A valódi viták otthona

Reflektor

Csepregi János: Rogán jó ember, igazi bulibáró

2016. október 04. - baum

 

rogan_helikopter-101.jpgMíg a Fidesz-KDNP uralkodása során az ideológia maszlagra nagy hangsúlyt fektetnek, sokat hallunk a munka értékének fontosságáról, a polgártársak erőfeszítéseiről, addig az iga közös húzásába sokszor belerondít a flancolás, az élet azon a bizonyos túl nagy lábon. Miközben az egyek vagyunk himnusza harsog, egyre üvöltőbb a szakadék az egyre összemosódóbb gazdasági és politikai elit és mindenki más között.

 

Az egykulcsos személyi jövedelemadó melletti érvelés központi eleme is az volt, szemben a többkulcsos, szociálisan érzékenyebb modellel, hogy itt aztán tényleg mindenki annyit vihet haza, amennyit akar, amennyiért hajlandó megdolgozni, csak ugye ez egy olyan világban, ahol a kapcsolatok mindennél többet érnek, sőt, egyre-egyre többet, nem teljesen igaz. Mindez, gondolnánk, okkal háboríthatja fel a két kezükkel dolgozó embereket. Ahogyan nem teszik, hiszen van számos dolog, amire haragudhatnak inkább, erre volt jó például a migránsellenes gyűlöletkampány.

Ha nagyszerű üzletemberek ülnének a vezető tisztviselők székeiben, akik már azelőtt hatalmas vagyonra tettek szert, mielőtt az ország vezetésében szerepet kaptak, talán könnyebben lehetne elfogadni mindezt, mint akkor, ha a prominensek eddigi tevékenysége kizárólag politikai természetű, pláne ha a korrupció szele sem annyira messze fújdogál nevezett emberek házától. És csak körül kell nézni, a jelenlegi garnitúra jelentős része politikai pályán lépett be a munka világába és, különösen, ha dolgok nem fognak változni, onnan is fognak sírba szállni, a többiek rokonok és szalmaemberek.

 

A túlzásba vitt urizálás állítólag korábban komoly feszültségforrás volt a régi, mérsékeltebb és az új, fiatal szárny között. Lázár vadászatai, kitudjahonnanvanvagyona Habony festményakciója vagy dubajozása, Andy Vajna vagy épp Mészáros Lőrinc bizniszei és Rogán Antal akciói azonban ma már mindennapos elemei a napi sajtónak, a felcsúti furcsaságokról már nem is beszélve.

 

Meglepő talán, de az ütőképes ellenzék hiánya az egyik legfontosabb üzemanyaga a flancnak, a határok folyamatos tágításának. Hiszen valójában mi történhet? Milyen következménye lehet a dolgoknak? Nyilván semmi. Zsiga Marcell, aki ifjú titánként, alig néhány éve még arról papolt a kormány színeiben, hogy 47.000 forintból meg lehet élni, ma a Szerencsjáték Zrt-nél vesz fel havi bruttó 1.5 milliót. Mészáros Lőrinc, Felcsút gyöngye a semmiből épített milliárdos birodalmat, hogy magának vagy csak strómanként, azt egyszer talán majd megtudjuk. Vagy a szekszárdi mutyimodell, amivel az LMP-s Hadházy a Parlamentben próbálta megszorongatni Orbánt, aki azt mondta, nem hallotta a kérdést. A házszabály szerint azonban annak megismétlésére sajnos nincs lehetőség.

 

Rogán Antal közgazdász például a Fidelitasból indulva a fideszes polgármesterségen keresztül lett miniszter, amíg lehetett párhuzamosan futtatva az országgyűlési képviselőségét Belváros-Lipótváros irányításával. Aki leginkább táskájával, a letelepedési kötvények offshore végeknek való kijátszásával és a belváros gyanús ingatlanügyeivel vívta ki magának a hírnevet, újdonsült minisztersége és politikai aktivitása sokkal kevésbé figyelemreméltó. Az, hogy valaki sokat beszél, még nem teszi fajsúlyos politikussá, ahogy a hatalom sem, amit Orbántól kap, ettől persze még erősember csak nem úgy és nem azért.

