A valódi viták otthona

Reflektor

Szomorú levél a hideg polgárháború előestéjéről

2018. szeptember 17. - Tálos Lőrinc

orban-vagy-europa_0-1024x660.jpg
Gyurcsány Ferencnek sikerült pont oda felhúzni a két térfelet elválasztó hálót, ahová Orbán Viktor is szerette volna. Az egyik oldalon Európa a liberális Kánaán, a másikon a liberális Mordor. Kettejük elbeszélésében az EP-választás arról fog szólni, hogy a, csak Európa győzheti le Orbán Viktort és „legeurópaibb párt” vezetője Gyurcsány Ferenc illetve b, Európa el akarja távolítani a demokratikusan választott Orbánt, hogy egy Brüsszelhez feltétlenül hűséges – nemkülönben migránsokat betelepítő – erőt tegyen a helyére. Talán éppen Gyurcsányt. Ez a létező legrosszabb forgatókönyv, amelybe Magyarország akár bele is pusztulhat.
Utcára hívott bennünket Gyurcsány Ferenc. Hogy 2006-ban mit képviselt híveivel együtt az utcai politizálásról az tulajdonképpen mellékes. Sokkal érdekesebb, hogy a Sargentini-jelentésre, annak elfogadására adott reakciók már az európai választásokról szólnak, a szereplők most írják ki a homlokukra, hogy mely jelszavak és ideák képviseletében fognak harcba indulni. Az MSZP-Párbeszéd és a DK közös tüntetése – köszönettel tartozom a szervezőknek, hogy végül sikerült összehozniuk a közös színpadot, így sokkal könnyebb volt eldöntenem, hogy melyik tüntetésre ne menjek el – nyilvánvalóvá tette, hogy pont azokban a színekben, melyekben elvesztették a szavazóik felét és amelyben azóta se sikerült visszaszerezni azokat. Ezek a színek a hamis nyugatosság, a demokrácia alatt az MSZP-SZDSZ kormányok és maradékaik kormányzását értő fekete-fehér felfogás és Gyurcsány Ferenc.

Igen, Gyurcsány Ferenc. A nagy rétornak ugyanis sokadjára sikerült olyan bohócot csinálnia az MSZP-ből, amelynek egyetlen szerepe az előadás során az, hogy a nyakába vegye Ferencet, aki így jobban látszik. Nem elég, hogy az MSZP részéről Karácsony Gergely szólalt fel*, aki – bár ez nem mindig látszik – mégiscsak egy másik párt vezetője, gyakorlatilag egy brácsásvicc főszereplőjét játszotta el: ő az, akire csak a kontrás szerepét osztják ki, de a szólamot se találja el. Hiába beszélt jól Karácsony, ha egyszer a főszerep annyira Gyurcsányé volt, hogy három párt közös rendezvényén úgy konferálták fel, mint a legeurópaibb párt elnökét.

Adódik a kérdés: az MSZP-t komplett idióták vezetik vagy éppenséggel maga Gyurcsány Ferenc?Nincs épeszű indok arra, hogy saját érdekeik helyett egy másik pártnak az ő kinyírásukra játszó vezérét képviseljék. A tavaszi választásokon az MSZP-Párbeszéd kétszer annyi szavazatot (682,6 ezer) kapott listán, mint a DK (308 ezer), és ahol az MSZP és a DK közötti megállapodás értelmében a DK jelöltje indult, ott az többet veszített az összefogás négy évvel ezelőtti eredményéből, mint ahol szocialista-párbeszédes. Borsod 5. számú egyéni választókerületében például négy éve 21,85 százalékot ért el az összefogás jelöltje (az LMP-é pedig 2,39-et), tavasszal a DK jelöltje 4,8 százalékot ért el (az LMP-é pedig 12,95-öt). Higgyék el, ezt már nem lehet a jelöltekkel vagy a kampánnyal magyarázni és az is biztos, hogy nem az LMP által elvégzett aprómunka, a helyi szervezet építése áll a háttérben, mert az ezúttal is ugyanúgy elmaradt, mint mindig. A vidéki MSZP-sek egyszerűen nem akartak Gyurcsányra szavazni és hiába volt megállapodás a két párt között, inkább adták szavazatukat az LMP képviselőjére, mint DK-sra.
Az MSZP-nek kétszer annyi szavazója van, mint a DK-nak ennek ellenére megint maga elé engedte Gyurcsányt, mintha mást várna, mint minden eddigi alkalommal, amikor megtette. Ugyanis ha Ferenc táncolni kezd, akkor három MSZP szavazóból egyet megszerez, kettőt meg örökre elkerget a régi baloldal lehetséges szavazóinak halmazából.

És miről beszélt Gyurcsány? Milyen irányt adott a kampánynak, milyen jelszavak mögé sikerült berángatnia az MSZP-t is? Hát nem arról, mint Karácsony Gergely, nem reagált az Európai Unió valóságára, a centrum és a periféria közötti életszínvonal-különbség keltette feszültségre, nem szögezte le, hogy a német nagyvállalatok profitálnak Orbán rendszeréből, nem hirdetett szociális Európát. E helyett feltette a régi lemezt, amely szerint egyedül a régi, technokrata baloldal képviseli a felvilágosodást, a történelem jó oldalát, a csupa nagybetűs EURÓPÁT, aki nincs velük az a reakció, elmaradottság és a diktatúra képviselője, nemkülönben Orbán szekértolója, összefoglaló nevén a csupa nagybetűs MUCSA. Remek. Ez pont az a gyurcsányi program, amely megfelezte a baloldal valamikori szavazóbázisát.

Az Európai Unió valósága, hogy Magyarország nem felzárkózik, hanem lemarad, hogy a centrum gazdasági érdekeit kiszolgálva német nagyvállalatok összeszerelő üzemeivé válik az ország, hogy az utolsó, aki elhagyja az országot bassza be maga után az ajtót. Az Európai Unió valósága, hogy a 7-es cikkely olyan, mint a 7-es busz: mindig késik. Hogy Orbán Viktor két cikluson keresztül rombolhatta le a jogállamot, hogy a helyébe a kézivezérelt, hűbériség és urambátyám-elven működő NER-t építse fel. Ha az unió motorja nem a tőke és a munkaerő szabad vándorlása – magyarul a központi országok gazdasági érdeke – lenne, hanem valóban azok a közös értékek, a jogállamiság és az egyenlő feltételek mellett megrendezett szabad választások, ha az EU működne ezen a téren, akkor nem jutottunk volna el idáig. Amikor Gyurcsány Európát mond, akkor erre az EU-ra mond igent. Nem a Sargentini-jelentés Európájára, hanem arra, ahol az Európai Bizottság vagy tehetetlen, vagy szarik arra, hogy mi történik egy tagállamban, amíg az nem sérti mondjuk a német gazdasági érdekeket. Gyurcsány ugyanis piacpárti-technokratához illő módon nem reagál arra, hogy Orbán kiszolgálja a német nagyvállalatok érdekeit, kizárólag kultúrharcos Európa-Mucsa ellentétpárban beszél, ahol ő a fény és mindenki más a sötétség képviselője.

