A valódi viták otthona

Reflektor

Csepregi János: Gyurcsány hétvégére megbuktatja Orbánt

2016. október 10. - macska az úton

760x0.png

Hétvégén a DK élesítette az atomtöltetet, ma pedig már végzetes csapást is mérnek Magyarország zsarnokaira. Vélhetően holnap új időszámítás veszi kezdetét. Mindez igazán jó PR-szöveg, de roppant meglepő lenne, ha Gyurcsányék Parlamentből történő kivonulása ennél sokkal több tartalommal vagy jelentőséggel bírna, nem csak számunkra, de számukra is.

Ugyan egyre több fórumon merül fel, hogy a Fidesz-KDNP által kialakított homokozóban, amit Habony és a többi jómadár macskája szart tele, nem lehet harcolni ellenük. A demokratikus intézmények bábszínházi díszletté sorvasztása, a fékek és ellensúlyok rendszerének lerombolása, a hatalmi ágak összemosása olyan működést eredményezett, amin belül Orbánék csak nyerni tudnak. Épp ezért, aki nem akar asszisztálni a színdarabhoz, annak magát a rendszert kell ignorálni.

Passzív ellenállás, amíg be nem dől a kormányzat vagy nyílt csata? Mindegyik mellett és ellen is szólhatnak érvek. Utóbbihoz kraft nincs a jelenlegi ellenzékben (és valljuk be, a rendszer annyira nem is kedvezőtlen a régi motorosoknak, akik most épp ellenzékben teszik a semmit), az előbbi pedig sok szempontból billeg. Különösen akkor, ha nem tömegek döntenek úgy, hogy Orbánéknak nem fizetnek adót, hogy számos olyan kötelességüknek nem tesznek eleget, ami az EU-s pénzek mellett a haveroknak szétosztható pénzek szempontjából Helikopterföldén a másik fontos forrást jelenti.

Ha cégek, munkavállalók tömege döntene úgy, hogy adót ezeknek nem, annak lenne súlya, ha mostantól a külföldön dolgozók kápéban adnák az eurót és a fontot az itthoni rokonoknak, az igazi pofon lenne, hogy Gyurcsány nem megy be a Parlamentbe, az gesztusnak vagy PR-nek talán elmegy, de most őszintén, eddig észrevette valaki, hogy bent van? Bent volt egyáltalán a mester?

A 4K! a hétvégén bejelentette, hogy feloszlatja önmagát, mert itt és így pártként nem lehet működni, az egésznek nincs semmi értelme. A dolog nem igazán szólt nagyot, hiszen az utóbbi években a 4K!-ról se lehetett tudni szinte semmit sem. Mondhatni minimális téttel bírt a dolog. Az ötletet azonban jónak találhatták a DK-nál, mert rögtön lecsaptak rá. Mi lesz mostantól?

„A DK-s bojkott azt jelenti, hogy mostantól a négy képviselő, Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Varjú László és Oláh Lajos nem vesznek részt az üléseken és a bizottsági munkákban, nem hallgatják végig a napirend előtti hozzászólásokat, nem járnak be szavazni sem.

A DK-sok tisztában vannak azzal, hogy a házelnök a távolmaradásért pénzbüntetést szabhat ki rájuk. Ennek ellenére sem fognak visszatérni a parlamentbe. Az alaptörvény ugyanakkor kimondja, hogy egy képviselő mandátuma megszűnik, „ha egy éven keresztül nem vesz részt az Országgyűlés munkájában”. Erre információnk szerint azt a megoldást találták ki Gyurcsányék, hogy egy „jelentéktelenebb” szavazáson egy év múlva bemennek gombot nyomni.”

Így számolt be minderről az Index.

Szóval bojkott még akkor is, ha a büntetés nem marad el. Talán nem hiszi el senki, de tartok tőle, Gyurcsány pénztárcája ennyit talán majd még elvisel, nagyvonalú gesztus egy milliárdostól, hogy nem végzi a munkáját, azonban pozíciójához ragaszkodik. Csak az a baj, hogy Gyurcsány nem az állam alkalmazottja, hanem azoké, akik mandátumhoz juttatták, szóval azzal, hogy mit tesz vagy mit nem tesz, a választóknak kellene felelnie.

