyan zagyvaságokat próbálsz meg a számba adni, amit nem mondtam? Szóval akkor még egyszer, mert úgy látszik, hogy sötétzöldéknél nagy a packet loss: vannak alkatrészek, amiknek a cseréje vagy lehetetlen, vagy nem rentábilis (esetleg mindkettő). Igen, menjenek oda az anyagtudósok, és vizsgálják meg ezen alkatrészek állapotát, hogy abból döntsék el, hogy meghosszabbítható-e a reaktor élettartama azzal a bizonyos további 20 évvel. Ne pedig bemondásra, mint ahogy azt te sugallod.

"Az amcsik mind hülyék, te meg magas lóról és magabiztosan osztod az észt?" - Bagoly mondja verébnek? Amúgy meg ha már itt tartunk, tudsz az eljárásról bármilyen konkrétumot? Hogy mekkora teljesítményű erőműveket kezeltek? Hányat? Mennyire teljesített az anyag a kezelés után az elvárásoknak megfelelően? Egyébként már csak azért se bíznék meg ebben vakon az amerikaiakban, mert "nemzetbiztonsági érdekre" (interests of national security) képesek ott mindenféle szart átnyomni (pláne energetikai kérdésekben), és (Kalifornián kívül) magasan tesznek a környezetvédelemre (a mai napig tele vannak a Csernobil környéki erdőknél SOKKAL szennyezettebb területekkel, még ha kiterjedésükben kisebbek is). De gondolom, te mindent tudsz az eljárásról, úgyhogy tűzbe tennéd érte a kezed, igaz?

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.18. 14:27:27

@CoolKoon: "próbálsz meg a számba adni"

Megint fordítva ülsz a lovon. Te adtad az én számba azt a hülyeséget, hogy negatív vizsgálati eredmény ellenére hosszabbítást javasolnék. Ha felháborodsz ezen, a saját fasságodon háborodsz fel.

"sötétzöldéknél nagy a packet loss"

Lehet. De mi a fasz közöm hozzá?

"menjenek oda az anyagtudósok, és vizsgálják meg ezen alkatrészek állapotát, hogy abból döntsék el, hogy meghosszabbítható-e a reaktor élettartama azzal a bizonyos további 20 évvel."

Végre eljutottál arra pontra, ahol pár hónappal ezelőtt voltam. Gratula!

CoolKoon 2017.11.18. 14:28:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azokat már nemigen. :) Amúgy folyamatosan monitorozzák a tartályt (is), többször végeztek ultrahangos vizsgálatokat." - Perszehogy, csak hát ugye ha valaki azzal jön nekem, hogy a hőkezelés univerzális, reaktorélettartam-hosszabbító csodaszer...

"A felújításokkal az is a gond, hogy csak korlátozott időre szólnak, kapacitáskieséssel járnak, és végső soron a biztonság csökkenése nem kerülhető el." - A felújításokkal az a baj, hogy végső soron toldozásról-foltozásról szólnak, meg némely alkatrészek cseréjéről. Amit nem lehet a végtelenségig csinálni, és egyszer mindenképpen eljön az a pont, amikor az lesz, hogy a reaktorokat fokozatosan be kell majd zárni.

"Nem is értem, miért favorizálják egyesek a felújítást, mikor ugyanezek az emberek másfelől az ország biztonságát féltik az atomerőműtől." - Ez tényleg érthetetlen. Hacsak nem arról van szó, hogy ők is tudják, hogy szélkerekekre meg napelemekre építeni a teljes hálózatot holdkórosság lenne.

CoolKoon 2017.11.18. 14:30:47

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Végre eljutottál arra pontra, ahol pár hónappal ezelőtt voltam. Gratula!" - Hát pedig nagyon úgy tűnt, hogy -a hittársaddal együtt- végig azzal érveltél, hogy a reaktortartály végső élettartamát akarod hőkezeléssel (meg persze "trükkök százaival") úgy 20 évvel kitolni. Amibe épeszű ember szerintem nem menne bele.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.18. 14:32:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a gyártás folyamán is folyamatosan hőkezelik a tartályt."

