A valódi viták otthona

Reflektor

A DK 28 képviselői helyet adna át a Fidesznek

2018. március 23. - Tálos Lőrinc

orbannal.jpg
Gyurcsány Ferenc pártja a kormányváltás ellen kampányol.

Mennyi? 26! Mi 26? Mi mennyi? 

Egészen csodálatos műalkotással örvendeztetett meg bennünket a DK. Kampányuk szerint az MSZP-Párbeszéd-DK pártszövetség jobban áll, mint a Jobbik. Egészen pontosan 26 százalékon, miközben a Jobbik csak 19-en és ebből az a tanulság, hogy nem érdemes a Jobbik egyébi jelöltjeire szavazni, csakis és kizárólag az MSZP-Párbeszéd és a DK jelöltjeire. Hogy mi ezzel a gond? Hogy nincs ilyen pártszövetség, az MSZP-Párbeszéd és a DK külön indulnak listán – ennyi erővel az LMP-bizonytalanok még a Fidesznél is jobban áll, ha már mindenképpen hülyeségeket akarunk számszerűsíteni –, ráadásul az országos támogatottságról szóló, önmagában megbízhatatlan adatokból az egyéni körzetekre következtetni eleve erőltetett és hamis állításokhoz fog vezetni.dk.PNG

A fő gond persze nem az, hogy a DK hülyének nézi a választókat, hanem az, hogy elkezdtek a Fidesznek kampányolni, ugyanis annyit üzennek, hogy akkor is az MSZP vagy a DK jelöltjére szavazzunk, ha az adott körzetben a Jobbik vagy az LMP jelöltjének van esélye legyőzni a Fidesz-KDNP jelöltjét. A Márky-Zay Péter által bemutatott rendszervaltas2018.hu adatai szerint 23 olyan körzet van, ahol a jobbikos jelölt a legesélyesebb, 16 ahol az MSZP-s, 7 ahol a DK-s, 5 ahol az LMP-s, továbbá két független.

Ne szépítsük: 28 helyet adnának át a Fidesznek cserébe az így megszerzett töredékszavazatokért.

Ha eddig nem lett volna világos, hogy az MSZP-t és a DK-t kizárólag az érdekli, hogy a régi baloldali politikai uralkodó osztály tagjainak ne kelljen visszamennie a balettba ugrálni, akkor most már egészen az. Erről szólt a baloldali összefogás erőltetése, Gyurcsány pávatánca és erről szól az is, hogy a kormány által támogatott MSZP-s médiabirodalom Szél Bernadettet kezdte el lőni mondjuk Tiborcz István vagy Mészáros Lőrinc helyett.

Az is kiderült, mennyire volt őszinte az MSZP és a DK részéről, hogy ők össze akarnak fogni a kormányváltás érdekében. Semennyire. Aki azt mondja, hogy inkább a Fidesz győzzön egy-egy körzetben, mint a vele rivális ellenzéki pártok, az nem akar kormányváltást. Összefogást is csak úgy, hogy a riválisok lépjenek vissza a javukra, sokkal nagyobb mértékben, mint amennyit választáson tudnának megszerezni és az se baj, ha szavazóik emiatt otthon maradnak. Ők már nyertek néhány hivatali laptopot.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr6013766782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekex 2018.03.23. 09:19:51

De bezzeg a jobbik és az lmp! Azok a nem egyeztetett indulással mennyit is adnak át a fidesznek? A többszörösét?
Egyébként meg az mszp és a dk egymás jelöltjéért is kampányol, mivel nem indulnak egymás ellen. Tehát valamicskével megalapozottabb a szavazótáborukat összeszámolni, mint pl a jobbikra vagy az lmp-re átszavazókat.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.23. 09:32:26

Gyurcsány fő célja az egész Jobbikon kívüli ellenzék megsemmisítése-

Poloska184 2018.03.23. 13:03:26

Jól értem? Az LMP háziblogja azt mondja, hogy egyéniben senki ne szavazzon az LMP jelöltjeire, mert úgysincs sehol esélyük a győzelemre?
Ez Szél Bernadett is meg tudja erősíteni?

