A valódi viták otthona

Reflektor

Kövér László szerint az M1 ugyanolyan elfogult, mint a Napkelte volt (HANGFELVÉTEL)

2018. február 16. - baum

kover.jpg 

Kövér László házelnök nem csak arról beszélt az általunk nyilvánosságra hozott 2017 januárjában készült felvételen, hogy a Fidesz bűvészkedett a választási körzetek átszabásával, de azt is elismerte, hogy a kormány által összegründolt közmédia meg sem próbál megfelelni a kiegyensúlyozott tájékoztatásnak. Kövér László beismeri, hogy egyenlőségjelet lehet tenni a szocialista kormányok alatt lévő Napkelte elfogultsága és a jelenlegi M1 hangvétele között.

Ez azért is fura, mert Kövér László ellenzéki korában még morális pallosként őrködött a tisztességes és demokratikus média fölött, időről-időre erkölcsi iránymutatásokat is megosztott ennek kapcsán. 2005-ben a Napkeltéről így szedte le a keresztvizet:

 

„Ugyanis az az álláspontom, hogy csak azért, mert kiszorított helyzetben vagyunk a médiában, nem szabad mindenhová elmenni. Nem szabad minden mikrofon elé odaállni, nem szabad minden újságíróval szóba állni. Mert van egy szint, amely alá nem szabad süllyedni, különben az ember a saját magával szemben folyó aljas manipulációs játékok puszta eszközévé válik. Legitimál olyanokat, akiknek semmi keresnivalójuk nem lenne egy valóban demokratikus médiában, és segít megteremteni azt a félrevezető látszatot, hogy egyes orgánumok és képviselőik kiegyensúlyozottan és tárgyszerűen tájékoztatnak.”

 

Kormányra kerülve 180 fokos fordulatot vett Kövér László véleménye, szűk körben elmondott szavai azt mutatják, hogy elengedte korábbi erkölcsi aggályait.

 

Kérdező: „Azt mondta, hogy semmit sem tettek a választójog és a média kapcsán, amit az előzőek ne tettek volna meg – de aki, azokat is gazemberségnek gondolta, az gondolhatja ezeket is? Tehát, aki mondjuk a Napkeltét annak gondolta, az gondolhatja a mostani M1-et annak?”

 

Kövér: „Persze! … [nem kivehető – talán: „jól látja”] Én annyiban… próbálom, tudom kivágni magam a nehéz helyzetemből … [közönség nevet, nem kivehető] zavaros és csapda jellegű kérdés volt … hogy … igen, hát ööö … különben … hogy mondjam … Megbarátkoztam azzal a helyzettel, hogy úgy tűnik, az élet meg a politika, az már csak ilyen. Nem én találtam ki a játékszabályokat, ezt korábban talán már mondtam. Tehát nem én alakítottam ki a játékszabályokat.”

 A felvételt meg is hallgatható:

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2913671616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.16. 09:49:41

A kormánymédiák kormánypártiak. Ez mindig így volt, kivébe az Antall-kormány idejét.

Jakab.gipsz 2018.02.16. 09:51:08

Kövér Lászlónak tökéletesen igaza van.

Nem szabad hagyni azt, hogy a "demokratikus ellenzék" és akik így minősítik önmagukat, át vegye a hatalmat, a magyar keresztény demokraták, felett.

Ugyanis a magyar keresztény demokráciát, semmi féle felelősség nem terheli a nyugati kapitalisták és a keleti kommunisták, által elkövetett bűnök miatt.

Ennyi.

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2018.02.16. 09:58:18

A Napkelte is egy gusztustalan szar volt, de messze nem merték ennyire nyíltan tolni a seggnyalást.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.16. 10:15:06

@Mdavid89: Figyeltem, a 2010-es választások éppen hogy csak megvoltak, a királyi tévé már elkezdte az orbán seggnyalását. Nem várt parancsra.

felucca02 2018.02.16. 10:15:13

@Jakab.gipsz:
Keresztény? Hol, hol?
Demokrata? Muti!

flamer 2018.02.16. 10:15:57

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Csak hogy az MTVA nem kormány-, hanem közmédia. Vagyis magyarul azt mondod, hogy a Fidesz szerinted is ellopta ezeket, csak még annyi eszed sincs, hogy ezt belátsd.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.16. 10:16:55

@Jakab.gipsz: "át vegye a hatalmat, a magyar keresztény demokraták, felett."

Ne aggódj, mivel nincsenek kereszténydemokraták, senki nem tudja átvenni felettük a hatalmat.

Magyarország államformája ... Válsághelyzet 2018.02.16. 10:18:10

Van a Parlamentben pár alkesz, akik kereszténydeokratának hazudják magukat, de csak a tízmilliós pálinka kvótájukért lihegnek.

blah 2018.02.16. 10:30:24

@Jakab.gipsz: én meg tökre úgy tudtam, hogy tevékeny részesei voltak a kommunista rezsimnek. talán ezért építik fel most újra. ezt te is tudod, más is tudja, úgyhogy felesleges hazudoznod.

rallus 2018.02.16. 10:33:34

A Napkelte virágzásának idején szinte csak 100% ballib média volt és Medgyessy azt mondta az ellenzéknek, hogy vegyen magának tévét, ha akar.
Most az ellenzék összes TV csatornájának 100%-os a nézettsége, az M1-et nem nézi a kutya sem. (némelyek szerint..)
Akkor mi a baj?

exterminador 2018.02.16. 10:33:37

@Jakab.gipsz: melyik kereszténydemokraták? Akik 25 éve még a "Csuhások! Térdre imához!" felszólítást ismételgették?

flamer 2018.02.16. 10:35:38

@Jakab.gipsz: Különös tekintettel a keresztény demokraták olyan kiemelkedő egyéniségeire, mint pl. Pozsgay meg a többi MSZMP-szökevény.

blah 2018.02.16. 10:41:20

@rallus: így tipikusan a hülyék érvelnek. egyfelől én emlékszem milyen volt akkor a közmédia, ilyen elfogultság és hazudozás nem ment még akkoriban sem, másfelől engem adófizetőt és nem párttagot (az emberek 99%-a ebbe a kategóriába esik) kurvára nem vigasztal, hogy a másik is szarkupac volt.

GNDL 2018.02.16. 10:41:22

Mondjuk az hogy „elfogult” a közmédia egy meglehetősen visszafogott jellemzése a „pártállami agitprop szócsőnek” amely nem csak hogy az ellenzéki- és független véleményeket valamint a társadalmi szervezeteket rekesztette ki mára szinte teljes mértékben a közéleti műsoraiból az objektív és teljes körű tájékoztatás mellett, de egészen konkrétan orosz állami propagandaszeméttel is sokkolnak...

Semmiféle közös vonása nincs az egykori Napkeltének és a mai fideszes propagandaszemétnek, a fideszes elvtársak egészen konkrétan megszállták a ma már csak nevében közmédiát, és saját aljas politikai érdekeiknek rendelték alá... és nem csak a közéleti műsoraikat, de még a sportközvetítések szünetében is „egyperces” agymosásokkal és kormányzati gyűlöletkeltéssel „szórakoztatják” a közönséget... mindezt évi 80+ milliárdból, ami így olyan elképesztően pártállami időket idéző bolsevik tempó hogy arra szavakat nem találni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.16. 10:45:52

@flamer:

A közmédiák sose volta közmédiák. Mindig a kormány propagandaüzemei voltak, kivéve 1988-1994 között, amikor az SZDSZ vezette őket, az ostoba Antall átadta az állami médiákat az ellenzéknek.

Ezek a tények.

A Fidesz nem tett mást, mint amit korábban a ballibek.

GNDL 2018.02.16. 10:51:08

@rallus: Ez már inkább lépcsőházi sztori ahogyan előadtad, nagyvonalúan a történet legalább négyötödét kihagytad... :)

Medgyessy egészen konkrétan ezt mondta: www.origo.hu/itthon/20020830orban.html

„egy versenyképes, korrektül tájékoztató közszolgálati médium kell, hogy legyen, amelynek a műsorkészítéséből a politika kivonul. A miniszterelnök kijelentette, hogy akinek saját tévére van szüksége, az vegyen magának egyet”

Mindezt azzal kapcsolatban említette hogy Orbán előtte azért hőbörgött, hogy legyen két közszolgálati média, amiből egyik természetesen az övé... igen, nem kicsit volt habókos a főtitkár elvtárs már 2002-ben is. :)

Ráadásul a Napkelte anno reggelente ment 3-4 órában legfeljebb, majd délután ismételték a kettesen... és ennyi. A Fidesz meg az _egész_ közmédiát bekebelezte, és 24/7 nyomják az agitprop szemetüket, az orosz propagandájukat illetve ne szépítsük, a konkrétan álhíreket. Egyszerűen nem lehet összehasonlítani a kettőt...

BobAlice 2018.02.16. 11:00:50

@Jakab.gipsz: Az aztán baromi keresztény dolog a részedről, amikor a Veronai buszbaleset áldozatait zaklatod, és autistákat gyalázol.

rallus 2018.02.16. 11:14:30

@GNDL: Talán az M1 meg akar felelni a lakosság pártszimpátiáinak. Egyébként az összes hülyébbnél hülyébb tüntetésről és önjelölt forradalmárról beszámolnak, bár a ballibek által kidolgozott rémhírek folyamatos műsoron tartása fájóan hiányzik...

