A valódi viták otthona

Reflektor

Ez már nem titkos háború az MSZP és a DK között

2018. március 27. - FényszóróMédiaAlapítvány

 

Csak aki elvakult az nem látja, hogy mi folyik a baloldali ellenzéki pártok háza tájékán. Az eddig jól-rosszul palástolt ellenszenv ma elérte a csúcspontját azzal, hogy a Népszava című újságban egy olyan lista jelent meg, ami egyáltalán nincs összhangban az MSZP-DK megállapodással. Vagy legalábbis azzal, amit a nagyközönség elé tártak.

A mai események lényege röviden annyi, hogy az említett újságban 106 képviselőjelölt neve jelent volna  meg egy magyarázó térképpel együtt de úgy, hogy abban nemhogy a DK-nak kedvező de néha még az MSZP-nek is kedvezőtlen jelölt-javaslatokat állapítottak meg a jövőbeli olvasók számára. Elsőre a híres macskaösszezavaró kisiparosok jutnak az eszembe szerencsétlen macskával közepütt és csak azután a háborús logika.

Gyurcsány Ferenc a DK megalakulása utáni eső perctől kezdve azon munkálkodott, hogy miképpen tudná maga alá gyűrni az MSZP-t. Az MSZP meg a mai napig nem tud megszabadulni a gyurcsányi kolonctól. Az ezeket a felvetéseket bizonyító eseményeket nem kell bemutatni, elég, ha csak pár hónapot megyünk vissza az időben.

Valamikor a tavalyi év vége felé, amikor még csak formálódott az ország felosztása az MSZP és a DK között, akkor Gyurcsány sokat sejtető vigyorgással mondta a tv-ben, hogy lesz megegyezés. Még legyintett is. Egy olyan listát adott át az MSZP-nek ekkor, amiben gyakorlatilag az összes erős vagy legalábbis erősnek gondolt szocialista politikus, jelölt-várományos körzetét kérték – benne pl. Szeged, Kecskemét, meg ilyen nyalánkságok. A szocialisták szokásukhoz híven megrezzentek és a durván felsrófolt árból kicsit alkudva megőrizhettek néhány kulcspozíciót, de komolyabb megrendülést sem mutatva lemondtak több bázisuknak tekinthető körzetről. Aztán érkezett Karácsony, ami a süllyedő MSZP-t ugyan nem lőtte ki a sztartoszférába, de pont annyit elért, hogy a gyurcsányi levesbe beleköpjön és szinten tartsa a Pártot. Közben eljátszották, hogy mekkora demokraták, mennyire az ország érdekét tartják a szemük előtt, hogy ők már koordináltak, visszaléptek, stb. Az egy dolog, hogy az egymást egy kiskanál vízben megfojtani képes két darab párt egymás között felosztotta az ország választókörzeteit majd ezt el akarta adni valami fenomenális hiperdemokrata vívmányként, az meg egy másik, hogy azért a két fél oldalába csak jó forgatni azokat a jeges tőröket.

map.jpg

A Népszava javasolt jelöltjein még a külső szemlélő is csak hüledezni tud több esetben, el sem tudjuk képzelni, hogy mit érezhet egy szocialista vezető vagy éppen egy DK-s. Semmi jót, persze. Na de a legfontosabb mégiscsak az, hogy a választók mit gondolnak erről az egész hogyhijjákról? Pár példa a teljesség igénye nélkül:

Pest megye 06. – javaslat: Lengyel Szilvia LMP – ezt még egy tőrőlmetszett vérszoci is nehezen érti meg, noha éppenséggel van alapja

Heves megye 01 – javaslat: Vámos Csaba független – az egri körzet a DK-é lenne, ehelyett fricskaként egy relatíve ismeretlen jelöltet javasol, holott a helyi kihívó a Jobbikos Mirkóczki Ádám

Sajnos csakis az jön le nekik ebből a küzdelemből, hogy ezek csak a koncon marakodnak, ezeknek a választók nem fontosak. De ez a két politikai dinoszaurusz sárdobálása és acsarkodása sajnos hányja a sarat rendesen nemcsak az eligazodni kívánó szavazó fejére de az érvényesülni kívánó többi szervezetre is. Sajnos e két párt versengése fogja bebiztosítani Orbán  Viktor újabb kormányát.