Mit nem mondasz. Sajnos ez nem sokat számít a meghosszabbítás szempontjából, ha nem értetted volna meg, megint leírom: a sugárzás évtizedek alatt rideggé teszi az anyagot. Ezen segíthet az utólagos hőkezelés.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.18. 14:36:04

@CoolKoon: "végig azzal érveltél"

Végig azzal érveltem, hogy a legjobb megoldást kell választani. A méregdrága atomerőmű építésénél lényegesen olcsóbb a megújuló energia használata, vagy a felújítás. Pláne, ha hozzáveszed, hogy 10 évvel idő előtt akarják megépíteni. Többszörös áron.

CoolKoon 2017.11.18. 15:26:38

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: " A méregdrága atomerőmű építésénél lényegesen olcsóbb a megújuló energia használata" - Még szerencse, hogy az elektromos rendszerüzemeltető cégek ezt (és az ezt hangoztató fotelhuszárokat) pont leszarják. Ugyanis ha az állandó (és garantáltan kiszámíthatatlan) áramszünetek miatt bukik a kormány, azt nem a magadfajták fogják megszívni (akik ezt előidéznék), hanem mindenki. Ha olyan fantasztikus dolog a megújuló energia használata, nosza, csinálj maganak otthon szigetüzemű rendszert! Az energetikáról szemmel láthatóan mindent tudsz, úgyhogy feltételezem, hogy pontosan tudni fogod, mekkora napelemeket és milyen teljesítményű szélkerekeket vegyél. Utána jöhetnek az akkumulátorok, de aggregátor véletlenül se, mert az úgy nem lenne zöld ám! Csak serényen! Na most ha egy ilyen (akár ötszörösen túldimenzionált) rendszerből télen is kihozod a teljes fogyasztásodat (beleértve a fűtést és a melegvizet is, hiszen igazi ökomókusként ahhoz se égethetsz ám gázt vagy neadjisten szenet!), akkor megeszem a kalapom.
Amíg viszont ez nem történik meg, addig inkább ne oszd itt az észt arról, hogy mennyivel faszább dolog a megújuló energia az atom helyett!

"vagy a felújítás" - Ó, a felújítás. Milyen ügy kapcsán is hallottam már erről az utóbbi időben? Ja igen, a 3-as metró. Nos, ne adja az ég, hogy Pakshoz hasonló kontárok nyúljanak....

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.18. 15:38:39

@CoolKoon: "szigetüzemű rendszert"

Látom, nem konyítasz energiagazdálkodáshoz. Megújulókat teljes európai hálózatban értelmes használni.

Szigetüzemnek mondjuk egy szigeten van értelme - nem véletlen az elnevezés -, ahol az egy szem dízelgenerátor üzemanyagán akarsz spórolni egy szélkerékkel és a tetőre helyezett napelemmel. Bár lehet, hogy oda is atomerőművet tennél.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.18. 15:43:32

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"ha nem értetted volna meg, megint leírom: a sugárzás évtizedek alatt rideggé teszi az anyagot."

Hihetetlen, mit nem tudsz. Alapfokú ismeret. Pontosan ezt írtam le Attila Sötét Lyukának még tegnap. :)

"Ezen segíthet az utólagos hőkezelés."

Tudom. De nem a végtelenségig, plusz egyéb intézkedésekre is szükség van, pl. teljesítménycsökkentés és/vagy üzemzavari hűtőkör hőmérsékletemelése a termikus sokk csökkentésére. Minimum 20 éve ismert és alkalmazott eljárások.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.18. 15:45:07

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Te is válaszolhatsz ám az alább feltett kérdésemre. Vajon tudod az alapfokú választ?

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.18. 16:19:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
"Ezen segíthet az utólagos hőkezelés."
Tudom."

Persze, hogyne. :))

Érdekes, tegnap még nem tudtad,
2017.11.17. 16:22:34-kor Attilajukkaja-tól kértél a felújításhoz linket.

Vergődsz, trollkodsz, geci Józsinéni.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.18. 16:46:40

@CoolKoon: "És mihez nem értek még?"

Hát a reaktortartály utólagos hőkezeléséhez, és általában az energiagazdálkodáshoz nem. Eddig ezek a témák kerültek elő. Ha majd megnyilatkozol egyéb területeken is, akkor majd bővítem a listát. :))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.18. 17:44:31

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

"Érdekes, tegnap még nem tudtad"

És még te szólod le a hívőket. :)

"Attilajukkaja-tól kértél a felújításhoz linket."