GNDL 2018.02.16. 11:27:39

@rallus: „meg akar felelni a lakosság pártszimpátiáinak”

Kibaszottul nem ez a dolga... sőt az lenne a dolga hogy részletesen beszámoljanak a fideszes/kormányzati korrupciós ügyekről is, amely így már minden bizonnyal igen alaposan befolyásolná a kedves lakosság pártszimpátiáját is. Ugye gondoljunk bármit a kedves magyar választópolgárok műveltségéről vagy tájékozottságáról (annak tükrében hogy lassan harmadik évtizede szavaznak posztkommunista korrupt tolvajokat kormányra), de azért azt nehéz lenne elhinni hogy akkor is ennyien támogatnák a Fideszt ha a lakosság széles körben tudomást szerezne arról hogy Orbán és korrupt sleppje tulajdonképpen a leggátlástalanabb és legaljasabb tolvajok akik valaha is hatalmon voltak Magyarországon az utóbbi évtizedekben... pedig volt pár szemét kormányunk ebben az időben, valljuk meg őszintén, de a Fidesz-KDNP mindegyiken túltesz ebben a fajta szemétségben...

Illetve nem beszélve a legdohosabb lábszagú szocializmust idéző „termelési híradóikról”, vagy a fideszes „sikerkampányaikról”, amelyeknek nagyjából annyi közük van a valósághoz mint amennyi mondjuk Varga elvtársnak a privát szektorhoz, amelyben életében soha egyetlen másodpercet sem dolgozott... és igen, ezt képzeld el úgy hogy a jelenlegi gazdasági- és pénzügyminiszter soha életében nem volt még csak középvezető sem a piacgazdaságban, de valószínűleg adóbevallást sem töltött ki soha. Meg is látszik intézkedésein és teljesítményén ez az óriási „szakmai tapasztalata”... :D

röf 2018.02.16. 12:07:11

Mi ez a zajongás a közmédia körül?
Hogy nem ellenzéki ostobaságokat sulykol?
Arra ott van az ATV, a kálmánolgásított HírTV, az Index, a katasztrófális 444. és a többi hablaty-lap.
Nyugalom, libuskák, nyugalom…

morpho 2018.02.16. 12:12:58

Az a nagy helyzet, hogy a narancskullancsok hazudnak! A Nap-kelte egy darab műsor volt. Aztán volt este egy híradó, meg egy esti politikai elemző műsor. Ennyi volt a pártosodás.
Na ehhez képest most napi 25 órában 5db!!!! csatornán megy a fidesz propaganda! Még a kibaszott olimpiai közvetítések szüneteiben is Sorosoznak! Ezt a kettőt nem lehet összevetni!!! Csináltak közpénzből maguknak egy saját hírcsatornát, ahol nem reggel hattól kilencig, hanem éjjel nappal Nap-kelte megy!!!

Jakab.gipsz 2018.02.16. 12:33:59

@BobAlice: Tanulj meg olvasni!

Tudod kellene a neten a kis és nagy betűk is számítanak te 1/2 eszű.

Fehérlapos 2018.02.16. 12:37:21

Elnézést, a Napkelte reggel hattól kilencig tartott (vagy tízig, nem emlékszem), nem egész nap, nem csak politika volt benne, hanem sport, színészek... A Híradók pedig nem kormánypropagandát toltak, voltak vitaműsorok ellenzéki és kormánypárti meghívottakkal, akik viszonylag kulturáltan vitatkoztak.

Jakab.gipsz 2018.02.16. 12:43:29

@felucca02: @MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: @flamer:

A keresztény demokrácia elleni harcot Marx a Kommunista kiáltvánnyal hirdette meg (1848).

Amely riposzt volt Kierkegaard, "Félelem és reszketés" című művére.

Tetszik tudni !

És az ateista-zsidó filozófusok (fene vadak) átakarják venni a hatalmat, a keresztény államok és a jövőnk megtervezése felett.

A Római pápákat is megmalmozták. Itt tartunk most.

nemecsekerno_007 2018.02.16. 12:48:38

Program gyerekek, program. De nem a szokásos bullshit-ek, vagy a kormányé pepitában! Hanem valami konkrétabb, persze ehhez nem elég a másfél hónap. Nyugdíjrendszer, eü, oktatas, adórendszer, de főleg a matek, a költségvetési matek. Jelenleg egyetlen modell van: Ki tud szebbet hazudni! 2020 után kevesebb EU-s pénz jön. Felkészítitek rá a választókat v. ti is a lovak közé dobjátok a gyeplőt ha beüt a krach?! Bennünket már csak a széthúzás tart össze.

morpho 2018.02.16. 12:58:25

@nemecsekerno_007: "a kormányé pepitában"

Az milyen? Hajrá Soros! Vagy milyen? Milyen a kormány programja? Nem találom sehol!

nemecsekerno_007 2018.02.16. 13:10:23

@morpho: ha ennyit sikerült dekódolni akkor hagyjuk. Így lesz megint 2/3-ad.

GNDL 2018.02.16. 13:22:23

@morpho: Gondolom arra próbált utalni, hogy nem csak a kormányzati elvtársak de gyakorlatilag az egész „politikai elit” (már ha ezeket a szerencsétleneket bármiféle elitnek lehetne nevezni) teljesen hülyének nézik a választópolgárokat. Nincs egy koherens program, nincs egy átfogó reform-terv amely végre kivezetné az országot a több évtizedes szocializmus- majd az ezt követő több évtizedes posztszocializmus mocsarából abba a fajta piacgazdaságba, amely Európában jellemző és amely egyedüliként működik Európában... és amely így végre alapja lehetne az ország európai felzárkózásának.

Arról van csak szó - szerintem, ha már így elkezdtem más nevében pofázni :) - hogy az egyik mondja „rezsiharc” a másik mondja „mi még többet adnánk”. Vagy ott a „családi adókedvezmény” ami egyébként valljuk meg őszintén szart sem ér, a másik meg mondja hogy „mi emelnénk és kiterjesztenénk”, ami mivel az egész szart sem ér csak egy pofon lenne az egyébként szarnak, ha érne annyit. :) A közmunkarendszer, ami ugyancsak szart sem ér, az egyik mondja „megoldottuk” a másik mondja „emelnénk a bérüket”... holott egyrészt nem oldották meg, másrészt amíg nem oldották meg kurvára nem a bérükről kéne vitázni. :) Vagy lásd csak a kerítés „nem bontjuk le”... oké, de arról egyik pöcs sem beszél, hogy miért van ott a kerítés, és nem esetleg az okát kéne megszüntetni hogy miért nem képes alapvető rendvédelmi feladatokat _sem_ ellátni a magyar állam.

Szóval egy dolog hogy a Fidesz-KDNP tökéletesen alkalmatlan kormányzásra, de a kedves ellenzékiek közt sem nagyon akad olyan amely komolyan venné, egyáltalán értené azt a helyzetet amibe Magyarország süllyedt az elmúlt évtizedekben...

Duplaxiii 2018.02.16. 13:27:54

@rallus:
A francokat!
A vidéki teróleteken 90% feletti a közmédia nézettsége, mert az idősek alapból az 1-es gombot nyomják meg.
És arra is csináltak törvényt, hogy a csatornáidat ne rendezhesd át, mindig az első 5-6 a kormánymédia legyen és ahol van más, azt a lista közepére, végére teszik, azaz a lakosság 60% nem keresgeti.
Itt a fővásorsban is látom, hogy idős emberek csak m1 és duna!!! És smétlik az abban hallottakat.
Meg van ez szervezve!

Duplaxiii 2018.02.16. 13:30:25

Én mást látok ebben az "elszólásban"!
Biztosak a választásban, így be fog indulni a lenini módszer!
Régen mondom a kollaboráns halmaznak, hogy anno a bolsevikok a végleges hatalomszerzés után azonnal a őket hatalomra juttató selejt kollaboráns kiszolgáló vonalat takarította el, tette sittre, a gulágra, végezte ki!
Szerintem, ha a fidesz ismét nyer, elkezdi a mostani szekértáboruk felszámolását. Ebbe pedig a közmédia előkelő helyen van.

morpho 2018.02.16. 13:45:53

@nemecsekerno_007: Ebből most akkor tudom, hogy a kormány programja milyen. Köszi a kimerítő választ. A kétharmadra meg szarok. Feltettem egy kurva kérdést, de te válasz helyett elkezdesz dekódolózni, meg kétharmadozni! Bravó!

morpho 2018.02.16. 13:47:45

@GNDL: Köszi, hogy válaszoltál @nemecsekerno_007 helyett. Ő erre képtelen volt. Viszont egyetértünk.

nemecsekerno_007 2018.02.16. 14:16:12

@morpho: "Ebből most akkor tudom, hogy a kormány programja milyen. Köszi a kimerítő választ. A kétharmadra meg szarok. Feltettem egy kurva kérdést, de te válasz helyett elkezdesz dekódolózni, meg kétharmadozni! Bravó!

- Egyéb hülye kérdés amire válaszolnom kéne?
- Sikerült kivenné egy fél mondatot abból amit írtam, gratula :)
- Mi a kormányprogram? Mondjuk az elmútnyócév, amit csináltak meg amit ígértek
- A jövőre vonatkozó? Nulla, zéró. Ugyanúgy az ellenzéknek is.
- A "maradék" 90%-a annak amit nem sikerült "dekódolni" szólna arról amit nagyjából jövőbemutató programnak lehetne nevezni.