CsÁ

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3213784086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

György Kohári 2018.03.27. 17:27:28

remélem jól megfizettek benneteket ezért !! :) Azt is remélem,hogy a gerinctelen kollaboráns "újságírókat" a következő rendszer elsöpri.Igyekezzetek,már nincs sok időtök!! :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.03.27. 17:45:36

@György Kohári: ötvenes éveket tervezel? Jajdejó! Annak a választók is örülni fognak, angyalom! :)

Nagel Ferenc 2018.03.28. 00:43:28

Szerintem meg igaza van a cikk írójának abban, hogy az ellenzék nem akarja a nép többségének akaratát, a kormány leváltását. Cinkos volt és lesz abban, hogy tovább lophassák a nép pénzét azok, akiknek szolgálniuk kellene a népet és nem meglopni, sarokba szorítani.

Ide tartozik szinte az összes nagyobbnak ismert ellenzéki párt.
mszp, dk, jobbik, lmp
Mert ha akarnák, akkor egyszerűen csak kész helyzetet teremtenének azzal, hogy egy fideszes - egy ellenzéki jelölt.

De még a jobbik nélkül is lenne esély a legalább 50 körzet megnyeréséhez.

Már most megmondom és sokan kijelentették több helyen, hogy ha majd azt látjuk, hogy olyan helyen nyert a fideszes, ahol az ellenzéknek több a szavazata, akkor a jelenlegi ellenzék összes nagyobb pártja részünkről le lesz szarva örökre.
Vagyis minden következő választáson az, aki józan ésszel gondolkodik, többet ezen hazaárulókra (mert azokká válnak ha a pénz és hatalom miatt beleszarnak a nép akaratába)
A következő 4 évben lesz sajnos idő, hogy egy új erő létrejöjjön helyettük.

Aki nekem és a népnek itt holmi szemét pártpropagandával jön, az majd mondja el a népnek, hogy a kedvencének fontosabba fa....opó pártérdek, mint a haza és gyermekeink élete.

ebella 2018.03.28. 05:15:14

@Nagel Ferenc: A Jobbiknak van esélye az ötvenre, bolsi segítség nélkül is. Azért csak álmodozz!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.28. 06:41:19

Alapvetően a DK érdekeit szolgálják a ballib belvillongások.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.03.28. 07:52:30

Van esély rá hogy április 9.-én megtudjuk valamennyi fölmerült kérdésre a választ

Amineknevetadokelveszik 2018.03.28. 08:31:14

@ebella: mindegyiknek van esélye, a kamu pártoknak is. A 0.1% is esély, ha nem is sok...

röf 2018.03.28. 09:28:01

Aki utálja a Fideszt, még az is jobban jár a Fideszkormánnyal, mint az egymást fikázó, ezerfejű ellenzékkel, amelyik még választási szövetséget sem tudott kötni, nem hogy utána a kormányzati munkára valami irányelvet szabtak volna.....
Óriási hiba lenne ennek az ellenzéknek a kezébe adni a volánt.
Nem mondom, hogy nem férne rá az országra egy-egy normális balközép és jobbközép párt, de addig is Fidesz.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.03.28. 09:33:10

Vihar a biliben.. A maszop meg a déká Botka hátbaszúrása óta egy cég..Az mszp egy politikai zombi lett.

Potyka Kálmán 2018.03.28. 09:34:16

Ezzel a gondolatmenettel csak az a probléma, hogy a Népszava nem a szocialista párt lapja, hanem Puch Lászlóé. Kunhalmi Ágnes meg leállította az akciót.

Helyes megállapítás: Puch László nem kedveli Gyurcsány Ferencet.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.28. 10:00:41

Gyurcsány amihez hozzáér ott káosz lesz.

Lásd 2004-2009 kormányzás, SZDSZ, MSZP vagy bármilyen összefogás ezzel a túlmozgásos ripaccsal 2014, 2018.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.28. 10:02:38

@röf:

Ez pontosan így van. Ma a Fidesz az egyetlen kormányképes alternatíva.