Mikor a fideszesek kivonultak a Parlamentből, mert ő belépett, joggal tette szóvá, hogy ez a munkahelyük, hogy képzelik mindezt. Úgy látszik, ez rá nem vonatkozik. Persze erre lehet azt mondani, hogy ma már másvilág van, de mi vezetett odáig, hogy az egész ország Orbánék ölébe hullott, akik valóban nem voltak gátlásosak az első perctől fogva, ha hatalmuk építéséért a demokráciát kellett feláldozni.

A bojkott lehet szép és becsületes dolog. A johannesburgi Empire Színházban 1906 szeptemberében Gandhi megeskette az összegyűlt indiaiakat, hogy nem engedelmeskednek a megalázó törvényeknek. A Passzív Ellenállás Egyesülete és annak alapítója megszolgálta a tiszteletet.

Gyurcsány gesztusa mindennek a megcsúfolása, nem csak azért, ahogyan fordított helyzetben minderre reagált, hanem azért is, mert valódi tétje számukra nincsen. Nagyon úgy tűnik, az már nem tét számukra, hogy legalább időnként kellemetlen helyzetbe hozhatnák bölcs vezérünket. Hiszen kérdezni más véleményen lévő Orbántól máshol már nem is kérdezhet, egyedül a Parlamentben.

A DK, ha korrekt akarna lenni, feloszlatná magát rendesen, de amíg ezt nem teszi meg, addig - pláne ilyen formában - meglehetősen visszás ez a legénykedés. Aki a hatalom árnyékában él, annak egy levitézlett milliárdos exminiszterelnök üres gesztusai nem nagyon jelentenek segítséget. A rendszer ellen valóban küzdeni kell, azonban ennek fontos kritériuma a hitelesség is. Van, aki úgy tud érdemben leginkább hozzájárulni a dologhoz, ha inkább teljesen és végleg félreáll. Az igazi bojkott az lenne, ha valóban hátralépnének és borítanák a megszokott mindennapokat azok az ellenzéki erők, akik ma még inkompetenciájukkal, passzivitásukkal vagy épp viselt dolgaikkal maguk is aktívan hozzájárulnak ennek a teleszart homokozónak a fenntartásához. Nem csupán Orbánéknak, de a jelenlegi politikai elit minimum 90 százalékának biztosan mennie kellene, hogy itt egy jobb világ építése kezdődhessen el.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr3511786033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Várkonyi László 2016.10.11. 10:53:09

Sajnálatos. Az, hogy a blog szerkesztője is beáll azok közé a falfirkász gyerekek közzé akik bátran kiírják a már amúgy is telefirkált falakra, hogy "Pistike hüje"

báró Csekonics 2016.10.11. 15:09:48

Az utolsó mondat a lényeg: 'leváltani őket' - OK, de kérdem én, kire?!
Szegény ország vagyunk, még épkézláb ellenzékre sem futja.
Ez az ellenzék mindehhez még saját magával sem képes konszenzusra jutni (ld. MSZP-Együtt-DK-tökömtudja.

Jakab.gipsz 2016.10.11. 16:36:39

Valóban szükség lenne egy a kisemberek, bérből fizetésből élők és kis vállalkozók érdekeit védő felvállaló baloldali pártra, ennek a képviseletnek elvi akadálya nincs.

Feltéve ha a hazai baloldal szakít a neoliberalizmus dogmáival és persze nem a Washington-i konszenzus szerint óhajt politizálni, ugyanis ezek a szép újvilágunk fogalmai, mára megkopottak, kiüresedtek és semmit sem mondanak. Szépen csendben el kell, távolodni ezektől a politológusi kategóriáktól.

egyjózsi 2016.10.11. 17:24:56

"napigyurcsány" Jó neked, ha még fizetnek is érte. Silány írás...

morph on deer 2016.10.11. 17:28:21

@báró Csekonics:
"Az utolsó mondat a lényeg: 'leváltani őket' - OK, de kérdem én, kire?!"

Most már azt sem lenne ellenemre, ha inkább felváltanák. Hogy kire?
Inkább "Mire" - lenne a jó kérdés..!
A válasz?
"Apróra" - természetesen.. :)

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.10.11. 17:43:18

"A DK, ha korrekt akarna lenni, feloszlatná magát rendesen, ..."

Miért, mert valami 4k! nevű álpárt ezt csinálta? Baromság.

