A valódi viták otthona

Napi BKV az amazonról, aki megvédte a magyar egészségügyet

Hármas metró, Újpest irányába, hétköznap délelőtt 10 óra 30 perc

2018. február 22. - macska az úton

metro.jpg

Szokásos program a metrón, a legtöbben a telefonjukat nyomkodják, mások bambulnak maguk elé, néhány ember beszélget a mellette ülővel és még egy-két könyv is akad. Az Ecseri út magasságában egy, a kocsi végében álló negyvenesnek tűnő hölgy meglehetősen nagy hangerővel megszólítja az utazókat:

- Kérem, aki nem munkára használja a kütyüjét, az azonnal tegye el! Ezek az eszközök súlyos veszélyt jelentenek a szívbetegekre! Tegyék el a telefonokat, a tableteket, ezek veszélyt jelentenek!

Többen felnéznek, még többen úgy tesznek, mintha meg sem hallották volna, a kütyük pedig maradnak a kezekben. A hölgyet láthatóan zavarja az eredménytelenség, újra próbálkozik, de ismét nem jár sikerrel. Fészkelődik, nézelődik, úgy tűnik, nem akarja annyiban hagyni a dolgot. A Népliget után kiszúr magának egy hozzá közel ülő nőt, akinek a térdén ki van vágva a farmer. Talán azt gondolja, ha a sok emberrel nem is, ezzel az eggyel szerencséje lesz.

- Hölgyem, figyeljen rám! Hölgyem, hallja, magához beszélek!

Az ülő nő felnéz rá.

- Figyeljen csak! 20 év múlva ne jelentkezzen be térdprotézis-műtétre! Vagy magánbiztosításból fedezze! Ideje lenne, hogy ne nézzék hülyének az egészségügyet! Világos?

Az üllő nő még mindig ránéz, de semmit nem felel.

Nyílik az ajtó a Nagyvárad téren, az egészségügy harcos védelmezője feldúltan leszáll a metróról. A szerelvény újra elindul, a kütyük nyomkodása folytatódik, a nadrág térdén a szakadás ugyanúgy megvan, úgy látszik, ma sem sikerült megmenteni az egészségügyet, pedig a hölgy láthatóan mindent beleadott. Szomorú nap az emberiségnek. Budapesten kemény az élet.

Csepregi János

kép forrása: femina.hu

Szír s erdélyi két rossz migráns

szavaz_1.jpg

A "Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt" csoport 37.000 követővel rendelkezik a Facebookon. A csoport célja nem titkolt: a határon túli magyarok szavazati joga ellen kampányol. Múlt pénteki posztjukban ezt írták: „Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy percet nem éltek Magyarországon, és nem is akarnak idejönni, mert jó nekik Erdélyben, de mégis el fognak menni szavazni a 2018-as választáson, hogy továbbra is kapják a pénzt a Fidesztől! Undorító, elég a szavazatvásárlásból! Lájkold és oszd meg a képet, ha te is elvennéd a Pásztor család szavazati jogát!”

A poszthoz kép is került ezzel a szöveggel: „Ez a határon túli család még sosem járt Magyarországon! A szülők mégis elmennek szavazni az én gyermekeim sorsáról!”

Csak hát a történettel több probléma is van. A képen nem a fiktív Pásztorék, hanem a felsősófalvi Parajdi Kálmán Endre és családja szerepel. A képet konkrétan lelopták és illegálisan felhasználták, hazug, gyűlöletkeltő propagandával kiegészítve. A család egyébként Zalában élt évekig, gyermekeik is ott születtek. Ráadásul nem regisztráltatták magukat, így nem is fognak, de nem is akarnak szavazni. A poszt azonban nagyot futott, nem csak a megosztások jöttek, de a gyűlölködő üzenetekből is bőven kijutott Parajdiéknak. Az ügyben már nyomozás is folyik.

Tovább

A zuglói önkormányzati lapban csak az MSZP jelöltje szerepelhet

28 éve jelenik meg a Zuglói Lapok, a XIV. kerületi önkormányzat lapja és ez első olyan választási év, amelyben nem szerepelnek majd az országgyűlési választások jelöltjei, kivéve egyet.

Tovább

Az Úr érkezése

- Pisilni kell!

- Kata, ezt már megbeszéltük. Felvettük az overálodat, erre most nincs idő, mindjárt megérkezik az államtitkár bácsi.

- De nekem akkor is pisilnom kell!

- Nyafoghatsz, de az előbb már megkérdeztelek, akkor azt mondtad, nem kellett, most már késő.

- De…

- Majd máskor jobban meggondolod. De azért azt ne felejtsd el, hogy mindannyian szégyenkezni fogunk miattad, ha bepisilsz!

- Az álomtitkár az micsoda?

