A valódi viták otthona

Megtaláltuk az egyetlen civil szervezetet, amelyet véd a kormány! Kár, hogy autistákat bántalmaznak…

2018. július 11. - Tálos Lőrinc

12784762_510736_384ce340068b12108d94ddb9aaf75b06_wm.jpg

A civil szervezetek ellen fellépő kormány a civil szervezetek függetlenségére hivatkozva nem tesz semmit egy autistákat fenyegetéssel, szóbeli bántalmazással „gyógyító” csaló tevékenységének megakadályozása érdekében.

Tovább

Az LMP nem szakad szét, csupán megtisztul

 image_aspx_1.jpg

Aki figyeli a közélet eseményeit, láthatja, hogy a 18-as országgyűlési választások után az LMP-t heves támadások érik. Kunhalmi Ágnes rögtön a választás után őket nevezte meg bűnbaknak, miközben a tények azt mondják, hogy az LMP több mint 130 ezer szavazattal növelte támogatói számát, míg az MSZP, kiegészülve a DK-val, 300 ezernyi voksot vesztett. Nyilván nem lett volna jó taktika a szocik részéről beismerni a kudarcot, jobb ötletnek tűnt másra ráhúzni a vizes lepedőt. Ez a vonal erősödött meg Tóth Bertalan MSZP elnökké választásával, sőt ezt követően a még megmaradt ballib média is totális háborút indított a zöldpárt ellen. Az ATV-n cseppet sem manipulatívan arról szavaztatták a nézőket, hogy ön szerint is az LMP tehet a kétharmadról?, és a Magyar Narancstól kezdve a 168 óráig a Nyugatifénytől a nívótlan B1 blogig beleállt a támadásba.

Tovább

Az LMP és a „lejáratókampány”

leaking-bucket-news.jpg
Híre ment, hogy az LMP-ben „rendkívüli ülést tartanak az LMP ellen indított médiahadjárat" miatt. A hír majdnem igaz (az ülés nem rendkívüli), az annak nyomán született felháborodáshullám azonban a saját farkába harap: az elnökségi ülés ugyanis pont azzal kíván foglalkozni, hogy a párt belső fórumairól folyamatosan adagolnak olyan információkat a sajtónak, amelyek rossz színben tüntetik fel a pártot.

Tovább

Az LMP és a „lejáratókampány”

Híre ment, hogy az LMP-ben „rendkívüli ülést tartanak az LMP ellen indított médiahadjárat" miatt. A belső levelezésből kiszökött hír majdnem igaz (az ülés nem rendkívüli), az annak nyomán született felháborodáshullám azonban a saját farkába harap: az elnökségi ülés ugyanis pont azzal kíván foglalkozni, hogy a párt belső fórumairól folyamatosan adagolnak olyan válogatott félinformációkat a sajtónak, amelyek rossz színben tüntetik fel a pártot.

A helyzet egyértelmű: az LMP elveszítette a választásokat. A saját maga elé kitűzött célok közül csak a legkisebbet, saját szavazótáborának bővülését sikerült elérnie, az viszont nem volt olyan mértékű, hogy a párt számára áttörést jelentsen (továbbra is a negyedik helyen áll a kormánypártok, a Jobbik és a régi baloldali pártok mögött) és arra sem volt elég, hogy új ellenzéki szavazók bevonzásával javítson a politikai erőviszonyokon. Egy ilyen helyzetben egy ellenzéki pártban le kell vonni a tanulságokat, aminek személyi következményei éppúgy kell legyenek, mint kihatása a választott stratégiára. A Jobbik szakad, az LMP belső vitáival szórakoztatja a nagyérdeműt, az MSZP-ben felröppentek a verebek és más sorrendben ültek vissza a drótra, a DK-ban meg lófasz se történt, Gyurcsány Ferenc továbbra is tévedhetetlen.