Az összes többi lehetőség legoptimistább opciója, a káosz, majd a fél éven belüli előrehozott választás (Fidesz 3/4-el).

dare 2018.03.28. 10:16:19

Az Mszp és a Dk, a Jobbik, és sajnos az Lmp is úgy viselkedik, mint aki kormányzásra készūl.
Ez egy átverés, nem hūlyék a választók.
Ebben a választási rendszerben a Fideszen kívūl itt senki más nem fog kormányozni.
28 év alatt építette fel ez a párt magát, a szemūnk előtt váltak eggyé a nagypolitikával, nekik van jelenleg a legnagyobb szavazótáboruk, és egyetlen ellenzéki párt sem képes őt a mostani egyfordulós választási rendszerben legyőzni.
Tehát Vona, Karácsony, Gyurcsány, Szél kormány csak akkor lesz lehetséges valaha is, ha közösen legyőzik a Fideszt, visszaállítják a jogállamot meg amit még vissza kell, elszámoltatnak egy pár emberkét, és kétfordulós választási rendszerben gőzerővel kampányolnak majd egymás ellen.
Nem lehet többször leírni mit kéne tenni.
Legalább az Lmp oldja meg valahogy a helyzetet, ha a nagyobbak már nem képesek rá.
50 körzetben a legesélyesebb jelölt mögé kellene beállni, támogatni, ezzel tudnák jelezi a választóiknak és a bizonytalanoknak is, hogy egyéniben kire is szavazzanak.
Az Mszp-Dk, és a Jobbik a 2 fūggetlen kivételével mindenhol egymás ellen, és a Fidesz ellen is kūzd majd.
50 körzet, ennyiben kell csak segíteni a választóknak, mert nem fogja a zöme tudni magától kire ikszeljen majd.
Nem fognak elmenni szavazni, ha nem látják a változás lehetőségét.
Én szóltam.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.28. 10:53:22

Íme, amint a nem létező svéd problémáról (migráció) beszél egy svéd képviselő a parlamentjükben, és Magyarországot méltatja:

888.hu/article-egy-sved-kepviselo-is-magyarorszagra-koltozik-mert-itt-biztonsag-van

Érdemes végighallgatni !

morph on deer 2018.03.28. 10:54:04

Csak még egy körrel kéne tovább gondolni a helyzetet, és azonnal kezd kibontakozni egy másik kép.

Eszerint nagyon úgy néz ki, hogy most az LMP barátkozik az MSZP-vel a DK kicsinálására,- mert az LMP valódi konnurense a DK, - aztán majd szépen lenyomja az MSZP-t, hiszen ők a XXI-ik századi párt, és dominálni tudják a demokratikusnak nevezett oldalt.
Ez az a megoldás, ami a leginkább megfelel orbánnak is: meg lesz az ő kedves kis ellenzéke, senki nem szólhat egy szót sem, hogy nem működik a demokrácia.

Egy életképes DK frakciótól nem csak orbán retteg, hanem az LMP is, hiszen rövid úton kiderülne, hogy nem csupán ők vannak a pályán akik meg mernek szólalni.
Szóval ez zajlik most. Az LMP bizonyítja, hogy mégis képes együttműködésre, - igaz, hogy nem orbán, hanem Gyurcsány ellen, de ez a híveket nem zavarja, - az MSZP meg azt hiszi, hogy biztosítja a ‘jövőt’ az LMP-sek támogatásával, közben a saját nyakát dugja a hurokba.

Segítségként ajánlom, hogy próbáljatok letépett LMP-s plakátokat találni, aztán ha nem sikerül, akkor kitalálni az okát is.

dare 2018.03.28. 11:31:51

@morph on deer: Ezt most nagyon túlgondoltad.
Az Lmp nem barátkozik senkivel, pláne nem az Mszp-vel.
A Dk annyiban konkurense nekik, hogy éppen Gyurcsány miatt alakultak meg.
A "házi kis ellenzéke" még okozhat a következő pár napban meglepetést, ha nem tesznek semmit, akkor én is konspirációs elméleteket fogok majd gyártani, de addig még nem.
A Dk soha nem lesz életképes, ha folyton az Mszp körūl sūndörög, ezt a barátkozást és kicsinálást a Dk-tól viszont jobban érzem, mint az Lmp-től.
Azért működnek, akarom mondani próbáltak egyūttműködni, mert érezték hogy rumli van.
Remélni tudom csak, hogy meg fogják oldani a helyzetet, de szó nincs semelyik párt felé nyitásról részūkről.
Amit kaptak és kapnak folyamatosan az Mszp-től, a Dk-tól, most a Jobbik politikusaitól, újabban már JuhászPetyától is, az nem a barátkozós énūket fogja erősíteni a közeljövőben se.

