A valódi viták otthona

Orbán miatt magas a rezsi!

2018. január 18. - Tálos Lőrinc

20170828orban-viktor-putyin-vlagyimir.jpg
A kormány rezsicsökkentése egy büdös nagy hazugság. A magyar és az orosz állam közötti – tikolt tartalmú – szerződés értelmében ugyanis jóval többet fizetnek a magyar családok a gázért, mint azt a piaci ár diktálná. Mi ennek az oka? Az, hogy a magyar és az orosz politikai elit a fejünk felett és a mi kontónkra üzletelnek egymással.

Tovább

Orbán Viktor Miniszterelnök Úr és Tiborcz István Vállalkozó Úr védelmében!

Nyílt levél tudjuk kiknek és tudjuk, hogy ők is tudják, hogy nekik!

ezistolvajminten554tz.jpg

Hát még mindig nincs nyugtotok ott Brüsszelben meg a körúton belül? Folyton csak azon ügyködtök, hogyan tudnátok gyötörni ezt a drága országot, a magyar nemzetet? Törni a borsot az nagyon megy, de ne aggódjatok: látjuk mi ezt, és ismerünk titeket! Szerintem a Pistinek is csak azért akarjátok rossz hírét kelteni, hogy szomorúságot okozzatok a Ráhelnek meg az édesapjának. Mert nem tudtok örülni semminek, mert ti ilyenek vagytok! Nektek csak irigység meg bosszúság, hogy a dolgos magyar kezek milyen szép eredményeket értek el! Mert ez világszínvonal, ez az igazi NB1! És akkor meg jöttök ezzel a dologgal, hogy 12 milliárdot csaltak el?

Hát erre én azt mondom, hogy: ÁLLÍTÓLAG! Vagy azt, hogy: HAZUGSÁG! Vagy mindkettőt, ha ahhoz van kedvem!

Tovább

A II. kerületben nincs Soros-terv

Budapest II. kerületének polgármestere nem tud, nem akar vagy nem mert válaszolni egy önkormányzati képviselői levélre. Nyilván érzi, hogy az egész kormányzati kommunikáció irtó kellemetlen, úgyhogy marad a csend. De íme a levél:

Tisztelt Polgármester úr,

A napokban megjelent a hír, mely szerint „arra biztatja a Fidesz-KDNP az önkormányzati képviselő-testületeket, hogy határozatban utasítsák el a Soros-tervet és az illegális bevándorlást településeiken”.  A hír megjelenése aggodalommal töltött el kerületünket illetően és ezért a következő kérdésekkel fordulok Önhöz:

  1. Be fogja-e a Fidesz vagy a KDNP helyi frakciója, esetleg a kerület vezetése nyújtani a fent említett határozati javaslatot?
  2. Amennyiben benyújtják a határozati javaslatot, el tudja pontosan mondani milyen konkrétumokat lát Polgármester úr, amellyel Soros György a második kerület lakosait, a budai polgárokat veszélybe tudná sodorni?
  3. Amennyiben a javaslatot benyújtják, az érvényét veszti-e (ismételten) amiatt, hogy a képviselőtestület nem az országos politikai viták lefolytatásának terepe?
  4. Amennyiben a javaslatot benyújtják, miként magyarázza, hogy az általam benyújtott „A II. kerület mindent elkövet a Minority Safepack- one million signatures for diversity in Europe kezdeményezés sikerének érdekében!” című határozati javaslat még napirendre sem került, mert a Polgármester úr szerint nem kerületi szintű témákat feszeget?
  5. Miért számít jobban kerületi hatáskörnek a „Soros-terv” elleni határozat, mint az, hogy az EU-területén elő kisebbségi honfitársaink nyelvhasználata biztosítsák?

 

Válaszát megtisztelve várom,

Ungár Péter

önkormányzati képviselő, LMP 

 

Németh Szilárd kitilt és nem fogja holmi bizottsági tagokkal zavartatni magát

A rendszerváltás utáni magyar politikatörténetben ritkán látni ekkora böszmeséget, mint amit legutóbb megengedett magának Németh Szilárd volt rezsibiztos, meg mindenféle pártököl betöltésére alkalmazott képviselő. Egy parlamenti bizottság rendes tagját nem akarja beengedni egy ülésre arra hivatkozva, hogy Soros. Kicsinyes bosszúállás a hülyére hamisított nemzeti konzultáció számait leleplező akció miatt? De nézzük csak pontosan mi is ez most?!

