A valódi viták otthona

Reflektor

Döry L.: Kvótanépszavazás, megtiltsuk a Napnak, hogy ne keljen föl, vagy üzenjünk Brüsszelnek?

2016. szeptember 30. - macska az úton

 

Vannak, akik azt állítják, hogy a kvótanépszavazás értelmetlen, vagy alkotmányellenes eredményt hoz. Akik így gondolják, azok szerint az Országgyűlés a népszavazás eredményeképpen mást nem tehet: vagy nem hoz törvényt, vagy az uniós joggal ellentéteset hoz, illetőleg hoz egy olyan tiltó jogszabályt, amely egy olyan uniós jogi aktust tilt, amely még nem született meg, illetőleg az uniós alapszerződés szerint nem is születhet meg. Vagy – az akaratnyilvánítás céljával ellentétesen - a jövőbeli esetleges betelepítéshez kell hozzájárulását adnia. Tehát bármit tesz, vagy jogellenes, vagy értelmetlen eredményre jut.

Ha elfogadjuk azt, hogy a kvótanépszavazás ilyen kimenetelű jogalkotási kötelezettséggel jár az Országgyűlés számára, az azonban nem jelenti a népszavazás értelmetlenségét, vagy jogellenességét. Hiszen semmi akadálya nincs annak, hogy megtiltsuk a Napnak, hogy ne keljen föl. A tiltó szabályt semmilyen magatartás nem fogja megsérteni (a Nap minden bizonnyal holnap is föl fog kelni). Így inkább annak a fölvetése az értelmetlen, hogy van-e jogunk a Napnak megtiltani, hogy ne keljen föl, vagy, hogy egy ilyen tiltás alkotmányellenes-e.

8712.jpg

Ezt azoknak is tudniuk kell, akik a népszavazás értelmetlenségével érvelnek.

Ami miatt mégis ellentmondásba kerülnek önmagukkal, az a népszavazás belpolitikai és morális kérdéseitől független. Az, az unióról szól.

Álláspontjukkal azt a látszatot tartják fenn ugyanis, hogy az uniós intézmények működése, az uniós szervek és a tagállamok közötti munkamegosztás az alapító szerződések, és azok szelleme szerint alakul. Ha valamit nem enged az alapító szerződés, az nem is fog megtörténni.

Ez azonban egy ideje nincs így. Az integráció a saját maga által és a tagállamokkal közösen elfogadott szabályok és az alapszerződés ellenében működik.

2005-ben a holland és francia népszavazás eredményét megkerülve ratifikálják a lisszaboni szerződést, 2011-ben Olaszországban államcsínnyel lecserélik a miniszterelnököt, 2015-ben az EU párti és népszavazással megerősített görög kormányprogramot a görög bankok kivéreztetésével törlik el, a megszorítás-ellenes portugál parlamenti többség elnöki vétóval nem alakíthatott kormányt, a holland népszavazás ellenére erőltetik Ukrajna társulását, titokban tárgyalják le a TTIP-t.

Az EU megragadta a válság kínálta lehetőséget annak érdekében, hogy hatalmát kiterjessze: A görög adósságválságot úgy kezeli, hogy a válság időtlen időkig fönnálljon és így egyik tagállamát ne választott képviselői, hanem egy meg nem választott trojka irányítsa.

Ennek a tendenciának az eufemisztikus megnevezése a „föderalizmus”, amely egyébként az európai egységesülés történetének kezdetén már elbukott. Az egyes nemzeti politikák jobbra tolódása (HU, PL, FR, A, D) mellett kevés figyelmet kap, hogy maga az EU autoriter. Mindegyikük ugyanabban a válság utáni történelmi helyzetben, ugyanazt a politikai dinamikát követi.

Ebben az összefüggésben a kelet-európai tagországok külön álláspontja sem annak köszönhető, hogy Kelet-Európa a „kommunizmus” miatt tradicionálisabb, monokulturális, vagy elmaradott társadalmak otthona lenne. Ez csupán a hegemónia és helyi képviselőinek (a liberális középosztályok) ideológiája, amely a Nyugat és a Kelet közötti hatalmi, gazdasági különbségeket a Kelet alsóbbrendűségének elméletével igazolja.

