A valódi viták otthona

Az Úr érkezése

2018. február 19. - szénhidra

- Pisilni kell!

- Kata, ezt már megbeszéltük. Felvettük az overálodat, erre most nincs idő, mindjárt megérkezik az államtitkár bácsi.

- De nekem akkor is pisilnom kell!

- Nyafoghatsz, de az előbb már megkérdeztelek, akkor azt mondtad, nem kellett, most már késő.

- De…

- Majd máskor jobban meggondolod. De azért azt ne felejtsd el, hogy mindannyian szégyenkezni fogunk miattad, ha bepisilsz!

- Az álomtitkár az micsoda?

- Nem álom, hanem állam, Zsófi! És nem hiszem el, hogy neked még mindig nem megy egyedül a cipőd bekötése. Nem hiszem el, hogy nem direkt csinálod!

- Zsuzsika néni!

- Igen?

- Meg akarom inni a kakaómat!

Tovább

Kövér László szerint az M1 ugyanolyan elfogult, mint a Napkelte volt (HANGFELVÉTEL)

kover.jpg 

Kövér László házelnök nem csak arról beszélt az általunk nyilvánosságra hozott 2017 januárjában készült felvételen, hogy a Fidesz bűvészkedett a választási körzetek átszabásával, de azt is elismerte, hogy a kormány által összegründolt közmédia meg sem próbál megfelelni a kiegyensúlyozott tájékoztatásnak. Kövér László beismeri, hogy egyenlőségjelet lehet tenni a szocialista kormányok alatt lévő Napkelte elfogultsága és a jelenlegi M1 hangvétele között.

Tovább

Fekete-Győr András három pontja

kom.PNG

Losonczy Pál (Jobbik): Mivel az összes induló párt kijelentette, hogy nem léptet vissza jelöltet a jobbikos javára, én mit mondjak?
Fekete-Győr András (Momentum): Én lehet visszalépnék, ha te lennél a legesélyesebb jelölt a kerületben.
Losonczy: Köszi, mit iszol?

 Ha valaki megrémülne, hogy egy álfüggetlen DK-s epeköpködő blogra tévedt és most jön az, hogy Schiffer Fekete-Győr András jobbikosokra mosolyog meg egy kamulevél arról, hogy „eddig a Momentumra szavaztam volna, de csak kibújt horogkereszt a zsákból” akkor nyugodjon meg, ez a poszt nem erről fog szólni, hanem arról, hogy mindazok, akik nagy- vagy kisösszefogást (koordinációt) hirdetnek azzal a szöveggel, hogy „mert csak így lehet leváltani Orbánt”, de a Jobbik részére nem hajlandók ezt megtenni, azok hazudnak.

Tovább

Napi BKV a telhetetlen nagymamáról

vicky-pollard.jpg

Kürtős kalácsot árulnak a hármas metró egyik aluljárójában. Általában nincs nagy sor, de most négyen is álltak egymásután.

Legelöl egy idős néni, körülötte három kis unoka. A néni a három gyereknek két kalácsot kért, majd megjegyezte:

- Lehet, hogy kérek még egy harmadikat is, olyan gusztusos és olyan nagy étvágya van ezeknek a fiúknak!

Ez volt az a pont, amikor a kettővel mögötte álló mackónadrágos lány kilépett a sorból és hangosan azt mondta:

- Öcsém, nem hiszem el, hogy ezek az öregek milyen kurva telhetetlenek!

Majd feldúltan elviharzott a mozgólépcsők felé. A néni megszeppenve csak annyit mondott:

- Nem tudtam, hogy ennyire siet, különben magam elé engedtem volna...

 

Csepregi János

Németh Szilárd hisztisérve és alusityakja

b689c9b84b31dcd06640c3950683a109.jpg

2018 februárjának 13. esős-havas-szürke napján egy egész ország aggódhatott Németh – barátainak Rezsikiller – Szilárd fideszes politikusért. - Édes bogaram! – sóhajthatott fel sok aggódó KDNP-s nagymama. – Kemény fából faragták, nem lesz ennek semmi baja! – nyugtatta őket szerető fideszes uruk, míg a meleg ételre várva Kövér Lászlói bajuszát pödörgette a konyhában. Tiborcz István pedig arra gondolhatott, amíg ilyen őrei vannak a tisztességes piaci versenynek, addig nem lesz gond azzal a bizonyos 13 milliárddal, amiről drága apósával nem igazán beszélnek utóbbi elmondása alapján. A hely pedig, ahol mindez megtörtént, egy Soros Györgyöktől és Rezsidémonoktól ölelt, Brüsszel cibálta, liberális ármánytól lángoló kis ország, a hazánk.

