A valódi viták otthona

Reflektor

A Fidesz keményen dolgozik – aki tagadja, hazudik

2018. február 05. - macska az úton

kover_megvedjuk.jpg

A címben elhangzó állítás nem cinizmus, nincs benne semmiféle kikacsintás. E sorok írója komolyan úgy gondolja, hogy a Fidesz és annak összes kisebb-nagyobb ura vagy épp szolgája és szolgálója kőkeményen dolgozik. Ki a pénzért, ki kényszerből, ki a legfőbb jót látva lelki szeme előtt. Parlamenttől a helyi önkormányzatokban terpeszkedő pártfunkcionáriusokig. A közmunkásokat tolvajokkal azonosító minisztertől a kórházaktól beérkező kötelező heti két jó hírről adminisztrációt vezető tisztviselőkig. Vagy épp Orbán úrtól Mészáros jobbágyig. A munka intenzitása, a játékosok összehangoltsága valóban méltó az elismerésre. A maga szerepében pedig mindenki jól teljesít. Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

Így mikor Tuzson Bence a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára arról nyilatkoztat ki, hogy a Fidesz kemény munkájára utalt Kövér László bizalmas (és biztonságosnak gondolt) környezetben elhangzó 2017-es beszédében, mikor a bűvészkedést említette a választási térkép önkényes átrajzolása kapcsán, tulajdonképpen igazat mond.

„Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról, nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt, de csak annyi bűvészkedés volt benne, mint a 90-es törvényben, amit a szocik alkottak meg. Semmi olyat nem tettünk az elmúlt huszonhat évben, és nem teszünk és nem áll szándékunkban, amit mások előttünk meg ne tettünk volna. Tehát, hogyha eddig nem volt veszélyben a demokrácia, akkor most sincs veszélyben a demokrácia”

– mondta a bölcs házelnök.

Tehát a két politikus szavai összecsengenek. Kurva kemény meló volt full gátlástalanul, senkivel nem egyeztetve úgy átrajzolni a választási térképet, hogy az ilyen őrült mértékben lejtsen az egykori fiatal és egykori demokraták felé. De mindez persze érthető és elfogadható a hatalom számára, mert egyfelől Kövérék öndefiníciójuk alapján antikommunisták, szóval, ha ugyanazt csinálják, mint a korábbi MSZMP vagy annak utódpártja, de azok ellen, azzal összességében szerintük nincs baj. (Persze valójában már rég lepipálták cseppet sem makulátlan elődeiket is.) Másfelől pedig mi a nagy büdös rosseb a demokrácia, ha nem az, hogy a választásra jogosult emberek, elmehetnek időnként szavazni, a többihez meg marhára nincs semmi közük, hiszen a világot a politikusok igazgatják. Szóval, amíg időnként cetlire írhatsz, addig ne szólj egyetlen büdös szót se arról, hogy veszélyben a demokrácia!

„Az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába. Ezt természetesen kormánypárti politikusként mondom, minden kormánypárti politikus ezt mondja, vagy legalábbis ezt gondolja. Magában legfeljebb nem meri kimondani nyíltan.”

– állítja Kövér.

De megint arról van szó, hogy egyszerűen csak magából indul ki. A demokrácia nem az a verseny, ahol az a lényeg, hogy te legyél az erősebb kutya és mindenkit megbassz, aki gyengébb nálad. Hanem arról, hogy az ország lakói felhatalmaznak, hogy az ő érdekeiket képviseld. Nem a te rajongótáborod tagjainak, hanem minden állampolgárnak az érdekeit. Ez pedig szolgálat, nem uralkodás. Semmi köze annak a demokráciához, aki úgy gondolja, ha már ő került kormányra, akkor legfőbb feladata a hatalommal való visszaélés, majd a hatalom megtartása annak érdekében, hogy úgy foszthassa ki, úgy faraghassa át az országot és annak lakóit, ahogyan épp kedve tartja és önös érdeke diktálja. Az ellenzék ellehetetlenítésének tudatos vállalása szégyen, az pedig végképp, hogy ezzel nem csak Kövérnek, de a kormány nevében beszélő Tuzsonnak sincs semmi problémája.