A népszavazás legfontosabb tétje tehát nem alkotmányjogi, és nem is a „kormányhoz” vagy a „bevándorlókhoz” fűződő viszonyban, vagy az ehhez kapcsolódó ideológiai és morális szókincsekben jelenik meg. A népszavazás legfontosabb metszete, hogy a válság-üzemmódban működő tagállami politikák versengenek a válság-üzemmódban működő uniós politika fölötti irányításáért.

Azt, hogy egy népszavazás abszurd, nevetséges, a benne résztvevők tökfilkók, illetőleg Oroszország szekerét tolják a véleményipar egyszer már végigmondta az április holland és a BREXIT referendum kapcsán. Ahogyan azt is, hogy a népszavazással a nép a brüsszeli elitnek üzenhet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr6611754513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2016.09.30. 23:11:59

Reális, tényszerű elemzés, de még nem a probléma megoldása.

2016.09.30. 23:30:54

tehát üzenjünk a napnak, ne kelj föl, mert ha igen, leköltözünk a pincébe?
Hogy meg fog rettenni!
Béláim, ezt túltoltad rendesen.
Szerinted üzenjünk Brüsszelnek, mert érvelésed szerint eddig sem vették figyelembe.

Netuddki. 2016.09.30. 23:49:21

Jó reggelt! Az orbánod is a brüsszeli "elit" tagja. Még...

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.10.01. 00:00:33

@Döry L.:
Az összevetésed alapján, erősen bandzsítottál, aztán belenéztél a köldöködbe.

ember100 2016.10.01. 00:00:52

Helló !

Setét vagy Öcsém mint az éjszaka !
EU egy klub ahova tartozni szeretnénk :)
Brüsszel egy város NEM ember :) nincs akarata hatalma felettünk.
'300 migráncs egy 10 milliós országban NULLA
Persze ha úgy kommunikálja a fityesz a MI pénzünkből akkor az 1000 ezer terrorista is lehet AGYRÉM
Szavazni lehet hogy akarunk-e migránst persze nem , de arról hogy Paks 2 , vasárnapi boltzár , manyup pénzek stb. arról PERSZE NEM!!!!
Mi lenne ha arról szavaznánk hogy ingyen legyen a sör :)
Agyatlan egy írás , olyan mintha a fityesz rendelte volna :)

BéLóg 2016.10.01. 00:24:47

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem. Szimplán AKÁR akar az EU ide embereket telepíteni, AKÁR nem, szarunk réájuk, mert mi nem hagyjuk.
A Nap példával, AZT nem tilthatjuk meg a Napnak hogy ne kelljen fel, de építhetünk egy bazinagy tetőt és elérhetjük, hogy itt árnyék és kellemes hőmérséklet legyen, míg máshol belepusztulnak a hőségbe.
Szóval, kéne egy kicsit igyekezni, mert KURVA könnyen elkaptuk uram!

BéLóg 2016.10.01. 00:28:29

@ember100: Mondd, te B. Aromm Arha! KI akadályoz meg abban, hogy beadjál egy indítványt paks2.-ről, a vasárnapi boltzárról meg AZÉRT nem szavaztunk mert ELŐBB visszavonták, hülye!
A manyup pénzekről meg mit szavaztál volna, szerencsétlen? Hát akkor se szavaztál amikor KIVETTÉK a közösből, majdnem a 3,14ba ledöntve az efgész országot,? (Ennek köszönhettük a 3%-os kötelességszegési eljárást, szerencsétlen!)

Ha lenne benned egy minimális mennyiségű ész, MEGTEHETNÉD hogy indítasz egy beadványt és ha az ALKOTMÁNYOSAN megfekllelő, valamint ÖSSZESZEDET hozzá a megfelelő aláírást, akkor LESZ szavazás arról hogy ingyensör!