Feloszlatnia magát senkinek sem kell, de ha itt valaki komolyan venné az ellenzékiséget az a szó legszorosabb értelmében valóban otthagyná a Parlamentet, és - figyelem posztoló! -bojkottálná a választásokat is. Mutatván országnak-világnak mik mennek itten, és én amikhez én nem adom a nevem. Plusz beígérni az Alaptörvény hatályon kívül helyezését, az Alkotmánybíróság, és minden más, 2010 óta a hatalom szolgálatába állított addig független intézmény autonómiájának és jogkörének helyreállítását.

Ez lenne az ország sorsáért felelősséggel tartozó ellenzék egyetlen alkotmányos dolga. De a mostani "ellenzék" nem ezt teszi. Még mindig megelégszik a kormány ellenőrzésével és számonkérésével, ahogy az a parlamentáris demokráciákban valóban az ellenzék dolga és feladata.
Csakhogy Magyarország már nem parlamentáris demokrácia. Itt már felszámolták a jogállamiságot, kiherélték az intézményrendszerét, eltüntettek vagy domesztikáltak mindent, ami útban volt.

Az ellenzéket is bedarálták, és feleskedték Orbán Alaptörvényére. Bábok csupán a NER-ben.

Onnantól, hogy egy országban elpusztítják a parlamentáris jogállamot, az ellenzék csupán eljátszhatja az ellenzéki szerepet, de nem megvalósítja azt. Attól fogva bohócok csupán, és bohócság minden, amit tesznek. Ezt kellene végre megérteni és aszerint cselekedni.

De visszakanyarodva a DK-hoz: ők sem ezt teszik. Ez csak rém átlátszó bohóckodás.

6.Lenin 2016.10.11. 18:33:13

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya:

Mi lenne, ha az ellenzék valóban azt tenné, ami a feladata lenne, és végre valami elhihető alternatívát próbálna kínálni a választóknak? Túl bonyolult?

Amennyiben erre nem képesek valamilyen sátáni rontás miatt, nem az a jobb, ha melegebb éghajlatra küldik őket?

Szerintem Alkotmányba kéne venni, hogy valamilyen %-a a választóknak köteles az ellenzékre szavazni.

Mondjuk az alacsony szellemi képességű választók a hasonló képességű politikusokra. Ez csak 1 5let, de talán tükrözné a mai ellenzék helyzetét.

röf 2016.10.11. 18:48:15

Jajistenem, belefáradtam ebbe a sok ostoba bérblogger-olvasásba és mérgelődésbe.
Ha valaki trollkodik a blogvilágban, na akkor ezek a napi húsz irományt kiizzadó szdszabaccságsiratók igen.
Komolyan ekkora kincse volt ennek az országnak ez totál balos-liberális szennylap?
Az "igen"-szavazók és távolmaradók ugye mindannyian vették minden nap a túlsiratott cájtungot...
Vagy hogy is van ez?
Szánalom... eladtátok, a vételár becsúszott a zsebbe, majd siratjátok.
Hülyék.

2016.10.11. 19:19:53

ezt a jellemtelen gazember hatalmat legitimálják azzal, h bejárnak a parlamentbe? minek, amikor érdemben a hatalom képviselői nem válaszolnak, ha netán OV-t kérdezik, hülyének tetteti magát, hogy nem érti. de volt amikor egy függöny mögé bújt, h ne neki kelljen neki válaszolni, hanem egy táskahordozó vállalta a kellemetlen feladatot. merjünk nagyok lenni, ugye? :D ezért ad interjút OV csak baráti sajtónak. szóval, tök felesleges nekik benn lenni

William Kidd 2016.10.11. 20:26:49

Azt ne felejtsuk, hogy a fidesz 2/3-os kiralysaga pont Gyurcsanyi tevekenysegehez kotheto, most mar hiaba hozong. Ezt a szart o es a ballib csapat hozta ossze. A masik, a politikai "elit" (mocsok) nem 90%-at kene kisoporni a parlamentbol, hanem az egeszet, ugy ahogy van. A baj csak az, hogy ez utopia. Ugyhogy marad a szar.

2016.10.11. 22:28:34

@báró Csekonics: A "de kire" kérdést csak az teszi fel aki maga is bedőlt az orbánizmusnak. A válasz ugyanis egyszerű: bárkire. Ugyanis náluk, ennél a rendszernél bármi csak jobb lehet. És minél jobban integrálódik valaki ebbe a rendszerbe ezt annál nehezebben hiszi el. De hát Sztálin halálakor is sokan, milliók gondolták, hogy vége a Világnak és benne az ő személyes életüknek.