Gyurcsány Ferencnek sikerült pont oda felhúzni a két térfelet elválasztó hálót, ahová Orbán Viktor is szerette volna. Az egyik oldalon Európa a liberális Kánaán, a másikon a liberális Mordor. Kettejük elbeszélésében az EP-választás arról fog szólni, hogy a, csak Európa győzheti le Orbán Viktort és „legeurópaibb párt” vezetője Gyurcsány Ferenc és b, Európa el akarja távolítani a demokratikusan választott Orbánt, hogy egy Brüsszelhez feltétlenül hűséges – nemkülönben migránsokat betelepítő – erőt tegyen a helyére. Talán éppen Gyurcsányt. Ez a létező legrosszabb forgatókönyv, amelybe Magyarország akár bele is pusztulhat. Az MSZP és a Párbeszéd pedig tehetetlenségében ahhoz asszisztál, hogy két velejéig hazug állítás élet-halál harca határozza meg az európai parlamenti választást, olyan élet-halál harc, amelyet ráadásul csak a Fidesz nyerhet meg, miközben a mérsékelteknek, a leegyszerűsítő válaszoktól elzárkózóknak, az általuk felvázolt ellentétpár hamisságát hirdetőknek nem osztanak lapot.

Jelen állás szerint elkerülhetetlenül száguldunk egy olyan politikai válság felé, amely nem Orbán bukását fogja elhozni, hanem Magyarországét.

*a kollégák szóltak, hogy az MSZP részéről Tóth Bertalan beszélt, csak elkerülte a figyelmem, ahogy több általam olvasott tudósításban sem tartották érdemesnek arra, hogy külön kitérjenek rá.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr4214245019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2018.09.17. 22:34:29

@hudíni: tehat orban a hibas hogy szegeny a magyar es kivandorol, de semmi koze ahhoz hogy evek ota gazdagodik

ertem akkor

hudíni 2018.09.17. 22:38:19

@dare: "valakire szavaznom kellett az Orbán rendszer gyengítése érdekében."

Hát.... Sikerült.... :))

Végülis csak a harmadik kétharmadot hoztad össze a szavazatoddal, mindenbizonnyal büszkén csettintettél április 9. reggelén.

Nem tudom mi a jó abban, ha az ember saját magának hazudik, ráadásul ekkorát? Miért kell a színjáték? Miért nem tudod beismerni - legalább magadnak - hogy eszed ágában nincs leváltani Orbánt?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 22:42:08

@dunántúli gyerek: "tehat orban a hibas hogy szegeny a magyar es kivandorol, de semmi koze ahhoz hogy evek ota gazdagodik"

pontosan. aki gazdagodik, az például Orbán csicskása, vagy multinál dolgozik, és Orbán minden ártása mellett megél. a szegénység viszont a kormány feladata volna.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 22:43:50

@dunántúli gyerek: most konkrétan, arról Orbán tehet, hogy Mészáros gazdagodik, de az oligarchák köre, az kevés ember. arról nem Orbán tehet, hogy az informatikus jól keres a multinál. arról Orbán tehetne, hogy a közmunkás valahogy előrébb lépjen, de nem tesz.

dunántúli gyerek 2018.09.17. 22:45:50

@math0: tehat a szegenyedo 3 millio valasztotta orbant halabol? vagy ez mind orban csicskasa, illetve multinal dolgozik?

S hogyhogy nem a lippsikre szavaznak a multinal dolgozok vajon?

Demokrácia nélküli liberalizmus 2018.09.17. 22:50:24

@hudíni: "Ma pedig, ugyanez az ország ahol 56-ban még diákokat öltek halomra orosz katonák (Dózsa Lászlót többször is), Oroszország legfőbb szövetségesének számít, az egykori KGB tiszt Putyint imádja mindenki."

Az idök változnak. Merkel pedig gázvezetéket épit az oroszokkal pedig nem olyan rég még kb 20 millio oroszt öltek meg. És a hülye Macron meg simán együtt müködik Merkelel, mert nyilván nem tudja, hogy volt idö amikor a németek megtámadtak és elfoglalták Franciaországot.
Kiváncsi leszek milyen pofát vág majd ha esetleg megtudja. A jutubon annyi video van font a második világháborurol, egyszer véletlenül rákatint valamelyikre. Lesz nagy meglepetés, lesz mit Merkelnek megmagyarázni, hogy nem ugy gondolták.

hudíni 2018.09.17. 22:53:22

@dunántúli gyerek:

Ha annyira gazdagodik a magyar, miért vándorolnak ki továbbra is tömegek és miért nem jönnek vissza a kivándoroltak?

Valamint arra még mindig nem válaszoltál, hogy hogyan vándorolhatnak ki jó szakemberek pont Németországba, ahol MINDENTKIT megerőszakolnak a migránsok? Vagy akit mégse, annak minimum levágják a fejét. (szaros pelenkát mondjuk nem dobálnak, annyira azért jólneveltek)

dunántúli gyerek 2018.09.17. 22:55:20

@hudíni: marmint az lippsi index szerint?

mert a statisztika szerint tobben vandorolnak be, mint ki

www.indexmundi.com/hungary/net_migration_rate.html

data.worldbank.org/indicator/sm.pop.netm

Világít a torony 2018.09.17. 23:01:14

@Magyarország Europa jövője.: Nem szeretek buta agyhalottakkal vitatkozni. Állj a kormányplakátok elé és imádkozz.

hudíni 2018.09.17. 23:02:35

@Demokrácia nélküli liberalizmus:

Merkel nem volt tagja a náci pártnak, se a GESTPO-nak, se az SS-nek, Németország nem náci diktatúra, hanem liberális demokrácia. Továbbá Hitler bebalzsamozott teste nincs kiállítva a Reichstag előtt mint Lenénié a Vörös téren, a horgkereszt pedig tiltott önkényuralmi jelkép, nem az állam jelenleg is használt szimbolúma, mint az oroszoknál a vörös csillag.

Putyin tajga volt a szovjet kommunista pártnak, magasrangú tisztként szolgált a KGB-nél, az országa jelenleg is diktatúra, ahol bebörtönöznek, esetenként megölnek újságírókat, civileket, ellenzéki politikusokat. Putyin többször is éltette a szovjetuniót és a kommunizmust.

Putyin pontosan ugyanazt a rendszert testesíti meg, ami ellen 56-ban a magyarok fellázadtak, egyértelműen annak a rendszernek az örököse.

Merkelnek ellenben semmi köze Hitlerhez, a willkommenskultur elég éles ellentéte a holokausztnak, talán ezt nem nagyon kell magyarázni.

Szóval ez most nem igazán jött be.

hudíni 2018.09.17. 23:06:04

@dunántúli gyerek: Ha többen vándorolnak be, akkor minek van a kerítés?

Valamint arra még mindig nem válaszoltál, hogy hogyan vándorolhatnak ki jó szakemberek pont Németországba, ahol MINDENTKIT megerőszakolnak a migránsok? Vagy akit mégse, annak minimum levágják a fejét. (szaros pelenkát mondjuk nem dobálnak, annyira azért jólneveltek)

dare 2018.09.17. 23:08:35

@hudíni: Le akarom váltani, és mindent el is követtem azért, hogy ez megvalósuljon.
Azt jól tudtam én is, hogy leváltani nem lehet, maximum teljes összefogással elérni a feles többséget (most ne nyissuk ki azt a vitát, hogy ez ki vagy mi miatt nem valósult meg), de színjátékot nem én csináltam egy percig se.
A választás óta meg szentül meg vagyok győződve arról, hogy az olyan gondolkodásúak akik megállás nélkül szidnak mindenkit, azokra nem lehet építeni kormányváltást 4 év múlva se.
És ezek a személyek, rendszerint baloldaliak.
Én nem fogom telesírni a párnát, ha a kormányt a Jobbik vagy az Lmp váltaná le, az ország baloldali része viszont igen.
Ez van.

dunántúli gyerek 2018.09.17. 23:22:05

@hudíni: s mi az hogy ha? van vmi erdemi bizonyitekod az ellenkezojere?