Szóval igenis a Fidesz kőkeményen dolgozik. Orbánék módszeresen tégláról téglára építik fel az új világot, a saját új világukat. Amiben a bűvészkedés az érték, mások átverése az érték, a gyűlölet elburjánzása az érték, az az érték, ha az emberek már nem tudnak/nem akarnak önállóan gondolkodni, a legfőbb politika pedig a korrupció. Érthető, hogy miért nem szerették az MSZP-t vagy épp az MSZP-SZDSZ-tandemet, de azzal a gátlástalan ámokfutással, ami az elmúlt 8 évben Magyarországon zajlott csak egyet bizonyítottak be, lehet még rosszabb is. Rengetegen szavaztak rájuk 2010-ben, mert mást, mert jobbat vártak, ezeket az embereket csapták be leginkább Kövérék.

Az általuk végzett munka nagysága valóban nem lehet kérdéses, egyedül a cél az, amitől mindenkinek felfordul a gyomra, aki se a nyilasokat, se a kommunistákat, se bármiféle a XX. századi magyar történelemből ismerős diktatúrát nem sír vissza. Hogy Kövérék antikommunisták, keresztények vagy épp nemzetiek lennének? Ugyan már, ez még viccnek is rossz.

- Két választás között a kormánypártnak gyakorlatilag teljhatalma van?
Kövér: - A törvényes keretek között igen. Persze. 
- A Fidesz hozza gyakorlatilag a törvényeket is.
Kövér: - De ez mikor van másként. Kormányok hozzák a törvényeket.

Hát rohadtul nem, jobb helyeken az országgyűlés.

Csepregi János írása

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr913635948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panteon 2018.02.05. 21:37:39

Kövér László = Görény, Sutyerák paraszt.

Gleccsertetű 2018.02.05. 22:05:02

@Peter Götz: szia megamedve. hh új nicket csináltál?

VáradiJános 2018.02.05. 23:16:26

@Peter Götz: peter götz = szerencsétlen hülye

DFK 2018.02.06. 05:34:12

A politika munka. Az ellenzék elfelejtette elvégezni a munkát, s most csodálkozik.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.02.06. 06:56:08

Bloggertárs.

A politikai műsort kihagynám, de egy apró dologba belekapaszkodnék.

Igazad van: Nem a kormányok hozzák a törvényeket, hanem a parlament.
Nincs igazad. Mert technikailag talán igen, valójában azonban nem. Itt nem.

Ha a törvényhozást, mint pusztán formai, bürokratikus, közjogi aktust nézzük, akkor természetesen Kövér László tévedett, de valójában nem. Ő, úgyis mint Házelnök, pontosan tudja, hogyan működik egy demokratikus parlament, a valóságban azonban, az az egyszerűsítés, amit ő alkalmazott, a jelenkori, magyar helyzetre nézve tökéletesen igaz és helytálló. A fideszes többség, zárt frakciófegyelemmel átpasszírozhat majdnem mindent a parlamenten...persze azért vannak bukásaik e vonalon most már, mint látjuk, elmúltak a szép idők.

A helyzet az önkormányzatok működésére hajaz: technikai értelemben a polgármester a képviselő-testület alkalmazottja. Ezért végződik formailag minden testületi döntés az adott szituációban úgy, hogy "a képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert..." . Valójában azonban a polgármester (és ha nem áll elő a Tétényi Éva/Esztergom féle szituáció) akkor az ő párttagjainak/embereinek/támogatóinak többségéből álló testület, a polgármester által képviselt irányvonalat tolja. A polgármester (értsd: jelen példában a kormányzat) az erő, a kovász, az irány, a lendület. Kósa Lajos Debrecenje, Botka László Szegedje, Páva Zsolt Pécse, Demszky/Tarlós Budapestje.... az adott település fellendülését vagy bukását, örömeit vagy kudarcait, mindig a település első emberével azonosítják, (Demszky-éra, Tarlós-éra stb), ahogyan Magyarországot is az adott időszakban az Antall/ Horn/Orbán kabinethez, tehát a kormányzathoz kötik. A kormányzat/a polgármester számít, ők viszik a prímet,...és bár technikailag nem, de valójában ők hozzák a törvényket/szabályokat merre forduljon a hajó. Ha mázlijuk és parlamenti többségük van, akkor az akaratuk érvényesül is. Kövér talán egyszerűsítette a lényeget -vagy mondhatod úgy is, hogy lényegében leleplezte a mindenki által ismert tényt- és a kormányzat működési mechanizmusáról beszélt. Ez azonban semmiben sem különbözik az önkormányzatok tényleges működési mechanizmusától...és azt is mindenki pontosan ismeri.

