A valódi viták otthona

Reflektor

Emberek, vegyétek már észre, milyen aljas taktikázást folytat az MSZP-P!

2018. április 03. - baum

75tdjcftanutokdvs.jpeg

Még ma délután is úgy tűnt, hogy végre az MSZP-P is hajlandó tenni valamit a koordinált ellenzéki indulásért. A hírek arról szóltak, hogy 2-2 körzetben visszalépnek egymásnak az LMP és az MSZP-P jelöltjei. Ám estére kiderült: az MSZP-P egyáltalán nem gondolja komolyan. Sőt.

 

A Zoom.hu úgy értesült, hogy 4 választási körzetben: a belvárosban, Csepelen, Gödöllőn és Szekszárdon léptetné vissza jelöltjét az MSZP, és ezért 27 körzetben kéri cserébe, hogy az LMP és az Együtt lépjen vissza a javukra. A Zoom.hu információ szerint ebben a 27-ben benne van az összes nyerhető budapesti körzet is.

 

Ennél megalázóbb, a valós társadalmi viszonyokat figyelmen kívül hagyó és sértő „ajánlatot” elképzelni is nehéz. Szemmel láthatóan az MSZP-P direkt olyan ajánlatot adott az LMP-nek, amit nem lehet elfogadni. Mi a fene történik itt? A MSZP keresztapát játszik? A végén még a kezét is lenyújtja, hogy csókolják azt meg? Ezt az MSZP-s ukázt egyszerűen nem fogadhatja el olyan párt, amelyiknek van tartása és amelyik hitelesen képviseli a szavazóit.

Ha az MSZP-P komolyan gondolná a kormányváltást, akkor nem csak 4 helyet ajánlott volna fel, hanem jóval többet. Igen ám, csak akkor vissza kellene fizetniük 150 millió forintot, amit a kampányra kaptak. Amikor az LMP visszaléptette jelöltjeit, többek között Kunhalmi Ágnesnek, akkor vállalta azt, hogy visszafizet 150 milliót. Az MSZP ezt most nem volt hajlandó megtenni.

 

Inkább agresszív támadást intézett azokkal szemben, akikkel elvileg megegyezésre törekszik. Nyilván azzal a szándékkal, hogy az LMP úgysem fogadja el ezt a megalázó ajánlatot, és akkor a papagájkommandó megint összetrollkodhat mindent, hogy áhá lám-lám az LMP megint nem akar megegyezni. Az igazság ezzel szemben az, hogy direkt olyan ajánlatot adott az MSZP-P, hogy ne is legyen megállapodás.

 

Úgy tűnik igaz a legendás mondás: kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna.

 

NT

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr6313804056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

streeeet 2018.04.03. 20:43:12

Az MSZP-től ki várt mást?

Viszont az a helyzet, hogy az LMP későn ismerte fel a választói akaratot, már rég látszott, hogy a többség bármi áron kormányváltást akar, de ti továbbra is ragaszkodtatok a külön úthoz, - még azon az áron is ha biztos Fidesz győzelem lesz az eredménye - és ezzel gyakorilatilag egy zsákutcába lavíroztátokat magatokat.
Azzal, hogy Hódmezővásárhelyig hallani sem akartatok semmiféle összefogásról és még utána is csak tessék-lássék módon, teljesíthetetlen felételekhez kötve akartatok volna koordinálni, azt a képet alakították ki magatokról a választókban, hogy ti nem akartok igazán kormányt váltani.
Jó hír, hogy a vezetőség legalább pár nappal a választás előtt végre ráébredni látszik erre, csak az a baj, hogy a korábbi összefogás ellenességetek alapján már senki nem fogja elhinni, ha a koordináció végül nem rajtatok bukik el, vagyis bármik is lesznek a feltételek, kénytelenek lesztek elfogadni. Ezt pedig az MSZP is pontosan tudja és ki is használja.
Jobban kellett volna figyelni a választók véleményére, szóba kellett volna állni legalább Juhászékkal és a Momentummal már hónapokkal ezelőtt és nem pökhendi, leereszkedő stílusban reagálni az együttműködést hiányoló kritikus hangokra.
Ha időben ébredtek, történhetett volna ez úgy is, hogy most egy erős pártszövetség élén Szél Bernadett lenne a legerősebb jelölt és ő diktálna a szociknak, vasárnap pedig jó eséllyel győz is. Szerintem mindenkinek jobb lett volna - persze a Fideszt kivéve.
Ehelyett most ez van.
Aljas az MSZP, ez nem kérdés, tudtuk eddig is, de ezt biztony alapvetően ti szúrtátok el.