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.17. 23:30:56

@maxval balcán bircaman: @midnightcoder2: @Corvus69: @ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI: @conchita wurst: @csókolom a Miniszterelnök Úr kezit: @Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: @dunántúli gyerek:

Hahaha illibbant Orbán faszszopók, mekkora pánik tört már ki nálatok hogy az egész világ láthatta ahogy az EU a felcsúti elmebajossal felmosta Brüsszel összes utcáját. Ezek a brüsszeliták hú de beszopatták Orbánt hogy menjen már el hozzájuk egy kis csevegésre, közben már tudták, hogy a felcsúti disznaját lassú grillen fogják megsütni. Még a Néppárti haverok is a felcsúti Putyin csicska kirúgását követelik.

Ti trollok meg láthatóan akkora sokkot kaptatok, hogy még a maredék 10-es IQ-tok is leépült. Sebaj, orbánnak csak a segghülye, primitív baromja kell, ennek a kategóriának ti meg már úttörő korotokban is megfeleltetek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.17. 23:34:03

@dunántúli gyerek: a vagyoni helyzetükről em tudok, inkább a hülyébbik.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.17. 23:36:30

@dunántúli gyerek: "a munkaeropiac most minden hulyet felsziv."

Ezt látjuk rajtad, csak ezért tudtál az illiberrált fideszes netes troll csapatban állást kapni.

Ha meg ilyen gyorsasággel lép le a magyarja az országból mint eddig, akkor 2-3 év múlva akár már atomtudósnak vagy agysebésznek is fel fognak venni. Van jövőd Orbanisztánban te dunántúli hülyegyerek!

dunántúli gyerek 2018.09.17. 23:40:18

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: milyen gyorsasaggal?

mert a statisztika szerint tobben vandorolnak be, mint ki

www.indexmundi.com/hungary/net_migration_rate.html

data.worldbank.org/indicator/sm.pop.netm

Igaz Demszky fenyegetozik hogy elkoltozik az orszagbol, de azt csak tuleljuk valahogy.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.17. 23:42:40

@dunántúli gyerek: "mert a statisztika szerint tobben vandorolnak be, mint ki"

Na ne mán! Hát akokr a számaid azt jelentik hogy elvándolrolt egy millió magyar, Orbán gazdád meg akkor betelepített 1,4 millió migrit? Hát akkor illiberrált trollja a magyar hazának, akkor televan az ország arab meg ruszki megszállóval, akiket Orbán Viktor fényességes nagyvezéred telepített be a magyarokra??

Most már értem hogy miért van munkaeröhiány: az orbán által betelepített 1,4 millió migri elvette a magyarok munkáját miközben nem is dolgozni jöttek hanem csak a segélyen élni!!

dunántúli gyerek 2018.09.17. 23:45:54

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
"Hát akokr a számaid azt jelentik hogy elvándolrolt egy millió magyar, Orbán gazdád meg akkor betelepített 1,4 millió migrit? "

S ezt az allitast mivel kivanod alatamasztani?

Indriq 2018.09.17. 23:46:07

Nem semmi, hogy a pártszékház szinte az összes nickjét bevetette itt. Az külön tetszik, hogy szépen látni a műszakváltást :)

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.09.18. 00:32:40

@csúti csüngőhasú tolvaj: Csak mellékesen kérdezem, hogy
MSZP 1 780 099 32,99% 55%
SZDSZ 1 064 788 19,73% 17,87%
2 844 887 52,72% 72,87%

Ez akkor mi? Pedig ez egy demokratikus választás volt 1994-ben. Jó..nem 50% alatti, hanem 53, de nem is 67, hanem 73%-os lett a többség.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2018.09.18. 00:51:05

@hudíni: Én annyira szeretném, ha az ország nagyobbik része így gondolná,mint te az első bekezdésedben. Pár "ismerősömet" már le kellett építenem az elmúlt években, mert az életük minden apró nyomoráért Orbán meg a fideszbirkák a felelősek. Na mielőtt vérfideszesnek lennék titulálva, nem vagyok, és a másik oldalról is reppentettem pár embert annak idején, akik szerint Gyurcsány, meg Bajnai tehetett minden az életük minden szaráról.
Emberek tömegeiben fel sem merül, hogy a saját élete alakulásában neki is felelőssége van. Persze sokkal egyszerűbb nyilván mindig mindent csak valami külső dologra fogni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.18. 05:34:17

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:

A valóságban a fordítottja történt: Soros kimutatta mennyire tombolékony és gyűlöletteljes.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.18. 06:53:07

@math0: "belinkelsz egy cikket, amely cáfol téged, "

a cikket én is olvastam, a hangzatos cím ellenére kb. az van benne, hogy MO a térséggel együtt mozog.

komolyabb leszakadás 2004-2008 közt volt, tényleg, nemtod ki volt akkor a minelnök?

Ellenzéki Tüntető 2018.09.18. 06:54:09

@Csepp a tengeriben: érdekes akkor lett volna, ha a sargentinis tüntin nem kétezren vannak hanem kétszázezren

így csak a szokásos, a libsi visít, az orbáni gőzhenger meg halad

Ellenzéki Tüntető 2018.09.18. 07:07:41

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: "elvándolrolt egy millió magyar, Orbán gazdád meg akkor betelepített 1,4 millió migrit? "

A Magyarországra bevándorlók összetétele kb. úgy néz ki, hogy visszavándorlók (legnagyobb csoport), külhoni magyarok (pl. erdélyi) 20% körül, valamennyi ázsiai és nyugati (mindkét csoport 10% körül)

Forrás: Gödri Irén idevágó tanulmánya
www.demografia.hu/kiadvanyokonline/index.php/demografiaiportre/article/view/2474/2481

(katt a "pdf fájl letöltése" gombra)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.18. 07:27:02

Ki ez a barom?? Persze, Gyurcsány felel a fideSSes hazaárulók összes mocskáért még most is. Anyád, az... na ilyen egy igazi, fideSSes seggnyaló csürhe blogja.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.18. 07:28:28

@Ellenzéki Tüntető: tipikus, fideSSes bértroll mocska. Igaz, hazaárulócska? Te is a putyin-műveknek dolgozol, mint a többi, tetves fajtársad?

midnightcoder2 2018.09.18. 07:44:35

@math0: Én nem szavaztam Orbánra (szerintem már mondtam hogy a Jobbikra szavaztam), csak látom hogy mi zajlik.

midnightcoder2 2018.09.18. 07:48:11

@hudíni: Persze, Orbánék nyilván megvették az összes pártot. A DK-t mondjuk kihagytad a felsorolásból, pedig szerintem Fletónál soha senki nem tett többet Orbán hatalomra juttatásáért és ott tartásáért. Igen, Orbán valószínűleg e nélkül a félhülye csaj nélkül is velünk marad még legalább két cikluson át (és ez az optimista scenario), de azért ismerjük el, hogy ezzel sokat tettek azért hogy mindenképpen így maradjon. Ebben igazából csak az a szánalmas, ahogy a hazai libbantak ünneplik a dolgot.

midnightcoder2 2018.09.18. 07:49:53

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: Szép is az, amikor a balliberrált kultúrfölény így bevilágítja fényével a fórumot.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.18. 08:01:17

@Le a spammerekkel:

Majd ha csinálsz saját blogrendszert, onnan kitilthatsz bárkit. Addig kussolás a neved...