sinus67 2018.02.06. 07:35:35

Nem akarom a fideszt védeni, de az objektivitáshoz hozzátartozik, hogy minden esetben a hatalomra kerülő kormány az elképzeléseihez, programjaihoz törvényjavaslatokat nyújt be, amit a képviselők megszavaznak. Ha annak a pártnak többsége van a parlamentben, amely pártot felkért a köztársasági elnök kormány alakításra, úgy természetesen mondható, hogy a kormány hozza a törvényeket.
Nem volt ez másként az előző kormányok esetében sem.
Persze az egy más kérdés, hogy a kormányok mennyire élnek vissza - elsősorban - az aktuális választási törvények, de végső soron a választók által rájuk szakadt egyszerű, esetleg nagyobb arányú többség adta lehetőségekkel. Azzal egyet értek, hogy 2010 óta a politika megmutatta, van lejjebb. 2014-ben pedig annál is lejjebb.
Antall József szavaival élve: "Tetszettek volna forradalmat csinálni!"
Nyolcadik éve tapossuk a még lejjebb korszakot és az ellenzék kalapjából még mindig nem kerültek elő hiteles személyek - igen nagy tisztelet annak a kevés embernek, aki igen.
Ráadásul azt sem ismerték fel, hogy a fidesz legyőzéséhez más kommunikáció kell. Amik nap nap után kiderülnek a fidesz bűvészkedéseiről, ármánykodásairól, korrzpciós ügyeiről, azokat eddig is tudta mindenki. Még azok is, akik Orbánékra szavaznak.
Ezek olyan dolgok, mintha a betonbunkerre kócpuskával lőnének a katonák! Eredménytelenek és az ingerküszöböt még csak nem is súrolják ahhoz, hogy a bunkerben lévők gyávabbjai kirohanjanak.
Ha nem lesz bombázás, vagy ágyúzás a bunker 2018. április 9-én is állni fog és a falát még vastagabbra csinálják!

BiG74 Bodri 2018.02.06. 07:57:06

Tudjuk, tudjuk. Van aki már 1998 -tól, van aki későbbről, hogy milyen a fityiszes vezérkar, oszt, akkor mi is van? Írjuk le sokszor, gondoljunk rá erősen és más lesz! Ja, nem!

vadi4 2018.02.06. 08:50:05

@sinus67: "ellenzék kalapjából még mindig nem kerültek elő hiteles személyek "

Ismét látható a fityisz fáradságos munkája, amit úgy hívnak, hogy karaktergyilkosság. Hogy kerülhetne elő egy hiteles alak, amikor kiderítik róla, hogy az óvodában lopott a Pistikétől és különben is a Sorosnak a bérence.
"Antall József szavaival élve: "Tetszettek volna forradalmat csinálni!"" Ebből nem forradalom lesz, csak szimpla lincselés, amikor még egy-két milliónyi ember rájön, hogy fáradságos munkával kilopták a szemét.
Az első döccenő a NER rendszerében akkor lesz, amikor az EU-ból nem jön több pénz, mert vagy kívül leszünk, vagy megunják, hogy fáradságos munkával ellopjuk. Akkor majd sokan rájönnek ,hogy nincs több kórház, iskola, óvoda, a stadionokban meg nem lehet gyógyítani,tanítani, de mér a búza sem nő meg a fűtött gyepen. Akkor majd látszani fog a fáradságos munka eredménye a szépen bokázó pártfunkcionáriusokon

rallus 2018.02.06. 09:07:06

@vadi4: P.M. Zita ezt sokkal tudományosabban mexokta jósolni, de az is csak arra jó, hogy néhány év múlva az is röhögjön rajta, aki írta.