2016.10.11. 22:30:52

@báró Csekonics: A "de kire" kérdést csak az teszi fel aki maga is bedőlt az orbánizmusnak. A válasz ugyanis egyszerű: bárkire. Ugyanis náluk, ennél a rendszernél bármi csak jobb lehet. És minél jobban integrálódik valaki ebbe a rendszerbe ezt annál nehezebben hiszi el. De hát Sztálin halálakor is sokan, milliók gondolták, hogy vége a Világnak és benne az ő személyes életüknek.

sírjatok 2016.10.11. 23:25:57

@Jakab.gipsz: "Feltéve ha a hazai baloldal szakít a neoliberalizmus dogmáival és persze nem a Washington-i konszenzus szerint óhajt politizálni"

+1!

sírjatok 2016.10.11. 23:27:48

@dome64: "A válasz ugyanis egyszerű: bárkire."

Olyan nincs a szavazólapon, csak olyan, hogy Mszp, DK, Jobbik.

illaim 2016.10.11. 23:45:35

@William Kidd: Ne állj le kölök! Mi több, miatta tört ki a világválság! A mohácsi csatát is miatta vesztettük el! Gondolom te is szaladtál szavazni, azon a szociális népszavazási agymosásra! Mennyi most az egészségügyi járadék? kölök!
Lehetne még sorolni, de neked teljesen felesleges! te még mindig a meséknek hiszel!

miller light 2016.10.12. 01:03:23

Hóha hó, itt törölgetem a könnyeimet emiatt a cudar világ miatt. Se sajtó se szabaccság, mi lesz itt, efftársak? De a jó ellenzék Jávor Benedek vezérletével már megírta a feljelentést Brüsszelben. Meg leszünk védve!

William Kidd 2016.10.12. 05:55:53

@illaim: Az MSZP-SZDSZ kormanyzat, Fletoval az elen ugyanilyen korrupt, gatlastalan, cinikus volt, mint az orbani. Ja, hogy Orban tokelyre fejlesztette a hatalomtechnikat, bedaralast, hatalomba bebetonozast? Igen, o maximalaisan kihasznalja azt a hatalmat, amit az elobb femjelzett toketlen garnituratol kapott. Ok meg 6 ev utan, ahogy erzik a teljes tehetetlenseget, erodalodast, szetcsuszast, egyre frusztraltabbakka valnak es lassan mar eroszakos cselekmenyektol sem riadnak vissza. Ne legyenek illuzioink, ha a masik oldal kerul majd hatalomra, okkulva a tortentekbol meg Orbannal is gatlastalanabbul probalnak majd revansot venni a masik oldalon. A posztkomcsi politikai elitunk olyan melyre sullyesztette onmagat, hogy itt mar minden csak a nyers hatalom megszerzeserol szol es hogy ki uralja a vegtelenitett allami penzcsapokat. Kozben hogy mi tortenik az orszaggal, tarsadalommal, gazdasaggal, egeszseguggyel, oktatassal, csupan masodlagos kerdesek. Itt mar hianyzik a jozan esz, a szakmaisag, a hosszutavu tervezes. Csak a hatalom es a masik foldbe dongolese, barmi aron.

nu pagagyí 2016.10.12. 07:51:09

Ki a fenét érdekel, hogy egy Fidesz által fizetett bértollnoknak mi a véleménye a DK-ról? Talán a rezsim jellegéről ha kinyögne valamit az elvtárs, hogy megismerjük a platformot. Eléggé diktatúra van-e már, vagy van még mit fejleszteni rajta?