Ad Dio 2018.09.18. 08:29:15

Az utolsó lennék aki GYF-re szavazna bárhol, bármikor, de annyit ki lehet jelenteni, hogy ő legalább erőlködik... az MSZP mit is csinál?...

mojszipupi 2018.09.18. 09:17:04

Mennyit fizet Schmidt Mária ezekért a posztokért?

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2018.09.18. 09:41:03

"Gyurcsány Ferencnek sikerült pont oda felhúzni a két térfelet elválasztó hálót, ahová Orbán Viktor is szerette volna."

Ezzel egyetértek, ezzel viszont

"Ez a létező legrosszabb forgatókönyv, amelybe Magyarország akár bele is pusztulhat."

nem. A valódi törésvonal Magyarországon a - sajnos még kis lélekszámú - polgárság és a feudális mentalitás között van. Lényegében annyi történik, hogy polgárság hamarosan kezd arra rájönni, hogy problémáit nemhogy nem fogja megoldani a pártpolitika, de kifejezetten az ő kárára fognak döntéseket hozni. Magyarország nem látja majd kárát annak, ha a feudalista mentalitású egyének egymást nyírják ki a (potenciális) zsákmányon vitatkozva, míg a polgárok igyekeznek ebből az egészből kimaradni.

liberatorium.blog.hu/2018/01/04/a_valodi_toresvonal

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.18. 09:58:18

@hudíni:

A blog tényleg LMP-s, viszont igaz amit ír.

Majd legkésőbb 2022-ben te is észreveszed.

Gyurcsányt a normálisabb szavazók bottal se piszkálják.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 10:25:51

@midnightcoder2: elég nagy skizofrén lehetsz, hogy a qrmányt az ostobaságig véded, pedig a Jobbikra szavaztál.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 10:28:03

@Ellenzéki Tüntető: "A Magyarországra bevándorlók összetétele kb. úgy néz ki, hogy visszavándorlók (legnagyobb csoport), külhoni magyarok (pl. erdélyi) 20% körül, valamennyi ázsiai és nyugati (mindkét csoport 10% körül)"

tehát azt mondod, Orbán alatt is, 70%-ban közel-keleti, afrikai bevándorlók jöttek, olyan nagy számban, hogy a kivándorlást ellensúlyozták, azaz évi több tízezres számban. és Orbán ezt engedte, szervezte, közrejátszott.

nem semmi, ez a comming out!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 10:36:11

@Ellenzéki Tüntető: akárhogy is, de a tanulmány szerint, én úgy látom, hogy a bevéndorlás az Orbán érában egyáltalán nem fedezte a kivándorlást, és igen jelentős részben olyan bevándorlás volt, ami ellen Orbán küzd. tehát a probléma továbbra is az, hogy kivándorlás van, erőteljes, bevándorlásból meg hosszú távon csak olyan van, ami ellen a nácik küzdenek, mint az idegbajosok.

Kivlov 2018.09.18. 10:39:25

Ferkó dunaérett rég...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.09.18. 10:40:00

Nem bánnám, ha lehetne rendszeres Fletó-Vitya vitákat nézni egy valóban közszolgálati tévéadó éjszakai kandi kamerás Börtöncella Show-jában. ;-)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 10:42:44

@Ellenzéki Tüntető: a Sargentini jelentés jelentősége nem az, hogy hirtelen kivonul 200 ezer felháborodott magyar. azok, akik felháborodnak azon, hogy Orbán idáig jutott, kevésbé tv székházfelgyújtós fajta. a dolog jelentősége EU szinten van, és azon keresztül lesz szar Orbanisztánnak. például, amikor nem jönnek az EU pénzek, mert az EU elkezd minden egyes projektet ellenőrizni, illetve elkezdi kiszórni a lopásos projekteket.

meg amikor majd Szijjártó nem hívhatja be a lengyel követet, mert ők vétózzák a 7-es cikkelyt, hanem a lengyel külügybe hívják a magyar követet, hogy kéne nyomni Putyinnak egy pofont, mert ez az ára.

zoom.hu/hir/2018/08/17/nem-fizet-brusszel-megugrott-az-allamadossag/

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.09.18. 10:51:07

@Ellenzéki Tüntető: a cikkben az van, hogy Lengyelország 2010 óta előzött meg minket, Románia meg az utóbbi években ért utol minket. 2010 előtt Budapest nagyot fejlődött, aztán Orbán lerohasztotta. 2010 óta a Dunántúl 2 régiója fejlődött, nyilván az ausztriai kivándorlásnak köszönhetően.

www.portfolio.hu/unios-forrasok/gazdasagfejlesztes/alig-lepett-elore-10-ev-alatt-magyarorszag-igy-nyomunkban-a-romanok.1.297928.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

bekerült 2018.09.18. 11:03:05

Ez a reflektor írás a FIDESZNEK is dicsőségére válna !
Ne csodálkoznék, ha a fogalmazója a FIDESZ fizetett ügynöke volna és ezért mindent meg is tesz annak érdekében, hogy nehogy már sikerüljön az ellenzéknek felemelni a fejét ! Gyorsan nyomjuk újra a víz alá egy kis Gyurcsányozással és az ellentétek szításával.
Ismert forgatókönyv, ami csak egy célt szolgálhat, Orbán segítését a kialakult igen nehéz helyzetében.
Minden téren megindult a szerecsen mosdatása, ezt az írást is vegyük ennek a részének !

nu pagagyí 2018.09.18. 11:20:53

Félrevezető (gondolom, szándékosan) az a megállapítás, hogy "Európai Unió valósága, hogy Magyarország nem felzárkózik, hanem lemarad".

A lemaradás valóság, de Magyarország valósága. Köszönhető mindez az inkompetens, korrupt hazai hatalomnak. Igen, lemaradunk a szlovákoktól, csehektől, lengyelektől, románoktól, balti országoktól, szóval mindenkitől. Ez a valóság, az okokat itthon kell keresni. Az ostoba gyurcsányozáson kívül, valószínűleg ez a hazugság lehetett a cikk fő "üzenete".

LKerekes 2018.09.18. 11:32:44

@math0:
Idióta a kurva anyád fia! Beképzelt szarevő, milyen jogon nézed le a másikat?

LKerekes 2018.09.18. 11:34:03

@math0:
Te érted a saját hülyeségeidet?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 11:34:10

@LKerekes: azon a jogon, hogy tényleg idióta vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 11:34:49

@LKerekes: én értem, nem én vagyok az idióta, hanem te. ez is mutatja.

to:rppapa 2018.09.18. 12:18:35

dunántúli gyerek: Tényleg nagyszerű statisztikát találtál. Igaz, hogy oda van írva, hogy a számok becslések, de biztosan nagyon megalapozott becslések támasztják alá, hogy a bevándorlók éppen a legsúlyosabb válság éveiben tódultak kiugró többségben, de mióta Vezénylő Tábornokunk végre a jó irányba forgatta a kormánykereket, azóta ez a többlet folyamatosan csökken. Teljesen reálisnak tűnik :D
www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=hu&v=27

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.18. 12:35:43

Bájosak a Gyurcsány seggnyalók, ahogy mosdatják az elkúrót, és anyázzák a kritizálóit.