Európai téridő 2018.02.06. 09:16:16

@vadi4: Lekaraktergyilkolták a szegény ellenzéki politikust! Bürühühűűű! Miért hagyta magát? Miért nem tervezte meg, miért nem tervezték meg a szakemberek, miért nem építette szisztematikusan fel magát, miért nem építették őt fel a szakemberek ? OV és még páran a volt Rajk Lászlósok közül ezt megtették az elmúlt 30 évben. A "pártépítést" nem kellett tanulni, azt akár az elvtársak mellett is elleshették, mert hogy az egyetemet még az elvtársvilágban fejezték be. De a vidékiség egy koleszosnál amúgy is nagyon erős, összetartást kiváltó kötelék, aki nem ismeri egy pindurkát sem a koleszosok "szubkultúráját", az ezzel az erővel nincs is tisztában. Nálunk ez az eddigi 30 év azért kellett a politikusság tanulásához, a speckoleszban folyó speckolos továbbképzést is beleértve, mivel nem volt (nincs?) profi felsőfokú politikusképző hazánkban. Ja, hogy az ott oktató egyetemi tanerők most döbbennek rá, hogy "kígyót melengettek a keblükön"? Malőr, főleg, ha az okító pesti volt, még ha nem is "belvárosi" full intellektulok, vagy budai, rózsidombi elit zsúrpubi. Ezeket a dolgokat nálunk még tanulni kell, nem elég a negatív kampány könnyebben megtanulható módszertana.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.06. 09:17:26

Kövér igazat mondott.

" Semmi olyat nem tettünk az elmúlt huszonhat évben, és nem teszünk és nem áll szándékunkban, amit mások előttünk meg ne tettünk volna. "

A választási térképpel való bűvészkedést az MSZP kezdte 1990-ben, az MNB kuratórium feltöltését Gyurcsány, az Alkotménybírák einstandját az MSZP-SZDSZ, ...

Azaz a Fidesz ezektől nem rosszabb. Nincs rá semmi ok, hogy ezokból visszahozzuk azokat, akik szintén ezt tették (Gyurcsány, MSZP, SZDSZ, DK, ...).

Ha lesz egy hiteles harmadik, aki indul, és nem szöbetkezik az elkúrókkal, akkor jogos a kritika.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2018.02.06. 09:21:28

ha rajtam mulik a fidesz meg sokaig dolgozni fog

nemecsekerno_007 2018.02.06. 09:33:10

- A legtöbb szempontból jobb lenne ha nem lenne kormányváltás.
- A jelenlegi ellenzék impotens, megélhetési politikusokból áll, nem lennének alkalmasak az ország igazgatására.
- Keressenek szponzorokat akik támogatják a világmegváltó álmaikat vagy menjenek vissza dolgozni, úgyis munkaerőhiány van.

Szelid sunmalac 2018.02.06. 09:54:14

@Rettegek mert ballib vagyok: batyu a mocskos kurva anyad, hogy nem akarod megerteni, pedig minden masodik kommenteddel epp te erosited meg: elkergettuk a szocikat a budos picsaba, erre te itt oromkodsz, hogy ezek se masok. Te hulyebb vagy a sokeves atlagnal, cserebe gyogyithatatlan

Szelid sunmalac 2018.02.06. 09:56:30

@nemecsekerno_007: "megélhetési politikusokból áll" Ezen hangosan felrohogtem. Most mutass a fideszbol csak EGYETLEN politikust, amelyik nem megelhetesi, hanem valoban a kozjoert van es KEPVISELi az embereket. Tudod melyik volt az az Angyan. Tudod mi tortent vele?

BiG74 Bodri 2018.02.06. 10:02:36

@Szelid sunmalac:
Nem tudja, az ilyeneket azonnal törlik a kollektív fideszes tudatból, mint a Simicskát és a többit.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.06. 10:06:02

@Szelid sunmalac:

Ebben nem mások. Az Autokrácia kiépítésében az MSZP - DK és a Fidesz ugyanolyan.
Mondjuk ellenzékeieket csak a szocik verettek beazolnosíthatatlan karhatalmistákkal.

De gazdaságilag a Fidesz ezerszer jobb a szoci elkúróktól.

De ha ugyanolyan szarok lennének az se lenne ok arra, hogy visszahozzuk őket.

Ok a leváltásukra akkor lesz, ha lesz jobb.
Most nincs.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.06. 10:06:50

@Szelid sunmalac:

Tudsz ilyet az MSZP-ből vagy a DK-ból esetleg ?

rallus 2018.02.06. 10:10:32

@Szelid sunmalac: Szerencse, hogy szelid vagy! Az ÁVÓ-n voltak még ilyenek...