baum · http://reflektor.blog.hu 2018.04.03. 20:53:21

@streeeet: kezdem azt gondolni, hogy azzal cseszte el az LMP, amikor egyáltalán szóba állt ezekkel a hétpróbás gazemberekkel. Ez az alantas és mocskos taktikázás elborzaszt. Az LMP már attól is bepiszkolódott, hogy tárgyalt velük. Jobb volt 2014-ben kimaradni abból, és végül lehet, hogy a Jobbiknak jön be az a húzás, hogy nem volt hajlandó szóba se állni velük.

tegnaptuska 2018.04.03. 21:08:29

Ez felháborító! Ne hagyjuk, inkább nézzük tételesen az LMP ajánlatát! Itt van mindjárt 15 körzet, amelyben visszalépnek a dk-s jelölt javára, itt meg szintén 15, ahol az mszp-s javára. Tőlük meg ebben a 30 körzetben kérünk visszalépést. Így az Lmp indít saját jelöltet 75 körzetben, a Dk 31-ben, az MSZP meg kb 49-ben. Minden józan gondolkodású támogatónknak világos, hogy a 75 az egyenlő 31-el, ami szintén egyenlő 49-el.

streeeet 2018.04.03. 21:31:12

@baum: Maximálisan egyetértek veled, abban hogy az MSZP-s politikusok túlnyomó többsége, aljas, utosló gazember, ráadásul elég valószínű, hogy jelentős részük konkrétan a Fidesz zsebében is van.
Csak ezt a választók egy igen nagy százaléka nem tudja.
Ebből következően van egy igen jelentős támogatottásguk.
Ebből következően továbbra is politikai tényezők.
Sajnálatosan se az LMP, se az Együtt, se a Momentum külön-külön nem tudnak elérni elég szavazót a kormányváltáshoz, épp ezért lett volna jó Juhászék ötlete az Új Pólusról, amiből kimaradt volna az MSZP. Valószínűleg a támogatottságuk miatt a kormányváltáshoz mindenképp kellettek volna, csak nem mindegy, milyen pozícióból lehet leülni velük, ha már muszáj.
Ez sajnos már elúszott.
Azt viszont látni kell, hogy a Fidesz olyan messzire ment az emúlt években, hogy még akik tudják is, hogy mennyire mocskos az MSZP - én pl tudom - még azok is azt mondják, hogy inkább ők, mint még 4 év Fidesz. Az MSZP legfőbb és nagyjából egyetlen előnye a Fideszhez képest az volt, hogy őket le lehetett váltani. Volt lopás, voltak aljasságok, volt minden, de nem voltak kopaszok a választási irodán, nem voltak kamupártok a választáson, nem volt kirakva egymás mellé 8 propaganda plakátjuk permanesen, nem folyt minden csatornán az egyoldalú propaganda. Az őszödi beszédet konkrétan a Kossuth Rádió hozta le, ma elképzelhetetlen lenne, hogy a közmédiában bármi negatív elhangozzék a Fideszről. Tiborcz nevét az MTI le se közli.

Ezért jutottunk oda, hogy mára az LMP-nek se maradt más opció, mint összefogni a szocikkal is, mert a népnek elge van ebből és váltást akarunk, bármi áron.
Nem gondolom egyébként, hogy az LMP ettől bepiszkolódna, az LMP szavazók nem hülyék, tök egyértelmű, hogy a Fideszt meg kell állítani és ezt most csak így lehet megtenni. Churchill se lett kommunista attól, hogy összefogott Sztálinnal. Nem kell örök időkre összebútorozni az MSZP-vel, azt kell kierőszakolni amit Szél Bernadett mondott: visszaállítani a demokráciát és a lehető legrövidebb időn belül előrehozott választást tartani, egy immár igazságos választási rendszerben. Ezt kell konzekvensen képviselni.
A Jobbik nem állt össze az MSZP-vel, ez tény, összeállt viszont Simicskával. Nem hiszem, hogy ez jobb.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.04.03. 21:53:13

