A valódi viták otthona

A 70 több, mint a 60 – recept a Fidesz legyőzéséhez

2018. március 14. - szénhidra

szavaz_2.jpg

Ahhoz, hogy az ellenzék nyerjen, nem baloldali koordináció kell, hanem 70 százalék közeli részvétel a választásokon.

A múlt héten meghiúsult az MSZP-P-DK és az LMP egyéni választókerületekben történő koordinálása. Az LMP vezetése elmúlt időszakban tárgyalásokba kezdett az MSZP-P vezetésével, az elképzeléseik az együttműködés mikéntjéről azonban nem találkoztak, ezért az LMP úgy döntött, hogy érdemi, teljes körű koordinálási szándék nélkül semmi értelme folytatni a tárgyalásokat. Ameddig az LMP kész lett volna visszaléptetni a legerősebb jelölt javára, amennyiben az közelebb visz a kormányváltáshoz, addig az MSZP helyekről akart egyezkedni, nem akart 2 jelöltnél többet visszaléptetni, cserébe 10 helyet kért. Olyan fel sem merült bennük, hogy az MSZP és az LMP közösen fogja vissza a jelöltjeit egy esélyes harmadik fél számára. Nem véletlen, hogy a Fidesz csak a Jobbikot is magába foglaló koordinációtól tart annyira, hogy egyenesen üzenjen a szocialistáknak, hogy eszükbe se jusson koordinálni velük. Az együttműködés LMP által elfogadható változatától tehát az MSZP zárkózott el, kívülről mégis úgy látszik, hogy az LMP a korábbi évek különutas politikája után elindult egy irányba, majd gyorsan meg is fordult rajta. Pedig az LMP mindvégig ugyanazon az állásponton volt: a koordinációt a kormányváltásnak kell alárendelni, nem egyéni pártérdekeknek, ahogy 2014-ben is történt.

Tovább

Itt a tavasz új őrülete: a Soros-terving

 150714184012-als-ice-bucket-challenge-full-169.jpg

Végre nekünk is van igazi, hamisítatlanul magyar netes hógolyónk, ami remélhetőleg még szép pillanatokat fog szerezni a kampány hátralévő időszakában.

 

Tréfás kedvű fiatalok mit sem sejtő polgártársaikat lepik meg azzal, hogy leüvöltik a fejüket, mégpedig a Soros-terv kifejezéssel. Ráadásul az egészet felveszik videóra.

Tovább

Az egyetlen konstruktív ajánlatot tevőt gyalázza a baloldal

Amit a baloldalnál és a Jobbiknál magától értetődőnek tartanak azt miért az LMP-n kérik számon?


Megismétlődni látszik 2014, amikor a szájkarate baloldali, összefogáspárti szervezetek folyamatosan az LMP-t savazták. Aztán a számok mégis azt mutatták, hogy a nem nekik volt igazuk. Azóta sok változás történt Magyarországon, ami biztos az az, hogy a baloldalon ezek ugyanazok, a Jobbik erősödött, míg az LMP legalább annyiban változtatott a hozzáállásán, hogy jelezte: amennyiben a nagyok leülnek akkor hajlandó az együttműködésre.

És ekkor elszabadult a pokol. Bár nem olyan intenzíven mint négy éve, mert most a savazók is érzik, hogy még nekik sem kerek az érvelésük. Ugyanis az elmúlt években legnagyobb hangon követelőzők, akik a „fogjunkösszeazördöggelis” szakkifejezést ismételgették, most elcsendesültek, akik pedig a reális lehetőségeket felmérték pár fontos részletkérdést nem bontanak ki és csúsztatásokon alapuló magyarázatokkal próbálják a saját felelősségüket áttolni az LMP-re. Igen a baloldali szervezetek és a Jobbik is egyaránt. Az pedig külön érveléstechnikai csemege, hogy egyszer az LMP a felelős a 2014-es egy fős kétharmadért, mert 11 körzetben "rajta csúszott el" a balos győzelem, közben a győzteskompenzáció is elvitt 6-7 mandátumot illetve a külföldiek szavazata is 1-2-t. Nyilván mind-minde az LMP bűne és baloldal olyan tiszta mint a friss hó...

Tovább

Svédországban egy migráns a levegőbe röpített egy szarvast!

 

Nem elég, hogy tódulnak hazafelé a svédországi magyarok mert nem kapnak munkát és naponta atrocitások érik őket, a magyar kormány is alig tudja fogadni és elhelyezni őket (vö. északon nincs határzár), ráadásul az ottani szörnyűségeket további vad állapotok rontják.