Hát csak ennyi.

nemecsekerno_007 2018.02.16. 14:19:03

@GNDL: Na végre, valaki talán érti miről beszélek :)

- De hamar túl kéne lendülni azon, hogy kinek van szarabb programja (ha van)
- Erre írtam azokat a javaslatokat amiket írtam.
- Ha valaki ettől túlzottan el akar térni "rezsiharc" v. "többet adunk" elvek felé, akkor az kuka. Különben megint marad a "semmitevés kompromisszuma" ahogy élő klasszikusunk mondta annó...

rallus 2018.02.16. 14:30:13

@GNDL: Megtisztelnél vele, ha legalább néhány Fideszes korrupcióról szóló konkrét adatot közölnél.
Esetleg valamit arról is, hogy a jelenlegi korrupció, hozzá nem értés és lopások mellett hogyan fejlődhet ilyen-számotokra rémisztő-iramban az ország.

Gondolat kísérletként meg annyit, hogy hol tarthatnánk most, ha a dicsőséges ballib kormányzás kimarad az életünkből...

Attilajukkaja 2018.02.16. 14:34:43

Álszent banda ez az egész kormány, ... és még nyíltan büszkék is arra, hogy félrevezetik, meglopják az embereket. Mert ők ezt is megtehetik!

Attilajukkaja 2018.02.16. 14:39:18

@GNDL:
" Nincs egy koherens program, nincs egy átfogó reform-terv amely végre kivezetné az országot a több évtizedes szocializmus- majd az ezt követő több évtizedes posztszocializmus mocsarából abba a fajta piacgazdaságba, amely Európában jellemző és amely egyedüliként működik Európában"
Miért lenne? Nekik ez nem érdekük. Egy valódi piacgazdaságban fenn sem tudnának maradni a Tiborczok meg a Mészárosak. A Fidesznek ez így jó, ahogy van, főleg, amíg az EU pénzeli őket. Aztán majd jöhet Putyin pénze meg még nem tudom, kié.

Attilajukkaja 2018.02.16. 14:42:37

@rallus:
"hogyan fejlődhet ilyen-számotokra rémisztő-iramban az ország"
Milyen rémisztő iramban?
Amúgy meg úgy fejlődhet, hogy feléljük a jövőnket, akárcsak a Kádár korszakban. Az állam sokkal többet költ, mint amennyit megtermel, pedig már a manyupot és a lehető legtöbb EU-s pénzt is zsebre rakták.

rallus 2018.02.16. 14:55:04

@Attilajukkaja:

"A frissen napvilágot látott adatok szerint a magyar gazdaság 4 százalékkal nőtt, miközben az eurózóna növekedése az Eurostat adatai szerint 2,5 százalék lett. Ez a válság óta a legmagasabb adat"

",Ami a magyar gazdaság felzárkózását illeti, az adatok szerint a növekedésben másfél százalékkal sikerült meghaladni az eurózóna átlagát, és valamivel kisebb mértékben a németet. A bérfelzárkózás ugyanakkor ennél jóval gyorsabb, tekintettel az itthoni munkaerőhiányra."

Tanulj nálad okosabb elvtársaidtól és SOHA ne támadj konkrét adatokkal cáfolható vádakkal! Maradj meg te is az "ellopta, korrupt, kilépünk, diktatúra stb" jelszavaknál, azt a végsőkig elkeseredett ballibek agyából úgysem lehet kipiszkálni.

GNDL 2018.02.16. 14:57:01

@rallus: „ha legalább néhány Fideszes korrupcióról szóló konkrét adatot közölnél”

Ezzel kapcsolatban gondolom ha hazai- és nemzetközi szakmai szervezetek valamint az unió hivatalos szervezeteinek a kutatásait és felméréseit ismertetném veled, amelyek kivétel nélkül arról szólnak hogy Magyarországon az intézményesített korrupció gyakorlatilag a kormányzat egyetlen olyan „programja” amelyet az intézkedéseikkel is alá lehet támasztani, és minden ilyen felmérés és kutatás azt mutatja már évek óta hogy egyre rosszabb a helyzet az országban ebből a szempontból is, akkor azt nem hinnéd el és azt mondanád hogy ezek „sorosista szervezetek”, és itt ezen a ponton csúnyán kéne veled beszélnem...

De szerintem elég annyi, hogy amikor már közérdekből alapértelmezettként nyilvános adatokat, lásd mondjuk OLAF jelentéseket, vagy TAO kifizetéseket, esetleg MNB alapítványi pénzügyeket és paksi szerződéseket tartanak vissza törvénytelenül vagy egyenesen titkosítanak a fideszes elvtársak, még akkor is ha már jogerős bírósági ítélet kötelezi őket ezeknek az adatoknak a nyilvánosságra hozására, akkor ott igen komoly korrupciós ügyek és közpénzlenyúlások miatt van szükség erre a titkolózásra... ez Occam beretvája.

„a jelenlegi korrupció, hozzá nem értés és lopások mellett hogyan fejlődhet ilyen-számotokra rémisztő-iramban az ország”

Gyakorlatilag nem tudunk felmutatni semmi olyan adatot, ami azt alapozná meg hogy „rémisztő iramban fejlődne az ország”, nagyjából csak annyit lehet elmondani hogy 2018-ra nagy nehezen sikerült végre leküzdeni a 2008-as válság hatásait (tudod, ez az a válság amit még a görögöknek is sikerült kinyögniük 2006-17-re, de az EU nagy részének 2011-12-re). Ráadásul mindezt korántsem a kormányzat világos és koherens programjának és intézkedéseinek lehet köszönni, mivel ilyen nem létezik, lásd a versenyképességi jelentések szerint is pont a kormányzat dilettáns és ötletszerű ámokfutása miatt zuhan az ország versenyképessége, inkább pont a kormányzati intézkedések ellenére és az évek óta tartó, a kétezres évekre jellemző európai konjunktúra miatt lábalt ki az ország a válságból.

Bár ez sem túl egyértelmű, mert számos probléma akad még mindig az országban ami a 2008-as válság előtt is már problémát jelentett, és több esetben ezeket nem hogy kezelnie vagy enyhítenie nem sikerült a 2010-től regnáló kormányzatnak, hanem inkább tovább mélyítették... ilyen például a munkanélküliség ami a jól ismert „trükkök százai” nélkül magasabb ma mint volt a 2008-as válság előtt, vagy lásd az államadósság amely ugyan olyan mértékben nőtt tovább 2010 után is ahogyan előtte, de említhetném az egészségügy vagy oktatás problémáit, hogy minden ötödik magyar a civilizált egészségügy hiánya miatt hal meg, vagy hogy az alap- és középfokú oktatás sorozatban gyártja a funkcionális- és digitális analfabétákat, vagy akár azt is említhetném hogy ma már úgy tűnik Európa egyik legcsóróbbja a magyar, az egyik legkevesebbet keresi a magyar munkaerő Magyarországon EU-s összehasonlításban (egyelőre a bolgárok és románok nem előztek meg minket de hangsúlyozom egyelőre), mindemellett az egyik legtöbb és legmagasabb adóterhet kénytelenek fizetni EU-s szinten...

Szóval nem tudom mire gondolsz hogy „dübörgünk”, de ha van kedved beszélhetünk róla. :)

„ hol tarthatnánk most, ha a dicsőséges ballib kormányzás kimarad az életünkből”

Majd ezt a vidéki zsákfalvaitok egyik leszakadt talponálló kocsmájában megvitatjátok a fideszes „értelmiséggel”, de nekem sajna nincs varázsgömböm így nem tudom „mi lett volna ha”, vagy esetleg „mi lenne ha”... de ha lenne is akkor is inkább a hétvégi lottószámokkal foglalkoznék, mint ezzel. :)

Viszont bár egyike vagyok azoknak akik mind az MSZP-t és mind a Fideszt kivágná a közéletből, annyit azért meg kell jegyezni hogy a 2008-as válságig a magyar gazdaság átlag 4-4.5%-os növekedést tudott felmutatni, Orbánék pedig a 2010-es kormányváltás óta mindösszesen 2-2.5%-ot értek el átlagban, mindamellett hogy ebben az időszakban a GDP 4-5%-át kapta a magyar állam uniós felzárkóztatási támogatásként, és még a külföldön dolgozó magyarok is hazautalták a GDP 3-4%-ának megfelelő kis pénzecskéjüket az itthon maradt rokonaiknak/szeretteiknek/barátaiknak... szóval hidd el van jó néhány dolog ami alapjaiban árnyalja, sőt, egyenesen cáfolja a fideszes „dübörgünk” sikerkampányokat. :)

Gyakorlatilag a Fidesz és MSZP kormányzásoknak kellett volna már több mint két évtizede kimaradnia az életünkből... :)

Attilajukkaja 2018.02.16. 15:00:50

@rallus:
"Tanulj nálad okosabb elvtársaidtól "
Te miért nem teszed?
Hogy a magyar - vagy más k-európai - gazdaság magasabb növekedést produkált, mint az eurozóna átlaga, nem egy nagy kunszt. Egyrészt, az ő pénzükből tette, másrészt pedig a béka segge alól nem nehéz növekedést produkálni.

GNDL 2018.02.16. 15:04:37

@rallus: „a magyar gazdaság 4 százalékkal nőtt”

Ezzel csak az a probléma, hogy ezt nem a „magyar gazdaság” állítja elő, hanem nagyrészt az európai ipar miatt dübörgő autóipari multik, valamint az uniós forrásokból finanszírozott állami beruházások.