- Nem álom, hanem állam, Zsófi! És nem hiszem el, hogy neked még mindig nem megy egyedül a cipőd bekötése. Nem hiszem el, hogy nem direkt csinálod!

- Zsuzsika néni!

- Igen?

- Meg akarom inni a kakaómat!

Tovább

Kövér László szerint az M1 ugyanolyan elfogult, mint a Napkelte volt (HANGFELVÉTEL)

kover.jpg 

Kövér László házelnök nem csak arról beszélt az általunk nyilvánosságra hozott 2017 januárjában készült felvételen, hogy a Fidesz bűvészkedett a választási körzetek átszabásával, de azt is elismerte, hogy a kormány által összegründolt közmédia meg sem próbál megfelelni a kiegyensúlyozott tájékoztatásnak. Kövér László beismeri, hogy egyenlőségjelet lehet tenni a szocialista kormányok alatt lévő Napkelte elfogultsága és a jelenlegi M1 hangvétele között.

Tovább

Fekete-Győr András három pontja

kom.PNG

Losonczy Pál (Jobbik): Mivel az összes induló párt kijelentette, hogy nem léptet vissza jelöltet a jobbikos javára, én mit mondjak?
Fekete-Győr András (Momentum): Én lehet visszalépnék, ha te lennél a legesélyesebb jelölt a kerületben.
Losonczy: Köszi, mit iszol?

 Ha valaki megrémülne, hogy egy álfüggetlen DK-s epeköpködő blogra tévedt és most jön az, hogy Schiffer Fekete-Győr András jobbikosokra mosolyog meg egy kamulevél arról, hogy „eddig a Momentumra szavaztam volna, de csak kibújt horogkereszt a zsákból” akkor nyugodjon meg, ez a poszt nem erről fog szólni, hanem arról, hogy mindazok, akik nagy- vagy kisösszefogást (koordinációt) hirdetnek azzal a szöveggel, hogy „mert csak így lehet leváltani Orbánt”, de a Jobbik részére nem hajlandók ezt megtenni, azok hazudnak.

Tovább

Napi BKV a telhetetlen nagymamáról

vicky-pollard.jpg

Kürtős kalácsot árulnak a hármas metró egyik aluljárójában. Általában nincs nagy sor, de most négyen is álltak egymásután.

Legelöl egy idős néni, körülötte három kis unoka. A néni a három gyereknek két kalácsot kért, majd megjegyezte:

- Lehet, hogy kérek még egy harmadikat is, olyan gusztusos és olyan nagy étvágya van ezeknek a fiúknak!

Ez volt az a pont, amikor a kettővel mögötte álló mackónadrágos lány kilépett a sorból és hangosan azt mondta:

- Öcsém, nem hiszem el, hogy ezek az öregek milyen kurva telhetetlenek!

Majd feldúltan elviharzott a mozgólépcsők felé. A néni megszeppenve csak annyit mondott:

- Nem tudtam, hogy ennyire siet, különben magam elé engedtem volna...

 

Csepregi János

Németh Szilárd hisztisérve és alusityakja

b689c9b84b31dcd06640c3950683a109.jpg

2018 februárjának 13. esős-havas-szürke napján egy egész ország aggódhatott Németh – barátainak Rezsikiller – Szilárd fideszes politikusért. - Édes bogaram! – sóhajthatott fel sok aggódó KDNP-s nagymama. – Kemény fából faragták, nem lesz ennek semmi baja! – nyugtatta őket szerető fideszes uruk, míg a meleg ételre várva Kövér Lászlói bajuszát pödörgette a konyhában. Tiborcz István pedig arra gondolhatott, amíg ilyen őrei vannak a tisztességes piaci versenynek, addig nem lesz gond azzal a bizonyos 13 milliárddal, amiről drága apósával nem igazán beszélnek utóbbi elmondása alapján. A hely pedig, ahol mindez megtörtént, egy Soros Györgyöktől és Rezsidémonoktól ölelt, Brüsszel cibálta, liberális ármánytól lángoló kis ország, a hazánk.

Nehéz nap volt. Az ország egyik fele azért imádkozott, hogy ezt a drága és jó embert, ezt a hatalmas szívvel, arany szájjal és mély bölcsességgel megáldott, nyájas tekintetű ogrét el ne vigye az ördög (a Sátán!) meg ne mérgezzék a gyíkemberek vagy gonosz varázslattal és/vagy agybénító sugarakkal meg ne támadja Soros Szél Bernadett. A másik fele meg arra gondolt, szegény Sziszinek ki ne jöjjön a hisztisérve, ha már megint ennyi hülyeséget beszél össze, mintha rosszul frissítették volna a szoftverét Putyin hackerei, mert szomorú napok várnak rá, ha bekerül a Dél-Pestibe, ami leginkább a mosdóiról híres mostanság.