A plakát meg lehet azért marad kommandó miatt, mert nem érzik túl nagy fenyegetettségnek a pártot.
Tárgyalás előtt még korai az ítélet, várjuk meg a választást.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.28. 11:35:47

@dare: Nem gondolt túl semmit.

@morph on deer Gyurcsanyista.
Ilyenformán mindenki aki bántja az istenét az gonosz.

Tekintve hogy az LMP 2010-ben Gyurcsány és Fidesz ellenében jött létre, Lehet Más a Politika néven, és ezen öndefinícióhoz ma is próbálnak határokon belül viszonyulni, ő csak ellenséget lát bennük.

konrada 2018.03.28. 11:36:41

@morph on deer:
...ez szerintem nem így van. zorbánnak pont hogy jó, ha van egy életképes frakció, melyben Fletó szerepelhet, hiszen először is azt jelenti, hogy sikeresen megosztotta a baloldali szavazókat a választásokon - azaz nincs olyan egységes ellenzéki jelöltek, programok, akik-amik integrálni tudtak volna, másodszor meg. míg Fletó van azokon a képeken, amelyek az ellenzék vezetőit mutatják, az könnyebbség számára, mert nem kell más programot felmutatni a választóknak, csak annyit: ha nem ő, akkor Gyurcsány jön...;)

Karipapa01 2018.03.28. 11:39:23

@Rettegek mert ballib vagyok: A 888 már megint kitett magáért. Ugyan Kent Ekeroth (Svéd Demokraták párt 46 képviselő) elmondta az üres parlamentnek a véleményét, de arról egy szó sem esett, hogy a maradék 303 képviselőnek mi a véleménye. Sőt még az sem biztos, hogy a saját párttársainak is ez az egyöntetű véleménye. De ügyesen be lehet állítani úgy, mintha Svédországban ez élet-halál kérdés lenne. Hátha beszedik a magyarok.

ben2 2018.03.28. 11:41:46

@Nagel Ferenc:

"a nép többségének akaratát, a kormány leváltását"

Ez a mondat tökéletesen példázza, hogy miért jár egyhelyben az ellenzék lassan 8 éve.

Egy többversenyzős mezőnyben eleve értelmezhetetlen az a manipulatívan leegyszerűsített kérdés, hogy hányan szeretnék, hogy valamelyik jelölt ne győzzön. Nyilván az összes többi versenyző szurkolótábora együttvéve. Ez ritka kivételektől eltekintve _mindig_ nagyobb, mint ami a győztes támogatottsága valaha is lesz.

Ha pedig az egyik versenyzővel szemben megfogalmazzuk ezt a kértést, akkor azt meg kell tennünk a többivel szemben is.

Tehát ha a Fideszt mondjuk elutasítja a választók 60%-a, akkor az MSZP-t 90% utasítja el, a Jobbikot meg 85% és így tovább.

De még ha az elméleti koalíciókat is nézzük, egy Jobbik-DK-MSZP-LMP koalíció elutasítottsága is jóval magasabb a társadalomban, mint a jelenlegi kormányé, hiszen a 40% fidesz szavazó értelemszerűen ellene szavazna és az összellenzéki koalíció ötlete az abban résztvevő pártok szavazói körében sem népszerű.

Ha pedig ennél kisebb koalíciókat nézünk (MSZP-DK-LMP vagy Jobbik-LMP), azok elutasítottsága is nyilvánvalóan jóval nagyobb, mint a jelenlegi kormányé.

Innentől kezdve pedig a "nép akaratáról" beszélni szimpla önbecsapás.

konrada 2018.03.28. 11:44:14

@dare:
...na ja. A DK is csak azért jött létre, mert az MSZP ki akarta satírozni Fletót - azaz hátra akarta vonni az első vonalból.
Fletó azért alapította meg a DK-t, hogy magával víve az embereit legyen elég zsarolási potenciálja ahhoz, hogy bent maradhasson a parlamentben (2014: közös lista 3?4? hely, ha maszopnál maradt volna, nem került volna be),

és esetleges választási siker esetén eljátszhassa a koalicióban a szadesz szerepét: lóbálhassa farokként a kutyát. (Piroska mamánál meg vannak még azok az akták, amik felhasználásával miniszterelnököt csináltak belőle a nagy fiúk ellenében..;)

dare 2018.03.28. 11:48:46

@Rettegek mert ballib vagyok: Igen, de jó lett volna legalább egy ilyen poszt alatt az objektivitás.
Ezt a térképet nem az Lmp készítette.

morph on deer 2018.03.28. 11:54:36

@dare:
“Az Lmp nem barátkozik senkivel, pláne nem az Mszp-vel.”