Na és tudott adni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.18. 17:45:28

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Sőt te még a vízforralásos kérdésemre sem tudsz válaszolni. :(

eßemfaßom meg áll 2017.11.18. 20:37:37

@CoolKoon: "estek neki, és másnak nem?"

Légyszi azért maradjunk a realitások talaján. Szerinted mennyi a valószínűsége annak, hogy egy orbánutálót megvernek a fideszes nénik és az csak megvonja a vállát, nem pedig azonnal rohan a zertéelhez-hirtévéhez (attól függően melyik szélről utálja orbánt.)

eßemfaßom meg áll 2017.11.18. 20:39:29

Látom a büdösnek teljesen elmentek otthonról.

CoolKoon 2017.11.18. 23:01:14

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: "Látom, nem konyítasz energiagazdálkodáshoz. Megújulókat teljes európai hálózatban értelmes használni." - Kérdezz majd meg egyszer egy hálózatirányítót (de valódit ám, nem olyat, aki csak képeslapon látott átviteli hálózatot, de -némi pártideológiai felhanggal fűszerezve- blogposztok témájához nem kapcsolódó kommentekben osztja az észt), hogy mit szól a hálózatban már most jelen lévő megújulókhoz. Lehet, hogy beszélni fog neked tranzitáramlásokról, az utópisztikus elképzelésednek élesen ellentmondó kapacitásbeli problémákról, meg egyéb ármányokról. Sajnos rengeteg sötétzöld idiótának van ilyen kényszerképzete, hogy valamiféle hatalmas összeesküvés miatt nem akarja egy épeszű ember se a megújulókat nyomni. Csak hát az igazság az, hogy senki se szeretné, hogy a csőcselék (a gyakori és kiszámíthatatlan áramszünetek miatt) egy szép napon esetleg felhúzza őt az első fára. Azt hiszed, hogy az európai átviteli hálózat megbirkózna a megújulók okozta, több GW-os nagyságrendű kilengésekkel? Hát nagyon nem. Mit gondolsz, mégis miért beszélnek arról, hogy inkább a Szaharába raknák ki a napelemeket, és onnan küldenék a megtermelt áramot Európába?! Csak úgy, viccből? Mert két matyizás között jobb dolog nem jutott eszükbe?

"Szigetüzemnek mondjuk egy szigeten van értelme - nem véletlen az elnevezés -, ahol az egy szem dízelgenerátor üzemanyagán akarsz spórolni egy szélkerékkel és a tetőre helyezett napelemmel. Bár lehet, hogy oda is atomerőművet tennél." - Ezen hangosan felnevettem. Ilyen nincs :D Inkább nem is fűzök hozzá semmit, mert ez így tökéletes :D :D :D

"Hát a reaktortartály utólagos hőkezeléséhez, és általában az energiagazdálkodáshoz nem." - Oké, meggyőztél. Most már csak azért is elmegyek a tanáraim után, és videóra veszem, mekkora hátast dobnak a beolvasztásra érett reaktortartályok újrahasznosításának ötletétől :D (csak úgy mellesleg: szerinted mégis miért nem akarja senki, hogy az oroszok azt a tartályt építsék be az atomerőművükbe, ami az idióta pofájuknak szállítás közben leesett és megsérült?)

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "De nem a végtelenségig, plusz egyéb intézkedésekre is szükség van, pl. teljesítménycsökkentés és/vagy üzemzavari hűtőkör hőmérsékletemelése a termikus sokk csökkentésére." - Csitt! Igenis működni fog tovább az a reaktor, 120%-os teljesítménnyel, akár még további 50 évig is! Kicsit felmelegítik, lángvágóval a repedt részeket kivágják, meghegesztik, és jó lesz :D

CoolKoon 2017.11.18. 23:10:44

@eßemfaßom meg áll: "Szerinted mennyi a valószínűsége annak, hogy egy orbánutálót megvernek a fideszes nénik és az csak megvonja a vállát, nem pedig azonnal rohan a zertéelhez-hirtévéhez" - De könyörgöm! Nem megverték, csak egy pillanat alatt nekiestek, és esetleg a haját tépték, meg a ruháját ráncigálták, amikor meg kijött a szomszéd, elrohantak, mint akiket hajt a tatár. Ha velem csinálná ezt pl. két jehovista, én se rohannék a rendőrségre meg a tévébe (legfeljebb még jobban utálnám őket, és az ismerőseimnek is elmondanám, hogy mekkora rohadékok). Ezért se lep meg annyira, hogy nem a rendőrségre ment (külsérelmi nyomok és tanúk nélkül?! Ne viccelj már!), hanem a lányának panaszolta el a dolgot.