És ezt nem én mondom, hanem magának a miniszterelnökségnek van erről egy általuk rendelt tanulmánya, amit nem véletlenül nem vertek nagydobra, mivel kiderül belőle hogy uniós források nélkül gyakorlatilag permanens recesszióban lenne a gazdaság: www.napi.hu/magyar_gazdasag/brusszel_nelkul_osszeomlott_volna_a_magyar_gazdasag.632452.html

„miközben az eurózóna növekedése az Eurostat adatai szerint 2,5 százalék lett”

Értelem szerűen nem az eurozóna növekedésével kell összevetni a magyar adatokat, mivel nem csak hogy nem vagyunk az eurozóna tagjai, de mondjuk a német gazdaság sem a mi kategóriánk amely alaphangon ötször magasabb egy főre eső GDP-t képes előállítani mint a magyar.

A régió növekedését tekintve pedig már nem túl rózsás a helyzet, igazság szerint még középmezőny sem, mivel a lettektől kezdve a lengyeleken át a románokig többen is jóval magasabb növekedést értek el mint a magyarok. Tehát hiába Orbánék tavalyi „választási osztogatása”, csak azt sikerült elérni vele hogy ne a régióban az utolsóak legyünk...

hepaj 2018.02.16. 15:08:26

@Jakab.gipsz: (mellesleg nem lenne baj, ha tudnál magyarul írni)
Nos a demokrácia szemben a bolsevizmussal nem így működik, ahogy Te és Kövér úr gondolja. Hát ezért bolsevik Kövér úr. A Fidesznek meg nincs semmiféle eszméje. Simán hatalomvágy fűti. Egy szegény gyűlölő, bolsevista, kádárista és populista keverék.

hepaj 2018.02.16. 15:09:45

@Attilajukkaja: Ráadásul a régióban a leggyengébb a növekedési ütem...

Attilajukkaja 2018.02.16. 15:11:23

@GNDL:
He-he! Kb. ugyanazt válaszoltuk rallusnak, csak te bővebben és szakszerűbben tetted. :o)

Attilajukkaja 2018.02.16. 15:12:11

@hepaj:
"a régióban a leggyengébb a növekedési ütem"
Ja, ja. Még ez is!

hepaj 2018.02.16. 15:12:48

@rallus: Nézd, nem kell itt publikusan beismerni, felismerni a Fidesz korruptságát, de azért csendes magányodban gondold már végig, helyes-e az amit Vitya és a klientúrája tesz? Nem kéne már egy sallert lekeverni ennek a brigádnak? Kérlek gondold végig.

hepaj 2018.02.16. 15:16:04

@GNDL: Jaj már ezzel az ellenzék ostorozással. Miért ne lennének képesek kormányozni? Pont hogy a szellemi háttértőke megvan. Mellesleg ennél a verbálkormányzásnál egyszerű jobbnak lenni. Ilyen világgazdasági környezetben így leszakadni a régióban... Pffff. Kórházban, iskolában hogy lehet valaki elvakult Fideszes? Hogy nincsenek kérdései??

GNDL 2018.02.16. 15:26:17

@hepaj: „Miért ne lennének képesek kormányozni?”

Az egyik legutóbbi ellenzéki vitán amit a Közös Ország szervezett kivétel nélkül mindegyik ellenzéki képviselő azt mondta, hogy a korrupció felszámolásából lehet előteremteni azt a forrást, amely az ígéreteik megvalósításának pénzügyi fedezetét biztosítja... de míg a korrupció felszámolása egyébként elég bizonytalan dolog, akár több éves pereknek is elébe nézhetünk ha mondjuk Mészáros kiterjedt céghálóját akarja valaki megbirizgálni, illetve a presztízsberuházások befejezésével meg felülárazott közbeszerzések csökkentésével is pár száz milliárdos tételről van szó, addig a kedves ellenzéki képviselők lazán elszórtak pár ezermilliárdot éves szinten tehát „strukturálisan” béremelésekre, az egészségügy és oktatás költségvetésének hizlalására, meg egyebekre...

Elég világos hogy valami baj van az ellenzéki jelöltekkel is. :)

„Pont hogy a szellemi háttértőke megvan.”

Ha nem képesek letenni az asztalra már nyolcadik éve (!!!) egy komoly átfogó reformtervet, akkor nem tudom létezik-e vagy sem „szellemi háttértőke”, de ha igen akkor is eléggé elbújhattak... :)

„Mellesleg ennél a verbálkormányzásnál egyszerű jobbnak lenni.”

Náluk még szerintem én is meg te is jobban csinálnád a haverjainkkal... na de könyörgöm, pont ezért nem lenne túl nehéz ezt a porban fekvő lécet megugraniuk az ellenzékieknek is, mégsem mennek sokra. :)

Jakab.gipsz 2018.02.16. 15:28:10

@hepaj: A keresztény demokráciának, szellemisége van.

Ezzel szemben, eszmeisége a komcsiknak a bolsiknak a náciknak és a liberálisoknak van, az eszmeiség tárgyiasítja a megvalósítandó célt az akadályozó tényezőt pedig ki iktatja.

Következtetés képen mihelyst, eszmeiséggel ruházod fel a demokrácia fogalmát, az már árú cikk, (mint a krumpli), amivel lehetséges kufárkodni, és érte versenyt futni.

rallus 2018.02.16. 15:30:17

@hepaj: Mivel a ballib oldal már minden hitelét felélte, biztos, hogy az életben többet nem kerül kormányra Magyarországon. Megmaradt hívei semmi mást nem tehetnek, mint hogy a rájuk jellemző szakértelemmel igyekeznek minél több sz.rt kenegetni maguk körül. Ez pedig csak ellenőrizhetetlen, jórészt szubjektív "tények" mantrázásával megy. Ti annyiszor lepleztétek le a Fideszt és estetek utána pofára, hogy már akkor sem hisz nektek senki, ha véletlenül igazat találtok mondani.

2018.02.16. 15:35:10

@Jakab.gipsz: nahát igaza van , nem mondod ? Téged olvasva ez nagyon meglep( nem ).

Attilajukkaja 2018.02.16. 15:40:20

@GNDL:
" a korrupció felszámolása egyébként elég bizonytalan dolog, akár több éves pereknek is elébe nézhetünk"
Rendkívül bizonytalan dolog, hiszen az évek folyamán a Fidesz kiépítette azt a másod-, harmadvonalat is, akik hozzásegítették azt a néhány rivaldafényben működő strómant, akiknek a nevét mindannyian ismerjük. Ráadásul legalizálták a lopásokat, vagyis mindent törvényesen tettek zsebre és teljesen átláthatatlan módon. Ezt a pénzt visszaszerezni gyakorlatilag lehetetlen.

Attilajukkaja 2018.02.16. 15:41:40

@rallus:
"biztos, hogy az életben többet nem kerül kormányra Magyarországon"
Erre azért ne vegyél mérget! :o))))

metax 2018.02.16. 15:43:11

"Kövér László beismeri, hogy egyenlőségjelet lehet tenni a szocialista kormányok alatt lévő Napkelte elfogultsága és a jelenlegi M1 hangvétele között."

Szóval ennek a Tiszaszopó szarnak a számára egy 24 órában műsort adó tévécsatorna elfogultsága egyenlő mértékű egy anno 3 órás közéleti műsoréval, amelynek idején ráadásul az akkori MTV kiegyensúlyozottsága fényévekkel volt mérhetőbb a mai köztelevízióénál.

GNDL 2018.02.16. 15:51:38

@Attilajukkaja: „Ezt a pénzt visszaszerezni gyakorlatilag lehetetlen.”

Vagyis nem úgy kell ennek nekiesni hogy majd „elszámoltatás” lesz, mert azért azt is valljuk meg őszintén pont annak is kéne véget vetni hogy a kormányzat politikai okokból dróton rángassa ellenzékiekkel vagy támogatóikkal/szimpatizánsaikkal szemben az igazságszolgáltatást. :)

De ha a rendszerváltás után valóban olyanok kerülnének kormányra és túlnyomó többségbe a törvényhozásban akik képesek is megteremteni az alkotmányosságot, stabil jogállamiságot, a demokratikus intézményrendszert és biztosítani a hatalmi ágak függetlenségét, tehát végre megteremtenék a demokrácia legalapvetőbb feltételeit, akkor szerintem legfeljebb egy-két év és egymás után szép sorban végleg elhullanak majd a fideszes strómanok meg a lopott közpénzekkel kitömött korrupt fideszes talpnyalók... mivel lásd mondjuk Mészáros, eleve nem értenek ahhoz amit csinálnak, eleve olyanokkal vannak körülvéve akik ugyancsak nem értenek ahhoz amit csinálnak mivel nem a rátermettségükkel vagy szorgalmukkal, és nem is a szaktudásukkal keresték milliárdjaikat hanem ölükbe hullott Orbán kegyeiből, így egy valódi piacgazdaságban és egy valódi demokratikus jogállamban már „nem úszhatják meg”.

Szóval ezzel kapcsolatban inkább az lenne a legszerencsésebb ha megteremtenének egy hatékony igazságszolgáltatást és demokratikus intézményrendszert, így levéve róluk a szocializmus pórázát... aztán minden menjen a maga kerékvágásában. :)

De annak tényleg semmi alapja, hogy erre a „költségvetési bevételre” alapoznak intézkedéseket... ezért említettem fentebb, hogy ezek (is) tényleg hülyének nézik a Zembereket...