Rossz volt a kifejezés, elismerem!
Nem barátkozásról van szó, hanem a közös érdekek mentén történő együttműködésről.
A többi stimmel, - az MSZP nem fogja, hogy ők lesznek a következők.

Ha nem lenne igazam, akkor mivel magyarázod, hogy az MSZP egy csomó helyen LMP-s jelöltet javasol támogatásra a korábbi DK-s helyett?
Hirtelen oda a szerelem?
Frászt. Azt hiszik, hogy ha az LMP-vel sikerül lenyomniuk a DK-t az majd nekik milyen jó lesz.
Azt meg talán nem kell magyaráznom, hogy az LMP legalább annyira utálja őket is, mint a DK-t, csak éppen a Gyurcsány a DK-ban van, tehát annak kell(ene) menni először...

Tőlem nyugodtan, csak gondoltam megmondom, hogy ez megy, mielőtt valaki felülne a látszatnak.

Dread Naughty 2018.03.28. 11:56:46

Zseniális :)
Gyurcsány Ferenc Orbán legnagyobb politikai vívmánya, zseniális.
Olyan, mint egy méregfogát vesztett kobra, ami ki van kötözve a bejárathoz: aki be akar jönni, azt távol tartja, de a tulaja pontosan tudja, hogy papírsárkány.
Pont annyira van megsebezve, hogy nekünk ne ártson, de pont annyira van életben tartva, hogy mást ellehetetlenítsen.

dare 2018.03.28. 12:03:20

@konrada: Egymást akarják kisatírozni, ami jelen pillanatban nem lehetséges, és ez egy ilyen groteszk komikus helyzetet eredményez a választóiknak.

morph on deer 2018.03.28. 12:10:47

@Rettegek mert ballib vagyok:
Hmm...
“morph on deer Gyurcsanyista.
Ilyenformán mindenki aki bántja az istenét az gonosz.”

Semmilyenista vagyok szivi, ez a helyzet.
Viszont az orbánnal és az orbanizmussal való semmilyen együttműködést nem tartok elfogadhatónak, így az LMP féle kepmutatósdi sem jön be.

“Tekintve hogy az LMP 2010-ben Gyurcsány és Fidesz ellenében jött létre, Lehet Más a Politika néven, és ezen öndefinícióhoz ma is próbálnak határokon belül viszonyulni, ő csak ellenséget lát bennük.”

Az azért elég silány “öndefinició” amihez nemcsak hogy elég egyetlen személy akihez képest meghatározzák saját magukat, de kell is! Ha Gyurcsány hirtelen eltűnne, akkor kihez/mihez képest lehetne más ez a bizonyos öndefinició?

Az meg ugye önmagáért beszél, hogy az LMP inkább orbán hatalomban maradása mellé áll, minthogy kooperáljon a DK-val!

Hogyne, hiszen akkor nincs mihez képest “definiálni” az LMP-t, mivel egyéb tartalmi elem nem nagyon van, azért is helyezkednek állandóan hol erre, hol arra, de főleg arra, ha Bettike tusványosi fellépésére gondolunk, például.

Mennyire pitiáner gondolkodásmód kell ehhez, de tényleg?

dare 2018.03.28. 12:22:15

@morph on deer: Erre csak annyit tudnék mondani ha ez valóban megtörténne, hogy visszanyalt Gyurcsánynak a fagyi.
Azért ne felejtsūk el, hogy Botka visszalépése után ő intett be az Mszp-nek, és osztotta tockosat számolatlanul nekik.
Ha nincs a Párbeszéd, akkor lehet még mindig osztogatná, de kicsit stabilabbnak tűnik azóta az Mszp.
Soha nem fog koalíciót kötni szerintem az Lmp és az Mszp, de kétségtelen tény, hogy ez a Gyurcsányos Dk unszimpátia közös bennūk.