@streeeet: "többség bármi áron kormányváltást akar"
Nem olyan biztos, hogy a többség nem a Fideszre fog szavazni, mivel a taktikai szavazás egy szűk értelmiségi kör játékszere, míg a fideszes propagandamédia agymosása már meggyőzte a nyugdíjasokat, a falusiakat, a max 8 általános végzetteket, stb.

streeeet 2018.04.03. 22:01:26

@Online Távmunkás: Igen, ebben igazad van, épp ezért kell koordinálni ahol csak lehet, amennyire csak lehet, hogy minél kevesebb múljon az általános tájékozatlanságon.
Hódmezővásárhely azért szerintem elég sok bizalomra ad okot. Nem sokan bíztak ott sem ellenzéki győzelemben, nemhogy ekkora arányúban. Ha lesz koordináció, akár a Jobbik nélkül is, már akkor is rengeteg körzetet el lehet venni a Fidesztől, plusz a szavazási kedvre is pozitívan hatna.

Tom-Tom90 2018.04.03. 22:51:14

Korrupt pártokkal nem lehet nekimenni ennek az összefogósdinak, kár hogy ismét eljátszottuk ezt velük.

Ha marad a Ner, akkor én 4 év múlva csakis egy mesterséges pártra vagyok hajlandó szavazni, a "Rendszerváltás 2020"-ra amely mögé az összes valóban rendszertváltó párt beáll, és nem indul külön a választásokon. Ennek a pártnak 3 programja lenne csak, aztán új választást ír ki: Választási törvény módosítása, átlátható és elszámoltatható kampányfinanszírozás és Polt Péter megbuktatása. Amelyik párt kimarad ebből a népfrontból, az immár nyilvánvalóan Orbán érdekeit szolgálja, és tűzzel vassal ütni kell őket is a médiában, mint Orbánékat.

Ha harmadszorra is eljátszásra kerül ez az MSZP és DK által széttrollkodott összefogós kutyakomédia, akkor legalább kerüljenek be a kétfarkúak a Parlamentbe.

streeeet 2018.04.03. 23:12:16

@Tom-Tom90: És ha nem lesz ilyen párt akkor sem? Addig maradjon a NER amíg nem lesz ilyen álom-párt? Azért ennyire nem érünk rá.

Egy dolog az idealizmus, egy másik meg a realitás.

Jó lenne egy lépésben meglépni a kormányváltást meg az ellenzékváltást, de ez aligha fog menni. Elsőnek a kormányt kell leváltani amihez most kellenek a korrupt pártok is, ez van. Utána ráérünk elhajtani a szocikat, DK-kat, de egyelőre Orbán megállítása kell legyen a prioritás, mert ha őt most nem álltjuk meg, akkor aligha lesz itt 22-re bármi is. Itt jegyezném még, hogy az ÁSZ bírságok csak fel lettek függesztve, a választások után bármikor behajthatóak, növelhetőek, így Orbán tetszése szerint egyetlen tollvonással lenullázható bármelyik párt. Aztán jön a Stop Soros törvény, a civil széfra felszámolása, a beígért "elégtétel" és hasonlók.
Nincs, nem lehet olyan opció, hogy most nem állítjuk meg ezt az őrületet.

aum 2018.04.03. 23:37:33

@streeeet: ott a pont, Együtt-Momentum-Párbeszéd-LMP = Új Pólus, most már látszik, hogy ebbe kellett volna beleállni annak idején. MSZPDK totál átverés.

Geo_ 2018.04.03. 23:56:15

Igen ám, csak akkor vissza kellene fizetniük 150 millió forintot, amit a kampányra kaptak. Amikor az LMP visszaléptette jelöltjeit, többek között Kunhalmi Ágnesnek, akkor vállalta azt, hogy visszafizet 150 milliót. Az MSZP ezt most nem volt hajlandó megtenni.

Csak ezt az egy érvet ne mondanátok: ugyan, hogy áll most az LMP és az MSZP kampánytámogatása?