eßemfaßom meg áll 2017.11.19. 09:05:28

@CoolKoon: cseréld ki a kérdésemben a "megverik"-et "egypillanatalattnekiesésrehajtépésreruharáncigálásra"

változott valamit érdemben a végeredmény?

"Ha velem csinálná ezt pl. két jehovista,"
Hogy jön a vallás a politikához? Lesz 2018-ban vallásválasztás amikor lelkes katolikusok el akarják zavarni a geci kétharmados jehovatanuit akik már lassan egy évtizede építik az országban a Jehova Együttműködési Rendszert?

Ne játszd már a hülyét, láthatóan nem vagy az.

eßemfaßom meg áll 2017.11.19. 09:09:42

@CoolKoon: "hanem a lányának panaszolta el a dolgot. "
ez kimarad

Ujabb véletlen, hogy a lánya pont egy LMP-s politikus.

Pont annyi életszerűség van a történetben mint a bajai videoban az, hogy kamerás telefonnal kézből szemmagasságban premierplánba rögzitenek titkosan egy komplett megvesztegetési kísérletet. Ott is csak a nagyonbeszűkülten fideszutálóknak nem esett le első megnézésre, hogy ordas kamu.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.19. 09:35:47

@CoolKoon:

"Azt hiszed, hogy az európai átviteli hálózat megbirkózna a megújulók okozta, több GW-os nagyságrendű kilengésekkel? Hát nagyon nem."

Szándékosan egy baloldali portál cikkét linkelem be, hogy senki ne hivatkozhassok elfogultságra:

444.hu/2016/07/19/egyre-nagyobbra-gerjed-a-nemet-aramhurok

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.19. 09:41:36

Magyarán a németek nem akarnak arra súlyos eurótízmilliárdokat költeni, hogy megépítsék az észak és dél közötti vezetékeket, ehelyett inkább a lengyelek határkeresztező kapacitását és a lengyel belső hálózatot használják erre - "természetesen" ingyen. Eközben a lengyelek csak korlátozottan tudják használni a saját hálózatukat ill. határkeresztező kapacitásukat, ami nyilván kárt okoz nekik.

CoolKoon 2017.11.19. 11:32:15

@eßemfaßom meg áll: "Hogy jön a vallás a politikához?" - Az egy példa volt. Mit nem lehet ezen érteni? És azért a jehovisták, mert az összes szekta közül a jehovisták nyomulnak néha ugyanilyen agresszíven, mint a Fideszes nyanyák.

"Ujabb véletlen, hogy a lánya pont egy LMP-s politikus. " - És? Az a baj, hogy te (és a hittársaid) kezdetektől fogva abból indultok ki, hogy ez csak és kizárólag hazugság lehet. Csakhogy én meg azt kérdezem, hogy mégis miért találta volna ki a vak zongorista az egészet, és állt a nyilvánosság elé azután, hogy a sajtó ezt felkapta? Mert unatkozott otthon, és jobb dolga nem volt?
És csak a világosság kedvéért: én 2006-ban is elhittem, hogy akiket kórházban ápoltak, azokat a rendőrcsürhe verte meg, nem pedig "elestek" vagy valami hasonló. Neked mikor változott meg a véleményed, és mikor kezdted azt gondolni, hogy az áldozatok hazudnak?

CoolKoon 2017.11.19. 11:41:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ó igen, az áramhurok. Ez az a szó, ami sose jut eszembe, pedig én is mondani akartam. És igen, a cikkben is írják, hogy ettől (a németeken és az osztrákokon kívül) mindenki szenved. Lengyelországon kívül Csehország, és áttételesen Szlovákia és Magyarország is. Nem is értem amúgy, hogy a lengyelek és a csehek miért nem kapcsolják le a 400-as vezetékeiket olyankor, amikor ezek a hatalmas áramok jönnek (na jó, tudom, hogy miért, de ha ezt párszor -koordináltan- megcsinálnák, talán a németek és az ostoba osztrákok se ugrálnának annyit).