Jakab.gipsz 2018.02.16. 16:07:47

@B55: Bár csak nektek lenne igazatok, sajnos és ezt komolyan mondom: ez abszolút kizárható.

A borzasztó huszadik századnak is meg voltak és vannak filozófus mártírjai, csakhogy ezek a közönséges bűn cselekmények amit a "liberális demokraták" elkövettek nincsenek nagy dobra verve, még egyenlőre.

Igen szép számmal vannak olyan tudósok filozófusok, matematikusok fizikusok, akiket agyonvertek, megfélemlítettek, kitiltottak kutató intézetekből, az ateista-zsidó filozófusok.

A neheze most következik.

2018.02.16. 16:10:48

@Jakab.gipsz: hát igen nem könnyű

campobaszo 2018.02.16. 16:15:35

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"Mindig a kormány propagandaüzemei voltak, kivéve 1988-1994 között, amikor az SZDSZ vezette őket"

Ez azért nem teljesen pontos ugyebár,mert a 94-es választások előtti jó egy évben az MDF kormány szállta meg a közmédiát.Akkor pedig még praktikusan nem létezett országos kereskedelmi média sem,ezért 6-7 millió embernek nyomták a képébe "a baloldali veszély van,emberek" című műsoraikat.Nagy sikerrel.

Attilajukkaja 2018.02.16. 16:16:55

@GNDL:
"annak is kéne véget vetni hogy a kormányzat politikai okokból dróton rángassa ellenzékiekkel vagy támogatóikkal/szimpatizánsaikkal szemben az igazságszolgáltatást. "
Ebben egyetértek TGM hvg.hu-s cikkével: nem a politikusok, hanem az igazságszolgáltatás dolga eldönteni, hogy ki bűnös és ki nem az.

"akkor szerintem legfeljebb egy-két év és egymás után szép sorban végleg elhullanak majd a fideszes strómanok"
Azok el, de ettől/ebből még nem lesz pénz az ország modernizálására.

"nem a rátermettségükkel vagy szorgalmukkal, és nem is a szaktudásukkal keresték milliárdjaikat hanem ölükbe hullott Orbán kegyeiből, így egy valódi piacgazdaságban és egy valódi demokratikus jogállamban már „nem úszhatják meg”."
Nem. Ezért írtam valahol fentebb, hogy ezek a "vállalkozók" itthon sem lennének piacképesek az állami (EU-s) pénzek nélkül, nem hogy külföldön. Ezért mondtam, hogy a Fidesz éppen most éli fel a jövőnket azzal, hogy elherdálják az EU-s pénzek nagy részét.

"az lenne a legszerencsésebb ha megteremtenének egy hatékony igazságszolgáltatást és demokratikus intézményrendszert"
Arra mindenképp szükség lesz, ... de nem lesz elég, hogy beinduljon a gazdaság.

"ezek (is) tényleg hülyének nézik a Zembereket..."
Talán mert azok is ... vagyunk. :o(

nápolyi maszti 2018.02.16. 16:24:01

Mellékszál, de a napkelte messze nem volt ilyen elfogult és propagandisztikus, mint a mai m1. Egyrészt csak egy műsor volt, hogy nem 0-24 hazugságfolyam, másrészt ellenzéki újságírók ugyanúgy jelen voltak benne (ha jól rémlik, kifejezetten volt is egy ilyen műsor, ahol jobb- és baloldalról kérdezték a politikust) --, a műsorvezetők közt is akadtak jobberek (pl. Bethlen jános), szóval a kiegyensúlyozottságra akkkoriban százszor jobban ügyeltek, mint ma, amikor gyakorlatilag azt mondanak az m1-en -- sajnos, közpénzből, és szerencsére kevés embernek --, amit akarnak. Méltatlan dolog folyton a napkeltét rugdalmi, és axiómaként elfogadni, hogy egyik kutya, másik eb, mikor egy napon se lehetett említeni a mai m1-es förtelemmel.

Attilajukkaja 2018.02.16. 16:28:29

@nápolyi maszti:
Azt hiszem, metax nagyon hasonlókat írt. :o)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.16. 16:36:35

@campobaszo:

Próbáltak korrigálni, de nemigen sikerült. Még 1994 elején is totális ballib médiadiktatúra volt. A kormányzat nem finanszírozta a nem-ballib médiákat, s akkor az internet még a lakosság 1 %-ának volt csak a hobbija, azaz nem számított.

GNDL 2018.02.16. 16:38:39

@Attilajukkaja: „de ettől/ebből még nem lesz pénz az ország modernizálására”

Arra nem, de ezt csak arra írtam hogy „visszavenni a pénzt”.

Úgy természetesen nem lehet hogy akkor vagyonelkobzás meg hasonló, amíg ugye nincs jogerős ítélet velük szemben... de bár lehet hogy a főkolomposok a legrövidebb úton távoznak majd az országból a rendszerváltás után egy olyan államba amelynek nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal, ők viszont csak tucatnyian lehetnek a több száz vagy inkább több ezer, lopott közpénzekből hizlalt talpasaikkal szemben akik viszont maradni fognak/kényszerülnek... és ezek nagy része bizony bukni fog, mivel nem ért hozzá/nyilvánvalóan korrupciós ügyletekből szerezte vagyonát, így vagy csak egyszerűen felélik a harácsolt vagyont, vagy hamar egy független igazságszolgáltatás/adóhatóság célkeresztjébe kerülhetnek, ráadásul utóbbi esetben az enyhébb büntetés érdekében olyan szépen fogják feldobálni egymást hogy öröm lesz nézni.

Szóval ilyen formában azért a lopott közpénz marad az országban, és valamilyen módon vissza fog kerülni a költségvetésbe.

De persze ez azért hosszabb folyamat lesz, és erre nem lehet építeni egy átfogó reform (közigazgatás, oktatás, munkaerőpiac, egészségügy, rendvédelem, honvédelem, és még sorolhatnám) költségeit.

„a Fidesz éppen most éli fel a jövőnket azzal, hogy elherdálják az EU-s pénzek nagy részét”

Hát igen, óriási lehetőséget szalaszt el újra az ország (lásd még a kétezres évek konjunktúráját, azt sem arra használtuk fel hogy könnyedebben vigyenek át reformokat).

De nézd a másik oldalról: azért az EU-s források csak bajt okoznak, mert gyakorlatilag az egész kormányzat és támogatóik arra álltak át hogy ezekből éljenek meg, és ebből tartsák fenn Patyomkin-gazdaságukat. Tehát ha lesz is vagy marad is unós forrás a rendszerváltás után, akkor lehet annyival könnyebb lenne a dolog a reformok szempontjából, de eleve úgy kéne felkészülni erre az időszakra hogy ha uniós források nélkül nem tudjuk rendbe tenni az országot, akkor nem is vagyunk érdemesek azokra a plusz forrásokra. :)

GNDL 2018.02.16. 16:45:26

Egyébként Gulyás csinált egy hiánypótló „dokumentumot” arról hogy mi történt itt a közmédiával az elmúlt évtizedekben, érdemes megnézni: www.youtube.com/watch?v=hH3ZvmH_v48

Csak mert mindenki nyomja itt a kampányszlogeneket, és nem meglepő módon senkinek sincs igaza... :) Elő kéne mászni végre ezekből a posztkommunista lövészárkokból, és visszanézni hogy mit tett a rendszerváltás híján nyakunkon maradt politikai „elit” az országgal... Fidesz, MSZP, KDNP, SZDSZ, MDF, FKGP, meg a többiek akik eddig voltak. Ők így együtt kúrták el.

Oda kéne eljutni végre hogy azok kerüljenek nem csak kormányra, de egyáltalán a törvényhozásba is, akik eddig nem voltak. Mert addig semmit nem lehet kezdeni az országgal, addig csak megy tovább ez a posztkommunista cirkusz...

Attilajukkaja 2018.02.16. 16:51:57

@GNDL:
"ezek nagy része bizony bukni fog, mivel nem ért hozzá/nyilvánvalóan korrupciós ügyletekből szerezte vagyonát"
Én nem vagyok ennyire optimista. Mint mondtam, mindent legális úton tettek zsebre. Nem lesz könnyű őket felelősségre vonni.

"az enyhébb büntetés érdekében olyan szépen fogják feldobálni egymást hogy öröm lesz nézni."
Ebben lehet reménykedni.

"azért a lopott közpénz marad az országban, és valamilyen módon vissza fog kerülni a költségvetésbe."
Szerintem a pénz nagy része már nincs az országban, vagy stadionokba, repedező díszburkolatba, nem világító lámpákba lett ölve.

"erre nem lehet építeni egy átfogó reform (közigazgatás, oktatás, munkaerőpiac, egészségügy, rendvédelem, honvédelem, és még sorolhatnám) költségeit."
Igen. Eredetileg erre akartam reagálni: nem lesz pénz a modernizálásra.

„óriási lehetőséget szalaszt el újra az ország (lásd még a kétezres évek konjunktúráját, azt sem arra használtuk fel hogy könnyedebben vigyenek át reformokat). "
Nem bizony! Ez nem csak az "elmúlt 8 év" hibája.

"az EU-s források csak bajt okoznak, mert gyakorlatilag az egész kormányzat és támogatóik arra álltak át hogy ezekből éljenek meg, és ebből tartsák fenn Patyomkin-gazdaságukat."
Én már régen mondom, hogy az EU helyében évekkel ezelőtt leállítottam volna a támogatásokat. Nem igaz, hogy a magyar emberek sínylették volna meg, csak egyesek.