Szerencsére Gyurcsányt már bottal se piszkálja épeszű választó, és politikus.

Feri egy tolvaj pojáca, aki elkúrta, nem kicsit nagyon. Kukában a helye.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.18. 12:37:37

@LKerekes:

A math0 féle Gyurcsnyista seggfejek csak ennyit tudnak meg a nevüket.
Ne mond hogy csodálkozol.. :)

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.18. 13:32:52

Egy bolond százat csinál, Fletó még ennél is többet. Most éppen a Kiskarácsonyból csinált bolondot

Minden szavát élvezem ennek a bohóckodásnak, hajrá így tovább!

GyMasa 2018.09.18. 13:34:05

@math0:
""A Magyarországra bevándorlók összetétele kb. úgy néz ki, hogy visszavándorlók (legnagyobb csoport), külhoni magyarok (pl. erdélyi) 20% körül, valamennyi ázsiai és nyugati (mindkét csoport 10% körül)"

tehát azt mondod, Orbán alatt is, 70%-ban közel-keleti, afrikai bevándorlók jöttek, olyan nagy számban, hogy a kivándorlást ellensúlyozták, azaz évi több tízezres számban. és Orbán ezt engedte, szervezte, közrejátszott.

nem semmi, ez a comming out!"
Te Matyas, te milyen gombat vettel be mar megint?
Hol vannak a "70%-ban közel-keleti, afrikai bevándorlók" a fentebb felsorolt:
- visszavándorlók (legnagyobb csoport)
- külhoni magyarok (pl. erdélyi) 20% körül
- valamennyi ázsiai és nyugati (mindkét csoport 10% körül)
csoportokben?
Mert en azt szurtem le ebbol a hozzaszolasbol, hogy 70% a visszavandorlok aranya, 20% a kulhoni magyaroke, es 10% egyeb, de azok sem az altalad emlitett "70%-ban közel-keleti, afrikai bevándorlók".

Ellenzéki Tüntető 2018.09.18. 13:44:50

@math0: "én úgy látom, hogy a bevéndorlás az Orbán érában egyáltalán nem fedezte a kivándorlás"

Én úgy látom hogy igen, meg az összes statisztikai intézet is úgy látja amúgy

Ha meg te nem bírsz különbséget tenni a zöldhatáron bekúszó allahahabar meg a határátkelőn bejövő erdélyi közt, az a te bajod.

A fentebbi linek mellett itt van pl. ez is:
esa.un.org/miggmgprofiles/indicators/files/Hungary.pdf
(crude net migration rate, ha pozitív, többen jönnek)

olyan, hogy comming out, olyan meg nincs, amire te gondolsz az a coming out.

Azt meg szerintem pont elégszer mondtákj el hogy a legális bevándorlás (visszaköltözők, erdélyiek, egyéb külhoni magyarok, de akár kínaiak, vietnámiak is) oké, zöldhatáron átkúszó magát tizenhat évesnek hazudó dzsihadista meg nem oké. Akkor se, ha az EU testálja ránk valamiféle kvóta keretei közt.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.18. 13:49:16

De még a "mindenkikivándorol" indexnek is feltűnt, hogy nehezen tartható a "mindenkielmegy" narratíva, és a többi, ezért ki is rakott egy ilyen kenegető "hát így is lehet, úgy is lehet" cikket:

index.hu/gazdasag/2018/09/18/most_elmennek_a_magyarok_vagy_nem/

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 13:57:59

@GyMasa: jó, legyen így, akkor Orbán nem nagyon pótolja a kivándorlást. ennyikeh.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 14:12:34

@Ellenzéki Tüntető: na, nézzük meg alaposabban!

www.demografia.hu/kiadvanyokonline/index.php/demografiaiportre/article/view/2474/2481

1) 1. ábra, 2012-2013-ban max 25-30 ezer bevándorló volt évente
2) 2. ábra, 2012-13-ban max 10 ezer volt magyar állampolgár min 15 ezer tehát nem.
3) 3. ábra, , 2012-13-ban az a 10 ezer nagyjából megfelelő, ha Romániát, Szlovákiát és Szerbiát nézzük. és akkor rendben van, max 10% ázsiai van, rendben van. ez egyébként még mindig olyan 2500 évente. több, mint a kvóta.
4) van egy számozatlan, kis keretes szövegben lévő ábra, amely szerint 2014-ben hirtelen 40000 lett a menedékkérők száma. ebből kb 500 kapott menedéket. ez nem teszi ki a 2500 ázsiait, kérdés, hogy a többi ázsiai mi? államkötvényesek?
5) 11. ábra. 2013-ban Magyarországról külső adatok szerint 80 ezer ember vándorolt ki. és Orbán csak max 30 ezret fogadott be.

tehát:

A) Orbán nem pótolja a kivándorlást
B) az igaz, hogy a kivándorlók egy része visszajön, de a kivándorlók vannak többen
C) vannak, akiknek menedéket adnak, kevesen, de hivatalosan ezt nem reklámozzák
D) valahogy jött sok ázsiai, feltehetően államkötvénnyel. ezt se reklámozták

tehát Orbán egyrészt egy kicsit kevésbé náci a valóságban, mint amilyen a pofája, másrészt a kivándorlásra nincs megoldás.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.18. 14:26:07

@hudíni:
Rosszul példálódzol Merkellel és Putyinnal ellentétpárként

Merkel és Putyin ugyanannak a keletnémet valóságnak a részesei. Ebbe beletartozott a marxi ideológiának a DDR-ben a hazainál sokkal mélyebb átélése, részben pont az evangélikus egyház részéről. Ismertem, találkoztam ezzel a mentalitással, már akkoriban ledöbbentem a keresztényszocialista hibrid felfogáson. Teljesen más volt mint a fogcsikorgatva kollaboráló hazai egyházaknál

Merkel most is ezt a kultúrmarxizmust képviseli. Putyin egy más történet de Magyarország sorsátalig befolyásolja, végül is nem ő hozta meg a strasbourgi ítéletet

2018.09.18. 14:35:00

Már az is vicc, ha gyurcsány és a demokrácia egy posztban van. Sőt, inkább sértő.

GyMasa 2018.09.18. 14:37:23

@math0:
Hat, Matyika, az biztos, hogy nem te vagy a legelesebb kes a fiokban.

TorkosBorz 2018.09.18. 14:52:35

@dare: Az LMP-vel nem az a baj, hogy bal vagy jobboldali, hanem az, hogy hiteltelen.

Az LMP azokat a naív idealistákat tudta megszólíni, akik nem voltak elég tájékozottak ahhoz, hogy átlássák az LMP nyilvánvaló kötédését a Fideszhez, valamint azokat a "lélekben" Fideszeseket, akik úgy akarták Orbánt hatalmon tartani, hogy közben azért ne kelljen a klubban is bevallani, hogy a Fideszre szavaztak.

A második réteg meg fog maradni, viszont ők kevesen vannak ahhoz, hogy az LMP túléljen. Az első csoport viszont végleg elúszott, az újabb Fideszes kétharmad összehozását, a választás utáni bolsevik tisztogatást és a Sargentini jelentés elutasítását az LMP már soha nem mossa le magáról, többé már nem áll meg a "sehova se állunk" duma.

