A valódi viták otthona

Reflektor

Nem az a baj Gyurcsánnyal, hogy iszik, hanem, hogy hazudik

2018. március 19. - baum

feri.jpg

Gyurcsány Ferencről az a hír járja, hogy a vasárnapi DK, MSZP-P, LMP egyeztetés igencsak jó kedélyben érte. A Demokratikus Koalíció elnöke az esemény utáni sajtótájékoztatón furán imbolygott és beszélt, Vágó Gábor, az LMP delegációjának tagja pedig azt mondta, hogy ha ő részegen fogadná a barátait, akkor nem csak félszáraz pogácsával kínálná őket, és a whiskey-t sem suttyomban iszogatná.

 

Tény, hogy a máskor oly heves Gyurcsány aznap este nem is reagált semmit, csak másnap délelőtt 11 fele raktak össze egy miniközleményt Gréczy Zsolttal, hogy feljelentést tesznek becsületsértés miatt Vágó Gábor ellen. Nem akarunk állást foglalni Gyurcsány vélt vagy valós részegségéről, de az biztos, hogy az igazi frappáns válasz egy tegnap esti szondafújás lett volna, ami sajnos elmaradt.

A lényeget tekintve sem annyira fontos, hogy igaz-e a pletyka, hogy Gyurcsány Ferencnek komoly alkoholproblémái vannak, meg az sem, hogy vasárnap este ivott-e.

Viszont a hitelesség és az igazmondás adja meg azt az alapot, hogy a kormányváltásban érdekelt erők mennyire bízhatnak meg egymásban. Máshogy fogalmazva, ha egy ellenzéki vezető trükkök százait veti be a leendő szövetségeseivel szemben, akkor ott felmerül a kérdés, hogy mennyire akarja a kormányváltást és mennyire csak a saját pecsenyéjét sütögeti.

 

Nézzünk egy példát:

 

Március 15-én Gyurcsány Ferenc az MSZP-P-DK közös demonstrációján nagy garral üvöltötte az ég felé, hogy:

 

Készek vagyunk megtenni, amit eddig soha: tárgyalni kell Jobbikkal

 

majd felszólította a Jobbikot, hogy vasárnap üljenek le egyeztetni velük és a többi ellenzéki párttal.

 

A Jobbik ugyan nem ment a tárgyalásra, de az ülés után az LMP-s résztvevők egyértelműen állították, hogy Gyurcsány elmondta nekik: szóba sem jöhet a DK részéről, hogy a Jobbikkal koordináljanak.

 

Az esemény utáni sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc meglepő módon megerősítette, hogy továbbra is hajlandó tárgyalni a Jobbikkal.

 

Tehát valaki hazudik.

 

Ha egymás mellé tesszük Szél Bernadett, Vágó Gábor és Gyurcsány Ferenc hitelességét, akkor erős a gyanú, hogy a taktikázás érdekében Gyurcsány úgy csinál kommunikációs szinten, mintha meg akarna egyezni a Jobbikkal, miközben a valóságban esze ágában sincs, csak fent akarja tartani a látszatot, hogy ő aztán mindent megtesz a kormányváltás érdekében. Miközben egy célja van: addig kavarni a szart, hogy aztán úgy jöjjön ki a végén, mint a legerősebb baloldali politikus.

 

És itt jön be az a kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán megpróbálni koordinálni egy olyan politikussal, akiről valahogy mindig kiderül, hogy nem mond igazat. Jó lenne-e az Magyarországnak, hogy az egyik beteges hazudozót, lecseréljünk egy másikra?

 

Az egészséges válasz egyértelműen a nem.

 

Így viszont, ha az ellenzéki politikusok egy része nem nő fel a kormányváltás feladatához, akkor a szavazókon a sor: meg kell mutatniuk, hogy nem hajlandóak olyan pártra szavazni, aki már ellenzékben is össze-vissza hazudozik nekik. Igenis a szavazók felelőssége, hogy olyan hiteles erőkre adják voksaikat, akik garantálják, hogy véget vetnek annak a korszaknak, ami kizárólag Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor egyéni érdekeiről szólt.

 

Nem lehet megúszni a szavazópolgároknak sem, hogy helyesen döntsenek. Ez a helyzet. Április 8-a után nem lehet másra mutogatni, mint magukra.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr8113752594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Geo_ 2018.03.19. 15:10:03

Nézd, LMP, nem marad más - fogjatok össze ti a Jobbikkal...

Vagy ne...

(Vágót pedig ne engedjétek tárgyalni.)

republikon.hu/elemzesek,-kutatasok/180319-eselyes.aspx

Első Kézből 2018.03.19. 16:54:32

Becstelen gazemberek vagytok, lmp-s gecik.