HaD 2016.10.12. 08:13:14

Ahol csak tudom leírom. NINCS Magyarországon valódi ellenzék meg kormányzó párt. Csak azért mert sokan az itt okoskodók közül talán nem is életk a 80-as években vagy esetleg a rajzfilmekez bámulták még a TV kínálatából...
Ezek mind egytöl egyig stumpf istván "gyermekei" azé a nagy rendszerváltóé aki pozsgai elvtárssal egyezetetett(a nagy mszmp-s reformernek beállított legnagyobb tetüvel)arról hogy kiböl mit faragjanak a magyar nép számára. ja és akinek az apósa az mszmp kb tag belügyminiszter volt aki a nagy renszerváltó "forradalmi ifjakat" védte és esetleg szelektálta(aki túl sokat okoskodott...80-as évek közepén voltam bp.-en egyetemista úgyhogy tudom mi zajlott).Gyurcsány szerepe nem volt semmi más mint az hogy létrehozhassák a tejhatalmat. Az öszödi beszéd(melyröl azóta sem tudni ki "szivárogatta" ki) és a tv székház elötti balhé elöre lejátszott volt( a teszt az pedig a taxis blokád volt). A következményeket pedig mai nap is nap mint nap láthatjuk. A római jog alapkérdése a "kinek az érdeke..." elv, most látható hogy kinek volt az érdeke. Gyurcsány kettes számú szerepe(politológiai képzettségük alapján)az hogy ellehetetlenítse azokat az eröket amelyek valódi ellenzéket jelenthetnének. Provokolja öket ,rájuk tapad, kompromitálja a jelenlétével öket miközben nagyokat mondogat(mint a rendszerváltó orbánék is anno) de valójában a haverokkal szépen elosztják a zsákmányt nap mint nap. Ezt örököltük a szovjet rezsimtöl,az ázsiai elosztási7termelési módot...rabolj le mindent mihamarabb mert lehet hogy holnap már nem lesz rá módod.

BALTAZÁR 2016.10.12. 08:33:38

dome64
"A válasz ugyanis egyszerű: bárkire."
No-no, azért ennyire ne legyünk optimisták.
Ha jól olvasom a híreket pár napja jött meg a felminősítés, az államháztartási hiány rekord alacsony, a gazdasági növekedés évek óta tart és általában a gazdaság állapota is sokkal jobb mint a most bojkottáló ex Miniszterelnök Úr kormányzása alatt.
A partvonalról bekiabálni mindenki tud, ott mindenki okosnak tűnhet.
A pályán kellett volna úgy alakítani a játékot, hogy a mostaniak ne jussanak szerephez.
Ez a mostani bojkott enyhén szólva nevetséges. Egy öt százalékos pártocsak, a maga néhány ezernyi rajongójával a címlapra kerül két napra, kb ennyi.
Egy hónap múlva senkinek sem fog feltűnni a hiányuk, mint ahogy eddig senkinek nem tűnt fel a jelenlétük sem.

ember100 2016.10.12. 09:10:13

@báró Csekonics:
Helló !

Ez olyan habonyos szöveg hogy kire váltsuk a mostani fityeszrezsimet !
AKÁR AZ ÖRDÖGRE IS !
Ezeknél még bn. jvs. BÁRKI jobb lehet.
De nem is kell leváltani elég lenne ha csak pl. 40 % uk lenne a kormányba és KOALICIÓRA kellene lépni valamelyik párttal .
A vezír megőrülne hogy nem csinálhat azt amit akar.
Ennyi nekem már elég is lenne :)

ember100 2016.10.12. 09:15:21

@BALTAZÁR:
Helló !

Pedig igen bárkire :)
Ha olvastad a felminősítést akkor azt is olvasnod kellett volna hogy emelkedett az infláció és a jövedéki adó emelés benn sincs , stb.
A partvonalról bekiabálás meg az ellenzék fegyvere volt , van , lesz.

inebhedj - szerintem 2016.10.12. 09:16:00

@röf:

A távolmaradóknak miért kellett volna venni és sajnálni a Népszabit? A status quo fenntartásában a kormány- és ellenzéki pártok támogatói érdekeltek, ők járnak el szavazgatni, ezzel egymást erősítgetni (leegyszerűsítve: a Fidesz, DK, MSZP, stb. érdeke a Nêpszabadság megmentése - nem a nem szavazóké).

6.Lenin 2016.10.12. 09:36:15

@ember100:

"A partvonalról bekiabálás meg az ellenzék fegyvere volt , van , lesz. "

De soha nem ők döntik el a mérkőzés kimenetelét. Ordibálnak, aztán hazamennek. Leeresztették a gőzt. Ennyi a lehetőségük.

A pályán lévő-aktívan játszók-győzni akaró csapatok lehetősége a mérkőzés eldöntése.Néha a szerencsésebb, de van olyan is, hogy a tehetségesebb csapat győz.

Emília Röszkei 2016.10.12. 09:39:00

Ugyan. Már az alkotmánymódosítás szavazásánál bent fognak ülni és nyomkodják a gombot. Aztán meg legkésőbb az előtt, hogy a passzivitás miatt elvesztenék a mandátumukat.