 

Rogán hétvégi helikopterezése pont ezért izgalmas. Olyan határátlépés, amit ő is érez, ami miatt egy pillanatig még magyarázkodni is kezdene, de aztán nem. Esküvőre repült helikopterrel, amit letagadott. Miután képek bizonyították, elismerte. Majd kiderült, nem is az ő pénzéből repültek, hanem a felesége vállalkozásából adódott a lehetőség. Mert ilyen jól megy? Nem, csak barter. Ráadásul fáradt volt a fia. A történet nem azért furcsa, mert nem használhat valaki helikoptert, még csak nem is azért, mert majdnem egy kórház tetején landoltak, hanem azért, mert mindez kizárólag a külsőségekről szól; a miniszter Hajdú Péter médiapojácának akart tetszelegni a pletykák szerint. Ennek bevállalása vagy épp az, honnan volt 1.8 millió az útra azonban már ingoványos talaj. Ha a népszavazást behúzzák, ha érvényes (ahogyan nem volt) a referendum, talán kevésbé ciki a történet, de vesztes csata idején felhívni a figyelmet azokra a dolgokra, melyek miatt iszonyatos mélyrepülésbe kezdett a Fidesz-KDNP mielőtt elkezdődött volna a menekültek elleni uszítás, nem tűnik bölcs dolognak. Úgy pedig végképp ciki, hogy pont a népszavazás előestéjén történt a dolog. Ráadásul kommunikációs miniszterként, aki mintegy 15 milliárdot tapsolt el a végül megbukott kampányra.

 

És akkor mi van? A szomorú igazából az, hogy nem sok. Nyilván nem történik semmi, hiszen mi kényszeríthetné rá az aranyifjakat, hogy bármit is másképp csináljanak, ha egyszer Magyarországon bármit lehet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr5611767283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.10.04. 16:16:15

A legérdekesebb ez a mérhetetlen ostobaság, ami a fityiszes fejekben lakozik.
Megkérdezi vazzeg az újságíró, hogy hova röpködtél már családostul helikopterrel toncsikám? Mire az ostoba barmának nincs annyi esze, hogy bazmeg ha már megkérdezték, akkor csak lesz valami fotó is róla. Nem, az ostoba barma csípőből tagad. Nem gondolva végig, hogy ha elveszti a szavahihetőségét akkor a későbbiekben mégis mit hisznek el neki a zemberek. Semmit. Már azok akik még hittek neki.
Jelenleg a mini szterelnöki kabinetiroda vezetője. Még. Még?

Szelid sunmalac 2016.10.04. 16:38:50

De hat a cocik meg a libsik is loptak! Azok raadasul Nokias doboznyi penzt! Az hol van?

Netuddki. 2016.10.04. 16:51:25

@Szelid sunmalac: A nokiás doboz még megvan, a pénz nincs.

Graves 2016.10.04. 16:59:56

Ember! Ha nyolcmillió választásra jogosultból 3 millió önként süllyesztené magát birkává egyetlen füttyödre, te nem azt csinálnál abban az országban, amit csak akarsz?

micsoda? 2016.10.04. 17:10:35

Most éppen Rogán Antal a soros. Előtte voltak már sokan pl: Lázár János autós videója /óriási/ Habony táskája, de nem oly régi Bayer Zsolt kitüntetése. Valóban rosszul időzitett helikopterezés, netán 1 héttel előbbre teszi, megvan 50 %, talán több is, mert mi gyorsan felejtünk:)

Cpeti123456 2016.10.04. 17:16:49

Állítólag a Nokiás dobozról kiderül, hogy kamu...
Akkor most ez hogy van?

Továbbá az a hír járja, hogy míg a szocik finom belepisáltak a medencébe csendben, adíg a fent nevezett aranyifjak a trambulinról.
ez azért ha így van k. nagy különbség...

Nzoltan 2016.10.04. 17:33:01

Az egykulcsost hogy a faszba sikerült belekeverni?