És hogy teljes legyen a kép, belinkelek én is egy cikket. Igaz, hogy kicsit régebbi, de az áramátviteli kapacitásokban a helyzet azóta szinte alig változott: www.vg.hu/velemeny/veszelyes-lehet-az-aramimport-47036/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.19. 12:29:42

@CoolKoon:

A 2004-es cikk persze ott téved - nem is tehetett mást, nem láthatott a jövőbe -, hogy jelenleg nem a túlzott magyar áramimport veszélyezteti az osztrák ellátást, hanem a túlzott német áramhurok veszélyezteti a lengyel - és közvetve a magyar - ellátást.

"Ó igen, az áramhurok. Ez az a szó, ami sose jut eszembe, pedig én is mondani akartam."

Én is mindig áramhurkot akarok írni helyette. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.19. 12:30:18

Aarom mondani hurokáramot. :DD

CoolKoon 2017.11.19. 13:00:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "jelenleg nem a túlzott magyar áramimport veszélyezteti az osztrák ellátást" - Mondjuk az osztrákok szerintem most is szemrebbenés nélkül lekapcsolnák a hozzájuk vezető 400-as vezetéket (meg vsz. a 220-ast is), ha úgy ítélik meg, hogy a magyar import veszélyezteti a hálózatukat. Ezt csinálhatnák meg párszor a lengyelek és a csehek is, ha a német ökoterroristák nagyon kekeckednének.

"hurokáramot" - Igen, én is :P

eßemfaßom meg áll 2017.11.20. 09:13:35

@CoolKoon: "Csakhogy én meg azt kérdezem, hogy mégis miért találta volna ki a vak zongorista az egészet, és állt a nyilvánosság elé azután, hogy a sajtó ezt felkapta?"

Na miért? Mond valamit neked az a szó, hogy "kampány"?

eßemfaßom meg áll 2017.11.20. 09:18:56

@CoolKoon: "én 2006-ban is elhittem, hogy akiket kórházban ápoltak, azokat a rendőrcsürhe verte meg"

Nézd, ha a vak zongorista vegzálásáról is annyi videofelvétel lenne, meg élőben közvetítette volna a TV, akkor kevésbé tűnne fiktív történetnek. Jelen esetben viszont kizárólag egy vállaltan egyik oldalra húzó vak politikusrokon "látta" a történetet, így kicsit kérdőjelesebb a dolog

Hinni persze bármiben lehet, van aki a jetit fogadja el kérdőjelek nélkül, van aki jehovát.

CoolKoon 2017.11.20. 10:06:24

@eßemfaßom meg áll: "Hinni persze bármiben lehet, van aki a jetit fogadja el kérdőjelek nélkül, van aki jehovát." - Szerintem te ne menj el vállalkozónak, mert ha lesz egyszer egy elégedetlen ügyfél, neki is körömszakadtáig fogod bizonygatni, hogy nincs igaza, hazudik, és kitalálta az egészet (Fosbook-on és Tékozló Homáron egyaránt). Ami mellesleg a PR-katasztrófa tankönyvi esete is.

eßemfaßom meg áll 2017.11.21. 14:16:29

@CoolKoon: Szeretnék a te ügyfeled lenni, ha látatlanba elhiszed, hogy a félmillás cucc amit vettem tőle az elromlott, és adsz helyette egy újat hiszen az ügyfélnek mindig igaza van bemondásra.

CoolKoon 2017.11.21. 14:42:40

@eßemfaßom meg áll: Ami azt illeti, én még sose láttam olyan félmillás cuccot, amit ne lehetne javítani (és igen, ebbe a tévék is bőven beletartoznak).

eßemfaßom meg áll 2017.11.21. 16:20:39

@CoolKoon: Én láttam és asszem értem miért ezt ragadtad meg a hozzászólásomban.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2017.11.21. 17:08:15

@eßemfaßom meg áll: Nem kéne siránkoznod, tökéletes párban volt a te kommenteddel.

eßemfaßom meg áll 2017.11.26. 11:34:58

@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: anyád siránkozik amikor a török kamionos nem adja neki oda a 10 eurot a szopás után
süti beállítások módosítása