Szelid sunmalac 2018.02.06. 10:18:14

@rallus: Te aztan mar csak tudod milyen voltak az AVO-sok, nemigaz?
@Rettegek mert ballib vagyok: Ki a faszt erdekel az MSZP meg DK? Te nem tudsz olvasni? "elkergettuk a szocikat a budos picsaba" Ertelmezd mar hulyegyerek!

citrix 2018.02.06. 10:28:51

A kékcédulás választás kodifikálása/legalizálása ügyes de gyomorforgató húzás. Orbán miniszterelnök úr a Bözsi néninél szemléli a conákat és nyugdíjemelést ígér= Rákosi elvtárs a búzamezőben szemléli a kalászokat és büszke a Párt eredményeire. A kommunizmus "édes" bája.

Duplaxiii 2018.02.06. 10:39:20

@Szelid sunmalac:
"elkergettuk a szocikat a budos picsaba"
Az oroszok meg szálísiékat.
De jó is lett az országnak.

HABONYKOMMANDÓ. 2018.02.06. 10:44:49

LOFASZ AZ EGESZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az ellenzek iszlamizalni akarja az orszagot, arabok szaz millioival elarasztani, az alkotmany helyett bevezetni a sariat.
Ehhez kepest Orbanek AKARMIT CSINALNAK, az csak jobb lehet.

Duplaxiii 2018.02.06. 10:46:12

Nem hiszme, hogy minden probléma.
Minden hatalom hazudik.
Minden ellenzék hazudik
Mindkettő médiája hazudik.
A választók egy-egy x jeléért.
A probléma más.
A társadalom döntő többsége még mindig csukott szemmel punnyad, négyévente felkeltik őket az x leadásáért és a tömeg visszaalszik.
A hibernált társadalom hagyta az összes számára fontos funkció megszüntetését
- a képviselők nem visszahíthatók
- nincs helyi önrendelkezés
- nincs népszavazás
- nincs hiteles média (egy barátokközttel kiszúrták az emberek szemét...)
- nincs igazságszolgáltatás
- nincs rendvédelem
Azaz mindenről lemondott a tömeg, így a pici politikai réteg számára szabad préda az ország.
Most a fidesz van felül, de majd valamikor lesznek mások is.
Akkor majd a mások médiája fog hazudni, a fidesz bloggerközössége meg ezt fogja támadni.
Mindkét fél meg hallgat, kogy korábban ők is pont így tettek...

Duplaxiii 2018.02.06. 10:48:42

@HABONYKOMMANDÓ.:
Jogos!
Diktatúra helyett diktatúrát!
Kötél helyett golyót!
Mondjuk akkor miért az erdogáni modellt másoljuk?

BiG74 Bodri 2018.02.06. 10:51:34

@HABONYKOMMANDÓ.:
Sokat kell gondolkodnod az ilyen szövegeken, vagy csak úgy kicsúszik?

rallus 2018.02.06. 10:56:30

@Duplaxiii: Tartok tőle, hogy te egyedül, egy lakatlan szigeten magadat úúúútálnád....

nemecsekerno_007 2018.02.06. 12:10:26

@Szelid sunmalac: ""megélhetési politikusokból áll" Ezen hangosan felrohogtem..."

- Majd akkor is felröhögsz ha megint 2/3-ot szerez a Fidesz? :)

"Most mutass a fideszbol csak EGYETLEN politikust, amelyik nem megelhetesi, hanem valoban a kozjoert van es KEPVISELi az embereket. Tudod melyik volt az az Angyan. Tudod mi tortent vele?"

- Mondj egy politikust aki nem megélhetési. Ángyán volt
- Majd egyszer a politikusok többsége ilyen lesz.
- De nem úgy, hogy az MSZP klónok visszatérnek a hatalomba :) Vagyis a mostani ellenzék.

:)

HABONYKOMMANDÓ. 2018.02.06. 12:42:02

@Duplaxiii: En ugy tudtam, egyebbkent, hogy putyini modelt masoljuk. De le van szarva, a lenyeg, hogy az araboknak egyenlore nem sikerult elfoglalni az orszagot.
Es ez nem rajtuk mullott, mert lathattuk, a legnagyobb ellenzeki part vezetojet, amint elborult fanatistakent elteti allahhot, es hogy feleskuszik az iszlam allamra. Szoval ha az ellenzeken mulna, mar reges reg iszlam orszag lennenk.

