A valódi viták otthona

Reflektor

Bukott angyalból sztár!

Bakács Tibor írása

2017. november 24. - baum

lg_88cbff-charles-manson-family-mugshot.jpg

 

Charles Manson, a sorozatgyilkosok fejedelme meghalt. Emléke örökre velünk marad. Hiába zártuk ki a társadalomból, be a börtön mélyére, velünk marad. Halála kapcsán szinte minden média megemlékezett róla, különböző szemszögekből. Volt, aki a popkultúrára való hatásában méltatta, volt, aki pszichológiailag kereste a választ, miért csinálunk „sztárt” olyanból, akiktől rettegünk? A legviccesebbnek talán azokat a cikkeket találtam, amik tényszerűen próbálták megmagyarázni a fölfoghatatlant, mintha létezne elfogulatlan, tárgyilagos szemszög.

1969 júl. 1. - Charles Manson minőségi kifogásként rálő egy Crow nevű drogdílerre, de nem hal meg.

1969 júl.25. - Charles Manson egy pénzügyi vita miatt megparancsolja Boby Beausoleilnek, hogy ölje meg Gary Hinman zenetanárt.

1969 aug.8. -  A mészárlás éjszakája, amikor Charles „TEX” Watson, Susan „Sadie” Atkins, Linda Kasabian, Patricia Krenkwinkel, vagyis a Manson „család tagjai” megölik késsel, puskatussal, golyóval, kötéllel azokat, akiket Roman Polanski házában találnak, így terhes feleségét Sharon Tatet, Steven Parent, Wojciech Frykowskit, Jay Sebringet, Abigail Folgert. Polanski nem volt otthon, Londonban forgatott. William Garretson, a villa gondnoka is túlélte, végigaludta ágyában a vérengzést.

1969 aug.9. - Manson példamutató gyilkosságot vár el a tagoktól, ezért a szomszédságból ismert Leno Labiancát, és feleségét Rosemary Labinacát bajonettel agyonszurkálja Leslie Van Houten, és Patricia Krenkwinkel.

Manson a gyilkosságokban „csak” parancsokat adott és lelki támogatást.

Persze, változtatnának azonnal felfogásukon, ha az ő barátnőjüket szurkálta volna meg villával és kente volna fel a tapétára valamelyik fanatikus katonája. Manson fejedelmi jellege abban öltött formát, hogy saját kezűleg nem fürdött a vérben, csak szellemi képességeit vetette latba. Főleg ártatlanokra vadászott. Nem tudhatjuk, mi alapján döntött, csak egy valaki, aki viszont sírba vitte a titkot, vagyis Teréz anya. Róla még később többet is elárulok.

 

Manson magáról azt mondta, hogy ő egy senki, illetve a Sátán és Krisztus kereszteződése. Örültségét mindig is tagadta, miután egy örült világban az ilyen megkülönböztetés értelmetlen. Mi van akkor, ha Manson nem hazudott, végig az igazat mondta? Egy olyan korban, amikor a szekularizáció lényegében elpusztította a teológikus felfogásmódot, nem csodálkozhatunk azon, hogy hiába leplezte le magát. Az önmagát normálisnak tekintő világnak egyszerűbb volt belőle sztárt, vagy fenevadat gyártani belőle.

 

Az őrültséget, vagyis az elme hibás működését nem tételezhetjük fel róla, hisz akkor ártatlan lenne büntetőjogi értelemben. Az életfogytiglanja alatt amúgy kevés szórakozása éppen a sakk volt, ami az intelligencia egyik fokmérője is lehet. De az is túlzás lenne róla állítani, hogy rendelkezett a Sátán (Lucifer- a fényt hozó) intelligenciájával. Stílusa viszont volt, ami ember voltára utal. Persze, amikor azt mondja(hazudja?), hogy ő egy senki, a katolikus angyaltan szerint pontosan válaszol, mert csak földi teremtmény lehet valaki. A senkihez viszont elég közel áll a Semmi, ami a gonosz egyik meghatározása.

