A valódi viták otthona

Reflektor

Napi BKV az amazonról, aki megvédte a magyar egészségügyet

Hármas metró, Újpest irányába, hétköznap délelőtt 10 óra 30 perc

2018. február 22. - macska az úton

metro.jpg

Szokásos program a metrón, a legtöbben a telefonjukat nyomkodják, mások bambulnak maguk elé, néhány ember beszélget a mellette ülővel és még egy-két könyv is akad. Az Ecseri út magasságában egy, a kocsi végében álló negyvenesnek tűnő hölgy meglehetősen nagy hangerővel megszólítja az utazókat:

- Kérem, aki nem munkára használja a kütyüjét, az azonnal tegye el! Ezek az eszközök súlyos veszélyt jelentenek a szívbetegekre! Tegyék el a telefonokat, a tableteket, ezek veszélyt jelentenek!

Többen felnéznek, még többen úgy tesznek, mintha meg sem hallották volna, a kütyük pedig maradnak a kezekben. A hölgyet láthatóan zavarja az eredménytelenség, újra próbálkozik, de ismét nem jár sikerrel. Fészkelődik, nézelődik, úgy tűnik, nem akarja annyiban hagyni a dolgot. A Népliget után kiszúr magának egy hozzá közel ülő nőt, akinek a térdén ki van vágva a farmer. Talán azt gondolja, ha a sok emberrel nem is, ezzel az eggyel szerencséje lesz.

- Hölgyem, figyeljen rám! Hölgyem, hallja, magához beszélek!

Az ülő nő felnéz rá.

- Figyeljen csak! 20 év múlva ne jelentkezzen be térdprotézis-műtétre! Vagy magánbiztosításból fedezze! Ideje lenne, hogy ne nézzék hülyének az egészségügyet! Világos?

Az üllő nő még mindig ránéz, de semmit nem felel.

Nyílik az ajtó a Nagyvárad téren, az egészségügy harcos védelmezője feldúltan leszáll a metróról. A szerelvény újra elindul, a kütyük nyomkodása folytatódik, a nadrág térdén a szakadás ugyanúgy megvan, úgy látszik, ma sem sikerült megmenteni az egészségügyet, pedig a hölgy láthatóan mindent beleadott. Szomorú nap az emberiségnek. Budapesten kemény az élet.

Csepregi János

kép forrása: femina.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr1313688756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babbaba 2018.02.23. 03:48:21

Falu bolondja mindenhol van. Egy kétmilliós városban nem is egy.

Adani 2018.02.23. 09:17:29

@babbaba: Hát igen a Lipótot nem kellett volna bezárni.

oregbeatsuhanc 2018.02.27. 02:24:20

Néha én is végig nézek az üléssoron és számolom, hányan vannak zsinórban bedrótozva, miközben egy villanyrózsafüzért morzsolnak.
A szakadt farmeros gyerekeket látva felmerül bennem a kérdés, ezeket nem tanította meg stoppolni az anyukájuk? :-)

Adani 2018.02.27. 15:12:35

@oregbeatsuhanc:

Drótos Karesz meg nem érti hogyan lett divat a kocsmázós nadrágjából. :)
süti beállítások módosítása