Nehéz nap volt. Az ország egyik fele azért imádkozott, hogy ezt a drága és jó embert, ezt a hatalmas szívvel, arany szájjal és mély bölcsességgel megáldott, nyájas tekintetű ogrét el ne vigye az ördög (a Sátán!) meg ne mérgezzék a gyíkemberek vagy gonosz varázslattal és/vagy agybénító sugarakkal meg ne támadja Soros Szél Bernadett. A másik fele meg arra gondolt, szegény Sziszinek ki ne jöjjön a hisztisérve, ha már megint ennyi hülyeséget beszél össze, mintha rosszul frissítették volna a szoftverét Putyin hackerei, mert szomorú napok várnak rá, ha bekerül a Dél-Pestibe, ami leginkább a mosdóiról híres mostanság.

Tovább

A lopás akkor is lopás, ha a törvény őrei éppen félrenéznek

Az ember ugyan felcsaphatja a büntető törvénykönyvet és ellapozhat az ide vágó passzushoz, azonban mindenki jól tudja – főleg az éppen elkövető – hogy nemcsak a törvény előtt kell felelnie a tettével.

Az ELIOS-ügyben most éppen tizenhárom milliárd forintról bizonyosodott be, hogy jogtalanul került Orbán Viktor lánya közelébe, pontosabban a miniszterelnök vejének Tiborcz Istvánnak a cégéhez, amit nagy eséllyel vissza kell majd fizetni. Tizenhárom milliárd forint akkora összeg, hogy azt nem lehet már ép ésszel összehasonlítani más összegekkel. Százmillió? Egymilliárd? Vagy éppenséggel tizenhárommilliárd? Nincs rá szó. Ezeket az összegeket kastélyokban, magánrepülőgépekben és svájci bankszámlákban mérik. De azért megpróbálhatjuk lefordítani kicsit kézzelfoghatóbb adatokká. Tizenhárom milliárd forintnak megfelelő húszezresből pontosan 30 lakást tudnánk kitapétázni. De még a budi ajtajának belsejére is kerülne akkor „tapéta”. Vagy ha könnyebb elképzelni, akkor legalább egy focipályát le lehetne fedni húszezresekkel és még a kispad tetejére is jutna. Lássuk be, hogy jobban is nézne ki, mint ez a TAO-bűvészkedés és az irdatlan pénzek labdarúgásba pumpálása…

Na de vissza Tiborczékhoz. Különösen felháborító, hogy feddhetetlen erkölcsűnek beállított országvezető családtagjai az érintettek! És semmi következménye sincs a leleplezésnek. Illetve annyi, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kénytelen volt nyomozgatást elrendelni, de rögtön azután kijelenteni is egyben, hogy a nyomozás akár évekig is elhúzódhat. Na jó, szóval a cinizmus még megy, innen jól felismerhető egy tőről metszett pártkatona.

Ha a feddhetetlen erkölcsű miniszterelnöki családhoz tizenhárom milliárd forint lenyúlása kapcsolható akkor vajon a többiekhez mi minden? A lázárok, rogánok, szijjártók, simonkák, pócsok, fideszes kiskirályok, vállalkozók, pályázatírók, hivatalok vajon milyen mennyiségben nyúlják le a közpénzt? Húszezresekből kétszer körbe lehetne teríteni az egyenlítőt tizenhárom milliárdból. A többiek lenyúlásából meg a Földet lehetne letapétázni?

Meddig bírja még az ország gazdasági tűrőképessége ezt a pénzszivattyút? És meddig bírják szó nélkül azok, akiktől ezeket a pénzeket elveszik? Mert értelmezhető a „szocikhoz ne kerüljön a pénz!” logikája, de az már nem, hogy akkor miért ne kerüljön a magyar emberek életének jobbítására. A lopás nemcsak büntetőjogi kategória, hanem erkölcsi is.

CsÁ

 

Borókai Gábor: Előfordul, hogy a Fidesz korábbi álláspontjával fordul szembe

Közéleti személyiségeknek írtunk levelet és vártuk kérdéseinkre választ tőlük Kövér László választási bűvészkedést érintő beszédével kapcsolatban. Korábban Jeszenszky Géza válaszait tettük közre, most borókai Gábor válaszait olvashatják.

Reflektor: Mi a véleménye arról, hogy Kövér László bevallotta, hogy pontosan ugyanazt tették a választási körzetekkel, mint korábban a szocialisták?

