A valódi viták otthona

Reflektor

Nuszbaum Tibor: És te Orbánnak vagy Gyurcsánynak hajbókolsz október 23-án?

2016. október 22. - baum

 tenyezo_hu.jpgHolnap tisztelgünk az 1956-os forradalom előtt. Ebből az alkalomból két darab, politikai értelemben ún. vérpezsdítő eseményt tartanak Budapesten. Ráadásul egy időben, délután hármas kezdéssel.

 

A Kossuth-téren Orbán Viktor miniszterelnök fog beszédet tartani, kiegészülve a szintén autoriter hajlamokkal megáldott lengyel kollégájával. A Blaha Lujza téren pedig Lemossuk a gyalázatot munkacímmel Gyurcsány Ferenc és baráti köre igyekszik rehabilitálni a 2006-os rendőrterrort.

 

Ez így együtt meg is magyarázza nagyjából, hogy miért döntött úgy körülbelül félmillió magyar, hogy elhagyja szülőföldjét és inkább valahol a bűnös nyugaton keres új hazát. A közmegegyezés úgy tartja, hogy 1956 után 260 ezer magyar állampolgárt offolt az országból. A mi kis politikai elitünk áldásos tevékenysége nyomán mostanában kétszer annyian léptek le, mint a vesztes forradalom után.

Minden bizonnyal csodálatos élmény lesz, ahogy a mi kis politikai elitünk két csúcsdísze, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc fátyolos tekintettel, pátoszos hangsúllyal helyezik be önnön magukat az 56-os hősök egyenesági örökösei közé. Igaz, az egyikük a tömegbe lövetett még 10 éve, a másikuk pedig kerítéssel zárja el az utat a háborúból menekülők elől.

 

Külön érdekessége lesz a holnapi Kossuth-téri eseménynek, hogy a Juhász Péter az Együttből arra buzdít, hogy hívei sípolják, fütyüljék Orbán Viktort, amint az beszédre emelkedik. Ebből fakadóan nyilván Orbán Viktor arra fogja helyezni a hangsúlyt, hogy a 56-os hősök meg akarták védeni Magyarország szuvenerítását, ahogy most a 3,3 millió Nem szavazó is, és aki fütyül, az nyilván hazaáruló (persze utóbbit Orbán nem fogja kimondani, majd este a köztévé igen, meg hétfőn Bayer).

 

Mondjuk sokkal kreatívabb lett volna Juhászék részéről, ha a Ruszkik, haza! Ruszkik, haza! mondókát kezdenék el kiabálni, mert az több okból is pikáns és kellemetlen lenne Orbánnak. Egyfelől ott van ugye a színpadon még a lengyel miniszterelnök, aki lengyelsége révén nehezen viseli az oroszokat ánblokk. Ott van Orbán Viktor, aki piti kis ágyasa Putyinnak, kiszolgáltatta neki Magyarországot, de közben mint említettem a 56-os hősök örökösének tartja magát. És ott van az orbánimádó tömeg, akik szívük szerint még ordibálnák is a Ruszkik, hazát!, de hirtelen össze lennének zavarva, hogy akkor most ezt szabad-e, vagy mi van.

 

Az biztos, hogy holnap néhány teszkós szatyor ki fog szakadni, amikor elkezdik fejbeverni egymást a különböző rossz minőségű politikai bálványt imádó, amúgy szomorú sorsú nyugdíjasok.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://reflektor.blog.hu/api/trackback/id/tr2111830285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első Kézből 2016.10.22. 19:10:47

Frusztrált lmp-s fröcsögés az lmp propagandablogjától.
Avagy ez lesz, ha keresztezzük Puzsér Róbertet Morvai Krisztinával. Tömegbe lövetés, az. Állíttasd be a gyógyszereidet, Tibi!

baum · http://reflektor.blog.hu 2016.10.22. 19:12:46

@Első Kézből: most látom, hogy a Nyugati Fénybe írsz. Nincs több kérdésem :)

Májking 2016.10.22. 21:55:19

Ezt olvastam ma: "A végére egy jótanács: ha valaki 2016-ban, az Orbán-rendszer hatéves ámokfutása után (és most nem kezdek hosszú felsorolásba alaptörvénytől, NER-től, magánnyugdíjpénztáraktól kezdve a civilek zaklatásán, oktatás szétverésén, az egészségügy lezüllesztésén keresztül a stadionokig, kisvasútig, helikopterezésig, Népszabadságig; és a sor immár a végtelenségig folytatható…) még mindig úgy gondolja, hogy Gyurcsány és Orbán ugyanannak a lapnak, ugyanannak az érmének a két oldala, annak nem érdemes ezzel a politikának nevezett izével túl sokat foglalkoznia, mindenki jobban jár – elsősorban ő maga – ha valami más hobbit keres magának."

bármi áron 2016.10.23. 10:45:58

Azért, mert valaki újságírónak gondolja magát, beszélhetne nagyobb tisztelettel az idősemberekről.
Bizonyára a cikkírónak is vannak/voltak nagyszülei, szülei, akiknek bizonyára van/volt valamilyen politikai identitásuk, és bizonyára nem püfölték ill. nem fogják egymást tescos szatyorral püfölni, csakmert időskorukra, bizonyos politikai kérdésekben nem értenek egyet egymással.

baum · http://reflektor.blog.hu 2016.10.23. 12:08:20

@bármi áron: olyat nem állítottam, hogy minden nyugdíjas ezt tenné. Ezt maga feltételezte tévesen.

vértes 2016.10.24. 01:07:55

@vértes: VEGYÉTEK TÁRGY
TALANNAK.
süti beállítások módosítása