S hogy ez megalázó-e vagy sem, az innen kolvasható:

rendszervaltas2018.hu/

api99 2018.04.04. 01:31:52

@streeeet:
Az, hogy a jobbik összeállt simicskával csak a fidesz papagálykommandó találta ki és most már ti is ezt mondogatjátok, mintha igaz lenne.
Simicska már régen megmondta, hogy nincs kapcsolata a párttal, de őket támogatja (mint bármilyen más választó teheti). A plusz annyi, hogy van neki rengeteg hirdetőtáblája és azt persze a rendelkezésükre bocsátja - ha már őket gondolja váltópártnak. Szerintem bárkit támogatna, ha az le tudná váltani a fideszt, mert neki ez a lényeg. És jelenleg valóban kizárólag a jobbiknak van csekély esélye váltani, a többieknek NULLA.
Hogy mindez miért jelent lepaktálást, nem tudom.
Simicskának már az is óriási pozitívum lenne, ha a fidesz elnyomása után pusztán a legjobb ajánlatok nyernének, nem kell neki az kivételezés. (Erre a kis időre neki már bőven elég az a 80-90 milliárd)

streeeet 2018.04.04. 02:09:40

@api99:

"Simicskáék, az egész család fantasztikus emberek, imádom az időt amit velük tölthetek, megtisztelő ha hozzájuk kötnek."
Varga-Damm Andrea, a Jobbik veszprémi jelöltje

Erről ennyit. :)

Steve 2018.04.04. 03:49:50

Mi az LMP ajánlata? Hol lehet elolvasni? Vagy még mindig ott tartunk, hogy az LMP egyedül leváltja a kormányt és esetleg még az ellenzéket is, feltéve hogy egyáltalán bejut a parlamentbe?

kekex 2018.04.04. 06:10:39

A választók hálásak lehetnek Ungárnak (és persze Szélnek is, Vágót már nem is említve) Teljesen világossá tették hogy dehogy akarnak kormányváltást! Ennyi energiával lehetne akár egyenesen is a fideszre szavazni. Az lmp ugyanis a DEMOKRATIKUS ellenzék szavazatait akarja megosztani (az már 14-ben is milyen jól bejött. tessék csak megnézni hány körzetet nyert a fidesz kisebbségből miattuk!)!) míg a jobbik más tészta: annak feladata a JOBBOS szavazatok megosztása.
+Köszönjük Emese"

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.04. 06:37:13

Ha összeálltok a ballibekkel, elvesztitek szavazóitok legalább felét.

streeeet 2018.04.04. 06:51:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Elárulod, hogy hasraütésen és totális Fidesz szimptiádon, kívűl mégis mire alapozod ezt az állítást?
Mert amúgy az összes kutatás ennek pont az ellenkezőjét mutatja, meg az összes komment mindenhol, vagyis az LMP pont akkor veszti el minket, ha nem fog össze.

Szerintem mindenki tudja, hogy te melyik oldalon és mik a valós érdekeid, amikor "tanácsot" adsz egy ellenzéki pártnak. Hogy nem a kormány leváltása az érdeked, abban elég biztos vagyok. :)

kublerek · www.vasalobolt.hu 2018.04.04. 07:53:50

@kekex: Ebben van valami amit leirtál

Csaba Szikora 2018.04.04. 08:24:59

Ez tök jó.A maszop javára egy része,a Jobbik felé a másik része,a Berni lassan egyedül fog a parlamentben ülni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.04. 09:18:39

@streeeet:

Nincs Fidesz-szimpátiám. 1999 óta nincs pártom, elvek mentén szavazok.

Célom a kormány maradása.

Ami az LMP-t illeti, a tábor, saját empírikus tapasztalataim alapján, ez:
- kis zöld keménymag,
- nagyobb ex-SZDSZ-es liberó rész, aki párt nélkül maradt,
- még nagyobb harmadikutas ember, aki utálja mind a Fideszt, mind a ballibeket.

A kettes csoport az, mely bármikor a ballibekre szavazna, ezek nagy része már eleve el is hagyta az LMP-t a pártszakadás során.

Gere Mari 2018.04.04. 09:19:39

Az LMP egy nagy rakás szar, te meg menj a picsába!

