A valódi viták otthona

Reflektor

Jeszenszky: Abszurd választókerületeket hozott létre a Fidesz

2018. február 08. - szénhidra

Megkérdeztünk több, jeles közéleti szereplőt, hogy ők mit gondolnak arról amit Kövér László a választási-bűvészkedésről mondott illetve a mai közállapotokról. Elsőnek Jeszenszky Géza válaszolt nekünk.

Kedves Reflektor!

 

Küldöm válaszaimat.

Mi a véleménye arról, hogy Kövér László bevallotta, hogy pontosan ugyanazt tették a választási körzetekkel, mint korábban a szocialisták?

Kövér nem jól emlékszik, a korábbi választási törvény alapjait nem az MSZP, hanem az 1989-es kerekasztal fektette le: 1989. évi XXXIV. törvény az országgyűlési képviselők választásáról

Ön szerint belefér-e a földrajzi bűvészkedés?

A népesség változása miatt időnként indokolt korrigálni a választókerületek határait, de nem szemérmetlenül részrehajló módon, gyakran egészen abszurd kerületeket hozva létre.

Mennyiben gondolja, hogy a Fidesz 2010 után folytatta azt a politikát, amit korábban meg kívánt haladni?

Sajnos a Fidesz 2010-tól korábbi elveivel és gyakorlatával ellentétes politikát folytat.

Ön számára milyen értékrendet takar a polgári Magyarország kifejezés?

Igen rokonszenves, demokratikus értékrendet sugall, de egyrészt a 888-as Fodor elismerte, hogy az csak egy frázis, egy fogás volt, másrészt ma már nyoma sincs a polgári viszonyoknak.

 

Szívélyes köszöntéssel 

Jeszenszky Géza

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr4913645086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LKerekes 2018.02.08. 13:07:01

Hú! Rávilágítottál, hogy mekkora seggfejek vagytok.
Választási körzetet csak akkor lehet átszabni, ha van megfelelő számú választója a Fidesznek. Ha kevés van, akkor hiába minden átszabás. Ha meg tlényleg sikeres az átszabás, az azt jelenti, hogy fölényben van a szavazók számában, de egy kicsit még erősít rajta.
Azt kiabáljátok állandóana, hogy mindenki utála a Fideszt . Akkor miért féltek ennyire? Meg kellene nyernetek mindent az átszabás ellenlére, elvégre szerintetek "forradalmi hangulat van".
A ti ostobaságotokhoz nem kell semmi segítség.

GNDL 2018.02.08. 13:20:30

„Sajnos a Fidesz 2010-tól korábbi elveivel és gyakorlatával ellentétes politikát folytat.”

Fenét... mindig is ezt a populista megosztó szemetet tolták, csak 2010 óta - ilyen formán lopott közpénzekből - korlátlan kampánybüdzséjük és - ugyancsak lopott közpénzekből gründolt - 90%-os országos elérésű saját médiapiacuk van hozzá... így egy kibaszott megafont kaptak a kezükbe, ezért határozottabban, hangosabban és érthetőbben üvöltik tele a mocskos szemetükkel az országot... :)

GNDL 2018.02.08. 13:32:10

@LKerekes: „Választási körzetet csak akkor lehet átszabni, ha van megfelelő számú...”

... támogatója hozzá a Fidesznek, vagy annak aki éppen át akarja szabni nem csak a körzeteket, de a mandátumelosztást, a választás lebonyolítását, vagy éppen szavazati jogot akarnak osztogatni fűnek-fának, túl sok esetben olyanoknak akik magyarul még böfögni vagy tüsszenteni sem tudnak.

A parlamentáris demokrácia alapvető normáival ellentétes az, hogy a Fidesz anélkül módosította mindezeket, és említem megint nem csak a körzeteket de az egész választási rendszert, hogy az érintettekkel és az érdekeltekkel ezt megtárgyalta-, javaslataikat megfontolta-, és nagy többségük támogatását/konszenzusát elnyerte volna.

Amikor létrehozták a saját alaptörvény-fecnijüket és saját választási rendszerüket a fideszes elvtársak, akkor még szerepelt a Magyar Köztársaság Alkotmányában egy olyan paragrafus hogy a kormány a feladatainak ellátása során együttműködik az érdekelt társadalmi szervezetekkel. Ennek ellenére sem az alaptörvény-fecni, sem a választási rendszer módosítása ügyében nem történt semmiféle társadalmi egyeztetés, az érdekeltek javaslatait meg sem fontolták, az ellenérveiket bármiféle vita nélkül söpörték le az asztalról... Tehát ezt értsd úgy, hogy a Fidesz-KDNP önkényesen hozta létre saját alaptörvény-fecnijét, önkényesen saját aljas politikai érdekeik szerint módosították a választási rendszert, kivétel nélkül minden érintett feje felett döntöttek. Ez így ebben a formában pedig már rég nem parlamentáris demokrácia, hanem önkényuralom...

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2018.02.12. 04:48:14

Jeszenszky fiam, ülj le, hülye vagy, egyes.
Mikori is ez a jogszabály?
Akkor miért most pattogsz, te senkiházi?
Inkább a munkádat láttad volna el annak idején az antall-kormányban... most meg senki sem kérdedett.

simonpali 2018.02.14. 22:21:37

Annyira átb.szta, hú pardon, átszabta a fidesz a választási körzeteket, hogy a 2o14 es választások után mindjárt 3 körzetben is vereséget szenvedett.Ej, de csúnya tényleg ez a figyesz.
süti beállítások módosítása