 

Nagy valószínűséggel a sátánista gyilkosságokban szerepet játszott a jó minőségű pszichedelikus cucc, amit minden formában fogyasztottak Mansonék már a reggeli után. A drog lehetett a közvetítő anyag a sötét erők felé, amiben az emberi közreműködés sem elhanyagolható, de aki már dobott be LSD bélyeget a szájában, az tudhatja, hogy az elmében szaladgáló pókok erősebbek az egónál. Érzésem szerint Manson tisztában volt az égi és földi történésekkel, azért is oly ijesztő ma is.

 

Teréz anya tudná megmondani, aki „meggyóntatta” Isten különös bűnösét.(Csak lelki beszélgetés lehetett, az anya nem volt felkenve a papi hatalommal.) De nem tudunk erről semmit, mert a macedóniai albán származású apáca szentként tisztelte a gyónást. A vicc az, hogy erről a beszélgetésről csak azért tudhatunk, mert a Római Katolikus Egyház (hála istennek) kiadta az ő naplóját, némileg megsértve Teréz anyával szemben a gyónási titkot. Az ő gyónásaiból tudjuk, hogy magát a sötétség szentjének gondolta. Most már értem, miért találkoztak.

 

Bakács Tibor

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1413365877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.11.24. 18:40:35

Tibikém, írni megtanulhatnál végre, de ha nem megy, elmehetnél dolgozni is.

2017.11.24. 18:46:04

"Charles Manson, a sorozatgyilkosok fejedelme meghalt. Emléke örökre velünk marad."

Veled, esetleg. Ez a gyökér nem volt a sorozatgyilkosok fejedelme, hanem egy elfuserált hippy és aberrált pszichopata. Jobb témát is találhattál volna, például azt, hogy a bolti szarkákat mi készteti arra, hogy bemenjenek a polcokhoz.
:)

2017.11.24. 19:01:05

"Bakács Tibor hosszú idő után újra publikál!"

Ha csak ez történne...

"a Római Katolikus Egyház (hála istennek) kiadta az ő naplóját, némileg megsértve Teréz anyával szemben a gyónási titkot. Az ő gyónásaiból tudjuk, hogy magát a sötétség szentjének gondolta. Most már értem, miért találkoztak."

Ezt hogy érted? Mit is értesz egyáltalán?
Nem csoda, hogy rajtam kívül a kutya se kommenteli az agymenésed.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.24. 20:34:12

Remélem már a pokol tüzén grillezik ezt a szemétládát, akinek élete egyetlen teljesítménye az volt, hogy legyilkoltatott egy állapotos nőt.
( Lopakodó úr ! Hertz vagy Pick? Legközelebb ügyesebben tessék settenkedni..)

nemecsekerno_007 2017.11.24. 20:43:07

Piacképesebb tudás kéne Tibor! Ezt jószándékkal írom. Mert aki az ördögnek szolgál az bizony kínnal fizet. Politikai oldalaktól függetlenül.

Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja ! 2017.11.24. 21:14:50

A "sorozatgyilkosok fejedelme"??? Muhaha..Inkább egy gyáva kis fing, aki szellemi fogyatékos fiatalokat vett rá a gyilkolásra. Ráadásul annyira ostoba volt, hogy tényleg komolyan gondolta, hogy néhány brutális gyilkossággal majd sikerül kirobbantania egy feketék és fehérek közötti háborút. És hamar horogra is akadt, hogy aztán szánalmas életének hátralévő részét egy cellában rohadva töltse.
Ha már mindenképpen meg kellene nevezni valakit ezen elmebeteg állatok közül a "sorozatgyilkosok fejedelme" címre, akkor a Zodiákust modanám, akit ugye sosem sikerült elkapni, és brutalitásban is kevés vetélytársa akadt. De semmiképpen sem ezt a szánalmas kis senkiházi Mansont. Kb. úgy viszonyul ő egy komoly, vérbeli sorozatgyilkoshoz, mint gyík a krokodilhoz..

berne 2017.11.24. 22:25:07

Sosem értettem, hogy kinek ikon ez a szarodat abban. Kire gyakorolt bármilyen egyéb hatást az undorodon kívül. Lehet, hogy veled örökre veled marad az emléke, de ez a te szégyened.

berne 2017.11.24. 22:25:43

@berne: szarodat abban =szardarab

Nylul 2017.11.24. 23:05:46

Ezt a cikket nyugodtan vágd ki a rezümédből!
süti beállítások módosítása