De akkor nem kellett volna visszavonniuk a szórólapot, az igazolná a legjobban az álláspontodat, ha ezt nem teszik meg pár nappal a választás előtt.
Jól megvannak ők egyūtt ebben a se veled, se nélkūled kapcsolatban.

morph on deer 2018.03.28. 12:25:14

@konrada:
“...ez szerintem nem így van. zorbánnak pont hogy jó, ha van egy életképes frakció, melyben Fletó szerepelhet”

Nem értek egyet. Élő vitában eléggé komoly feladat lenne lenyomni a Fletót, hirtelen nem tudnék olyan fideszest megnevezni, akire érdemes lenne efogadni, hogy le tudná dumálni ha beindul.
Mostanáig Szél Bernadett volt az egyik legnagyobb szájú ellenzéki, - kár, hogy különösebb eredménye nem lett, ezt most komolyan mondom - de vele elvannak az elvtársak. Ha beléphet a képbe egy nagypofájú Gyurcsány, akkor eléggé nyilvánvalóvá fog válni, hogy nem csak a jól ismert sablonok szerint mehetnek a dolgok.
Azt se felejtsd el, hogy ha szem elé kerül Gyurcsány amint rdemi politikai munkát végez, akkor fennáll a veszélye annak, hogy esetleg megváltozhat a közvélemény is vele kapcsolatban, ezt pedig orbán biztosan nem akarja.

Ezért dolgoznak most gőzerővel mindkét oldalon egy DK frakció ellen, hiszen az azonnal megváltoztaná az ellenzék képét.

Gleccsertetű 2018.03.28. 12:40:27

@morph on deer: hát igen. úgy könnyű "vitázni", h nem kell felelősséget vállalni az elhangzott mondatokért, lehet folyékonyan, gátlástalanul hazudozni a ferinek.

ben2 2018.03.28. 13:13:10

@morph on deer:

Nem csak Gyurcsány a gondja az LMP-nek (bár kétségtelenül a legnagyobb), hanem hogy a DK másod-harmad vonala is tele van vállalhatatlan, szélsőséges arcokkal. Gyakorlatilag akik miatt a nép meggyűlölete az SZDSZ-t majd az MSZP-t, azok mind ott sorakoznak ma a DK-ban.

Az MSZP-t is nehéz lenne lenyelnie az LMP-nek, de ott legalább a másod-harmad vonal kevésbé kompromittálódott 2010 előtt, így ha az emblematikus arcok lelépnek, akkor a többi már szódával elmegy.

Lehetnék én is 2018.03.28. 13:14:11

Most olvasom a Karácsony-interjút az Indexen. Azt mondja:
A DK-val és az LMP-vel kötne koalíciót, Gyurcsány Ferenc és a 2010 előtti kormányok miniszterei viszont nem lehetnének a kormánya tagjai.

Hogy lehet azt elképzelni, hogy Feri nem kap kormányszerepet? Akkor mi lenne? Házelnök? nane. Köztársasági elnök nane. Csendestárs? Nane

ben2 2018.03.28. 13:23:22

@morph on deer:

Ami Gyurcsányt illeti:

Gyurcsány bukását az öszödi beszéden túl pont a 2006-os Orbán-Gyurcsány vita okozta. Ott mondott olyanokat élő egyenes adásban, hogy nem lesz gázáremelés, aztán lett, hogy csökkentik az áfát, aztán növelték, hogy nem lesz vizitdíj, aztán lett.
Így az öszödi beszéd kiszivárgásakor az MSZP már 20%-ot vesztett a népszerűségéből, pont ezeknek a hazudozásoknak köszönhetően.
2008-ban pedig a vizitdíj népszavazás ütötte ki az MSZP-SZDSZ koalíciót, ami nem szólt volna akkorát, ha 2006-os a vitában Fletó hanyagolja a vizitdíj témát, de hát nem bírta megállni.

Azaz Gyurcsány persze tud nagyokat mondani, meg szuggesztyvan szónokolni, vagy "megnyerni" egy vitát, de sajna már középtávú stratégaként is többször felsült, a miniszteri és miniszterelnöki teljesítményét már ne is említsük.

Amúgy nem tudom, hogyan tudna Gyurcsány ennél is jobban szem elé kerülni, érdemi politikai munkát pedig azon kívül, hogy rendre megpróbálta ellopni a showt az ellenzéki akciók elől mégsem végez és - hála az égnek - a közvélemény sem nagyon változik vele kapcsolatban.

joskapista27 2018.03.28. 13:30:11

Ha lett volna humorérzékük, akkor:

Győr-Moson-Sopron 04. Sopron: Tichy-Rács József (MKKP)

KOTKODÁCS!