Németh azt állítja, hogy „LMP-s politikusok összevissza hazudoztak a nemzeti konzultáció alatt, mindvégig a "Soros-tervet" támogatták, "folyamatos fúrásban voltak". Aki pedig a "Soros-tervet" támogatja, aki a "Soros-birodalom" érdekében hoz meg döntéseket, az nem vehet részt a "Soros-terv" megakadályozásáról szóló nemzetbiztonsági bizottsági ülésen. Értsd, Szél Bernadett nem vehet részt egy bizottsági ülésen.

Tovább

Orbán Viktor az új Horn Gyula

„Ugatnak a demokraták,
De a népnek nincs mit enni.
Fegyverrel kell ezt a szart,
Végre rendbe tenni!” 
(Anyátok – Holiday in Kádár)

Mi a Fidesz sikerének a titka? Ez a legfontosabb kérdés, ha le akarjuk győzni Orbán rendszerét. Az MSZP-SZDSZ kormányok örökösei ezt a kérdést vagy fel sem teszik, vagy saját maguknak is hazudnak, amikor választ adnak rá. Ezért nem fogják soha legyőzni Orbánt. Válaszaik beragadt 90-es évekbeli reflexek, elavult világmagyarázatok.

A szakértelem bolsevista trükk.” (Csurka István)

Magyarországon kvázi egyszerre történt a kapitalizmusba való átmenet és a jogállami forradalom. A varsói gyors befutásának, az utódpárt 94-es győzelmének az ágyazott meg, hogy a választók jelentős, a választások eredményét eldöntő részének fejében felcserélődött az ok- és az okozat. Az MSZP tudatosan és sikeresen támaszkodott arra a hiedelemre, hogy a rendszerváltást nem a gazdaság összeomlása és az eladósodás tette lehetővé, hanem fordítva: a rendszerváltás miatt omlott össze a gazdaság és adósodott el az ország, következésképpen arra van szükség, hogy a hozzá nem értő „értelmiségiek”, a „történészkormány” helyett újra a „szakértelem” vegye kezébe az országot, amely a 80-as évekbeli reformokkal elérte, hogy Magyarország a térségben viszonylagos jólétben éljen. A felkínált recept a következő volt: térjünk vissza a reformok útjára, hogy utolérjük „a nyugatot”. A választók a „folytonosságra” szavaztak a „megrázkódtatás” helyett. A rendszerváltás elfogadottsága elmaradt azokhoz a térségbeli országokhoz képest, ahol a függetlenség kivívásával járt együtt a jogállam kiépítése és, ahol a társadalom hajlandó volt áldozatokat hozni.

Tovább

Primitív lelkek

Bakács Tibor írása

 50.png

Fel vagyok háborodva, mint ember, mint keresztény, és mint magyar keresztény ember is, olvasván azokat a nemtelen támadásokat, amik Mészáros Lőrincné Kelemen Beatrix festőművész asszonyt érték. A Soros trollok és álcivilek olyan gúnyolódó hangot engedtek meg maguknak a táblakép művésszel szemben, hogy kénytelen vagyok szakmailag szétzúzni aljas karaktergyilkosságukat. Tisztában vagyok vele, hogy egy pillanatra sem vizsgálták a remekeit esztétikai szemmel, azért gyalulták le a vidéki művésznőt, mert a férjét a kreativitása miatt irigylik, a vagyona miatt gyűlölik. Percemberkék sikoltoznak. Semmi baj, Beatrix úgy is az örökkévalóságnak dolgozik, nem a mának.

Tovább

Úgy retteg az MTI Orbán vejének a korrupciós ügyétől, mint ördög a tömjénfüsttől

t.jpg

A napokban jött ki az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) magyar közbeszerzéseket érintő legújabb jelentése, melyben az áll, hogy Orbán Viktor veje 12 milliárdnyi pénzt lopott el az Európai Uniós fejlesztési pénzekből.

 

Ahogy már többen beszámoltak róla, a kormánypárti propagandasajtó nagyon példamutató módon, szinte egyhangúan igyekezett ezt a hírt elhallgatni. Ám ezek csak feltételezések voltak, az eltussolás bizonyítékát maga az MTI adta írásba.