Először még el lehetett játszani 2010-ben, hogy "jaj mi sehova nem állunk mert meg akarjuk újítni a teljes magyar politikát", akkor ezt még én is majdnem elhittem. 2014-re már nagyot változott a világ, nyilvánvaló vált, hogy Orbánnak mik a céljai és hogy miért kell ezt megakadályozni, nem meglepő, hogy az LMP szét is szakadt, mert sokak gyomra már nem vette be a kamu dumát, hisz nyilvánvaló volt, hogy a "sehova nem állunk" a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Fidesz mellé álltak, bármilyen mesével is próbálták ezt schifferék kimagyarázni.
Ez a mostani választás az utolsó dobás volt, Hadházynak és Szélnek köszönhető, hogy az LMP viszonylag jól tudott szerepelni, azonban az, hogy a választás után mindkettőjüket bolsevik stílusban csinálta ki az LMP Fidesz hű keménymagja totál lennullázta a pártot és nem a baloldaliak előtt, hanem mindenki előtt aki nem Fideszes. A Fidesz hívő LMP szavazóktól lehet talán számítani némi csurran-cseppen szavazatokra, csak abból nem juttok messzire.

Lehet itt álmodozni, baloldalazni, Gyurcsányozni, tetszés szerint, mindez mit sem változtat a tényen, hogy az LMP-nek vége. Az egyetlen esélyetek, ha a KDNP-hez hasonlóan hozzákapcsolódtok a Fideszhez. Nagy összegben mernék rá fogadni, hogy ez meg is fog történni, még 22 előtt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 15:03:38

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:

neked nem sok fingod van a DDR-ről. A DDR-ben az evangélikus egyháznak kulcsszerepe volt a rendszerváltás katalizálásában, mert ott tudtak emberek mozgalmat alapítani, összegyűlni, és a tüntetések is sokszor onnan indultak.

Putyin és Merkel ég és föld. Merkel a marxizmustól olyan távol van, mint Orbán: fiatal korában tagja volt mozgalmaknak, de nem volt túl aktív, a rendszerváltáskor rögtön az új pártokhoz csatlakozott. De Junkernél, Webernél, Verhofstadtnál is hülyeség ez a kultúrmarxizmus.

www.mdr.de/damals/archiv/artikel90058.html

Ellenzéki Tüntető 2018.09.18. 15:19:03

@math0: 1-4 ok, csak megállapítod a tényeket

4-hez: bármilyen ázsiai jöhet, feltéve hogy szakképzett, itt akar élni vagy tanulni, legálisan jön, stb. nincs kizárva. Ezt ne keverjük össze a zöldhatáron átkúszó papírjait eldobáló "tizenhat éves szír menekülttel".

5. erre valóban nincs magyarázatom, de a migrációs ráta mindenhol pozitív ebben a tanulmányban is, meg a "migration rate of hungary" keresésre is csak ilyen találatok vannak. Ez pedig annyi helyen van hogy - mivel ellentmondanak az infók - én inkább azt hiszem el, ill. tartok tőle hogy itt nem veszünk valami adatot figyelembe a fenti ábrán.

A) Orbán nem pótolja a kivándorlást

De, hiszen a migrációs ráta pozitív. Ezzel együtt az ország népessége csökken, mivel nagyon alacsony a gyerekvállalási kedv.

B) az igaz, hogy a kivándorlók egy része visszajön, de a kivándorlók vannak többen

Ez 2013-ra igaz volt, mára nem igaz, lásd a mai index cikket ahol kelletlenül mismásolják el hogy "talán így van".

C) vannak, akiknek menedéket adnak, kevesen, de hivatalosan ezt nem reklámozzák

Igen.

D) valahogy jött sok ázsiai, feltehetően államkötvénnyel. ezt se reklámozták

Nem sok, mert 40k ázsiai lehet az országban, de valóban jöttek. Megint felhívnám a figyelmedet, hogy ne keverjük össze a legálisan itt tartózkodó ázsiait az allahahabaros kamionnalgázolós "menekült" afgánnal. Te szeretnéd azt hinni hogy a náci magyarok meg a náci orbán utálják az idegent, de mint ebből is látszik, ez nincs így.

Amúgy nyilván Ázsiába is van visszavándorlás, tehát ha idejön a vietnámi, megkapja a magyar ÁP-t, majd visszamegy Vietnamba, akkor "kivándorolt magyar" - ként jelenik meg a statokban.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.18. 15:44:04

@math0:
Pont te ne hallottál volna a "megszüntetve megőrzés" marxi dialektikájáról?

Merkel súrlódásmentesen együtt tudott működni a DDR pártállammal, nem mondott olyan beszédeket mint Orbán a Hősök terén. Még azt is érdemes tudni, hogy a DDR-ben többpártrencer volt, és működhettek a kereszténydemokraták, persze csak a jó kollaboránsok. Kaptak is úgy 1%-ot, nemsokára ismét itt fog tartani a CDU ha így folytatja Merkellel az élen

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.18. 16:29:45

A KURVA ANYÁD A "migránsokat betelepítő" DUMÁDDAL EGYÜTT!!! SENKI NEM AKAR MIGRÁNSOKAT BETELEPÍTENI FASZFEJ!! DE LEHET, SZERINTEM INKÁBB ORBÁNCKÉPŰ FOSFEJ AKAR MIGRÁNSOKAT BETELEPÍTENI, MERT MÁR ANNYISZOR ISMÉTELGETI Ő ÉS A BIRKA SEGGNYALÓI EZT, HOGY BIZTOS Ő AKARJA. MINT AHOGYAN EZ A KRETÉN VONÁT ÁBRÁZOLTA EGY FOGÓVAL MEG KERÍTÉSDARABBAL AZ IDIÓTA PLAKÁTJAIN. MEGEGYSZER A JÓ ÉDES KURVA ANYÁTOKAT, AZT!!! MINÉL TÖBBSZÖR ISMÉTELGETITEK EZT A BETELEPÍTŐS FASZSÁGOT, ANNÁL JOBBAN ÉRLELITEK AZT A CSELEKEDETET HOGY TI LESZTEK ANYÁTOKBA VISSZATELEPÍTVE!!!!

dare 2018.09.18. 17:04:05

@TorkosBorz: Ha valaki azzal van elfoglalva, hogy különböző nicknevekkel széttrollkodjon egy "naiv idealistáknak" készült blogot, annak szerintem küldetéstudata van.
Van ilyen pártvezető még a magyar politikában, tudjuk ki az.
Csak nem szimpatizáns vagy?
Á biztos nem. :D

A naiv idealisták egy része (köztük én is) a párt programjához kötődik, persze az is igaz, hogy a párt képviselői és a pártvezetés önnön hibájukon túl, de sok esetben azzal együtt, mindenről beszélt az elmúlt 2 évben, csak erről a szerencsétlen programról nem.
Ilyenkor persze adódik a kérdés, hogy ki a fene fogja ezt így valaha is megérteni, ha senki nem beszél róla.
Az alternatív költségvetésükből kiragadott részleteket viszont elhintenek, amit nem magyaráznak meg, ezért rengeteg választó csak annyit fog fel belőle, hogy megszorítás lesz.
Amíg nem magyarázzák el a fiataloknak, a középkorúaknak, az idősebbeknek, hogy mit miért is kéne tenni az országban (ők programokat nem olvasnak), azoknál az ilyen mondatok, hogy háromszorosára emeljük a tanárok bérét, kétkulcsos adórendszer meg ehhez hasonlók, az egy igencsak jelentős adózó réteget érdekel.
És amíg nekik nincs elmagyarázva semmi, csak mindig 1-2 mondat van odalökve emésztgetni, addig azok ebből az 1-2 mondatból fognak leszűrni maguknak egy alternatív valóságot az egészből, aminek az eredménye már látható.
Ezt kellene még fejleszteni, de ez nem csak az Lmp-re igaz.