,, 2018.04.04. 09:34:07

Komolyan elmegy a kedvem az egésztől. Most olvasom, hogy Hadházy vissza akar lépni, ha nem lesz megállapodás a körzetében a szocikkal, ahol egyébként ő szerintem az esélyesebb. Én meg úgy nem fogok elmenni szavazni (körzetem):/
Egyébként az is nagyon gáz, hogy ez a körzet egyáltalán még mindig alku tárgya:/

,, 2018.04.04. 09:40:36

Most nagyon felhúztam magam, ez a 27 helyes "ajánlat" nagyon gáz, ez nem ajánlat, hanem zsarolás, és leszarom hogy le kell váltani a Fideszt de ilyen politizálás sem lesz jobb. A Jobbikra meg nem fogok szavazni, mert egyetértek azzal, hogy Lőrincet nem szabad Simicskára cserélni.... Már az sem érdekel így, ha a Fidesz nyer.

Antal Nagy 2018.04.04. 09:58:32

LMP ! Induljon el mind a 106 egyéni körzetben . Viszont ,ha nem nyer egyetlen helyen sem tűnjön el a picsába .Természetesen sehol sem fog nyerni . Most kapott volna 4 helyet ahol tudna nyerni .MSZP is tudna hozni még vagy tíz körzetet ,már ez 14 hely lenne és ezt a fidesztől vennék el .MSZP kap úgy 15 - 20 % egy 70 % részvételnél . Így lenne nekik 40 szavazat és az LMP is hozna úgy 8 -9 .Ha az LMP nem lép vissza nagy részvételnél nem fog bejutni a parlamentbe . De a DK és a Jobbikkal is megegyezne az LMP akkor 10 felett lenne a parlamenti helye és ,ha minden úgy alakulna akkor az ellenzéknek 100 felett lenne a mandátuma .Ha az LMP semmit sem akar akkor nekik nem lesz tovább ,de az is biztos ,hogy a fidesz megy tovább és ugyan úgy lop tovább mint eddig .Történelmi felelőssége van az LMP - NEK !Ha most meglépi talán még nagy párt is lehet belőle . Egy biztos választás után nem lesz MSZP átfog alakulni . Mai MSZP tagjai mind fiatalok ,középkorúak a Párbeszéddel egy igazi baloldali pártot hoznak majd létre .

Kivlov 2018.04.04. 11:08:56

@Antal Nagy:
Aha. Csak kár, hogy ezzel szembeköpnék magukat és beismernék, hogy mégsem "lehet más..." szsdsz1994...

streeeet 2018.04.04. 12:35:09

@Kivlov: Ezt úgy hívják, hogy evolúció. Az marad életben, aki felismeri a körülmények változását és képes hozzájuk alkalmazkodni.

Az a világ amiben az LMP megszületett közel 10 évvel ezelőtt, egy teljesen más világ volt mint amiben ma élünk. Akkor ha valakinek elmondtad volna, hogy miket fog megcsinálni Orbán, hogy milyen rendszert épít fel pár év alatt, arra mindenki azt mondta volna, hogy elmebeteg.

Az LMP álláspontja 2010-ben nagyonis valid volt, 2018-ra viszont annyit változott körülötte a világ és első sorban Magyarország, hogy ez az álláspont ma már nem tartható.

Így ebből vagy alkalmazkodás lesz, vagy megszűnés, de ebben a helyzetben már nem lehet következmények nélkül tovább vinni, a "mi semlegesek vagyunk" politikát, mert olyan mély lett az árok a két oldal között, hogy aki megpróbál köztük lavírozni, az óhatatlanul bele fog esni és elnyeli a sötétség.
Most oldalt kell választani, tetszik vagy sem.

Kivlov 2018.04.04. 12:41:33

@streeeet:
Persze mesemondó. Még meg sem száradt a tinta a szadesz alapító okiratán, de ők már az evolóciú útjára lépve összefogtak azzal, aki ellen létrejöttek. :D
Mesélj még.
Elempé detto. Ha összefog a szocikkal, akkor beismeri hogy nem lehet más, váltson is azonnal nevet és húzza le magát a wc-n. Összefújja a szemetet a Szél...

streeeet 2018.04.04. 13:46:36

@Kivlov:

Vegyél vissza magadból, főleg orbitálisat csúsztatsz.
Az SZDSZ koalícióra lépett az MSZP-vel, itt pedig választási koordinációról van szó. A kettőnek köze nincs egymáshoz.
Az LMP jelöltjei a legtöbb helyen nem esélyesek a győzelemre, ha viszont ezeket a jelölteket visszaléptetik, akkor a legerősebb ellenzéki jelölt (akár MSZP, akár Jobbik) már jó eséllyel nyerhet.
Ha nem léptetik vissza, akkor viszont szinte biztos, hogy a Fidesz nyer.
Ennyiről van szó, nem pedig arról, hogy Szél Bernadett összeköltözik Gyurcsány Ferneccel.