Szelid sunmalac 2018.02.06. 13:16:37

@nemecsekerno_007: Te most megvalaszoltad a kerdesem a sajat valaszommal? De a gondolatot bezzeg ne mfolytattad. Megint terelsz baszod. Ha valaki ebbol a kocerajbol nem megelhetesi tolvaj szardarab, azt kicsinaljak, mint Angyant. Ennyit er a fidesz is.

6. Ienin 2018.02.06. 13:28:25

A fidesz keményen dolgozik, már ha a politikai szarkavarást, az ellenzék elnyomását, a parlamenti jogi szarkutyulást, a lopást, sikkasztást, felesleges plakátgyártást, háborúskodást sorossal, az euval és mindenkivel aki kritikával illeti őket munkának lehet nevezni, akkor mindenképpen. És annyiban hasonlít a hagyományos munkavégzésre, hogy kurvára fárasztó. Csak nem a munkát végzőnek, hanem aki figyeli őket.

rallus 2018.02.06. 14:11:46

@6. Ienin: Figyeld őket tovább és jegyzetelj...

6. Ienin 2018.02.06. 14:21:58

@rallus: Gondolom akkor is keményen dolgoztok, amikor a párttaggyűlésen megbeszélitek, a jövő héten kit fogtok utálni, ki ellen fogtok uszítani. Most ki jön soron. Soros már volt soros, ki lesz a következő?

nemecsekerno_007 2018.02.06. 15:39:30

@Szelid sunmalac:

Lehet, hogy félreérthető volt, de Ángyán nem volt megélhetési politikus.

De mindegy. Te arról beszélsz, hogy egyik megélhetési politikust cseréljük egy másikra.

DrGehaeuse 2018.02.06. 16:48:19

@Szelid sunmalac: Még talán Bencsik János az utolsó mohikán.
A szociknál van a Gőgös Zoli, belőle sem veszett kimég minden emberség.

DrGehaeuse 2018.02.06. 16:56:36

@HABONYKOMMANDÓ.: Például orv-bánék költhették volna a 75Mrd-ot amit eltapsoltak plakátkampányra a migráncsozós-sorosozásban Iskolák, buszpályaudvarok, tornatermek felújítására, napenelemek felszerelésére közintézményekre meg metró akadálymentesítésre. Még akkor is jobb lenne ha a fele pénzt ellopnák pénztáros lölőék. Persze a balfék ellenzék nem ezt tematizálja.

HABONYKOMMANDÓ. 2018.02.06. 19:20:26

@DrGehaeuse: A szokasos agyatlan demagog baromsagokat sorolod. Nyilvan 75 milliard, aminek a harmada se igaz, a vilag osszes problemajanak megoldasra elegendo lenne.
Es kozben nem szamolod bele, mennyibe kerulne, az orszagnak ha Soros terve szerint itt orjongene tobb millio arab. Akiket nyugati szinvonalon kene eltartanunk.
A Soros terv szerint legkevesebb 3 millio arabot kelett volna befogadnunk, es alanyi jogon mindegyiknek 80 millio forint jart volna. Vagyis 240 EZER MILLIARD forintba kerultek volna az arabok ha beengedjuk oket. A 240 EZER MILLIARD az Magyarorszag teljes 8 evnyi koltsegvetese, ennyit kellett volna MINIMUM rajuk kolteni. Plusz az altaluk elkovetett terrorcselekmenyek koltsege.
Szoval hasonlitsad mar ossze mikor jartunk volna jobban, ha 240000 MILLIARDOT koltunk el, vagy az altalatok erosen eltulzott 75 MILLIARDOT ?
Szoval 240000 Milliard vagy 75 Milliard ?????????????

vergyula 2018.02.06. 20:27:47

@HABONYKOMMANDÓ.: Ugyan már, félnótás barátom! A 75 milliárd túlzás, de 3 millió arabot emlegetsz, meg 240000 milliárdot!?
Nem akart a kormány arabokat beengedni sem a Soros-kampány előtt, sem utána. Tehát a logikus verzió a következő (lett volna): Kerítés, migránsokat nem beengedni, kampányra semmi szükség. És akkor a 75 milliárd tényleg mehetett volna valami hasznosabbra. Mondjuk egyből Lőrke zsebébe, még annak is több értelme van.
süti beállítások módosítása