"eleve úgy kéne felkészülni erre az időszakra hogy ha uniós források nélkül nem tudjuk rendbe tenni az országot, akkor nem is vagyunk érdemesek azokra a plusz forrásokra. :)"
Pontosan!!!! Persze jól jött volna az a segítség, .... de az a hajó éppen most ment el.

GNDL 2018.02.16. 17:09:35

@Attilajukkaja: „Én nem vagyok ennyire optimista. Mint mondtam, mindent legális úton tettek zsebre.”

Az optimizmushoz: az persze tény, hogy olyanoknak kell hatalomra és törvényhozásba kerülniük, akik nem érdekeltek/érintettek az elmúlt évtizedek korrupciós ügyeiben, mert akkor tényleg továbbra sem lesz „politikai akarat” olyan igazi jogállami demokratikus rendszert létrehozni végre Magyarországon.

Azzal kapcsolatban meg hogy legális úton: képviselők vagyonbevallásai megvannak? Szerinted Mészárosé vagy Lázáré mennyire stimmel? :) Mert ha „csak” egy-két milliárdos eltérés is akad valamelyikben, akkor azzal az ő történetüknek ott azonnal vége is van... És ez csak egy dolog, nem véletlenül titkolják vagy tartják vissza a közérdekből nyilvános adatokat sem... lehet, hogy nagy része legálisnak tűnik annak amit művelnek, de hidd el, egyáltalán nem az, és bár nem túl eget rengető bűncselekmények vagy jogsértések vannak a számláikon (hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, befolyással visszaélés), de ezekből rengeteg van és kifejezetten nagy értékre követték el.

„Ebben lehet reménykedni.”

Lásd fent amit az optimizmusról írtam, ha tényleg bármiféle hátsó szándék nélkül megteremtik az alkotmányos, jogállami és demokratikus feltételeket és intézményrendszert, akkor csak idő kérdése hogy akik az elmúlt években simliskedtek azok horogra akadjanak... és minél hatékonyabb a rendszer, ez az idő kérdése annál rövidebb.

„stadionokba, repedező díszburkolatba, nem világító lámpákba lett ölve”

Nem is „minden lopott közpénzről” van szó, de akkor most írom, hogy egy jelentős része marad. Még akár stadionokat is áruba lehet bocsátani megfelelő feltételek mellett. :)

„az EU helyében évekkel ezelőtt leállítottam volna a támogatásokat”

Ja, csakhogy ez nem az EU hibája, és felelőssége... a magyarok szarják le magasról, hogy két kézzel fosztogatják a közpénzeiket a kormányon lévők.

„Nem igaz, hogy a magyar emberek sínylették volna meg, csak egyesek.”

Elég sokan megszívnák ha mondjuk mától nem lenne uniós forrás. Kezdjük ott, hogy recesszió, vagy legjobb esetben is csak stagnálás. Akkor meg egyrészt nyugdíjemelések nincsenek, béremelések közszférában, másrészt már eleve futó projekteket kéne tovább finanszírozni (ugye azt találták ki hogy 100%-ban előfinanszírozzák az uniós projekteket), akkor megszorítások vannak ha recesszió van, akkor államadósság fog kilőni mint isten tüzes nyila mivel nominális értéken hajmeresztő rekordokat döntöget... de, ölég csúnya világ lenne ha most hirtelen elzárnának minden uniós pénzcsapot. :)

metax 2018.02.16. 17:09:49

@Attilajukkaja: "nem a politikusok, hanem az igazságszolgáltatás dolga eldönteni, hogy ki bűnös és ki nem az."

Finomítsuk: a bűncselekmény gyanúját (úgy, mint bármely állampolgár, akár te vagy én) politikus is felvetheti. A mostani ellenzék ezt rendre (és teljesen hiábavaló módon persze) meg is teszi. Tehát joga van hozzá. Nyilván egy jogállamban ezek a politikusoktól származó kijelentések még nem képezik, nem képezhetik egy jogi eljárás részét. A törvény betűje alapján bűncselekményt hivatalból megállapítani és azt bíróság előtt bizonyítani természetesen a nyomozati szervek dolga.

metax 2018.02.16. 17:18:35

"Én nem vagyok ennyire optimista. Mint mondtam, mindent legális úton tettek zsebre. Nem lesz könnyű őket felelősségre vonni."

Mindent legális úton-mód tettek zsebre az Alaptörvény betűje értelmében. Hiszen abba is beleírtak sok mindent, amik a fideszes bűnözésnek adtak jogi táptalajt. Plusz köszönhetően az X, Y és Z és a másik húsz törvénynek...

Ergo az Alaptörvényt meg kell majd szüntetni. Fel kell váltani a korábbi Alkotmánnyal, vagy írni egy, a jogállamiságnak megfelelő újat. A főügyészségen kitakarítani: ami nem diktatórikus lépés lesz a jogállamiságot visszahozó majdani új kurzus részéről, hanem a demokrácia diadala. A szart el kell szedni, a bűnösöket a vádlottak padjára kell ültetni.

metax 2018.02.16. 17:20:04

@Attilajukkaja: "Én nem vagyok ennyire optimista. Mint mondtam, mindent legális úton tettek zsebre. Nem lesz könnyű őket felelősségre vonni."

Mindent legális úton-mód tettek zsebre az Alaptörvény betűje értelmében. Hiszen abba is beleírtak sok mindent, amik a fideszes bűnözésnek adtak jogi táptalajt. Plusz köszönhetően az X, Y és Z és a másik húsz törvénynek...

Ergo az Alaptörvényt meg kell majd szüntetni. Fel kell váltani a korábbi Alkotmánnyal, vagy írni egy, a jogállamiságnak megfelelő újat. A főügyészségen kitakarítani: ami nem diktatórikus lépés lesz a jogállamiságot visszahozó majdani új kurzus részéről, hanem a demokrácia diadala. A szart el kell szedni, a bűnösöket a vádlottak padjára kell ültetni.

Attilajukkaja 2018.02.16. 17:31:46

@GNDL:
"olyanoknak kell hatalomra és törvényhozásba kerülniük, akik nem érdekeltek/érintettek az elmúlt évtizedek korrupciós ügyeiben"
Na ilyeneket honnan ássunk elő?

"képviselők vagyonbevallásai megvannak? Szerinted Mészárosé vagy Lázáré mennyire stimmel? :)"
Semennyire, ... szerintem. Eleve gyanús, hogy valakinek sok milliós megtakarítása van, mégis magánszemélyektől (még véletlenül sem banktól) vesz fel súlyos kölcsönöket. És azokat vissza is tudja fizetni rövid időn belül. De mindezt megengedi neki a törvény.

"ha „csak” egy-két milliárdos eltérés is akad valamelyikben, akkor azzal az ő történetüknek ott azonnal vége is van..."
Simán ki tudják magyarázni. Anyukától, apukától kapta, nem is az ő nevén van a vadászkastély, stb.

"lehet, hogy nagy része legálisnak tűnik annak amit művelnek, de hidd el, egyáltalán nem az"
Nem az számít, hogy te vagy én mit hiszünk. Hanem, hogy mi bizonyítható! Én ezzel kapcsolatban vagyok szkeptikus.

"akkor csak idő kérdése hogy akik az elmúlt években simliskedtek azok horogra akadjanak... és minél hatékonyabb a rendszer, ez az idő kérdése annál rövidebb."
Egy-két kisebb hal majd horogra akad. A nagyok viszont nem. De ne nekem legyen igazam!

"akkor most írom, hogy egy jelentős része marad."
Mégpedig hol, miben?

"Még akár stadionokat is áruba lehet bocsátani megfelelő feltételek mellett. :)"
:o)))

"csakhogy ez nem az EU hibája, és felelőssége... a magyarok szarják le magasról, hogy két kézzel fosztogatják a közpénzeiket a kormányon lévők."
Ez igaz. Én akkor is leállítottam volna. Az OLAF kicsit előbb is felébredhetett volna!!

"Elég sokan megszívnák ha mondjuk mától nem lenne uniós forrás."
Egy darabig igen, de aztán meg magukhoz térnének és nem tespednének a nagy langyos dagonyában, ahogyan most teszik. Minél előbb, annál jobb. Most csak az időnket és az EU pénzét vesztegetjük.

@metax:
"Tehát joga van hozzá. "
Mindenkinek joga van felvetni a bűn gyanúját, de egy politikus akkor sem nyilatkozhat olyasmit, hogy "Orbánt és családját börtönbe kell zárni". Az igazságszolgáltatás feladata ezt eldönteni.

Attilajukkaja 2018.02.16. 17:35:34

@metax:
"Mindent legális úton-mód tettek zsebre az Alaptörvény betűje értelmében."
Pontosan. Legalizálták a lopásaikat, ezért lesz nehéz őket utólag felelősségre vonni.

"az Alaptörvényt meg kell majd szüntetni."
Ez egyértelmű!

"Fel kell váltani a korábbi Alkotmánnyal, vagy írni egy, a jogállamiságnak megfelelő újat."
Vissza kell állítani az Alkotmányt, hiszen most nincs ilyenünk. És közben, társadalmi konszenzus alapján készíteni egy újat.

"A főügyészségen kitakarítani"
Egyetértünk. :o)

GNDL 2018.02.16. 17:42:29

@Attilajukkaja: „Na ilyeneket honnan ássunk elő?”

Mondjuk az SZDSZ, MDF és FKGP híján ma már elég rövid listánk maradt... na, ezt a listát kéne teljesen megszüntetni. :)

„De mindezt megengedi neki a törvény.”