colonel Tigh 2016.10.01. 00:48:38

Édes f@szom... hiába csűrik-csavarják, ez bizony egy értelmetlen népszavazás, a célja pedig még véletlenül sem szolgálja a nemzet érdekét, milliárdos gázszerelők és gazdái kivételével. Kedves cikkíró! Ha tényleg komolyan gondoltad amit ide leírtál, és mindenképpen üzenni akarsz az Eunak (bocsánat: Brüsszelnek) abból a megfontolásból amit fönt részleteztél, akkor a szavazásra bocsátott kérdést talán annak megfelelően kellene megfogalmazni... és a mérhetetlenül gusztustalan, uszító és gyűlölködő-, de legalább döbbenetes összegbe kerülő kampány helyett a fönt részletezett szempontokról alapján kellene párbeszédet kezdeményezni az emberekkel.
Mindenki tudja, hogy ez az egész miről szól. Meg lehet magyarázni utólag, de nem érdemes. Sokan ugyanis sértőnek tartják az ilyetén való hülyének nézést - úgy is kérdezhetném, hogy kit néztek hülyének? Van egy olyan érzésem, hogy ezek a megmagyarázásokkal valójában saját magatokat akarjátok meggyőzni. Próbáltok kapaszkodni valamibe, amivel meg lehet indokolni mindazt ami történik. Kétségbeesetten megy a libsizés, balosozás, sorosozás bárki ellenében, mindenkire rányalják a cetlit, arra is, aki csak rá mert kérdezni valamelyik sumákságra. Egyszerűen undorító. A nemzet igazi ellenségei nem Brüsszelben ülnek, hanem a Parlamentben. Meg nemsokára a Várban.
Csak még egy gondolat, a végéről számított 3. bekezdéshez: teljesen igazuk van abban, hogy elmaradottak vagyunk, részben az 50év kommunizmusnak köszönhetően. Alsóbbrendűek nem, de elmaradottnak viszont azok vagyunk. Abszolút és nem kicsit (nyilván kinek nem inge). Ez sajnos tény. És van egy rossz hírem: nemhogy jönnénk föl, de egyre inkább szakadunk le, tovább növelve elmaradottságunkat. Főleg a mostani időkben, a lehető legrosszabbkor került az ország orbán és sleppje kezére, a lehető legrosszabbkor züllesztik le az oktatást. És ha valaki azt fantáziálja, hogy "de majd 1-2év múlva minden rendben lesz, annak most mondom, hogy ellenkezőleg. Iszonyatos hátrányban leszünk 10-20 év múlva, szó szerint elmegy mellettünk a világ. Igen, el vagyunk maradva, de piszkosul. És ezen nem megsértődni kell, meg megmagyarázni, hogy "nem is úgy van az", hanem tenni ellene. Mert se orbán sem a sleppje nem fog.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.10.01. 06:24:23

Így igaz. Ha valóban nem lenne lényeges a népszvazazás, nem renegne tőle a liberális brüsszelita elit.

Kelly és a szexi dög 2016.10.01. 07:11:57

Aki nem szeretne betelepítést, az menjen el - ennyi

atpijkamo117 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.10.01. 07:29:27

@BéLóg: Nagyon nem vagy otthon közéleti kérdésekben. Ilyen felkészületlenül nem kéne megszólalnod.

"KI akadályoz meg abban, hogy beadjál egy indítványt paks2.-ről,"

Az NVB.

hvg.hu/itthon/20140217_Paks_2_nepszavazas_itt_nagyon_nem_lesz

"a vasárnapi boltzárról"

Kigyúrt kopasz FideSS verőlegények.

LúzerMan 2016.10.01. 07:32:00

Öööö...
Ha ez a kérdés, akkor miért nem ezt teszik fel?

Ez itten szerintem szerecsenmosdatás.

midnight coder 2016.10.01. 08:00:32

@ember100: Az EU az a klub, ahová tartozunk. Előtte pedig a KGST volt az a klub ahová tartoztunk. Mind a kettőnek meg vannak illetve voltak a maga előnyei, és a hátrányai is. Az első klub az idióta kommunista vezetés hülyesége miatt csődbe ment. A mostani épp nagy léptekkel tart ugyanebbe az irányba. A pokolba vezető út egyik szép nagy lépcsője a migránsok befogadása. Nem ez az egyetlen lépés, ez még önmagában nem fogja megmenteni Európát - sőt, igazából azt is kétlem, hogy Európát meg lehetne még menteni - de a migrik befogadása vagy 50 évvel felgyorsítja az összeomlást.

midnight coder 2016.10.01. 08:09:35

@ember100: Ja, és az a 300 migráns a ballibák tavalyi számítása alapján is legalább 800. Ami mára már legalább 1000-et jelent, mert azóta is érkeztek. Ez a Merkel-féle családegyesítés után fel fog menni vagy 6000-re. Persze lehet azt mondani, hogy 6000 migráns elfér ott, ahol már amúgy is van egymillió régebbi bevándorló akiknek nagy része szintén nem dolgozik. Ami akkor igaz is lenne, ha ez után a 6000 után megállna a folyamat. De nem fog. A Közel-Keleten és Afrikában még százmilliós nagyságrendű migri vár arra, hogy Európába jöhessen. Másrészt, a mi bevándorlóink beszélik a nyelvet, tudnak írni-olvasni, és többé-kevésbé ismerik és elfogadják az európai kultúrát, de semmiképpen nem ellenségesek vele szemben.

ember100 2016.10.01. 09:16:11

@BéLóg:
Helló !