Ez az értelmezés se érdekel a részedről, mert nem te, és nem is én fogjuk eldönteni, hogy a szavazók miképpen vélekednek majd 4 év múlva a pártról.
Vagy sikerül kikecmeregniük a gödörből, vagy nem.
Én is borzasztóan haragszom rájuk azért, mert a pártból többen nem értették meg azt, hogy olyan fordulóponthoz érkezett a magyar politika, amikor is a rendszer korlátozásához mindent, tényleg mindent be kell vetni, és nincs arra idő, hogy érdekekről, múltbeli sértettségekről, meg ilyen hülyeségekkel foglalkozzanak.
Mondjuk mentségükre szóljon, hogy legalább voltak akik felismerték ezt, de kevesen voltak az érvényesítéshez, és rosszul is fogtak bele ebbe az egészbe.
Karácsony már sokkal korábban felismerte ezt mint Schiffer, hogy a szekértábor logikát valahogy meg kéne haladni, de abból is mi lett, most komolyan.
Felszippantotta az Mszp, és onnan kiabálja bele a közönség soraiba, hogy az ördöggel is össze kell fogni a Fidesz legyőzéséhez.
Mondjuk ezt megtehette volna a Jobbik színpadán is, ugyanazt a hatást érte volna el vele. :DD

Amíg nem tudjuk meghaladni a szekértábor logikát, addig nincs értelme az összefogásnak, ez volt a mostani választás legnagyobb tanulsága.
Csak úgy van értelme, ha mindenki egy oldalon van hozzá.
Erre mondják sokan, hogy annak meg mi értelme van, és lassan én is hajlok afelé, az igazság az ő álláspontjukban keresendő.
Most kijózanodott Karácsony, Szél, Vona, korábban Schiffer és Bajnai és még sok más képviselő is mind a jobb, mind a baloldalon, hogy ez nehéz lesz, nagyon nehéz.
Mert van egy Gyurcsányunk, és van egy Orbánunk.
Amíg ők ketten versengenek egymással (mert most Gyurcsány a jelenlegi felhozatalból első számú kihívóvá lépett elő) addig az ország többsége nem tudja átlépni a saját árnyékát, és ők nem is érdekeltek abban, hogy a szekértábor logika valahogy mérséklődjön végre, és az ország érdekét néznénk ahelyett, hogy ki melyik nagytőkés réteget akarja kiszolgálni.

Én tudod mire fogadnék nagy összegben?
Az Orbán kormány 2022-es győzelmére jelenleg.
Mert ami most történik, az mind ezt segíti elő.
Most is láttam mi fog történni, de jómagam is reménykedtem abban, hogy a taktikai szavazás képes lesz megakadályozni a kétharmadot, ezért félretettem a pesszimizmusomat.
Akkor kezdtem csak aggódni miatta, amikor a KOM által szervezett vitákon a képviselők egymást froclizták folyamatosan.
A pártvezetők se nagyon akartak nyitni a másik felé (pártutasításra persze), akkor már erősödött bennem a negatív érzés, hogy ez lehet kevés lesz a választóknak a racionális döntéshez, de az utolsó mp-ig reménykedtem.
Kevesen voltunk taktikai szavazók, a te olvasatodban naiv idealisták, ezért észre kell venni, hogy vagy nem tudjuk, vagy nem akarjuk megugrani ezt a szekértábor logikát.
Kellett volna ehhez a segítség a pártok részéről (az összes, nem csak az Lmp), de nem képviselték kellő mértékben a választói akaratot sehol, semelyik pártban sem.

Azt lehet mondani, arcul lettünk keményen köpve az összes párt részéről.
Ezért én nem tudok másként viszonyulni ehhez a cserbenhagyáshoz, csak úgy, ha nem szavazok semelyik pártra sem innentől kezdve mindaddig, amíg nem végzik el a házi feladatot.
Se az EP, se az önkormányzati választásra nem megyek el, és nem érdekel ez kit erősít és kit nem, az számít csak, hogy valahogy visszaadjam a pártoknak azt az érzést, amit ők okoztak most rengeteg választónak.
4 év múlva is csak akkor megyek majd el, ha látom majd értelmét a szavazásnak.
Maradok naiv idealista, de kitartást kívánok neked a most következő küzdelemhez, fog majd kelleni.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.18. 20:44:49

@dare:
Semmit nem tanultatok, semmit nem felejtettetek, olyan is lesz az értékelésetek. A nulla az csak nulla marad, akárhogyan szorozzák és osztják

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 20:49:47

@Ellenzéki Tüntető:

"4-hez: bármilyen ázsiai jöhet, feltéve hogy szakképzett"

ennek mi a garanciája? és miért csak ázsiai?!

" itt akar élni vagy tanulni, legálisan jön, stb. nincs kizárva. Ezt ne keverjük össze a zöldhatáron átkúszó papírjait eldobáló "tizenhat éves szír menekülttel"."

a szír menekültek képzettebbek a Fidesz szavazóknál.

ertelemblog.wordpress.com/2017/09/04/a-menekult-kerdesrol/

" erre valóban nincs magyarázatom, de a migrációs ráta mindenhol pozitív ebben a tanulmányban is, meg a "migration rate of hungary" keresésre is csak ilyen találatok vannak."

lehet, hogy korábban pozitív volt, most negatív lett. a te tanulmányod részletes.

"De, hiszen a migrációs ráta pozitív. "

láttuk, hogy nem. érdekes, hogy nem hiszel a saját cikkedben.

"Ez 2013-ra igaz volt, mára nem igaz, lásd a mai index cikket ahol kelletlenül mismásolják el hogy "talán így van"."

a cikkben az átmenetileg külföldön dolgozókról van szó, nem a migráltakról. tehát aki mondjuk Ausztriába jár át. ezek száma érthető módon stabilizálódott.

"Nem sok, mert 40k ázsiai lehet az országban, de valóban jöttek. Megint felhívnám a figyelmedet, hogy ne keverjük össze a legálisan itt tartózkodó ázsiait az allahahabaros kamionnalgázolós "menekült" afgánnal. Te szeretnéd azt hinni hogy a náci magyarok meg a náci orbán utálják az idegent, de mint ebből is látszik, ez nincs így."

te ne keverd a Szíriából menekülő 14 éves Aminát, a Nancyt megfolytó Gapopenggel, te náci idióta fasz!

www.blikk.hu/aktualis/belfold/eliteltek-nancy-gyilkosat/x9lq4kb

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 21:24:09

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: ja, jó, akkor Orbán is kulturmarxista.