"Gyurcsány Ferenc a saját és Molnár Csaba DK-alelnök nevében is visszautasította az emberi aljasságnak ezt a megnyilvánulását.

Hangsúlyozta, hogy a tárgyalásra vidékről érkezett egy olyan autóval, amelyet ő vezetett és amelyben felesége és hároméves gyermekük is ott ült. A pártelnök a feltételezést is kikérte magának, hogy – a szabálysértés mellett – felesége és gyermeke életét veszélyeztetné."

Gleccsertetű 2018.03.19. 17:24:00

@Első Kézből: jaj jaj, dékás csürhe. takarodjatok el a közéletből.

tegnaptuska 2018.03.19. 18:30:22

Most akkor a Berni javára visszalépett dk jelölttel mi legyen?

kekex 2018.03.19. 19:17:56

Nézd, ha már nem volt türelmed végignézni a Gyurcsány beszédet 15-én legalább a több helyen leírt szöveget elolvashattad volna. Miszerint ELEVE nem koordinálás miatt hívta a Jobbikot is tárgyalni. Vagy elolvastad, csak PISA negatív vagy - netán a zöld köd önti el az agyadat és nehezíti a tisztánlátást?
Egyébként nálunk egyéniben a jobbikos esélyes, de ha Vona nem teszi le a nagyeskűt, hogy nem boltol össze Orbánnal (mint anno Torgyán) azt leshetik, hogy áttételesen a fideszre szavazzak!

megamedve 2018.03.19. 21:38:01

@Első Kézből: és miután megérkezett benyomott 2x2 deci Jack Danielst, és ettől tíz perc alatt fejre állt.
Nincs itt semmi különös....

megamedve 2018.03.19. 21:39:23

@kekex: pedig jó esély van egy fidesz-jobbik koalícióra....

mikimackó 2018.03.19. 22:49:13

ki írta ezt a szart? neve is van ?

kekex 2018.03.20. 06:25:11

@megamedve:
Ha betán Orbán koalázna Vonával - legalább a jobbikot eltüntetné a közéletből. Nagy rutinja van a szövetségesek bedarálásában!
Egyébként meg ha nem, akkor előjön Gyurcsány leghátborzongatóbb szövege: a legtöbb mandátumot szerző párt vezeti a koalíciós tárgyalásokat (és adja a ME-t)
Felmérések szerint ez speciel a jobbik lenne!
Akarok én egy olyan országban élni, ahol a jobbik adja a belügyi és hadügyi minisztert?

2018.03.20. 06:40:03

Ha kicsit lassabb vagy, akkor most nem lehetne rád mondani, hogy hazugság amit írtál.Azaz hazug vagy ! Hiszen aki valótlanségot állit az aljasabb mint az aki terjeszti

Hiszen a Vágó Gábor pontosan a nyilvánosság előtt kért bocsánatot, igy tehát ha azt nézzük hazudtál ! Akkor mennyivel vagy különb mint az akit lehazugozol ?

Hogy iszik, azt pedig láttad már , vagy netán ittál vele ? Mert a Horn "alkesz " Gabikát már láttam részegen beleböfföni a tv-be, hogy "nem ezt mondták feri.............." és láttam orsóst is a nemzethy vővel szeszkózni, a páleszból. Na akkor mi is van ?

Nem védem egyiket sem, védje meg őket a nőtanács, a hazafyas népfront és a Cöf , de ha lehet akkor valóságot firkálj és ne hamis állításokat. Ha pedig értelmezni akarsz dolgokat, akkor tedd azt. Ha pedig nem megy, akkor valamit le kell tenni. Vagy egy OKJ-s tanfolyamot vagy a tollat. Irány a közmunka , ott alkothatsz és termelhetsz az árokparton.

NemodaBuda 2018.03.20. 08:19:02

@mikimackó: Ez az ! Ez az ide vonatkozó legjobb komment ! Az a bizonyos "mi vaaaan..?"

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.03.20. 08:31:28

Gyurcsány kézenfoghatná már Vityát és elhúzhatnának egy közös szibériai nyaralásra szeretett Oroszországukba...

mikimackó 2018.03.20. 09:33:08

@NemodaBuda: mit lenne, névtelen pöcsömöccse beböffent egy valamit........

befano 2018.03.20. 10:24:59

Szabad országban , szabad ember annyit iszik, amennyit szabad. Oszt jónapot!

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.20. 10:44:46

Ha csak annyi lenne Magyarország gondja hogy Gyurcsány iszik vagy nem iszik. Ezt könnyen meglehetne oldani. Mi is sokkal több időt szentelünk ennek mint amennyit érdemel. Igaz addig sem Orbánról és a sleppjéről beszélünk. Nem véletlenül ez volt Vágó szándéka???