Látod látod Te is sötét agy mosott fideszdroid vagy !
Itt leginkább a szavazás ÉRTELMETLENSÉGÉRŐL van szó,
Meg arról amiről a fityesz akar szavazni arról szavazunk még ha értelmetlen is.
A vasárnapi boltbezárásos szavazás előtti lépés csak színjáték volt.
A többi példa amit írtam csak kiragadott hirtelen ötlet volt DE valós problémák.

ember100 2016.10.01. 09:22:11

@midnight coder:
Helló !

Igen egy klubba tartozunk EU .
Persze vannak előnyei hátrányai de ugye azt vágod hogy NEM lehet CSAK az előnyöket elfogadni !
A migránsok számával lehet trükközni DE a 10 millió magyarhoz képest még a 10 ezer is elég csekély .
A 45 m2 es lakásomba 1 migráns is sok lenne de magyarországon elosztva azért elférnének.

midnight coder 2016.10.01. 09:39:18

@ember100: Ha szét lehetne osztani mondjuk minden faluban lenne 3 migráns, akkor valóban nem sok. De 2-3 településre (jó esetben) 10 ezer migri már elég kellemetlen. De a végeredménye ennek kb. az lenne, hogy Pesten dekkolna előbb-utóbb a 10 ezer migri, egy "szép" kis gettóban, megalapozva egy jó kis no-go zónát, ahova ugyan a rendőrség néha be merne menni (a kommandósok legalábbis) de te jobb ha nem.

Persze csak abban az esetben, ha a migriket valahogy itt lehet tartani. Ami max. a határok lezárásval lehetséges. Ha nem, akkor bizony Európa nyugati részét fogják megszállni. Ami nekünk szintén nem annyira jó - egy madmaxosodó Nyugat-Európa nem annyira jó felvevőpiac a magyar termékekre.

A kvóta ma szerintem leginkább arra jó, hogy a nyugati közvéleményt lehet vele ideiglenesen lenyugtatni, ami már év haladékot biztosít a nyugati baloldali politikusoknak. Persze előbb-utóbb ki fog borulni a bili, de ők nemigen látnak tovább a következő választásoknál, reménykednek benne, hogy az idő minden problémát megold majd. Kb. ugyanaz a stratégia mint a görögöknél. Ott is lóg jó pár éve a Damoklész kardja a levegőben, hozzányúlni nagyon senki nem mer, nem is tud, kb. az a stratégia, hogy majdcsak lesz valami.

Bogyó 2 2016.10.01. 10:03:40

Kedves Dőry L.!

Írsz itt arról, hogy az Eu nem tartja be az alapító szerződést.
De akkor nézzük ezt a mi szerencsétlen országunkat:

Magyarország Alaptörvénye 8.cikk (2) bekezdés:
"Országos népszavazás tárgya az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozó kérdés lehet."

A népszavazási kérdés:
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

És akkor magyarázd meg nekem, hogy ez a kérdés az OGY hatáskörébe tartozik. Itt tart ez az ország a jogállamiság szintjén, az NVB Alaptörvényt sértő népszavazásnak ad zöld utat. Az Eu betelepítési előírása szerinte nem nemzetközi szerződések függvénye (nem tudom, akkor mi). Ellenben Jávor paksi beadványát elutasították, mint olyat, ami nemzetközi szerződés tárgya.

A kérdés lehetett volna alkotmányosan ez: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés hozzájáruljon nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítéséhez?"
De nem, a mi Országgyűlésünket véletlenül se kötelezhesse a nép valamire, mi csak csicskaként csaholjunk a Kormány mellett Brüsszelben.
Fejtsd meg, légy szíves, hogy miért jobb a migránsellenzőknek az első kérdés!