Semjén Zsolt vadászni ment ugyanis abba a Svédországba, ahonnan a legjobb lenne elmenekülni a kormánypropaganda szerint. Azt most ne firtassuk, hogy mi a csudából telik Semjén Zsoltnak ötmilliós helikopteres vadászatra, de nyilván irigyek vagyunk meg amúgy is coki mert nagyon is megérdemli, szóval maradjunk a luxusvadászat magyarázatánál. Ugyanis ennél nagyobb cinikussággal elkenni akart öngólt ritkán látni a világtörténelemben.

Tovább

Horror nőgyógyász Budapesten

Egy kávézó női mosdójában szerette volna megvizsgálni legfrissebb páciensét

wmn.jpeg

Egy külföldről visszatelepült olvasónk fordult hozzánk levélben, hogy saját horrorisztikus történetének megosztásával járuljon hozzá, hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Mivel félt, hogy esetleg további kellemetlenségek is érhetik, neve elhallgatását kérte. A szövegben előkerülő név tehát nem olvasónk valódi neve.

A mindennapok és a páciensek szempontjából az orvostudomány egyik legérzékenyebb területe egészen biztosan a nőgyógyászat. Ennek megfelelően a nem megfelelő orvosi magatartással a nőgyógyászok hatalmas traumákat tudnak okozni nem megfelelően viselkedésükkel, ám mindez még sehol sincs ahhoz a történethez képest, amiről ebben a cikkben beszámolunk.

Tovább

Mi a franc folyik Tiszaföldváron?

A fideszes Boldog István nem bír leállni

28722044_2004493389579646_1123099541_n.jpg

2018. március 6-án 10:51 perckor Tiszaföldváron megcsörrent egy mobiltelefon. (Ok, valószínűleg nem egy, sőt, azon a napon és azóta is jó sok.) Bizonyos S. Mária telefonált, hogy segítséget kérjen a hívott féltől abban, hogy a Fidesznek aláírjon. A történet több szempontból is érdekesen indult:

Tovább

A legújabb kamupárt trükk: feleség és férj egymás ellen indul

 d_mti20140325092_focuspoint_926x504.jpg

Lássuk be, nem életszerű, hogy egy szép vasárnapi ebéd során oly mértékben szakadnak szét családok az ideológiai különbségek mentén, hogy eldöntik, egyikük az Összefogás Párt, másikuk a CSP (Családok Pártja), harmadikuk a Medele párt színeiben indul el az országgyűlési választásokon.

 

16.jpg

 

Pedig pont ez történt Csongrád megyében a 4. számú választókörzetben, ahol Szimandl János a CSP, Szimandl Tamás a Medete párt, és Szimandl Tamás felesége Szimandlné Nagy Ibolya a Szepesi Zsolt -féle Összefogás Párt jelöltje lett, mely alakulatról kiderült korábban, hogy nincs politika tartalma, csak a pénzlenyúlásra jött létre.

Tovább

A Jobbikról

A jobbiknak nem csak a múltja, a jelene is erősen problémás. A múltat a többségnek nem kell ragozni, össze lehet foglalni röviden: véresszájú cigányozás, zsidózás, gárda, EU-s zászlóégetés mindenféle konstruktív szakpolitika nélkül. Ehhez képest mára a párt elvileg valami néppártosodásba kezdett, amivel egy új típusú politikát is képvisel: színes pulcsik, mosolygós gyerekek, állatvédelem, EU-ban maradás és ha néha-néha valami véletlen folytán kollektíve megbélyegez egy képviselőjük egy-egy embercsoportot , akkor az elmondásuk szerint csupán vadhajtás. Vona Gábor szerint  mára a jobbik egy nemzeti radikális pártból, egy a bal- és jobboldali megosztottságokon átlépő nemzeti néppárt lett. Mint a párt miniszterelnök-jelöltje kifejtette legutóbb a változást tökéletesen bizonyítja az is, hogy a Fidesz mennyivel vonalasabb álláspontot képvisel a migráció kérdésében: „gondoljunk csak Őcsényre..”  tette hozzá.

Tovább

Orbán az új Gyurcsány

tenyezo_hu_2.jpg
Van abban némi ráció, ha durva népszerűségcsökkenés után egy miniszterelnök leginkább abban bízik, hogy saját híveit még felhergelheti, zavaros időkben, felbomló csordaszellem idején fontossá válik a mozgósíthatóság, hogy a hardkór tábor még egybeterelhető, miközben a lazább kötődésű szavazók megjósolhatatlanul csapódnak ide-oda. Ugyanakkor ez már nem több, mint veszteségminimalizálás, az elkerülhetetlen bukás első jele.

Tovább