A valódi viták otthona

Reflektor

Szabó Tímea a mandátumért mindent elárult, amiben hitt régen

2018. február 11. - baum

20_1.jpg

Szabó Tímea, a P legnagyobb túlélője alaposan körbelefetyelte a szocikat az MSZP szombati kongresszusán:

 

A szívemhez nőtt a csapat. hallottam mindenfélét az MSZP-ről, hogy eljárt felette az idő, vagy árulók vannak benne. Ennél nagyobb tévedés a világon nincs, ezt ti se higgyétek el soha!"

 

A politikai következetesség rögös országútján meg, megbotló Szabót mi más motiválhatná, ha nem az újabb 4 év biztos parlamenti képviselőséggel járó fizetés vonzó lehetősége.

Na de, hogy kaparinthatja meg Szabó Tímea megint a kényelmes és biztos állást, ha nincs fent az MSZP-P közös listán?

 

Így:

 

Karácsony Gergely az MSZP-P közös miniszterelnök-jelöltje elmondta korábban: a miniszterelnök jelöltség nem túlzottan érdekli. Minden bizonnyal azért vállalta el, mert tudja, hogy a 2018-as vesztes országgyűlési választások után a 2019-es főpolgármester-jelöltségre nagy esélye lesz, ha felépíti magát addig ismertségben, népszerűségben. Az MSZP-P listát Karácsony Gergely vezeti ugyan, de őneki nincs szándékában beülni az országgyűlésbe, ezért a listaelső mandátum társelnöktársa, Szabó Tímea ölébe hullik majd.

 

Nyilván ezért hajbókolt a szociknak. Ahhoz viszont, hogy megértsük, honnan jutott el ideáig Szabó Tímea, fussuk végig eddigi életútját. Civil pályafutás után lépett politikaira. Az LMP színeiben listáról jutott be az országgyűlésbe 2010-ben. A 2009-ben alakult LMP azért jött létre, hogy olyan alternatívát nyújtson Magyarországnak, ami meghaladja és felváltja a gyurcsányi szocialista politikát. Szabó Tímea egy huszárvágással ciklus közben kilépett az LMP-ből és összeállt Gyurcsány Ferenccel, meg a többi összefogóval. 2014-ben az összefogósdi listán újabb parlamenti mandátumhoz jutott.

 

Idézzük egy 2009-es interjúját, amit a Heti Válasznak adott, mint a frissen alakult LMP egyik üdvöskéje.

 

Mely pártokkal látja elképzelhetőnek az együttműködést?

  • Azt, hogy valamelyik jelenlegi párttal összeálljunk, nem tudjuk elképzelni, hiszen akkor nem lett volna szükség ránk.

Később azt is hozzáteszi, hogy

 

Ha lehet más a politika Svédországban vagy Franciaországban, akkor lehet Magyarországon is. Nem járja, hogy mindent a korrupció és a politikai mutyizás vezéreljen.

- nyilatkozta el 2009-ben, amikor az az MSZP kormányzott, amiről szombaton meg azt mondta, hogy hallott mindenfélét az MSZP-ről, hogy eljárt felette az idő, vagy árulók vannak benne. Ám ennél nagyobb tévedés a világon nincs, ezt ne higgyétek el soha.

 

Mit lehet erre mondani? Ha úgy kanyarodik Szabó politikai pályafutása, hogy végül belép az MSZP-be, akkor az a rész biztos nem lesz igaz, hogy nincsenek árulók a szociknál.

 

Nuszbaum Tibor

 

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3613652456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aaabbbccc 2018.02.11. 22:05:43

A Parbeszed a megalkuvok es az opportunistak gyujtohelye. Barmit a hatalomert, elvek nem szamitanak. A magyar politikai paletta legalja.
Azert jo lenne ha a blog arrol is irna, hogy a megmaradt LMP hogyan lett pont olyan part, mint az osszes tobbi, a bloff, a nagyotmondas, az igergetes, a hazudozas partja es hogy miert nem lehet mas a politika.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.12. 06:37:22

Szerintem a PM titkos terve az MSZP 10 % alá vitele. Télinapforduló Geri mindent bele is ad ennek érdekében.

Kivlov 2018.02.12. 07:05:12

Csak rá kell nézni: feje alspján egy kis nyalógép Zs...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.02.12. 08:59:20

Szóval Szabó Tímea bűne az, hogy ő is egy átlagos magyar politikus? Ez legfeljebb annak fáj, akik azt álmodta, hogy a parlamentben 4 év politizálás után is maradnak gerinces, tisztességes emberek...

morph on deer 2018.02.12. 18:53:20

Nyilatkozott 2009-ben?
Azaz nyolc (8) éve.

Azóta nyilván nem történt semmi, ami befolyásolhatta volna a véleményét, ugye?
Azt már említeni is kínos, hogy bölcs vezérünk és sleppje átlag hetente változtatja a véleményét s vele az ország álláspontját is, bár gondolom ez sem tűnt fel.

Szabó Tímea azt teszi, amit ma minden normális gondolkodású politikusnak tennie kéne, kooperál ennek a gyalázatos rezsimnek az eltakarítása érdekében!

És aki mos azzal jön, hogy ki a “nem vállalható” ma az ellenzéki oldalon, annak csak azt tudom ajánlani, hogy alternatívaként ugyan merengjen már el azon is, hogy vajon ez az orbáni bagázs mennyire vállalható, szerinte.

Ugyanis nincs harmadik megoldás.
Aki nem akarja orbánt látni a trónon, az együttműködik BÁRKIVEL, aki pedig nem ezt teszi, az az orbáni elmebajt szentesíti, vele Magyarország illiberális státuszát véglegesítve!

Még egyszer: együttműködés, vagy orbán, - nincs más választás.

aaabbbccc 2018.02.13. 10:02:00

ugy latszik csak az szamit mit mondott egy fideszes 25-30 eve
vagy vona 5 eve
de hogy Karacsony vagy Szabo Timea mit mondott par eve az nem erdekes

Proud Mary 2018.02.27. 16:32:06

@morph on deer: jéééé, tehát megváltozhatott a véleménye??? úgy látom ez csak ovinál bűn a nyomorult életű fajtád szerint
süti beállítások módosítása