Danke sehr!

2017. október 19. - szénhidra

gombfoci1.jpg

Valahogy így köszönt el Orbán Viktor Bernd Storck volt szövetségi kapitánytól, aki két és fél év munka után távozott. És ezzel az elköszönéssel gyakorlatilag mindent elmondhattunk a mai magyar futballról. Kevés, még egy némettel is nagyon kevés és politikával végletesen átitatott.

Szögezzük le, hogy nem Storck a magyar foci rákfenéje, ő legfeljebb belesüllyedt ebbe az ingoványba. Egy olyan ingoványba, ami a rendszerváltás óta képtelen megtisztulni, megfiatalodni és versenyképes focit összerakni nekünk. Ezt a hatalmas bajt pedig minden áron el akarja kendőzni, nem létező eredményeket mutogat, stadionokat épít minden második településen, csak sajnos a focit gólokban és népszerűségben mérik. Világranglista helyezésben és BL csoportmérkőzésekben, fizető nézők számában és nem csak tao milliárdokban meg haveri-vállalkozói szponzorációban.

A probléma összetettebb, mintsem hogy azt egy laikus, BL meccset vagy válogatott meccset néző (mi mást, hazai mérkőzést a radikálisan elhivatott kitartókon kívül nem nézi a kutya sem) fejben össze tudná rakni. De majdnem tízmillió fociedző országa vagyunk, mert a foci érzelmi, látvány-, és sportkérdés is, mégiscsak könnyebb téma, mint mondjuk Paks2. Ezért nem árt esetleg odafigyelni arra is, hogy mit mond és kíván a nép.

Tovább

Az MTI rendszeresen visszatartja az ellenzéki megszólalásokat

arny.jpg 

Az utóbbi időben egyre gyakrabban fordul elő olyan, hogy az ellenzéki pártok megszólalásait valamilyen rejtélyes okból visszatartja a közmédiához tartozó távirati iroda. Az MTI kiküldött tudósítói jó szakemberek, általában fél órán belül továbbítják a megszerkesztett anyagot a központnak. Újságíró berkeken belül az a hír járja, hogy a politikailag forróbb ellenzéki anyagokat az MTI-nek továbbítania kell egy rejtélyes cenzorhoz, aki lecsekkolja azokat.

Tovább

Szombaton ismét példát mutattak a hajléktalan emberek

Csepregi János beszámolója a 7. Lakásmenetről

 avm.jpg

Hihetetlenül üdítő élmény volt szombaton részt venni A Város Mindenkié (AVM) szervezésében megvalósuló 7. Lakásmeneten. Nem ritka, hogy demonstrációkon veszek részt, de ez minden szempontból példaértékű rendezvénynek bizonyult. Olyan, ami sok társával ellentétben még arra is alkalmas lehet, hogy a magyarországi pozitív társadalmi változások lehetőségében (és ez nem pártpropaganda) hitét vesztő Soros-bérencek, akarom mondani szimpla állampolgárok is arra jussanak az októberi verőfényben, hogy ahol ilyen összetartás, tisztelet és akarat van, ott bármi megtörténhet.

Tovább

Az MTI-nek nagyon fáj, ha bántják Mészáros Lőrincet

c.jpg

Sallai R. Benedek sajtóközleményt szeretett volna kiadni „A miniszterelnök strómanja tovább terjeszkedik az élelmiszeriparban is” címmel, de az MTI nem fogadta be azt, mert szerintük az OS szabályzatának 14. 3. pontjába ütközik.

Az LMP-s képviselő azt szerette volna a közvélemény tudomására hozni, hogy Mészáros Lőrinc agrárcége, a Búzakalász 66 Kft. újabb 331,5 millió forint uniós pályázati támogatást nyert el a "mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban" című felhívás keretében. A felcsúti polgármester alcsútdobozi sertéstelepére – amelynek átadásának maga Orbán Viktor mondott beszédet 2014 októberében – most húsfeldolgozó épül.

Tovább

Az MSZP végéhez közeledvén

botka.JPG
Az elmulasztott, valódi rendszerváltás egyik örökösének haláltusáját láthatjuk az újságokban, a képernyőkön. Az utókor majd eldönti, hogy tankönyvbe illik-e a folyamat, de az biztos, hogy várható volt, egyáltalán nem szép látvány és kínos.


Az MSZP minek van? 

Ez egy nagyon jogos kérdés és el is lehetne intézni a választ annyival, hogy hát jól beválasztották az emberek már többször is a parlamentbe, kormányoztak is (vagy legalábbis úgy tettek), azonban az elsikkasztott rendszerváltás titkainak egyik őrizőjeként elemi érdekük volt és még mindig az, hogy fenntartsák a staus quo-t. Ebben társuk a Fidesz, ők a másik nagy érdekeltek. Gyakorlatilag az MSZP csak azért létezik 2006 óta, hogy Orbánt (a centrális erőterét) megtartsa. Slussz-passz. 
Van az a mondás, hogy az kiabál a legjobban, aki sáros, hát most jól látszik, hogy a demokrácia nagy bajnokai nagyon sárosak. Felelősek az elmúlt 25 évért – személyzeti politikájuk miatt azonban az azt megelőző 40 évért is. És ezek az emberek nem értik a demokrácia működését, ami nagy baj, de még nagyobb baj, hogy nem akarják belátni, hogy az idő eljárt felettük. Kézzel-lábbal kapaszkodnak a képviselői, bizottsági, felügyelőbizottsági helyekbe, státuszokba, pozíciókba, de ha kell, minden további nélkül lebratyiznak a Fidesszel, ha vaskos köteg pénzekről vagy esetleg egy jó kis politikai leszámolásról van szó. A Fidesznek meg kimondottan jó egy ilyen viszály sújtotta MSZP, szívesen együttműködik ha kell, ha nem.