Egyáltalán nem... csak ugye most kéne annak jönnie, hogy a kedves politikus elvtársak leadták a vagyonnyilatkozataikat, és akkor kéne lennie egy hatóságnak amely ezt tételesen ellenőrzi... vagy random módon egy részüket, vagy az összeset... és mivel ezek a vagyonbevallások a rossz buta vicc kategória, kizárt hogy amit ellenőriznek ott ne lenne valami... :)

„Simán ki tudják magyarázni. Anyukától, apukától kapta”

Igen, ez a médiában remekül működik, de egy nyomozó hatóságnál már annyira nem lenne szerencsés még a családot is belekeverni. :)

„nem is az ő nevén van a vadászkastély”

Hát igen, a legtipikusabb csalás, egy hatóságnak már amikor tudomására jut azonnal rá kéne szállnia az adott képviselőre. :)

„Mégpedig hol, miben?”

Ott, hogy ezek a beruházások nyilvánvalóan nem arról szóltak amit lepapíroztak, és nyilvánvalóan nem annyiba kerültek amennyit lepapíroztak. Én is tudok olyan „pályázatírókról” akik gyakorlatilag a megítélt uniós források 80-90%-át teszik zsebre, és a maradékból valamit csinálnak/csináltatnak hogy valami látszatja azért legyen...

Attilajukkaja 2018.02.16. 17:51:25

@GNDL:
"Mondjuk az SZDSZ, MDF és FKGP híján ma már elég rövid listánk maradt... na, ezt a listát kéne teljesen megszüntetni. "
Nem hiszem, hogy egy ilyen listamegszüntetés lenne a megoldás.

„akkor kéne lennie egy hatóságnak amely ezt tételesen ellenőrzi... vagy random módon egy részüket, vagy az összeset... és mivel ezek a vagyonbevallások a rossz buta vicc kategória, kizárt hogy amit ellenőriznek ott ne lenne valami... :)"
Ilyen nem fog megtörténni. Szerintem.

„egy nyomozó hatóságnál már annyira nem lenne szerencsés még a családot is belekeverni. "
Úgy legyen!

„ezek a beruházások nyilvánvalóan nem arról szóltak amit lepapíroztak, és nyilvánvalóan nem annyiba kerültek amennyit lepapíroztak."
De ha papír van róluk, akkor utólag már nehéz azt mondani, hogy nem volt törvényes. Én ettől tartok.
Persze mindent ki lehet nyomozni, de ez iszonyú sok idő és energia, ami nem biztos, hogy megéri. Mert a pénz nagy része úgysem lesz meg.

Sajnos most el kell mennem, mert vár az anyukám, de majd még olvaslak titeket! :o) Viszlát!

Attilajukkaja 2018.02.16. 21:09:07

Na mi van?
Itt már csak én szedek Béres cseppeket? :o)

GNDL 2018.02.16. 23:16:54

@Attilajukkaja: „Nem hiszem, hogy egy ilyen listamegszüntetés lenne a megoldás.”

Ööö... próbáltam utalni fentebb többször is arra, hogy ahhoz hogy végre megteremtsük Magyarországon a stabil jogállamiságot, alkotmányosságot, demokratikus intézményrendszert, fékek és ellensúlyok, hatalmi ágak, meg afaszom nem sorolom... tehát ahhoz hogy Magyarországon végre „demokrácia” legyen, mind a kormányból, mind a törvényhozásból, de egyébként mind az egész közéletből el kéne tűnniük azoknak akik összehozták azt az utóbbi három évtizedet, amely alatt ezt nem sikerült elérni.

Szóval ez a „lista” arról szólna, ahogy említettem is, hogy ideje lenne végre azokat megtenni „politikai elitnek” akik eddig még nem voltak. Mert az eddigi „politikai elit” az csúnyán leszerepelt, de nem csak 2010 után, és nem csak 2006 után, de 2004 után is már... és korábban is, említhetném 98-at és az Aranykéz utcai „mészárlást”... vagy előtte a posztkommunista alvilág leszámolásait, az olajügyeket például amiben főkolompos volt a jelenlegi belügyminiszter, c'mon... ennek kibaszottul véget kéne vetni.

„Ilyen nem fog megtörténni.”

Arról van szó, hogy vagy ellenőrizzük a politikusok vagyonbevallásait, vagy hagyjuk a faszba és hadd lopjanak annyit amennyit akarnak. Nincs köztes állapot, valamiféle interregnum, mert az meg ebben a formában csak vicc. :) Szánalmasan rossz buta vicc egyébként, kocsmában ilyenért verekedni szoktak... :)

„Persze mindent ki lehet nyomozni, de ez iszonyú sok idő és energia”

Ezért szoktak olyan technikákat alkalmazni hogy maguk az elkövetők valljanak, és akkor ennyi, nem is kell tovább nyomozni. :)

Szóval Magyarország rendbetételének alapja az gyakorlatilag egy rendszerváltás lenne... ennek minden jellegzetességével együtt. Tehát nem elkúrni mint 89-90-ben, hanem akik eddig voltak azok többé ne legyenek... és tényleg csak ennyi.

GNDL 2018.02.16. 23:17:51

@Attilajukkaja: „Itt már csak én szedek Béres cseppeket?”

Van aki vörös szárazat vedel... annak meg kicsit más a hatása... :)

Attilajukkaja 2018.02.17. 13:49:01

@GNDL:
"Van aki vörös szárazat vedel... annak meg kicsit más a hatása... :)"
Én is szeretem a vörös szárazat, ... de csak bizonyos alkalmakkor. :o)))

"ahhoz hogy Magyarországon végre „demokrácia” legyen, mind a kormányból, mind a törvényhozásból, de egyébként mind az egész közéletből el kéne tűnniük azoknak akik összehozták azt az utóbbi három évtizedet"
Értem a gondolatmenetedet, csak úgy hiszem, hogy a szakértők és a hozzáértő politikusok száma véges egy ilyen kicsi országban. Nem mindenkit húznék ki arról a bizonyos listáról csak azért, mert már előtte is foglalkozott politikával. Nem minden gyereket öntenék ki a fürdővízzel, mert egyrészt nem lenne fair, másrészt csak tovább mélyítené a már most is riasztó méreteket öltött árkokat egyes társadalmi, gazdasági, szociális csoportok között. A következő kormánynak valamilyen konszenzusra kellene törekednie, nem az ellenfelek kinyírására. Mert ha nem, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad. Akkor semmivel sem lesznek jobbak, mint a kudarcos elődeik.

"ideje lenne végre azokat megtenni „politikai elitnek” akik eddig még nem voltak."
OK. Hol vannak ezek? Milyen tudással, tapasztalatokkal rendelkeznek?
Amúgy benne vagyok. :o)

"Mert az eddigi „politikai elit” az csúnyán leszerepelt,
c'mon... ennek kibaszottul véget kéne vetni."
Szerintem mindenki tanul a saját hibáiból (a máséból szinte SOHA). Na jó, nyilván nem mindenki, de sokan, vagy néhányan. Vannak, akiknek szívesen adnék egy második esélyt: Ángyán József, Jeszenszky Géza, Bokros Lajos, pl.

„vagy ellenőrizzük a politikusok vagyonbevallásait, vagy hagyjuk a faszba és hadd lopjanak annyit amennyit akarnak."
Ellenőrizzük! Persze. De utólag már nehéz lesz.

„Ezért szoktak olyan technikákat alkalmazni hogy maguk az elkövetők valljanak, és akkor ennyi, nem is kell tovább nyomozni. :)"
De jó! Hogy nekem eddig ez nem jutott eszembe! Biztosan működni fog. :o/

"Magyarország rendbetételének alapja az gyakorlatilag egy rendszerváltás lenne..."
Ez nem kérdés.

"Tehát nem elkúrni mint 89-90-ben, hanem akik eddig voltak azok többé ne legyenek... és tényleg csak ennyi."
Bár ennyire egyszerű lenne! :o)

GNDL 2018.02.17. 15:32:39

@Attilajukkaja: „úgy hiszem, hogy a szakértők és a hozzáértő politikusok száma véges egy ilyen kicsi országban”

A „politikus” az nem egy szakma, de egyébként meg ahogyan a szakértők, a jól képzett sokat tapasztalt és gyakorlott szakemberek, úgy jellemzően a rátermettebb „politikusok” is kevésbé kerültek kormányra vagy a törvényhozásba az utóbbi évtizedekben mint a kalandorok vagy az úgynevezett „megélhetésiek” (utóbbiak ugye azok akik nem a tágabb közösségük- hanem csak a szűk és korrupt holdudvaruk és persze saját anyagi/egzisztenciális érdekeiket képviselik).

Lásd csak a jelenlegi kormányzatot, nagyjából Trócsányiról mondható el hogy a képzettsége mellett van némi versenyszférában szerzett tapasztalata és gyakorlata is, de aztán ennyi... nincs olyan közép- vagy felsőbb vezetői pozíció a jelenlegi kormányzatban ahol a megfelelően képzett és gyakorlott szakemberek lennének... a törvényhozásban meg végképp...

Szóval ez a része nem jelenthet akadályt, sőt... :)

A szakemberekre meg egyébként ugyan úgy szükség van az élet minden más területén is, tehát aki valóban, a szó legszorosabb értelmében szakemberként volt már kormányon az elmúlt évtizedekben, az megtalálhatja a helyét akár az oktatásban, akár a kutatásban, de a versenyszférában is... nem félteném őket, hiszen szakemberek. :)

„A következő kormánynak valamilyen konszenzusra kellene törekednie, nem az ellenfelek kinyírására.”