Tovább

Gyorselemzés Győri Péter vereségéhez – válasz Pintér Bencének

36800526_10212144598947148_3516449506608545792_n.jpg

Pintér hat pontját nevezhetjük minden jövőbeni választásra nézve érvényes majomvezetőnek, ugyanakkor e sorok szerzője nem varrna mindent Győri Péter vagy az odakent kampány nyakába. Sem a jelölt személye, sem az, hogy időközi választásról volt szó, amelyre nehezebb mozgósítani, sem az ellenzéki pártok választás utáni másnapossága nem elegendő magyarázat önmagában a fideszes jelölt majdnem kétharmados győzelmére. 

Tovább

Valakik Hop-on maradtak

Két évvel ezelőtt sajátos előterjesztés került a Fővárosi Közgyűlés képviselői elé, a zárt ülésen tárgyalt és helyszínen kiosztott előterjesztésből az derült ki, hogy a főváros koncesszióba adná a városnéző (hop-on hop-off) buszok üzemeltetésének jogát, a jelenlegi hat, egymással versenyző cég helyet egyetlen egynek. A nyertes 20 évre kerülne monopolhelyzetbe a milliárdos bevételt hozó piacon. A 24.hu akkor azt írta, hogy a szállodaüzletben – így a budapesti Buddha-Bárban – érdekelt jordán testvérpár Zakaría és Szamír Hamdan nyerhet a koncesszión.

20120614-klotildpalota-megnyito-buddha-bar1.jpg

Tovább

Bősz Anett védelmében

00597401.jpeg
Fel lehet tenni a kérdést, hogy mennyit ér a Liberálisokkal kötött szövetség, de ha valaki szerint egy lyukas garast se, akkor vagy ne kössön velük szövetséget, vagy tartsa magát ahhoz, amit annak megkötésekor ígért.

Tovább

Az ellenzéknek nem rinyálnia, hanem dolgoznia kell

do-you-know-the-real-value-of-hard-work.png

Úgy tűnhet igen nagy a nyomás az ellenzéki képviselőkön, mivel a választók azt várják el tőlük, hogy ne vegyék fel az országgyűlési választásokon kapott mandátumukat, mert ezzel a lépéssel legitimálják Orbán Viktor rendszerét.

 

Ám ez az érvrendszer nem csak több helyütt vérzik, hanem azt is meg kell vizsgálni, hogy vajon tényleg ez a mindent elsöprő népakarat, vagy mesterségesen gerjesztik. Talán először Gulyás Márton vetette fel az ötletet, közvetlenül a választások után, aztán gyorsan magukévá tették azok, akik leginkább elkeseredtek a választási eredmény miatt. Ilyen volt Juhász Péter például, akinek a pártjára mindösszesen 37 562-en szavaztak. Mondjuk ez pont 37 562-vel több, mint amilyen felhatalmazást Gulyás Márton kapott. Juhász minden alkalommal igyekszik felszólítani azon politikusokat, hogy ne vegyék fel a mandátumokat, akiknek Juhásszal ellentétben valós társadalmi támogatottsága van. Aztán ott volt Kálmán Olga meg a politikust kérdező műsorok, akik szintén nyomás alá helyezték az ellenzékieket a kérdésben. Addig sikerült hevíteni a hangulatot, míg a Mi vagyunk többen tüntetéseken az lett az általános állítás, hogy áruló, aki parlamenti képviselőként akar dolgozni, akár megszavazták erre tisztségre a választók, akár nem. Az ellenzéki pártok segítségével polgármesteri székhez jutó Márki-Zay Péter egyenesen arról fantáziált, hogy most dől el, hogy ki áll a jó emberek, és ki a rossz emberek mellé.

Tovább

Karácsony szerint az MSZP-P-nek remek stratégiája van, csak nem működött

fred01.jpg
„Nem szeretnék szerénytelennek tűnni, és nem vitatom, hogy hajlamos vagyok a köldöknézésre, de szerintem az MSZP és a Párbeszéd stratégiájának helyességét igazolta a rossz eredmény.” (Karácsony Gergely a Népszavának)

Mi van?”
(Tálos Lőrinc,
a Reflektor blogon)

Tovább