6.Lenin 2016.10.12. 09:43:08

@inebhedj - szerintem:

Szerinted a kormányon lévők feladata lenne értéktelen termékek, és 1 tehetségtelen ellenzék életben tartása?
Akkor mi értelme a szavazásoknak?
Egyszer kell vkinek hatalomba kerülnie, aztán kiválasztania néhány idiótát, és támogatni őket?

Ez lenne a szép új világ?

6.Lenin 2016.10.12. 09:50:46

Gyurcsány F elég 1értelműen bebizonyított már, hogy tök alkalmatlan az ország vezetésére-szerintem ezt ő is tudja-ezért nem is akar mást, csak szerepelni,politikát játszani.
Azoknak, akik valóban szeretnének a hatalomba kerülni, ezt a pacákot nagy ívben kerülniük kell(ene).
Szerintem.

Peterpapo 2016.10.12. 12:37:37

Egyszer Bödőcs nagyon találóan azt mondta Gyurcsányra, hogy ő a sportszeletes csávó. Én meg azt mondom, hogy Orbán meg az a néni, aki saját kezűleg akart rendbe hozni egy festményt, ami eléggé megkopott már: Ha valaki nem ismerné a sztorit:

www.origo.hu/kultura/20120829-cecilia-gimenez-ecce-homo-a-bundas-krisztus-klasszikussa-valt.html

Kivlov 2016.10.12. 12:38:23

remélem Gyurcsány 2018ban papíron is kivonul a parlamentből.. mondjuk majd valami kamuszöveggel behisztizi magát, mint fodorgabriella...

Hülye aki elolvassa! 2016.10.12. 12:39:14

Remélem a fizetésüket sem veszik fel a derék DK-sok!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.12. 12:47:29

@röf: "Jajistenem, belefáradtam ebbe a sok ostoba bérblogger-olvasásba és mérgelődésbe."

Ehhez képest újra, meg újra itt baszod a rezet. Szóval ne sírjál!

inebhedj - szerintem 2016.10.12. 14:40:50

@6.Lenin:

Hogy mi?

Szerintem...?

Én ilyesmit nem állítottam, elég hülyeségnek is hangzik.

Miért érezted úgy, hogy ezt tőlem kell megkérdezned?

inebhedj - szerintem 2016.10.12. 14:48:17

@6.Lenin:

Ahá, rájöttem.

Nem, nem a feladata.

Létérdeke.

Van egy hatalmi status quo, ami a saját ellenzékével és kormányával vetésforgóban működik, lefedve a politika-gazdasági hatalmat (egymással barát, rokon és üzlettárs viszonyba szövődve). Minden más, ami ezen kívül áll, szélsőségesnek, közönyösnek vagy ostobának bélyegeztetik. Az említett status quo-t azok tartják fenn, akik a mindenkori ellenzék vagy kormány ellenében illetve mellette, netán érvénytelenül, de szavazni járnak. Tehát a mindenkori kormány és ellenzék létérdeke a másik oldal léte is.

A választék persze olyan amilyen, az ellenzék kukacos húst, a kormány rohadt krumplit kínál, másnak módja sincs megjelenni a piacon, a szorgalmas szavazók pedig hol rohadt krumpli, hol kukacos hús vásárlással biztosítják, hogy a piaci kínálat ne változzon.

Tehát a Népszabadság és társai fenntartása ugyanazon kormány/ellenzéki párti körnek az érdeke. Az ezenkívül lévő (pl szavazásoktól / piactól kínálat hiányában távol maradó) körnek jó esetben is neutrális, a status quo szempontjából meg egyenesen ellenjavallt.

6.Lenin 2016.10.12. 19:23:12

@inebhedj - szerintem:

Tévedsz!

Létérdek valóban, de nem a kormányé, hanem a polgároké, hogy 1ik oldal se tudjon kiépíteni ellenőrizhetetlen hatalmat.

Az valóban nem jó senkinek sem, hogy ilyen béna az ellenzék, de jelenleg a választók is tehetetlenek, nincs választható alternatívát kínáló tábor.

A kormány támogasson hülyéket? Ennél nagyobb marhaság nem igen létezhet.
A diktatúrákban talán még elképzelhető, hogy a kormánynak van saját ellenzéke.
Most az lenne?

Miért tőled kérdeztem?

ember100 2016.10.12. 19:52:19

@Hülye aki elolvassa!:
Helló !

Ne félj , írták hogy nem kérik a parlamenti fizetésüket .
NEM úgy mint a "nagyrabecsült " fityesz amikor kivonult hónapokra a parlamentből :)
süti beállítások módosítása