Ez tiszta sor, de inkább arról lenne szó hogy a rendszerváltást kéne végre befejezni, mert ennek híján léteznek azok az úgynevezett „árkok”, ugye. Van a társadalomnak szerencsére egy igen nagy része, akik joggal követelik a rendszerváltás befejezését, és ugye azoknak a kizárását végre a közéletből akik valamilyen magasabb poszton - tehát nem az állampárt talpas tagjaként - kiszolgálták a szocializmusban is az elvtársakat... vagy éppen ők voltak a vezető elvtársak... vagy éppen besúgók voltak, ugye... és sajnos rengetegen vannak ilyenek még mindig nem csak a közéletben, de a kormányban is, sőt hát lásd az alkotmánybíróságot, ami az elképesztő rossz buta vicc kategória... :D

A rendszerváltást kell befejezni, mivel ennek híján mindig ki lesz szolgáltatva az ország mondjuk az oroszok zsarolásainak, és mindaddig konkrét nemzetbiztonsági kockázatot fognak jelenteni az egykori elvtársak is (és valószínűleg ezzel is tartják Orbán tökeit is a markukban Putyinék).

„Hol vannak ezek? Milyen tudással, tapasztalatokkal rendelkeznek?”

Tele van a közélet velük, de ugye mint említettem, jellemzően nem rájuk szoktak voksolni a kádárista nosztalgiától ködös tekintetű választópolgárok... :)

„Vannak, akiknek szívesen adnék egy második esélyt: Ángyán József, Jeszenszky Géza, Bokros Lajos”

Ezeknek a felsőoktatásban jobb helyük van/lenne... :)

„Ellenőrizzük! Persze. De utólag már nehéz lesz.”

Az elévülési határig visszamenőleg ellenőrizhető minden egykori képviselő vagyonnyilatkozata... ismétlem megint, politikai akarat kérdése csak megteremteni a tiszta és átlátható feltételeket valamint a demokratikus intézményrendszert, utána minden menne magától.

És nem... nem mondom hogy egyszerű feladat lenne a rendszerváltás, de nem is hókuszpókusz, hogy úgy beszéljünk róla mintha egy távoli bolygót kéne felfedezni... :)

Attilajukkaja 2018.02.17. 16:14:00

@GNDL:
"A „politikus” az nem egy szakma"
Miért ne lenne az? Szerinted nem igényel tehetséget vagy komoly képzettséget?

"a rátermettebb „politikusok” is kevésbé kerültek kormányra vagy a törvényhozásba az utóbbi évtizedekben mint a kalandorok"
Ez sajnos igaz. A magyarok valamiért imádják a kontraszelekciót. :o(((

"Szóval ez a része nem jelenthet akadályt, sőt... "
A szakemberek és a tapasztalat hiánya nem jelent majd akadályt? Valóban?

"A szakemberekre meg egyébként ugyan úgy szükség van az élet minden más területén is"
Pontosan. Ezek hiánya is egy komoly gond. Jó lenne, ha többen hazajönnének közülük.

"aki valóban, a szó legszorosabb értelmében szakemberként volt már kormányon az elmúlt évtizedekben, az megtalálhatja a helyét akár az oktatásban"
Én is ezt mondom. Nem kell mindenkit kilistázni!

, akár a kutatásban, de a versenyszférában is... nem félteném őket, hiszen szakemberek. :)

„A következő kormánynak valamilyen konszenzusra kellene törekednie, nem az ellenfelek kinyírására.”

Ez tiszta sor, de inkább arról lenne szó hogy a rendszerváltást kéne végre befejezni, mert ennek híján léteznek azok az úgynevezett „árkok”, ugye. Van a társadalomnak szerencsére egy igen nagy része, akik joggal követelik a rendszerváltás befejezését, és ugye azoknak a kizárását végre a közéletből akik valamilyen magasabb poszton - tehát nem az állampárt talpas tagjaként - kiszolgálták a szocializmusban is az elvtársakat... vagy éppen ők voltak a vezető elvtársak... vagy éppen besúgók voltak, ugye... és sajnos rengetegen vannak ilyenek még mindig nem csak a közéletben, de a kormányban is, sőt hát lásd az alkotmánybíróságot, ami az elképesztő rossz buta vicc kategória... :D

A rendszerváltást kell befejezni, mivel ennek híján mindig ki lesz szolgáltatva az ország mondjuk az oroszok zsarolásainak, és mindaddig konkrét nemzetbiztonsági kockázatot fognak jelenteni az egykori elvtársak is (és valószínűleg ezzel is tartják Orbán tökeit is a markukban Putyinék).

„Hol vannak ezek? Milyen tudással, tapasztalatokkal rendelkeznek?”

Tele van a közélet velük, de ugye mint említettem, jellemzően nem rájuk szoktak voksolni a kádárista nosztalgiától ködös tekintetű választópolgárok... :)

„Vannak, akiknek szívesen adnék egy második esélyt: Ángyán József, Jeszenszky Géza, Bokros Lajos”

Ezeknek a felsőoktatásban jobb helyük van/lenne... :)

„Ellenőrizzük! Persze. De utólag már nehéz lesz.”

Az elévülési határig visszamenőleg ellenőrizhető minden egykori képviselő vagyonnyilatkozata... ismétlem megint, politikai akarat kérdése csak megteremteni a tiszta és átlátható feltételeket valamint a demokratikus intézményrendszert, utána minden menne magától.

És nem... nem mondom hogy egyszerű feladat lenne a rendszerváltás, de nem is hókuszpókusz, hogy úgy beszéljünk róla mintha egy távoli bolygót kéne felfedezni... :)

Attilajukkaja 2018.02.17. 16:32:22

@GNDL:
Véletlenül félúton elküldtem a válaszomat. :o/
Szóval ott tartottam, hogy:

"inkább arról lenne szó hogy a rendszerváltást kéne végre befejezni, mert ennek híján léteznek azok az úgynevezett „árkok”, ugye."
Igen. Fejezzük be. Egyetértünk. :o)

"A rendszerváltást kell befejezni, mivel ennek híján mindig ki lesz szolgáltatva az ország mondjuk az oroszok zsarolásainak"
Az oroszoknak is. Ezt szépen láthatja mindenki, aki kinyitja a szemét. Szomorú, hogy a magyar emberek egy nagy része nem nyitja ki.

"mindaddig konkrét nemzetbiztonsági kockázatot fognak jelenteni az egykori elvtársak is (és valószínűleg ezzel is tartják Orbán tökeit is a markukban Putyinék)."
Pontosan!

"Tele van a közélet velük, de ugye mint említettem, jellemzően nem rájuk szoktak voksolni a kádárista nosztalgiától ködös tekintetű választópolgárok... :)"
Lehet, hogy tele van velük a közélet, de láthatatlanok maradnak. Mondjuk erről tesz is a fideszes propagandagépezet.

„Ezeknek a felsőoktatásban jobb helyük van/lenne..."
Már most ott vannak. De tanácsadóként szívesen látnám őket a jövőben is.

"Az elévülési határig visszamenőleg ellenőrizhető minden egykori képviselő vagyonnyilatkozata.."
Nem a vagyonnyilatkozatokat lenne érdemes ellenőrizni. Azok nyilván nem hitelesek. Kicsit alaposabb vizsgálatot látnék szívesen.
De nem vágyom semmilyen boszorkányüldözésre, aminek nem lesz semmilyen kézzelfogható haszna: ami alapján nem kapjuk vissza az elherdált milliárdokat.

"politikai akarat kérdése csak megteremteni a tiszta és átlátható feltételeket valamint a demokratikus intézményrendszert, utána minden menne magától."
Visszamenőleg nem látok rá sok esélyt.
Nem vagyok egy ellendrukker, csak azt látom, hogy minden csalás és lopás úgy van lezsírozva, a rendszert annyira sikerült kiépíteni, hogy azt utólag már nem nagyon lehet jogszerűen felgöngyölíteni. Vagy csak egyszerűen nem érdemes.
Ha lenne itt még rendszerváltás a közeljövőben, akkor én Orbánékat csak seggbe rúgnám, de hagynám futni. Arra koncentrálnék, hogy végre nekikezdjünk egy ütőképes országot építeni, amiről 1990.-ben is álmodtunk. :o)

Géza Fispán 2018.02.24. 16:43:40

@Mdavid89: :) a m(igráncs)1 az ötvenes évek szellemiségét idézi fel, noch dazu..1953 előttit... :)

Géza Fispán 2018.02.24. 16:47:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: ...azért az elmúlnyócévet alulmúlni eddig nem sikerült..

Géza Fispán 2018.02.24. 18:43:27

@Jakab.gipsz: :) Talán, csak ha nem vesszük figyelembe, hogy Magyarországon romokban ugyan, de van némi demokrácia, tehát nem Kövér dönti el, hogy ki lesz kormányon_ a csalásra alapuló választási törvényük ellenére_ akkor az ateisták is kormányra kerülhetnek. Szar ügy...ezért vágynak vissza a kettővel ezelőtti átkosba..! :)

Géza Fispán 2018.02.24. 21:47:34

@Jakab.gipsz: Kivéve a két háború közt elkövetett hazaárulás sorozatért...amelyet a pancser puccs koronázott meg.
süti beállítások módosítása