Bogyó 2 2016.10.01. 10:09:21

@bircaman maxval szerkesztő: Lényeges a népszavazás, csak nem a migránsok betelepítése a lényege. Mert akkor az OGY-t is köteleznünk kellene - hiszen azt jogilag megteheti egy népszavazás, szemben az EU-val. De az Ogy-t és a Kormányt semmire se szabad köteleznie ennek a népnek, mi csak üzenhetünk a vakvilágba 5 milliárdért, amit jogilag nem kötelesek figyelembe venni. Ha a migránskérdés lenne a lényeg, a Kormány megerősítést kért volna saját magára is kötelezően, hogy mit képviseljen az EU-ban. De nem. Ha ő akar, meg akármelyik Ogy, amelyik ezután jön, azt tesz a kérdésben amit akar, mert mi csak "üzenünk" egy normális jogilag kötelező eredményt is produkálható népszavazás helyett.

Bogyó 2 2016.10.01. 10:11:36

@Kelly és a szexi dög: Hiába teszi. Az Ogy hozzájárulásával ezután is jöhet majd bárki. Azzal meg ne röhögtessen senki, hogy jó de olyan úgyse lesz, mert ők olyan rendes migránsellenesek. Ez nem egy jogi garancia, ilyen alapon jogszabályokat se kellene alkotni, mert mi megbízunk a Pártunkban és Kormányunkban. lassan amúgy úgyis ez lesz.

Bogyó 2 2016.10.01. 10:13:59

@BéLóg: "KI akadályoz meg abban, hogy beadjál egy indítványt paks2.-ről,"
Az NVB: 27/2016. számú NVB határozat

Bogyó 2 2016.10.01. 10:14:41

Bocsánat, beadni tényleg be lehet, csak értelme nincs.

2016.10.01. 11:15:47

Az egesz az aranyokon mulik. Egy sok millios lakosu orszagnak par ezer ember elhelyezese, integralasa nem kellene, hogy gondot okozzon. A Nyugati orszagoknak evtizedes tapasztalatai vannak. Ha okosan csinaltak pl a svajciak, akkor bekevertek a helyiek koze es egy-egy utcaba vagy keruletbe csak adott szamu kulfoldit engedtek bekoltozni, ezzel elkerultek a gettok es a no-go zonk kialakulasat. Az eszaki orszagok kialakitottak kepzesi rendszert stb az integralasukra. Sok toleransnak hirdetett eszaki orszagban kitunoen mukodik az az elv, hogy egy ember szabadsaga addig terjed, amig nem utkozik egy masikeba, tehat a kozossegi normat kikenyszeitik egymasbol es siman raszolnak arra, aki a kozossegi normat nem tartja be.

Es itt jon a marhanagy tevedes: a nyugati es az eszaki orszagok ezekre a tapasztalatokra hivatkozva hirdetik, hogy mindenkit be kell fogadni. Igen am, de ami evi par ever erkezovel mukodokepes modell, az evi par millioval mar nem az. Ennyi embert sem befogadni, sem kiutasitani nem lehet. A befogadasnal egy bizonyos limit atlepese utan mar nem lesz az egyszeri allampolgarnak batorsaga raszolni egy rendetlenkedore, egy adott kozosseg egy-ket-tiz embert tud integralni es rakenyszeriteni a kozossegi normara, de szazakat mar nem. A szocialis rendszer par szazaleknyi munkakerulot elbir, sok tiz szazaleknyi segelyen elot nem, es egy ido utan a magas adot fizeto danok, svedek stb is elgondolkodnak, hogy a magas adot ok a sajat es gyermekeik jolete es biztonsaga miatt fizetik, nem ingyenelok eltartasara.

Sok szazezer embert kiutasitani sem lehet, mert hogyan? Pont a napokban volt egy cikk az indexen, hogy tobb szazezer migrans kerelmet utasitottak el Nemetorszagban, de nem tudjak oket kiutasitani. Egyszeruen adminisztrativ es logisztikai eszkozokkel nem megy, mert hogyan? Fel kell kutatni, azonositani, elhurcolni valami jarmuhoz, biztositani, hogy felszall, ottmarad es megerkezik a celallomasra. Aha, igen, papiron. Valojaban ki fogja megcsinalni? Egy migransra ket rendor kell vagy harom vagy negy, hogy betegye valami jarmube es ott tartsa? Mi kesz az? Repulo? Melyik legitarsasag fogja vallalni? Meddig turik az utasok, hogy valaki egesz uton uvoltson es karomolja oket? Hany rendornek kell kisernie, hogy a kiutasitott ne teritse el a repulot? Vagy vonattal? Pont Nemetorszag? Nem fogjak megtenni a holokauszt athallas miatt. Teherautokkal? Leugralnak rola. Kamionokkal? Hajoval? Mivel fogjak oket visszavinni es hova: Torokorszagba? Sziriaba? Ugyanmar. Meg ha neki is buzdulnak es valahogy osszeszedik oket es valamilyen jarmure felpakoljak, meddig fog tartani: addig, amig az elso fotok bejerulnek az ujsagokba a rugkapalo, siro, magukat a foldon vonszoltato embeekrol. Akkor majd a cikkezes es szornyulkodes a rendori brutalitasrol, blablabla. Az egesz kiutasitosdi csak szoveg es ezt a migransok tudjak a legjobban.