Tovább

A lopás akkor is lopás, ha a törvény őrei éppen félrenéznek

Az ember ugyan felcsaphatja a büntető törvénykönyvet és ellapozhat az ide vágó passzushoz, azonban mindenki jól tudja – főleg az éppen elkövető – hogy nemcsak a törvény előtt kell felelnie a tettével.

Az ELIOS-ügyben most éppen tizenhárom milliárd forintról bizonyosodott be, hogy jogtalanul került Orbán Viktor lánya közelébe, pontosabban a miniszterelnök vejének Tiborcz Istvánnak a cégéhez, amit nagy eséllyel vissza kell majd fizetni. Tizenhárom milliárd forint akkora összeg, hogy azt nem lehet már ép ésszel összehasonlítani más összegekkel. Százmillió? Egymilliárd? Vagy éppenséggel tizenhárommilliárd? Nincs rá szó. Ezeket az összegeket kastélyokban, magánrepülőgépekben és svájci bankszámlákban mérik. De azért megpróbálhatjuk lefordítani kicsit kézzelfoghatóbb adatokká. Tizenhárom milliárd forintnak megfelelő húszezresből pontosan 30 lakást tudnánk kitapétázni. De még a budi ajtajának belsejére is kerülne akkor „tapéta”. Vagy ha könnyebb elképzelni, akkor legalább egy focipályát le lehetne fedni húszezresekkel és még a kispad tetejére is jutna. Lássuk be, hogy jobban is nézne ki, mint ez a TAO-bűvészkedés és az irdatlan pénzek labdarúgásba pumpálása…

Na de vissza Tiborczékhoz. Különösen felháborító, hogy feddhetetlen erkölcsűnek beállított országvezető családtagjai az érintettek! És semmi következménye sincs a leleplezésnek. Illetve annyi, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kénytelen volt nyomozgatást elrendelni, de rögtön azután kijelenteni is egyben, hogy a nyomozás akár évekig is elhúzódhat. Na jó, szóval a cinizmus még megy, innen jól felismerhető egy tőről metszett pártkatona.

Ha a feddhetetlen erkölcsű miniszterelnöki családhoz tizenhárom milliárd forint lenyúlása kapcsolható akkor vajon a többiekhez mi minden? A lázárok, rogánok, szijjártók, simonkák, pócsok, fideszes kiskirályok, vállalkozók, pályázatírók, hivatalok vajon milyen mennyiségben nyúlják le a közpénzt? Húszezresekből kétszer körbe lehetne teríteni az egyenlítőt tizenhárom milliárdból. A többiek lenyúlásából meg a Földet lehetne letapétázni?

Meddig bírja még az ország gazdasági tűrőképessége ezt a pénzszivattyút? És meddig bírják szó nélkül azok, akiktől ezeket a pénzeket elveszik? Mert értelmezhető a „szocikhoz ne kerüljön a pénz!” logikája, de az már nem, hogy akkor miért ne kerüljön a magyar emberek életének jobbítására. A lopás nemcsak büntetőjogi kategória, hanem erkölcsi is.

CsÁ

 

Borókai Gábor: Előfordul, hogy a Fidesz korábbi álláspontjával fordul szembe

Közéleti személyiségeknek írtunk levelet és vártuk kérdéseinkre választ tőlük Kövér László választási bűvészkedést érintő beszédével kapcsolatban. Korábban Jeszenszky Géza válaszait tettük közre, most borókai Gábor válaszait olvashatják.

Reflektor: Mi a véleménye arról, hogy Kövér László bevallotta, hogy pontosan ugyanazt tették a választási körzetekkel, mint korábban a szocialisták?

Borókai Gábor: Kövér László arról beszélt, hogy a választási körzetek átalakításakor a hatalmon lévőknek  - bár nem szentek, mégis - maguk  felé hajlott a  kezük . Mivel  a Fidesz  csökkent ette a parlamenti képviselői szá mot, nem volt kérdés, hogy  körzeteket kell összevonni, és figyelemmel az alkotmánybíróság  korábbi  döntésére, az aránytalan lélekszámú választói területeket arányosítani kell. Tehát két ok volt az újraszabásra, és az  új  felosztás mindkét kritériumnak megfelelt. Hogy közben a hatalmon lévők még érvényesíteni is tudták pillanatnyi politikai érdekeiket? Nem volt kérdés, hogy ha erre módjuk van, akkor ezt megteszik. Ebben semmi rendkívülit nem látok.  A szabályok betartásával mindenki azt tesz, amit jónak lát. 2014-ben nem ezért nyert választást a Fidesz, és 2018-ban sem ezért lesz sikeres, ha sikeres lesz.  Hogy Kövér László erről beszélt,különösebben nem lepett meg, mert ő sosem számítja ki patikamérlegen a mondandóját. Mondhatni, ami a szívén, az a száján.

Tovább