Az LMP szavazói nem hülyék. Ha az LMP meghozza ezt a reális áldozatot azzal hitet tesz Orbán megállítása és a demokrácia megmentése mellett.
Ha viszont nem hozzák meg ezt az áldozatot, akkor onnantól mindenki a Fideszhez fogja sorolni az LMP-t és a jelenlegi hangulatban valószínűleg listán se kapnak annyit, hogy bejussanak a parlamentbe.

Kivlov 2018.04.04. 13:49:10

@streeeet:
Nem csúsztatok. Ezek a tények.
Az meg a legjobb lenne ha 4,9%kal kiesnének ők is...

streeeet 2018.04.04. 14:46:28

@Kivlov: Ha egyenlőségjelet teszel két párt koalíciós kormányzása és esélytelen jelöltek visszaléptetése közé, az bizony orbitális nagy csúsztatás.

Persze mivel máshol azt írtad, hogy Fidesz győzelmet szeretnél, így nem kérdés, hogy mi motívál.

Kivlov 2018.04.04. 15:18:06

@streeeet:
Ez nem egyenlőségjel. Csak ugyanaz a dörgölődzés a kommerekhez.

streeeet 2018.04.04. 15:38:24

@Kivlov: Nem, nem ugyanaz. Egyrészt egy csomó körzetben Jobbikos jelölt az esélyes, másrészt ahol "kommer", ott is a választó dönti el, hogy végül behúzza-e rá az X-et vagy sem.

Dörgölőzés a kommerekkel az az amit Orbán csinál az ex KGB ügynök Putyinnal.

BAZINGA2 2018.04.04. 16:05:07

Az LMP, a legerősebb párt mondta Szél Bernadett. A választás után, azonnal hozzá fognak dolgozni. Ez egy jó gondolat, hogy dolgozni akarnak! Be sem jutnak, hiába gyűjtötték nekik a fideszesek az aláírásokat. Azzal 3-5 %-al mit is akar? Reménytelen a helyzete, méghogy ő lesz a miniszterelnök? Kész röhej.

BAZINGA2 2018.04.04. 16:09:19

Hova lett a hozzászólásom????

NemodaBuda 2018.04.04. 16:33:39

Orrokat befogni, szemeket behúnyni, szavazni a fidesz ellen a legesélyesebbre ! Utána kitágítjuk a lehetőségeket és adunk a hülye MSZP-nek. Vagy lesz okosabb MSZP, vagy megy a süllyesztőbe, a fidesz után ! Mi ebben a nehezen érthető ?

Pyrrhus 2018.04.04. 16:41:05

"Úgy tűnik igaz a legendás mondás: kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna."

Nagyon is igaz, a kommunista kutyából illiberális szalonna lesz...

Kivlov 2018.04.04. 17:40:16

@streeeet:
Az meg az óvodás viselkedés netovábbja, ahogy a NY viszonyul putyinhoz. És kb. nem veszik észre, hogy magukat szívatják meg vele. :D

streeeet 2018.04.04. 18:52:04

@Kivlov: Szerintem pedig a hazaárulás netovábbja, ahogy Orbán viszonyul Putyinhoz. És kb. nem veszi észre, hogy csak magát szívatja meg vele. Ja nem, mert minket is.
De véget vetünk neki.

Kivlov 2018.04.05. 06:57:22

@streeeet:
Negativ.
Az EU is magát szívatja az embargóval.
Mindenki plusz új piacokat keres a cuccainak, ezek a hülyék meg dacbol saját magukat vágják el egy hatalmas piactól. Happy idiocc...

streeeet 2018.04.06. 15:34:40

@Kivlov: Igazán meggyőző, ahogy az EU érdekeiért aggódsz kedves továris Kivlov, de azért valószínű, hogy a nyugat ki fogja valahogy bírni a döglődő gazdaságú Маутшка Россия piaca nélkül is, ha már 40 éven át kibírták.

Kivlov 2018.04.06. 17:22:04

@streeeet:
Sz*rok a zeu-ra. "Nem kicsit...nagyon..."
süti beállítások módosítása