Europa csapdaba kerult, gyakorlatilag nincs jo lepes, nincs jo megoldas. A baj az, hogy tenyleg van egy komoly humanitarius katasztrofa a kozel-keleten es emberek millio szenvednek, ugyanakkor azis igaz, hogy a menekulok koze terroristak es bunozok is keveredtek, hogy a tulterhelodott hatarorizetet kihasznalva bejussanak Europaba, es az igaz, hogy ennyi embert sem integralni, sem kiutasitani nem lehet pont a nagy letszam miatt, es az igaz, hogy az ujonnan erkezok felheccelik a mar integraltnak velt masodik-harmadik generaciosokat. Nagyon bonyolult helyzet jott letre, amit rovid tavon es hosszu tavon is kezelni kellene, es erre lathatolag egyetln orszagnak sincs megoldasa es havaslatok hijjan ossze sem tudnak fogni, mert nincs olyan javaslat, ami moge fel tudnanak sorakozni.

Az EU a beke idoszakanak intezmenye, minden rendszere, donteshozatala, mukodese azt feltetelezi, hogy van ido megbeszelni, kidolgozni, elfogadni es vegrehajtani a donteseket. Brusszel nem diktal, pont ez a gond a jelenlegi helyzetben. Brusszel egy varos, ahol az orszagok vezetoi idorol idore osszegyulnek es megbeszelik a dolgokat es donteseket hoznak, kozosen, egyetertessel. Most erre nincs eleg ido. Kapkodas van es fejetlenseg, ahol az egyes europai vezetok a sajat belpolitikai pecsenyejuket sutogetik. Ennyi tortenik. Csak sajnos ez szamunkra, egyszeri allampolgarok szamara nem jelent semmi megoldast. Vacak egy helyzet es nem megnyugtato jovokep.

midnight coder 2016.10.01. 12:29:45

@Kishableany: A vicc az, hogy ezt már egyszer eljátszották a németek a törökökkel. Anno őket is csak ideiglenesen engedték be pár évre, aztán képtelenek voltak kitenni őket. Az egymillió migri is ott fog maradni a németek nyakán, kvótanépszavazás ide vagy oda. De amíg Merkel nyanya és az alkesz barátja lengetheti a kvótázást mint lehetséges megoldást a problémára, addig zavartalanul özönlenek a migrik.

ember100 2016.10.01. 21:09:53

@midnight coder:
Helló !

Ej ej még mindig nem akarod érteni és ráadásul ferdíted a dolgokat.szó sincs 10.000 migránsról !
Te TUDOD hogy mind feljönne pestre no-go zónát kialakítani .
Mert ugye most pesten ,magyarországon nincsenek ilyen zónák a a kissebségek akár a bűnözők miatt.
Ha mindenki eljönne szíriából akkor ott nem lenne háború , tehát ottmaradnának , nincs életveszély.
DE tudod mit nyugodtan told a fityesz szekerét , mert az látszik hogy amit leírsz az NEM a Te véleményed.

DFK 2016.10.02. 04:38:52

@ember100: tényleg nincs,? Ha 160000-ből 1200 jönne, akkor másfél millióból mennyit kapnánk? Mivel a kvóta egy automatizmus...

ember100 2016.10.02. 20:55:47

@DFK:
Helló !

Látom Te látod a jövőt :) még az is lehet hogy brüsszeli vagy és Te osztod szét migráncsokat.
De tudod mit matekozzzunk akár 30.000.000 migránst is be KELL fogadnunk ha 1.200.000.000 migráns jönne be ejrópába.

Sötét vagy vagy bérrettegő fityesztroll :)
süti beállítások módosítása