Borókai Gábor: Kövér László arról beszélt, hogy a választási körzetek átalakításakor a hatalmon lévőknek  - bár nem szentek, mégis - maguk  felé hajlott a  kezük . Mivel  a Fidesz  csökkent ette a parlamenti képviselői szá mot, nem volt kérdés, hogy  körzeteket kell összevonni, és figyelemmel az alkotmánybíróság  korábbi  döntésére, az aránytalan lélekszámú választói területeket arányosítani kell. Tehát két ok volt az újraszabásra, és az  új  felosztás mindkét kritériumnak megfelelt. Hogy közben a hatalmon lévők még érvényesíteni is tudták pillanatnyi politikai érdekeiket? Nem volt kérdés, hogy ha erre módjuk van, akkor ezt megteszik. Ebben semmi rendkívülit nem látok.  A szabályok betartásával mindenki azt tesz, amit jónak lát. 2014-ben nem ezért nyert választást a Fidesz, és 2018-ban sem ezért lesz sikeres, ha sikeres lesz.  Hogy Kövér László erről beszélt,különösebben nem lepett meg, mert ő sosem számítja ki patikamérlegen a mondandóját. Mondhatni, ami a szívén, az a száján.

Tovább

Szabó Tímea a mandátumért mindent elárult, amiben hitt régen

20_1.jpg

Szabó Tímea, a P legnagyobb túlélője alaposan körbelefetyelte a szocikat az MSZP szombati kongresszusán:

 

A szívemhez nőtt a csapat. hallottam mindenfélét az MSZP-ről, hogy eljárt felette az idő, vagy árulók vannak benne. Ennél nagyobb tévedés a világon nincs, ezt ti se higgyétek el soha!"

 

A politikai következetesség rögös országútján meg, megbotló Szabót mi más motiválhatná, ha nem az újabb 4 év biztos parlamenti képviselőséggel járó fizetés vonzó lehetősége.

Tovább

Mit kéne még ellopni ebben az országban?

Nagyon szabadnak tűnik a vásár


Sokszor futok bele abba a fideszfanatikus érvbe, hogy miért probléma, hogy mészároslőrincek, meg garancsiistvánok illetve manapság már (nekik új, nem nekem) tiborczistvánok kapnak állami megrendeléseket? Most kapják a szocik? Kapja Gyurcsány?


Elképesztő hallani, hogy ennyire fanatizáltan egybites az érvrendszer, ami kikezdhetetlen, gránit monolitszerű. Jóval kikezdhetetlenebb, mint az alaptörvény de erre építhet is a Fidesz. Épít is. Lánczi András, a kormányzati agytröszt egyik agyféltekéje már korábban megírta, hogy az amit az ellenzék állít, hogy korrupció az maga a Fidesz és a kormány gazdaság-filozófiája, gyakorlatilag a nemzeti tőkésosztály felhizlalása. Úgy látszik, hogy mindenáron – még akár nyílt lenyúlással is el kell érni ezt a célt.


Tovább

Jeszenszky: Abszurd választókerületeket hozott létre a Fidesz

Megkérdeztünk több, jeles közéleti szereplőt, hogy ők mit gondolnak arról amit Kövér László a választási-bűvészkedésről mondott illetve a mai közállapotokról. Elsőnek Jeszenszky Géza válaszolt nekünk.

Kedves Reflektor!

 

Küldöm válaszaimat.

Mi a véleménye arról, hogy Kövér László bevallotta, hogy pontosan ugyanazt tették a választási körzetekkel, mint korábban a szocialisták?

Kövér nem jól emlékszik, a korábbi választási törvény alapjait nem az MSZP, hanem az 1989-es kerekasztal fektette le: 1989. évi XXXIV. törvény az országgyűlési képviselők választásáról

Ön szerint belefér-e a földrajzi bűvészkedés?

A népesség változása miatt időnként indokolt korrigálni a választókerületek határait, de nem szemérmetlenül részrehajló módon, gyakran egészen abszurd kerületeket hozva létre.

Mennyiben gondolja, hogy a Fidesz 2010 után folytatta azt a politikát, amit korábban meg kívánt haladni?

Sajnos a Fidesz 2010-tól korábbi elveivel és gyakorlatával ellentétes politikát folytat.

Ön számára milyen értékrendet takar a polgári Magyarország kifejezés?

Igen rokonszenves, demokratikus értékrendet sugall, de egyrészt a 888-as Fodor elismerte, hogy az csak egy frázis, egy fogás volt, másrészt ma már nyoma sincs a polgári viszonyoknak.

 

Szívélyes köszöntéssel 

Jeszenszky Géza