 

Az történt, hogy Hadházy Ákos rendkívüli korrupcióinfó sajtótájékoztató keretében beszélt az ügyről. Az MTI nem küldött tudósítót az eseményre, pedig egy parlamenti frakcióval rendelkező párt társelnöke hirdette meg azt. Ez az eljárás igen szokatlan jogállami keretek között egy állami távirati irodától. Az LMP ezután megpróbálta az elhangzottakat sajtóközleményben eljuttatni a közvéleményhez.

Tovább

Tarlós rendőrökkel oldja majd meg "AZ ÜGY"-et

Ahol rendészeti kérdés a hajléktalanság, ott valamit félreértettek a polgártársak

"A főpolgármester képmutatásnak nevezte, hogy évek óta folyik a hajléktalanok hergelése és a közvélemény valótlanságokkal történő félrevezetése az ügyben. Emlékeztetett rá, hogy 2010 óta bővítették a férőhelyek számát, komfortosították a szállókat, kórházat alakítottak ki a hajléktalanoknak. A szakmai véleményekre hivatkozva kijelentette: ma csak az nem részesül a hajléktalanellátásban, aki nem fogadja azt el. Kitért rá, hogy jelenleg 400 üres hely van a hajléktalanszállókon, visszautasította és megengedhetetlennek nevezte az olyan nyilatkozatokat, miszerint épeszű ember nem megy be ezekre a szállókra" - áll a budapest.hu összefoglalójában.

Nos, én pont tegnap jártam az egyik ellátó intézményben, hasznos lenne, ha főpolgármester úr is ellátogatna néha-néha egy-egy általa méltatott szállóra, mert szavai alapján a hajléktalan lét nem tűnik napjaink Budapestjén szörnyűnek, nem olyasmi, amiből kitörni alig lehet, inkább csak átmeneti nehézség, apró kellemetlenség az egész, ami ellen könnyedén tehet az, aki akar. Az pedig, hogy mindez rossz színben van feltüntetve politika és képmutatás, a hajléktalanok hergelése... 

Tovább

Szakkollégiumok Egyeztető Fóruma: A Szakkollégiumi Mozgalom támogatja a Minority Safepack európai polgári kezdeményezést

A Szakkollégiumi Mozgalom január 6-ai rendkívüli gyűlésén úgy döntött, hogy csatlakozik a Minority Safepack európai polgári kezdeményezés támogatóihoz. A Mozgalom a felvidéki Diákhálózat és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) felkérését elfogadva áll ki az európai nemzeti és nyelvi kisebbségek kezdeményezése mellett.

A nemzeti és nyelvi kisebbségek helyzete az Európai Unióban a mai napig nem megoldott. Sok európai uniós állampolgárt a kulturális hovatartozása miatt ér hátrányos megkülönböztetés. Az EU tagállamai ezen nem tudtak változtatni, sőt több állam a mai napig maga is diszkriminatív hozzáállást mutat a nemzeti és nyelvi kisebbségeivel szemben. Minden szakkollégiumnak alapvető és működését meghatározó értéke a társadalmi érzékenység és felelősségvállalás. Ezért üdvözlünk minden olyan kezdeményezést, amely az európai uniós állampolgárok – köztük a nemzeti és nyelvi kisebbségek tagjainak – egyenlőségét sértő helyzet megoldását célozza.

Tovább

Jurák Kata folytatja az ámokfutást

 40.png

Jurák Kata szereti saját magát újságíróként meghatározni, mégis folyamatosan úgy viselkedik, mint egy jól megfizetett fideszes provokátor. Karácsony környékén emlékezetes vitát folytatott a KDNP-ből kiugrott Lukácsi Katalinnal az Echo tévén. E beszélgetés során Jurák a maga egyszerűségében megkérdőjelezte beszélgetőtársa hitét, aztán azt kezdte fejtegetni, hogy Jézus ugyan a szeretetet hirdeti, de azért vannak bizonyos határok: a melegeket például egészen biztos utálja. Jurák láthatóan nem csak Jézus üzeneteit nem fogta fel teljesen, de vitatársa mélyebb gondolatait sem nagyon.

 

E jeles műsorról készített mémet a népszerű Maga is mindig ezt mondja, ugye, Mrs, Lipton? Facebook-oldal, melyben a sorozat főszereplői elképedt arca mellé írták, hogy „amikor karácsonykor kapcsolgatjátok a tévét és meglátjátok Jurák Katát, ahogy az Echo tévében vágja a pofákat”. Felvezetésként a posztba pedig beírták, hogy „gyomorforgató látvány”.

Tovább