Ennél én megalapozottabb listát tudtam volna írni basszus. És egyeseknek ezért fizet az MSZP. Fizetnének inkább nekem...

konrada 2018.03.28. 13:33:33

@dare:
...ezt írtam én is!;))

...addig -addig gyűrögetik egymást, hogy mindkettő már csak szemétnek kezd látszani...;)

morph on deer 2018.03.28. 15:00:32

@Gleccsertetű:
“...lehet folyékonyan, gátlástalanul hazudozni a ferinek.”

Igazad van!
Mint most is Szolnokon! Azt mondta, hogy már juniusban tízezer embert kéne befogadnia Magyarországnak, ami már annyira megterhelné, a magyar gazdaságot, hogy megtorpanna a fejlődés..!

Ja várjál, ezt nem is a feri mondta..!

Nem értem, akkor ki hazudozik itt?

morph on deer 2018.03.28. 15:13:03

@ben2:
“érdemi politikai munkát pedig azon kívül, hogy rendre megpróbálta ellopni a showt az ellenzéki akciók elől mégsem végez”

Ezt mondom. Egy parlamenti szereplési lehetőség - például orbán jelenlétében - azért nem ugyanaz, mint ami most van, és ezt nem hiszem, hogy szivesen látnák a többiek.

erdelyik 2018.03.28. 15:13:41

Kutyakomédia. Kér lehetőség áll az ellenzék előtt. Megkeresik a választókerületenkénti legesélyesebb jelöltet, a többiek meg visszalépnek a javára. Csakhogy akkor ahány visszalépés, annyival szűkebben férnek bele az országos listaállításba (legalább 9 megyében és 27 választókerületben kell jelölt). Belátható, hogy ez nem nagyon jöhet össze, ráadásul azokban a választókerületekben, ahol egy pártnak nem indul jelöltje, az eddigi tapasztalatok alapján a párt listájára sem nagyon szoktak szavazni. Ez a megoldás tehát eleve vesztés, legfeljebb néhány egyéni hely jöhet össze. A másik lehetőség, hogy nem lépnek vissza, nem lesz összefogás, ebben az esetben lehet esélye az ellenzéknek megfogni néhány egyéni helyet, az LMP-nek, a DK-nak és a Jobbiknak meg még néhány listás helyre is. Az MSZP eleve bukás a listájával, hiszen 10 % náluk a küszöb. Nem most kellett volna elkezdeni megbékélni egymással és koordinálni, hanem 2014-ben a választások után. De ilyen, amikor a konc a fontos, mindenkinek jól jönne a jól fizető állás az OGY-ben. Ja, meg jó lenne valami program is, mert az adóemelés (többsávos adórendszer, KATA eltörlése) és a hatályos alaptörvényre fel nem esküvés nem müködik.

Gleccsertetű 2018.03.28. 16:43:48

@morph on deer: jaj egy nagyon gyenge terelés volt

ben2 2018.03.28. 17:31:27

@morph on deer:

Gyurcsánynak volt 8 éve, hogy a Parlamentben szerepeljen. Miért pont ebben a ciklusban kellene tartania tőle bárkinek is?

morph on deer 2018.03.28. 18:52:37

@ben2:
Tartani?
Fogadok, hogy orbán még most is felsír álmában ha a Gyurcsánnyal álmodik.;)

Egyébként pont ez az. Azóta már felnőtt egy generáció, akik csak a Habony mesekönyveiből ismerik azt az időt, de qrva komoly véleményük van róla.
Beleértve a politikai ambicióval rendelkező zsenge ifjúságot is, akik immár pártokban tevékenykednek.
Merem állítani, hogy fogalmuk sincs a valóságos politikai és gazdasági viszonyokról, tekinve, hogy már a történelem is naponta változik, hát még a közelmúlt.

morph on deer 2018.03.28. 18:55:19

@Gleccsertetű:
Gyenge? Hatását tekintve lehet, de első hallásra én röhögtem. XD)

eßemfaßom még áll 2018.03.28. 23:17:38

@morph on deer: ahhoz képest, hogy "nem vagy gyurcsányista" olyan szinten szopod fel Ferit minden kommentedben, hogy Vad Katalin filmszínésznő is megemelné a kalapját előtted.