Bryan élete 2018.03.20. 11:22:34

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
szerintem se fogjon össze senki ezzel a rikácsoló vénülő szatyorral. Csak a bajt hozná magára.

Kivlov 2018.03.20. 11:43:05

Ferkó inkább igyon, mint kormányozzon. :D

Bryan élete 2018.03.20. 11:51:46

"Ércsük mi asztat" kedves lmp, hogy most az a ti érdeketek, hogy a legerősebbhez, a jobbikhoz dörgölőzzetek, ott láttok nagyobb bejutási esélyt, elfelejtve gárdavonulásokat, náci jelképek viselését és elvek hangoztatását, cigányok módszeres vegzálását, eus- zászlók égetését, ez legyen a ti gyomrotok ügye.
De mi is volt a párt eredeti fő jelszava?? "Sem nem jobb, sem nem bal, mert lehet más a politika." Hogy el lett ez manapság felejtve.!! Pedig valaha ezért szavaztam rátok.
Rendben, elfogadom, az emlékezet szelektív, de akkor legalább ne azokat kutyázzátok, akik amúgy már összefogtak és békésen megosztották egymás között a mandátumokat. Sőt a javatokra vissza is lépnének, ahol esélyesek vagytok.
Mert amúgy mennétek a levesbe.
Gyurcsány gyalázása ma már nem hoz nektek szavazatot, vegyétek már tudomásul.

baum · http://reflektor.blog.hu 2018.03.20. 11:56:47

@jános515: Kedves funkcionális analfabéta olvasónk!

Ha megnézte felvételt, akkor kiderülhetett az ön számára is, hogy Vágó Gábor továbbra sem vonta vissza, hogy Gyurcsány részeg volt. A bocsánatkérés nem erre vonatkozott. Ezentúl legyen figyelmesebb, mert úgy néz ki nagyfokú koncentrációra van szüksége, hogy megértse a dolgokat.

Tangooo 2018.03.20. 12:09:48

@mikimackó: @Bryan élete: Akárki akármit mond, itt Gyurcsány a nagy játékos. Ha nem lenne lehetetlen, Thomas Mann mintha róla mintázhatta volna Cipollát.
Csinálhat egyébként bármit, a rajongó-tábora hipnotizáltan követi a pokolba is.

tiszafa 2018.03.20. 12:12:24

Eddig minden ellenzéki párt hazudott.
Ezzel szemben Orbán nem hazudott, mégha ez a "bölcs" cikk utal is erre.

A Gyurcsányotoknak 2006 őszén le kellett volna mondani, a FIDESZ kapott volna 55% mandátumot és akkor nincs új alkotmány.
Már 2006 tavaszán is sintérteleppel fenyegetett. Ha valaki, akkor ő a gyűlölködő.
A FIDESZ, noha ezer oka lett volna nem vett eddig sem elégtételt.

Talán inkább a bérek növekedésével, az alacsony inflációval, a család támogatásokkal stb. kellene foglalkozni.
De ez nem megy mert a "baloldal", meg a 444 is letagad mindent.
Az EU-ban a második legalacsonyabb a gáz ára, a villany is valahol ott van.
És akkor pofátlanul kérik számon a kormánytól a rezsi csökkentését.
Amikor meg csökkentett a kormány, egyfolytában a szolgáltatók ráfizetése miatt jajgattak.
Ugyanez volt, amikor a minimálbért emelték.
Akkor a vállalkozókat siratták.
Az senkit nem zavar, hogya nettó minimálbér 2010-2018 között gyerekkedvezmény nélkülis 53%-kal emelkedett 20 % infláció mellett.

2018.03.21. 06:26:14

@baum: Kedves agyhalott olvasó ! Talán ha józanul és alkeszgőztől kiszellőztetett fejjel olvasná,--hogy a TV nyilvánossága előtt kért elnézést a kijelentéséért, akkor mirről is tettszik beszélni ? Nem én mondtam, hanem a Vágó Gábor, aki kijelentette mindezt. Valamit benézett, hazudott vagy ő volt alkoholos befolyásoltság alatt.

Ha jól tudom, akkor Vágó Gábort feljelentette a Fletó, és Vágó erre visszavonta és a nayg nyilvánosság előtt kért elnézést ! Vagy netán tévednék ? De vajon ha nem állitok valótlant , nem akarom besározni a másikat , nem sértettem meg --akkor miért is kérek elnézést egy kijelentés miatt ?

De ahogyan nálunk mondják, itt a kemény keleti végeken, ha nem szóltál volna, akkor talán bölcs maradtál volna. Még akkor is, ha a felfogóképességed nem valami penge ! Lenin elvársat idézve--"tanulni, tanulni és tanulni " , ez sohasem árt !!
süti beállítások módosítása