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.23. 15:20:09

Háááát egyenlőre nem tudtam kibontani az igazság minden szeletét

babbaba 2018.03.23. 15:38:12

A Jobbik így is úgy is nyer, de legalább kiderült mennyire akarják a bolsik a váltást. Lehet be se jut a Gyurcsányi párt.

tiszafa 2018.03.23. 16:40:17

Nevetséges. Ha ez az ellenzék többséget szerez, akkor Magyarországnak annyi.
Programjaik csöpögnek a demagógiától és a megvalósíthatatlan igéretektől.
Ebből milyen kormány lesz? Mennyi lesz az IMF kölcsön kamata?
M.Z.P. körülvéve hasznos idiótákkal íróasztal mellett kiszámol valamit.
Nemrég a Közös Ország Mozgalom a legtöbb helyen azt számolta ki, hogy, ha egy ellenzéki jelölt marad, a FIDESZ általában nagyobb arányban nyer.

emmersson 2018.03.23. 16:42:09

Hol is mondta ezt Gyurcsány? És miért kell a "pávatáncot" áttolni rá, amikor Orbán hazugságainak jelképe?!
Inkább TI kampányoltok a Fidesznek, szánalomkupacok!

dare 2018.03.23. 18:09:38

@emmersson: Ott van a posztban.
"Ne pazarold el a szavazatod április 8-án"
23 Jobbikos jelölt és az 5 Lmp-s már pazarlás kicsit túlgondolva.

Egyébként Márky-Zay és a többiek nagyon jól összeszedték ezt.
Még majdnem az erőviszonyoknak is megfelel a javaslatuk.
Teljes mértékben azonosulni lehet vele, aki nem tud, az mondjon jobbat.

dare 2018.03.23. 18:12:25

@dare: Bocsánat, jav. Márki-Zay Péter.
Inkább leírom teljesen a nevét hibátlanul.
Megérdemli.

Uni1002 2018.03.28. 12:21:09

Szerintem ez sima hazugság, az aljas fajtából. Hol a videó, mikor mondta?

Pop40 2018.03.29. 00:16:53

Ez valóban hülye szöveg a baloldaltól, a Kárácsony-interjúban is olvastam.

De az lmp-s blog ne szövegeljen a témában. Hány helyen is vannak még állva tökesélytelen lmp-s jelöltek?

Pop40 2018.03.29. 00:40:22

@tiszafa:

"Ha ez az ellenzék többséget szerez, akkor Magyarországnak annyi."

Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben az csak jót tesz az országnak, ha nem egy maffiabanda lopja szét és teszi tönkre, mint a fidesz.

Persze, a diktátorok mindig szerették magukat pótolhatatlannak hinni.

Péter Walter 2018.03.29. 06:24:54

Matematikusok cáfolják a közvéleménykutatókat.

Az MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutató Intézet kutatói kiváló analízist jelentettek meg a 2018-as országgyűlési választásokról : drive.google.com/file/d/1xqfmkjyqFvP_qjce9RT2t9hG9JZ25oRL/view Az analízis elsődleges eredménye az, hogy az esélytelen ellenzéki egyéni képviselő jelöltre leadott szavazat valójában a FIDESZ/KDNP-re leadott 6.5 szavazat. Más matematikusok az analízisből azt a következtetést vonták le, hogy már 60%-os részvételnél is, eloszlástól függően 300.000-500.000 elsődleges pártpreferenciájával ellentétes, saját körzetében a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazó 99-nél több listás+egyéni mandátumot hoz az ellenzéknek. Ennél kétszer több rejtőzködő szavazó van. A hódmezővásárhelyi áttöréshez hasonló utoljára a magyar történelemben a limanovoi áttörés volt az I.világháborúban, amikor a soproni és a szombathelyi huszárezred karddal, lovasrohammal támadt ellenséges tűzérségre. Márki-Zay Péter megjelenése az országos politikában önmagától biztosítja a félmillió taktikai szavazót.
süti beállítások módosítása