Merkel 89-ben csatlakozott a rendszerváltó Demokratischer Aufbruch mozgalomhoz.

dare 2018.09.18. 21:39:48

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: :DD
Oké Antoine, én el tudom ezt majd énekelni idősebb koromban is, de a te fejed akkor már valószínűleg annyira tele lesz majd tudással és felejtéssel, hogy nem sok mindent fogsz majd belőle megérteni (ahogy szerintem most sem).
youtu.be/WfNE73vyd-k

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.18. 21:49:17

@math0:
A DA vezetése tele volt Stasi ügynökökkel, beleértve a legfőbb vezetőket akik az egészet irányították. Az volt a cél, hogy ne lépjen túl a mozgalom a reformkommunista kereteken. Ehhez pont jól illett Merkel, aki már többször bizonyította hogy nem gondolkodik nagyobb távlatokban. Pl. a lengyel Solidarnoscról elítélő véleménnyel volt, már annak idején szemben Orbánnal

Merkel mostanáig egy DDR rekvizítum, és a végén többet fog ártani a Bundesrepubliknak, mint az egykori megbízói remélhették

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.18. 22:00:11

@math0:
"In einem Flugblatt stellt sich der Demokratische Aufbruch als "ein Teil der politischen Opposition in der DDR" dar, der "für eine sozialistische Gesellschaftsordnung auf demokratischer Basis" eintritt."

Egy Dubcsekhez és más reformkomunistákhoz hasonló platformhoz csatlakozott Merkel, de azt is csak akkor, amikor már zöld utat kapott a DDR felső vezetéstől. Micsoda különbség Orbánhoz képest, aki évekkel korábban és teljesen saját szakállára (akkor még volt neki) vágott bele a nagy kalandba

Merkel az örök konformista volt, az is maradt, csak most nincs kihez simulnia

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.18. 22:20:29

@math0:
Merkelt az a Wolfgang Schnur vitte be a Demokratischer Aufbruchba, és juttatta ott kiemelt pozícióhoz, akiről később kiderült hogy 1964 óta a Stasinak dolgozik. A Stasi ügynökként viselt dolgaiért a kilencvenes években 1 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Bizonyíték Orbánnal szemben?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.18. 22:48:36

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: bizonyíték Merkellel szemben?!

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.19. 00:21:06

@math0:
Miféle bizonyíték? Merkel egész DDR pályafutása nem elég?

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.19. 01:03:18

@math0:
"Merkel a marxizmustól olyan távol van, mint Orbán: fiatal korában tagja volt mozgalmaknak, de nem volt túl aktív, "

Merkel agit-prop titkár volt a munkahelyén hosszú éveken keresztül. És az FDJ nem volt ám olyan langyos szervezet mint nálunk a KISZ. Még "baráti" országokba is kilüldték

Emmett Brown 2018.09.19. 08:09:44

@math0: @Ellenzéki Tüntető: www.demokrata.hu/hir/leltar/sikertortenet-honositasi-eljaras

Itt teljesen más adatok vannak arról, hogy hány új polgártársunk lett. Csak 2011re ír 100k-t

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.19. 12:00:08

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Miféle bizonyíték? Orbán egész szocialista pályafutása nem elég?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.19. 12:01:20

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Orbán KISZes volt, Merkel az NDK megfelelőjében volt, ezek a tények. A többi nem tény, és nincs rá bizonyítékod.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.19. 20:22:34

@math0:
Mindenre amit leírtam 1-2 kattintással megtalálod a forrásokat

A lényeg viszoont enélkül is közismert: Merkel tökéletesen belesimult a DDR pártállami világába, pont azért szeretik a hozzád hasonlók. Orbánt egészen más fából faragták, nem is arat tetszést a köreitekben. Tiszta szerencse

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.19. 20:42:41

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:

Mindenre amit leírtam 1-2 kattintással megtalálod a forrásokat

A lényeg viszoont enélkül is közismert: Orbán tökéletesen belesimult a pártállami világába, pont azért szeretik a hozzád hasonlók. Merkelt egészen más fából faragták, nem is arat tetszést a köreitekben. Tiszta szerencse.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.19. 21:15:30

@math0:
El is olvasod, amit belinkelsz? Ha ez bizonyíték, akkor az ellenkezőjére

"A zalaegerszegi laktanya katonai elhárítása – a Belügyminisztérium III/IV-es csoportfőnökségének helyi kirendeltsége – Orbán Viktort társadalmi kapcsolatként tartotta nyilván. Az úgynevezett „A” karton megléte azonban önmagában nem bizonyít együttműködést az állambiztonsági szolgálatokkal.

A társadalmi kapcsolatok ugyanis nem írtak alá együttműködési nyilatkozatot, nem tettek írásbeli jelentést sem. Ezért arra nincs bizonyíték, hogy Orbán – mint Simicska Lajos sejteni engedte – jelentett volna a katonai elhárításnak.

Az 1982-ben leszerelt miniszterelnököt a belső elhárítás, azaz a BM III/III-as csoportfőnöksége is megpróbálta beszervezni, azonban kísérletük csődöt mondott."

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.19. 21:33:39

Merkel Stasi aktáját nem találták eddig, lehet hogy nem is volt formálisan beszervezett ügynök.De a támogatói, futtatói rendre beszervezett stasi ügynökök voltak. Puszta véletlen volna? Sztem kizárt, a maga szempontjából nem volt hülye a rencer

internetz-zeitung.eu/index.php/944-stasi-verdacht-gegen-angela-merkel-erh%C3%A4rtet-sich-weiter

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.19. 23:37:05

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe:

Tehát:

1) Elismered, hogy Merkel semmiféle Stazi ügynök nem volt.
2) Ezzel szemben Orbánnak van kartonja arról, hogy társadalmi kapcsolat volt, amiről Ungváry elmondja, hogy azt jelentette, hogy informálisan jelentett.

Akárhogy is nézem, Orbánnal helyzete súlyosabb, és van rá bizonyíték.

Ennyikeh. Game over.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.19. 23:38:19

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Orbán aktái eltűntek. Oroszországban meglehetnek. Orbán leszopja Putyint. Ad neki Paks II-t. Pedig 2010-ig nagy oroszellenes volt. Óriási a pálfordulás. Puszta véletlen?!

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.20. 09:10:18

@math0:
A tény az, hogy Merkel beépült az akkori DDR rendszerbe mégpedig kiemelt bizalmi pozícióba, annak ellenére hogy a családi háttere nyugatnémet, és ráadásul klerikális reakciós volt. Orbánból pedig a rencer ellensége lett, mire befejezte a tanulmányait.

A hozzád hasonló ősbolsevikok is tudják hogy így van, pont ezért imádják Merkelt mint társutast és utálják a keményfejű Orbánt.

A többi a te fantáziád terméke

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.20. 13:49:34

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: ez nem tény, elismerted, hogy nincs bizonyítékod. fasznak hazudsz, te geci, náci fasz!

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.20. 22:36:56

@math0:
Látom elővetted a régi kézikönyvet a Pártsuliból, elvégre örök igazságok vannak benne, vagy nem?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.21. 07:51:30

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: látom, elővetted a barna ingedet, elvégre azon nem látszik, hogy összeszartad magad.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.09.21. 10:18:55

@math0:
Nem elég igaz bolsinak lenni, annak is kell látszani. Ez a különbség közted és Merkel között

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.21. 13:58:14

@Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe: Nem elég nácinak lenni, annak is kell látszani. Ez a közös benned és Orbánban.
süti beállítások módosítása