Az a baj, hogy mindig azt nézitek, mi van másnak. Ha azt az energiát nem ilyen hülye posztokra fecsérelnétek hanem értelmes munkára, leher, hogy ti is helikopterrel járnátok.

kewcheg 2016.10.04. 17:34:13

Valahol sajnálom a tagot.Ha igaz a gyanúm,akkor az egyszerű parasztgyereket a modern cilli borbála hülyítette meg.Sajnos vannak ilyen nők, de ebben az esetben ez nemzetbiztonsági kockázat egy ilyen menyecskét tartani a háztartásban.Annyira kívánja a pompát,olyan cím-és rangkóros, hogy az már addikt.Nem tanul semmiből. Ez azért veszélyes, mert ez a függőség beleviheti olyan hülyeségekbe is, ami már nem játék. Ha csak sima vállalkozó lenne az ombre akkor még csak-csak.De könyörgöm- miniszter...Ombre,bazz cseréld le az öregecskedő feleséget, mert jégre visz....

ebella 2016.10.04. 17:48:44

A fene enné meg a sok úrhatnám parasztját!

ebella 2016.10.04. 17:50:19

@Nzoltan: Lám te is kőgazdag vagy.

parazita666 2016.10.04. 17:55:25

" Az Európai Tanács (ET) elnöke hivatalos levélben erősítette meg, hogy februárban Orbán Viktor is megszavazta a kvótákat, amikor igennel voksolt a testület erről szóló határozatára."

megadeth1 2016.10.04. 18:41:14

Jobb lett volna, ha amúgy helikopterezik...azzal játsszon inkább, meg a is tenyérbemászó pofájú asszonkája is, mint az adófizetők pénzével. Mi meg hőbörgés helyett kórusban okádnánk.

vackor1 2016.10.04. 18:46:55

@Cpeti123456:
Nem állítólag, a "tanú" visszavonta a vallomását, miután többször belekeveredett a hazugságaiba, ha jól emlékszem jogerős ítélet is van már.
Szóval nokiás-doboz egyszerűen nem volt, persze ettől még loptak ők is, de sehol nincsenek ehhez a gusztustalan, undorító, pökhendi de legalább a lopáson és a náluk is butább emberek befolyásolásán kívül minden máshoz nagyon buta csürhéhez képest.

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2016.10.04. 19:17:14

Egy vitorlás verseny rajtjánál ácsorogtunk és szélre vártunk, hogy "ellőjék" a versenyt.
Idő közben rám jött a nagydolgozhatnék. Mást nem tudtam csinálni, beleugrottam a vízbe és bizony oda végeztem el a dolgom. Miközben letudtam a problémát, akár hogy is tornáztam a végeredmény elöttem bukkant fel.
Ekkor jöttem rá: hiába próbálsz meg akár mit, a s z a r mindig az orrod elött bukkan fel!

Pelso.. 2016.10.04. 19:43:32

@Nzoltan: Azt nem, hogy mi van másnak, de hogy milyen módon szerezte, jelentős pozicióban lévő közéleti személyiség esetében miért ne tudhatná a társadalom? Morál, törvények, stb......, - ja az nem ez az ország.

2016.10.04. 20:53:15

- Képeim vannak arról, hogy helikopterrel utazott.
- Na és? Mit tudsz tenni?

átlátó 2016.10.04. 20:58:19

Ezeket csiribiri szarputtonyokat megetetni csirkebéllel, - aztán teljes nyugalommal fölkoncolni. Egy nagyobb méretű ipari daráló alkalmazása megengedett.

Márk_Márk 2016.10.04. 21:34:26

@Tibi !:
Szavahihetőségét?
Mikor volt neki olyanja?

Márk_Márk 2016.10.04. 21:35:13

@Graves:
És akkor mi a véleményed az 5 millió birkáról, aki meg sem mozdult?

Márk_Márk 2016.10.04. 21:37:51

@kewcheg:
Nem paraszt gyerek ez, hanem tetves, büdös tahó fattyú.

Donjon 2016.10.06. 17:00:31

Péniszirigység detected!
süti beállítások módosítása