 

Tovább

El a kezekkel Molnár Gyulától!

maxresdefault_2.jpg

Az MSZP elnöke Molnár Gyula interjút adott Stumpf Andrásnak a Heti Válaszba, és pontosan ott folytatta, ahol abban a nagyon kínos beszélgetésben az Hír tévén Kálmán Olgánál abbahagyta.

 

Legalább nem kellene többet idejönnöm” – foglalta össze az Egyenesenben akkor Molnár Gy. azt, hogy mi történne, ha nem lenne többet pártelnök. A kérdés az, hogy az ország jobban járna, ha nem Molnár Gyula lenne a szocialisták vezetője. Az is kérdés, hogy jól jár-e Magyarország, hogy egyáltalán van még MSZP.

 

Mindenesetre Molnár Gyula elmondta, hogy Botka azért volt jó jelölt, mert vidéki, mert sikeres polgármester és mert magas. Saját magáról meg azt, hogy azért jó pártelnöknek, mert ugyan a párt népszerűsége stagnál, de állítottak köztársasági elnök jelöltet, és néhány hónapra volt miniszterelnök-jelöltje is a pártnak. Ha szoci lennék asszem beleszédülnek, ahogyan robog ez a sikerexpressz.

Tovább

Adjunk szavazati jogot a 16 éveseknek!

vote-at-16-752x501.jpg

A Lehet Más a Jövő anyapártján, az Lehet Más a Politikán keresztül a mai nap folyamán alkotmánymódosítást terjeszt az Országgyűlés elé, amely nem másra tesz kísérletet, mint hogy leszállítsa a választási korhatárt (de nem a választhatóság korhatárát) a 2019-es önkormányzati és európai parlamenti választásoktól kezdődően 16 éves korra. A módosító javaslat mellett több érv és nemzetközi példa is szól, ezeket vettük sorra.

Tovább

Válaszok Kövér László kijelentéseire

kover_waldorf3.jpg

Kövér László a Magyar Hírlapnak adott interjúban meglepő kijelentéseket tett. Fideszes politikusként tőle is természetesnek tűnik, hogy teljesen más valóságot lát az országból, mint mi, a többség. Szeretnék reagálni állításaira, mert néhány meredek mondata erőst bicskanyitogató hatású:

„Kövér László házelnök szerint további egy, vagy akár még egy kormányzati ciklusra van szükség az ország sorsát hosszú távon meghatározó, a morális és gazdasági rendbetételt követően elindított intézkedések, programok megerősítéséhez.

Egyetértek, azon kitétel nélkül, hogy nem „további“ két ciklus kell, hanem csak így: két ciklus kell egy jó irányhoz. Japán II. világháború utáni gazdasági fejlődése bizonyítja: 5-8 év elegendő ahhoz, hogy egy ország jó irányba forduljon gazdaságilag, társadalmilag. Láttuk mit tett az MSZP nyolc év alatt, látjuk mit tett a Fidesz az elmúlt nyolc évben - s ezekből az irányokból legtöbbünknek elég volt. Nagyon elég. Két ciklus kell - normális, tisztességes, bölcs vezetéssel - és ehhez a Fidesznek buknia kell, mielőbb, mert sem nem normális, sem nem bölcs, s legfőképpen nem tisztességes.

Tovább

Az MSZP falaz a Fideszes mutyinak a FerencvárosbanVisszahívta bizottsági tagságából a ferencvárosi önkormányzat az LMP és az Együtt képviselőjét. Jancsó Andrea (LMP) a kerületi ingatlanmutyit, Baranyi Krisztina (Együtt) a parkolóautomaták körüli visszaéléseket tárta fel. Az MSZP tartózkodott a szavazáson.

„A nyilvánosság kizárásával döntött a IX. kerületi önkormányzat arról, hogy két ellenzéki képviselőt visszahív a bizottsági tisztségéből. Egyikük Jancsó Andrea, az LMP politikusa, aki korábban azért tett feljelentést, mert kiderült, hogy önkormányzati képviselők ismerősei és rokonai kaptak olcsón önkormányzati lakásokat. A másik képviselő Baranyi Krisztina, az Együtt képviselője, aki azt tárta fel, hogy a kerület parkolóautomatái érvénytelen jegyet adnak, az automaták üzemeltetését pedig olyan vállalkozóra bízták, akit parkolási pénzek eltüntetésével vádolnak” – írja a HírTv.

Tovább