morph on deer 2018.03.29. 01:20:16

@eßemfaßom még áll:
Tudod nagyon nem állom, mikor valaki attól hiszi nagyobbnak vagy többnek magát, hogy beáll a sorba gyurcsányozni kicsit, - nyilván nem telik másra.
Ezt edig kivétel nélkül mindegyik párt eljátszotta, némelyik nem is egyszer, meg tucatnyi úgy nevezett politikus, akik attól próbáltak határozottnak és erősnek látszani, hogy ők is rátámadtak Gyurcsányra.
Azon túl, hogy ez egy jókora szegénységi bizonyítvány, ha valakinek a fő jellemzője az, hogy Gyurcsány ellenes, és a legtöbb amit mindmáig tett az az, hogy ő is rúgott egyet bele, mint a többiek, még gusztustalan is.

Egyébként sem bírom azokat a tetveket, akik csak többed magukkal bátrak, csak falkában érzik erősnek magukat, és ez egy ilyen eset, lehet együtt vonyítani.

De szemtől szembe érdekes módon senki nem elég bátor, csak utólag és/vagy a háta mögött, Botkától Vágó Gáborig, az egész patetikus gyülekezet abból próbál profitálni, hogy ő aztán annyira, de annyira Gyurcsány ellenes, hogy még..!
Most is mindenki mesterkedik, próbálkozik, minden módon, sőt, már előre kijelentéseket tesznek a jövőre nézve, közben még ez eddig senkinek nem jött be, senkinek nem lett igaza, de sebaj, gyurcsányozni jóóó!

A sok hülye, ahelyett hogy a saját dolgait nyomná előre, most azzal foglalkozik, hogy miként lehetne lenyomni a Gyurcsányt - miközben orbán van kormányon, és állítólag őt kéne leváltani..:)

Szerinted ez nem röhejes?

CsipkeRózsa 2018.03.29. 14:14:11

"Sajnos e két párt versengése fogja bebiztosítani Orbán Viktor újabb kormányát."

Orbán újabb kormányát a sok fideszes csalás fogja bebiztosítani. Elsősorban a törvényileg biztosított igazságtalan terület-elosztás átalakítása, a határon túli magyar állampolgárok, és a számukra megadott könnyű választási mód és az ellenőrzés hiánya.

Általában a jelöltállításhoz gyűjtött alárírásoknál színtén az ellenőrzés elmulasztása, ami az Orbán kormány előtti választásoknál szigorú volt, a fideszesek által elélytelennek látszó területekre a sok átjelentkezés szervezése, és a sok-milliárdos kampány-ajándékok osztogatása, itthon és határon túl.

CsipkeRózsa 2018.03.29. 14:21:12

@Gleccsertetű:

Vedd észre, hogy Orbán szinte folyamatosan hazudik, és uszít.
Még most sem látod?
És akkor még a sok-milliárdos lopások, csalások sem zavarnak?

eßemfaßom még áll 2018.03.29. 17:44:21

@morph on deer: az a röhejes, hogy nem mered felvállalni a gyurcsányistaságodat miközben úgy véded mintha az anyád lenne

morph on deer 2018.03.29. 19:05:14

@eßemfaßom még áll:
Pont ez az: rossz irányból közelíted a kérdést! Itt nem arról van szó, hogy én a Gyurcsánnyl vagyok, hanem artól, hogy utálom a pitiáner próbálkozókat, akik nem rendelkeznek önálló karakterrel, de legalább Gyurcsányozni tudnak, - és a hülyéknek ez a jelek szerint untig elég c boldogsághoz.

Próbáld felfogno, hogy én nem vagyok az rlkötelezett hive, szurkolója vagy/és rajongóka senkinek és semminek. Én nem vagyok és sosem voltam ‘drukker’ egyik csapatnak, oldalnak, pártnak sem, és ez nem is fog változni belátható időn belül. Én mindig az aktuális tetteik alapján ítélem meg az embereket, és nem előte elhatározott véleményem van.
Ha valakinek a tettei, véleménye, stb. egybeesik az én véleménnyemmel, értékrendemmel, akkor az akár támogatom is, akárki legyen is, ellenkezőleg pedig nem, legyen akár az atyaisten.

“Integritás” a szó, ha netán érdekelne.

morph on deer 2018.03.29. 19:06:54

@morph on deer:
Elnézést az elütésekért, telefonról válaszoltam.
süti beállítások módosítása